Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Duo wordt midden in nacht ernstig mishandeld om Feyenoord-shirt: ‘Trek uit!’

Laatste update:

Voor Deshny van Balgooi is de nacht van zaterdag op zondag uitgelopen op een nachtmerrie. De 27-jarige inwoonster van Silvolde, in de Achterhoek, werd samen met een vriend uit Gouda in haar woonplaats achtervolgd en ernstig mishandeld door drie jongemannen. Het motief zou het Feyenoord-shirt zijn dat haar vriend die avond droeg. "Ze bleven maar herhalen: 'Trek uit dat kankershirtje, nu!'" zegt Van Balgooi tegenover REGIO8.

Het tweetal was op weg naar huis na een gezellige avond in café ’t Molentje in Silvolde. Onderweg kregen Van Balgooi en een vriend van haar plots te maken met drie agressieve jongemannen. “We werden achtervolgd door drie jongens. Even later hoorden we ‘hey’ en kreeg mijn vriend een trap in zijn rug”, zegt Van Balgooi. "Ze bleven maar herhalen: ‘Trek dat kankershirtje uit, nu!’ Toen ik wilde sussen werd ik met een riem op mijn hoofd geslagen."

De daders zijn volgens Van Balgooi aanhangers van De Graafschap, een club uit de regio waar het incident plaatsvond. Het drietal droeg capuchons, zonnebrillen en De Graafschap-sjaals om hun gezicht af te dekken. Het hele incident werd toevallig gefilmd door een slimme deurbel van een bewoner uit de straat waar het plaatsvond. De slachtoffers vluchtten in paniek naar dat huis, omdat er licht brandde. "Gelukkig deden de bewoners open", vertelt Van Balgooi. "Hun deurbel heeft ook alles gefilmd, gelukkig."

Van Balgooi zit thuis met een hoofdwond, flinke hoofdpijn en meerdere kneuzingen. Het andere slachtoffer heeft drie hechtingen in zijn hoofd. Er is aangifte gedaan en de daders hebben zich al gemeld bij de politie. Aanhoudingen zijn er tot grote ontsteltenis van Van Balgooi niet verricht. "De jongens hebben de politie gebeld om zich te melden. Zij kregen echter het verzoek om komende week terug te bellen omdat de politie te druk zou zijn. Dat snap ik echt niet. Die jochies moeten boeten voor wat ze hebben gedaan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Graafschap hooligans! Hahah, hopelijk word hun identiteit snel bekend, grote kans dat ze bezoek krijgen dan.

10 mei 2023 om 18:54

Zodat een andere groep debielen met een ander shirtje aan hun wraak kan nemen? Stoer hoor.

11 mei 2023 om 08:19

Ik dacht zelf aan de politie

10 mei 2023 om 18:59

Hoe kun je hierom lachen?

10 mei 2023 om 19:29

Meer lachen in de zin van dat volwassen mensen gaan vechten/mishandelen vanwege een ander voetbal shirtje.

10 mei 2023 om 19:01

Wat een ongelofelijk trieste reactie.

10 mei 2023 om 19:05

Deze reactie is misschien nog niet zo triest als wat die jongens deden, maar het toont wel aan uit welk hout jij bent gesneden. Wat een reactie zeg. Kom op....

10 mei 2023 om 19:29

Ik ben anti geweld joh. Vind het puur lachwekkend dat mensen elkaar de hersens in slaan vanwegen een ander voetbal shirtje.

10 mei 2023 om 21:01

Sterker nog: Picorni en Lassche moesten het met de dood bekopen dankzij een stel Feyenoord supporters. Noem het maar lachwekkend..

10 mei 2023 om 21:06

@jansen: Lassche ken ik niet, Picorni van naam wel. Ik vind dat wel een andere situatie dan hier. Toen in Beverwijk was het een afspraak om met elkaar in gevecht te gaan. Dat maakt het niet minder erg, maar in het voorval hier boven werden een paar onschuldige zomaar aangevallen.

10 mei 2023 om 21:10

En de afspraak was op de vuist.. niet met messen en klauwhamers moedwillig iemand doodmaken omdat ie voor een andere club is.

10 mei 2023 om 21:20

@jansen, doe niet zo naïef. Vroeguh eind jaren 80 begin jaren 90 werd er nog met de vuist, stoelen en barkrukken gevochten en vlogen er wat bakstenen door de lucht. Daarna kwamen er steeds meer wapens aan te pas, van boksbeugels tot ninjasterren. Ik ben het eens met @PaulR-1982. Gasten die afspreken om te matten is wat anders dan met een paar man het lokale sulletje afrasteren.

@paulr, Lassche was noodweer in Enschede waar 2 Feyenoorders een doodlopende steeg waren ingevlucht. 1 had een mes bij zich en heeft 1 van de belagers dodelijk neergestoken.

10 mei 2023 om 21:25

@jansen Joenite

In die tijd werd alles meegenomen wat er voorhanden was, ook de Ajacieden kwamen zwaar bewapend aan in Beverwijk. Het enige verschil is dat de groep Ajacieden, op Carlo na, vrijwel allemaal de benen namen en hun maat moederziel alleen achterlieten.

Overigens kijken veel van de gasten die daarbij waren alles behalve trots terug op wat er toen is gebeurd en wordt er weinig tot niet over gesproken. Dit in tegenstelling tot de jeugd van tegenwoordig die er zeer regelmatig over spot.

10 mei 2023 om 21:38

Lol, is jou dat echt wijsgemaakt 4fRedondo wat betreft Lassche? Dit was het gebruikelijke die en trekwerk bij de automatiek wat Lassche juist wilde sussen. Niks noodweer, niks afgesproken, niks wapens behalve dat ene mes, en niks in het nauw gedreven, maar moord op juist de verkeerde.

11 mei 2023 om 14:18

@jjr12,

Je kunt wel leuk aanhalen dat zij de benen namen en Carlo achterlieten, maar het enige echte verschil is dat er afspraken geschonden zijn over de hoeveelheid gasten die opgetrommeld zijn. Minimaal twee keer zoveel is namelijk niet zo eerlijk vind je niet? Dan zou jij ook de benen nemen tegen een grote overmacht.

10 mei 2023 om 21:50

Hun identiteit was al bekend, ze belden zelf met de politie. Alleen had die geen tijd voor dit soort zaken en vroeg de daders volgende week maar een keertje terug te bellen.

Zie hier het hele probleem. De politie wil geen tijd spenderen aan dit soort zaken.

10 mei 2023 om 22:48

Wil geen tijd spenderen of moeten ze prioriteren? Als je capaciteitstekort hebt en je moet wikken en wegen welke zaken je oppakt, dan komt een mishandeling met bekende dader logischerwijs wat lager op de lijst te staan, indien er ernstigere zaken zijn, die er eigenlijk altijd wel zijn. Of ze nu morgen of volgende week verhoord worden, dat maakt na het melden niet veel uit.

11 mei 2023 om 05:02

Maar wel overal mensen lastig vallen en vragen of ze drugs of drank gebruikt hebben terwijl ze niemand lastig vallen.idd prioriteiten stellen.mensen die aggressief zijn zijn gevaarlijk voor een maatschappij en zouden keihard aangepakt moeten worden en hebben mensen meer last van dan Japie die wat pillen in ze mik heeft gegooid op een festival.

Misselijkmakend weer. Dan zie je zo'n prachtwedstrijd gister wat alles aan voetbal mooi maakt en dan lees je dit soort dingen weer en dan besef je weer hoeveel losgeslagen debielen deze sport aantrekt. Het afvoerputje van de maatschappij.

Dan sluit ik me bij deze aan bij de uitspraak van Sjaak Swart. Oh wacht ze spelen al in de KKD.

10 mei 2023 om 22:25

Dikke kans dat die zwakstralen een stadionverbod hebben bij de Graafschap. Staan helaas nog steeds een aantal gegadigden op de tribunes van wie ik me niet kan voorstellen dat dit soort praktijken een ver-van-hun-bedshow zijn.

Ik word de laatste tijd helaas ook regelmatig uitgescholden omdat ik een AS Roma shirt draag.
Er lopen steeds meer vervelende en agressieve mensen rond.

10 mei 2023 om 19:00

Prachtige shirts, prachtige kleuren. Giallorossi! Gewoon blijven dragen. Toen ik vroeger mijn keppeltje droeg kreeg ik ook Hitlergroeten hissen etc.. naar mij toe geslingerd. Er zijn gewoon te veel gekken die ongechekt alles gebruiken om hun agressie en misselijkheid te tonen.

10 mei 2023 om 19:07

Ik blijf ze ook zeker met trots dragen hoor. Ik vermoed dat het vooral gefrustreerde Feyenoord fans zijn, die niet zo goed tegen hun verlies kunnen. Gelukkig is dat slechts een klein deel van het legioen.
Vanwege het geloof iemand
uitschelden en bedreigen is volgens mij nog strafbaar ook.

10 mei 2023 om 21:13

Blijft bizar dat mensen zo reageren op een keppeltje. De mens leert het nooit. Draag je het nu nog? Of stop je het weg?

10 mei 2023 om 19:07

Toen ik nog bij Heerenveen zat en met mijn trainingspak op het station in Meppel stond, kwamen er eens wat jongens naar mij toe. Ze parkeerden hun auto voor me. Die zeiden dat er een vieze vlek op mijn jack zat (het logo van Heerenveen) en haalden pardoes een schoonmaakmiddel van het merk Ajax tevoorschijn. "Hiermee kan je het er wel af wassen". Dat was tenminste leuk. Helaas zie je dat niet altijd meer.

10 mei 2023 om 19:12

Het zou zo mooi zijn he. Dat je elkaar lekker kon jennen en in de zeik nemen maar wel met wederzijds respect. Ik kwam vroeger vaak in Den Haag en durfde nooit mijn Ajax shirt aan te doen bij het voetballen. Tot dat seizoen dat ADO 2x van Ajax won en ik hem alsnog aandeed. Die Hagenezen zaten me uit te lachen en boden me een gratis ADO shirtje aan terwijl ik de jaren ervoor waarschijnlijk had moeten wegrennen

10 mei 2023 om 19:36

Meest random ervaring die ik heb gehad is dat ik op een station in Den Haag liep in m’n Manchester United trainingspak, en dat ik opeens een horde met Newcastle fans trof die het niet zo een mooi pakje vonden. Ik was eerder geschokt dan bang (blijkbaar speelden ze een oefenwedstrijd tegen ADO), alleen is het bij de Engelsen vaak meer onschuldige humor, dan echte bedreigingen wat we hier hebben.

Dat wat jij hebt meegemaakt vind ik zelf wel humor, maar begrijp niet waarom je elkaar de hersens wilt inslaan vanwege een voetbalclub.

10 mei 2023 om 19:35

Vergelijkbaar met dat ik altijd iedereen uitscheld en in elkaar timmer met een Tottenham shirt... Ik snap heus het sentiment wel dat je een beetje geïrriteerd raakt van Roma shirtje nu, net zoals ik dat dus heb met een Tottenham shirt. Je kan er zelfs een grapje over maken. Maar schelden of erger, het is zo treurig gesteld met veel voetbalfans. Helaas.

10 mei 2023 om 20:00

Was jij degene die in de buurt van de Coolsingel aan het hardlopen was na Feyenoord - AS Roma? 😏

10 mei 2023 om 20:49

Triest om te horen man. Jammer dat mensen van mijn cluppie AS Roma nu echt een rode lap zien (los van de kleur😂). Het is ook niet mijn favoriete ploeg maar iedereen moet met trots zijn shirt kunnen dragen.

Wat een gigantische losers zeg. Ik zie vaak Ajax shirts in Amerika rondlopen, maar als ik hier en daar een Feyenoord shirt zie en een enkele keertje een PSV shirt maak ik altijd een grapje of zo, maar zeg gewoon normaal gedag. Wat draaien mensen door zeg. Het is en blijft maar voetbal, en het is echt mijn passie, maar dat mensen zich zo gedragen is echt moeilijk te begrijpen.

10 mei 2023 om 21:02

En zo is het Binny. Soms zie je ook in Rotterdam iemand met een Ajax shirt lopen (hoewel wel wat minder de laatste tijd). Slim vind ik het niet; je moet maar net een imbeciel tegenkomen (en je hebt ze blijkbaar ook in Doetinchem).

Leven en laten leven.

10 mei 2023 om 21:43

Toevallig vandaag iemand in Amsterdam tegengekomen met een Feyenoord shirt. Enige wat ik dacht was eindelijk een persoon gevonden met wie ik geen Engels hoef te spreken.

10 mei 2023 om 22:32

Rotterdams is voor een Amsterdammer ook niet alles

10 mei 2023 om 23:51

@regulator hahahah je hebt nog gelijk ook. Ik woon in Amerika en probeer als ik in NL ben altijd met iedereen NLs te spreken omdat ik dat dus niet elke dag kan... nou dat was bij een restaurant enzo onmogelijk, allemaal buitenlanders.

11 mei 2023 om 04:00

Ik zag laatst iemand lopen in dat Bob Marley tenue? (Mooi tenue overigens) in Bangkok. Ben zelf Feyenoord supporter, maar ik maak dan gewoon een praatje met zo iemand en uiteindelijk konden we prima lachen met elkaar. Later nog samen de klassieker hier in een cafe samen gekeken, was super gezellig. Voor hem iets minder (was de 2-3 van dit seizoen) maar alsnog een leuke avond.

Begrijp die agressiviteit nooit zo.

Kom hier ook wel eens mensen teven van de F-Side, als ik in een Feyenoord shirt loop, maar ook nooit geen problemen mee.

Mensen zouden eens moeten beseffen dat wanneer je supporter bent van club A, je niet automatisch tegen club B en/of C hoeft te zijn. Supporteren doe je op een positieve manier.

Nu komt De Graafschap weer ongevraagd negatief in het nieuws omdat 3 eencellige niet kunnen accepteren dat er ook mensen zijn die een andere club een warm hart toe dragen.

10 mei 2023 om 19:18

Men is zo gefrustreerd merk ik. Of willen zo graag ergens bij horen dat ze erin doorslaan. Ik zou in een Heerenveentenue vrij door Leeuwarden kunnen lopen en vice versa. Jij in jouw Ajax-bikini (of wat dan ook) door Rotterdam en vice versa. En dat men dan opmerkingen maakt, logisch. Maar doe dat met humor. Dat zou alles zoveel leuker maken. Alleen het moet altijd kwetsend zijn. Of nog erger dus: Agressief. Heel jammer. Heel vervelend

10 mei 2023 om 19:24

Ik zou toch gewoon een normaal Ajax-shirt verkiezen boven een bikini hoor, maar het zou inderdaad moeten kunnen. Maar uit veiligheid zou ik met mijn shirt niet door Rotterdam lopen. Maar in het geval hier boven loopt iemand in een Feyenoord-shirt in Silvolde, een dorp in de Achterhoek waar De Graafschap populair is. Maar Feyenoord en De Graafschap zijn niet eens grote rivalen van elkaar toch? Dat maakt het extra bizar.

Op de een of andere manier werkt een andere club als een soort rode lap op een stier, bij sommige mensen. Heb het als middelbare scholier zelfs een keer meegemaakt. Op excursie naar Amsterdam hadden een paar klasgenoten baldadig sjaals van Feyenoord meegenomen en bij het inrijden van de stad, voor de ramen van de bus gehouden. Was er een of andere hooligan van Ajax ons op zijn scooter gevolgd en bij het uitstappen van de bus begon hij ons verloren te schelden en te bedreigen. Docenten moesten hard met die man praten om hem weg te krijgen.

10 mei 2023 om 19:37

Oké maar als je dat doet vraag je om een reactie. Dat hoeft niet het uitschelden van kindjes te zijn. Maar je kan daar prima iets van zeggen of er een opmerking over maken.

10 mei 2023 om 21:03

Er iets van zeggen is ook helemaal geen probleem. Je kunt er ook een grapje van maken ofzo. Zoals je zelf al zegt: het uitschelden van kinderen hoort dat dan niet te zijn.

Dat was gisteren bij 112 nieuws maar 1 van die jongens zijn moeder zei dat ze zich bij de politie moesten melden en hebben ook de politie gebeld. Maar toen de politie op nam zeiden ze bel volgendeweek maar terug. Het zijn broekies die al van hun ouders op hun kont hebben gekregen

10 mei 2023 om 20:23

Dus? Gericht en moedwillig iemand letsel toebrengen weegt voor mij zwaarder dan ondoordachtzaamheid in de naam van deze jonge knapies. Ze hebben moeten bellen om de consequenties onder ogen te komen, niet om daarmee het af te doen met billenkoek van pa en ma.

10 mei 2023 om 20:57

Nee ik zeg ze zullen op hun kont hebben gekregen. Toen zei belden zei de politie ok maar bel volgende week maar terug dat is raar want ze hadden al moeten vast zitten maar zitten gewoon thuis

Het mogen dan jochies zijn, echt gezond verstand hebben ze niet. De dag dat ik iemand op zijn bek ga slaan omdat hij een voetbalshirt aanheeft van een club waar ik geen fan van ben, mogen ze me meteen opsluiten. Je bent gewoon echt niet wijs. En kom aub niet aan met verzachtende omstandigheden van drank of drugs. Als je die zooi niet kunt handelen moet je er vanaf blijven.

Jeetje, je zult maar Deshny heten en een vriend hebben die Feyenoord supporter is.

Melden ze zich, mogen ze naar huis omdat de Politie het te druk heeft… waarmee dan? Mishandeling is niet erg genoeg?

10 mei 2023 om 21:10

waarschijnlijk scholieren zonder licht op de fiets of automobilisten bekeuren die 52 rijden ipv 50. Dan staan ze vooraan.

De helden van de Graafschap laten zich weer eens van hun beste kant zien, al lijkt het me dat dit geen gasten van de harde kern zijn maar meelopers die denken dat dit stoer is.

Dit omdat, toen de Graafschap nog in de Eredivisie speelde, wij altijd met honderden Feyenoorders welkom waren in Café Masselink voor een Pmds. Daarnaast gaan er regelmatig Feyenoorders van de harde kern richting Doetinchem en vice versa.

10 mei 2023 om 22:32

Dat kan nog steeds hoor! Echter zal het voorlopig tijdens een bekerwedstrijd moeten gebeuren (alsnog kleine kans, gezien het thuisvoordeel van Feyenoord in de beker ). Dit zijn een stel losers die denken dat dit stoer is inderdaad. Kan overigens best 'harde kern' zijn, genoeg gegadigden die het allemaal niet snappen, zachtst gezegd.

Ik vind 99 van de 100 club shirts best lelijk en zou er dus nooit een kopen.
Maar goed, het blijft natuurlijk absoluut idioot dat je voor het dragen van een club shirt belaagd kan worden. Idioten.

11 mei 2023 om 15:17

Eens, zeker met die sponsoring. Zonder sponsors zijn het vaak mooie shirts. Met sponsors niet meer en je ziet er al gauw uit als een Sjonnie als je er mee rondloopt. Maar ja, ik draag m'n Ajax shirtje toch wel af en toe. Ook al ben ik dan een wandelende Ziggo reclame.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren