Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

De potentie om de beste te worden

Laatste update:

Aan de zijkant van het veld heeft hij de bal, gaat één man voorbij, passeert vervolgens een tweede man om daarna tussen vier man in de bal snoeihard in de kruising te schieten. Het is de goal van Arjen Robben in de wedstrijd: Bayern München - Fiorentina. Een goal die je niet vaak maakt als speler, toch heeft Robben al verschillende malen het leer op deze wijze in het doel geschoten. Hij is nu 26 jaar en heeft al voor menig topclub gespeeld. Chelsea, Real Madrid en nu dus Bayern München. 'Maar waarom staat deze man dan nog niet tussen het rijtje; Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Franck Ribery en Wayne Rooney?'

Als eerste zijn grote kracht. Robben heeft een fenomenale actie en er zijn veel mensen jaloers op zijn schot. Met één versnelling kan hij één of meerdere tegenstanders passeren om vervolgens verwoestend uit te halen of een medespeler alleen voor de keeper te zetten. Dit is een actie die elke wedstrijd wel een aantal keer voorkomt. Met zijn snelheid zet hij iedere tegenstander, keer op keer te kijk. Hij is dan ook vaak betrokken bij goals van zijn ploeg. Een Robben in vorm wint wedstrijden. Het is geen toeval dat Bayern goed speelt sinds Robben zijn draai heeft gevonden in München. Tot nu toe scoorde hij acht keer in zestien wedstrijden: één uit twee dus. Een hoog moyenne voor een buitenspeler en hierbij moet nog rekening gehouden worden dat hij in het begin zijn draai nog moest vinden. Na gewend te zijn geraakt bij 'der Rekordmeister' en nadat hij gewend is aan het Duitse voetbal scoort hij er op los. In vier opeenvolgende wedstrijden vindt hij het net en geeft hij vele assists. Alles wat een speler nodig heeft om de beste voetballer in de wereld te worden. Toch?

Ondanks zijn vele goals en assists, laat Robben ook vele mogelijkheden liggen om een ploeggenoot te laten scoren. Tegen onder andere Fiorentina was dit het geval en tijdens wedstrijden met het Nederlands elftal komt dit ook regelmatig voor. Volgens Johan Derksen heeft Robben oogkleppen op en ook Johan Cruijff vindt dat hij meer in het belang van zijn team moet denken. Er is echter een probleem. Het is namelijk niet zo dat Robben zijn ploeggenoten bewust links laat liggen, maar hij ziet ze gewoon niet. Hij is tijdens zijn actie zo gefocust dat wanneer hij voor de goal staat, geen medespelers ziet. Dit is jammer, maar er is zeker ruimte voor verbetering. Een goed voorbeeld: Luis Suarez. Een 'blind paard' dat altijd voor de actie gaat en geen teamgenoten ziet. Zo werd hij bestempeld. Dit heeft hij (deels) afgeleerd en is alleen maar beter geworden. Gaat Robben hetzelfde doen, is één van de twee grote zwaktes die hij heeft er niet meer.

Dan zijn andere grote zwakte: de blessure. In de laatste zes jaar heeft Robben vele blessures gekend. Zijn enkels, voeten en hamstrings waren veelal de spelbreker, maar ook zijn kuit en knie kwamen niet altijd ongeschonden uit de strijd. Liefst zes maal stond hij een aantal wedstrijden buitenspel vanwege blessures aan zijn enkel. Hierbij moet ik wel vermelden dat de laatste keer dat hij niet kon spelen vanwege een enkelblessure alweer twee jaar geleden is. Volgens artsen van Real Madrid moest Robben 'anders gaan lopen'. Professionals spraken deze uitspraken direct al tegen en het blijkt ook niet te werken. Maar wat is dan een oplossing voor deze golf aan blessures? Stoppen? Dat zeker niet. Er kan geen oplossing gevonden worden en het enige dat 'de man van glas' kan doen is ermee leren leven. Hopen dat hij in de toekomst weinig tot geen hinder zal ondervinden van blessures. De kans is klein, maar niet onmogelijk. Mocht Robben een lange tijd vrij van blessures zijn, zal hij nog lang op hoog niveau acteren. En misschien nog wel meer.

Bij de laatste editie van het FIFA voetbalgala in Zürich, was er geen enkele Nederlandse voetballer die ook maar enigszins in aanmerking kwam voor de prijs van Wereldvoetballer van het jaar. Onze Nederlandse hoop op het moment is niemand minder dan Arjen Robben. Nu hij is opgebloeid bij Bayern München kan hij alleen maar beter worden. Ik denk zeker dat hij kans maakt om dit jaar bij het rijtje; Messi, Ronaldo, Ribery en Rooney te komen. Zijn hierboven genoemde kracht is iets wat hij zal houden. De ‘oogkleppen’ kunnen weggewerkt worden en met zijn blessure heeft hij een beetje geluk nodig. Dus daarom denk ik dat Robben met een beetje geluk en doorzettingsvermogen zeker de potentie heeft de beste te worden!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je ribery in het rijtje plaats van messi en ronaldo kan robben er ook bij. Want hij heeft de laatste maanden toch wel bewezen beter te zijn als ribery.

Het word weer eens tijd dat een Nederlander voetballer van het jaar word. En als robben deze vorm vasthoud, zo min mogelijk blessures krijgt en misschien nog een beetje vaker de bal leert afspelen. En bayern komt ver in de CL en wint de bundesliga dan denk ik dat onze arjen een hele goed kans heeft op die prijs. Ik hoop dat hij hem in zijn cariere nog gaat winnen want hij verdient het!

Ik vind dat van Persie ook wel enigszins in aanmerking komt . Robben is natuurlijk een geweldige speler, ik hoop echt dat hij fit blijft voor het WK. We kunnen hem heel goed gebruiken in Zuid-afrika. Sterke column!

Zeer sterke column, ik las hem met een glimlach! Bedankt!

goeie collum mooi stuk over arjen maar potentie om de beste te worden?. dat denk ik toch niet. daarvoor heeft hij het karakter niet(vind ik). ga zo door

De beste te worden? Lijkt me toch vrij lastig aangezien Messi al beter is en een stuk jonger dus waarschijnlijk altijd beter zal blijven. Toch leuk verhaal

16 maart 2010 om 22:41

Het verschil is dat Messi eigenlijk niet meer beter kan worden want hij is al ontzettend compleet. Hij is rap, beschikt over ontzettend veel scorend vermogen en heeft een geweldige passeeractie. Robben is ook watervlug, misschien nog wel sneller dan Messi, maar heeft zoals de schrijver van dit topic terecht opmerkt oogkleppen op. Mocht hij een speler worden met hetzelfde overzicht als Messi, dan zal hij waarschijnlijk niet net zo goed zijn als Messi (dat zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn), maar pas dan zal het een echte wereldtopper zijn.

Prima artikel overigens. Mening goed uiteengezet, prima opbouw in alinea's. Niet indrukwekken genoeg voor vijf sterren, maar wie weet komt dat bij je volgende artikel.

17 maart 2010 om 08:05

stembiljet

Mooie column, al vind ik dat Robben nog veel meer te bewijzen heeft dan spelers als Messi en Ronaldo. Topscorer worden in de Champions League, of je ploeg de Champions League laten winnen zijn hier goeie voorbeelden van. Zolang Robben bij Bayern speelt zal hij, net als Ribery, geen wereldvoetballer van het jaar worden. De potentie is er echter zeker, vorig jaar nog wat Robben na een aantal goeie wedstrijden al vergeleken met de Messi van Madrid.

Hij staat er niet in omdat hij van glas is. punt. Als hij vaker zou spelen in een topclub dan zou hij in dat rijtje staan. Bij Chelsea en Real heeft hij het niet gered!

Owja en Messi en Ronaldo hebben prijzen gewonnen zowel met hun club als individueele prijzen!

Wat heb je aan een individuele prijs als wereldvoetballer van het jaar terwijl voetbal toch echt een teamsport is? Het staat misschien leuk op je CV en je vraagprijs gaat omhoog, maar daarmee is ook alles gezegd. Voor geld is geen team te koop. Dat bewijst Real Madrid wekelijks.

Robben in het rijtje Ribéry, Messi, Cristiano Ronaldo, Kaká? Ach ja, waarom niet. Maar dat rijtje mag wat mij betreft ook worden uitgebreid met Xavi, Iniesta, Fabregas, Agüero, van Persie, Sneijder, van der Vaart... stuk voor stuk sierlijke elegante voetballers waarvoor mensen naar een stadion komen. Maar dat het geen garantie is voor prijzen bewijst in dit geval Arsenal.

Verder goede column.

"de man van glas" is niet langer! Robben heeft zelf aangegeven bij Bayern München een uitstekende, duitse clubarts te hebben. Deze geeft hem goede behandelingen, waarmee hij blessures probeert uit te sluiten (tot nog toe met succes). Robben is zeker een uistekende buitenspeler, waar we met het wereldkampioenschap nog veel van kunnen genieten & mogen verwachten, als Nederland supporter. Mochten we ver komen, of zelfs door een goed spelende Robben wereldkampioen worden, mogen we onze oosterburen wel een bedankje sturen

17 maart 2010 om 11:08

Leuk en aardig maar het zou natuurlijk bizar zijn als de arts van Bayern wel kan, wat de arts van Real niet kan. Dan moeten ze in Madrid deze man maar even snel ontslaan!

Goed artikel

Zoals iemand anders hier ook al aangaf. Robben moet eerst mijn eens grote prijzen gaan winnen voor Bayern, net zoals Ronaldo en Messi deden. Hij behoort zeker in dat rijtje van Ribery, Ronaldo en Messi, dat heeft Robben al bewezen in de wedstrijden dat hij wel speelde.

Aardig artikel, maar een beetje kort door de bocht. Robben speelt net lekker en mag het de komende jaren langdurig gaan laten zien om deze conclusie daadwerkelijk te kunnen trekken!

Best een aardig artikel, maar echt lopen doet het niet. Daarnaast vind ik Ribery niet in het rijtje thuis horen, het is een beperkte voetballer die nog grotere oogkleppen heeft dan Robben. Bovendien heeft hij ook nog een een drie keer zo groot ego.

Goed stuk en ik ben het zeker met je eens. Het is erg jammer dat Robben zo vaak geblesseerd is geweest in het verleden. Maar elke keer dat ik hem zie spelen geniet ik met volle teugen.
Zoals het een paar jaar geleden bij Chelsea leek alsof hij een paar centimeter boven de grond zweefde, zo soepel als hij tussen en langs verdedigers kon lopen.
Let maar eens goed op hem, wat voor geweldige balcontrole hij in huis heeft. Als hij dribbelt raakt hij elke seconde de bal wel om hem zo goed mogelijk bij zich te houden. Een echte wereldspeler die (door zijn blessures denk ik) internationaal nog niet zoveel erkenning heeft gekregen als ik denk dat hij verdient.
Wat mij betreft kan hij in de top 3 van de beste spelers ter wereld!
Helaas kan ik geen sterren geven, misschien moet ik nog een keer reageren, maar als ik het kon kreeg je van mij 4 sterren. Goed geschreven stuk, maar voor 5 sterren moet je stuk briljant zijn, en zo denk ik er op dit moment niet over, komt aardig in de buurt maar 5 sterren is perfect!

Goed stuk !
Ik vind het wel gevaarlijk om altijd van die rijtjes met spelers te maken.... er worden in de rijtjes nooit keepers verdedigers of verdedigende middenvelders genoemd en dat is toch jammer ??

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren