Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

De stofzuiger van het nieuwste merk

Laatste update:

Een hilarische situatie ontstaat wanneer ik met een aantal mensen over voetbal aan het praten ben. Een aantal voetballers worden in het gesprek genoemd: wat minder bekende voetballers in buitenlandse competities. Wie zijn nou top op dit moment? Welke voetballers tonen aan dat ze veel potentie hebben? Wanneer ik het woord krijg, ontstaat dus de komische verwarring. ’M’Vila, hij is echt een geweldige voetballer op dit moment!’ zeg ik, waarop door anderen weer geantwoord wordt:’Waarom dat gehmmm voor het noemen van de naam Villa? Zijn naam is toch niet zo moeilijk om uit te spreken? En trouwens, David Villa is toch niet zo heel onbekend meer?’

Yann M’Vila is een verdedigende middenvelder, spelend in het rood-zwart van Stade Rennes in Frankrijk. De club kent een geweldige jeugdopleiding waar de laatste jaren veel spelers in het eerste elftal zijn doorgebroken of hun loopbaan al een vervolg hebben gegeven bij een andere (top)club. Een paar recente voorbeelden bij Stade Rennes zijn Sylvain Marveaux, Moussa Sow (nu spelend voor OSC Lille), Kévin Theophile-Catherine, Fabien Lemoine en natuurlijk Yann M’Vila. Voor M’Vila is het de laatste jaren best snel gegaan. Twee seizoenen geleden speelde dit grote talent nog in de Championnat de France amateur, de vierde divisie in Frankrijk. Nu is een onmisbare schakel bij Stade Rennes en bij Les Bleus.

M’Vila is een harde, maar rechtvaardige verdedigende middenvelder die altijd zijn mannetje staat. Hij bijt zich figuurlijk vast in zijn directe tegenstander en hij is een meester in het veroveren van de bal op het middenveld. Daarnaast houdt hij het tempo van de wedstrijd hoog door de bal gelijk bij één van zijn ploeggenoten af te geven. Bovendien heeft M’Vila een geweldig overzicht en daardoor weet hij altijd een vrijstaande ploeggenoot te vinden. M’Vila is slechts twintig lentes jong en heeft nog een hele carrière voor zich. Het schijnt dat verscheidene topclubs in Engeland zeer geïnteresseerd zijn in deze onvermoeibare middenvelder, ook Real Madrid zou deze kleine middenvelder graag in de selectie willen hebben.

Door de zojuist genoemde kwaliteiten is M’Vila de geschikte verdedigende middenvelder voor het Franse voetbalteam. Bondscoach Laurent Blanc heeft dat begrepen en zijn naam staat na het ontslag van Raymond Domenech steevast op de selectielijst van Frankrijk. M’Vila zat al eerder bij de voorselectie voor het WK in Zuid-Afrika afgelopen zomer, na een goed seizoen bij Stade Rennes te hebben gespeeld. We kunnen eigenlijk spreken dat M’Vila dit seizoen écht is doorgebroken. M’Vila heeft in een jaar tijd al acht interlands op zijn naam staan. Hij wordt iedere week steeds beter. Dat is aan zijn spel af te zien, er zit een duidelijke stijgende lijn in.

Bij de wedstrijden van Frankrijk zie je dus aan het spel van M’Vila dat hij zich snel ontwikkelt. Wanneer M’Vila de bal aan de voet heeft, durft hij nu ook meer te lopen met de bal. Daarnaast creëert hij steeds meer rust aan de bal voor zijn ploeggenoten. De rust in zijn spel zal hem tot een nog betere voetballer maken. M’Vila kan zich nog wel verbeteren door meer luchtduels te winnen, daar valt nog terreinwinst in te boeken. Door zijn geringe lengte compenseert M’Vila zijn spel door een meester te zijn in het afpakken van de bal.

Als Frankrijk supporter kan ik mijn hart nu gerust ophalen nu M’Vila een basisspeler bij Les Bleus is. Sinds de aanstelling van Laurent Blanc is een andere verdedigende middenvelder, Jérémy Toulalan, zijn plek bij Les Bleus verloren. Daardoor kwam er een plekje vrij voor M’Vila op het middenveld. Afwisselend met Blaise Matuidi (Saint-Étienne), Abou Diaby (Arsenal) of Alou Diarra (Bordeaux) vormt M’Vila het verdedigende middenveld bij de Fransen. M’Vila is sinds de aanstelling van Blanc als bondscoach een omstreden basisspeler. Dat geeft ook aan hoe snel M’Vila zich al heeft aangepast aan de top van het landenvoetbal.

Zoals ik al eerder zei, is M’Vila in lengte geen grote voetballer. Daarom is de vergelijking met een andere kleine Franse middenvelder, Claude Makélélé, al heel snel gemaakt. Beide spelers zijn naast hun geringe lengte, ook verdedigende middenvelders. Bovendien zijn beide spelers een kei in het afpakken van de bal. Beide spelers zijn bij hun teams een belangrijke schakel tussen de verdediging en de aanval. M’Vila is nu nog lang niet op het topniveau gekomen waar Makélélé vroeger gezeten heeft. Maar M’Vila is nog jong, hij zal zich waarschijnlijk nog verder ontwikkelen. Wie weet waar M’Vila over ongeveer acht jaar staat.

Veel topclubs staan in de rij voor deze kleine mandekker. De clubs Liverpool en Real Madrid zijn het meest concreet. De clubs zouden dan €15 miljoen voor deze stofzuiger over moeten hebben. Voor zijn carrière zou het beter zijn als M’Vila naar een club de Premier League verhuist. Zijn manier van spelen past perfect in de Engelse competitie. M’Vila moet zich dan wel gaan bewijzen bij een topclub dat hij het hoogste clubniveau aan kan. Nu hij bij Stade Rennes zit, is de prestatiedruk minder groot dan bij andere Franse topclubs als Olympique Lyon, Olympique Marseille of Bordeaux. Bovendien heeft hij nog geen prijs gewonnen in zijn loopbaan. Mocht M’Vila inderdaad een grote voetballer zijn, dan moet hij prijzen gaan winnen. Dat kan alleen bij een topclub in Europa. Een overstap naar een Franse topclub lijkt me daarom uitgesloten.

M’Vila zal zijn naam vestigen in de voetbalwereld, daar ben ik van overtuigd. Veel mensen zijn nog niet bekend met de naam M’Vila. Mocht Frankrijk het EK in Polen en Oekraïne halen, dan maakt de wereld snel kennis met dit grote talent. Onthoud naast de bekende Villa ook de andere ‘Villa’: Yann M’Vila, een groot talent voor de toekomst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren