Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

De kogel is door de kerk: Kökçü laat Feyenoord achter zich voor Benfica

Laatste update:

Orkun Kökçü gaat Feyenoord verlaten en zijn carrière voortzetten bij Benfica, zo bevestigen beide clubs. O Glorioso verkrijgt 75 procent van de transferrechten en betaalt daarvoor 25 miljoen euro. Daarnaast kunnen de Rotterdammers vijf miljoen euro extra krijgen als er aan bepaalde bonusvoorwaarden wordt voldaan. Kökçü tekent een contract tot medio 2028 in Lissabon, waar hij herenigd wordt met voormalig ploeggenoot Fredrik Aursnes.

De overstap van Kökçü hing al een aantal dagen in de lucht. Bekend was dat Benfica de 22-jarige middenvelder middels een speciale constructie zou binnenhalen. Eerst leek het er nog op dat Feyenoord 20 procent van de transferrechten zou behouden, maar nu blijkt dat dus 25 procent te zijn. Dat betekent dat de landskampioen bij een eventuele doorverkoop recht heeft op een kwart van de totale transfersom.

"Ik heb altijd gezegd dat ik Feyenoord pas zou verlaten als de tijd daarvoor rijp is en de voorwaarden ook goed zouden zijn voor de club", neemt Kökçü afscheid op de clubwebsite van de Rotterdammers. "Ik wilde niets liever dan eerst met deze geweldige club succesvol zijn. Dat dit is gelukt, helpt mij om nu met trots en voldoening afscheid te kunnen nemen. Al die jaren bij Feyenoord hebben me niet alleen gevormd als voetballer, maar ook als mens. Alle mooie herinneringen en lessen neem ik met me mee en ik dank iedereen die daaraan heeft bijgedragen. Van mijn teamgenoten tot alle trainers, de directie, alle andere medewerkers en natuurlijk ook de supporters: ik wens jullie allemaal niets minder dan het beste toe."

Bij Benfica gaat Kökçü met zijn favoriete rugnummer 10 spelen. De twintigvoudig international van Turkije gaat daarnaast in het Estádio da Luz weer samenspelen met voormalig Feyenoorder Aursnes. De middenvelders waren tijdens de Conference League-campagne van Feyenoord in het seizoen 2021/22 een onmisbaar duo. Benfica-trainer Roger Schmidt zal in zijn nopjes zijn met de komst van Kökçü, want de Duitser liet in het verleden meermaals weten groot fan te zijn van de Haarlemmer.

Kökçü werd op dertienjarige leeftijd door Feyenoord overgenomen uit de jeugdopleiding van FC Groningen. De spelmaker kwam uiteindelijk 175 keer in actie voor de Rotterdammers. Hij scoorde in die duels 32 keer en gaf tevens 27 assists. Dit seizoen beleefde Kökçü het hoogtepunt van zijn carrière. Als aanvoerder van trainer Arne Slot loodste hij zijn ploeg naar de eerste landstitel in zes jaar tijd.

Is Benfica een logische vervolgstap voor Orkun Kökçü?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind ik een hele verstandige stap, niet meteen naar een top 4 competitie maar meespelen voor het kampioenschap bij een club die 2x de kwartfinale van de CL heeft gehaald de afgelopen seizoenen.

10 juni 2023 om 19:29

Benfica toch de grote winnaar hier, Te Kloese na weken van (terechte) lofzang de grote verliezer. Alhoewel hij dat zelf niet zo zal voelen, aangezien het bod geaccepteerd is. Aanvoerder en beste speler van de kampioen van Nederland, international, en nog maar 22 jaar voor 25 miljoen laten gaan zo vroeg in de transferperiode is gewoon ronduit matig. Tegen het schandalige aan.

Leuk die 25 procent doorverkooppercentage, daar heb je nu gewoon niks aan. Daarnaast is het nog maar de vraag voor wat voor bedrag (en wanneer) hij een volgende stap maakt.

10 juni 2023 om 19:32

Voor Feyenoord zelf is er inderdaad een stuk minder reden voor een feestje. Hadden toch meer verwacht/gehoopt van Kokcu zijn transfer lijkt me

10 juni 2023 om 20:14

Dat is het verschil tussen spelers die zich op het hoogste niveau hebben laten zien. Ik vind dit een koopje en moet zeggen dat Kloese zeker op 20 plus miljoen had gerekend. Ik vind Benfica een mooie club en de Portugese competitie ook leuk maar ik dacht na alle lofzang voor Kokcu dat hij een grotere stap zou gaan maken. Valt me toch tegen dit.

10 juni 2023 om 20:19

Het is geen doorverkooppercentage, maar 25 procent eigendom. Dus stel ze verkopen hem voor 80 dan krijgt Feyenoord nog 20. Of Benfica moet proberen om die laatste 25 procent over te kopen. Enige wanneer je er niets aan hebt is als hij uit zijn contract loopt, maar dat duurt nog wel even.

10 juni 2023 om 21:03

Tja, ik kan dan ook aangeven dat je 25% van vrijwel niets krijgt als hij geblesseerd raakt, het niveau niet haalt enz enz. Feitelijk zou je kunnen stellen dat ze tussen rond de €37 mil krijgen. Dat is 25 vast plus Max 5 bonus en die 25%… is dan tussen de 6,25 en 7,5 mil waard.

10 juni 2023 om 21:34

Alsof deze jongen voor 60 mil doorverkocht gaat worden. Er zijn weinig middenvelders van 60 miljoen. Deze jongen is er niet 1 van.

10 juni 2023 om 21:53

@Baardgrasmus, waar haal je die info vandaan? Ik vind het namelijk ook vreemd dat VZ praat over 75% eigendom aangezien Benfica communiceert over een doorverkooppercentage waarbij het percentage ook nog eens afhankelijk is van de hoogte van de toekomstige transfersom.

10 juni 2023 om 21:53

Dit soort constructies zouden verboden moeten worden. Gewoon een doorverkooppercentage afspreken, al dan niet over de winst. Zeker juridisch is dat veel overzichtelijker

10 juni 2023 om 22:29

In de woorden van de legendarische Hans Kraaij Jr: wat zijn jullie een ongelooflijke terpentijnzeikerds zeg.

Feyenoord gunt het Kokcu gewoon. Die jongen deed niet moeilijk vorig jaar toen er meerdere biedingen werden afgewezen, heeft nooit zijn kont tegen de krib gegooid, altijd professioneel gebleven, dan is dit wat je krijgt: flexibiliteit van de club.

Op 1908 staat bijvoorbeeld dat de bonussen voor die 5 mil erg laagdrempelig zijn (Europees voetbal halen bijvoorbeeld, denk dat dit wel goed komt).

Het is gewoon een mooie transfer en een garantie voor inkomsten in de toekomst. En of hij nou voor 40m of 80m wordt verkocht, who cares? 30m is gewoon een mooi bedrag en daar verzeker je jezelf van.

Als je jezelf vast blijft staren op die 25m ben je vooral erg kortzichtig. Of denken jullie dat we door die uitgestelde 5m nu een toekomstige Gimenez mislopen ofzo, tering jantje.

10 juni 2023 om 23:09

Ja stel dat ie voor 30 of 40 weggaat. Dan is het nog 7,5 tot 10m extra. Voor elke 20m krijgt Feyenoord 5 miljoen. Prima toch.

Kokcu heeft Feyenoord zoveel gegeven.

10 juni 2023 om 19:35

Sluit ik mij helemaal bij aan. De trend naar een topclub overstappen is verbroken.

10 juni 2023 om 23:34

Ik vind het een te kleine stap. Die Portugese competitie is in de top wat zwaarder dan NL, maar daar onder zeer matig.
Had ie niet een iets grotere stap kunnen maken naar een Spaanse subtopper?

11 juni 2023 om 00:42

Als dit nou de stap is die hij wil maken, wie zijn wij dan om daarover te oordelen?

11 juni 2023 om 08:49

Daar is een forum voor bedoeld. Om te discussiëren met andere voetballiefhebbers.
Als hij deze stap wil maken dan is hij er uiteraard vrij in. Ik ben alleen benieuwd of anderen mijn mening delen of juist niet

Prachtige stap voor onze prachtige aanvoerder! Toch doet het pijn om hem te verliezen maar deze stap is zo enorm gegund. 175 duels voor Feyenoord 1 en nog maar 22 jaar is toch ook prachtig.

10 juni 2023 om 19:03

Zeker gegund, maar wat een matige deal..
25 miljoen + 25% voor je absolute sterspeler. We bewijzen weer de Action van NL te zijn qua onderhandelingen zeg
Absurd

10 juni 2023 om 19:07

Beste speler van de Nederlandse velden afgelopen seizoen. Matig is nog mild uitgedrukt…

10 juni 2023 om 19:08

Zo dat is inderdaad een hele slechte deal. Niet eens de 30 die eerder werd beweert, maar 25 miljoen. Ronduit slecht gehandeld van Feyenoord. Voor dit bedrag had je hem beter een jaar langer aan zijn contract kunnen houden, want 25 had je volgend jaar sowieso ook nog wel voor hem gekregen, helemaal met CL voetbal achter zijn naam.

10 juni 2023 om 19:08

Hmm het is altijd lastig als het gaat om de waarde van spelers. Het is maar net wat de gek ervoor geeft. Plus als hij per se naar Benfica wilde, die hebben natuurlijk ook wat minder te besteden dan de PL clubs.

Overigens heeft feyenoord al bewezen met beperkte middelen goede spelers te kunnen aantrekken. Dus zou me niet heel veel zorgen maken.

10 juni 2023 om 19:11

Één van de beste inderdaad. Als Benfica weer zo’n bizar bedrag krijgt voor bijv Kokcu kan het zomaar financieel heel leuk gaan worden voor Feyenoord

10 juni 2023 om 19:15

Zerrouki kopen voor 8 miljoen en ook nog eens dan Kokcu verkopen voor 25 miljoen. Het is als Feyenoorder werkelijk om krankzinnig van te worden. Had hem dan gewoon lekker behouden of even gewacht. Door dit soort lage bedragen nemen de waardes van alle spelers af. Als wij onze absolute ster verkopen voor 25 miljoen dan krijg je ook voor de rest geen behoorlijk bedrag meer. De bedragen die we vorig jaar voor Malacia en Aursnes kregen waren al op het criminele af maar dit slaat echt alles. Ik hoop dat wij z.s.m. een TD of TM aanstellen want Te Kloese heeft van het onderhandelen duidelijk geen kaas gegeten.

10 juni 2023 om 19:18

Eindtovenaar. Benfica moet hem al voor 60 miljoen verkopen, wil je als Feyenoord zijnde nog 15 miljoen extra voor hem krijgen en dus het bedrag totaal voor hem krijgen wat je nu minimaal voor hem had moeten krijgen (rond de 40 miljoen had moet kunnen). Dit is gewoon financieel erg slecht gedaan door Feyenoord.

10 juni 2023 om 19:20

Helemaal eens, als het dit jaar niet lukt om qua bedragen aan te haken wanneer dan wel. Volgens mij zei ten Kloese we hebben een sterkere positie in onderhandelen en hoeven niet overal meer op te happen. Nou we zien het: voor 25 miljoen verkoopt Ajax B garnituur.

10 juni 2023 om 19:22

Ja, dit verbaast me enorm. Erg vreemd dat Feyenoord hier genoegen mee neemt. Leuk dat je nog 25 procent van de transferrechten bezit, maar op dit moment heeft Feyenoord alleen iets aan die 25 miljoen euro. Die staat immers vast. Bovendien zijn die Portugese clubs nogal handig met dergelijke constructies. Die gaan straks gewoon zo'n ruildeal aan waardoor Feyenoord op die 25 procent ook niet maximaal toucheert.

10 juni 2023 om 19:23

Schan-da-lig

Het kan niet anders of we hebben met Orrie afgesproken dat hij voor dit bedrag mag vertrekken vorig seizoen. Belachelijk.

10 juni 2023 om 19:25

25 met “makkelijke” bonustargets tot 30. Verkoopt Benfica hem voor 40, dan pakt Feyenoord totaal 40 plus opleidingsvergoeding. Dat is niet de hoofdprijs, maar ook geen weggeefprijs toch. Laat Feyenoord het komend seizoen maar laten zien in Europa, dan gaan we weer naar een hogere prijsklasse.

10 juni 2023 om 19:28

Waardeloze deal idd. Waarom moet het allemaal zo gehaast?

10 juni 2023 om 19:29

Je vergeet dat feyenoord nog 25% krijgt als hij weer een transfer maakt dus als benfica bwv spreken 70 mil beurt krijgt feyenoord daar 25 % van dus is alsnog een hoop extra. Aursnes op het criminele af? Heeft niet eens heel veel gespeeld en toch 16 mil voor gekregen en maar 500duizend voor betaald🤣

10 juni 2023 om 19:31

Als hij niet anders wil dan Benfica is het de vraag of je vechtend uit elkaar wilt. Is ook een voorbeeld voor andere ( komende ) spelers.

10 juni 2023 om 20:12

En als hij Benfica transfervrij verlaat? Of als hij flopt? Of of of?? Tis gewoon te weinig

10 juni 2023 om 20:21

Jagc dan heeft Feyenoord de speler blijkbaar op tijd verkocht.

10 juni 2023 om 20:33

Als hij transfervrij bij Benfica weggaat niet. Vind het een waardeloze deal maar als jij er blij mee bent prima

10 juni 2023 om 21:25

Maar wat heeft Feyenoord daar nu aan die extra 25%. Zou nog wel de officiële berichtgeving afwachten, want op die 25% zat de media ook ernaast, maar waardeloze deal voor nu, van wat wij weten vind ik. Tuurlijk profiteer je in de toekomst, maar je moet nu ook een waardige vervanger halen.

10 juni 2023 om 21:49

Vraag me af of er een vervanger wordt gehaald. Met Timber, Zerrouki en Wieffer heb je drie spelers die basis kunnen voor twee plekken. Van der Belt er nog achter, op tien Bullaude en waarschijnlijk Szymanski. Kan best dat er eerst een linksbuiten komt.

10 juni 2023 om 21:51

Het is gewoon een gok van Feyenoord, als die voor 100 miljoen word verkocht, krijgen ze gewoon 25 miljoen. Kokcu is wel zo een speler die kan doorbreken. Het is eigenlijk afwachten, hij heeft ook bewezen dat hij nooit blessures heeft.

10 juni 2023 om 19:08

Mooie reactie en indd echt gegund. Ik snap ook best dat hij voor Lissabon kiest ipv Engeland, heerlijke stap.

10 juni 2023 om 19:11

Heel slim nagedacht over deze stap. Schmidt wilt hem echt graag hebben ook. Voor Benfica trouwens ook fijn dat Kokcu weer samen gaat spelen met Aursnes dat was bij ons ook zo genieten.

10 juni 2023 om 19:15

Niet voor feyenoord 25 procent doorverkoop maar na het verschil van 25 wat een slechte deal. Zelfs spelers als antony zijn voor 80mil of hoger weggegaan

10 juni 2023 om 19:22

80-100 miljoen was sowieso onmogelijk, maar 35 tot 45 miljoen euro was wel mogelijk geweest. Erg vreemd inderdaad.

10 juni 2023 om 19:29

Dat is niet waar. Bij verkoop van bijvoorbeeld 100 miljoen krijgt feyenoord gewoon de volle 25%. Dus 25 miljoen.

10 juni 2023 om 19:48

Haha ja bij 100 miljoen ja… niet in sprookjes gaan geloven hè

10 juni 2023 om 19:58

Als er voor een zeer matige speler als Anthony 90 wordt betaald zou 100 zomaar kunnen gebeuren bij Kokcu

10 juni 2023 om 20:03

Het is een cijfervoorbeeld, amsterdom

10 juni 2023 om 20:06

Niet dus. Er is 25 mio betaald. Plus bonus en doorverkoop. Dat is dus zijn marktwaarde.

10 juni 2023 om 20:14

Ja dat snapt iedereen wel maar om op 50 zeg maar te komen moet Benfica hem voor een heel groot bedrag verkopen. Dat weet je nooit. Zeer matige statistieken en een beetje overrated imo.

10 juni 2023 om 20:23

@jagc

Het lijkt mij vrij lastig om op 50 mln uit te komen.

We kijgen 25 mln + gegarandeerde bonussen 5mln + + wat klein spul... zeg 32 mln.

Om op 50 uit te komen moet Kokcu vervolgens voor 72 mln worden verkocht. Niemand kan in de toekomst kijken, maat dat lijkt me best veel.

10 juni 2023 om 20:37

Mij ook. Dat bedoelde ik te zeggen. Daarom vind ik het geen topdeal van Fnoord of….. Kokcu ligt niet zo goed in de markt als men bij Fnoord graag denkt.

10 juni 2023 om 20:37

Antony was in Nederland weergaloos? Dat is wel een erg lage standaard. Hij was in Nederland prima, maar zijn statistieken waren op z'n best redelijk, niet meer dan dat. Kokcu is 100 keer zo belangrijk voor Feyenoord als Antony voor Ajax. Dat Kokcu geen Braziliaans international is klopt, maar zelfs jongens als Messi, Haaland en Beckenbauer is dat nooit gelukt.

10 juni 2023 om 21:12

@migi, die namen zijn dan ook nooit voor 100 mio getransfereerd

Succes! Wat een geweldige ontwikkeling doorgemaakt laatste 2 jaar

Wat een mooie transfer voor Kökcu. Zeer verdiend en succes in Lissabon!

10 juni 2023 om 19:24

Ik heb wel het idee dat als hij wat langer zou wachten dan dat er toch mooiere clubs zouden kunnen komen. Stel Barella gaat naar City of United dan zou hij ook gewoon bij Inter in de basis kunnen spelen wat toch een finalist is van de CL.

Dat is een goeie deal voor Feyenoord en Benfica!

25% doorkoopclause voor Feyenoord gaat heel goed zijn!

10 juni 2023 om 19:09

Dat is nog maar afwachten natuurlijk en 25 miljoen voor afgelopen seizoen is ronduit laag, ik vind het een erg slechte deal.

10 juni 2023 om 19:40

25 + 5 gegarandeerd maakt 30 voor 75% eigendom.

10 juni 2023 om 19:51

Misschien gunde ze Kokcu wel deze transfer en heeft hij alsnog feyenoord de transferwaarde gegeven wat hij vond, je weet niet wat er intern is afgesproken.

10 juni 2023 om 20:21

Maarja, is die 5 wel gegarandeerd? Zelfs bij het spelen van bv 20 potten is dat niet zo, want er zijn genoeg clubs die tegen de trainer zeggen laat hem na pot 19 maar op de bank beginnen. Gebeurt niet gauw als Kokcu gewoon het hele seizoen van toegevoegde waarde is, maar stel dat hij geblesseerd raakt voor een tijdje kan je zelfs naar die 'makkelijke' bonussen fluiten. Onbegrijpelijk dat Ten Kloese niet gewoon de poot stijf heeft gehouden bij 30 mio gegarandeerd. Benfica heeft geld zat, die waren echt wel overstag gegaan.

10 juni 2023 om 20:29

@spursfan.

Weet ik veel; dit is de communicatie van Benfica.

Ik weet niet hoe je Portugees is, maar bel ze anders even op.

10 juni 2023 om 20:39

Vast staat 25 miljoen daar hoef je niet voor naar Benfica te bellen. De rest weten we niet maar is niet gegarandeerd. Kortom: Niet de grote club en niet het grote geld waar men in Rdam zeker van was.

10 juni 2023 om 20:53

Benfica noemt het gegarandeerd, maar jij weet het beter?

10 juni 2023 om 20:54

@NJfromVOL, waarom zo geprikkeld joh? Ik dacht dat je dat van een Feyenoordtransfermarkt of een andere insider had oid. Is toch geen hele vreemde vraag?

10 juni 2023 om 21:03

Ik ben idd wat geirriteerd door domme aannames en verkeerde voorstelling van zaken. Deze was de druppel blijkbaar.
Excuus.

10 juni 2023 om 21:15

Geen zorgen, kan de beste overkomen. Snap het ook wel, heel veel mensen komen hier ook puur om te provoceren of reageren zonder het artikel te hebben gelezen. Hopen dat Benfica Kokcu weer voor een mooi bedrag weet te verkopen!

10 juni 2023 om 22:53

Er staat 25 plus bonussen. 25 gegarandeerd. 5 miljoen bonussen staan hier niet gegarandeerd . Das geen aanname. En geen domme. Dat is wat er staat dat jij dat niet wilt begrijpen of kunt begrijpen maken anderen niet dom. Dat je geïrriteerd bent zal misschien met de transfer te maken hebben. Trusten

10 juni 2023 om 23:48

Omdat hij al maanden loopt te verkondigen dat hij zeker 60-80 mil waard is als Anthony 100 was.en nu met 25 de deksel op zijn neus krijgt.daarom is hij gepikeerd.Benfica schrijft trouwens dat het gaat om 25% doorverkoop percentage van de winst.niey totale bedrag als hij verkocht word.dus even afwachten wie nou de waarheid spreekt Feyenoord of Benfica

10 juni 2023 om 19:11

Goeie deal voor Feyenoord? Ik vind het echt heel zwak onderhandeld. Je aanvoerder en beste speler voor 25 miljoen laten gaan is heel matig.

Je moet nog maar zien wat er overblijft met dat doorverkooppercentage

10 juni 2023 om 20:29

Ik had ook op meer gehoopt, maar er is geen sprake van een doorverkooppercentage

10 juni 2023 om 19:13

......... Benfica moet 'm voor 60mil verkopen wil feyenoord totaal 40mil krijgen, ik weet het nog zo net niet

10 juni 2023 om 20:30

Lulkoek, ze hebben een 25% aandeel in handen gehouden.
een verkoop van 40 mln voldtaat voor een eindbedrag van 40 mln.

10 juni 2023 om 19:14

Ik moet zeggen dat ik ook een beetje schrik van het bedrag dat Feyenoord ervoor vangt. Je zou toch zeggen dat hij meer waard is en voor meer verkocht had kunnen worden.

Bedankt voor alles legend! Overgens kan die 25 flink meer worden dan die 10 miljoen die 40 maakt! Prima onderhandeld.

10 juni 2023 om 19:02

Dat kan het kan ook niets zijn.

10 juni 2023 om 19:46

Het kan ook 50 miljoen zijn

10 juni 2023 om 20:23

Moeten ze Kokcu wel voor 100 mio verkopen, ik zie dat niet zo snel gebeuren. Enzo Fernández heeft daar oa een WK voor moeten winnen, Kokcu mag blij zijn als hij over 3 jaar een WK mag spelen.

Mooie stap, heeft laten zien dat zijn voetbalstijl past bij dominant voetbal.. dan is het bij een overstap naar een middelmatige PL ploeg nog maar afwachten hoe het uitpakt. Daarnaast laat Benfica al jaren zien dat het een opstap kan zijn naar de absolute top.

Gefeliciteerd Captain, bedankt voor de afgelopen jaren en vooal afgelopen jaar.

Verder: Weet iemaand of er nog prestatiebonussen zijn afgesproken? Daar lees ik de laatste twee dagen niets meer over.

10 juni 2023 om 19:06

Dat leek in eerste instantie wel met 20% doorverkoop, maar lijkt nu alsof men nu 75 procent voor 30m heeft gekocht en geen bonussen.

10 juni 2023 om 19:26

Klopt, dit vond ik verder nog:

Feyenoord ontvangt een vast bedrag van 25 miljoen euro, wat nog met vijf miljoen euro zal oplopen door gegarandeerde bonussen. Daarnaast heeft Feyenoord ook recht op een percentage van 25% van de winst bij een toekomstige transfer.

10 juni 2023 om 19:31

Niet de winst. Ze hebben 25% van de transferrechten. Dat betekend gewoon 25% van het volledige bedrag.

10 juni 2023 om 19:39

Eens JS, slecht opgeschreven

11 juni 2023 om 01:34

Slecht onderhandeld, wat een matige deal zeg

Gefeliciteerd Orkun! Mooie stap! Ook top voor Feyenoord. Nu 30 met mogelijk nog minimaal 30 miljoen aanvullend!

10 juni 2023 om 19:05

Je leest iets heel anders dan in de tekst staat volgens mij. 60M zou wel veel zijn denk ik

10 juni 2023 om 19:10

Hij heeft een afkoopsom van 120M gekregen, dus feitelijk klopt die 30M dan wel als feyenoord 25% doorverkooppercentage heeft bedongen.
Echter is de transfersom niet 30M, maar 25M excl. evt. Bonussen.

10 juni 2023 om 19:13

Dan moet een club 120m neertellen. Lijkt me niet realistisch.

Ik zie ook dat VZ nu over 25 praat ipv 30. Artikel is aangepast.

10 juni 2023 om 19:11

Je wil het maar niet snappen, net als in de vorige berichten. 120m is zijn clausule wat betekent dat als een club dit neer wil leggen, Benfica geen nee mag zeggen. Dus dat zou betekenen dat Feyenoord maximaal 30m extra krijgt, want waarom zou een club meer dan 120m neer gaan tellen als dat de ontsnappingsclausule is. Dat gezegd hebbende, is het gissen voor welk bedrag of dat Kokcu überhaupt zal worden verkocht.

30 heb je, je kan nog 30 krijgen maar dan moet alles op zijn plaats vallen en een club die 120 neer willen tellen. Die kans acht ik niet groot, maar er zijn gekken die voor een Enzo of Anthony giga bedragen geven. De voetballerij blijft ons verbazen.

Mooi club, stap omhoog, maar niet gelijk Liverpool niveau bijv, heel slim; stappen maken a la Van Dijk,Botman. De Vrij en nu Schuurs, Anders eindig je als spelers Van De Beek en co..

10 juni 2023 om 19:41

Klopt en van de Ven.

30 Miljoen lijkt mij toch aan de lage kant, voor de statistieken die hij laat zien en het team dat hij echt bij de kant heeft genomen had ik 40+ verwacht. Misschien heeft dat toch te maken dat Feyenoord iets minder staat aangeschreven in europa?

10 juni 2023 om 19:06

Lol.. het is 25 miljoen zelfs nog lager.
Echt een slechte deal, mrja typisch Feyenoord

10 juni 2023 om 19:10

Aan de andere kant is het ook wel netjes van Feyenoord om niet te hoog in te zetten waardoor de deal klapt

Goede stap in zijn loopbaan en slim om niet direct naar een topclub te gaan vanaf Feyenoord. Ik had als Feyenoord wel iets langer gewacht met verkopen, dan had je meer vraag gehad en daarmee de prijs omhoog kunnen duwen. Mja.... Misschien is dat onervarenheid vanaf Feyenoord.

10 juni 2023 om 19:35

Je kan langer wachten maar als hij duidelijk aangeeft dat hij alleen naar benfica wil en heel graag met schmidt wilt werken kan je wel blijven weigeren maar dan heeft hij ook zo iets van prima doe ik ook minder. Feyenoord had ook liever dat hij naar engeland ging zodat ze meer konden cachen maar het is gelukkig niet alleen de club die bepaald waar je naar toe gaat maar de speler zelf. Zeer verstandige stap van orkon gelijdelijk zijn pad kiezen hoop dat hij de juiste heeft gemaakt en nog veel laat zien

11 juni 2023 om 15:55

Ik weet zeker dat Kokcu de juiste keuze heeft gemaakt. Benfica mist duidelijk nummer 8 en Fliorentino en Aursnes zijn veel meer zessen en kunnen Kokcu juist laten excelleren.

Neemt op een fantastische manier afscheid met een geweldig seizoen bekroond met de titel. Hopelijk is dit slechts een springplank naar de echte top. We gaan het zien.Afhangende van een eventuele vervolgstap is dit of een prima deal of een wat karig bedrag vooraf, maar goed dat we niet te moeilijk doen en het ook gunnen aangezien hij graag wil.

Ik zal het wel verkeerd zien, maar ik vind Kokcu een enorme 13 in een dozijn voetballer die nu meteen wel zijn plafond bereikt qua clubniveau. Mooie stap voor Kokcu en wat mij betreft echt het onderste uit de kan gehaald door Feyenoord als het gaat om de transfersom

10 juni 2023 om 19:05

Het is een goede speler, maar niet de topper zoals veel Feyenoorders je willen laten geloven. Afgelopen maanden zo vaak gelezen dat hij naar Arsenal Dortmund of roma zou kunnen, en dan wordt het Benfica. Prachtige club, schitterende stad maar je gaat niet naar Portugal als je betere opties hebt. Hij heeft altijd gezegd naar Duitsland of Spanje te willen

10 juni 2023 om 19:07

De hype rondom deze gozer werkt (bij mij in ieder geval) niet in zijn voordeel nee. Wat je zegt klopt wat mij betreft ook best wel, als je opties hebt dan ga je niet nog voor de transfermarkt open is of in de eerste week al naar “maar” Benfica.

10 juni 2023 om 19:07

Kokcu is minimaal 10 klasses beter dan een vd Beek. Echt onzin hoe jullie hem naar beneden proberen te praten!

10 juni 2023 om 19:09

@MikeyDuff, dat ontkent niemand.. Er zijn in Nederland weinig spelers zo structureel overschat als Donny van de Beek. Dat hij het totaal niet redt in Engeland zal voor veel mensen een verrassing zijn, maar daar hoor ik niet bij.

10 juni 2023 om 19:10

Ja wellicht dat het spelen van CL een vereiste is voor hem, en de topploegen uit Duitsland Spanje Engeland Italië zijn kennelijk niet concreet genoeg geweest.

10 juni 2023 om 19:11

@mikeyduff
klopt zeker, genoeg spelers die afgelopen jaren verschrikkelijk veel hebben opgeleverd terwijl ze gewoon goed op hun niveau aan het ballen waren.

10 juni 2023 om 19:11

Mikyduff. Ze zeggen toch ook precies niks over hoe goed Kokcu in vergelijking met vd Beek is volgens mij ? 🤔

10 juni 2023 om 19:14

Tsja Yoeri en jullie kopen Enzo voor 120 miljoen waarvan ik weer denk wat een simpele voetballer. Blinkt ook nou niet echt ergens in uit. Hij gaat nu na Benfica omdat hij nadenkt over een vervolg stap. Staat waarschijnlijk in de basis bij Benfica, speel je daar 2 jaar leuk plus een EK dan ga je wel na grote clubs in Engeland, Spanje of Duitsland. Hij is nog maar 22 jaar he?

10 juni 2023 om 19:18

Ben het met je eens over Enzo, maar daar gaat het toch niet over. Benfica is een schitterende club maar je gaat in een even sterke competitie spelen, terwijl hij de eredivisie ontgroeit is. Ik denk eerder dat grotere clubs gewoon niet zo concreet waren.

10 juni 2023 om 19:18

Het verschil is wel dat Enzo Fernandez dat verschil al heeft gemaakt en hij het fantastisch doet in een bijzonder pover Chelsea, maar goed dat was het probleem niet natuurlijk..

Komt Kokcu eigenlijk uit voor Turkije of Nederland? Het zou leuk voor hem zijn als hij dat wat jij hem toeschrijft ook waar kan maken maar ik betwijfel het. Het is wel erg makkelijk om er “even” vanuit te gaan dat hij wel 2 topseizoenen gaat draaien bij Benfica en dan ook nog een leuk EK gaat spelen.

10 juni 2023 om 19:23

Dat je eens niet weet voor welke land Kokcu uitkomt zegt meer dan genoeg over je kennis betreft hem. Maar toch weet je te melden dat Benfica zijn top is….

10 juni 2023 om 19:25

Ik kijk naar zijn wedstrijden voor Feyenoord, op basis daarvan beoordeel ik hem. Daar doet zijn paspoort niets aan af. Dat hij nog niet opgeroepen is voor Nederland lijkt me logisch. Als hij Turks international is dat alleen maar mooi voor hem..

10 juni 2023 om 19:27

Kijk even na verkochte transfers uit de Portugeze competitie en hier in Nederland. In Nederland verkoopt alleen Ajax goed in Portugal zijn het Porto, Benfica en Sporting. Kijk ook even waar die spelers allemaal zijn geëindigd en dan die in Nederland. Ik vind dat je als speler veel meer in de belangstelling komt bij clubs in Portugal dan hier in Nederland, helaas maar zo is het gewoon.

10 juni 2023 om 19:27

Benfica hoort toch gewoon in een rijtje met Dortmund, Arsenal en al helemaal Roma? Laatste 2 jaar kwartfinale CL en levert regelmatig spelers voor gigantische bedragen aan de absolute top. Arsenal deed het dit jaar leuk, maar moet het de laatste tien jaar meer hebben vam de competitie waar ze in spelen dan vam de prestaties.

10 juni 2023 om 19:29

Ik gok dat niemand Enzo zo goed vond bij Benfica voor het WK. Ja het is een groot talent maar ook niet heel bijzonder en waar hij echt ergens in uit blinkt. Passing? Ja daar blinkt Kokcu ook in uit.

Ik ga jou niet overtuigen over hoe goed Kokcu is want je hebt het hele seizoen geroepen dat je hem niks bijzonders vind. En prima hoor voor mij maar mij zou het niet verbazen dat hij over 2, 3 jaar in de top speelt .

10 juni 2023 om 19:35

Iedereen die zegt dat Enzo het fantastisch doet bij Chelsea, is of blind of niet serieus te nemen.

10 juni 2023 om 19:35

YoeriCFC

Benfica zou dit seizoen gewoon jouw club wegspelen hoor. Je doet alsof het gaat om Braga.

Benfica is gewoon top 20 club in Europa.

10 juni 2023 om 19:37

Jij had natuurlijk verwacht dat hij wel even 15 goals er in zou schieten? Fernandez is de enige speler, die zelfs uit zijn positie speelt, zijn stempel weet te drukken.. Onze belangrijkste schakel, nu al, maar jij weet het natuurlijk weer beter!

10 juni 2023 om 19:42

Inderdaad Roma is gewoon een stap omlaag ten opzichte van Benfica. Dortmund en Arsenal vind ik wel een stapje hoger.

10 juni 2023 om 19:52

Ja die vind ik ook aansprekender, al is dat meer vanwege de competitie. Denk dat ze alle drie ongeveer even sterk zijn in de CL.

10 juni 2023 om 20:02

@AZE klopt helemaal, hij heeft wat leuke momenten gehad maar dat is het ook wel. Neemt niet weg dat Enzo niet in zijn kracht gebruikt wordt. Zet er een DM achter zodat hij iets meer naar voren kan gaan en we kunnen echt bepalen hoe goed hij is.

11 juni 2023 om 09:49

Das ook onzin. DvdB was in Nl minstens net zo goed als Kokcu en had zich ik de CL behoorlijk laten gelden. Dat moeten we van Kokcu nog maar zien. Dat ManU geen goede keus was voor DvdB zijn we het wel eens.

10 juni 2023 om 19:10

niet mee oneens, ik vind benfica gewoon zijn niveau.
en daar is niks mis mee.
als hij naar een arsenal was gegaan, had ik niet het idee dat hij zomaar basis zou staan.

dan is een stap naar benfica gewoon prima lijkt me!

10 juni 2023 om 19:26

Of hij de top haalt valt te bezien, maar een 13 in een dozijn speler is zeker qua type speler vrij onzinnig. Dat geldt eveneens voor de hype, want jouw reactie is bepaald geen unieke mening. Ik hoor nog steeds vaak dat hij een harde werker is die niet veel met een bal kan of dat ie het vooral moet hebben van vechtlust.Als je echt alle potjes van Feyenoord kijkt, vind ik het overigens een vreemde constatering. Verreweg onze beste man en hield zich ook tegen Roma zeer eenvoudig staande (helaas als een van de weinigen). Hij zet alles op van achteruit, creëert verreweg de meeste kansen en is in alles de leider van het elftal. En hij is 22. Als dat 13 in een dozijn is, dan kan je de Eredivisie beter opdoeken.

10 juni 2023 om 19:34

Hij werkt heel hard, dat is toch ook zo? Hij kan goed voetballen, maar ik ook dat er in Nederland al heel wat spelers zijn die ik veel beter vind in de bal behandeling of in de passing dan Kokcu. Ik zeg overigens niet dat hij niet de beste man is bij Feyenoord, maar voor de Europese top? Nee, dat zie ik er echt helemaal niet in nee.

10 juni 2023 om 19:46

Als je zijn harde werk de opvallendste eigenschap van Kokcu vindt (zoals vrij veel mensen), heb je geen idee wat voor speler het is. Dat ie nu niet meteen klaar is voor de top ben ik met je eens, maar dat Benfica zijn plafond is vraag ik me sterk af. Aursnes redt het daar ook fluitend en ik schat Kokcu hoger in. En als je ziet wat voor brandhout er bij sommige Londense topclubs rondloopt, vraag ik me zelfs af of hij er erg uit de toon zou vallen. Geldt trouwens net zo goed voor een McTominay bij United.

10 juni 2023 om 19:52

'Heel wat spelers in Nederland die beter zijn in de passing' dan Kokcu? Nou ben ik toch benieuwd wie al die spelers zijn.

10 juni 2023 om 19:53

Youri, gelieve 5 cm’s in de Eredivisie te noemen die een veel betere balbehandeling en passing hebben.

10 juni 2023 om 20:01

Misschien is Veerman wat creatiever? Maar Kokcu is veel meer allround en ik kijk nooit stats, maar het zou zomaar kunnen dat ie ook meer creeërt dan Veerman.

10 juni 2023 om 20:03

Veerman staat voor mij op 1, Berghuis, Tadic (ondanks dat hij traag als dikke stront is) en Simons. Dat is van PSV en Ajax. Bij AZ vind ik Odgaard ook een speler die meer kan met een bal dan Kokcu. Dat zijn er vijf. Is het goed zo?

10 juni 2023 om 20:22

Je had het over passing...niet over meer kunnen met een bal. En serieus Odgaard? Dat is de meest dramatische speler van Az en een club als Az verdient veel beter dan een speler als Odgaard. Veerman is overigens ook lang niet zo constant als Kokcu en qua passing is Simons ook gewoon minder.

10 juni 2023 om 20:25

Heb ik de verkeerde voor me? Die bedoel die jongen die de ballen er van alle hoeken in schiet? Karlsson dan?

10 juni 2023 om 20:28

Nee, het is niet goed zo. Orkun is qua passing beter dan Berghuis, Tadic en Simons. Zeker dit seizoen. En allround is hij ook beter dan Veerman. Alleen Simons heeft het niveau van Kokcu gehaald dit seizoen. Dus dit zijn die 'heel wat spelers' waar je op doelde? Ik vind het nogal matig.

11 juni 2023 om 00:53

Lekker aanvallers met cm’s vergelijken 🤦🏽‍♂️
De enige in jou lijst die op dezelfde positie speelt is Veerman, en als je die uberhaupt beter vind dan is ie niet “veel” beter.

Nog een poging , noem 4 cm’s in de Eredivisie die véél betere balbehandeling en passing hebben.

11 juni 2023 om 09:53

Weet je wie daar ook speelt? Taylor. En ondanks zijn zeer matige spel in een slecht Ajax zijn zijn statistieken niet minder dan die van Kokcu…. We zullen het wel zien bij Benfica. Niet de topclub waarvan iedere Fnoordfan dacht dat hij zou belanden en zeker niet de transfersom.

10 juni 2023 om 20:18

Je ziet het inderdaad verkeerd.

11 juni 2023 om 09:46

Nee hoor, ben het helemaal met je eens. maar deze mening is niet populair. Maar nu hij ineens niet naar United, Arsenal, Dortmund gaat, blijkt Benfica ineens een Europese topclub voor velen.
Of het zijn plafond zal zijn, zullen we zien. Maar voor nu is dit voor zowel Kokcu en feyenoord het onderste uit de kan.

Uiteindelijk wel een mooie deal voor Feyenoord. 30 miljoen is misschien niet de klapper waar je eerst op hoopt, maar 25 procent doorverkooppercentage is ontzettend hoog! Daarmee sleep je alsnog extra geld binnen. Voor Kokcu denk een een hele slimme stap. Qua competitie is die van Portugal niet heel veel sterker dan de Eredivisie, maar Europees gezien is Benfica net een stapje groter. Hij kan zich geleidelijk aan opwerken naar de top!

10 juni 2023 om 19:18

Het is 25 miljoen euro, staat in de tekst. Da's niet goed onderhandeld hoor, ook al is het voor 75 procent.

10 juni 2023 om 20:04

Stond eerst 30. VZ heeft het later aangepast. Overigens noemen andere nieuwsitems (oa nieuws op de radio zojuist) wel weer 30 miljoen. Als het daadwerkelijk 25 is, dan vind ik dat ook wel een de lage kant. Dan ga ik er vanuit dat het misschien wel een soort vriendendienst is.

Veel succes Kokcu, eerlijk gezegd had ik eerder de subtop van Engeland, Duitsland of Italië verwacht. Maar ik respecteer ook het feit dat hij zich niet te groot voelt voor Benfica, want van iemand die Kokcu geen bijzondere speler vond. Zie ik hem in de toekomst na Portugal, wel furore maken bij een prachtige club als Borussia Dordmund. Of misschien wel een stapje hoger, de toekomst zal het uitwijzen... 😇

10 juni 2023 om 19:14

Hij is een beetje het type speler dat best lastig verkoopbaar is voor de hoofdprijs. Een spits die er 30 in schiet kan overal in Europa terecht. Het type speler Kokcu komt alleen bij een voetballend team tot zijn recht. Dan valt alles buiten de top en subtop in engeland al af. In Italie voetballen ze doorgaans zo weinig mogelijk en in duitsland legt zelden iemand lachen 40 miljoen neer. Voor een hoger bedrag voor kokcu was het hopen op een bidding war vanuit engeland of paniek daar bij een club, maar benfica is een mooie stap vooruit qua voetbal en prestaties. Niet qua competitie imo

10 juni 2023 om 19:27

Ijsmuts ik lees overal wat een slechte deal van Feyenoord, maar jouw visie en beredenering klopt natuurlijk wel als een bus. Vanuit dat oogpunt is het prima, beter was misschien ook niet mogelijk. Competitie is niet heel veel beter, maar heel véél spelers hebben na Benfica een prachtige stap gezet.

Gefeliciteerd aan Kokcu en Benfica. Denk dat Feyenoord hem voor te weinig verkoopt. Ik had meer richting 45/50 miljoen verwacht vanuit de PL.

Vind het ook een rare stap vanuit Kokcu geredeneerd. Je gaat naar een vergelijkbare competitie waarin er enkele topclubs zijn en veel kleinere clubs. Tuurlijk is Benfica over het algemeen beter dan Feyenoord, maar toch. Hij had dan net zo goed nog een jaartje bij Feyenoord kunnen blijven.

Goed dat het 25% over de totale verkoop is en niet alleen over de winst (dus boven de 30 miljoen).

Het ga je goed Kokcu en bedankt voor met name de afgelopen twee jaar!

Hing lang in de lucht, toch doet het pijn nu de bevestiging daar is. Groot gemis voor Feyenoord en de eredivisie. Eigenlijk zouden we onze topspelers niet aan clubs uit een competitie als Portugal moeten verkopen. Al heb ik er wel veel waardering voor dat Orkun heel bewust voor Benfica en deze trainer, die duidelijk grote plannen met hem hebben. Het ga je goed! Voor altijd een clubicoon.

10 juni 2023 om 19:17

Dat maakt niet zozeer uit, maar 25 miljoen euro is echt heel mager. Dat Benfica de centen niet heeft, is niet het probleem van Feyenoord. Leuk dat je nog 25 procent van de transferrechten hebt, maar op dit moment is de 25 miljoen euro het enige dat concreet is. Dat valt wel vies tegen voor een sterkhouder van zijn leeftijd.

10 juni 2023 om 19:38

Hoe heeft benfica de centen niet eigenlijk? Die hebben al jaren het meest positieve transferresultaat van alle clubs met keer op keer die monsterdeals

25 miljoen + 25% van de rechten is in mijn ogen niet geweldig voor zo'n sterke speler.

Er is maar 1 winnaar in deze deal en dat is SL Benfica. Wat een slechte deal van Feyenoord kant zijde zeg. 25 miljoen aan vaste fee + 5 miljoen aan bonussen + 25% doorverkoop. Wordt maar weer eens bewezen dat de Action van NL nog altijd aanwezig is. De beste speler van de ED die voor zo’n som wordt verkocht. Helemaal met de geruchten rond houthakkers Alvarez en Sanger’s die gewoon beide 40 miljoen op zullen leveren.

Goede stap voor Kokcu maar de prijs die ervoor betaald wordt vindt ik matig, toch de beste speler vooral dit seizoen vd eredivisie.

Wel weer makkelijk schoppen bij Feyenoord. 25 Miljoen voor kokcu is veel te goed koop. Dit had een deal van 30 a 35 Miljoen moeten zijn,. Teleurgesteld in Feyenoord dat ze hem voor zo goedkoop laten gaan. De stap zelf snap ik ook niet is Benfica nou veel beter dan Feyenoord?

10 juni 2023 om 19:12

Zeker een stap. betere spelers in je team, beter betaald, betere scouts, betere prestaties in de CL, en je speelt je meer in de kijk bij de Europese topclubs, Benfica is Europese subtop Feyenoord is dat (nog) niet.

10 juni 2023 om 19:37

Danny

"is Benfica nou veel beter dan Feyenoord?"

Ja!

Gewoon Ja! Niet een beetje maar paar klassen.

10 juni 2023 om 20:36

@mrkrillin nou nou dit vind ik ook een beetje overdreven

10 juni 2023 om 21:09

De Competie is net zo sterk als hier. Ja Benfica speelt elke jaar CL meer is het ook niet. We zullen zien of ze echt zo sterk zijn. Feyenoord speelt oefenwedstrijd tegen

11 juni 2023 om 01:46

Je zegt het al, oefenwedstrijd. Geen graadmeter. We weten wel hoe het vaak eindigt als Portugese ploeg en Nederlandse ploeg elkaar tegenkomen in een serieuze kockout wedstrijd.

Feyenoord is de Action van Nederland. Dalijk gaan ze nog hancko en gimenez voor elk 15 miljoen weg doen

Hele goede stap. Niveautje hoger dat hij zeker aan kan.

Ik weet dat wat ik nu ga zeggen mensen er het niet mee eens zijn. Ik bedoel het ook niet om te trollen. Maar bij Kökçü heb ik het gevoel dat het net niet is. Benfica is daarom ook te hoog gegrepen voor hem denk ik. Maar ik laat me graag verrassen en wens hem het allerbeste.

Heb maanden moeten lezen hoe geweldig Kokcu is en dat hij gelijk kan aansluiten in de top van de PL volgens Feyenoorders en dan verkoop je de beste speler van het beste Feyenoord in jaren aan Benfica voor een magere 25M, dit is dan toch gewoon een enorm slechte deal?

10 juni 2023 om 19:28

Of het is een prima deal en de Feyenoorders rekenden zich te makkelijk rijk. Dat is natuurlijk ook een optie.

10 juni 2023 om 19:38

Graag namen en rugnummers van de mensen die zeiden dat hij moeiteloos kan aansluiten bij de top van de PL (dus City, Liverpool, United). Dit soort suffe zelfverzonnen statements om je niet bestaande gelijk (achteraf ook nog) te halen zijn zo nutteloos. Geen enkel serieus persoon zei dit of dacht dit.

10 juni 2023 om 19:46

Eens Migi, en bovendien sluit het één het ander niet eens uit.

10 juni 2023 om 20:01

Zou Kokcu misschien zelf naar Benfica willen? Hij kiest voor de geleidelijke weg naar de top. Zal basis speler zijn bij Benfica ipv bankzitten bijv Arsenal of Liverpool. Komt nu als een grote mijnheer binnen. Jongen met verstand. Bedankt Orkan en heel veel succes!

10 juni 2023 om 20:12

Bij Arsenal is er best ruimte om een basisplek te pakken op de positie van Xhaka.

Hele slimme stap. Daar kan hij zich verder ontwikkelen en je gooit jezelf niet gelijk voor de leeuwen in bijvoorbeeld de top 5-6 van de Premier League. Bovendien speelt Benfica in principe ieder seizoen CL-voetbal en het is een behoorlijke ploeg die kan verrassen.

25 miljoen is wel behoorlijk weinig overigens. Natuurlijk betreft het 'slechts' 75 procent van de transferrechten, maar hier wordt je niet heel blij van als supporter. Kokcu is sterkhouder, ligt nog voor 2 seizoenen vast, is Turks international, nog maar 22 jaar en z'n actuele marktwaarde op Transfermarkt ligt rond de 30 miljoen euro. Ik vind dit niet heel best uit-onderhandeld.

Ik vind dit wel erg matig onderhandeld van Feyenoord, hier had je gewoon 40 miljoen moeten eisen. Helemaal aangezien de transferperiode nog niet eens begonnen is.

Al eerder gezegd dat Kokcu pas net komt kijken als in dat hij het éã©n seizoen lang uitstekend heeft gedaan. Nog even daargelaten dat het waarschijnlijk gewoon 30 miljoen wordt (incl. bonussen, voor 75), maar "de markt" vindt hem dus 33,3 miljoen (excl. bonussen) waard (omgerekend naar 100), Feyenoord en Benfica vinden hem 33,3 miljoen waard, alleen alle fans, die kijken door een roze Fey bril, vinden dat hij minstens 40/45 miljoen waard zou moeten zijn. Als je goed doorrekent is de waarde nu al 30 miljoen (incl. bonus) bij 75, en dus 40 miljoen (incl. bonus) bij 100. Denk dat het een meer dan uitstekende deal is, waarbij Fey het verschil van 8,3 miljoen (excl. bonus) in feite investeert in Kokcu en daar naar alle waarschijnlijkheid garen bij gaat spinnen over enkele jaren. Topdeal dus! En ook voor Kokcu een fraaie stap voorwaarts! Congrats!

Ik vind kokcu helemaal geen goede voetballer maar goed het zal wel aan mij liggen. Dus de marktwaarde bepaald uiteindelijk
Of dat nu wel of niet genoeg is ?? als hij wel kan ballen is het te weinig en kan hij niet goed ballen dan is het veel weer te veel geld succes voor hem in Portugal ik zal hem in ieder geval niet volgen.

Ik gun Kokcu zijn overstap van harte en hoop dat hij gaat slagen daar, maar ik vind dit toch wel een tegenvallende deal. Misschien zijn Kokcu toezeggingen gedaan toen hij zijn contract verlengde, want anders snap ik hier eigenlijk niet zoveel van zo vroeg in de transferperiode.

Waarom vindt iedereen dit ineens een "slimme stap"? Als een Gakpo of Martinez vorig seizoen naar Benfica was gegaan had niemand dat logisch gevonden, maar bij Kokcu ineens wel? Van de top van Nederland naar de top van Portugal is een stap opzij en niets meer dan dat. Bij Feyenoord speel je 6 CL-wedstrijden, bij Benfica in het gunstigste geval 2 of 4 meer. En in de competitie speel je tegen dezelfde soort tegenstanders, qua weerstand en ontwikkeling gaat het plaatje er echt niet beter uitzien

10 juni 2023 om 19:36

Benfica verkoopt spelers voor 80, 100 en 120 miljoen aan de absolute top en is een vaste waarde in de Cl, ook na de winterstop. Dat is tov alles in Nederland een stap vooruit. De Portugese competitie is buiten de top 4 idd brandhout en ik had em ook liever naar Engeland zien gaan, maar hoeveel ik ook van Feyenoord houd, dit is geen stap opzij.

10 juni 2023 om 19:45

Maar er zijn toch genoeg spelers die vanuit de Eredivisie rechtstreeks de stap naar de Europese top hebben gemaakt?

En het zou best kunnen dat die spelers verhoudingsgewijs vaker mislukken dan spelers uit de Portugese competitie, maar dat heeft verder natuurlijk niets met het niveau van de competities te maken. Een van de Beek had het ook echt niet gered als hij eerst naar Benfica was gegaan ipv direct naar United. Als je goed genoeg bent kun je prima vanuit Feyenoord rechtstreeks naar een Engelse (sub)topper, daar heb je echt geen Benfica voor nodig. We doen ons weer eens gigantisch te kort als Nederland

10 juni 2023 om 20:03

Maar er zijn niet erg veel spelers die dit vanuit Feyenoord doen, Van Persie als jeugdspeler kan ik zo bedenken uit mn hoofd. En Benfica is rijker en sterker dan Feyenoord. Hij krijgt meer geld, meer garantie op nationaal en internationaal succes en een vergelijkbare competitie.

10 juni 2023 om 19:51

Omdat Gakpo en Martinez al wereldtop zijn, of dat niveau wel aankunnen. Hebben dat ook bewezen in eerste seizoen! Kokcu nog niet, al vind ik hem een geweldige speler.

10 juni 2023 om 20:11

In welke wereld heeft Gakpo dat bewezen? Martinez, klopt, maar Gakpo was bij PSV gewoon een leuke Eredivisie-speler met goede cijfers die niet presteerde in topwedstrijden.

10 juni 2023 om 20:23

In de wereld van de premier league, toch geen onbekende competitie. Gakpo z'n stats in de eredivisie zijn ongekend. En over het WK nog maar te zwijgen

10 juni 2023 om 20:24

Gakpo wereldtop? Haha

11 juni 2023 om 16:34

We leven in andere werelden dan.

Wat een slechte deal 😂😂 Moet je toch minimaal het dubbele uithalen als Feyenoord... snap niet dat mensen dit een goede deal kunnen noemen. Dit is precies de reden waarom Feyenoord voorlopig niet meerdere jaren achter elkaar kampioen gaat worden. Voor Kokcu zelf prima natuurlijk.

10 juni 2023 om 20:27

50 miljoen? Op basis van wat? Heeft hij in de CL geschitterd? Nee toch?

10 juni 2023 om 21:51

Als beste speler van de eredivisie en zo vroeg al na het einde vh seizoen mag je best meer verwachten. Volgens mij heeft er dit seizoen niemand in de CL geschitterd, dus bij Ajax en PSV iedereen onder de 25 miljoen weg dit seizoen?

10 juni 2023 om 20:29

Het dubbele vind ik voor feyenoord nog wat overdreven, maar dit is inderdaad duidelijk niet het onderste uit de kan. Onbegrijpelijk dat ze zich zo hebben laten haasten.

Wie denk je trouwens dat er volgend seizoen kampioen wordt dan? Ik vind dat feyenoord toch nog wel de beste kaarten heeft hoor.

10 juni 2023 om 21:53

Dat is nu nog wat lastig in te schatten. Normaliter zeg ik Ajax als het daar weer op de rit is en naar het budget kijkend, PSV met Bosz kan ook een gooi doen.

Vind het toch wat mager allemaal. Club als Benfica is niks mis mee maar niet de topcompetitie waar ik denk dat Kokcu ook gewoon in mee zou moeten kunnen. Ook het vaste bedrag van 25 miljoen vind ik gewoon weinig. Tuurlijk 25 procent doorverkoop is flink. Maar de garantie dat hij het daar zo geweldig gaat doen en voor een enorm bedrag verkocht gaat worden heb je gewoon niet.

Verstandige keuze ben benieuwd hoeveel hij daar zal verdienen iemand een idee?

Veel te weinig voor een topspeler (althans 1 jaar goed gespeeld). Alsnog voelt het als weinig geld

Mooie stap, was ook toe aan een volgende stap. Met Benfica doe je elk jaar mee om kampioenschap, al is niveau Portugese competitie niet per se beter dan eredivisie. Benfica kan een mooie springplank zijn naar de Europese top.

Denk dat er een afspraak gemaakt is met kokcu dat als die afgelopen seizoen zou blijven hij weg mocht voor een vaste transfersom anders kan ik niet begrijpen waarom die voor dit bedrag weg kan uit Rotterdam.

Verstandige stap. Bij een grotere stap zou het een tweede Donny van de Beek worden. Bij Benfica kan hij zich blijven ontwikkelen.

Denk dat Benfica graag zaken blijft doen met Feyenoord. Aurnses is al voor zakgeld die kant opgegaan en 25m voor Kokcu is veel te weinig. Die Portugezen lachen zich dood

10 juni 2023 om 20:31

Ja echt. Lijkt haast wel een eenzijdig samenwerkingsverband 😅

10 juni 2023 om 21:34

Lijken wel een opleidingsclub voor Benfica met de bedragen die zijn gemoeid, ik dacht serieus na verleden jaar dat de uitverkoopprijzen waren verdwenen……had ik het even mis.

Waarom zou je als Feyenoord zijnde zo vroeg in de transferperiode al akkoord gaan met zo'n slechte deal? Dit is een deal die je maakt in de laatste week van de transferperiode en niet al op 10 juni. Bespaar mij de verhalen van dat de club het Kokcu erg gunde, want je bent een professionele voetbalclub en geen liefdadigheidsinstelling.

De Kokcu is door de kerk!

Ik zou ervoor tekenen, wat is Lissabon een heerlijke stad met een prima klimaat.
Ook een prima keuze van deze kleine grote man, rustig aan beginnen bij een topclub in een kleine competitie om vervolgens over 2 jaar te gaan knallen in Engeland.

10 juni 2023 om 20:32

Ik ook. Maar niet als ik ceo van feyenoord was.

25% van de transferrechten behouden maar hij gaat bij Benfica voetballen. Wat is dat nou weer voor een moderne voetbal kloteconstructie. Mis de oude tijden toen je nog niet zulke contractuele poppenkast had

25 miljoen is niks. Waarvoor ben je dan kampioen geworden, waarvoor is Slot dan gebleven? Dat wil je dan terugzien in de aandacht die jouw spelers ontvangen. Aanvoerder van 22 kwijt aan een Benfica voor 25 miljoen is een grap.

Welkom Kokcu. Heel blij met zijn komst. Een middenveld met hem erbij is veel creativiteit en voetbal.

10 juni 2023 om 20:27

En toch ook wel erg lekker dat hij weg is bij feyenoord, dit maakt onze vrienden uit rotjeknor een stuk zwakker!

10 juni 2023 om 20:34

Slot heeft vorig seizoen laten zien dat hij vertrekkende spelers goed op kan vangen. We gaan nu zien of dat geluk of kunde was

Zonde veelste weinig, maar het is je gegund Kocku!



Ik vind het qua slechte deal wel meevallen. Feyenoord is Europees gezien gewoon geen grote club en heeft mbt transfers niet het aanzien van Ajax of zelfs PSV. Deze speler is door de club opgeleid en Feyenoord zal daarom buiten de doorverkoop regeling van iedere toekomstige transfer ook nog zo’n 5 opleidingsvergoeding opstrijken. Al met al zullen er dus waarschijnlijk nog wel behoorlijk wat miljoenen binnen druppelen de komende jaren.

Schandalige deal. Echt schandalig. Ik ben hier zo boos over. 25 miljoen is echt een lachertje voor de beste speler van de Eredivisie, van 22 jaar, met genoeg doorgroeipotentie. Leuk die bonussen, maar dat zijn geen garanties.

10 juni 2023 om 20:25

Feyenoord houdt 25% van de transfer rechten. Weet je hoe hoog dat is. Als je daar niet blij mee bent...
Heb je gezien voor wat voor bedragen die spelers vanuit Portugal worden door verkocht. Feyenoord gaat straks nog een keer flink cashen voor hem. Prima deal.

10 juni 2023 om 20:29

Ik lees op andere sites 25% van de winst, niet van de rechten. Dat zou een absolute schande zijn, en genoeg reden om mensen op staande voet te ontslaan die hier aan meegewerkt hebben...

10 juni 2023 om 20:36

Lijkt me van de volledige transferrechten. Dat lezen we in ieder geval al een tijdje overal.

Oh oh oh wat een stap opzij, dat zou de trouwe Kökcu niet doen zeiden alle feyenoord fans, en zie hier...ik denk dat dit een enorme stap omhoog is, slim gedaan van hem!

Sorry hoor, maar is dit nou een stap om lyrisch over te worden. Als Kokcu echt zo goed was geweest had hij ook bij een subtopper in Engeland of zo kunnen spelen. Verder begrijp ik niet dat Feyenoord zo coulant is in de onderhandelingen. Als je even wacht komen die Engelse clubs zelf nog wel en komt die prijs hoger uit.
Geeft ook wel de verhoudingen aan met Ajax en PSV als je het mij vraag. Jammer had een grotere stap en een hoger bedrag verwacht.

10 juni 2023 om 20:28

Als je het mij vraagt, vind ik dit niet heel gek. feyenoord heeft nog lang niet de status van bijvoorbeeld Ajax. Ik zie heel veel feyenoord fans zich afvragen waarom Antony wel 100 miljoen was, en kokcu niet. Dat heet de Ajax belasting, en dat bouw je op door heel lang heel goed te zijn. 25% is een mooi percentage denk ik!

10 juni 2023 om 20:40

Freekinho ik heb niemand z8ch dat af zien vragen. Zie soms wel dat mensen antony aanhalen als voorbeeld om ietsje meer te vragen voor spelers. Is sws een waardeloos voorbeeld want united zijn prutsers.

Hopelijk kan feyenoord onder slot, of wie dan ook, een paar jaar goed presteren zodat er ook een feyenoord belastinkje gaat ontstaan.

10 juni 2023 om 21:38

Don’t feed the troll, deze droeftoeter komt thuis aandacht te kort probeert bij Feyenoord topics te zuigen

10 juni 2023 om 21:50

Helemaal niet, ik verkondig slechts mijn mening. Iedereen heeft recht op een mening, raar dat je me daarvan beschuldigt.

10 juni 2023 om 20:37

binny dat hij naar benfica gaat wil niet per se zeggen dat hij nergens anders naartoe kon. Als hij dat graag zou willen zou hij niet op 12 juni vertrekken

10 juni 2023 om 20:47

Daar heb je zeker gelijk in Ironmanutd. Is ook anders, bij een aanvaller uit Brazillie word er sneller meer geld neer gelegd.

Vind Benfica geen stap omhoog ook de competitie stelt niks voor had dan beter gewacht op een club uit Engeland

De wel bekende liddle prijzen bij Feyenoord..

Vond hem nooit geweldig tot afgelopen seizoen.
Top aanvoerder geweest, liep altijd voorop.
Verdiend en trots op deze jongen.
Verstandig om stap voor stap te kijken waar je top ligt.

Serieuze vraag, geen negatieve intenties.

Waarom zo vroeg in de window en voor maar 25 mln?
Is het net als met bv Sangaré: dit is de prijs die in het contract staat en wie het betaalt heeft hem?

10 juni 2023 om 21:29

Oh, bedoel je een gelimiteerde transfersom?

Een mooie stap voor Kokcu nu kan hij zich daar mooi bewijzen. 25 mil voor de beste speler van de eredivisie is wel een schandalig slechte deal.

Tja, ik heb het heel lang gezegd: je krijgt er echt geen 50 miljoen voor en Arsenal, United, Dortmund is gewoon te hoog gegrepen voor hem. Misschien later, maar nu niet. Ben vaak belachelijk gemaakt door die mening; maar nu blijkt het toch te kloppen.
Precies wat hij waard is en precies een club waar hij een stap vooruit kan zetten.

Dit is wel een uitdaging waarbij je zou zeggen dat ie er wel zou moeten slagen. Dat is anders als die naar de subtop/top van de PL gaat. Snap hem wel. Ook hier gaat ie goed verdienen, maar zal die ook in de basis komen te staan. Hij is ook nog maar 22 jaar, nog een heel voetballeven voor zich.

Vindt het wel een hele lage transfersom. Natuurlijk is 25% meedelen in de volgende transfer nog een mooi extraatje. Maar als je kijkt dat een Klaassen destijds voor 28 miljoen weg ging. Van de Beek voor 39 miljoen.

Had ik voor Kocku wel meer verwacht.

Ook een rare stap voor Kocku, had toch makkelijk in een van de grote competities mee kunnen doen?

11 juni 2023 om 07:45

Voor Feijenoord niet de beste deal. Voor Kokcu een hele slimme keus. Meer kans in de basis om CL spelen. Bij al die topclubs in de grote competities beland hij op de bank. Kijk maar naar Klaassen en van der Beek. Daarnaast past het Portugese voetbal bij hem.

Benfica is gewoon een hele grootte club. Ver weg de grootste van Portugal. Durf te stellen dat ze meer supporters hebben dan Ajax en Feijenoord. Het voetbal is volwassener en minder naïef dan in Nederland. Er slagen gewoon maar spelers vanuit de Portugese competitie bij de absolute topclubs. Er wordt ook veel betaald voor die spelers. In ieder dorpje in Portugal hanger er posters van Benfica of Sporting. Dit is echt wel een stap vooruit. En vooral op fysiek en mentaal vlak. Lissabon is een leuke stad. Vind het wel een logische keus. Zeker geen stap opzij. Daarnaast 1 van de weinige clubs in de CL in het buitenland waarvan ik denk dat hij zich in de basis kan spelen. Over 3 jaar is hij 25 jaar. Kan die nog steeds naar de absolute top. Met een bak aan ervaring. Waarschijnlijk nog 3 landstitels en veel CL wedstrijden in de benen. Dit is echt een prima stap van hem.

Gefeliciteerd Orkan. Ik snap het wel. Benfica mooie club, mooi stadion, goed eet en leefklimaat. Beter dan bv naar AFC Bournemouth of Aston Villa. Kijk iedereen roept nu te weinig. Maar Orkan zelf heeft ook wat te vertellen. Die wilde naar Benfica ipv middelmaat in Engeland.
Natuurlijk zijn het niet de bedragen die Ajax krijgt. Echter, zijn het wel bedragen die Feyenoord 20 jaar daarvoor nooit heeft gekregen. Deze verkopen zijn gewoon keihard nodig om financieel beter te worden.
Nu te weinig en 1,5 jaar geleden (inclusief ik) riepen we: verschrikkelijke voetballer die Orkan. Traag, geen loop vermogen, laat zich makkelijk aftroeven, altijd tikkie terug, enz.
De afgelopen jaar was natuurlijk smullen met Orkan met als absolute hoogtepunt AS Roma. Het is hem gegund en succes in Portugal!
Daarnaast kan Feyenoord nu doorpakken in financieel herstel en in de selectie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren