Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

De club waar ik fan van ben

Laatste update:

Argh, zeker weer iemand die zijn of haar droomclub gaat beschrijven! Hebben we nou niet genoeg mensen gehad die zijn of haar zogenaamde droomclub in columns promoten en alleen maar de club blijven ophemelen? Mijn antwoord is daarop: ja. Zulke mensen zijn er al genoeg. Ik wil toch mijn liefde voor mijn club aan jullie kenbaar maken.

Mijn club is de ploeg die ieder jaar weer een stadsderby speelt. Het stadion van mijn club staat bijna aan de Maas, het nieuwe onderkomen van de club zal zelfs naast de Maas liggen. Mijn club zorgt wel zeventien competitiewedstrijden en enkele bekerwedstrijden per jaar voor tranen van verdriet. De tranen komen van spelers en supporters van de verliezende partij, van welke club de tranen zijn durf ik zeker niet noemen. De club heeft een mooi onderkomen waar de laatste jaren helaas namens de thuisclub niet veel successen zijn geboekt. Bezoekende clubs gaan nu met een goed gevoel naar het stadion toe, want daar valt er tegenwoordig wat te halen.

Mijn club heeft een negatief aankoopbeleid. De scouts van mijn club beoordelen talentvolle spelers met een negatief advies, zodat ze bij andere grote (top)clubs zullen opbloeien en van grote waarde zullen zijn. Mijn club kocht kwalitatief mindere spelers voor veel geld, om dus verlies te draaien. Mijn club moet tegenwoordig de tering naar de nering zetten.

Mijn club heeft de laatste jaren sportief mindere jaren gedraaid. Mijn club is de laatste vier jaar nooit hoger geëindigd dan de vierde plaats. Mijn club verslond in die vier jaar maar liefst zes trainers; twee trainers waren in tijdelijke dienst. Mijn club heeft de laatste vier jaar niet eens van de grote aartsrivaal weten te winnen. Een 2-2 gelijkspel is de hoogst haalbare uitslag van de afgelopen jaren, met het nodige geluk zijn die uitslagen gerealiseerd. De bezoekende aartsrivaal komt zelfs met de gedachtn naar Rotterdam om het thuisspelende team alle hoeken van het veld te laten zien, terwijl het thuisspelende team de aartsrivaal met huid en haar op moet vreten.

‘De supporters’ van mijn club hebben de laatste jaren voor een negatieve naam in het buitenland bezorgd. Als ik op vakantie met buitenlanders over voetbal praat en vertel dat ik voor de club uit Rotterdam-Zuid ben, doen zij gelijk een stap terug naar achter. Ze zeggen dan dat mijn club gevaarlijke supporters heeft, ze scheren de supporters van mijn club over één kam. In Basel, Lissabon en Nancy kan men daarover mee praten. Ook hier in Nederland zijn de supporters van mijn club beroemd en berucht, vooral als er een wedstrijd tegen de club van Amsterdam gespeeld moet worden. De rivaliteit heeft er zelfs voor gezorgd dat een supporter van de bezoekende partij niet eens meer voor zijn of haar club kan juichen.

Zoals je het hebt kunnen lezen, heb ik vooral negatieve punten van mijn favoriete club opgenoemd. Het zijn keiharde feiten waar niemand om heen kan. Ook mij doen deze eerder genoemde feiten pijn. Toch ben en blijf ik fan van deze mooie club. Ik ben namelijk fan van Feyenoord Rotterdam! Je wordt Feyenoord-supporter om vervolgens nooit meer van club te veranderen. De supporters van deze club zijn trouw aan de ploeg uit Rotterdam. Het Legioen zorgt voor een mooie sfeer in de Kuip. De supporters willen geen woorden, maar daden van de spelers op het veld zien. Wij willen de tegenstander opgevreten zien worden en zien bezwijken onder de hoge spanning in het stadion. De Kuip dient dan als decor voor de wedstrijd.

Waarom blijf ik fan van Feyenoord na al die mindere jaren? Ik kan beter de vraag stellen waarom ik Feyenoord lief blijf hebben en waarom ik de club nooit in de steek zal laten. Een echte supporter laat zijn of haar club nooit in de steek. Een echte Feyenoord-supporter ziet de realiteit onder ogen van zijn of haar club. Een echte supporter loopt niet weg als het minder gaat met zijn of haar club, in financieel mindere tijden en in sportief mindere tijden. Een echte supporter gaat achter zijn of haar cluppie staan en probeert de ploeg naar de overwinning toe te schreeuwen. Dat gevoel heb ik als supporter van Feyenoord. Elke wedstrijd van Feyenoord kijk ik live op televisie, zelfs dan heb ik het gevoel dat ik zelf in het stadion zit.

Feyenoord is dan wel een club die mindere spelers haalt, maar Feyenoord heeft wel spelers waar je wel snel onder de indruk van raakt en snel van gecharmeerd bent. Welke Feyenoord-supporter is nou niet voor pakweg Dirk Kuyt, Coen Moulijn, Willem van Hanegem en John de Wolf gevallen? Spelers van de club worden jaren na vertrek nog altijd met de club geassocieerd. Al zeg je Mike Obiku, dan zeg je Feyenoord. Al praat je over Pierre van Hooijdonk, dan komen zijn mooie vrije trappen in het UEFA Cup-toernooi namens Feyenoord snel aan de orde. En wie heeft er niet stil gestaan bij het afscheid van verzorger Gerard Meijer een jaar geleden? Deze personen maken Feyenoord zoals Feyenoord is.

Feyenoord is de club van ‘geen woorden, maar daden’. Ik weet ook wel dat de laatste jaren meer gesproken is bij Feyenoord dan er daadwerkelijk is gehandeld binnen de club, dat kan ik niet ontkennen. Maar welke club heeft nou niet voor een tijd, zo niet een lange tijd in een dal gezeten? Ik kan nu wel gaan schrijven dat we het geduld moeten bewaren dat het ooit goed zal komen met Feyenoord, maar wat moet ik anders schrijven? Dat de club nooit meer landskampioen zal worden? Dat Feyenoord het lachertje van de Eredivisie zal worden? Als ik zulke dingen zou schrijven, zou ik geen echte supporter van Feyenoord zijn.

Ik blijf dromen dat Feyenoord ooit nog eens landskampioen zal worden, desnoods doen ze daar nog tientallen jaren erover. Het zal ook nog even duren voordat Feyenoord uit de rode cijfertjes zal zijn. Ondanks alles zal ik mijn droomclub in voor- en tegenspoed blijven steunen, want ik ben fan van Feyenoord!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Inderdaad een beetje een saai en weinig inhoudelijk stuk. Je schrijfstijl is niet verkeerd en je clubliefde oprecht maar er zit niet echt een duidelijke lijn of mening in je stuk, tenzij die mening 'Ik ben Feyenoord-supporter en dat vind ik ondanks alles toch wel erg fijn' is. Misschien kun je voor je volgende stuk proberen een iets prikkelender onderwerp uit te kiezen?

2 sterren voor de schrijfstijl!

Ik ben na de eerste alinea al afgehaakt, behoorlijk saai stuk helaas.

Ik vind er helemaal niks aan, sorry. Je probeert er dik op te leggen dat het jouw club is, maar ik werd er helemaal gek van in de eerste 3 alinea's na de inleiding. Verder vond ik het ook totaal niet interessant. Het verhaal staat me niet aan, het staat me niet aan hoe het op papier staat. Je kan veel beter.

In tegenstelling tot ilovepsv1 zal ik wat inhoudelijker reageren. Je hebt er namelijk niets aan als mensen zo reageren! Reageer dan niet!!!!

Het is een beetje jammer dat je met niets vernieuwends komt. Je begint met: jullie zitten hier waarschijnlijk niet op te wachten. Nou klopt dat ook wel, dus zorg dan dat je met, óf een heel mooi verhaal komt(feyenoord heeft mijn leven gered bij wijze van spreken) óf een heel originele invalshoek(een bijzondere reden) dat het ons wel weet te pakken. Nu blijft het een som feiten die elke Feyenoordfan heeft uitgesproken en staat het vol met clichés. De ultieme lofzang voor Feyenoord is waarschijnlijk al gemaakt, dat kun je niet overdoen. Het opnoemen van alle kenmerken van een zo karakteristieke club als Feyenoord kan daarom niet meer vernieuwend zijn. Misschien, en dat heb ik zelf ook gemerkt, is CE van Feyenoord wel de lastigste die er is op dit moment. We zitten een beetje vast door de economische situatie, er gebeuren dus niet veel nieuwe dingen. Het is relatief rustig, aangezien er niet echt vooruitgang wordt geboekt, maar we ook niet achteruit gaan. Over de financiele situatie is alles al gezegd.

Toch moet ik wel zeggen dat je een leuke schrijfstijl hebt. Probeer het je nog wat meer eigen te maken, probeer echt een eigen stijl te ontwikkelen en voor vernieuwende onderwerpen te kiezen. Dan onderscheidt je je als CE. DIt was helaas erg in de middelmaat, daarom geef ik je nu twee sterren. Volgende keer beter!!

Ten eerste is je inleiding gewoon slecht. Dat is toch niet uitnodigend. Je geeft zelf al aan wat het voor een column is. Daarbij heb je niets nieuws te zeggen. Dit is gewoon een opsomming van feitjes. En zelfs dat is niet goed verteld.

Het onderwerp weet me normaal wel te boeien en ik vind het dan ook wel een leuk onderwerp. Maar het moet zeker stukken beter gebracht worden, zeker met iemand die kan wat jij kan. Je titel is eigenlijk je eerste fout: met zo'n saaie titel is er toch niets uitnodigends aan? Verder beschrijf je het veel te oppervlakkig, en dat gaat lezers gewoon vervelen. Jij onderscheidt je door leuke onderwerpen passend uit te lichten. Deze keer zit je erg onder je eigen niveau. Volgende keer beter!

**

Je schrijf stijl is goed.allen na een tijdje oersaai

Waarom heeft iedereen van die absurd hoge eisen aan stukken die door fans worden geschreven?
Deze stukken moeten gaan over de mening van de persoon die dit schrijft en niet over de schrijfstijl ( alhoewel met een betere schrijfstijl komt een mening beter tot zijn recht en kunnen mensen beter overtuigd/geïnformeerd worden.) De mening moet besproken worden en dit is niet een persoon die een professioneel stuk moet schrijven in de Volkskrant dus alsjeblieft hou is op met die onzin over schrijfstijl!

On topic: Het was een leuk stuk om te lezen en ik ben er helemaal mee eens voor de rest. Alleen jammer dat het niet zo actueel meer is aangezien iedereen dit al weet over Feyenoord

24 juni 2010 om 15:21

Dit zijn geen absurd hoge eisen. Het is de bedoeling dat je bij de reacties kunt discussieren over het geschreven stuk van de CE en ook feedback kan geven. Er zijn er een aantal die alleen zeggen dat ze het stom vinden en 1 ster geven, maar dat is niet de bedoeling.
Schrijvers vinden het zelf vaak ook fijn om te horen wat anderen er van vinden, want anders post je zoiets niet op een site.
En juist de schrijfstijl weet een stuk mooi te maken, want zo kun je je mening beter naar voren brengen. Het is dus wel degelijk van belang hoe je schrijft.
En als de CE zijn mening mag geven, mag degene die reageert dat ook, zo lang het maar onderbouwd is.
Of vind je niet dat een stuk iets moet toevoegen aan jouw mening/kennis over voetbal? Dit voegde daar helaas vrij weinig aan toe, vandaar de lage waardering.

Ik kan me wel vinden in dat hele stuk. Maar dat over die slechte supporters dat is allemaal opgeblazen in de media, die nooit hoor en wederhoor toepassen. Ongeregeldheden in Nancy en Coruna zijn uitgelokt door de politie, dat heb ik zelf gezien. Helaas wilt de media dit niet naar buiten brengen of het bereikt het grote publiek niet, omdat iedereen zijn mening toch al klaar heeft liggen. De gemiddelde Nederlander denkt aan Feyenoord fans gelijk aan asociale hooligans en dat is toch jammer aangezien het grootste gedeelte bestaat uit normale mensen als jij en ik.

ik vind het een prima stuk,
juist al die negatiefe punten vind ik erg goed.
Ik ben zelf feyenoorder en tja, k ben het er wel mee eens.

het is natuurlijk geen 5 sterren stuk, want conclusie of iets? nee dat is er niet.
En iedere club heeft voetballers die met de club geassocieerd worden, zelfs de graafschap met bv: guus hiddink.

Prima stuk, mr net niet uitegebreid genoeg.
Ik twijfel tussen 3 en 4 sterren

k geef je deze keer 4 sterren (dam you feyenoord hart)
Maar maak er de volgende keer iets meer een verhaal van, dan zal ik kritischer kijken haha
succes met schrijven

prachtig echt goed

Zzzz.......
Saai stukje, wat wil je er precies mee duidelijk maken? Wat feyenoord voor jou betekend ofzo...
1 ster!!

Ik vind het stuk opzich een goed stuk maar wel typ fouten.

@ Feyglenn94: Niet zeiken over typfouten want je maakt er zelf ook een paar in 1 zin.

En waarom kijk je alle wedstrijden live op tv als je zo'n echte fan bent, waarom neem je geen seizoenkaart dan?

27 juni 2010 om 13:06

Een seizoenskaart is duur. Het er naar toe reizen kost voor mij ook nog eens heel veel geld en ik heb weinig tijd i.v.m. huiswerk en andere schooldingen. Daarom is Eredivisie Live een ideale oplossing voor mij, het is stukken goedkoper en dan kan ik toch nog, als ik 's avonds andere verplichtingen heb, toch nog mijn cluppie zien.

Grappig dat er mensen zijn die het van de inleiding af al een saai stuk vinden, het helemaal uitlezen en dan ook nog de moeite nemen een comment te geven en een beoordeling. Ik vond het een prima stuk en juist op een originele manier gebracht, 5 sterren dus.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren