Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

De voorzitter krijgt zijn zin: Fortuna Sittard presenteert nieuwe trainer

Laatste update:

Julio Velázquez is de nieuwe trainer van Fortuna Sittard. De Spanjaard heeft een contract getekend dat hem tot het einde van dit seizoen aan de Limburgse club bindt. Komend weekend zal hij nog niet op de bank zitten wanneer Fortuna het in Nijmegen opneemt tegen NEC, maar vanaf aanstaande maandag zwaait Velázquez wel de scepter in Sittard. De veertigjarige oefenmeester neemt een assistent-trainer, een performance coach en een data-analist mee.

Op de website van Fortuna spreekt Velázquez zijn tevredenheid over zijn aanstelling uit. "Ik heb in de afgelopen periode de selectie aandachtig geanalyseerd. Er staat een groep met enorm veel potentie, de stand op de ranglijst geeft mijns inziens een vertekend beeld. Natuurlijk neemt de positie druk met zich mee, maar daarvoor moet je niet weglopen. We moeten met z’n allen aan het gezamenlijke doel werken om deze club hogerop te brengen."

Sjoerd Ars, technisch directeur in Sittard, legt vervolgens uit waarom Fortuna bij de Spanjaard uitkwam. "Julio maakte in zijn presentatie indruk door de manier waarop hij ons team had geanalyseerd, met daarin de pijnpunten, maar zeer zeker ook de mogelijkheden. We zijn overtuigd dat hij op dit moment de juiste man is om energie, tactische discipline en intensiteit in ons team te gaan brengen. Als we met zijn allen dat kunnen bewerkstelligen, gaan we de onderste regionen hopelijk snel verlaten."

De eerste serieuze klus in de carrière van Velázquez was Villarreal in 2012, dat destijds uitkwam in de Segunda División. In diezelfde competitie had hij daarna ook Real Murcia, Real Betis en Alcorcón onder zijn hoede. Daarnaast werkte hij in Italië en Portugal. Zo was hij trainer van Udinese, Belenenses, Vitória Setúbal en Marítimo. Opvallend daarbij is dat Velázquez het van bovengenoemde clubs alleen bij Alcorcón langer dan een jaar volhield.

Na het ontslag van Ultee had technisch manager Sjoerd Ars de voorkeur voor een Nederlandse trainer, terwijl eigenaar Isitan Gün de voorkeur gaf aan een buitenlandse oefenmeester. Gün krijgt met de komst van Velázquez dus zijn zin. De Spanjaard staat voor een moeilijke opgave in Sittard, daar Fortuna met nul punten uit vijf duels de hekkensluiter in de Eredivisie is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel erg benieuwd wat deze man kan maken van Fortuna Sittard. Tot nu toe geen succesvolle seizoenen gehad met één van zijn vorige clubs. Wordt dit een ommekeer?

9 september 2022 om 22:03

Je bekijkt het positief. Als ik dit hoor denk ik hoe komen ze in hemelsnaam op het idee deze man aan te stellen. Hebben ze nog met iemand anders gepraat? En hadden die zich überhaupt in fortuna ingelezen?

9 september 2022 om 23:31

Dit is dus een beetje de Spaanse Andries Jonker

9 september 2022 om 23:43

AH je kent hem? Wat kan je nog meer over hem vertellen Japie?

9 september 2022 om 23:48

Dat zijn CV niet best is

10 september 2022 om 09:34

Barcelona en Bayern Munchen dachten daar toch anders over

10 september 2022 om 10:34

Kijk eerst eens naar jezelf ipv steeds af te geven op anderen. Droeftoeter. Met je moderator vriendjes.

10 september 2022 om 11:42

Moderator vriendjes?

10 september 2022 om 11:58

Ach, hou toch op, droevige kerel

10 september 2022 om 12:00

Dank voor de uitleg

10 september 2022 om 12:56

Want jouw argumenten zijn over het algemeen erg sterk? Je ligt alleen maar wat te spuien over spelers en andere voetbalgerelateerde zaken. Alsof het feiten zijn, nul onderbouwing. Telkens weer. Het is treurig om te zien dat je moderator vrienden het fijn vinden dat je reacties genereert, maar ga dan niet verontwaardigd lopen doen dat het merendeel van de leden hier je onderhand uitkotst.

10 september 2022 om 07:21

Is hij bij elke van zijn 8 clubs ontslagen binnen een jaar?
Of heeft hij zelf zijn koffers gepakt bij een aantal omdat hij ergens anders meer kon verdienen of hogere ambities had?

In het eerste geval snap ik niet dat er Ãâ¼berhaupt nog clubs zijn die met zo een man in zee gaan.

En welk van de 2 gevallen het ook is, je zit met iemand die niet standvast is in ieder geval en zeer waarschijnlijk geen band kan krijgen met de club en spelers en in mijn ogen dus ongeschikt voor welke club dan ook.

Ik voorspel een aantal heftige jaren voor de fortuna fans met goede tijden (zolang je er geld in pompt zullen de resultaten hoogstwaarschijnlijk ook beter worden) en slechte tijden (veel rumoer, spelers komen en gaan, strijd in de directie door onzekerheid). En mocht de eigenaar er mee kappen na een aantal jaar zal het in 1 keer in elkaar klappen bij Fortuna. Voor zover mijn glazen bol.

10 september 2022 om 08:02

ProTukker. Zij hebben gewoon een stroman nodig, en dit is de ideale kandidaat. Zal niet zeuren en na een jaartje zal die wel weer verdwijnen

Titel van VZ vind ik een beetje triest.
Ot: een coach met een rugzakje. Nergens echt succesvol geweest.
Denk wel dat hij bij FS zich moet laten zien anders verwacht ik einde carrière.
Was getekend; Brutus

9 september 2022 om 21:33

Ook gij, Brutus?

Aangezien ze bij Fortuna niks meer of minder nodig hadden dan iemand met trainerspapieren die kan doen wat Koning Burak voorschrijft is dit een uitstekende aanstelling.

Huh Fortuna werd overgenomen door Turken toch? Wat moet een Spanjaard daar dan? Burak Yilmaz heeft de keuze gemaakt zeker.

9 september 2022 om 21:33

Nja zijn afkomst is nu niet zo relevant. Alleen als het een turkse trainer was geweest. Dan was de media weer lekker zielig los gegaan.

10 september 2022 om 10:41

Doen ze sowieso wel Sociofan, je ziet toch hoe de hollanders reageren? Zij hebben een pop binnengehaald die moet uitvoeren wat de Turken doorgeven, ze vinden altijd wel een manier om slecht te praten.

10 september 2022 om 10:08

Ach ja nu zit er een stroman die gewoon moet uitvoeren en zijn bek houden. Iemand met een karig CV die mag uitvoeren. Topclub dat Fortuna

10 september 2022 om 10:45

Ik weet niet wie jou dit heeft aangepraat maar je bent goed voor de gek gehouden hehehe.

10 september 2022 om 10:51

Een beetje zoals Ajax dus. 🤦

10 september 2022 om 12:07

De Turkije-Spanje variant kan in Nederland alleen maar een groot succes worden. Sinterklaas is ook nog altijd populair

10 september 2022 om 12:18

Beempiej, dit vind ik oprecht een leuke reactie hahahahaha, zo kan het dus ook

Reeks aan mooie clubs, enkele die het momenteel zelfs erg goed doen, zoals Udinese Betis en Villarreal. Een spanjaard aanstellen bij een club in nood met geldschieter, het doet me denken aan Albert Ferrer, bij Vitesse een jaar of 10 geleden, was alles behalve een succes. Dat deze trainer het zelden langer dan een jaar volhoudt biedt geen perspectief wat mij betreft..

Nou Fortuna gaat dus niet voor de lange termijn en continuïteit met deze beste man.

Wat Isıtan Gun als bestuur bij Galatasaray heeft gedaan, doet hij nu als eigenaar het zelfde met Fortuna Sittard. Ik ben bang dat Fortuna kapot gaat door hem..

10 september 2022 om 02:15

Het is dankzij Isitan dat deze club al 4 jaar op rij in de Eredivisie speelt. Het doet je duidelijk nog steeds pijn dat hij Terim eruit heeft gefl*kkerd

10 september 2022 om 17:23

Als jij niet weet wat hij tijdens Unal Aysal periode heeft gedaan, zou ik beter geen commentaar geven. BTW Ik heb het niet eens over F.T gehad, was ook blij dat hij de laan was uitgestuurd dat je hem erbij haalt. Het is dankzij Isitan dat hij geld in zijn zak heeft gestopt tijdens zijn Galatasaray periode en met dat geld is hij voorzitter van Fortuna geworden.. Hij heeft overoverschrijdende uitspraken gedaan over vrouwen etc ga zo maar door.. IK wil niet dat Fortuna kapot gaat gemaakt worden door zo'n gast!

Bijzondere ontwikkelingen bij die club. Ben benieuwd naar het verhaal van Ultee. Heeft hij nog een interview gegeven?!

Vreemdelingenlegioen ten top. Stel toch een coach aan die bekend is met de competitie

9 september 2022 om 23:47

Dus ook Gio, Erik etc allemaal ontslaan? Die zijn ook vreemden in de buitenlandse competities

10 september 2022 om 15:15

Mij prima. Als je al zo’n vreemdelingenselectie hebt, helpt een buitenlandse clubhoppertje niet.

Net als iedereen ken ik die man niet en weet daarom ook niet of het een goede of een slechte coach is.

Een paar weken geleden leek het nog wel wat te worden, maar inmiddels wordt dit een beetje een ADO / Wang verhaal. Investeren maar wel een compleet vreemdelingenlegioen optuigen, gekke trainer, geen link met de competitie of regio, ik kan je vertellen dat dit helemaal niks gaat worden. Wel jammer voor Fortuna, toch een mooie regioclub en dat gooi je dan allemaal overboord voor een paar sowieso verspilde rotcenten

Hij werd bij Derksen & co behoorlijk afgeserveerd. 10e club voor hem en schijnt nooit lang te blijven. Succes daar in Sittard!

9 september 2022 om 23:50

Dan heeft hij in ieder geval geen verlatingangst

Ach.. of het nou een Turkse trainer is of een Spaanse, dat maakt in deze ook geen bal uit. Het is gewoon een marionetje die er aan het einde van het jaar uitgeflikkerd wordt. Als je een marionet bent maakt nationaliteit ook niet meer uit.

Benieuwd wat de echte fortuna fans er van vinden, klinkt niet als hoopgevend?

10 september 2022 om 01:18

Veel van deze reacties missen nuance. Heb ik er vertrouwen in? Nee. Heeft Gun vertrouwen verdiend? Ja. Dus dat is lastig. De toekomst zal het uitwijzen. Maar de media maakt er meer van dan het is. Als een persoon zoveel krediet heeft opgebouwd is sensatie en paniek in één maand niet de juiste verhouding. Dit zijn ook de mensen die Fortuna 'groot' hebben gemaakt. Maar het grootste probleem op dit moment is dat de selectie niet in balans is. Kwaliteit is er verder zat. Meer dan minstens 8 clubs in de Eredivisie. Er valt weinig nuttigs te zeggen. Tijd zal het leren. Als straks alles draait als een tierelier reageren alle opportunisten zonder ruggengraat hier enthousiast. Afwachten dus. Maar voornamelijk een kans geven iets neer te zetten.

10 september 2022 om 09:42

Gun heeft absoluut vertrouwen verdiend, maar hij doet het niet meer alleen. Hij wordt nu ondergesneeuwd en beïnvloed door partijen die ook belangen in Fortuna hebben. Als fan vind ik alles een beetje dubbel en ik snap best dat mensen van buitenaf een meninkje hebben. Het zijn individueel prima spelers voor Fortuna begrippen, maar zolang het geen team is worden er geen punten gepakt. Ik hoop dat deze man dat ervan kan maken. Op basis van zijn verleden betwijfel ik dat, maar oordelen doe ik pas als hij begonnen is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren