Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Erik ten Hag laat Antony terugkeren in selectie van Manchester United

Laatste update:

Antony keert na een afwezigheid van negentien dagen terug in de selectie van Manchester United, zo laat de Engelse grootmacht weten via de officiële kanalen. De 23-jarige aanvaller is donderdag verhoord door de Greater Manchester Police over de beschuldigingen van mishandeling en aanranding die door zijn ex-vriendin Gabriella Cavallin zijn geuit. Het onderzoek naar Antony loopt nog altijd, maar de voormalig Ajacied zou volgende week weer in actie kunnen komen voor the Red Devils.

Antony werd donderdagmiddag vrijwillig verhoord in Cheshire. Volgens verschillende Engelse media duurde die ondervraging urenlang. Antony kwam volgens the Sun om 16:00 uur ’s middags aan bij het politiebureau, waarna hij pas om 21:00 uur weer naar buiten werd geleid. De vleugelspits wilde zijn verhaal ook doen bij de Engelse politie, aangezien hij dit tot donderdag enkel in Brazilië had gedaan. Begin deze week arriveerde Antony in Manchester, nadat hij van United en manager Erik ten Hag toestemming had gekregen om naar zijn geboorteland af te reizen om zich met de aangespannen zaak tegen hem bezig te houden.

Of Antony onschuldig is zal moeten blijken. Volgens The Times heeft de vijftienvoudig international van a Seleção inmiddels toestemming gegeven om zijn telefoon door te zoeken. United besloot dus al eerder om de aanvaller niet te schorsen, maar liet hem begin september afreizen naar Sao Paulo in afwachting van meer details. Nu Antony zijn verhaal heeft gedaan, kan hij terugkeren in de selectie van Ten Hag. De club uit Manchester is, gezien de gevoeligheid van de zaak, niet van plan om voorbarige beslissingen te nemen. United stond in het afgelopen jaar behoorlijk onder druk vanwege de zaak rondom Mason Greenwood.

Volgens Manchester Evening News ontkent Antony nog altijd alle aantijgingen van Cavallin en twee andere vrouwen, die stellen slachtoffer te zijn van zijn fysieke daden. De aanvaller is in zowel Brazilië als Engeland nog nergens voor vervolgd. In beide landen wil hij volledig meewerken aan het onderzoek dat tegen hem loopt. Antony miste de afgelopen weken vier duels van United en is er komend weekend tegen Crystal Palace nog niet bij. Mogelijk komt hij wel in aanmerking om te spelen tegen Galatasaray (dinsdag) of Brentford (volgende week zaterdag).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onschuldig tot het tegendeel is bewezen maar blijft wel naar smaakje. Je wordt niet zomaar (blijvend) onderzocht door de politie. Promes is een extreem voorbeeld maar walgelijk dat hij tijdens zijn messteek incident wat waar bleek gewoon ons shirt heeft gedragen (oranje)

29 september 2023 om 12:23

Dat is het lastige. Als iemand ontkend en niet alle feiten op tafel liggen dan zijn dat moeilijke beslissingen. Schors je iemand, dan straf je in principe terwijl die persoon onschuldig kan zijn. Doe je het niet dan heb je achteraf gezien een crimineel opgesteld.

29 september 2023 om 12:29

Maar daarbij komt ook nog dat Antony niet bepaald gefocust is op voetbal? Wil je hem dan wel meenemen? Als je hem schorst dan kan die zich eerst focussen op die rechtszaak.

29 september 2023 om 12:32

Zo'n onderzoek en rechtzaak kan meer dan een jaar duren. Blijkbaar vindt ie zelf dat hij zich weer op het voetbal kan focussen

29 september 2023 om 12:34

Ja dat soort dingen kunnen lang duren. Antony zal zelf natuurlijk niet zeggen dat hij het niet kan. Maar iedereen zag zijn frustraties tijdens het interview. Blijft daarom best een lastige keuze.

29 september 2023 om 13:37

Dat iemand achteraf een crimineel blijkt te zijn doet er eigenlijk niet toe . Je moet het met de informatie doen die je nu hebt.

29 september 2023 om 14:45

Ben het met je eens. Overigens was Ajax destijds met Promes al gewaarschuwd door de recherche dat Promes zich bevond in criminele kringen en was het al duidelijk dat hij dingen deed die het daglicht niet konden verdragen.

In dit geval was het voor United niet duidelijk en wordt er nu het e.e.a. onderzocht. Het blijft lastig om hier de juiste keuze in te maken.

29 september 2023 om 12:58

Het valt mij op dat een heel groot percentage van dit soort zaken uiteindelijk niet leidt tot een veroordeling. Of dat dan ligt aan te weinig juridisch bewijs, een goede afkoopsom waardoor het slachtoffer in kwestie opeens de aanklacht laat vallen, of omdat er gewoon gelogen is over het feit dat er wel degelijk wederzijdse toestemming was / alles is aangedikt laat ik even in het midden. Het valt me gewoon op dat er de laatste jaren relatief veel van dit soort zaken in het nieuws komt en eveneens vaak niet leidt tot veroordeling van de vermeende dader.

Vergelijk dat met vermeend drugsdealers of zware mishandeling / poging tot moord en daar leidt het vaak wel tot veroordeling.

29 september 2023 om 13:05

@maurootje
Mendy heeft twee jaar niet gevoetbald omdat hij beschuldigd werd van verkrachting en aanranding in 2020. Uiteindelijk dit jaar vrijgesproken van deze beschuldiging. Die heeft er zelfs vast voor gezeten, desondaks is hij door de rechter vrijgesproken.

29 september 2023 om 13:45

Onschuldig tot het tegendeel is bewezen vind ik altijd een naar iets. Kijk eens naar verkrachtingszaken. Hoe gaat een meisje dat snachts van dr fiets getrokken wordt en op een afgelegen plek verkracht wordt bewijzen dat het verkrachting is geweest. Dat kan ze amper tot niet. Betekent dat dan dat de dader onschuldig is? Nee toch?

Staat natuurlijk helemaal los van deze zaak maar dat zinnetje krijg ik echt de kriebels van.

29 september 2023 om 13:50

DNA op haar intieme deel ?

29 september 2023 om 13:53

Dna, als iemand zich verweerd, dan zie je daar vaak ook tekenen van op benen en handen.

29 september 2023 om 18:37

Jaa en nee. Word ook regelmatig misbruik gemaakt door te roepen dat ze aangerand of verkracht zijn. Laat ik voorop stellen dat ik het zeker verafschuw als iemand daadwerkelijk verkracht of aangerand word. Maar tegen woordig zit er ook vaak een gedachte achter en dat is geld.
Is die schuldig mag je zo iemand van mij aan zijn ballen opknopen. Maar zoals bvb de zaak van mandy 2 jaar voorarrest en blijkt gewoon ontschuldig. Gaan die dames zijn geleden schade dan ook vergoeden? Of is dat alleen andersom?

Nu Sancho nog en Ten hag is weer vrienden met iedereen. Hoop dat Antony onschuldig is en weer lekker kan gaan ballen, ook al is die niet zo goed bezig de laatste tijd.

29 september 2023 om 13:05

De laatste tijd. Welke (langere) periode heeft hij dan wel goed gespeeld? Zelfs in de ED heeft hij geregeld hele slechte wedstrijden gespeeld.

Waarom volgende week pas? Ze spelen morgen ook..

29 september 2023 om 13:53

Heeft niet veelal mee getraind afgelopen periode. Die zal minder fit zijn

29 september 2023 om 15:20

Gisteren pas weer geland in Engeland na een tijd lang absent te zijn geweest, dus niet fit.

Kan iemand me het verscihl met de situatie met Greenwood uitleggen? Ik heb me hier niet helemaal in ingelezen.

29 september 2023 om 12:24

Bij Greenwood was er wat meer materiaal publiekelijk. Dan krijg je al gauw trial by media.

29 september 2023 om 12:26

Ik denk dat er bij Greenwood meer bewijsmateriaal was, voornamelijk die audio zal ervoor gezorgd hebben dat hij niet meer terug mocht keren.

29 september 2023 om 12:41

Toch bijzonder dat United het dan van het bewijsmateriaal in een lopend onderzoek laat afhangen dan. Op welke stoel zit je in zo'n geval?

29 september 2023 om 13:01

Greenwood werd ook al aangehouden door de politie, terwijl Antony nog rondloopt. Bij Greenwood was er ook vrij duidelijk bewijs terwijl het bij Antony vooralsnog - en hopelijk blijft het daarbij - om een gerucht / beschuldiging gaat. Ik weet niet hoe realistisch het is, maar het kan ook een valse aangifte zijn om wat geld los te krijgen, wraakgevoelens etc.

Is maar hardop roepen en denken, maar toch.

29 september 2023 om 13:55

Bij Greenwood was ook het enige bewijs de getuigenis van zijn vriendin. Dat audio fragment kon van alles zijn zonder die getuigenis, net als de foto's. Toen die getuigenis weg viel, had men geen bewijs meer, dus heeft de Britse officier van justitie besloten dat ze de rechtszaak seponeerden vanwege gebrek aan bewijs.Ik denk dat er bij Anthony iets minder publieke druk op zit, omdat het in Brazilië speelt.

29 september 2023 om 16:58@feye_88
Neem nu de zaak Mendy. beschuldigd van verkrachting en aanranding in 2020 heeft hier zelfs voor vast gezeten, 2 jaar niet gevoetbald. Wordt uiteindelijk vrijgesproken van alle aantijgingen. Speelt nu gelukkig weer in Frankrijk, nadat hij in 2020 voor City uitkwam. Het geeft maar weer eens aan hoe lastig het is. En om dan een persoon te laten vallen op zo'n moeilijk moment in zijn leven , dat is toch ook wat.
Misschien dat ze bij United deze zaak nog in hun achterhoofd hebben en dat ze daarom Antony niet laten vallen?

29 september 2023 om 18:40

@ bossie klopt helemaal maar krijgt hij nu van die mensen die hem beschuldigd hebben en waardoor hij 2 jaar vast heeft gezeten ook vergoeden? Of geld dat alleen andersom? Lijkt me toch geen pretje om 2 jaar in zon hok te zitten als je niks gedaan hebt

29 september 2023 om 12:34

Greenwood zou 100% veroordeeld worden. Heeft geluk gehad dat die meid hem vergaf en zijn geld accepteerde om terug te trekken

29 september 2023 om 14:00

Zelfde als Overmars, alle vrouwen in kwestie paar ton mee en een NDA tekenen.

29 september 2023 om 15:21

Hoe kan je nou zeggen dat iemand 100% veroordeeld zou worden als er dus duidelijk niet genoeg bewijs was om hem verder te vervolgen? Het OM had hem ook kunnen vervolgen zonder de hoofdgetuige.

Daarnaast: geld? Really? Ze hebben een kind samen en zijn nu samen naar Spanje verhuisd. Wat een onzin verspreid je hier zeg.

2 oktober 2023 om 01:02

Geen bewijs? Er was juist heel veel bewijs lol. Je bent wel heel naïef als je geloofd dat hij onschuldig is en dit niet met geld is afgedaan. Dat ze nu samen een kind hebben zegt echt helemaal niks over zijn onschuld en ook niet dat hij de zaak heeft afbetaald. Ze zijn wel degelijk uit elkaar geweest in die tijd, anders span je geen zaak aan...

29 september 2023 om 12:44

Bij Greenwood zou de rechtszaak al starten, deze is ingetrokken door het slachtoffer (omdat Greenwood terwijl dit niet mocht van de rechtbank toch contact had gehad). Tevens zou de rechtszaak starten omdat er overduidelijk bewijs was, bij Anthony is alleen aangifte gedaan en is het verhaal in de pers terecht gekomen zonder dat er sprake is van geverifieerd bewijs.

Titel laat het denken alsof alleen Ten Hag deze beslissing neemt, dat is natuurlijk niet zo dit gaat langs heel veel mensen, dan moeten ze binnen de club vrijwel overtuigd zijn van z'n onschuld zeker na het Greenwood fiasco.

2 van de 3 vrouwen hebben de zaak al laten vallen.

29 september 2023 om 12:30

Ik denk dat het een zwaardere beslissing is om hem weer aan de selectie toe te voegen, dan om hem (tijdelijk) buiten de selectie te laten. Er zal dus vertrouwen zijn in een goede afloop.

United speelt wel met hun imago. Zoiets kweekt alleen maar onrust binnen de selectie, want wellicht is hij niet schuldig, maar er is groot massa die dat in twijfel blijft trekken. Voor United is het beter hem te verkopen en te zorgen dat rust terug keert in de selectie.

29 september 2023 om 12:29

Als er geen bewijzen zijn, kan je niets anders doen dan verder gaan met je speler. Dat is hoe democratie werkt eenmaal. We zullen het nooit weten en zolang hij onschuldig is, moet men dat maar accepteren.

29 september 2023 om 13:33

Nou als je democratie erbij gaat halen, dan moet je even les geven aan alle Eurofielen en Biden hoe het eigenlijk hoort te gaan. Haha grapje. Maar ja ik snap je punt, maar imagoschade betekent dus minder verkoop van shirt en met name van Antonio. Joran van der Sloot was er ook geen bewijs bij Nathalie (tenminste zolang er geen lijk is gevonden). En toch kotste heel Nederland hem uit. En bij Noa Lang omdat hij een accent heeft, wordt ook uitgekotst..is dat dan ook democratie

29 september 2023 om 15:20

Goh, al die zaken die je aankaart...het gaat me hier nu gewoon om Antony en zijn situatie. Tot nu toe is het haar woord tegen het zijne, en daarmee zullen het moeten doen vrees ik.

Spreekoren van supporters tegenstander zullen niets mals zijn. Zullen hem uit zijn tent lokken en we weten alemaal zijn persoonlijkheid zal dat lukken ook. Manu gooit zijn naam te grabbel. Ten Hag heeft niets geleerd bij Ajax ten tijde van Promes lijkt het.

29 september 2023 om 18:43

Oow jaa zeer zeker niet dus. Wat als die dadelijk ook zoals mandy ontschuldig is? Wat dan? En bij promes was het toch wel heel wat anders dusja

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren