Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Engeland laat niets heel van Bulgarije op avond vol racisme

Laatste update:

De nationale ploeg van Engeland heeft maandagavond een grote stap in de richting van EK-kwalificatie gezet. Het team van bondscoach Gareth Southgate liet niets heel van Bulgarije: 0-6. Het duel in Sofia werd voor rust tot twee keer toe stilgelegd doordat de spelers van Engeland door de Bulgaarse fans racistisch bejegend werden. The Three Lions gaven het juiste antwoord op het veld. Omdat Kosovo met 2-0 won van Montenegro is Engeland nog niet geplaatst.

Engeland kende een droomstart in Bulgarije, want al na vier minuten tekende Marcus Rashford voor de 0-1. De aanvaller van Manchester United kapte zijn directe tegenstander uit op de achterlijn, drong het strafschopgebied binnen en schoot genadeloos hard raak. Een klein kwartier later tekende Ross Barkley voor de 0-2, waarna de Bulgaarse fans zich racistisch begonnen te gedragen. Er klonken apengeluiden wanneer Tyrone Mings en Raheem Sterling aan de bal waren, terwijl sommigen een nazigroet toonden. De scheidsrechter legde het spel stil en na overleg met aanvoerder Harry Kane ging het spel verder, terwijl de stadionspeaker het publiek aanspoorde om te stoppen met de racistische geluiden.

Toen Barkley later in de tweede helft de 0-3 maakte op aangeven van Kane, begonnen de Bulgaarse fans zich opnieuw te misdragen. Wederom legde de arbiter het spel tijdelijk stil. Na overleg met Southgate werd besloten om de eerste helft af te maken. In blessuretijd werd het nog erger voor de thuisploeg, want door een doelpunt van Sterling werd het nog voor rust 0-4. Terwijl de meeste spelers na 45 minuten spelen de kleedkamer opzochten, ging aanvoerder Ivelin Popov het geprek aan met de supporters. Hij vroeg hen op emotionele wijze om te stoppen met de apengeluiden en dat leek na rust effect te hebben.

Bulgarije - Engeland ontspoort volledig: apengeluiden en nazigroet

Lees artikel

Ook na de thee had Bulgarije niets in te brengen. Engeland kreeg volop mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Na goed voorbereidend werk van Kane tekende Sterling voor de 0-5, waarna het Kane vijf minuten voor tijd zelf was die de eindstand op 0-6 bepaalde. Door de overwinning komt Engeland op vijftien punten uit zes duels en is het EK-ticket dichtbij. In november kan kwalificatie definitief worden als Montenegro op bezoek komt. Het team van Southgate sluit de kwalificatieserie volgende maand af met een uitwedstrijd tegen Kosovo.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schandalig. Gewoon uitsluiten van de eerstvolgende 2 kwalificatierondes dat land. Kijken of die supporters dan nog denken dat ze hiermee weg kunnen komen

14 oktober 2019 om 22:53

Het had de Bulgaarse nationale ploeg gesierd als ze zelf van het veld waren gestapt om een statement te maken, dit tolereren we niet... Engeland heeft juist gehandeld. Nu hopen dat de UEFA juist handels met bikkelharde sancties.

14 oktober 2019 om 23:46

Mooie reactie. Hier ben ik helemaal mee eens. Bulgaarse nationale ploeg had het zelf moeten aanpakken. OT: heerlijk, ze gaan ook nog 0-6 onderuit! Ik ben benieuwd hoe Bondscoach en spelers van Bulgarije gaan reageren.off topic: waarom kan je geen alinea’s meer maken @vz?

14 oktober 2019 om 23:06

Ik ben absoluut tegen racisme maar er worden in een stadion de meest vreselijke dingen geroepen waar je nooit iemand over hoort. Dan moet je het als speler negeren. Blijf het altijd opmerkelijk vinden. Net als grappen over homo's en allochtonen. Je kan overal grappen over maken maar daar niet over. Natuurlijk wel volledig terecht dat het aangepakt wordt maar ik vraag me dat oprecht altijd af.

14 oktober 2019 om 23:10

Het ding is, dit zijn geen grappen maar mensen die dit echt denken. Plus sowieso zijn apengeluiden niet grappig al bedoel je het niet serieus. En nee, dat soort shit hoef je ook niet te zeggen over homo's of allochtonen of ziektes. En als dat een probleem is dan hoor je daar volgens mij ook genoeg mensen over. Voetbalsupporters zijn voor een deel gewoon tokkies helaas.

14 oktober 2019 om 23:26

Een grapje mag best, maar dit is gewoon een hele bevolkingsgroep weer proberen te onderdrukken en doen alsof je zelf superieur bent. Dit gaat helemaal nergens over, maarja. Ben er zelf wel eens geweest en je merkt aan alles dat die Bulgaren gewoon onderontwikkeld zijn wat dat betreft. Het is niet voor niks dat veel Bulgaren emigreren omdat ze niet trots kunnen zijn op hun eigen land en zich er niet mee kunnen identificeren. En tsja, dan blijven de primitieve voetbaltokkies achter

15 oktober 2019 om 03:14

Sergeant, jij krijgt de trofee voor de meest hypocriete reactie. Je eerste twee regels zijn legit, maar daarna ga je er zelf tegenin. 'en Bulgaren emigreren omdat ze in andere landen meer geld kunnen verdienen, i zou dat ook doen als ik een Bulgaar was.

15 oktober 2019 om 08:41

Volgens mij moet jij in het woordenboek nog eens het woord hypocriet opzoeken.. plus het feit dat je mij citeert met woorden die ik nooit heb genoemd. Beetje rare reactie

15 oktober 2019 om 01:35

Yes. Als er iemand in het thuisvak van Noord-Ierland gaat staan tegen Nederland en met bananen gaat gooien. Is Nederland gekwalificeerd. On-topic: De beste reactie tegen idioten is geen reactie. Je kan ook overdrijven en een heel land of zoals bij Feyenoord het geval was een club stigmatiseren en benadelen.

Enorm triest dat racisme weer de boventoon moet voeren en het voetbal moet overschaduwen, laten we hopen dat de verantwoordelijke bond keihard op gaat treden tegen dit soort gedrag.

Zonde van die apengeluiden, wel een fenomenale pot van Kane en Sterling.

Paar jaartjes zonder publiek laten spelen. Grote schande dat dit anno 2019 nog bij een EK wedstrijd gebeurd notabene

Het wordt tijd om clubs en landen uit te sluiten voor deelname aan toernooien of competities. Belachelijk dat dit nog kan in 2019.

14 oktober 2019 om 22:55

Plus de overige duels van Bulgarije geen Bulgaarse toeschouwers toelaten.

Hoezo gebeurt dit de laatste tijd altijd met Engeland en hun spelers? Omdat Sterling al eerder in het nieuws is gekomen?

14 oktober 2019 om 23:04

Het werkt natuurlijk als een rode lap op een stier als je vooraf aankondigt dit te gaan doen. Van die mislukkingen zien dat dan als een uitdaging en die gaan ze maar al te graag aan. Enorm triest natuurlijk en Bulgarije de komende 10 jaar even geen publiek laten ontvangen, want dit kan echt niet meer...

14 oktober 2019 om 23:06

En omdat ze het zelf van te voren al aangeven. Hoe droevig het ook is, dit soort mensen met het iq van een pinda worden daar vaak toch door "geinspireerd". Daarnaast verbaas ik me over alle reacties hier dat dit "anno 2019 nog kan". Dit is juist zeer typerend voor 2019. Haat en verdeeldheid zijn actueler dan ooit.

Dit kan toch echt niet! Veel sterkte aan Tyrone Mings. Hopelijk zien we die belachelijke “fans” nooit meer! Eigenlijk kan ik ze dat zelfs niet noemen. Die mensen zijn de echte beesten! Off topic: Aangezien ik niet kan reageren in de topic van Frankrijk-Turkije laat ik mijn reactie hier achter: Nu mogen we het echt niet meer weggeven. 4 punten gepakt van Frankrijk. Merih demiral, mert gunok en caglar wat een beesten! Hakan speelde een sterke wedstrijd toen die erin kwam. Soms heb je geluk nodig en dat hadden we vandaag.

Er is maar één manier om dit af te straffen en dat is om ze met een fikse nederlaag totaal te vernederen en dat hebben ze gedaan, 0-6 wat n blamage net als deze racistisch supporters, de eerste komende 10 thuiswedstrijden zonder publiek aub!!

15 oktober 2019 om 00:22

Complete uitsluiting zou ik ook goedkeuren. Wat een waanzin dat er anno 2019 nog zoveel getikten rondlopen, ik kan daar met mijn kop niet bij. Hoop dat de UEFA dit zo hard mogelijk aanpakt.

Het duo Kane-Sterling is echt ijzersterk, was nog mooier geweest als die racistische idioten met 0-10 onderuit gingen maar 0-6 is ook prima. Motm Kane.

Ook 1 dode gevallen zie ik. Wat een bende met Engeland en Bulgarije.

14 oktober 2019 om 23:22

Meen je dit? Waar lees je dit?

14 oktober 2019 om 23:28

Dode? Waardoor? En waar lees je dit?

14 oktober 2019 om 23:41

Enige wat ik kan vinden is een Engelsman die voor de wedstrijd overleden was, waarschijnlijk door combinatie drugs en alcohol. https://www.dailymail.co.uk/news/article-7571905/E...

14 oktober 2019 om 23:41

Volgens Sky geen resultaat van voetbalgerelateerd geweld.

En ondanks alles vindt ik toch dat Engeland de daad bij het woord had moeten voegen, je roept dingen in de media en dan voetbal je toch weer door?? Uiteraard moet de UEFA keihard optreden en blijft dit toch een overduidelijk “oostblok probleem”... Zieke geesten

Voor de zoveelste x dit in Bulgarije. Zolang de regering corrupt blijft en de bond de handjes niet durft vies te maken, blijft dit doorgaan.

Het is ook niet zo dat iedere gemiddelde Bulgaar dit flikt. Dit zijn typisch die gestoorde hooligans van o.a Levski en CSKA.

Ik ren heel Europa door en heb op allerlei tribunes in allerlei landen plezier aan voetbal. Maar in Turkije en Bulgarije ga ik niet meer komen.

15 oktober 2019 om 02:04

Geen probleem, de laatstgenoemde is voetbalgek. Die krijgen hun stadion wel vol als jij geen ticket koopt.

Werkelijk schandalig dat dit in 2019 nog kan. We zijn zo bezig met dat say no to racism, onvoorstelbaar.

Land uitsluiten van de komende wk kwalificatie , misschien dat deze "supporters" dan zich kunnen gedragen.

Zulke mensen kun je toch gewoon het stadion uitzetten?

14 oktober 2019 om 23:43

Idd geen respect voor multiculturaliteit geen multiculturele toernooien. Daaag

Helaas dit. Volgende twee eindronde geen qualifiers laten spelen. Laat ze maar voelen. Jammer dat de Engelsen niet meer steun kregen van de Bulgaarse spelers. Dit kan gewoon niet! De verlichting is hier nog niet van start gegaan. Jammer.

Ik dacht ergens gelezen/gehoord te hebben dat Engeland had gezegd van het veld te lopen bij racistische spreekkoren of heb ik t verkeerd? Een statement maken zou wel stoer zijn!

14 oktober 2019 om 23:50

Blijk baar is er een 3 stage protocol, bij de 3e keer kan je de wedstrijd staken (?) Het kwam nu maar tot stage 2 ofzo

De groep die zo achterlijk deed moet je straffen. De spelers, staf en de "normale" supporter heeft hier niks mee te maken, want die schamen zich al diep genoeg voor dit tuig.

Het wordt tijd dat landen die zich hier aan schuldig maken voor minimaal 10 jaar worden verbannen van internationaal voetbal. Het is te gek voor woorden dat anno 2019 nog dergelijke zaken zich voordoen. Het is daarnaast ook nog triest om te zien dat er Bulgaren een nazi groet brengen. In de tijd dat de nazi’s de dienst uit maakte werden Bulgaren vanwege de etnische achtergrond in concentratiekampen gegooid.

Lekker dat Engeland gewoon met 0-6 wint en die hersenloze Bulgaarse supporters op die manier lik op stuk geeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren