Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Creatieve Daleho Irandust wordt nieuwe nummer 10 van FC Groningen

Laatste update:

FC Groningen heeft Daleho Irandust vastgelegd, zo maakt de Eredivisionist dinsdagavond bekend. De 23-jarige middenvelder komt over van BK Häcken, waar hij samenspeelde met voormalig Groningen-middenvelder Rasmus Lindgren. Irandust heeft zijn handtekening gezet onder een contract in de Euroborg tot medio 2026 en gaat met rugnummer 10 spelen. Dat nummer is vacant sinds Ramon Pascal Lundqvist op huurbasis is vertrokken naar Panathinaikos.

De creatieve Irandust, die door Groningen alvast wordt bestempeld als 'De Koning van de Groene Kathedraal', speelt vanaf Zweden Onder-17 in nationale jeugdploegen en is sinds januari 2019 ook A-international van Zweden. Hij heeft tot dusver drie interlands achter zijn naam staan. Voordat Irandust vijf jaar geleden voor BK Häcken ging voetballen, speelde hij bij GAIS Göteborg. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is bijzonder opgetogen door de komst van Irandust, die al 'heel lang' op de radar van Groningen stond.

"Ik denk dat we in totaal mogelijk al zo’n twee jaar met hem bezig zijn geweest", vertelt Fledderus. "Deze transfer valt dan ook in de categorie ‘de aanhouder wint’, als je het mij vraagt. Vorig jaar waren we er al dicht bij, maar toen lukte het nog niet. Wij zijn blijven vasthouden aan ons doel om Daleho aan ons te binden. Naast ons scoutingsteam heeft ook Rasmus Lindgren zijn waarde getoond als ambassadeur van FC Groningen."

"Nadat wij ervan overtuigd waren dat Daleho een aanwinst voor FC Groningen zou kunnen zijn, hebben we Rasmus ingeschakeld voor de nodige lijntjes en het warm maken van Daleho voor een transfer naar onze club. Dat is zeker van toegevoegde waarde geweest in het lange proces in aanloop naar deze transfer", aldus Fledderus. Zondag kwam Irandust nog 72 minuten in actie tijdens de 3-2 overwinning op IFK Göteborg. Hij speelde in totaal 127 duels voor de club, waarin hij 25 goals maakte en 29 assists gaf. Irandust is na Laros Duarte, Sebastian Tounekti en Yahya Kalley de vierde aanwinst van Groningen op deadline day.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit lijkt weer een prima speler. Wat is Fledderus goed bezig zeg. Ik kijk met gepaste jaloezie naar Grunn

31 augustus 2021 om 22:34

Het beleid in Groningen is werkelijk geweldig. Gudde, Buijs, Fledderus, het staat als een huis. Ik ben benieuwd of ze op termijn met AZ kunnen gaan concurreren, want met zo'n structuur in de club ga je langzamerhand echt de lift in. Smetje is wel dat Fledderus dan schijnt te handelen als een eikel, maar ach. Hij heeft de boel op orde

31 augustus 2021 om 22:41

Kan van stee een voorbeeld aan nemen.

31 augustus 2021 om 22:52

Die doet het toch ook goed? Als je ziet wat Sparta sinds zijn aantreden gepresteerd heeft. En de transferbalans, 13 miljoen winst

31 augustus 2021 om 23:28

Ja 13 miljoen winst maar niets gehaald. Waarschijnlijk volgend seizoen KKD

31 augustus 2021 om 23:33

Ze geven niet onverantwoord geld uit, hebben ook met corona moeten kampen. Het verbaast mij ook hoor, dat ze niet wat hebben gehaald, maar het beleid is wel goed

31 augustus 2021 om 23:40

Tja ik heb de verhalen ook gehoord, maar nergens bewijs gezien dat Fledderus een eikel is qua onderhandelingen, maar goed je wint geen prijzen als je de braafste jongetje ben van de klas denk ik dan maar, en laten we eerlijk zijn, clubs hoeven hun spelers niet te verkopen. Hij doet wat van hem verwacht word, spelers die voor een leuk bedrag worden verkocht en vervangen door spelers die ook een balletje kunnen trappen. Mij hoor je niet klagen

1 september 2021 om 04:40

Gelijk heb je! En alleen maar leuk dat Groningen zijn grauwigheid weer verliest. Mooie club, mooi stadion, mooi shirt. Goed dat daar weer mooie spelers rondlopen nu, zoals eerder Nevland, Suarez, Tadic, Kostic, Lovre, Granqvist, Stenman, Silva

Als deze jongen echt voor 275k is binnengehaald zoals ik heb vernomen, is dat echt puik werk voor een 3-voudig international van Zweden! Had nog wel slechts 6 maanden contract, maar dan nog

Wat een heerlijke afgelopen 24 uur man. Irandust schijnt echt een hele goede te zijn. #fleddiemaakmegek

Het wordt wel een vreemdelingenlegioen in de Nederlandse competitie. Toch jammer dat er niet meer Nederlandse en liefst spelers uit de regio spelen. Ik ken de speler niet maar ze zijn er blij mee zo te lezen.

31 augustus 2021 om 22:34

Bij Groningen worden er vandaag idd veelal buitenlandse jongens gepresenteerd, echter is de gehele selectie vooral Nederlands en een aantal jongens komen uit de regio. Ik weet niet hoe het bij de andere ploegen zit. Ik denk dat het “vreemdelingenlegioen” in de Eredivisie misschien ook wel iets zegt over wat er rondloopt in de jeugd in vergelijking met wat je in het buitenland kan kopen. Zelf ben ik een voorstander van eigen jeugd een kans geven, maar als er niets tussenloopt….

31 augustus 2021 om 22:38

Ok, goed om te lezen. Bij Utrecht maken ze er ook echt werk van om jongens uit de regio te binden en dat geeft toch wat extra's vind ik. En jeugd vertrekt natuurlijk ook steeds jonger uit Nederland, dat hele voetbal is een mengelmoes van nationaliteiten geworden, overal.

31 augustus 2021 om 22:46

Maar voor Utrecht is het sowieso makkelijker. Ten eerste heeft Utrecht een beloften elftal die nog in de KKD spelen. Ten tweede heeft Utrecht een veel grotere poule aan talenten die ze kunnen scouten in hun regio en Noord-Holland. Groningen heeft al jaren te maken met vergrijzing, idem voor de provincie Drenthe. Waarbij je wanneer je in Friesland zit, wat ook te maken heeft met vergrijzing, te maken krijgt met Heerenveen en Cambuur. Dus dan moet je je echt staande houden door middel van goede scouting.

31 augustus 2021 om 22:34

Wat verwacht je wanneer clubs als Ajax alle goede jeugdspelers al wegpikken als ze nog maar 16 zijn.

31 augustus 2021 om 22:36

Dan zou je verwachten dat dat elftal vol Nederlanders staat, nee dus.

31 augustus 2021 om 23:19

Klopt omdat veel talenten het toch niet waar kunnen maken, daarom harken de topploegen met talent binnen om zo te hopen dat er eentje doorbreekt.

31 augustus 2021 om 22:41

Als je de club kent, komen er vrij weinig spelers uit eigen regio naar de club toe en was de club altijd wel bevolkt met Scandinavische spelers of spelers van de Oostblok. Sterker nog, volgens mij zitten er sinds Buijs meer spelers uit eigen regio/jeugdopleiding ten opzichte van de jaren ervoor. Nu zijn dat: Hoekstra, Meijer, gebroeders Van kaam, Postema en de verhuurde/verkochte spelers Poll (verkocht aan Almere City met terugkoop) en Slor (emmen). Daarnaast zitten er nog wat Nederlandse jongens in de selectie. Alleen voorin zit je nu met veel buitenlandse jongens.

Ongelooflijk blij met Irandust, voor het bedrag van 275.000 euro! vorige jaar moest hij 2.000.000 kosten. Fledderus verdiend inmiddels een standbeeld, een gehate man van buiten maar binnen de sportwereld een geliefd man. Zoveel connecties en goede verhouding zorgen voor zulke transfers, Ohja en dankjewel Lindgren

Afgelopen winter wilde Toulouse hem nog hebben voor circa 2 miljoen las ik tot dat die geblesseerd raakte. Half jaartje later en je hebt hem binnen voor circa 5 ton. Fledderus is top bezig!

Daar is 'ie dan, als je half de hype mag geloven een sterke aankoop. Dit zijn die buitenkansjes waar Fleddie het over had. Een jaar geleden ketste een transfer voor 2mil door een blessure af, nu haal je hem voor nog geen 300k binnen. Heerlijke deadline dag voor Groningen, enorm veel zin in dit seizoen!

Petje af voor Fledderus deze transferwindow!

31 augustus 2021 om 23:01

Speaking of which: is de overgang van Gudmonson naar Lille (naar verluid 6 M) nu eigenlijk afgerond? Ik lees er nergens meer iets over terug?

31 augustus 2021 om 23:31

Edit: Gudmundsson uiteraard.

31 augustus 2021 om 23:47

Ja is verkocht.

Gaat hij dan ook oo nummer tien spelen? Daar speelt el messoudi toch al?

31 augustus 2021 om 22:52

El Messaoudi speelt met nummer 18

31 augustus 2021 om 23:12

Ik zie nu dat ik las ‘met’ 10 ipv ‘op’ 10. Tijd voor bed...

31 augustus 2021 om 22:56

Hij wisselde de 10 af met Suslov inderdaad, maar vind hem meer een box-to-box speler.

31 augustus 2021 om 22:57

Hij speelde meer naast Matusiwa als een soort 8

Zeer sterke transferwindow. Hoop dat deze irandhust voir de creativiteit gaat zorgen want dat ontbreekt met enige regelmaat. Maak in het jubileumjaar groningen trots!

Groningen is goed bezig. Ze hebben spelers voor een leuk bedrag kunnen verkopen voor halen voor relatief weinig geld nieuwe spelers. Natuurlijk afwachten of dit ook versterkingen zullen zijn, maar de subtop in de eredivisie zal echt stappen moeten maken, willen ze het Ajax en PSV in de onderlinge wedstrijden moeilijk maken.

Echt een prima transferperiode. Goede bedragen binnen geharkt met uitgaande transfers en direct vervangers in huis. Hopelijk kunnen de jonge nieuwe aanvallers snel en goed ontwikkelen. Ben zeer benieuwd naar deze Irandust, evenals Kalley. Hoop dat Duarte er meteen staat, zouden we goed kunnen gebruiken nu Azor weg is

Volgens mij is die Fledderus wel een krachtpatser hoor. En met een hele sterke Scandinavische voorkeur. Als die allemaal in de buurt komen van Gudmundsson... Die was tegen PSV ook echt goed, misstond niet in de top 3 van Nederland.

1 september 2021 om 12:11

Groningen moet tjaaland halen

1 september 2021 om 12:47

Ik ken Fledderus niet hè? Maar puur omdat die het neefje van Haaland is ben ik bang?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren