Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duits international betuigt spijt na onsportieve actie na Olympische finale

Laatste update:
/

Robert Bauer ging zaterdag in de finale van de Olympische Spelen met Duitsland onderuit tegen Brazilië. De 21-jarige rechtsback kon zijn teleurstelling niet verkroppen en provoceerde het Braziliaanse publiek door zeven vingers op te steken, doelend op de 7-1 nederlaag van de Brazilianen tegen Duitsland in de halve finale van het WK van 2014.

De Goddelijke Kanaries en Duitsland kwamen zaterdagavond in het Maracana niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waarna het gastland de strafschoppen beter nam (5-4). Waar de rest van de Duitse ploeg goede verliezers bleken en het Braziliaanse publiek met applaus bedankte, stak Bauer zeven vingers op. Een actie waar hij niet lang daarna spijt van kreeg. Hij besloot dan ook zijn excuses aan te bieden.

Bauer plaatste een foto op Instagram in een Braziliaans shirt en schreef daarbij: “Tijdens de wedstrijd heb ik me emotioneel gedragen. Als ik iemand heb aangevallen met deze actie dan bied ik duizendmaal mijn excuses aan. Het was prachtig om voetbal te mogen spelen in dit land, dat zo representatief is met ontzettend blije mensen. Ik feliciteer alle Brazilianen met deze gouden medaille”, aldus Bauer.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer onsportief, maar zeer sportief daf hij zijn excusses aan bied .. Gefeliciteerd brasil

21 augustus 2016 om 13:57

Tja, zal wel een PR-adviseur bij betrokken zijn. Maar dat je zo dom kunt zijn, zelfs in het heetst van de strijd.

21 augustus 2016 om 14:21

Echt zo ontzettend dom van die jongen.. Doe alsjeblieft niet of de wereld vergaat man. Als 7 vingers tegenwoordig al niet meer door de beugel kan. Voetballers worden voortdurend geprovoceerd door voetbalsupporters op manier die absoluut niet door de beugel kunnen. Wanneer een voetballer zich na een finale eventjes, maar dan ook echt eventjes, een heeeel klein beetje laat gaan is de wereld ineens te klein.

21 augustus 2016 om 16:16

Als je kijkt naar hoe de Braziliaanse fans zich het hele toernooi al gedragen ongeacht d sport dan verdienen ze dit eigenlijk gewoon. Heel Duitsland moest lekker met de vingertjes omhoog het stadion verlaten als je het mij vraagt.

21 augustus 2016 om 14:23

Ach, sportiviteit is iets waar het Braziliaanse publiek zich na deze spelen niet over mag beklagen. Wat hebben die zich meermaals schofterig onsportief gedragen.

21 augustus 2016 om 14:46

ja zeg... ook al dat fluiten bij de atletiek onderdelen... kan echt niet!

21 augustus 2016 om 15:00

De twee die mij altijd zullen bijblijven en die bij mij de support voor Braziliaanse sporters voor altijd teniet gedaan zullen hebben waren de manier waarop ze met die Franse polsstok springer en die Amerikaanse vloerturner zijn omgegaan. Werkelijk schandalig, zoiets heb ik nog nooit gezien en hoop ik ook nooit meer te zien.

21 augustus 2016 om 15:11

@Prithender
Wat deden ze dan?

21 augustus 2016 om 15:37

Die Fransman werd eerst tijdens zijn sprongen door het hele stadion uitgefloten omdat er een Braziliaan eerste stond en werd vervolgens tot huilens toe uitgefloten bij de prijsuitreiking (terwijl hij tweede werd en die Braziliaan eerste). Zo erg dat zelfs die Braziliaan probeerde zijn landgenoten tot kalmte te manen, sloeg helemaal nergens op en heeft ook echt helemaal niets met die Olympische spelen te maken.

Keurig opgelost door deze desbetreffende speler. Ongelofelijk hoe dat voetbal in Brazilie leeft en heilig is. Alleen mogen de Brazilianen eens wat meer respect tonen naar andere sporters toe die niet het Braziliaanse shirt dragen.

21 augustus 2016 om 14:02

Helemaal mee eens, hoeveel sporters van een andere nationaliteit wel niet zijn uitgefloten, uitgejoeld etc...

22 augustus 2016 om 20:11

Ach Nederland/Nederlandse sporters is/zijn over het algemeen vrij populair in Brazilie.. gelukkig

Ach, kan gebeuren in het heetst van de strijd... Goed dat hij gelijk zijn excuses aanbiedt.
Zand erover en vergeten weer.

21 augustus 2016 om 14:17

Is ook gewoon begrijpelijk dat een jonge speler zich uit de tent laat lokken door dat vervelende Braziliaanse publiek. Goed opgelost uiteindelijk inderdaad.

Over onsportief gedrag gesproken, laat die zogenaamde zielige Brazilianen lekker naar zichzelf kijken, wordt doodziek van het ophemelen van die Brazilianen. De Nederlandse commentator kon gisteren ook weer niet objectief blijven bij de finale en haalde alle clichés van 2 jaar geleden weer uit de kast. Voetbalgek land, Brazilië is voetbal, samba en religie, voetbal is alles voor de Brazilianen bla bla, werd er gek van. En tenslotte leek het wel of die orgasme kreeg zoals die die nog nooit had gehad toen Neymar de laatste pingel er inschoot. Het was Jack van Gelder in het kwadraat en dat voor een land wat de afgelopen 2 weken heeft laten zien zelf niks van sportiviteit te kennen.

21 augustus 2016 om 14:20

Ik ben dus niet de enige die de ontlading bij de commentator gisteren vreemd en ergerlijk vond.

21 augustus 2016 om 14:40

Nee, en wat ook komisch was. We moesten van hem luisteren naar het kabaal in het stadion na de winnende penalty van Nemar. Ondertussen bralde hij nog ff anderhalve minuut door.

21 augustus 2016 om 16:15

Frank Snoeks?

22 augustus 2016 om 08:03

Dat heet passie van voor zijn werk als commentator,als je daar gek van wordt doe je tv wat zachter, ik heb jack van gelder ook staan schreeuwen en bleren voor nederland en dan hoor ik jouw vast niet, plus nederlanders zijn lekker sportief (Daphne Schippers).het publiek gooit in iedergeval niet met bananen schillen of bananen, of hebben een pop aan een galg hangen, en Nederlands elftal doet het lekker goed de afgelopen tijd. Het ging trouwens over een duitse voetballer die een domme actie deed,die hij heel netjes oplost. Wel zelf objectief blijven!!!!

Voetbal is oorlog zei Michels vroeger.

Nu is het meer een PR-campagne. Toch mooi zo'n gebaar. Lekker boeiend. Verliezers moeten emoties tonen. Had hij naar ze toe moeten gaan en moeten zeggen, gefeliciteerd jongens wij hebben ons best gedaan, maar jullie waren beter.

21 augustus 2016 om 14:15

Precies dit. Voor voorbeeldig gedrag moet je ook niet bij de Brazilianen zijn deze olympische spelen.

Goed dat deze speler zijn verontschuldiging heeft aangeboden. En maar te zwijgen over het publiek en de Brazilianen zelf. Dat het zo erg is dat ze zelfs olympische sporters overvallen. Moet toch niet gekker worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren