Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Bosnische fans na remontada Mostar: ‘Shame on you, Dick Advocaat. Shame on you!’

Laatste update:

Dick Advocaat is het mikpunt van spot geworden bij fans van Zrinjski Mostar. De Bosnische ploeg zorgde donderdagavond voor een spectaculaire remontada door tegen AZ een 0-3 achterstand om te buigen in een 4-3 overwinning. Uitspraken van Advocaat halverwege het duel bij Veronica komen nu als een boemerang terug.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor AZ, dat door goals van Myron van Brederode, Sven Mijnans en Dani de Wit bij rust tegen een comfortabele 0-3 voorsprong aankeek. Na rust ging het echter faliekant mis voor de ploeg van Pascal Jansen en was er een negatieve hoofdrol weggelegd voor de schutterende Mathew Ryan.

Advocaat was halverwege het duel niet onder de indruk van Mostar. "Ik snap niet dat dit soort ploegen mogen deelnemen in Europa", aldus de oud-trainer van de Alkmaarders. "Dit kan alleen bij een heel slechte ploeg." Mostar beleefde tegen AZ zijn vuurdoop in de Conference League. Nooit eerder was de club actief op het Europese toneel.

De uitspraken van Advocaat zorgen voor hoongelach in Bosnië, zo blijkt uit een video van Theo Brinkman, clubwatcher namens het Noordhollands Dagblad. Een fan van Mostar laat de uitspraak van Advocaat zien op zijn telefoon en roept: "Shame of you, Dick Advocaat. Shame of you!" Kicker noemt het 'een aanval van arrogantie' van Advocaat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

AZ stond inderdaad gewoon voor lul, hebben dus ook niets te zoeken in Europees voetbal. Het was echt beschamend en advocaat had dat natuurlijk niet kunnen voorzien.

22 september 2023 om 11:04

Met dezelfde redenatie heeft Ajax bijvoorbeeld al voor het tweede seizoen op rij niets te zoeken in de Eredivisie.

AZ staat flink voor lul. Ze hebben echter wel afgedwongen daar uit te komen, net zoals de tegenstander.

22 september 2023 om 11:33

Zolang je niet op degradatie plekken staat heb je dus genoeg te zoeken in de eredivisie. Dus die vergelijking gaat nergens over behalve dat je nog even wil provoceren.

22 september 2023 om 11:49

Gerard Aminkh. Wat moet jij een slecht leven hebben en gefrustreerd zijn met je Ajax haat. Volgens mij slaap je in een Ajax pyjama.mede dankzij dit Ajax heeft Nederland toch veel ploegen spelen in Europees verband.

Opzich wel logische uitspraken als je 3-0 voor staat bij rust. Advocaat kan er ook niet veel doen dat az een stelletje chokers zijn

22 september 2023 om 11:36

Logische uitspraken? Niks logisch aan, dat zijn kleinerende uitspraken. Die club speelt in hetzelfde Europese toernooi als AZ en ze winnen van AZ

22 september 2023 om 11:42

Kom op zeg, als die keeper van AZ een beetje normaal doet dan is er geen vuiltje aan de lucht. Als AZ 10x tegen deze club speelt winnen ze 9x en heeft Mostar 1x geluk. Dat was toevallig gisteren.

In Alkmaar wordt het 5-0 voor AZ.

22 september 2023 om 12:58

Het gaat er niet om wie wint. Waarom zou zo'n club niet mogen mee doen? Ze hebben zich toch gewoon gekwalificeerd? Wat kramen jullie toch allemaal onzin uit. Heb eens respect voor je tegenstander man.

22 september 2023 om 13:01

Als als als. Zou je sieren om gewoon Mostar haar knappe prestatie te erkennen. Beetje arrogant uit de hoogte doen alsof AZ de status van Real Madrid heeft.

22 september 2023 om 15:08

Ja maar die keeper van AZ deed niet “normaal”. The end.

22 september 2023 om 15:09

Hoeveel spanjaarden, duitsers of portugezen kennen jullie? Ik kan je beloven dat analysten in zulke landen geen rare opmerkingen maken over clubs die niet mee zouden mogen doen. Tuurlijk mag je je schamen als AZ zijnde en moet je dit gewoon winnen maar de arrogantie is bizar in dit land. Of vinden jullie Nederland een nederig en humble land? Ik ben benieuwd

22 september 2023 om 15:54

Blijkbaar zit jij dagelijks op fansites die Spaans, Duits of Portugees talig zijn...

Ik zal je meteen een voorbeeld geven: Vlak voor de loting van de CL heeft een club een filmpje gemaakt en Feyenoord belachelijk gemaakt.

22 september 2023 om 16:11

@woenselaar, ik weet niet of je kunt zeggen dat dit soort sentimenten onder de modale Duitser, Fransman of Portugees leeft maar het is absoluut zo dat dit soort sentimenten wel leven onder de spelers en de coaches van de tegenstanders van het Nederlands Elftal of van Nederlandse voetbalclubs.

Kijk naar de Argentijnse ploeg als een stelletje bloedfanatieke hondsdollen over het veld gleden door uitspraken van Van Gaal. Kijk naar de reactie van Mourinho tov Slot, nadat Slot te pas en te onpas bleef roepen in de media dat hij "liever naar Napoli of Manchester City kijkt dan dat hij een wedstrijd van Roma kijkt ter voorbereiding". Denk aan Van der Vaart die op Ziggo van alles en nog wat riep over de Spanjaarden en daardoor dus WEL de hoon van de complete natie over zich heen kreeg. Neem Sierd de Vos die zelfs voor de rechter gesleept is omdat hij achterlijke opmerkingen maakte over iemand's uiterlijk.

De dingen die "onze mensen" in de media roepen worden ook gewoon opgepikt in het buitenland. Het zorgt over het algemeen niet direct voor verongelijkte koppies bij de tv-kijkende bevolking, maar het wordt steeds vaker opgepikt door social media en kan dan als een enorme stok dienen om de Nederlandse tegenstander eens even flink de harses mee in te slaan.

Het generaliseren naar een complete bevolking vind ik ook enorm overdreven, maar in het buitenland zie je wel steeds vaker dat onze analisten niet onbesproken blijven..

22 september 2023 om 16:30

Ik hou niet van zulke kortzichtige reacties als dat je ‘deel van het probleem zou zijn’ als je niet akkoord gaat met de mening van een bepaalde groep. Moet je niet doen. We zijn allemaal individuen met een mening en iemand op dergelijke manier in een hokje stoppen is niet slim.

22 september 2023 om 17:50

@youricfc,

Dat geloof ik goed. De uitspraken werken voor sommige landen als een rode lap en dat zullen we als Nederlanders wellicht nooit begrijpen. Ik denk namelijk niet dat het met de intentie gezegd wordt om te kwetsen (zie uitspraak Slot). Slot zei het niet te pas en te onpas, meen dat het een keer gezegd is echter werd dat dusdanig groot opgepakt dat je het vaak voorbij hebt zien komen. Dat gaat dan een eigen leven leiden.

In essentie zei hij niks vreemds toch? Ik zou ook liever City en Napoli kijken in alle eerlijkheid haha (napoli was natuurlijk ook enorm goed dat jaar) en City won de Cl.

Een les voor Nederlandse coaches om ze geen stok te geven, ondanks dat de uitspraken vanuit eigen perspectief niet vreemd zijn. Waar wij onszelf in ieder geval als nuchtere Hollanders zien, zitten de zuidelijkere landen vaak vol met temperament (geen negatieve associatie bedoeld). Kan me niet heugen dat Duitsers vaak vallen over onze uitspraken en Fransen vinden zichzelf toch al geweldig, dat beeld kan niemand veranderen (lees dit met een knipoog ).

De uitspraak van Dick is natuurlijk al met al uitermate ongelukkig aangezien je daarna gewoon even een lesje nederigheid aangeboden hebt gekregen als AZ zijnde. Ik snap alleen wel dat gezien het spelbeeld die uitspraak niet heel vreemd was.

Het trekken naar een bepaald volk (in dit geval Nederlanders) ga ik echter niet in mee. Dat gebeurt echt overal (zie recent die keeper van Kopenhagen die het woord 'shit hole' in de mond nam) of een recidivist zoals Pierce Morgan. Dat soort personen zijn in alle landen aanwezig hoor. In aanloop naar de WK finale van 2010 zullen er in Spanje vast ook dingen over Nederland gezegd zijn en vice versa.

22 september 2023 om 11:46

Dat je dit logische uitspraken vindt zegt ook wel genoeg. Al sta je met 0-10 voor bij de rust, je dient anderen altijd te respecteren, dat is een zeer belangrijke omgangsvorm. Helaas snappen steeds minder mensen in Nederland hoe belangrijk het is om respectvol om te gaan met anderen, één van de redenen waarom het in de huidige maatschappij zo vaak misgaat.

Leuk man zo’n dronken gek voor je camera. Dick heeft geen gelijk want dit soort clubs horen in de conference league, daar is ie voor opgericht. Shame on AZ voor deze blamage.

Dick Advocaat heeft wel gewoon gelijk natuurlijk. Ik snap dat dit soort dingen niet leuk zijn om te horen als fan, maar kom op.....az moet zich kapot schamen.

Dat "stadionnetje" van die gasten ook....zag er uit als een amateur vereniging.

Wel mooie goals overigens die die gasten maakten....maar dit mag nooit gebeuren.

22 september 2023 om 11:10

@bizzlad En waarom heeft hij dan gelijk? Ik hoef persoonlijk geen Super League en zie liever een Europees systeem van voetbal waarin ook kleinere competities een kans krijgen om zich te tonen en te ontwikkelen.

22 september 2023 om 11:21

Omdat dit een clubje is van bedroevend niveau. Zoals ik al zeg, moet AZ zich kapot schamen dat die gasten uberhaupt een goal kunnen maken, laat staan dat ze winnen na een 3-0 voorsprong.

Ik ben ook absoluut niet voor een Super League, maar hier hoef ik ook niet perse naar te kijjken. Er is nog een hele grote middenweg

22 september 2023 om 11:30

“Bedroevend niveau” Dat kunnen ze ook zeggen over onze eredivisie. Gedeeld koploper dat klop krijgt van de nummer 10 uit Bosnië en niet eens kan winnen van een gepromoveerde team uit Noorwegen.

22 september 2023 om 12:05

Je kent het verschil tussen de regel en de uitzondering wel toch?

22 september 2023 om 13:31

De "uitzondering" mede bestaand uit AZ - Brann (penalties), Zrinski- AZ 4-3

Zrinski - Utrecht (ZM door na 2 ties), en op de laatste 2 jaar na minstens 1 jaarlijkse blamage.

PSV en Ajax verloren 6 jaar geleden nog van Osijek en Rosenborg, en sinds die tijd ook 4-1 van LASK (psv) en andere Europa league blamages

AZ verloor een beslissend duel in de europa league poule van HNK Rijeka en Feyenoord verloor de laatste 10 jaar ook regelmatig van 'mindere' landen, waaronder een 4-0 uitnederlaag tegen Trencin, een laagvlieger uit Slowakije

22 september 2023 om 14:07

Je hebt zelf wel door dat het feit dat jij tot 6 en 10 jaar terug moet om je punt te maken, eigenlijk mijn stelling alleen maar beargumenteert......toch?

22 september 2023 om 18:39

Timmio is bezig met een hetze tegen alles wat Nederlands is, wat ik persoonlijk al een beetje apart vind op een Nederlands forum maar goed.

22 september 2023 om 15:04

Ik vind het persoonlijk een hersenloze uitspraak waar totaal niet bij na is gedacht. De hele reden dat dit soort ploegen zo weinig middelen hebben, is omdat de UEFA datgene waar het geld (de miljardairs) zitten, voortrekt. Die landen hebben niet eens een directe CL-ticket als ze er uberhaupt al 1 hebben terwijl een land als Engeland er vier heeft. Dat noemen we dan zogenaamd de Champions League. Als alles eerlijker verdeeld was, waren de verhoudingen ook anders. Dan hebben de grote voetballanden (qua oppervlak) nog steeds een groot voordeel, maar dan was het te behappen geweest. Inmiddels is het helaas onherstelbaar.

22 september 2023 om 15:17

'dat stadionnetje ook, zag er uit als een amateurvereniging'.

Weinig amateurs in NL die capaciteit heeft van 9000 man. Inderdaad maar 1 echte tribune, maar die zat wel vol en met veel sfeer. Kunnen sommige eredivisieclubs nog wat van leren.

Ach ja, ik vind het wel charmant dat zulke clubs mee mogen doen. Vanuit Nederlands perspectief stellen ze niet veel voor, maar voor de inwoners aldaar is het prachtig om je te mogen meten met andere Europese teams. Zeker als je dan ook nog eens zo'n ongelooflijke overwinning boekt. Ik baal van AZ, maar tegelijkertijd zijn deze verrassingen waarom we voetbal volgen, toch?

Haha super ludiek, terecht en onschuldig toch. Geen bedreigingen, gescheld alleen leedvermaak. 😁

22 september 2023 om 12:54

Zegt die Nederlandse gast trouwens echt: "so, so is that!" ?? :'

Advocaat is een reliek uit een ver verleden, niets meer dan dat. Een van de vele mannetjes dat nog steeds leeft met het idee dat alles achter het oude Gordijn amper tot niet meetelt; in het bijzonder sinds Joegoslavië niet meer bestaat.

Er bestaat geen enkele gedegen reden om te beweren dat een club uit Bosnië in 2023 niet mee zou kunnen doen aan een Europees toernooi. Meneertje is zeker ook vergeten dat zelfs Sheriff uit een nog veel kleiner land (moldavië) niet zo lang geleden de uiteindelijke CL-winnaar wist te verslaan.

En om af te sluiten: waarom zouden clubs uit Schotland (waar hij getraind heeft) meer reden hebben om mee te doen dan clubs uit een land met slechts 2 miljoen inwoners minder?
Kortom, de Hagenees is in het verleden blijven hangen. Al best lang.

22 september 2023 om 15:12

Dit soort uitspraken getuigen sowieso van weinig vermogen om zo'n discussie aan te gaan. Niet zozeer vanwege de argumenten die jij hanteert, maar omdat Advocaat hier voorbij gaat aan het gigantische verschil in middelen en hoe dat tot stand is gekomen.

Er zijn landen die vier keer meedelen in het miljoenenbal dat de CL heet (zeer misplaatste naam overigens), terwijl daartegenover ook landen staan die niet eens 1 directe ticket hebben. Tja, dan weet je dat de clubs uit die landen nooit kunnen concurreren. De kampioen heeft vaak een begroting van een Nederlandse middenmoter en soms zijn het niet eens allemaal profvoetballers.

Ik vind het dus altijd zeer ongepast om denigrerend naar dit soort clubs te doen. Ze moeten het doen met de middelen die ze hebben en van de UEFA hoeven ze werkelijk niets te verwachten. Die lopen de miljardairs achterna en kijken geen moment om naar de voetballanden die ze zelf buitenspel hebben gezet. We lopen in Nederland weleens te klagen dat de verdelingen oneerlijk zijn, maar wat dat betreft hebben we het met de Eredivisie zo slecht nog niet.

Het is Conference League, daar zitten nou eenmaal niet veel wereld teams in. Als je de kwalificatie overleefd sta je gewoon terecht in het toernooi.

22 september 2023 om 11:51

Als je het heel letterlijk neemt natuurlijk wel. Uit alle uithoeken van het Europese continent en daarbuiten doen clubs mee aan deze competitie. Ik ben erg benieuwd hoe de volgende teams het gaan doen:
- KÍ Klaksvík (faeröer)
- Breiðablik (ijsland)
- KF Ballkani (kosovo)
en Mostar ook. Allemaal competities die eigenlijk nooit een club in een Europese toernooi weten te krijgen. En mooi voor deze landen dat als de clubs weten te presteren, ze hoger op de lijst komen en wellicht ook in de toekomst kans maken op het EL toernooi.

22 september 2023 om 15:14

Ik hoop het. Die landen worden achtergesteld door de Uefa, waardoor structurele verbetering een hele lastige opgave is. Ik vind het altijd wel mooi als dat soort ploegen zich weten te plaatsen voor de Europese toernooien.

De enige die zich moet schamen is AZ, genanter gaat het niet worden.
Ze hadden geen stadion die er achter ging staan maar een enkele tribune, eerste helft had het al 6 a 7-0 moeten staan, dit is een grotere afgang als toen met Utrecht in Luxemburg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren