Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Daley Sinkgraven gaat na vier jaar Bayer Leverkusen op zoek naar nieuwe club

Laatste update:

Voor Daley Sinkgraven komt er na dit seizoen een einde aan zijn avontuur bij Bayer Leverkusen. De club heeft namelijk bekendgemaakt dat zijn aflopende contract niet verlengd wordt, waardoor de Nederlander op zoek mag gaan naar een nieuwe club. Sinkgraven is niet de enige speler waar afscheid van wordt genomen.

Net als de voormalig jeugdinternational van Oranje gaan ook Andrey Lunev, Ayman Azhil en Callum Hudson-Odoi de club verlaten. Sinkgraven maakte in de zomer van 2019 de overstap van Ajax, dat vijf miljoen euro ontving voor het afkopen van zijn contract. Het avontuur van Sinkgraven in Leverkusen leverde wisselende successen op. De linkspoot kwam in totaal tot 78 wedstrijden voor de club. Van die duels stond hij 51 keer in de basis. 61 keer kwam hij niet van de bank af.

In zijn 78 wedstrijden voor de club was de linkspoot goed voor zes assists. Scoren deed de geboren Assenaar echter niet. Onder trainer Xabi Alonso kwam Sinkgraven dit seizoen tot twaalf duels in de Bundesliga. In vier van die wedstrijden stond hij aan de aftrap. Alonso hanteert doorgaans een 3-4-1-2-formatie, waarin de vleugelspelers op het middenveld een cruciale rol spelen. Sinkgraven weet echter dat landgenoot Mitchel Bakker de eerste keus is op links.

Sinkgraven voegde zich in 2006 bij de jeugdopleiding van sc Heerenveen en maakte in 2013 de stap naar het eerste. Als aanvallende middenvelder maakte de technicus dusdanig veel indruk, dat Ajax in de winterstop van het seizoen 2015/16 kwam aankloppen. De Amsterdammers namen Sinkgraven over voor zeven miljoen euro, toentertijd een groot bedrag voor Ajax. Sinkgraven kwam 86 keer in actie voor de hoofdstedelingen en was daarin goed voor een enkele goal en elf assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor iedere Eredivisieclub buiten de top 4 zou Sinkgraven zeker een bruikbare speler kunnen zijn

21 mei 2023 om 23:26

Voor clubs als Heerenveen, Twente en Sparta lijkt dit mij een prima aanwinst inderdaad. Technische nummer tien.

21 mei 2023 om 23:37

Terug komen bij Heerenveen. Zou mij heel fijn lijken. Helaas zal hij nog wel wat beters kunnen krijgen .

21 mei 2023 om 23:39

Nummer 10? Laatste keer dat hij daar speelde was nog bij SC Heerenveen in zijn beginjaren...

22 mei 2023 om 00:23

Meende dat deze jongen een linksback was. Maar kan het fout hebben.

22 mei 2023 om 03:45

Twente heeft Vlap en Steijn voor die posities, tevens is Sinkgraven eerder een linksback.

22 mei 2023 om 09:00

Idd, al heeft hij afgelopen winter aangegeven alleen naar de top te willen in de eredivisie. Volgens mij overschat hij zichzelf daarmee.

22 mei 2023 om 09:31

Technische nr 10? Ik volg de Duitse competitie niet echt, maar de laatste keer dat ik keek was deze jongen een linksback

22 mei 2023 om 10:31

@ajaxnl!

Bij Ajax heeft hij ook gewoon zijn eerste twee jaar als 10 gespeeld. Pas toen Bosz kwam werd hij gebruikt als linksback.

Ik denk dat Sinkgraven nog prima als 10 kan functioneren bij een club als Heerenveen.

Het begint echt op te vallen dat Sinkgraven een stalker is van Peter Bosz. Bosz naar ajax, Sinkgraven naar ajax. Bosz naar Leverkusen, Sinkgraven naar Leverkusen. Bosz clubloos, Sinkgraven clubloos. Come on Daley..

22 mei 2023 om 05:08

Je weet dat Sinkgraven naar Ajax kwam toen de Boer trainer was hè?

22 mei 2023 om 07:31

Ja maar dat is niet belangrijk. Dat maakt het verhaal minder leuk…..

Bij Heereveen een heerlijke voetballer. Bij Ajax als LB prima gedaan. Jammer van zijn blesurres.
Is denk wel een prima speler voor Twente Uterecht of zelfs AZ.
Het is fijne prima techniek gratis zeker gokje waard.

22 mei 2023 om 07:59

Hij heeft vier jaar in de Bundesliga een salaris verdiend. Ik denk niet dat Twente, Utrecht of AZ dat kan betalen

22 mei 2023 om 10:53

Als hij zijn salaris waard geweest was dan had Leverkussen hem niet uit zijn contract laten lopen. Grote kans dat Sinkgraven financieel een stapje terug moet doen om ergens een nieuw contract te krijgen.

22 mei 2023 om 12:44

Leverkusen heeft Grimaldo gehaald. Die is wel een paar klassen beter dan Sinkgraven.

22 mei 2023 om 12:55

@rubje: ik denk dat je wel gelijk hebt dat Sinkgraven financieel een stap terug zal moeten doen. Maar terug naar het financiële niveau van AZ, Utrecht en Twente is denk ik een veel te grote stap terug.

Zou dit wel een goeie vinden voor Az. Mocht Kerkez vertrekken als linksback, anders op het middenveld.

22 mei 2023 om 08:55

Az is al nagenoeg rond met David Möller Wolfe.
Dat is een Noorse linksback van 20 jaar oud.
Is een typische Az aankoop die ook net als Kerkez graag de gehele linkerkant bezig houd.

Zie hem graag naar feyenoord komen transfervrij maar dan natuurlijk wel voor in de breedte. We gaan CL in dus dan moet je toch een groot en sterk selectie hebbem. Kan de hele linkerflank spelen en nog op middenveld.

22 mei 2023 om 12:25

Prima insteek. Heb alleen wel het idee dat jij nog ergens in een andere conditie het wil proberen voordat hij terug naar zijn moederland gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren