Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Derksen en V/d Gijp stoorden zich enorm aan ‘dramaqueen’ tijdens bekerfinale

Laatste update:

Johan Derksen en René van der Gijp zijn niet te spreken over het gedrag van PSV-middenvelder Xavi Simons tijdens de finale van de TOTO KNVB Beker. Dat zeggen de twee vaste tafelgasten maandagavond in Vandaag Inside. Derksen stelt dat Simons er de hele wedstrijd mee bezig is om in beeld te komen, terwijl Van der Gijp de jonge Amsterdammer de stempel dramaqueen geeft.

Simons was belangrijk voor PSV met zijn assist bij de 1-1 van Thorgan Hazard, maar de spraakmakende tafelgasten van Vandaag Inside zagen een hoop vervelende maniertjes bij de rechtspoot. “Wat was er gebeurd als hij die beker verloren had?”, trapt Van der Gijp af. “Dan had hij nu nog lopen huilen in de bus.” Derksen ziet een hoop theater bij Simons, zo ook tijdens de strafschoppenserie (uiteindelijk 2-3 voor PSV). “Hij kan niet kijken, want hij weet dat dat een tv-moment is.”

“Vervolgens schiet PSV hem erin en gaat hij op zijn knieën onze lieve heer bedanken”, gaat Derksen verder. “Dan denkt hij: hey, dat is weer een tv-moment. Hij denkt echt overal over na.” Van der Gijp is van mening dat de drievoudig international van het Nederlands elftal zich te vaak aanstelt. “Johan, het is een enorme dramaqueen! Het is echt een dramaqueen. De hele tijd staat dat gezicht op huilen. Dan krijgt hij een tikje op zijn enkel en ligt hij weer te huilen, ik zag in ieder geval dat bosje haar weer op en neer gaan…”

Derksen vindt dat spelers als Simons meer moeten nadenken over hun acties. “Voetballers verdienen een enorm fortuin, maar zijn ook de boegbeelden van het Nederlandse topvoetbal, waarmee ze een voorbeeld zijn voor duizenden jeugdspelers.” Simons, die dit seizoen vaker kritiek krijgt op zijn gedrag, is ontegenzeggelijk bezig aan een fantastisch debuutseizoen in Nederland. Na 44 officiële wedstrijden voor PSV staat het toptalent op achttien doelpunten en twaalf assists. Sinds de komst van Simons wonnen de Eindhovenaren de Johan Cruijff Schaal en TOTO KNVB Beker, terwijl het elftal van Ruud van Nistelrooij hard op de tweede plek, en dus Champions League-voetbal, afstevent in de Eredivisie.

Moet Xavi Simons iets aan zijn houding doen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou aan mij kunnen liggen, maar voor mijn gevoel heeft Simons gisteren weinig gezeurd en op de grond gelegen. Alleen bij het moment met Sanchez aan de zijlijn, vond ik hem irritant overkomen. helemaal wanneer je het vergelijkt met zijn gedrag van de topper van een week geleden heeft hij zich normaal gedragen. En al helemaal wanneer het vergeleken wordt met de Jong, Ramalho, Tadic en Klaassen

1 mei 2023 om 23:51

Hoe vond je hem irritant overkomen bij dat moment met Sanchez? Hij stond daar volkomen in zijn recht. Kan als Ajacied zeggen dat het een debiele actie van Sanchez was. Het is soms echt een huilebalk, maar hij mag toch boos worden als iemand zoiets doet?

2 mei 2023 om 01:41

Vond hem ook weinig irritant zijn in de wedstrijd eerlijk gezegd. Wel vond ik inderdaad dat weg kijken bij de penals van dat overdreven gedrag.

2 mei 2023 om 08:25

Ik vond dat ook irritant. Luuk de Jong lag al langer op de grond, pas op het moment dat hij zich vastloopt op een meter van de zijlijn besluit hij die bal buiten te spelen. Dat had totaal niets te maken met uitspelen vanwege de blessure, maar alleen maar met balbezit willen houden.

2 mei 2023 om 03:07

Je vond Simons irritant, maar wat vond je dan van Sanchez? Dit was diep, diep rood, maar de slappe Higler liet het net als dat gezeur van Tadic, Klaassen en de Jong allemaal gebeuren.

2 mei 2023 om 06:52

Diep rood? Die gele kaart van Sanchez? Het was misschien net een overtreding maar zeker geen geel, laat staan rood. Simons dribbelde heel ver voordat hij ‘m uitspeelde, Sanchez nam het zekere voor het onzekere en maakte een sliding in de richting van de zijlijn (!) om een eventuele actie van Simons te blokken. De sliding was niet eens richting Simons maar die struikelde er wat ongelukkig over. Vervelend maar niet gemeen en zeker niet gevaarlijk.

Wat volgde was een totaal misplaatste woedenuitbarsting van Simons. Misschien dacht hij dat het opzet was. En Klaassen die in plaats van het te sussen en als een dolle stier begon terug te duwen.

Dit was de enige gegeven gele kaart waar ik het absoluut niet mee eens was.

2 mei 2023 om 07:43

Diep diep rood, sorry maar dan ben je echt af haha,

2 mei 2023 om 10:05

Diep diep rood, welke bril heb jij op haha? Natuurlijk was het onhandig en was het een overtreding en zou je er wellicht geel voor kunnen geven, maar diep rood is echt volledig overtrokken

Ik snap wel dat Derksen jaloers is op zijn bosje haar..

Dat gezegd te hebben, gaan ze het nu echt flink afgeven op de jongste speler van het veld die overduidelijk veel te incasseren had? Ik kan zo 3 spelers van boven de 30 noemen die minstens zo bezig waren.

2 mei 2023 om 06:54

Wilde net zeggen, die vent kreeg wel 25 schoppen en uiteindelijk gewoon wedstrijd uitgeschopt door Wijndal.

Als je het toch over toneelstukjes hebt dan begin je toch bij tadic, dan trek je hem door naar de Jong en dan eindig je toch bij Klaassen? Met bijrollen voor een boel anderen maar Xavi stond grotendeels in zijn recht.

2 mei 2023 om 06:55

Als je het hebt over de jongste speler van het veld dan heb je het over Hato. Laat hij nou een van de weinigen zijn die zich keurig heeft gedragen, dus leeftijd hoeft geen excuus te zijn. Schrijnend dat juis de meest ervaren jongens zich lieten gaan met beide aanvoerders voorop.

2 mei 2023 om 08:08

Hato was inderdaad een van de meest volwassen spelers in het veld. Maar Simons kreeg ook echt trap na trap en om dan zo afgebrand te worden terwijl de ervaren spelers veel erger waren is gewoon onterecht

2 mei 2023 om 12:30

Lunny, gaat mij meer om het perspectief met spelers zoals Tadic, de Jong of Klaasen dat leek me toch wel vrij duidelijk toch? In feite schrijf je verder wat ik reeds meldde of beter gezegd wat mijn punt was maar goed..

3 mei 2023 om 12:53

Mijn punt was dan ook niet om jouw tegen te spreken of te corrigeren, maar om het contrast tussen een 16 jarige en die verwende vedetten te onderstrepen.

Ik praat zijn gedrag absoluut niet goed. Moet dat zeker gaan veranderen. En een jongen van 18 kan makkelijk zijn gedrag veranderen. Maar de oudjes Tadic, Klaassen en ook onze Jong waren veel erger. En die zijn al dertig gepasseerd of bijna dertig… dan verwacht je een eat volwassener houding. Maar nee hoor. Die stoken het juist oo. Zeker zo’n Tadic.

2 mei 2023 om 00:11

Zeker waar Arnavut. Aan de andere kant is het voor Xavi nu het juiste moment om hier iets aan te veranderen, hij is nog jong en heeft zn hele carrièrenog voor zich.. Aan de Jong, Tadic en Klaassen gaat er weinig meer verloren als ze hun gedrag niet veranderen, aangezien ze hun toppen wel achter zich hebben.

2 mei 2023 om 06:56

Hij heeft bij PSG en Barca natuurlijk ook enorm slechte rolmodellen gehad. Dan kom je in het nuchtere Nederland en dan heb je bij de topclubs spelers waar hij tegenop kijkt die dat niet proberen af te leren maar dat als winnaarsmentaliteit zien.

Die jongen heeft leren voetballen van Neymar en Mbappe en denkt gewoon dat dit erbij hoort.

Vond dat deze wedstrijd best meevallen, vond tadic, de Jong en klaassen alleen deze wedstrijd erg vervelend.

Bij Simons gaat dat gedrag er wel uit. Is nog jong. En dat gezeik over zijn gezichtsuitdrukking of zijn haar gaat natuurlijk nergens over.

De echte dramaqueens zijn spelers als Tadic en de Jong. 30+, aanvoerder en je dan constant gedragen als een baby.

Gaan ze zeggen Xavi dramaqueen, Tadic was weer ergste zoals het hele seizoen, dan Klaassen en dan komen Alvarez, Bergwijn, Teze, Berghuis en Luuk de jong, Xavi kijkt misschien zo, maar was lang niet de ergste in het drama gedrag, en weer massaal gezang/spreekkoorden door de ajax aanhang met Xavi Simons is homo dat zijn pas zielige drama queens.

2 mei 2023 om 01:46

Jammer dat je dan weer naar de spreekkoren van ajacieden gaat wijzen terwijl ze er bij psv ook wat van konden tijdens de finale..
beide supportersgroepen zitten rotte appels tussen beetje oneerlijk om alleen ajax aan te duiden.

2 mei 2023 om 08:21

Dat je überhaupt er niet minimaal 11 van ajax noemt voordat je de eerste van psv benoemt?! Er waren er een hoop die zich niet gedroegen, maar daar is toch ook al genoeg over gemeld? Maar van Nikos mag de mening over Xavi niet op een bepaald vlak negatief zijn?

2 mei 2023 om 09:04

Nikos_

Tadic doet het voor de winst (wat ik ook niet goedkeur), Xavi doet het duidelijk voor de camera!

Als je niet kijkt naar een penalty-serie doe je het voor de buhne. Je draait je toch ook niet om als je zojuist een mede-speler 1 op 1 voor de keeper zet??

Zeggen twee drama queens van de televisie die elk seizoen minimaal 2 keer over elkaar heen vallen. Ze lijken enorm op die twee oude muppets op het balkon. En dan een jongen van 18 jaar afvallen omdat hij geboren is met zijn gezichtsuitdrukking, hoe laag ben je zelf dan wel niet.

2 mei 2023 om 00:15

Tsja het zijn muppets, maar ze hebben nu wel gelijk. Xavi tijdens de penalty reeks zonder shirt, weg kijkend omdat het zogenaamd allemaal te spannend was…een grote act en behoorlijk verwijfd. Helaas hoort het een beetje bij deze mietensport. Al schiet tegelijkertijd een jochie van 16 of 17 van Ajax ijskoud een pingel binnen. Zo kan het ook.

2 mei 2023 om 08:58

Hij blijft geen 18 eh hij is inmiddels al 20

Gister was Luuk de Jong de dramaqueen vanmorgen Klaassen en nu Xavi.
Wat ik al elders zei het is een beetje kansloos om 1 iemand te noemen terwijl er 6 aan beiden kanten aan het zeuren waren.

Xavi is op veel momenten duidelijk erg camerabewust, en komt daarmee soms wel wat neppig over. Ook niet zo gek gezien z'n jeugd natuurlijk. Het punt is dus terecht, en het is ook niet echt mijn ding, maar er is ook niet veel mis mee lijkt me. Of de momenten die aangestipt worden hier goede voorbeelden van zijn weet ik niet zo goed.

Het onsportieve gedrag van Xavi en de meeste andere spelers is veel walgelijker, en ik hoop dat Xavi die kunstjes gauw achter zich laat.

2 mei 2023 om 00:54

Waarom is het gezien zijn jeugd niet gek dat hij camerabewust en neppig overkomt? Ik ken zijn verleden niet, vandaar de vraag.

2 mei 2023 om 07:56

Hij heeft al jaren miljoenen volgers op onder andere Instagram, en kreeg in de jeugd altijd al ontzettend veel media-aandacht.

Derksen zit alleen bij VI om te provocerend en Gijp moet eens naar zichzelf kijken…een man van 60 en iedere avond met zijn domme lachje daar interessant Itten doen.
Vind het gedrag van Klaassen en Tadic veel erger

Dus omdat anderen zich nog meer misdroegen, mag Simons' wangedrag niet afgekeurd worden? Vreemde redenering.

2 mei 2023 om 01:09

Lees eerst een begrijpend voor je commentaar geeft

Zouden de here van VI zich er ook van bewust zijn dat zij ook een invloed hebben op hun kijkers, dat zij een boegbeeld zijn voor hun kijkers en ook veel verdienen voor kantinepraat?.

Ik vraag me af hoe lang er nou nog door geouwehoerd wordt over deze wedstrijd. Ik neem aan dat iedereen het er nou zo onderhand wel van doordrongen is dat er, van beide kanten, vreselijk irritant gedrag vertoond werd? Moet dit nou in werkelijk élk topic weer benoemd worden? Met iedere keer weer een andere analist die, eigenlijk, steeds in andere woorden hetzelfde vertelt? Of dat Gijp, Derksen, Verweij of wie dan ook is? Hou nog toch eens op.

2 mei 2023 om 03:19

Zolang mensen, zoals jij er op blijven reageren zal VZ het blijven plaatsen. Alles voor de clicks. En dat er lang nagepraat wordt over deze wedstrijd is logisch. Het was een schande voor het Nederlandse voetbal.

2 mei 2023 om 03:23

Mee eens maar op een gegeven moment is het toch wel klaar? Of hebben we het in januari 2024 nog steeds over dit debacle?

2 mei 2023 om 04:08

Het is één dag na de bekerfinale, dan is het logisch dat ze het er nog over hebben lijkt me. De vraag is alleen of VZ het moet plaatsen..

Xavi is ook van een jonge generatie en een influencer. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor de twee jongste voetbalzonen van Patrick Kluivert. Shane Kluivert had op zijn 9e jaar al 250k volgers.

Xavi heeft dan ook meer volgers op instagram (4,4 miljoen) dan PSV (580k). Je merkt ook dat Xavi mediatraining heeft gehad als hij voor de camera staat. Alles moet natuurlijk perfect en aantrekkelijk zijn.

Er is maar een iemand die er alles aan doet om op tv te komen en dat is Derksen zelf met zijn ouderwetse gebral, domme gelul. De conservatieve zeur opa van de tv. Net zo seniel als Harry Mens. Zoveel jankt die Simons niet, en wordt gewoon wederom de wedstrijd uit geschopt. Nu door Wijndal o.a. Heeft drie aardige schoppen gehad afgelopen zondag, maar Higler doet er weinig tegen. Aan de zijlijn is het ook gewoon Sanchez en die domme Klaassen die hem provoceren. Na de wedstrijd is hij gewoon aan het vieren zonder perse op tv te willen komen. Maar Derksen kan alleen maar negatief zijn. Misschien moet die een keer de eer aan zichzelf houden en van die tv afgaan. Komt weinig zinnigs uit.

Zit m ook een beetje in de leeftijd, zo bewust van de camera’s opzich en hoe hij daar op over komt. Qua dat zeker weten een dramaqueen maar op het veld niet gek gedaan.

Ook hier geldt weer: de media spelen op de man. Ja, Simons staat bij iedere overtreding uit zijn stekker te gaan, maar is zeker niet de enige

Simons kan zich ook lekker aanstellen bijna gaan huilen als het tegen zit. Maarcwecpakken lekker Ajax aan want nergens anders zitten aanstellers.

Alleen omdat hij droevig kijkt… Als ze je bij VI niet moeten dan ben je iedere week aan de beurt. Altijd op de man en dan schande spreken als het stadion Simons uitscheldt voor homo.

Ik mag hopen dat dit artikel cherrypicking van VZ is, want als de snor en zijn adjudant alleen Xavi eruit hebben gehaald is dat zeer opmerkelijk, om niet te zeggen vrij treurig.

Moet er altijd om glimlachen hoe iedereen die zich maar net anders dan normaal gedraagt, het volgens Derksen en Gijp wel moet doen voor de camera. Het kan natuurlijk niet dat sommige personen simpelweg anders zijn of hun emoties op een meer aparte manier uiten. Uiteraard niet, dit MOET wel voor de camera zijn.

Ik begrijp wel waarom Simons zoveel zeurt, hij moet ook ontzettend veel incasseren. Er gaat amper een wedstrijd voorbij waarin hij niet zeker vijf, zes, zeven keer ondersteboven geschoffeld wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren