Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Brobbey loopt bewust door op Vaessen, hij wil hem gewoon pijn doen’

Laatste update:

Oud-spits Harry van der Laan beschuldigt Brian Brobbey bij FC Rijnmond van bewust doorlopen op RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen.

De aanvaller van Ajax wordt in het tv-programma van de regionale omroep hard aangepakt door Van der Laan, die ervan overtuigd is dat Brobbey de botsing had kunnen voorkomen. In Kick-off van De Telegraaf nemen Mike Verweij en Valentijn Driessen het juist voor Brobbey op.

De schrik was zaterdagavond enorm toen Brobbey laat in de wedstrijd tussen RKC en Ajax (2-3 bij staking) na een slechte aanname doorliep op Vaessen. Op foto's van het moment is te zien dat de schoen van de Ajax-spits tegen het hoofd kwam van de RKC-keeper.

"Iedereen had het over een ongelukkige botsing, maar dit heeft niets met een ongelukkige botsing te maken”, zegt Van der Laan bij FC Rijnmond. “Hij kan de keeper gewoon ontwijken. Hij kan over hem heen springen of hij kan er ruim omheen."

Van der Laan, die als spits voor Feyenoord, FC Den Bosch en ADO Den Haag uitkwam, herkent de situatie uit zijn eigen carrière. "Ik heb dit tientallen keren meegemaakt. Normaal pakt de keeper de bal en spring jij eroverheen. Dat deed hij niet. Hij schopte hem zelfs tegen zijn hoofd nog even, kort. Dat is gewoon een heel zware overtreding. Hij wil hem niet doodschoppen, maar hij wil Vaessen wel pijn doen."

In de podcast Kick-off klinkt een compleet ander geluid. "Dit deed hij absoluut niet expres", zegt Verweij stellig. "Daar is het de jongen niet naar." Driessen voegt toe: "Je kon ook zien dat hij het niet bewust deed."

Zondagavond kwam het nieuws naar buiten dat Vaessen het ziekenhuis heeft verlaten. De doelman maakt het naar omstandigheden goed. "Er waren geen bloedingen te zien of andere grote dingen", aldus RKC-aanvoerder Michiel Kramer bij NOS Studio Voetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een maf om nog even olie op het vuur te gooien hierover. Ik denk dat vd Laan zich gewoon ff wil profileren ten koste van Vaessen en Brobbey.

2 oktober 2023 om 18:13

Een discussie starten (bijvoorbeeld over bescherming bij een keeper) is oké, maar dit is niet de manier inderdaad.

2 oktober 2023 om 19:33

Ik vind het wel een terechte opmerking, normaal spring je op. Wij kunnen niet in Brobbey zijn hoofd kijken. Maar het gaat niet altijd om de intentie. Hoe vaak zie je een overtreding waar het niet de intentie was maar wel een zware blessure uit komt. Je neemt gewoon risico. Ik zou 100% voorstander zijn van een langdurige schorsing. Dit moet met zero tollerance behandeld worden. Hier moet een grens gesteld worden ongeacht of het bewust is of onbewust. Je hebt ook gewoon een situatie in te schatten. Niet elke verkeersongeluk met letsel is bewust, meeste zelfs niet. Wilt niet zeggen dat een rechter geen sanctie zou uitspreken. Hier geldt het zelfde voor.

2 oktober 2023 om 19:45

@strandje Larse: Wat je hier compleet mist, is de situatie op het veld. Het was buiten het 5-meter gebied en de keeper stormt op de bal af (net als Brobbey) en ligt al helemaal op de grond. Ze gaan beiden voor de bal. Het is niet zo dat Brobbey z'n been onhandig hoog heeft zitten ofzo en hij Vaessen in staande houding hoog en hard raakt. Je mag dus niet voor de bal gaan? De keeper neemt hierin toch ook een risico door zo uit te komen? En nee, daarmee is het zeker niet de schuld van Vaessen oid, maar is het een ongeluk. Tel daar dan ook nog eens bij op dat Brobbey een klein zetje in z'n rug kreeg.

2 oktober 2023 om 23:52

Moeten we niet die vieze duwtjes in de rug gaan bestraffen? Daardoor raakte Brobbey ietwat uit balans.

2 oktober 2023 om 18:14

Ja weet je wat het is. Ik ga er vanuit dat hij het niet expres deed hoor. Maar ik heb 15 jaar eerste elftallen gevoetbald en als ik iemand raakte ging dat altijd (semi) bewust. Dit niveau is sneller dan mijn niveau daarom durf ik de conclusies niet te trekken. Vreemd vind ik dit soort overtredingen altijd wel.

Ik ga maar uit van een goed hart van Brobbey

2 oktober 2023 om 18:22

Wel met de kanttekening dat Kramer de schijn natuurlijk wel tegen heeft. Die komt er ook gwoone eerlijk voor uit dat hij een hekel aan Ajax heeft. Siert hem. Vind het een mooie gast, maar dat sentiment zou hij dan wel tegen hebben als dit andersom zou zijn. Van dat beeld kom je dan niet meer af.

2 oktober 2023 om 18:22

@Baardgrasmus - Kromme vergelijking. Kramer heeft namelijk al vele malen vaker zich als een idioot gedragen en bewust tegenstanders hebben willen blesseren.

2 oktober 2023 om 18:24

Die spits aan de overkant heeft in een podcast toegegeven dat hij ooit Cilessen bewust pijn wilde doen door middel van een geniepige overtreding. Dus de harde reacties op die spits aan de overkant waren dan normaal geweest, gezien zijn reputatie. Brobbey staat niet bekend als een vieze speler.

2 oktober 2023 om 18:26

En liep in de wedstrijd al 6 keer bewust door. Maar voor de rest goed punt baardgrasmus

2 oktober 2023 om 18:34

Ik vind het echt belachelijk dat hij dit suggereert. In “the heat of the moment” kan dit gebeuren en als je dit als opzettelijk beschouwt en dat even de media in slingert, ben je naar mijn idee niet helemaal wijs. Grappig wel dat je bij de reacties zo de clubvoorkeur eruit pikt. fcdbnn1 verwoordt het wel goed. Uiteindelijk zal het nooit de bedoeling van Brobbey zijn geweest iemand te blesseren of erger.

2 oktober 2023 om 18:37

Haha ja nogal wiedes Baardgrasmus. Om in de woorden van wijlen Peter te spreken, bij Brobbey is het (vooralsnog) een incident, bij Kramer is het ronduit verdacht.

2 oktober 2023 om 18:44

Ben het wel eens met CR00S112, snap niet dat Brobbey in de media altijd een beetje het imago heeft van leuke beetje aandoenlijke jongen. Hij lijkt weinig manieren te kennen zowel in als buiten het veld (onbeschoft gedrag naar journalisten), maar omdat ie zo lekker puur is en een Amsterdams accent is is het zo’n leuke jongen. Volgens mij heeft Brobbey schijt aan alles en iedereen en ook aan Ajax, dat zag je wel toen de eerste de beste kans voorbij kwam om ze te verlaten voor iets meer centen. Lijkt me ook geen speler die verwelkomend is naar nieuwe teamgenoten, als ik zo zijn houding zie in en rondom wedstrijden

2 oktober 2023 om 18:44

MessiBazoer dat is een beetje in het rijtje "dat doet ie anders nooit "

2 oktober 2023 om 18:52

Wat ik er mee wil zeggen, je moet de overtreding beoordelen niet de dader

2 oktober 2023 om 18:53

Brobbey gaat wel op een rare manier door nadat hij de bal te ver voor zich uit speelt. Kijk in slowmotion naar zijn laatste stap. Met zijn rechtervoet ver vooruit raakt ie niet alleen het hoofd, maar land daarmee nog ver achter de keeper. Als is het geen 100% bewuste actie, hij is er wel 100% verantwoordelijk voor. Na al die jaren op niveau te hebben gevoetbald moet ie gewoon weten dat zo'n actie kan leiden tot gevaarlijke gevolgen. En als Brobbey dit vroeger ook al liet zien, tja ... dan is het toch een bewuste actie.

2 oktober 2023 om 18:59

Dan moet je dat ook zeggen. Het gaat hier over het bewust doorlopen. Kramer is daarin een veelpleger, Brobbey niet. Dus je vergelijk gaat volledig mank.

2 oktober 2023 om 19:29

uiteraard waren de reacties dan anders geweest aangezien kramer meerdere keren per wedstrijd bewust doorloopt terwijl de bal niet bereikbaar is.

2 oktober 2023 om 21:18

Het blijft lastig: op het middenveld is de regel dat het een rode kaart is als je het risico neemt je tegenstander ernstig te blesseren. In dat geval kun je dus stellen dat Brobbey hiervoor rood had verdiend. Toch is de publieke opinie in dit soort gevallen al snel dat het een ongelukkige botsing is. Persoonlijk denk ik dat een keeper in dit soort situaties eerder in het nadeel is dan de speler. Andersom zie je bij hoge ballen juist dat de keeper met zijn knie vooruit uitkomt en als hij dan iemand raakt zegt iedereen: de keeper moet zichzelf kunnen beschermen. Dus tsja.. zeg het maar. Ik houd het toch maar gewoon op een ongelukkige botsing in dit geval.

3 oktober 2023 om 10:10

Heb je de hele wedstrijd gezien? En vond je het optreden van Kramer netjes? Zonder handtastelijkheden, ellebogen en gooi- en smijtwerk? Dan hebben we beiden hetzelfde gezien!;-))))

3 oktober 2023 om 08:37

Mag ik stellen dat ik het ook vreemd vind dat alle vorige berichten over dit incident er niet over gediscussieerd mocht worden en nu gaan we met dit artikel lekker olie op het vuur gooien en hooien we ook de reacties open. Beetje tegen het eigen beleid.
Plus toch weer uitmelken van de kliks, jammer.

Die vent moet zich kapot schamen om dit eruit te gooien. Hoezo bewust. Dit is weer puur mensen opjutten. En velen gaan er nog in mee ook gezien de haat reacties weer richting Brobbey.

2 oktober 2023 om 18:07

Hoezo kapot schamen? Het is niet de eerste keer dat Brobbey lomp doorloopt op een keeper. Ik snap dat Brobbey dit ook niet had gewild, maar hij neemt wel het risico. Ik vind het goed dat iemand het een keer durft te benoemen, want blijkbaar mag je dat niet zeggen.

Het is niet een keuze tussen ""het was 100% een ongeluk" en "brobbey heeft hem expres het ziekenhuis in geschopt", er zitten nog een heleboel opties tussen die twee uitersten.

2 oktober 2023 om 18:23

Je mag in voetbal gewoon voor de bal gaan als spits. Het zou lullig zijn als je niet voor de bal mag gaan puur omdat je twee keer zo zwaar bent als een gemiddelde spits.. Als een speler te laat is kan je dat prima af doen met geel als het niet met gestrekt been is.

2 oktober 2023 om 18:08

Waarom moet hij zich kapot schamen dat hij dit eruit gooit? Alleen omdat Vaessen een zware blessure oploopt? Het is toch een gesprek wat gevoerd moet kunnen worden? Jij en ik kunnen namelijk ook niet weten of het niet bewust was.

Brobbey lijkt wat mij betreft inderdaad bewust door te lopen op de keeper. Ook van der Gijp en eigenlijk ook Kieft geven aan te denken dat hij bewust doorloopt. Brobbey zal hem niet bewust pijn willen doen maar hij doet absoluut geen moeite om de keeper te ontwijken/te stoppen. Wat zijn verdere intentie was dat kan niemand met zekerheid zeggen. De intentie is echter nooit bepalend voor de strafmaat. Ik ben dan ook benieuwd wel of de VAR hier nog naar heeft gekeken. Wat mij betreft mag een scheidsrechter hier in ieder geval rood voor geven. Het is een zeer gevaarlijke en totaal onnodige actie van Brobbey.

2 oktober 2023 om 18:09

Man hij ligt op volle snelheid, is al geen lichtgewicht en krijgt daarbij nog een duw in de rug ook.

2 oktober 2023 om 18:43

Naar mijn idee neemt hij de bal verkeerd aan, ligt hij op volle snelheid en probeert hij te corrigeren voor zijn aanname. Zit ook nog een jongen op volle vaart in zijn rug. Daarbij optellend dat dit een stevige jongen is en niet een lichtvoetige vind ik het niet gek dat hij niet uit kan wijken.
Naar mijn idee dikke pech, gele kaart voor Brobbey.

Wat nou echt zijn intentie was zullen we niet te weten komen denk ik, dus dat blijft gissen. Ik vind het wel wat matig dat deze man bij Rijnmond zo stevig zijn mening eruit gooit zonder dat er ook maar iemand is die een tegenwoord geeft.
Bij bijvoorbeeld VI hadden ze ook deze mening, maar die waren toch een stuk behoudender. Je weet zijn intentie niet.

2 oktober 2023 om 18:48

"jij en ik kunnen namelijk ook niet weten of het niet bewust was."

Dus indirect geef je eigenlijk aan dat de uitspraken van Harry onredelijk zijn? Want we weten immers niet of het wel opzettelijk is. Vervolgens allemaal voorbeelden pakken van mensen die denken dat het toch echt wel bewust was terwijl aan de andere kant ook Willem van Hanegem zegt dit hij denkt dat het niet zo is.

Raar dat jij wel Soccerfan veroordeeld maar niet Harry.

2 oktober 2023 om 19:55

Kijk het fragment is terug.. hij gaat voor de bal krijgt een duw en het is buiten de 5 meter... dan mag je net iets meer.. dus hij ging vast voor de bal zonder te wijken.. keeper neemt groot risico ook.. ik denk als er niks was gebeurt. Er niet gefloten werd/var niet eens had ingegrepen.. of brobbey hem had kunnen ontwijken.. vast wel.. alleen dan kan die beter stoppen met voetballen want elke bal in de 16 moet je voor gaan als spits.. dan had hij al 4 stappen eerder een bochtje moeten maken om de keeper te ontwijken.. gewoon super nare samenkoming van omstandigheden

2 oktober 2023 om 22:21

@meneer Daniel Dat komt doordat ik reageer op de post van Soccerfan, niet op het losse topic. Maar inderdaad, Harry had ook niet moeten stellen dat hij hem pijn probeert te doen.

Verder kan ook ik de intentie van Brobbey niet weten. Wat voor mij wel duidelijk is, is dat Brobbey nu voor de tweede keer in een week tijd veel te laat hard tegen een tegenstander opbotst. Vorige week was het ook al raak bij Hancko. Dus of Brobbey heeft opvallend veel pech of hij neemt bijzonder veel risico met de veiligheid van zijn tegenstanders. Hoe dan ook, een fikse schorsing lijkt mij meer dan op zijn plek.

2 oktober 2023 om 23:57

Bij Hancko was het ff doorlopen uit frustratie, dus geel. Bij Vaessen een slechte aanname i.c.m. snelheid en een licht duwtje in de rug. Dat zijn toch 2 totaal verschillende situaties!?

2 oktober 2023 om 18:16

Wat men hierboven zegt klopt wel. Je kan niet met zekerheid zeggen dat hij dit (on)bewust deed. Wat wel gesteld kan en mag worden is dat hij er bizar lomp in kwam, je weet als prof dat een keeper er aan komt en voor de bal gaat, hij een aldanniet bewust risico nam. En ik meen mij ook te herinneren dat voor een dergelijk risico nemen, waar mogelijk zwaar lichamelijk letsel uit kan komen, in het verleden direct rood op stond. Het mag dan een zwaar ongeluk zijn, maar Brobby had dit wel anders kunnen oplossen, en is goed weggekomen.

2 oktober 2023 om 18:55

Dat is echt onzin. Wat jij zegt geldt alleen in het 5 meter gebied. Kom je als keeper daarbuiten neem je bewust net zoveel risico als de spits. Geen idee waar je vandaan haalt dat de spits daar rekening met hem moeten houden. Dan ben je altijd kansloos als je in de 16 komt en de Keeper komt uit.

2 oktober 2023 om 18:58

Je zou altijd rekening moeten houden met doldwaze acties. Die worden namelijk gewoon bestraft

2 oktober 2023 om 19:09

JaxT nou sorry je hebt gelijk dit was er inderdaad al snel 80cm buiten. Lekker pech dan. Als je dit terug kijkt en je conclusie is dat de keeper beter uit moest kijken, dan weet ik ook niet wat ik verder moet zeggen.

2 oktober 2023 om 19:15

Ook in het 5 meter gebied heeft de keeper geen extra bescherming. Staat echt nergens in de spelregels.

De keeper mag zijn handen gebruiken in het strafschopgebied maar verder wordt die gewoon behandeld als elke andere speler.

2 oktober 2023 om 19:49

M1ch43ll

De keeper heeft een beschermende status binnen het 5-meter gebied. Wanneer hij/zij gehinderd wordt bij het pakken van de bal krijgt de keeper de vrije trap mee.

@iron

Nu ben je gewoon dingen aan het verzinnen. Binnen de 5 meter mag je een keep niet hinderen maar daarbuiten hoef je geen extra rekening te houden zoals jij beweert. Dan zou een keep gewoon doldwaaa richten speler kunnen duiken want die moet dan inhouden.

Hiermee zeg ik overigens niet dat Vaessen dat wel deed.

Wat een gek dit, wat een idioot. Hoezo krijgt zo iets zomaar een podium zonder tegengeluid? Heb de uitzending niet beluisterd maar geen weerwoord of iets dergelijks van iemand?

2 oktober 2023 om 18:02

maradungatje we krijgen in ieder geval uit andere media, van ieders vrienden verweij en driessen, tegengeluid te horen. En ook hier in de comments weerwoord.

2 oktober 2023 om 18:07

Ja inderdaad. Laat iedereen zijn eigen mening over een situatie geven. En nu zien we weer hierop genoeg tegengeluid. Ik ben het ook niet eens met deze meneer

2 oktober 2023 om 18:20

De andere zeiden iets in de trent van je meent toch niet dat hij hem expres pijn wilde doen. Hij bleef volhouden van wel. Toen zei de presentator dat is dan volledig door jou gezegd en niet door ons.

2 oktober 2023 om 18:38

Doe eens niet zo overdreven man. ‘Wat een gek, wat een idioot’. Als je collega dit tijdens de lunch zegt reageer je dan ook zo heftig?

2 oktober 2023 om 19:24

Net even de beelden teruggekeken en de andere gasten + presentator kijken hem eerst heel verbaasd aan en na wat tegengas zeggen zij, oké prima als je dit vind, dit is voor jouw eigen rekening, we gaan nu even door naar het volgende onderwerp.

Hij doet dit niet expres. Maar dat neemt niet weg dat hij gevaarlijk doorloopt en hem raakt. Mijn inziens een rode kaart waard bij de hervatting

2 oktober 2023 om 18:06

Vraag mij af of dat überhaupt kan? Kan me niet herinneren dat zoiets eerder is gebeurd en zou denk ook niet wenselijk zijn als het überhaupt mogelijk is. Heb dit moment niet gezien. Misschien was het te risicovol van Brobbey en is rood op z'n plaats, maar dan vind ik dat hij die rode kaart direct had moeten krijgen. Het is heel onwenselijk als een scheidsrechter na enkele dagen uitstel totdat de wedstrijd wordt uitgespeeld nog zo'n beslissing kan nemen over iets dat voor het staken is gebeurd. Dan kan een scheids, bewust of onbewust, beïnvloed zijn door media of andere factoren. Dat zouden we echt moeten voorkomen, ongeacht of het in dit geval terecht of onterecht zou zijn. Het lijkt mij dat, zoals tijdens een gewone wedstrijd ook het geval is, het moment waarop de kaart gegeven kan worden voorbij is.

2 oktober 2023 om 18:09

De Toekomst ik vind dat dit wel kan. Of hij rood moet krijgen weet ik niet. Maar ze kunnen toch "gewoon" beelden bestuderen en net zoals bij, of via, var zelf bepalen of het rood was of niet.

2 oktober 2023 om 18:10

Snap dit en ben er deels mee eens, maar op dat exacte moment was een kaart geen prioriteit, maar het veiligstellen van de keeper.
Ik vind wel dat de beelden goed bekeken mogen worden, zeker om dit in de toekomst zoveel mogelijk proberen te voorkomen.

2 oktober 2023 om 18:13

Ik ben wel erg benieuwd hoe dit spelregel-technisch in elkaar zit. Het spel is na die actie (/overtreding) niet meer hervat. Normaliter zou ik dus denken dat de VAR hier nog steeds over mag oordelen. Tuurlijk zal hij zijn beïnvloed door het publieke debat maar ik ben erg benieuwd of daar in de regelementen rekening mee is gehouden. Verder ben ik benieuwd of de VAR überhaupt al naar deze actie heeft gekeken. Als dat niet het geval is dan lijkt het mij ook niet meer dan logisch en eerlijk dat dit alsnog gedaan gaat worden.

2 oktober 2023 om 18:18

@IronManUtd en PSVChamps, als zoiets was gebeurd zonder deze dramatische gevolgen hadden we ook de discussie gehad over rood of geen rood, maar was het moment voorbij en moesten we het doen met de beslissing (welke dan ook) die op dat moment was gemaakt. Dat is hoe het nu is geregeld. Op het moment dat de situatie zich voordoet kan de scheids in samenwerking met de VAR beslissen rood te geven, maar daar hebben ze enkele minuten voor en geen druk van buitenaf qua media. Als dit rood was, prima, maar dan vind ik dat die rode kaart direct gegeven had moeten worden. Nu kan de uitkomst van de beslissing anders zijn dan wanneer de wedstrijd in 1x was uitgespeeld en dat is niet eerlijk. De situatie is geweest en niet beoordeeld, klaar (voor deze keer). Als we zoiets in de toekomst anders willen hebben of duidelijker af willen spreken, prima, moeten we nieuwe afspraken over maken. Zeker nu wedstrijden vaker stilgelegd worden denk handig om zulke dingen mee te nemen, maar dat is dan wel voor de toekomst.

2 oktober 2023 om 18:19

@MeMyselfAndI, de scheids heeft afgefloten toch? Daarmee is de situatie, voor zover ik weet, afgesloten.

2 oktober 2023 om 18:21

De To... ik weet niet of die discussie er dan geweest was. Ik denk het niet, want dan was hij waarschijnlijk over hem heen gesprongen. Ik hoor echter vaak bij rode kaarten dat er geen sprake hoeft te zijn van opzet.
Maar nogmaals, ik zeg zeker niet dat dit rood is. Maar hij zou wel voorzichtiger moeten zijn. Als je zo groot en lomp bent en overal op doorloopt is het een kwestie van tijd. En er was overduidelijk niets meer te winnen.

2 oktober 2023 om 18:21

Nee de klok staat nog stil. Tot er hervat is. Technisch gezien mag het nog bij hervatting

2 oktober 2023 om 18:21

En voor de duidelijkheid, ik ben er niet op tegen dat zoiets mogelijk nog beoordeeld kan worden en als Brobbey rood verdient, geef hem dan maar. Gaat mij echter om het grotere plaatje. De scheids kan nu beïnvloed worden door partijen of druk die normaliter geen rol speelt bij de beoordeling en dat lijkt mij zeer onwenselijk.

2 oktober 2023 om 18:28

De To...een scheids staat ook altijd onder druk van een heel stadion. Verder is er in de media nagenoeg geen discussie over het moment zelf, dus weet niet of er erg sprake is van beïnvloeding.

2 oktober 2023 om 19:28

Spelregel technisch gezien kan er nog een kaart worden gegeven zolang het spel niet hervat is. Doordat de wedstrijd gestaakt is, duurt het extreem lang voordat er hervat kan worden.

Of er nog een kaart gegeven zal worden (als dit al rood waard is, wat ik betwijfel eerlijk gezegd) hangt denk ik vooral af of de review van de VAR al afgerond was of niet. Die data zal er in Zeist wel zijn (incl geluidsopnames) en dat zal leidend zijn.

2 oktober 2023 om 19:42

Het spel is nog niet hervat en dus kan de VAR er nog altijd rood als advies voor geven.

2 oktober 2023 om 20:57

O, dus de bal mag ook nog op de stip vanwege die duw in de rug? Dat was de eerste overtreding namelijk

2 oktober 2023 om 18:06

Hij is op volle snelheid en krijgt ook nog een duw in de rug.

2 oktober 2023 om 18:11

Scummyman hij loopt redelijk hard, maar dat duwtje zag er niet heel noemenswaardig uit. Al zeker niet bij een gast van 90kg of zo. Ik denk wel dat hij misschien wel had kunnen springen, al kan ik niet goed zien of hij hiervoor helemaal lekker uitkwam met zijn passen.

2 oktober 2023 om 18:13

Als hij ook nog een duw in de rug krijgt, zou je eigenlijk die verdediger die duwt rood moeten geven. Kan niet, moet niet, snap ik allemaal wel. Maar dat zijn de meest smeriger duwtjes die je uit kan delen. Op volle sprint op de keeper af en dan nog een zetje mee krijgen. En je ziet nu, als Brobbey geduwd wordt, het resultaat. Ik heb die duw alleen niet gezien

2 oktober 2023 om 18:20

Op volle snelheid zorgt zo’n duwtje er denk ik voor dat hij een tiende van een seconde later springt en de keeper raakt.

2 oktober 2023 om 18:20

Juist een zware snelle speler kan je prima uit balans brengen met een duwtje. Misschien wordt het tijd dat keepers goede hoofd bescherming dragen. Spelers worden steeds groter en gespierder en dan is die impact groter. Kijk maar naar rugby, daar dragen ze wel hoofdbescherming.

2 oktober 2023 om 18:20

Jij vindt het dus eigenlijk een strafschop voor ajax en een rode kaart voor RKC. Laat je nakijken.

2 oktober 2023 om 18:21

Scumm... hij springt niet.

2 oktober 2023 om 18:38

Heb je hem ooit zien springen? Betwijfel ten zeerste of hij hoog genoeg kan springen om over de keeper te gaan. Anyway, voetbal blijft een contact sport. Betekent niet dat je af en toe beter actie kunt onderbreken. Maar buiten de live wedstrijd om, heb ik geen herhaling gezien dus kan verder niet oordelen.

2 oktober 2023 om 18:51

@Felixforte
Anders lees je ook even het stukje dat ik zeg dat dit niet zou moeten en niet kan. Ik moet me na laten kijken, terwijl jij moeite hebt met lezen en het interpreteren van een berichtje. Komt bij dat ik ook reageer op die mensen dat Brobbey dit bewust deed en dus rood zou moeten krijgen. Maar deze situatie heeft zich voor gedaan omdat die speler van RKC een duw gaf. Zonder die duw, hadden we deze situatie niet. Snap je t nu?

2 oktober 2023 om 19:00

Nora1... dus je hebt de duw niet gezien, maar zegt wel dat dit gebeurd is omdat er een duw was? Nee, ik snap het dan in ieder geval nog niet. Kan zijn dat ik het ook verkeerd lees hoor.

2 oktober 2023 om 19:26

Iron

Nou wat ik eigenlijk bedoel is, als Brobbey geen duw krijgt is het gewoon lomp. Krijgt Brobbey wel een zetje, kun je deze blessure volledig op het conto van de duwende verdediger schrijven. Meestal pakt het andersom uit als de verdediger nog een duwtje meegeeft, de keeper is van een blok beton en dan heeft de spits pijn. Doel van de verdediger bereikt, zeg maar. Alleen nu pakt dat dus verkeerd uit voor die verdediger. Ik zie inmiddels meer secties omtrent de duw, dus ging er later in dit draadje vanuit dat deze ook daadwerkelijk gegeven werd.

2 oktober 2023 om 19:30

Hij springt toch op het einde?

2 oktober 2023 om 20:57

Als Brobbey was gevallen had het een strafschop moeten zijn, Vaessen ging duidelijk niet voor de bal

2 oktober 2023 om 19:11

Wel lastig hoor. Moet hij die rode kaart dan niet nu al krijgen, voor de volgende competitiewedstrijd? Of hervatten en dan meteen rood. Maar dan vind ik het vreemd om het zo lang giswerk te laten zijn. Al dit gespeculeer moet de knvb eigenlijk voorkomen door nu al uitsluitsel te geven. Op basis van de getoonde beelden kan niemand dat. Maar met alle beelden van espn moet dat een koud kunstje zijn.

2 oktober 2023 om 19:21

Hou toch op over rood. Laat je niet zo opnaaien door die gek bij Rijnmond. Er is totaal nergens zichtbaar dat hij een bewuste actie tegen die keep neemt. Gewoon dommen pech uit een duel tussen drie mensen.

2 oktober 2023 om 19:31

Het is ook wel iets meer dan domme pech toch?

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het absoluut geen rood maar Brobbey neemt hier wel een risico met hoe hard/snel hij in komt. Hij is te laat en raakt de tegenstander. Wat mij betreft een gele kaart (vergelijkbaar met een te late tackle).

Dat de gevolgen nu enorm groot zijn is heel triest maar dat mag niet meewegen.

2 oktober 2023 om 19:31

Ik ben niet opgenaaid. Je kunt op basis van de beelden geen uitsluitsel geven, positief of negatief. Dus laat de knvb daar dan even mee komen anders krijg je dit soort gespeculeer. Daarbij is niemand gebaat. Ik snap dat jij het op basis van de beelden pech wil noemen, maar daarvoor heb ik meer camerastandpunten nodig. Die krijg ik niet. Dus laat de knvb daar maar over oordelen. Gezien de ernst van de blessure is zo'n verheldering wel gewenst.

2 oktober 2023 om 19:34

@ jaakke , oh ik zie het al. De reactie waarop ik reageerde is verwijderd, daardoor komt mijn eerste zin nogal ongenuanceerd over.

2 oktober 2023 om 19:52

Het maakt niet uit of hij dit expres doet toch, doorlopen op de keeper kun je gewoon bestraffen. Intentie kun je niet inschatten, dus moet je niet mee laten wegen.

Ik geloof zelf niet dat hij het bewust doet, maar dat maakt voor arbitrage niet uit als het goed is

2 oktober 2023 om 19:30

Ik vind het prima, maar dan moet je iedere keer dat een spits door loopt op de keeper rood gaan geven. We hebben deze discussie alleen maar omdat het ongelukkigerwijs vreselijke gevolgen had. En dat is dus ook precies waarom deze van der Laan dit soort discussies niet kan starten. Of Brobbey nou de intentie had om de keeper een tik te geven of niet, ik denk dat iedereen het er over eens is dat Brobbey hem niet dit aan wilde doen.

Wat een onzin gezien wat kramer altijd uitspookt als die tegen ajax moet? Foto moment geeft vertekend beeld. Zou brobbey een kruisje hebben geslagen op dat moment voor een slechte afloop? Gekke reactie niemand zou dit met opzet doen ook al zou je het willen lukt het niet eens!!

2 oktober 2023 om 18:07

Kramer heeft zich weer misdragen tegen Ajax, met kleine irritante overtredingen. Die man kan het maar niet loslaten, hij ziet een Ajax shirt en moet weer onnodig doorlopen of een beuk uitdelen. Dat hij geen geel heeft gekregen is weer verrassend.

Wat Kramer doet is bewust en niet ongelukkig. Wat Brobbey deed was ongelukkig en niet bewust.

2 oktober 2023 om 18:39

Brobbey heeft alleen tegen dat hij dit soort inkomen op een keeper wel vaker vertoont,alleen is dat tot zaterdagavond goed afgelopen.je kon er op wachten dat het eens mis zou gaan.

2 oktober 2023 om 18:09

Ik vond het niet gepast om na de wedstrijd iets over kramer te zeggen. Wat een nare kerel is dat. Hij is zeker 6x doorgegaan nadat de bal al weg was. Zo iemand is dan aanvoerder.
Maar, ik vond ook dat brobbey meer had kunnen doen om vaessen te ontwijken. De bal was wel los en laat in de wedstrijd is het wellicht lastig om een situatie goed in te schatten.
Boven al was het vooral heel ongelukkig.

2 oktober 2023 om 18:37

Ga alsjeblieft niet naar Kramer wijzen en zeggen dat hij erger is. Volgens mij heeft hij nog nooit iemand een ernstige blessure bezorgd. Ik ga er vanuit dat Brobbey geen opzettelijk letsel probeert aan te brengen en daar ga ik bij Kramer ook vanuit.

2 oktober 2023 om 19:38

Bij Kramer mag je er niet van uit gaan ...je moet er van uit gaan. Gezien zijn gedrag binnen de lijnen en als je dat subjectief vindt dan moet je er vanuit gaan omdat hij het zelf ook heeft toegegeven.

2 oktober 2023 om 21:18

Dan is hij er ook nog eens heel slecht in want het is nog nooit gelukt. Volgens mij zijn er scheidsrechters en Var's en als hij echt over de schreef zou gaan, wordt hij heus wel aangepakt

Ben je ook wel een treurig eitje hoor. Lekker pure aannames er uit gooien om je gelijk te halen. Dat dit in het denkvermogen van deze man zit, zegt meer over hem dan over Brobbey.

Ik geloof niet dat hij dit bewust deed. Maar hij zou in het vervolg misschien wel iets voorzichtiger mogen zijn. De week ervoor blesseerde hij tegen feyenoord volgens mij ook haast iemand door zo hard door te gaan. Ik weet dat het een contactsport is, maar als je te laat bent kan het eigenlijk alleen dit soort dingen opleveren. Normaalgesproken spring je dan.

2 oktober 2023 om 18:22

Tegen Feyenoord was 100% bewust en uit frustratie. Hij had daar inderdaad met wat pech Zerrouki al ernstig kunnen blesseren.

2 oktober 2023 om 18:27

marocberkane ik lees hieronder dat het hancko was, maar weet het niet meer zeker. Of misschien was het 2x Maar dat zag er inderdaad ook lelijk uit. Maar kreeg niet eens geel geloof ik.

2 oktober 2023 om 19:32

Dat ben ik helemaal met je eens. En als we dit soort gevaarlijk doorlopen voortaan af kunnen leren dan is er in ieder geval nog iets goeds uit voortgekomen. Maar dit soort discussies zijn heel erg moeilijk, weinig mensen kunnen zoals jij nu wel goed doet de nuance aanbrengen. En dan krijg je 'brobbey schopt hem bewust Ko' en dan krijg je de internethelden die via social media racisme spuien naar Brobbey.

Loopt hij langer door dan nodig? Ik denk zelf van wel. Moeten spitsen daar eens mee kappen? Ja, hoe eerder hoe beter. Dat ben ik met je eens.

2 oktober 2023 om 19:42

Ewoud ik vind de comments hier redelijk genuanceerd. Eigenlijk is niemand het eens met deze man dat het duidelijk express gedaan is.

Er zit natuurlijk een behoorlijk gebied tussen "bewust willen raken" en "alles eraan doen om hem niet te raken". Ik geloof niet dat ie hem bewust wilde raken,maar hij had het wel kunnen voorkomen

2 oktober 2023 om 18:10

Ja, als hij op turnen was gegaan, had dit nooit gebeurd... In het voetbal zijn er echter soms momenten dat 2 of meer spelers voor de bal gaan en er hierdoor een harde botsing plaatsvindt. Hoort erbij. In 95% van de gevallen gaat dat zonder al te grote problemen, maar soms raakt iemand geblesseerd. In dit geval pakt het echt dramatisch uit, maar Brobbey moet (binnen het normale) de volgende keer weer gewoon het maximale eruit proberen te halen.

Wat een onzin. Toen dit incident gebeurde heb ik direct de beelden teruggekeken en voor zover ik kon zien - want het was van een eind weg te zien - was dit echt ongelukkig.

Voetbal is een contactsport en er gebeuren nare dingen op het veld, opzettelijk of per ongeluk. Met Vaessen was het vrij heftig en ik ben blij dat de eerste berichten niet al te slecht zijn, maar ik zie hier geen enkele opzet in. Shit happens.

Maargoed, je zal altijd personen hebben die dit anders beoordelen. Harry van der Laan heeft het net als vrijwel iedereen hier op een scherm gezien en de beelden zijn erg onduidelijk. Maar hij heeft dit tientallen keren meegemaakt in zijn eigen carrière? Dan weet hij ook dat elke situatie anders is....

2 oktober 2023 om 18:32

Laat ik voorop stellen dat ik er ook vanuit ga dat dit gewoon ongelukkig is maar in zo'n situatie zou rood wel gegeven kunnen worden.
Weet je pas geleden die overtreding van Marcello in Brazilië? Die ging gewoon heel ongelukkig op een tegenstander zn been staan terwijl hij zelf een actie maakt. Voor 100 procent duidelijk dat het ongelukkig was, maar de tegenstander breekt wel z'n been. Wel of niet rood?

2 oktober 2023 om 18:46

Thomas Müller tegen Ajax die (ik meen) Tagliafico in het gezicht raakte. Ook onbewust maar het scheen, maar er was toch een overduidelijke consensus voor rood.

De enige werkelijk hier is dat je op basis van de tv-beelden niets zinnigs kan zeggen over de intentie van Brobbey, omdat ESPN gelukkig zo discreet was om geen close-ups td laten zien. Niemand kan op deze beelden beweren dat het 100% bewust was, zoals ook niemand met 100% zekerheid het tegenovergestelde kan zeggen. Iedereen die dat wel doet is bevooroordeeld.

2 oktober 2023 om 20:25

Ja, dat is een hele goede vraag Markerazzi. Ik zeg geen rood, omdat de intentie er niet is én omdat Marcello er niets aan kon doen. Niet te laat, niet te lang doorgegaan. Het was echt gewoon een actie die binnen een halve seconde helemaal fout ging. Ik vond de rode kaart dan ook onnodig. En toch snapt iets in mij dat rood had gekund. Maar laat ik voorop stellen dat ik van de 3 voorbeelden (Brobbey, Marcello en Muller), alleen de kaart van Muller echt terecht vond. Alle 3 zeker ongelukkig, maar Muller nam het risico met een te hoog been, Marcello zat in een actie en Brobbey sprong te laat.

Maar er is hier geen correct antwoord op. Een zeer lastige situatie met Marcello.

Bijzonder hoe mensen zo’n sterke mening kunnen hebben zonder dat we fatsoenlijke beelden hebben gezien.

Ik denk dat het niet uit te sluiten valt dat Brobbey lomp doorging en wellicht een overtreding maakt. Er zijn genoeg soortgelijke gevallen geweest waar een aanvaller fout zat. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat Brobbey de bal veel te ver voor zich uitspeelde en er eigenlijk geen reden meer was om er nog vol voor te gaan.

Dat hij het expres doet lijkt me niet. Hij krijgt misschien zelfs nog een klein zetje van de verdediger vlak voor de botsing.

2 oktober 2023 om 18:18

Hij speelt de bal op volle snelheid twee meter voor het ongeluk te ver voor zich uit. Er is geen enkele manier meer om dan te stoppen. Het veiligste is doorrennen en er overheen springen. Ik denk dat dat de intentie was maar door dat kleine duwtje hij een halve seconde te laat was.

Harry van der Laan zegt wel vaker vreemde dingen, maar dit slaat alles. Vervelende vent.

Kan me niet voorstellen dat hij dit expres doet, maar wat mij betreft mag je hier wel degelijk rood voor trekken. Dit is gewoon letterlijk levensgevaarlijk en makkelijk te voorkomen als spits. Want elke wedstrijd duiken keepers voor ballen maar meeste spitsen ontwijken dat netjes.Overigens hoor ik weinig mensen over die duw van de rkc speler, die speelde ook zeker mee (desalniettemin is de keeper redelijk eenvoudig te ontwijken, je weet dat je hem daar 9 van de 10 keer gaat tegenkomen)

2 oktober 2023 om 18:15

Hij krijgt op volle snelheid een duwtje en probeert hem nog te ontwijken door te springen.

2 oktober 2023 om 18:16

Scummyman hij springt echt niet. Als hij al springt dan is het richting zijn hoofd, maar lijkt meer op een lange pas. Maar hij probeert er in ieder geval niet overheen te springen.

2 oktober 2023 om 19:32

Hij springt echt niet en dan de volgende zin beginnen met “Als hij al springt” denk dat je het misschien nóg een keer moet bekijken.

2 oktober 2023 om 18:15

Baardgrasmus ik heb het net nog paar keer teruggekeken, maar dat duwtje was wel licht hoor. Hij kwam niet lekker uit met zijn passen, maar had een pas eerder al kunnen zien dat hij het niet ging halen. Het was in ieder geval echt heel onhandig.

2 oktober 2023 om 18:21

Onhandig was het zeker, en uiteindelijk ook lullig want dit wil niemand. Het duwtje was licht maar het kan net het verschil maken.

2 oktober 2023 om 18:23

Baard... ik zie in de herhaling geen verschil in snelheid of richting door het duwtje, en ik zie echt 0 poging om te springen of op wat voor manier dan ook te ontwijken.

2 oktober 2023 om 18:39

Ja misschien heb je gelijk hoor

2 oktober 2023 om 19:41

Dit is millimeter werk. Je gaat niet 5km harder van zo’n duwtje je komt een centimeter verder uit waardoor je een halve seconde later springt waardoor je net of net niet langs of over de keeper springt.

2 oktober 2023 om 19:17

Buitensporige inzet kan rood opleveren inderdaad. Dus dan is intentie niet eens zo belangrijk. Maar zonder alle beelden durf ik me daaraan niet te branden. Wilde alleen toevoegen dat voor zo'n type rode kaart indd een regel is.

Expres is niet het goede woord. Onvoorzichtig is het wel, maar ik neem aan dat ie dit ook met zich meedraagt en voorzichtiger zal zijn, want van opzet was geen sprake denk ik.

Brobbey heeft gewoon pech met z’n bouw. Als hij tegen een keeper aanloopt is de keeper de Sjaak ipv andersom. Normaliter is de spits de Sjaak maar nu Vaessen. Brobbey maakt nooit nasty overtredingen.

2 oktober 2023 om 18:25

Frikx de week ervoor doet hij tegen feyenoord wel ook zoiets. Je kunt gewoon niet zo je 90kg overal maar tegenaan torpederen.

2 oktober 2023 om 18:29

Een verdediger die een beuk krijgt van een aanvaller gebeurt elke wedstrijd drie keer en tien keer andersom. Ook bij Brobbey, maar die krijgt ook redelijk wat schoppen, gewoon geel voor geven of rood afhankelijk van de actie. Staat los van dit duel.

2 oktober 2023 om 18:36

Frikx dat was echt geen beuk. En het staat er niet helemaal los van. Hij moet gewoon voorzichtiger spelen. En daarmee bedoel ik niet hij ballen moet laten lopen. Maar als er niets te halen is heeft het geen zin vol door te gaan.

2 oktober 2023 om 18:43

Met een knie of voet tegen een hoofd maakt dat weinig uit denk ik. Ja hoe zwaarder hoe harder, maar dit is meer een kwestie van ietsje voorzichtiger zijn.

Zeker weten doe je het nooit, maar ik hoop toch dat we nog uit kunnen gaan van het goede van de mens, in dit geval Brobbey. Het is wel typisch dat bij de tegenstander een spits liep die volgens velen wekelijks doorloopt op keepers maar nog niet voor letstel heeft gezorgd bij de tegenstanders. Hopelijk wordt daar ook mee gestopt, want ook hij loopt echt niet op het veld om mensen bewust te blesseren

2 oktober 2023 om 19:35

Hij heeft Onana en Cillessen willen blesseren, dat heeft ie zelf toegegeven.

2 oktober 2023 om 19:56

Schei uit man, kijk hoevaak hij deze wedstrijd alweer met zn armen zwaait.

2 oktober 2023 om 21:21

@afca. Als hij echt over de schreef was gegaan dan had heus de scheidsrechter of VAR wel ingegrepen. Zoals ajax als een rode lap voor Kramer is. Zo is kramer de rode lap voor veel Ajacieden.

2 oktober 2023 om 19:58

Misschien moet je ff terugkijken naar de zeer bewuste overtreding van dhr.kramer op Avila in de eerste helft.....zonder de bal te willen spelen, de lucht in gaan...halve draai maken en met je reet vol de tegenstander raken,vervolgens doorzwaaien en (in dit geval) met je linkerarm vol een tik in het gezicht uitdelen.....uitvoering door dhr.kramer...een 10 met een griffel zou Hans van Zetten hebben gezegd

2 oktober 2023 om 21:24

Ik kan je alleen maar dezelfde reactie geven als hierboven aan afca. Als hij echt over de schreef was gegaan dan had heus de scheidsrechter of VAR wel ingegrepen. Zoals ajax als een rode lap voor Kramer is. Zo is kramer de rode lap voor veel Ajacieden.

Bijzondere stelling, zonder ook maar één goede herhaling te hebben gezien omdat ESPN zo discreet was dat niet uit te zenden. Maar net zo bijzonder zijn al die reacties dat het 100% een ongeluk was. Dat kan je namelijk net zo min met zekerheid zeggen op basis van de tv-beelden. Iedereen die claimt de intenties van Brobbey met 100% zekerheid te weten is bevooroordeeld. Ik kies er trouwens ook voor om uit te gaan van een ongeluk. Mijn hand zou ik er alleen niet voor in het vuur durven steken.

2 oktober 2023 om 18:56

Hijniet! op zich hebben veel mensen wel herhalingen gezien hoor. Inderdaad niet op tv, maar heel veel grote media hebben het "gewoon" gepost.

2 oktober 2023 om 19:08

Toch niet de close-up?

2 oktober 2023 om 19:13

Hijni... nee die heb ik inderdaad niet gezien. Ik denk dat we op geen enekel manier kunnen bepalen of het express was of niet, ongeacht welke beelden we zouden hebben. Ik neem sws aan van niet. Maar je kunt er op zich wel mee beoordelen of het een overtreding was of niet.

Als je dit expres doet hoor je niet op een voetbalveld thuis. Lijkt me niet dat Brobbey het bewust deed. Neemt niet weg dat dit prima voorkomen had kunnen worden met een beetje inschattingsvermogen.

Denk dat hij gelijk heeft, niet bewust om hem te blesseren maar hij doet ook geen enkele poging om hem te ontwijken... het is tevens dan ook gewoon een kaart, net als een ander die te laat is en iemand dan raakt! Zijn gedrag is tevens ook bijzonder, geen enkele emotie over dat hij iemand ko tikt hij staat erbij en reageert heel vlak

Dan ben je echt een triest persoon als je dit durft te zeggen.

@VZ
Kan dit artikel mogelijk verwijderd worden of aangegeven worden dat dit een mening is van iemand? Hiermee worden meer leeghoofden aangespoord om dit als feit aan te nemen en zo Brobbey weer racistisch te bejegenen, terwijl de beste man die deze uitingen doet helemaal 0.0 meer kennis heeft dan wat de beelden laten zien en alleen maar provoceert

2 oktober 2023 om 19:01

kroetsj dat staat er toch bij:
"iedereen had het over een ongelukkige botsing, maar dit heeft niets met een ongelukkige botsing te maken”, zegt Van der Laan bij FC Rijnmond. “Hij kan de keeper gewoon ontwijken. Hij kan over hem heen springen of hij kan er ruim omheen."

En er staan tevens nog wat opmerkingen bij van mensen die het tegendeel beweren.

2 oktober 2023 om 20:50

Ik lees in je quote niks over het melden van een mening, wel dat van der Laan de boel opstookt door te zeggen dat het geen ongelukkig botsing is, in mijn ogen een insinuatie van opzet vanuit Brobbey.

2 oktober 2023 om 21:25

kroet... er staat dat van der Laan het zegt. Dan is het toch zijn mening?

Hij nam die bal niet goed aan...en probeert er nog bij te komen...zo zie ik t....daarbij komt dat het bij Ajax niet loopt en je alles wil doen om die bal erin te tikken, 'Harry'

Brobbey heeft natuurlijk nooit de intentie gehad om Vaessen bewust te raken en hem pijn willen doen. Domme uitspraak van Van der Laan. Neemt niet weg dat het wel een lompe actie was van Brobbey. Hij had Vaessen kunnen en moeten ontwijken.

Vind dit best een behoorlijke beschuldiging. Ben een trouwe kijker van Rijnmond en vind Harry vaak gekke meningen hebben. Toch is het goed om hier de discussie over te voeren. Als spits neem je een risico en dit is het gevolg. Ik geloof niet dat Brobbey hem bewust wil raken en al helemaal niet bijna doodschoppen. Maar hij neemt wel een risico…Lastige kwestie.

2 oktober 2023 om 19:18

Wat is hier lastig aan? Ze gaan voor de bal, Brobbey is te laat. Nare botsing en de rest weten we allemaal. Als je hierover twijfelt heb je hopelijk zelf niet gevoetbald. Want dit kan iedereen overkomen. Het is ziek om te denken dat hier opzet in het spel is of om daar ook maar over te twijfelen.

Ben het hier niet mee eens, denk dat Brobbey totaal niet bewust hem heeft willlen schaden.
Verschrikkelijk dat sommige mensen dit denken.

Tijdens voetbal kan een blauwe plek ook zomaar gebroken benen opleveren. Voetbal is fysiek. Als Brobbey met 90 kilo op een grasspriet benen gaat staan van iemand die 60kilo is dan breekt het. Tijdens voetballen zie je altijd de meest harde overtredingen, maar alles gaat net goed. Dat Brobbey vol erin gaat getuigd van strijdlust. Hij kreeg hele tijd gezeik dat hij slecht is, dan is hij getergd en is het weer niet goed. Voor hetzelfde schopt de keeper de bal naar voren en wordt het 3-3 en dan zegt iedereen Brobbey had door moeten rennen op de keeper. Of de overtreding van Marcelo waar iemand zijn been breekt. Is ook heel onschuldig. Dit soort dingen gebeuren helaas. Misschien had de keeper niet zo onbesuisd erin moeten gaan. Hij had immers al een keer botsing tegen zijn hoofd. Dus wellicht is zijn manier van spelen wel onbesuisd. Kan mij niet herrinneren dat Brobbey vaak geel of rood pakt.

Volgens mij lijkt me toch duidelijk dat Brobbey aan de kant probeert te gaan als ie ziet dat ie de bal niet meer kan pakken, daardoor raakt ie juist het hoofd. Was ie doorgelopen, dan had ie wel maag/ribben geraakt, waar Vaessen de bal pakte.

Zeker keepers zouden beter een helm dragen. Twintig jaar geleden wilde ook geen wielrenner eraan, nu doet iedereen het.

Ach het zal wel aan mij liggen als Ajacied, maar ik vind het veel logischer om af te gaan op Michiel Kramer. Die gozer was de hele wedstrijd bezig, ellebogen uit te delen, hand in het gezicht, 3 keer doorgaan op een speler toen de bal al was gespeeld en van Boekel bleef het maar toe laten. Brobbey is een beetje een lompe jongen, maar doet dit echt niet expres, hij word ook nog van achteren geduwd dat kan nog al invloed hebben als je naar een bal toesnelt.

2 oktober 2023 om 21:30

binny kramer mag meestal wel een paar keer geel krijgen. Dat heeft echter niets met dit topic te maken.
De discussie gaat over brobbey. Ik geloof inderdaad ook niet dat hij dit express doet. Maar lomp doen kun je soms ook geel voor krijgen.
Je laatste zinnetje is/was trouwens een beetje onnodig. Vandaar dat ik die aangepast heb.

Zonder enig bewijs iets roepen als een feit is niet slim.

3 oktober 2023 om 08:36

Daarom. Laat de KNVB, VAR en scheidsrechter van dienst de beelden inzoomen en dichtbij kijken en dan met een statement komen. Deze hele situatie zorgt alleen voor speculatie en daardoor krijg je snel 2 kampen die er lekker vol in beuken zoals op dit forum. Ik ben allang al blij dat Vaessen weer op de been is en hopelijk wordt deze situatie zo snel mogelijk uit de wereld geholpen.

Uiteindelijk komt dit alles doordat Brobbey de bal te ver voor zich uitspeelt en vervolgens tijdens het proberen corrigeren een klein duwtje in de rug krijgt. Ik zie hier zeker geen intentie in. Ik vind dit gewoon lomp van een spits die blijkbaar gewoon te weinig techniek heeft. Je kunt Brobbey aanvallen op het feit dat hij moet werken aan zijn techniek, maar om deze ernstige situatie van Vaessen in zijn schoot te werpen gaat mij wel een beetje ver. Uiteindelijk is dit helaas ook voetbal. Een voetje te ver naar voren en je kan iemand oo snelheid volledig in puin schoppen zonder intentie en sommige vliegende tackles die totaal bewust zijn kunnen helemaal niets aan schade toebrengen aan de tegenstander.

Het kan , we zullen het nooit weten, maar als je dit toch roept en totaal geen bewijs kan overleggen dan ben je behoorlijk ziek. Waarschijnlijk problemen in het leven en de basisverzekering dekt dit niet
Harrie zou toch op zijn leeftijd moeten weten wat je roept en niet roept

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren