Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Dallinga en Aboukhlal zien trainer ondanks eerste beker ooit ontslagen worden’

Laatste update:

Het lijkt erop dat Toulouse binnenkort afscheid gaat nemen van trainer Philippe Montanier. Dat melden verschillende Franse media, waaronder L’Équipe en Le Parisien. Ondanks dat de 58-jarige Fransman nog tot medio 2024 vastligt, lijken de teleurstellende resultaten in de Ligue 1 Montanier zijn baan te kosten. Het feit dat hij eind april met Toulouse voor het eerst in de clubhistorie de Coupe de France wist te winnen is derhalve voor de clubleiding niet genoeg om af te zien van een ontslag.

Montanier werd in de zomer van 2021 aangesteld als trainer van Toulouse. In zijn eerste seizoen bij de club leidde hij Toulouse na het kampioenschap in de Ligue 2, waardoor promotie een feit was. Afgelopen seizoen was de doelstelling om rond de tiende of elfde plaats te eindigen, maar de club eindigde als dertiende. Dat lijkt dus genoeg reden te zijn voor de clubleiding om Montanier de laan uit te sturen.

Deze week liet de voorzitter van TFC, Daniel Comolli, zich al enigszins twijfelachtig uit over de toekomst van Montanier. “We hebben op veel vlakken een buitengewoon seizoen gehad, maar het was op sommige momenten ook een beetje frustrerend”, aldus Comolli. Volgens hem heeft Montanier vorig jaar nog een contractverlenging afgeslagen. “We boden hem vorig jaar al een langer contract aan, maar toen zei hij dat hij zich niet wilde vastleggen voor de lange termijn.”

L’Équipe meldt dat Montanier niet op een lijn ligt met technisch directeur Selinay Gürgenç, die bovendien de vrouw is van voorzitter Comolli. Dat zou een extra reden kunnen zijn om de trainer te ontslaan. Montanier heeft de selectie vrijdag op de hoogte gesteld van zijn vertrek. De 39-jarige Carles Martínez Novell, die in de winter al werd toegevoegd aan de technische staf van Toulouse, wordt genoemd als zijn opvolger. Bij Toulouse stonden dit seizoen met Thijs Dallinga, Branco van den Boomen, Stijn Spierings en Zakaria Aboukhlal vier geboren Nederlanders onder contract. Van den Boomen vertrekt deze zomer transfervrij naar Ajax, terwijl Spierings (ook transfervrij) wordt gelinkt aan PSV.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tiende of elfde direct na promotie is hoge ogen gooien. 13e en een beker is dan toch gewoon prima? Vreemd verhaal. Zal wel iets anders zijn voorgevallen.

10 juni 2023 om 11:02

Inderdaad vorig seizoen nog in de 2e competitie van frankrijk nu de 1e en beker gewonnen 13e geworden en je moet er uit? Beetje raar, zou met opgeheven hoofd vertrekken als ik die trainer was

10 juni 2023 om 11:02

Als promovendus ruim boven de degradatiezone eindigen en bekerwinst is wat mij betreft gewoon een klasse prestatie. Er moet inderdaad wel een conflict o.i.d. geweest zijn, anders is die clubleiding flink wereldvreemd.

10 juni 2023 om 11:02

Wat je zegt, als promovendus de beker pakken en netjes in de middenmoot eindigen.
Dat is gewoon een knappe prestatie.

10 juni 2023 om 11:03

Onzin verhaal natuurlijk. Kampioen worden en vervolgens de eerste beker in de clubhistorie winnen is legendarisch. Die man wordt er uit gewerkt om persoonlijke redenen.

10 juni 2023 om 12:15

Staat in het artikel, dat er meer aan de hand is.

Lijkt me sterk dat dit met de sportieve prestaties te maken hebben. Zal wel meer aan de hand zijn, een beker en 13e plaats als promovendus is gewoon meer dan prima.

Overduidelijk dat de trainer niet op 1 lijn zit met de directie. 13e worden met de Franse beker is een veel beter prestatie dan 10e/11e eindigen in de Ligue 1. Snap ook nooit zo goed waarom zo'n directeur niet gewoon zegt waar het op staat.

Volledig terecht natuurlijk. Als je twaalfde wil worden en je wordt dertiende dan heb je zwaar gefaald. Zeker omdat het ook de doelstelling was de bekerfinale te winnen met 5-0 (het werd 5-1), minstens 49 punten te halen (het werden er 48) en minstens 52 goals te scoren (het werden er 51). Over een wanprestatie gesproken.

als ik even snel het 1 en ander bekijk (gebaseerd op statistieken).
is hij 4 punten boven de nr14 geeindigd en maar liefst 22 punten boven de degradatie streep.
en maar 3 punten onder reims, die 11e zijn geworden. die hadden trouwens ook een geweldig seizoen.

de 2 ploegen boven hun (montpellier en reims) hadden beide een spits die rond de 20 goals hebben gemaakt (balogun en wahi). ook wel een groot verschil met toulouse.

verder dus de beker gewonnen, hele knappe prestatie.

een 10/11e plek als doelstelling, maar dan uiteindelijk 13e worden met 3 punten minder dan de 11e plek (wat dus de doelstelling zou wezen)... is toch niet heel slecht lijkt me.
zoals andere al concluderen, moet er meer achter zitten dan alleen het resultaat van afgelopen jaar.

Haha whut?! De technisch directeur is de vrouw van de voorzitter?? Goed voor elkaar hoor.

Die trainer heeft in no-time een nieuwe baan, na zo'n topseizoen.

Dit is net FIFA career mode. Goed seizoen gedraaid maar omdat je bent vergeten om 2 spelers jonger dan 23 uit Vietnam te halen word je eruit gegooid

Dit gaat het einde van het succesverhaal van Toulouse zijn. Hoe arrogant kan je zijn als clubleiding?! Net gepromoveerd en dan als 13e eindigen op 3 punten van de doelstelling.. Wat een mismanagement.

Met dit kwaliteitsverlies van de club, kan het komend seizoen alleen maar minder gaan lijkt mij.
Vervolgens krijgen de directeur en t.d. de fans tegen zich, die vertrek eisen, en hebben de bazen in feite nu al hun eigen graf gegraven door deze idiote beslissing!

Ongelofelijk sommige clubs... Beste man zit daar twee jaar, wint de Ligue 2 en de Coupe de France! Word voor een promovendus netjes 13e en gaat de Europa League in.. dan denk ik laat hem lekker doorbouwen?

Gevalletje onrealistische verwachtingen! Wint in 2 jaar twee bekers en staat er ontzettend netjes voor voor een team dat je jaar terug nog op het tweede niveau speelde. Raar bestuur daar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren