Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Einde van een tijdperk: Barça ziet na Busquets en Piqué ook Alba vertrekken

Laatste update:

Jordi Alba vertrekt na dit seizoen bij Barcelona, zo bevestigt de club via de officiele kanalen. De 34-jarige linksback beschikte nog over een contract tot medio 2024, maar heeft woensdagmiddag zijn vertrek bij de kampioen van LaLiga aangekondigd. Fabrizio Romano meldt dat Alba vertrekt om Barcelona te helpen met de moeilijke financiële situatie waarin de club nu verkeert. De club is nu af van het salaris van de linksback.

De verdediger werd in 2012 voor veertien miljoen euro door Barcelona overgenomen van Valencia. Elf jaar na zijn komst heeft hij een akkoord met de club bereikt om zijn contract vroegtijdig te beëindigen. Alba neemt enkele dagen voor Barça's laatste competitiewedstrijd afscheid in het Spotify Camp Nou, zodat hij op het veld gedag kan zeggen tegen de supporters. Met zijn vertrek bij Barcelona volgt Alba het voorbeeld van Sergio Busquets en Gerard Piqué, die in november zijn profcarrière beëindigde.

De linksback won in totaal achttien titels met Barcelona, waaronder zes keer de landstitel en eenmaal de Champions League. Daarnaast werd hij in 2012 ook Europees kampioen met het Spaanse nationale elftal. Zijn basisplaats bij de Catalanen raakte hij dit seizoen kwijt aan Alejandro Baldé. In totaal kwam Alba deze campagne tot 23 optredens in LaLiga, waarin hij twee goals en drie assists noteerde.

Alba moet nu beslissen of hij nog in een Europese topcompetitie actief wil blijven of dat hij bijvoorbeeld voor het grote geld in Saudi-Arabië kiest. Zowel Lionel Messi als Busquets werd de afgelopen maanden al veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Saudi-Arabië. Romano brengt naar buiten dat Alba nog geen overeenkomst heeft met een nieuwe werkgever. Hij gaat de komende periode gebruiken om alle opties op een rijtje te zetten.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een van de beste linksback die er rondliep in Europa. Heeft meer techniek dan de meeste middenvelders en buitenspelers bij de topclubs

24 mei 2023 om 13:00

Heeft ook de meeste nare trekjes van bijna alle spelers. Staat onderhand symbool voor het zeuren, zieken en kaarten aannaaien dat we zo veel zien in de Spaanse competitie.

24 mei 2023 om 13:20

Andy Robertson van Liverpool kan er ook wat van!

24 mei 2023 om 13:21

Zo was heel dat Barcelona team toendertijd. Op één uitzondering na en dat was puyol.

24 mei 2023 om 13:27

Iniesta nare trekjes ja? (Buiten die goal in de wk finale).

24 mei 2023 om 13:31

Messi ook nare trekjes ,nu ondertussen wel maar toen ,No way

24 mei 2023 om 14:02

Dat trio Xavi, Bus en Iniesta stond vaak als eerste rond de scheids om een kaart te vragen voor de tegenstander.

24 mei 2023 om 14:47

Vini jr is de ongekroonde koning van de trekjes die jij hierboven beschrijft @achterman.

24 mei 2023 om 14:57

Barcafan die een speler van Madrid ergens van beschuldigt....give us a break.

24 mei 2023 om 15:18

Ik noem toch ook het Spaanse voetbal in zijn algemeenheid.

24 mei 2023 om 15:52

Precies

24 mei 2023 om 19:21

Je moet niet op in gaan… die mensen zijn een schande. Willen ze praten over trekjes die ze allemaal hebben geleerd van de Koninklijke. Ik was met de wedstrijd valencia tegen real met een goede vriend van mij een echte madrid fan in hart en nieren. Hij verteld me hoe walgelijk hij vinicius vind en we hebben het niet over zijn voetbal kwaliteiten want vN mij is hij de beste linksbuiten ter wereld maar over trekjes dat noem je pas gadverdamme …. En dan praten we nog niet over Ramos enz die tijd. Deze mensen zijn echt 1 en al drama dat je zo een legende gewoon niet normaal de beste kan wensen. Schande sommige mensen

24 mei 2023 om 19:23

Pepe en Ramos voorop

24 mei 2023 om 19:24

Kaarten aannaaien aub kappen man. Wat een emotie vrij komt bij de amateurs laat staan bij profvoetballers die door miljoenen woorden bekeken en er alles aan doen om te winnen. Jij bent net een Spaanse scheids die snappen niet wat een emotie bij komt kijken



Met afstand de speler waar ik het meeste hekel aan heb. Zelden zo'n walgelijke speler op de velden gezien, altijd maar zeuren en janken. Het ga je goed.

Edit: Wat lijkt hij op deze foto op Papu Gomez zeg, nooit opgevallen haha

24 mei 2023 om 12:57

Is inderdaad een hele vervelende kerel. Benieuwd hoe het “nieuwe” Barcelona eruit gaat zien zonder zuigers als Piqué, Busquets en Alba. Kan de club qua imago wel ten goede komen.

24 mei 2023 om 12:59

Pique viel in het veld wel mee. Het was en is vooral een kinderachtige man buiten het veld.

24 mei 2023 om 13:23

Ze hebben frenkie in hun gelederen.

24 mei 2023 om 13:33

En dat zegt een real fan met Pépé en ramos in het team.

24 mei 2023 om 14:45

Pique een zuiger noemen en dan Sergio Ramos als profielnaam. Gefeliciteerd, je hebt de absurditeitsprijs gewonnen. SR is niet voor niets de speler met de meeste rode kaarten in de geschiedenis van la liga. En speelde dan ook eens in het shirt waarin je beschermd wordt totenmet.

24 mei 2023 om 20:32

Ramos liet het in het veld zien, daar buiten gewoon een nette kerel.
Piqué zijn Twitter bevatte vaker het woord Real Madrid dan Barcelona en dat zegt wat.

24 mei 2023 om 13:01

Ja, echt een smerige voetballer en matennaaier pur sang. Zelfs erger in theater maken dan Busquets, die door iedereen geprezen wordt (deels terecht) maar in zijn gloriejaren ook echt een matennaaier was. Zo zonde!

24 mei 2023 om 13:06

Ik dacht even Suarez te zien met z'n grote bijtgrage gebid. :D

24 mei 2023 om 13:21

Zelfs als groot fan van Barcelona en de voetballende kwaliteiten van Jordi echt regelmatig met plaatsvervangende schaamte zitten kijken naar deze man.
Had vorig seizoen een fase dat ie zowat om de wedstrijd geel kreeg voor janken tegen de scheids, echt ongekend hardleers daarin.
Gelukkig ook genoeg goede herinneringen waaronder een paar belangrijke goals!

24 mei 2023 om 13:42

Hij is zeker een speler met nare trekjes, maar persoonlijk vind ik die Carvajal minstens zo erg. Uberhaupt vind ik in de La Liga heel veel spelers rondlopen met deze nare trekjes. Veel meer dan in andere competities. Zelf heb ik ook een x aantal wedstrijden gespeeld in Spanje en ook op dat niveau waren de Spanjaarden van die zeurders. Denk dat het redelijk in die cultuur zit over het algemeen.

24 mei 2023 om 14:46

Het zeiken-op-Barca speeluurtje is weer begonnen. Wat een negativiteit. Ken je Pepe? Die was pas vies en walgelijk. Expres op Messi's hand staan, geloof niet dat ik ooit zoiets vies gezien heb.

24 mei 2023 om 14:58

Hey paco0102, je hebt 4 reacties geplaatst en ze gaan allemaal over Madrid.... Heb je google op je nokia? Zoek eens naar de definitie van hypocriet.

Einde van een tijdperk met al deze vertrekkende legendes. Het is ook wel tijd om door te gaan voor barca, balde speelde het merendeel van de wedstrijden uitstekend en alba drukte met zijn salaris zwaar op de begroting

Zal wel samen met Busquets besloten hebben om de weg vrij te maken voor Messi. Passend afscheid.

Lijkt me dat Messi ook niet terug komt naar Barca nu Busquets en Alba vertrekken. Niemand meer van zijn tijd die nog bij Barca speelt momenteel.

24 mei 2023 om 13:05

Sergi Roberto, Ansu Fati, Pedri, Frenkie, Araujo en Dembele zijn er nog. Sorry, wilde de wijsneus uithangen.

24 mei 2023 om 13:36

Komt ook nog bij dat Xavi trainer is

24 mei 2023 om 13:47

Ja precies. Die zijn op sergi roberto na niet van zijn leeftijd natuurlijk, dus die bedoelde ik niet. Xavi als trainer wel. Ik betwijfel het in ieder geval

Mooi voor Barca dat deze sterren zelf aangeven ergens anders te willen spelen. Dit maakt het doorselecteren een stuk makkelijker. Goede speler geweest voor Barca.

Met het vervelende gedrag en het proberen aan te naaien van kaarten een speler met echt Barca DNA. Daarentegen misschien wel een van de beste linksbacks van zijn tijd. Ben benieuwd waar die heen gaat.

24 mei 2023 om 14:50

Nee, hoor. Spelers slaan (zowel in het voetbal als in het basketbal!), ogen uitsteken, op handen staan, schwalbes maken, stadions sluiten omdat het je uitkomt, een dictator achter je club hebben staan die spelers voor je ritselt, dat is pas DNA om trots op te zijn.

24 mei 2023 om 15:50

Hahaha, okey jochie, prima. Ik denk dat Barcafans voorlopig even stil moeten houden wat betreft dit soort dingen.

Another legend will be gone, wat een geweldige linksback in zijn hoogtijdagen zeg. Verdedigend sterk en aanvallend subliem en in mijn ogen ook wel een sympathieke gast tot wat velen hier niet vinden. Er zal vanaf nu echt een ander FC Barcelona tevoorschijnkomen en alle grote sterren van het wereldelftal zijn dan nu verdwenen.

24 mei 2023 om 13:27

Deze speler heeft zeer zeker geen Sympathieke invloed gehad tijdens wedstrijden.

Echt de grootste rat van dat elftal. Oprecht 1 van de weinige spelers aan wie ik een absolute hekel heb/had. Zal vast geweldig zijn geweest om hem voor je eigen team te hebben, maar als tegenstander is het echt een viespeukje. Good riddance, zoals de Engelsen zeggen!

Hè jammer. Die had voor mijn part nog een jaartje of 5 mogen doorgaan, samen met Busquets en Pique. Geweldig zou dat zijn geweest. Hij heeft wel veel prijzen gepakt met Barcelona.

Erg goed nieuws voor Barca, gezien het enorme salaris wat die verdiende/nog tegoed had. Daarnaast is Balde ondertussen simpelweg beter. Ik ben wel benieuwd wie nu de backup gaat worden van Balde, Alonso op linksback is toch niet heel geweldig.

Goed voor Barca dat de oude/dure spelers een voor een vertrekken, mogen er nog vele volgen.

24 mei 2023 om 18:07

Vele? Er is er nog maar eentje over. Sergi Roberto.

Wat heb ik genoten van Alba, natuurlijk is het een kwal maar als dat voor je eigen team is dan maakt dat helemaal niet uit. Toen Alves de eerste keer weg ging verloor Messi een partner maar wie het ooit gedacht dat hij aan de andere kant gelijk 1tje vond. Toen Alves weg ging werd die chemie tussen Alba en Messi heel groot.

Je ziet echt dat Pique,Busi en Alba alles voor Barca over hebben ze leverde allemaal salaris in en vooral Alba en Pique namen ook genoegen met een mindere rol.

Ik had graag Alba want langer gehouden want als hij inviel en speelde was tie wel belangrijk. Balde heeft meet snelheid en kan er altijd uit dribbelen terwijl Alba met zijn voorzet/paas subliem was en zijn looplijnen niet vergeten!

Jordi Alba bedankt!



Het ga je goed Jordi! Kan best snappen dat veel mensen hem bloedirritant vonden, dat gevoel had ik ook soms in bepaalde wedstrijden. Hij was toch éã©n van de beste linksbacks van zijn generatie met Marcelo. De connectie Messi-Alba was toch eentje die veel ploegen pijn heeft gedaan.

Na Busquets en Piquã© de volgende legende die Barcelona verlaat... Het is wel nodig geweest want die 3 drukten enorm op het salaris.

Gelukkig vertrekt hij opnieuw met een landstitel en zal hij een gepast afscheid krijgen!

Als beide officieel vertrekken dan is de kans dat Messi terugkeert juist veel kleiner aan het worden. Tenzij beide spelers met hun vertrek ruimte willen maken om Messi nog een laatste seizoen te gunnen om ook mooi af te sluiten. Vind overigens Balde echt een genot op Alba's positie, dus de keuze op zich is niet gek.

Zul je zien opeens Al-Hilal haalt Messi, Alba, Suarez en Busquets lol..

Doorselecteren dus. Niks mis mee.

Een van de beste linksbacks in de afgelopen 10 jaar. Zijn gedrag kon ik niet uitstaan als Madrid supporter maar zo'n iemand is natuurlijk altijd heel mooi als die voor je eigen club speelt. Maar goed dat is natuurlijk niet alles want aanvallend was Alba echt enorm goed. Heeft zoveel assists, loopacties en ook nog is goals gemaakt voor Barcelona. Was echt een enorme aanwinst in de successen van Barcelona de afgelopen jaren.

Natuurlijk was het dit seizoen een stuk minder door de opkomst van Balde. En toekomst perspectief zag er natuurlijk niet goed uit bij hem. Daarnaast drukt hij natuurlijk enorm op het salarishuis van Barcelona. Dus een mooi gebaar van hemzelf dat hij de club wat ruimte wil bieden. Ben benieuwd waar hij volgend seizoen gaat spelen.

Zou wat zijn Messi , alba en busquets bij hilal
En Ronaldo , ramos en marcelo bij al nasr.
De echte clasico is weer terug .
Ben benieuwd waar deze jongens voor kiezen. Ik heb sterk het gevoel dat het S Arabië gaat worden .

Bedankt voor alles Jordi! Met genot gekeken naar de combinatie Alba Messi en in het algemeen heel belangrijk geweest voor Barcelona. Hopelijk kun je belangrijk zijn voor je toekomstige club!

Bedankt voor de fantastische terugtrekballen, de sneaky voorzetjes achter de verdediging en de heerlijke loopacties waar messi wel raad mee wist. Gewoon een van de beste backs van z'n generatie!

Busquets en Alba weg. Nu hopen dat Sergi Roberto ook binnenkort zijn vertrek aankondigt, dan kunnen we een mooi tijdperk afsluiten. Komt daarbij dat er weer lucht komt in de salarisbegroting om nieuwe spelers te halen en spelers als Gavi e.d. te registreren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren