Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Dat Van Bommel Xavi wat influisterde na fraaie 2-0 Barcelona valt slecht

Woensdag, 20 september 2023 om 10:40 ‚ÄĘ Rian Rosendaal ‚ÄĘ Laatste update: 12:00

Een enigszins merkwaardig onderonsje tussen Mark van Bommel en Xavi dinsdagavond na de 2-0 van Robert Lewandowski in het Champions League-duel tussen Barcelona en Royal Antwerp FC (5-0). De trainer van de Belgische kampioen deelde complimenten uit aan zijn Spaanse collega, een geste die analist Jan Mulder niet echt kon waarderen in de studio.

Xavi verklaarde na afloop bij de Belgische zender VTM wat Van Bommel hem influisterde. "Van Bommel zei me dat we wel héél goed bezig waren. Ik kon dat alleen maar beamen." De Nederlandse coach zelf gaf eveneens tekst en uitleg. "Ach, ik en Xavi zijn goede vrienden (vanaf hun gezamenlijke periode bij Barcelona, red.). We hadden voor de wedstrijd ook al met elkaar gesproken. Ik zei hem dat het een fantastische bal van Frenkie de Jong was." De Nederlandse middenvelder gaf de voorassist op João Félix, die uiteindelijk Lewandowski wist te bedienen. Barcelona stond na 22 minuten al met 3-0 voor tegen Antwerp, om uiteindelijk met 5-0 te zegevieren.

Mulder not amused
De vriendelijke woorden van Van Bommel richting Xavi vielen slecht bij Mulder. "Ik heb het niet zo op coaches die altijd maar staan te roepen en te molenwieken langs de zijlijn. Van Bommel doet dat dikwijls perfect. Maar hier mag hij toch best wat pittiger en vuriger zijn, in plaats van wat te converseren met de tegenstander." Co-commentator Marc Degryse van VTM deelde de mening van Mulder. "Dit zou ik toch niet te vaak doen als ik Van Bommel was."

Belgische kranten
Het Laatste Nieuws trok een harde conclusie na de ruime nederlaag van Royal Antwerp op Spaanse bodem. "Antwerp zag niet alleen sterren maar ook sterretjes en dat allemaal vlak voor de neus van de meegereisde en in het wit uitgedoste supporters, die ook even moesten bekomen. Tegen Shakhtar Donetsk en FC Porto zouden we wel graag een beetje meer weerwerk zien…" Het Gazet van Antwerpen hoopte vooraf nog op een stunt. "Antwerp moest een superdag kennen, Barça een mindere. We kregen helaas het omgekeerde scenario."

Mark van Bommel fluistert Xavi wat in na de 2-0 van Barcelona.

Ook De Standaard zag dat Antwerp FC volledig kansloos was tegen de Catalaanse grootmacht. "Een milde nazomerreis naar Barcelona draaide uit op een kleine nachtmerrie." De Belgische krant verwacht niet dat the Great Old na de winterstop nog actief zal zijn in de Champions League. "Na √©√©n speeldag lijkt het al vrij duidelijk dat Barcelona en Porto met elkaar om de groepswinst strijden en Antwerp en Shakhtar elkaar bekampen voor de derde plaats en de doorstart in de Europa League. Die derde plaats is ook het offici√ęle doel van de Antwerpenaren in hun eerste Champions League-campagne."

Van Bommel houdt hoop
"De eerste tien minuten waren heel goed. Je moet heel de wedstrijd supergeconcentreerd zijn. Het kleinste foutje wordt afgestraft. Dat heb je wel gezien. Ik kan de spelers niets verwijten. We waren goed aan de bal, zelfs heel de wedstrijd. Met durf. Maar je mag geen steken laten vallen", aldus de Antwerp-coach, die zijn spelers weigert af te vallen. "Ik wil hier geen negatief verhaal van maken. Dit is Champions League, top van Europa, top van de wereld. Daar moeten wij naartoe. Maar we zijn er nog ver van verwijderd. Dat is geen schande. Dit is een groot leermoment voor ons."Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door reddevilgaz)

Het ziet er ook wel heel vreemd uit. Je mag toch aannemen dat ze elkaar al voor de wedstrijd gesproken hebben. Misschien vraagt hij hem rustig aan te doen en hem te sparen.

20 september 2023 om 11:12

We zullen het nooit weten want hij staat interessant te doen met dat handje voor z'n mond. Dat heeft sowieso zo'n ontzettend zielig gezicht.

20 september 2023 om 14:17

Deed hij op het veld ook altijd, met name bij vrije trappen. En daaruit volgde dan een dramatische vrijetrap, wat toch wel een komisch effect had...

Gewoon gênant. Doe dit lekker voor of na de wedstrijd, maar dit ziet eruit alsof je met een amateurvereniging een oefenwedstrijd speelt tegen een topclub.

20 september 2023 om 10:54

Is toch bijna zo? Ten opzichte van Barcelona is Antwerp toch haast een amateurclub? Zowel kwalitatief als financieel is Barcelona tig keer beter/groter dan Antwerp.

20 september 2023 om 12:17

Als je je als trainer zo wilt profileren prima, maar ik denk dat de supporters en de club Antwerpen zelf een ander imago voor ogen heeft. Het is ten slotte de kampioen van Belgi√ę. Dit is gewoon g√™nant.

20 september 2023 om 13:09

De kampioen van Belgi√ę wat stelt dat voor?De goede campagne van Brugge vorig jaar was ook meer een uitzondering dan de regel.En zelfs dan nog in hun goede campagne zijn ze bv tegen Porto en Benfica afgedroogd met 4-0 en 5-1.Onze competitie stelt gewoon geen reet voor.

20 september 2023 om 11:02

Wat verwacht je van Antwerp tegen een goed lopend Barca? Je speelt ook nog eens uit. Geen enkele speler van Antwerp zou in de wedstrijdselectie van Barca komen. En waarom is dit genant? Hij doet toch niemand wat kwaad door na een goeie goal wat te zeggen tegen Xavi. Sterker nog, zoals deze goal uitgespeeld is door Barca is die bijna op geen enkele manier te verdedigen.

20 september 2023 om 11:52

Het is van een kinderlijk niveau, jezelf distanti√ęren van je eigen team. Op een manier van 'zie je met welke spelers ik moet werken', terwijl ik zelf de grote Mark van Bommel ben, vriend van Barcelona-trainer Xavi.

20 september 2023 om 11:55

Dat maak jij ervan. Zegt in mijn optiek meer over jou dan over van Bommel. Of mag je tegenwoordig alleen nog maar negatief zijn naar een tegenstander? Als ze nou helemaal aan het verzaken waren dan was ik het met je eens, maar je bent puur op kwaliteit overklast. En daar is niks mis mee uit bij Barca.

20 september 2023 om 12:18

Is gewoon super gênant haha je kan het goedpraten hoe je wil, maar ziet er echt niet uit

20 september 2023 om 12:41

In jouw beleving is het gênant. Ik vind dat niet. Ik had dat pas gevonden als het je (aarts)rivaal is of als ze helemaal aan verzaken waren. Onder deze omstandigheden vind ik dat hier van een mug een olifant gemaakt wordt.

20 september 2023 om 11:36

Exact. Als Antwerp supporter schaam je je toch dood.

Tis maar wat je bezig houdt, men kan van elke scheet tegenwoordig iets heel groots maken…

20 september 2023 om 12:35

Idd. Mag toch ook gewoon complimenten uitdelen. Niks mis mee. Als de keeper van onze tegenstander bv een schitterende redding verricht, zeg ik het ook altijd. Juist mooi om te zien dat mensen als Van Bommel in de eerste plaats gewoon liefhebber zijn.

Ja want Antwerp zou na een uitbrander van van Bommel ineens de pannen van het dak spelen?
van Bommel praat met een collega/vriend/oud-ploeggenoot. Als we hier al iets in zien..

Ach ja, Belgische clubs en de Champions League...het blijft toch moeilijk. Financieel allemaal leuk en wel maar sportief hebben we er nauwelijks iets te zoeken. Zie eigenlijk onze Belgische clubs liever in de Europa League en de Conference League... daar haal je soms nog eens een kwartfinale en scoor je genoeg punten om op de coefficientenlijst onze positie vast te houden.

In de Champions League is het meestal (club Brugge was soms een uitzondering) 0 op 18 fo 3 op 18 voor de Belgische clubs (en ik zie Antwerp het dit jaar ook niet veel beter doen)

20 september 2023 om 11:06

Snap ik opzich wel. Maar dat Brugge dat laatst wist te overwinteren, had daarvoor ook 2 dramatische seizoenen in de CL. Je kunt dus stellen dat ze wel lering hebben getrokken uit die dramatische campagnes. Hetzelfde nu met Antwerp. Je kunt toch overduidelijk zien dat Overmars hetzelfde doet als destijds met Ajax. Hij creert kapitaal door goedkoop in te kopen en duur te verkopen. Spelers als Ekkelenkamp en Janssen zijn Europees absolute middelmaat, maar op nationaal niveau zijn het gewoon super handige spelers. En uiteindelijk gaat het daarom. kapitaal creeeren door structurele deelname CL en de verkoop van de meest talentvolle spelers. O[p een gegeven moment zal er genoeg kapitaal zijn om hoge ogen in de CL te kunnen gooien, hetgeen natuurlijk nog veel meer kapitaal zal opbrengen. En als er een iemand met transfers kan worden toevertrouwd, dan is het natuurlijk Overmars.

20 september 2023 om 11:25

Club Brugge doet het bijna altijd naar behoren in de CL, meestal derde in de poule. Die twee dramatische campagnes klopt niet, in de poule des doods met PSG, Man City en Leipzig pakte Club vier punten, het jaar ervoor schoot De Ketelaere het doelpunt van de kwalificatie in Lazio in blessuretijd op de lat. Club Brugge was al een aantal jaren steeds dichterbij aan het komen. Wat dat betreft klopt je punt dat je als club ook moeten wennen en ervaring moet opdoen op dit niveau.

20 september 2023 om 11:30Ik kan het natuurlijk verkeerd hebben, maar je hebt ook nog die campagne onder Prudhomme waar volgens mij gewoon nul punten werden gehaald. Ik kan mij de poule niet meer echt herrineren, maar ik weet wel dat Kopenhagen in die pule zat. Sinsdien werd het idd wel steeds beter en beter. Op dat vlak hebben jullie soms ook wel echt pech gehad zoals in die ene wedstrijd tegen Real waar Vormer dom rood pakte maar jullie Real soms echt flink te kak wisten te zetten haha.

20 september 2023 om 11:45

Dat was inderdaad een beschamend jaar, toen stelde Preudhomme zelfs reserven op omdat hij focuste op de competitie. Dat was wel in 2016, oftewel 6 CL-campagnes geleden.

20 september 2023 om 12:07

Wat heb je aan coeffientenpunten als je je clubs liever geen CL ziet spelen?

Misschien hadden ze hiervoor wel wat geroepen of discussie en bespraken ze dat nu even. Weten wij veel. Waar men zich druk om kan maken zeg

Ik zag Jan mulder. dan kun je stoppen met lezen. wat een clown is dat zeg. Bommel die zn vriend Xavi een compliment geeft boehoe wat erg.

Wat maakt het uit zeg. Iedereen die het zag, concludeerde dat Antwerp bijna geen kans zou maken op √ľberhaupt een doelpunt. Dat gezegd hebbende kon ik mij persoonlijk totaal niet storen aan dat onderonsje van Mark met Xavi. Ze kennen elkaar goed, zoals hij zelf ook aangaf, dus dan zou dat nog minder verrassend moeten zijn.

Ik zie hier niks verkeerd in. Twee collega's die volwassen zijn en elkaar kennen, dan babbel je al een keertje tegen elkaar. Men moet het altijd kunnen opblazen natuurlijk. Deze twee laten zien dat het op deze manier ook prima kan tijdens een wedstrijd.

Ik snap het wel, als vbommel dit namelijk niet had gedaan dan was het scoreverloop compleet anders geweest!

Mag een trainer een andere trainer een compliment maken? Dat het tijdens de wedstrijd gebeurd kan vreemd ogen, deze twee mannen hebben samen gespeeld, zijn volgens van Bommel zelfs vrienden. Daarbij is van Bommel ook nog eens liefhebber die een prachtige pass van De Jong op waarde kan schatten. De, bij tijden, onzin die meneer Mulder af en toe uitkraamt is vreemder dan dit voorval.

20 september 2023 om 14:46

Echt he, lekker belangrijk dit weer. Het is niet alsof hij zijn voeten kuste.

Gaat Jan Mulder nu ook al azijn pissen? Wat is er mis mee als een oud teammaat zijn collega complimenteert met een fraaie actie van zijn team?

Wrm zit die Mulder daar bij de Belgen √ľberhaupt? Ik dacht dat die op pensioen was?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4950 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Girona3515
4.Barcelona3113
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lamine YamalAanvaller141
Oriol RomeuMiddenvelder130
Ferran TorresAanvaller133
GaviMiddenvelder121
M. ter StegenKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

272 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2022- Antwerp FC
2021-2021 VfL Wolfsburg
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren