Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Die transferclausule geeft iedereen duidelijkheid, zowel voor mij als voor PSV’

Laatste update:

Ibrahim Sangaré lijkt rekening te houden met een vertrek komende zomer. Dat laat hij doorschemeren in gesprek met Voetbal International. De middenvelder van PSV heeft een clausule in zijn contract staan die zegt dat hij voor een bepaalde datum voor 37,5 miljoen euro over te nemen is van de Eindhovenaren. Daar is Sangaré, die ooit nog in de Premier League zou willen spelen, blij mee.

Sangaré werd door VI gevraagd naar zijn toekomstwensen en de Ivoriaan komt met een belangrijke voorwaarde. "Nu gaat het nog om PSV en hier presteren, maar belangrijk bij een keuze is straks dat ik progressie kan maken. Ik wil vooral een goed perspectief op speeltijd, als ik PSV zou gaan verlaten. Alleen als je speelt, blijf je jezelf ontwikkelen. Ik ga straks na het seizoen kijken welke voorstellen er allemaal liggen. Na het slot van de competitie beslis ik dan wat ik ga doen."

De transferclausule in zijn contract geeft de controleur van PSV mogelijkheden, zo lijkt Sangaré aan te geven. "Het geeft in elk geval voor iedereen wel duidelijkheid, denk ik. Zowel voor mij als voor de club. Als het ooit in de toekomst de verkoopprijs zou worden (37,5 miljoen euro, red.), dan denk ik dat iedereen heel tevreden is. Ik ben in elk geval blij dat ik drie jaar geleden voor de Nederlandse competitie heb gekozen. Ik ben hier een veel betere speler geworden."

De 25-jarige Ivoriaan kan zondag zijn vierde prijs pakken met PSV. Vorig jaar wonnen de Eindhovenaren, met Sangaré op het middenveld, immers al de beker en ook staat de Johan Cruijff Schaal twee keer op zijn palmares. Dit seizoen kwam de controleur al tot 41 officiële wedstrijden voor PSV, waarin hij zeven keer scoorde en drie assists afleverde. De waarde van Sangaré, wiens transferprijs dus op ruim 37 miljoen euro is vastgelegd, is volgens Transfermarkt zo'n 35 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo moeilijk te voorspellen waar zijn plafond ligt, soms denk je psv is te hoog maar kan dan ook weer hele goede wedstrijden spelen.
Denk dat de gok voor 37 miljoen wel te hoog is.

30 april 2023 om 09:22

Tegenwoordig is niks meer te gek is soms mijn idee. Een Antony van 100 miljoen, Enzo Fernandez van 120 miljoen.... ga zo maar door. Het voetbal gaat steeds meer om geld, denk dat die 37miljoen zeker haalbaar is.

30 april 2023 om 10:09

Grootste verschil is dat zij zich hebben laten zien in de CL.

30 april 2023 om 10:25

Al zijn Brazilianen en Argentijnen vaak wel wat meer gehypted en waren vonden die transfers in een hele andere context plaats. Hadden geen afkoopclausule en werden last minute verkocht. Dan is het altijd veel duurder. Zonder Ten Hag was Man Utd waarschijnlijk ook niet zo ver gegaan voor Antony

30 april 2023 om 10:37

Dat is zeker waar. Maar dat betekend toch niet meteen dat een Antony bijvoorbeeld 100mil waard is. Als je kijkt naar wat die echt heeft bijgedragen is dat geen 100mil waard.

30 april 2023 om 10:58

Niemand vindt hem 100 waard. Alleen ten Hag en uiteraard Ajax die daar mooi gebruik van maakte. Denk als je de gemiddelde United fan vraagt, niemand 100 mln uit zou geven voor hem.

30 april 2023 om 12:18

5 wedstrijden CL voor Fernandez. Dan is 'laten zien' wel heel letterlijk genomen.

Het zijn er 11 voor Antony..

30 april 2023 om 09:25

Denk dat Sangaré dat zeker waard is. Zou het als een Everton ofzo bijvoorbeeld zeker aandurven. Denk dat hij zelfs voor ploegen in de subtop in Engeland goed zou kunnen meekomen in een goed draaiend elftal.

30 april 2023 om 09:52

Of bij Arsenal als backup. Vind hem wel wat weg hebben van Partey. Het oogt allemaal wat lomp maar hij kan wel goed voetballen

Ik vind Sangare nogal overrated eigenlijk. Maar het is qua type speler wel een speler waar Premier League clubs veel geld voor neerleggen.

30 april 2023 om 11:12

eens, het is een goede speler dat zeker.
maar ook eentje waarvoor je gewoon een vervanger kan halen die minder kost.
als ze 37.5mil kunnen vangen zou dat heel mooi zijn. ik denk dat het bedrag eerder rond de 25 zal gaan liggen.

een club als west ham, aston villa, burnley kan dat wel neerleggen.

typische PL speler inderdaad

30 april 2023 om 11:19

Als de trainer hem duidelijk kan maken dat hij ballen moet veroveren en meteen inleveren is het een gruwelijke verdedigende middenvelder. Dat pingelen en mee naar voren gaan kan hij niet maar doet het wel.

Ik ga afgemaakt worden hier, maar ik zie het niet in Sangare. Bij PSV vind ik Simons een uitzonderlijk talent dat de top kan gaan halen, maar ik vind Sangare aan de bal veel te slordig voor een absolute topclub. En dat is waar hij door sommige media en supporters wel naar toe wordt geschreven (Chelsea en Man Utd las ik deze zomer). Ik denk dat Sangare een goede speler is voor een middenmoter of iets daaronder in de Premier League. Ik vond Guti tijdens de vervanging eigenlijk niet minder dan Sangare. Als ik een Engelse subtopper of topclub was zou ik Kokcu eerder halen dan Sangare. Het zijn natuurlijk andere types, maar in het algemeen vind ik Kokcu veel meer hebben.

30 april 2023 om 09:34

Sangare is echt wel een stuk beter dan Guti hoor. Ook aan de bal is hij veel beter geworden. Mensen zijn een beetje blijven hangen in zijn eerste seizoen maar hij maakt bijna geen grote fouten meer.

30 april 2023 om 09:53

Naar mijn idee is Sangare ook stukken beter dan Alvarez. Denk ook dat Sangare beter kan aanhaken in de PL. Als je dan 50mil voor Alvarez hoort, is 37mil fair. Geen idee of het betaald gaat worden hoor.

30 april 2023 om 10:29

Feliix, dus jij vind sangare stukken beter dan Alvarez maar vind dan 13 miljoen wel fair?? Dit is niet echt een zakelijke instelling maar gewoon liefdadigheid

30 april 2023 om 11:14

ik denk dat sangare en alvarez elkaar niet veel ontlopen.
alvarez is veel misbruikt dit seizoen als centrale verdediger.

ik vind wel dat een alvarez niet perse meer geld waard is dan sangare. beide ook niet goed genoeg voor de stap naar absolute top

30 april 2023 om 10:09

Sangare is een speler die je er in zet zodat bijvoorbeeld een Simons en Veerman, maar het kan ook een Ziyech, Messi of Bruno Fernandes beter laat spelen omdat die zich meer kunnen focussen op hun aanvallende spel en minder op het verdedigen. Zie ook bijvoorbeeld Casi bij Man u. Hij is veel belangrijker van de bal dan aan de bal. Het iemand die je past mist als hij weg is.

30 april 2023 om 10:19

Ik zie het toch echt wel zitten voor Sangare in de top. Althans die potentie heeft hij wel denk ik. Hij heeft zeker nog te vaak een gemakzuchtig momentje echter merk je dat hij zich daar wel in ontwikkeld. Kokcu is ook goed maar speelt in een geweldig draaiend Feyenoord, ik zou benieuwd zijn hoe hij zou presteren mocht hij speler zijn van PSV en wanneer PSV weer eens een stroeve wedstrijd speelt.

30 april 2023 om 10:43

Die houten poten van hem staan me een beetje tegen. Net als veel spelers van PSV stuitert de bal vaak van zijn voeten af. Een 'zachte' aanname die gelijk spelvoortzetting mogelijk maakt zit er even vaak wel als niet in. Dat moet er echt uit, wil hij in het snelle PL-geweld in de top van die competitie mee.

Overigens ben ik van mening dat Sangaré prima vervangbaar is. Mijn favoriete alternatief is Vinicius Souza, in wie PSV vorig jaar al interesse had en bij Sociedad als huurling nu wordt geprezen als 'casemiro 2.0 in wording.' Zal een €10m+ investering zijn, maar de €37M die Sangaré opstrijkt maakt dat ruimschoots mogelijk natuurlijk. Daarnaast vindt ik Ladislav Krejci (23, niet zijn naamgenoot van 30) bij Sparta Praag een heel interessante speler. En verder zou ik, transfervrij en op dit moment statistisch de beste balafpakker ter wereld, onze eigen Stijn Spierings overwegen. Hoewel die laatste vooral een mooie vervanger van Gutierrez kan zijn.

30 april 2023 om 11:13

Afgemaakt worden hoeft natuurlijk niet, maar de enige reden is dat hij aan de bal slordig is? Over het laatste jaar ca 85% passnauwkeurigheid en daarmee in de 75 percentile voor middenvelders... En dat zijn vaak passes die riskant zijn, maar wel met mogelijkheden.

Wat zijn manco is vooral dat hij soms iets te veel door wil draven of dat hij even loopt te dromen als de bal richting zijn kant op komt

Zou hem duitsland aanraden. Dat is toch wel een van de beste springplanken van de laatste jaren. 2 a 3 jaar Duitsland en dan voor een topclub, direct lijkt me net te snel

Ik vind het wel een hoop geld. Als balafpakker misschien wel 1 van de sterkste in de competitie maar hij lijdt ook heel vaak dom balverlies.

Met alle respect voor deze jongen, maar ik denk dat hij de helft van dit bedrag waard is.
Ik snap de clausule wel, Psv hoopte dat hij zou doorgroeien, maar dat is niet het geval
Bij Feyenoord lopen betere spelers rond voor minder geld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren