Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Erling Braut Haaland pakt opnieuw individuele prijs in de Premier League

Laatste update:

Erling Braut Haaland heeft opnieuw een individuele prijs in de wacht gesleept. De 22-jarige spits van Manchester City is namelijk verkozen tot Speler van het Seizoen in de Premier League. Haaland werd vrijdag ook al uitgeroepen tot de FWA Speler van het Jaar, een prijs die wordt uitgereikt door een organisatie van honderden journalisten.

De Noor is bezig aan een historisch debuutseizoen in de Premier League. Haaland verbrak het record van meeste doelpunten (36) in een seizoen en afgelopen woensdag evenaarde hij een record op naam van Thierry Henry. Dankzij zijn assist op Phil Foden bij het openingsdoelpunt van the Citizens op bezoek bij Brighton & Hove Albion (1-1) is Haaland nu bij 44 competitiedoelpunten betrokken (36 doelpunten en acht assists).

Henry was in het seizoen 2002/03 bij evenveel competitiedoelpunten betrokken (24 doelpunten en twintig assists). Haaland had concurrentie van Kevin De Bruyne, Harry Kane, Martin Ødegaard, Bukayo Saka, Marcus Rashford en Kieran Trippier voor de prijs van Speler van het Seizoen in de Premier League. Het is het vierde jaar op rij dat de beste speler van het seizoen bij City speelt. De Bruyne werd in 2020 en 2022 in het zonnetje gezet, terwijl Rúben Dias de prijs in 2021 pakte.

Haaland brak in het seizoen 2019/20 door in Europa bij Red Bull Salzburg, dat hem eerder voor acht miljoen euro over had genomen van Molde FK. De spits vertrok na 29 doelpunten in 27 wedstrijden bij Salzburg begin 2020 naar Borussia Dortmund, waar hij eveneens doelpunt na doelpunt maakte. Haaland was goed voor 86 treffers en 23 assists in 89 duels voor die Borussen. Afgelopen zomer ging City er met de 23-voudig international vandoor. De teller staat inmiddels op 52 doelpunten in 51 wedstrijden voor the Citizens, waarbij hij ook negen keer als aangever fungeerde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een cijfers al sinds zijn transfer van Molde. Wordt Haaland de Ronaldo van deze generatie?

27 mei 2023 om 13:48

De Ronaldo van zijn generatie was niet driekwart van een tweeluik in de halve finale van de CL onzichtbaar geweest. Cristiano en Messi zijn van een heel ander kaliber.

27 mei 2023 om 13:53

Niet als je hun carrière bekijkt tot hun 22.

27 mei 2023 om 14:21

Ook R9 was wel eens een aantal wedstrijden onzichtbaar. Ook in de Europa Cup I. Daarnaast is Haaland pas 22. Als ie een hattrick scoort in de finale hoor je niemand meer over de halve finale.

27 mei 2023 om 13:56

Het is een geweldenaar en heeft toch wel verdient om in zijn eigen categorie te worden geplaatst. Hij is de nieuwe Haaland een fenomeen sinds zijn eerste stappen in het profvoetbal. Vergelijkingen met andere spelers zijn krom en overbodig in deze.

Ik had het aan Odegaard gegeven maar goed. 15 doelpunten ( en 7 assists) in de premier League voor een middenvelder is gewoon zeer knap. Alleen Lampard scoorde zoveel voor iemand op zijn positie.

27 mei 2023 om 14:07

Even die gekleurde bril afzetten lijkt me. Odegaard zeker een goed seizoen echter Haaland breekt een record wat al behoorlijk lang staat.

27 mei 2023 om 14:09

Zijn de 7 goals en 18 assists van de Bruyne dan niet knapper?

27 mei 2023 om 14:20

36 goals en 8 assists kun je toch niet overslaan?

Hij is niet eens de beste voetballer van city,eto'o scoorde ook meer dan ronaldinho,raul scoorde ook meer dan zidane,de prijs moet naar de beste voetballer gaan dat is de bruyne,erling heeft al een prijs gekregen dat is zijn topscoorders titel..

27 mei 2023 om 14:44

Nou ja zeg haaland is niet normaal goed en doet iets wat niemand eerder heeft gedaan. Zoveel doelpunten scoren in de pl. Hij heeft dit gwn dik en dik verdiend. Ja de bruyne is tuurlijk ook een geweldenaar maar deze prijs is gwn voor haaland

27 mei 2023 om 16:12

Klopt. Alleen dit is wel buitenaards.

27 mei 2023 om 20:28

+ hij deed het in zijn eerste seizoen

27 mei 2023 om 20:32

Definieer eens beste voetballer. Waar dient die aan te voldoen?

Dik verdiend. Wat een cijfers . Die gaat er straks ook vandoor met de gouden bal. Nu nog onderscheiden in de c l finale . Dit was wat er de afgelopen jaren ontbrak bij city. Een echte doelpunten machine voorin

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren