Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Dennis van der Ree blijft na degradatie met FC Groningen actief in Eredivisie

Laatste update:

Dennis van der Ree blijft komend seizoen alsnog actief in de Eredivisie. De oefenmeester wordt bij Go Ahead Eagles de assistent-trainer van René Hake, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De twee kennen elkaar nog van hun gezamenlijke periode bij SC Cambuur. In het seizoen 2018/19 was Van der Ree trainer van Jong Cambuur, terwijl Hake trainer van het eerste team was. Van der Ree vertrok na het afgelopen seizoen als trainer van FC Groningen, dat onder zijn leiding degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.

Van der Ree tekent in de Adelaarshorst een contract voor de duur van twee jaar. De Rotterdammer volgt daarmee Roeland ten Berge op, die in een eerder stadium al aangaf voor het komende seizoen op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Van der Ree was na zijn spelerscarrière actief als assistent-trainer bij SC Cambuur, FC Twente, Feyenoord en FC Groningen. “Het is altijd mooi om in een stadion te spelen waarbij het publiek volledig achter je staat", vertelt Van der Ree. "Dat vond ik als speler al en dat is als trainer niet anders. In dat opzicht past Go Ahead Eagles mooi in dat rijtje.”

Nadat hij het Conference League-succes met Feyenoord van dichtbij meemaakte, ging Van der Ree het afgelopen seizoen aan de slag als assistent van Frank Wormuth bij FC Groningen, maar na het ontslag van de Duitser kreeg Van der Ree plots zijn kans als Eredivisie-trainer. Een groot succes bleek dat echter niet. Groningen kende een dramatisch seizoen en degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. Op de laatste speeldag haalde mede-degradant SC Cambuur de Trots van het Noorden nog in, waardoor Groningen het seizoen als hekkensluiter beëindigde.

De 44-jarige trainer heeft nu dus nieuw emplooi gevonden in Deventer. Van der Ree geeft aan het niet erg te vinden (voorlopig) geen hoofdtrainer meer te zijn. “Nee, ik vind het geen lastige stap om bij Go Ahead Eagles weer als assistent-trainer aan de slag te gaan. Op termijn ambieer ik weliswaar het hoofdtrainerschap, maar ik vind dat ik de komende jaren als assistent-trainer nog voldoende kan leren. Een leerproces, dat in Groningen in een stroomversnelling kwam doordat ik als hoofdtrainer vijf maanden voor de spelersgroep heb gestaan. Maar om bij Go Ahead Eagles weer mijn ‘oude’ rol als assistent-trainer op te pakken, is als onderdeel van dat leerproces helemaal prima", aldus Van der Ree.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als assistent, ik dacht al. Wat heeft een bepaald bestuur gezien wat de rest van NL niet heeft gezien.

Vorig jaar zei ik over Hake. Ze zijn niet goed. En nu… vind ik Hake de trainer van het jaar!

En slot en Steijn dan?

Eagles had in mijn ogen de zwakste selectie. Willemson kan voetballen, maar verder. Fontan, Matiello, Sow, Stokkers en Llansana (goede aankopen dacht men) vielen door de mand. De ene harder dan de ander. Tekie had heimwee. Edvardsen is een werker als buitenspeler. Adekanye is helemaal opgebloeid terwijl hij bij ADO niets was. Amofa is boven zichzelf uitgestegen.

En sterkhouders nauber en kuipers zijn lang geblesseerd geweest.

Als je dan met een niet scorende en bovenal voetballend matige spits er zo in weet te blijven is dat enorm knap.

Helemaal te bedenken dat Noppert, Cordoba en nog een aantal zijn vertrokken.

Dus bij deze: wat een ramp dat ze van der ree aantrekken.

8 juni 2023 om 17:04

Hake heeft gewoon zijn uitstraling niet mee. Bij Twente en Utrecht heeft hij redelijk verzorgd spel op de mat gelegd. In ieder geval uitstekende veldtrainer.

8 juni 2023 om 17:15

Rare manier van argumenteren gebruik je. Spelers die het ergens anders niet goed deden en nu wel komt door jouw trainer van het jaar, en bij spelers die het ergens anders prima deden en nu niet uit de verf komen ligt dan weer niet aan hem?

8 juni 2023 om 17:28

Het feit dat je ploegen als Volendam, Excelsior en Fc Emmen dus hoger aansloeg dan de selectie van Go Ahead laat wel zien dat je er weinig kaas van hebt gegeten. Willumson als enige bestempelen die kan voetballen slaat als een tang op een varken. Maar goed. Ieder zijn mening zullen we maar zeggen.

9 juni 2023 om 12:00

Funkyg

Meerdere Eagles supporters spraken voor het seizoen echt wel de angst uit om eruit te vliegen. Helemaal toen na 5 wedstrijden de teller op 0 stond. Ook al was dat een loodzwaar programma.

Mijn gedachte was toch niet zo gek? Emmen haalt met Zivkovic, Darfalou, Hoessen en Diemers namen binnen en heeft verder een stabiel best wel goede groep.

Volendam heeft Muhren, haalt Veerman. Qua verwachting zijn dat meer goals in 1 seizoen dan Lidberg in 5. Eiting is daarnaast een prima aankoop. Achterin was het lastig inschatten en daarmee schatte ik Volendam niet hoger in.

Excelsior was ook actief op de transfermarkt: Ayoub, Pierie, Fein (oud Bayern speler en psv), Lamprou. Niet gelijk veel beter dan Eagles, maar wel bekender en met een redelijk trackrecord.

Tot slot: Ik zeg niet dat Willemson de enige is die kan voetballen. Rommens, Kuipers enz. zijn prima spelers, maar die zaten er al. Adekanye was een gok in mijn ogen omdat hij bij Ado niets was, maar dat wist je vooraf dus nog niet.

Ik schrijf niet wat ik nu vindt. Ik schrijf wat ik en meerderen in augustus dachten. Je gaat mij niet vertellen dat je Ayoub voor Excelsior geen goede aankoop vond?!

Niet direct enthousiast maar was bij Groningen ook vooral ongelukkig qua timing en manier van aanstellen. Als assistent wat mij betreft prima, voordeel van de twijfel. Welkom Dennis!

8 juni 2023 om 16:51

Bij Feyenoord uitstekend gedaan als video-analist. Heeft dus wel verstand van het spelletje. Misschien niet geschrikt om hoofdtrainer te zijn, maar ben zeker benieuwd hoe hij het als assistent gaat doen.

8 juni 2023 om 19:33

Onzin, heeft gewoon een grootdeel van het seizoen de leiding gehad, heeft enorm veel spelers nog mogen halen in de winter. Hij heeft 0 wedstrijden degradatievoetbal gespeeld. Waar Cambuur tegen ons al tijdrekte en vervelend was (ik dacht februari ergens) dachten wij laten we de bal uren rond tikken hij vliegt er wel een keer in. Die pot verloren we met 0-1. Kan je zeggen anti voetbal ofzo, maar cambuur wou de punten. En dat gevoel heb je bij ons toen en daarna nooit gehad. Ja, we speelden wel eens een leuke pot tegen bijvoorbeeld Twente of Fortuna, waar pech misschien een grote factor was. Maar grotendeels van de potjes hebben we niks gebracht en ook nooit gevochten. De motto als het niet mooi kan, moet het maar lelijk hebben we nooit gezien. Nooit pompen of verzuipen, nooit irritant gedragen om je tegenstanders te frustreren, helemaal niks. En ja daar is van de Ree gewoon verantwoordelijk voor. Kans is groot dat jullie tegen degradatie moeten vechten, ik wens je dan sterkte als Hake geschorst is of een keertje ziek. Punten kan je alvast weggeven.

Assistent prima, maar ook niet meer dan dat. Heeft dat duidelijk bewezen dit seizoen

FCG hadden de beste man nooit moeten promoveren tot hoofdtrainer, had geen ervaring en een matige selectie. Lijkt me geschikter als assistent

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren