Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Bayern maakt einde aan bekerdroom van Verbeek

Laatste update:

Het is Gertjan Verbeek niet gelukt om voor een bekerstunt te zorgen. Zijn VfL Bochum bood Bayern München goed tegenstand, maar na de eerste tegentreffer en een rode kaart liep der Rekordmeister uit naar een 0-3 overwinning. Hertha BSC plaatste zich eerder op de avond ook al voor de halve finale van de DFB-Pokal. De andere halve finalisten zijn Werder Bremen en Borussia Dortmund.

/

VfL Bochum - Bayern München 0-3
De supporters in het RewirpowerSTADION zullen 38 minuten lang serieus geloofd hebben in een stunt. Bochum kreeg immers de beste kansen en verder dan een schot van Arjen Robben, dat gevangen werd door doelman Manuel Riemann, kwam het bezoek lange tijd niet. Uit het niets kwam Bayern vervolgens op voorsprong: Robert Lewandowski schoot via de paal raak na een passje van Thomas Müller en twee minuten voor het rustsignaal moest de gastheer ook nog eens met tien man verder door een rode kaart voor invaller Jan Simunek. De Tsjech haalde de doorgebroken Robben neer, al claimden ze bij Bochum dat de Oranje-international een schwalbe maakte.

Robben werd vanwege twee eerdere overtredingen in de wedstrijd sowieso al uitgefloten door het Bochum-publiek, maar gezien de overwinning zal hij daar maling aan hebben. De penalty die na de val van Robben volgde, werd overigens gemist door Müller. In de beginfase was Bochum zoals gezegd het gevaarlijkst geweest; zo krulde Simon Terodde dertig centimeter naast en zag hij even later een poging geblokt worden door Holger Badstuber. Verbeek wist evenwel dat het met tien tegen elf nagenoeg onmogelijk zou worden om Bayern in de tweede helft nog partij te kunnen bieden en dat bleek.

/

Blau-Weiß kwam er in aanvallend opzicht niet meer aan te pas en nadat Robben al een goede kans voor bijkans open doel had laten liggen, werd het na ruim een uur spelen alsnog 0-2. Robben stuurde Müller met een lobje weg, waarna Thiago Alcántara bediend kon worden voor het tweede doelpunt van de formatie van Josep Guardiola. In het vervolg van de tweede helft bleef Bayern op zoek gaan naar een derde treffer. De beste kansen waren voor Müller en Douglas Costa, maar zij schoten na voorbereidend werk van Robben achtereenvolgens op de doelman en over. In de slotminuut werd het alsnog 0-3: Lewandowski scoorde na een pass van Robben.

/

Heidenheim - Hertha BSC 2-3
Hertha verzekerde zich eerder op de avond al voor het eerst in 25 jaar van deelname aan de halve finale. De nummer drie van de Bundesliga begon echter niet best in de Voith-Arena, want Arne Feick maakte er na tien minuten bij een hoekschop 1-0 van. Vedad Ibisevic maakte vier minuten later echter alweer gelijk en onder anderen Ibisevic en Anthony Brooks lieten hierna goede mogelijkheden liggen. Na 21 minuten viel de 1-2 via een volley van Ibisevic alsnog. Genki Haraguchi verdubbelde in de tweede helft de voorsprong voor Hertha en verder dan de aansluitingstreffer van Marc Schnatterer kwam Heidenheim vervolgens niet meer.


Denk jij dat Bayern München de DFB-Pokal wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat Robben weer moest doen alsof hij door een dubbelloops jachtgeweer in z'n rug werd geschoten.

Heidenheim, nog nooit van gehoord. Ken veel clubs van championship manager maar deze ken ik niet, misschien dat die sindskort bestaat (samenwerking)? Dan lijkt het mij ook logisch dat Berlijn doorbekert.

10 februari 2016 om 22:33

Sinds 1846 Zijn volgens mij nu een paar jaar achter elkaar al middenmotor in de 2e Bundesliga maar niet echt bekend nee.

10 februari 2016 om 23:14

Heidenheim ligt boven Ulm
De club promoveerde in 2014 naar 2. Bundesliga. Sinds 2009 speelden ze in de 3. Liga.
Ik vind het wel knap vergeleken met SSV Ulm 1846 die 2 keer degradeerde in de 1. en 2. Bundesliga achtereenvolgens en failliet verklaard werd.

Robben, smerige kaarten naaier! Echt om te kotsen gewoon.

10 februari 2016 om 22:39

Heerlijke voetballer!
Dat is wel een min-puntje

10 februari 2016 om 22:45

Het is de scheidsrechter die de kaart geeft! Hij voelde de wedstrijd niet aan en vond het rood. Ik vind die regel ook belachelijk!

10 februari 2016 om 23:22

Hij staat nog bij je favoriete spelers hoor

10 februari 2016 om 23:43

Haha ja heerlijke speler is het.. ik kan ook genieten van bijvoorbeeld Suarez, Ronaldo en Bale.. maar dit soort dingen ben ik gewoon op tegen, hebben ze allemaal niet nodig.

11 februari 2016 om 07:30

Ok bedankt, Ulm kende ik wel oude club van Nederlander en tegenwoordig trainer van FC Lienden Hans vd Haar.

Bochum begon sterk, hadden een paar redelijk tot goede kansen het eerste half uur met een beetje geluk scoor je er dan 1. Complimenten aan Verbeek & zijn mannen, die 0-3 op 't scorebord geeft nogal een vertekend beeld.

11 februari 2016 om 08:30

We hebben gewoon aardig stand gehouden tegen Bayern, maar na zo'n 0-1 weet je dat het over is. En na een rode kaart helemaal. Overigens dacht ik dat Robben zeker aangetikt werd, was geen slimme actie van Simunek.. Nu maar promoveren, zeker in deze vorm

Finale wordt normaal gezien terug Bayern tegen Dortmund.

10 februari 2016 om 23:37

Dat zou wel mooi zijn ja. Weet jij wanneer de loting is voor de halve finales?

11 februari 2016 om 00:17

Daarstraks geweest Hertha-Dortmund en Bayern-Bremen.

11 februari 2016 om 00:23

Alweer Berlijn uit. Hebben daar onderhand al vaker gespeeld dan zij zelf. Iig een soort van thuisvoordeel als we in de finale staan

11 februari 2016 om 06:45

Yep, mooi geloot van de Duitse handbaldoelman Wolff.

11 februari 2016 om 07:33

Duitsland mag hem wel bedanken, zonder hem waren ze nooit europees kampioen geworden. Had een reddingspercentage van 66 procent

11 februari 2016 om 11:28

Enkel in de finale

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren