Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Erik ten Hag zorgt voor verbazing met vertaalde Nederlandse uitdrukking

Laatste update:

Erik ten Hag heeft de Engelse pers vrijdagmiddag verbaasd met de vertaling van een Nederlandse uitdrukking. De 53-jarige manager uit Haaksbergen werd ondervraagd tijdens een persconferentie van Manchester United als vooruitblik op het competitieduel met Nottingham Forest. Ten Hag kreeg echter met name vragen over de 2-2 remise met Sevilla van donderdagavond. Na een vraag over de wissel van Antony en Bruno Fernandes volgde de opzienbarende vertaling. “You’re looking a cow in the ass”, zei Ten Hag met een stalen gezicht.

United gaf donderdag op Old Trafford een 2-0 voorsprong uit handen. In de media was er vervolgens kritiek op de wissels van Ten Hag. Raphaël Varane werd vanwege een blessure vervangen door Harry Maguire. Christian Eriksen, Wout Weghorst, Anthony Elanga en Facundo Pellistri traden aan als vervangers van Bruno Fernandes, Anthony Martial, Jadon Sancho en Antony. Ten Hag liet weten dat Fernandes en Antony gewisseld werden om het krijgen van een tweede gele kaart te vermijden. “Ik had geen andere keuze”, concludeerde Ten Hag.

Toen Ten Hag vervolgens nieuwe vragen kreeg over zijn wisselbeleid, was de manager er klaar mee. “Waar ik vandaan kom zegt men: ‘You’re looking a cow in the ass. Yeah, a cow in the ass.’ Het is makkelijk praten, want als ze een tweede kaart hadden gekregen, hadden jullie aan mij gevraagd waarom ik niet wisselde en het risico nam.” De vertaalde Nederlandse uitdrukking werd in de perszaal enigszins met gelach ontvangen. Op sociale media dook de uitspraak ‘That’s different cook’, die Louis van Gaal als trainer deed in 2016, direct op.

Ten Hag heeft zich wel gestoord aan zijn spelers, die volgens de oefenmeester te veel bezig waren met hun tegenstanders. “Alles ging goed voor ons. We stonden 2-0 voor en speelden goed, dus dan moet je geen individuele onderonsjes gaan opzoeken. Het is onnodig: je windt de tegenstander op en neemt het risico om weggestuurd te worden. Ik wilde dat risico niet nemen. Daarom haalde ik Bruno er ook af, want hij gooide een bal weg. Doet hij dat nog een keer, wordt ook hij weggestuurd. De scheidsrechter heeft hem daar gespaard, want een speler van Sevilla deed in de eerste helft hetzelfde en kreeg wél geel.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alsof Bruno tweede geel ging pakken, gewoon een oerdomme wissel. Bij Ajax had die ook al van die rare wissels..

14 april 2023 om 17:09

Bij ajax viel z'n Europese campagnes eigenlijk tegen, op het eerste fabuleuze jaar na. Wat je zegt, ook toen gekke wissels, te laat ingrijpen. De halve finale CL heeft veel mensen verblind. Ik ben niet verbaasd wat er gisteren is gebeurd

14 april 2023 om 17:15

Ik vond die CL Poule van vorig jaar anders wel lekker gaan onder Ten Hag. Sterker nog: kon niet beter.

14 april 2023 om 17:17

Klopt, eigenlijk is het gewoon een hele matige coach..

14 april 2023 om 17:18

'de halve finale CL heeft veel mensen verblind'. Er valt inderdaad best wat aan te merken op de wissels van Erik ten Hag en de uitschakelingen tegen Atalanta, Valencia, Getafe etc. Maar zowel voor als na Erik ten Hag is het allemaal een stuk slechter bij Ajax.

14 april 2023 om 17:24

Bobson, de poulefase was toen perfect. Maar in de knockout fase vind ik ten hag matig presteren

14 april 2023 om 17:27

Op welke wissels valt wat aan te merken dan? Ik heb ze überhaupt niet meer voor de geest namelijk. Tegen Atalanta, Benfica en Getafe heb je gewoon geen donder gecreã«erd over twee wedstrijden maar ik vraag me af of dat komt door het wisselbeleid.

Hoezo trouwens 'verblind' bochherief? Daarmee insinueer je dat het eigenlijk allemaal niet zo veel voorstelde. Onder zijn leiding werd die legendarische campagne behaald en haalde Ajax 18 punten uit zes groepswedstrijden. Ook in de poule met Chelsea was je normaliter gewoon doorgegaan, maar stond alles ineens op zijn kop dankzij een ronduit krankzinnige arbitrale beslissing in Londen.

En presteerde hij matig, of gewoon naar het niveau van Ajax? Wellicht is het je opgevallen, maar ondertussen zijn we er weinig op vooruit gegaan. Ook ervoor was het, op éã©n seizoen met Bosz (op een Europees treetje lager) helemaal niks.

14 april 2023 om 17:31

Ik heb het specifiek over de knockout fase. Ten hag heeft daar met ajax matig gepresteerd. Desondanks doen we allemaal hier of het een absolute topcoach is. Dat bedoel ik met verblind, die halve finale CL heeft een bepaalde etiket op ten hag geplakt dat niet helemaal terecht is

14 april 2023 om 17:37

@Ajaxxxlive Dat lag natuurlijk niet alleen aan de arbitrage. Veltman gaf Chelsea een penalty cadeau en heft tegen Valencia buitenspel op. Dat zijn 5 punten die je onnodig weg geeft

14 april 2023 om 17:42

Bochherief

Hoezo "doen we hier allemaal alsof het een topcoach is"?

Er wordt ook vaak zat kritiek op ETH geuit, wat terecht is. Als je echter met Ajax de halve finale CL haalt met mooi voetbal en het seizoen erop 18 punten haalt in de groepsfase met wederom attractief voetbal, dan krijg je een etiket en kom je in beeld bij grote clubs, zo gaat dat gewoon. Of jij dat nu terecht vindt of niet.. 😉

14 april 2023 om 17:55

Bruno gooide op een gegeven moment de bal weg na een overtreding. Toen zei de scheids dat het de allerlaatste waarschuwing was. In de eerste helft kreeg iemand voor hetzelfde geval zijn eerste geel. Dus Bruno zat echt op het randje van rood. Misschien had ie al moeten krijgen als hij consequent was. Dus hierbij weer een onzin-verhaal van Aqua.

14 april 2023 om 17:55

@bochherief

Helemaal eens, heb ik ook vaker gezegd. Professor EtH is gehyped. Uitstekend eerste jaar en daarna niet meer het maximale gepresteerd. Zelden een wedstrijd omgedraaid met tactische ingrepen of goede wissels. 5x op dezelfde manier uitgeschakeld tegen gelijkwaardige teams. Dan mag er best kritiek komen.

14 april 2023 om 17:59

Japie, de penal die Veltman veroorzaakt is vroeg in de wedstrijd en daarna loopt Ajax uit tot 1-4 totdat de scheidsrechter de boel versjteerd (toegegeven door de uefa). Ook de handsbal waarvoor hij zijn 2e geel kreeg sloeg nergens op.

Ik weet dat jij graag met Veltmannetjes probeert jouw gelijk te halen maar deze eindstand kun jij Veltman niet in de schoenen schuiven...

14 april 2023 om 18:01

Een paar keer kampioen worden, halve finale CL, beker gewonnen en laatste jaar nog alles gewonnen in de groepsfase CL. Matige coach inderdaad.

14 april 2023 om 18:13

@Douwe Dabbert Zonder die onnodige penalty wint Ajax gewoon de wedstrijd

14 april 2023 om 18:18

@Bocherief je hebt het over de europese campagne en wanneer je dan op je plek gezet wordt ga je over de knock-outfase beginnen. Je bewijst hiermee je vooringenomenheid tegen Ten Hag.
Van Aqua weten we inmiddels allemaal wat zijn beweegredenen zijn.
Ten Hag heeft het perfect gedaan bij Ajax dat zie je nu wel. En ook bij United doet hij het momenteel perfect. Niemand van de fans had dit verwacht in dit seizoen al.

14 april 2023 om 18:23

Mancunian, nuil niet zo, Europese campagne is toch ook knockoutfase als je die bereikt. Wat heb je aan 18 punten in poulefase als je ronde erop door tactische zwakheden wordt uitgeschakeld door een te pakken tegenstander.

14 april 2023 om 18:35

Uitgeschakeld door Valencia doordat Ajax in Londen genaaid werd zoals Gerard Joling het nog nooit gevoeld heeft...

14 april 2023 om 18:41

Dat kun jij nooit weten Japie. Net als het in het leven is voetbal een aaneenschakeling van keuzes die worden gemaakt, als jij het ene kiest dan gaat het die kant op en andersom. Dat geldt voor de penal die Veltman veroorzaakt maar ook bv de situatie dat Abraham een eigen doelpunt maakt. Als die niet zou zijn gevallen, dan is het speculeren wat de einduitslag zou zijn geweest. Het zijn aannames die jij nu doet...

Wat geen aanname is maar een feit, is dat de scheidsrechter de bepalende factor was.

14 april 2023 om 19:07

@Bocherief ik neem aan dat er huil moet staan. De resultaten in de poulefase waren geweldig en overwinteren in de CL met Ajax is een hele goede prestatie. Alles verder dan dat geweldig. Zo simpel is het.

14 april 2023 om 19:19

Die wedstrijd in London geeft me nog flashbacks

14 april 2023 om 19:30

@Douwe Dabbert Imo was Veltman de bepalende factor die CL campagne van Ajax, in jouw optiek de scheids en dat mag. Ieder zijn mening

15 april 2023 om 14:43

Maar hoe vaak werd er voor Ten Hag überhaupt de knock-outfase van de CL bereikt ook alweer, Bochherief? Het überhaupt bereiken ervan kwam nooit voor. Als je als Ajax zijnde dat bereikt, doe je het als coach gewoon al goed.

14 april 2023 om 17:15

Wat ik vreemd vind is dat je dan zegt You're looking a cow in the ass terwijl er gewoon terecht kritische vragen worden gesteld over zijn beslissingen gisteren. Dan zou een journalist nooit meer een kritische vraag kunnen stellen, want dan is dat zogenaamd achteraf gepraat

14 april 2023 om 17:21

Waarom kan je dan nooit meer een kritische vraag stellen? Hij geeft toch gewoon antwoord? 'als hij zijn 2e geel pakt had je me gevraagd waarom ik hem niet wisselde'. Niemand zegt dat journalisten die vraag niet mogen stellen of dat die vraag onterecht is.

14 april 2023 om 17:58

Kijk dan gewoon de persconferentie terug Japie. Hij heeft antwoord gegeven op alle kritische vragen. Hij gaf alleen aan met die opmerking dat het achteraf makkelijk praten is over beslissingen.

14 april 2023 om 18:08

Hij had ook gewoon kunnen zeggen dat zn wissels idd niet zo goed uit hebben gepakt. Beetje kinderachtig gedrag.

14 april 2023 om 18:20

@ManUtd36 Dat is precies het punt wat ik maak. Het zijn verkeerde beslissingen en dat mag je achteraf constateren als media. Voor de wedstrijd wisten ze nog niet wat voor beslissingen Ten Hag zou nemen tijdens de wedstrijd dus je kan het er ook alleen achteraf over hebben

14 april 2023 om 18:24

Het was een verkeerde beslissing van Bruno om zo te reageren en de verbale oorlog aan te gaan met een 2-0 voorsprong.

14 april 2023 om 18:34

Jij vindt het verkeerde beslissingen, dat betekent niet dat het zo is. De keuzes zijn gewoon goed uitgelegd. Bruno zat tegen rood(misschien al moeten hebben). Antony had geel en was bezig met persoonlijke vendetta met die Argentijnse linksback. Martial kon maar 60 minuten spelen. Varane geblesseerd. En Sancho deed zijn verdedigende taken niet. Allemaal vrij logisch en normaal gesproken maak je de kans in de 81e minuut af (na de wissels) en is het 3-0. Of had ETH moeten weten dat we 2 keer in ons eigen doel gingen schieten?

14 april 2023 om 19:01

Jij vindt het verkeerde beslissingen. Ik vind het voor dat moment logische beslissingen die niet altijd goed uitpakken. Het grootste verschil tussen united en de echte top is de kracht vd bank. Bij ajax exact hetzelfde probleem. Alleen de krekels van deze wereld verwachten dat dergelijke teams zich kunnen meten met een city, psg of real, wat totaal niet reëel is.
Dat ajax een jaar wint van juve en real is een unicum en een top prestatie. Onder ten Hag was het een normale prestatie en dit jaar lichtelijk teleurstellend.
Wel reëel blijven

14 april 2023 om 19:02

Precies, wij hebben exact dezelfde mening. Dat de alwetende vlugge Japie er anders over denkt en dit ons als waarheid door de strot wil drukken maakt het geen feit

14 april 2023 om 19:24

Tuurlijk Japie: Doordat Ten Hag (ex-Ajax weer) Bruno Fernandes wisselde greep Malacia niet in bij de 2-1 en kon de tegenstander via het hoofd van Maguire raak koppen. En jij zag dat natuurlijk allemaal al aankomen toen Ten Hag Bruno Fernandes eraf haalde. Die Ten Hag snapt er ook helemaal niets van he. Kun je dit soort uitspraken/voorspellingen voortaan ook vooraf of op het moment zelf doen, want nu is het een beetje een koe in de kont kijken he.

14 april 2023 om 19:31

@PREmium Sinds wanneer zijn PSG en City vergelijkbaar met een club uit de middenmoot van LaLiga?

15 april 2023 om 08:31

Nou dan heb jij nooit goed gekeken, Ten Hag kon het altijd goed uitleggen, waarom hij iets deed. Weer zo jammer dat negatieve gedoe

In de context een hartstikke normale uitspraak, geen vergelijk met de uitspraken van Van Gaal.

You see Ten Hag, who does good, meets good. So put the best helmsmen ashore. Not that Anthony, who wasn't bought for an apple and an egg. Because otherwise it will go wrong. Then there will be smoke, and where there is smoke there is fire. So try to grab another prize at the fall-bar and finish high. And don't let the fans chase the closet anymore.

14 april 2023 om 18:15

I will see this one through the fingers.

14 april 2023 om 19:02

And than we can come an end.

Je kan deze twee opmerkingen niet met elkaar vergelijken. De opmerking (en) van Gaal sloeg (en)echt nergens op.
Bij deze kan je je als journalist iets bij voorstellen en lachen

Now the monkey comes out of the sleeve

Wordt het niet tijd dat hij een vertaler gebruikt? Hij komt vaak niet uit zijn woorden, stottert veel en kan zich niet goed uitdrukken. En dan wil ie een gezegd uit Nederland gebruiken in plaats van een lokale.
Had bij Van Gaal ook vaak het gevoel dat zijn spelers hem daardoor ook niet altijd begrepen.

14 april 2023 om 18:29

Je hebt het filmpje dus niet bekeken of het artikel gelezen. Hij refereert naar Nederland en de regio waar hij vandaan komt. Hij is niet zoals Van Gaal een gezegde letterlijk aan het vertalen alsof het normaal is in het Engels. Hij maakt een verwijzing en legt het uit dat mensen in zijn regio die uitdrukking hebben.

14 april 2023 om 18:41

Je reactie is niet alleen triest maar ook nog eens niet waar. Hij komt prima uit zijn woorden, stottert helemaal niet 'veel' en mensen begrijpen hem prima. Qua grammatica en uitspraak is het allemaal niet perfect maar die Engelsen begrijpen hem prima. Misschien ligt het probleem wel bij jou.

14 april 2023 om 18:54

Ik vind zijn Engels maar niets. Heb vaker zijn post matches interviews gezien en je ziet dat hij veel moeite heeft. Een vertaler gebruiken is geen schande, snap niet wat er triest is aan mijn post.

14 april 2023 om 18:57

Sik betrap je wel vaker op erg minachtend uitspraken jegens mensen uit het oosten/met een accent. Neigt mij naar westerse arrogantie. Erg jammer en totaal onnodig.

Ik hoor alleen maar van supporters die ik ken dat ze erg enthousiast zijn over Erik ten Hag en dat hij erg gewaardeerd wordt bij manchester. Zelf vind ik zijn interviews altijd leuk om te volgen. Hij zegt ook zinnige dingen en legt het netjes uit waarom hij bepaalde beslissingen neemt

14 april 2023 om 19:08

Ik had verwacht dat hij na maanden in Engeland te hebben gewoond dat zijn Engels een stuk beter zal zijn maar kan niet eens ''subs'' normaal uitspreken en gebruikt erg veel simpele woorden.
Vind dat wel jammer. Een vertaler gebruiken gaat misschien te ver maar wat Engelse lessen gebruiken is zo slecht nog niet. Hoe beter hij de taal kent des te beter zijn spelers hem begrijpen.
De beste trainers kunnen vaak 4/5 talen vloeiend spreken en soms een 6e taal. Als je niet eens goed Engels kan, hoe wil je moeilijke instructies goed doorgeven aan je spelers?

14 april 2023 om 19:17

Als je ziet wat hij in zijn eerste seizoen heeft veranderd in de ploeg en in de club, dan lijkt het er toch echt op dat iedereen hem luid en duidelijk verstaat.

14 april 2023 om 18:52

Hij zegt letterlijk dat het vanuit zijn eigen regio komt in Nederland niet zoals Van Gaal die het letterlijk loopt te vertalen. En daarnaast kunnen die Engelsen hem prima verstaan. Het is niet grammaticaal vloeiend maar hij kan zeker wel zeggen wat hij wil.

14 april 2023 om 19:00

Omdat hij geen Engelse gezegdes kent. Jezelf verstaanbaar maken is niet voldoende als je een manager bent voor een club als Man United. Heeft geen Engelse lessen gevolgd om beter te zijn. Heeft de woordenschat van een Engelse jongen en niet van een volwassene.

14 april 2023 om 19:12

Tja en toch is dat genoeg. Het gaat om het voetbal en als Ten Hag dit prima vindt dan is het zo. Daarnaast heeft hij ook nog Mcclaren als assistent om het nog duidelijker te maken.

14 april 2023 om 19:13

Rare reactie weer, zijn Engels is niet goed omdat hij geen gezegdes gebruikt. Volgens mij is hij meer dan verstaanbaar, denk dat het voor de spelers makkelijker is om naar hem te luisteren dan een harry redknapp. En dat hij nu iets probeert over te dragen wat nou juist de lading dekt in zijn eigen taal, tja, het is maar waar je je druk overmaakt.

14 april 2023 om 19:32

Het is niet alleen de gezegdes waar ik het over heb.

14 april 2023 om 19:35

Hoezo is dat genoeg? Ik vind van niet. Genoeg trainers die 4/5 talen vloeiend kunnen spreken. Maar Ten Hag weer niet.

14 april 2023 om 19:52

Man united vind het blijkbaar wel genoeg en die betaalt ook zijn salaris. Dus dat jij het niet goed genoeg vind is jou probleem en ook het probleem van onze maatschappij dat mensen zich daar zo druk over maken.

14 april 2023 om 20:38

Haha @dutch89.

Toch een beetje a la Van Gaal, but Erik this time we will see it through the fingers.

Louis van Gaal zou nu tegen Erik kunnen zeggen ,,monkey me not after"

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren