Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Barcelona kondigt na Champions League-finale eerste zomeraanwinst aan’

Laatste update:

Barcelona gaat de transfer van Ilkay Gündogan na de Champions League-finale wereldkundig maken, zo is de verwachting van Mundo Deportivo. De middenvelder van Manchester City, die kans maakt op de treble, moet voor twee jaar gaan tekenen in het Spotify Camp Nou. Gündogan beschikt bij City over een aflopend contract, waardoor hij gratis is over te nemen.

Gündogan vormt sinds 2016 een belangrijke schakel bij Manchester City en wist onder meer vijf keer landskampioen te worden met the Citizens. Over een kleine maand loopt hij echter uit zijn contract en ondanks lovende woorden van Josep Guardiola is de Duitser niet van plan om zijn contract te verlengen. Xavi en Barcelona rekenen er ondanks de financiële perikelen op te profiteren van de impasse en stellen alles in het werk om Gündogan zo snel mogelijk naar Catalonië te halen.

Mundo Deportivo schrijft vrijdag dat de komst van Gündogan na de Champions League-finale van zaterdagavond wordt aangekondigd. Manchester City gaat in Instanbul op jacht naar de treble, als er moet worden opgenomen tegen Internazionale. De ploeg van Guardiola wist dit seizoen al beslag te leggen op de FA Cup en de landstitel. Achter de schermen worden op dit moment de laatste plooien gladgestreken in Catalonië, zo klinkt het. Gündogan gaat voor twee jaar tekenen met de optie op een derde jaar.

Voordat Gündogan zich officieel meldt bij Barcelona sluit hij volgende week nog eerst aan bij de nationale ploeg van Duitsland. Daar treft hij met Marc-André ter Stegen een toekomstig ploeggenoot. De twee zijn goed bevriend met elkaar. Ter Stegen drong bij de clubleiding van Barcelona al een paar keer aan op de komst van zijn landgenoot. Gündogan neemt het met Duitsland op tegen Polen (16 juni) en Colombia (20 juni). Het treffen met Oekraïne van aanstaande maandag laat hij schieten vanwege de CL-finale.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had gedacht dat Gündogan zijn contract zou verlengen bij Manchester City, zeker nadat hij nog veel speelt en gewoon heel goed is. Zeker in de afgelopen weken is hij weer in bloedvorm en heel belangrijk.

Maar voor Barcelona een hele goede aanwinst. Kan met gemak nog een paar jaar van waarde zijn en doordat hij transfervrij is, zal hij niet veel kosten. Zal vast tekengeld en een goed salaris krijgen, maar in verhouding valt het natuurlijk mee ten opzichte van een transfersom.

9 juni 2023 om 10:22

Na het winnen van de treble met City natuurlijk een perfect moment om weg te gaan. Ook na het verliezen van de finale overigens

9 juni 2023 om 12:37

Voor Barcelona spelen is natuurlijk wel even wat anders dan Plastic City. Als kind hadden deze spelers shirtjes van Barca en Real Madrid. Maar toch zeker niet van clubs als City en PSG. Dan snap ik best dat hij een droom in vervulling ziet gaan als hij in Barcelona kan gaan spelen en wonen.

9 juni 2023 om 15:22

Natuurlijk hadden zij geen shirtje van City of PSG. Maar waarschijnlijk ook niet van Barca of Real Madrid. Eerder van een Duitse club. Bij Gündogan denk ik dat het Schalke geweest is want hij komt uit Gelsenkirchen. Het fenomeen dat de kinderen allemaal in Messi-shirts rondlopen of in een shirt van de een of de andere grote buitenlandse club was twintig jaar geleden nog niet zo aanwezig. Bayern-shirts waren in deze regio (Westfalen waaronder ook Gelsenkirchen valt) zoals overal in Duitsland veelvuldig te zien en natuurlijk de shirts van de grote clubs uit de regio (dus hier Schalke en Dortmund) en van het Duitse elftal. Ook de droom voor Barca of Real Madrid te spelen was dus ook nog lang niet bij iedere speler gegeven. Ikzelf denk dat deze droom met de tijd ook vervaagt en bij volwassen mannen niet meer zo sterk is als zij al bij een grote club spelen. Het zijn meestal meer praktische overwegingen (Wat wil mijn vrouw? Wat is met de kinderen? Waar wordt het meeste betaald? Is het sportief een verbetering? Hoe wordt die club gerund? Wat voor een stad is het?)

9 juni 2023 om 21:42

Bij barca wordt momenteel zeker niet het meest betaald. Goede transfer maar waar gaat hij spelen? Namelijk wel 32 jaar al en tegen wat voor salaris?

9 juni 2023 om 13:31

Dit gaat natuurlijk uiteindelijk NIET door vanwege de financiële huishouding bij Barcelona.

Zonde Gündogan is zo goed bij city. Hoop dat hij dat ook bij barca gaat zijn en niet op de bank terecht komt

9 juni 2023 om 10:12

Hij is beter dan Frenkie. Wanneer ze nog een echte verdedigende mid aantrekken heb je straks weer gezeur met Frenkie, Pedri en Gündogan voor 2 posities

9 juni 2023 om 10:17

Ik denk en hoop vooral juist die drie namen het middenveld gaan vormen. Hopelijk gaat het trainer Xavi lukken dit goed werkend te krijgen.

9 juni 2023 om 10:57

Elk team heeft meerdere spelers voor dezelfde posities. Dat betekend gewoon rouleren totdat er blessures of schorsingen zijn.

Echt een fantastische aanwinst zou dat zijn. Bij City echt uitgegroeid tot een van de beste ooit (ja, durf ik gewoon te zeggen). Past denk ik ook goed binnen het spel van Barca en hij kan alle drie de middenvelders die er nu nog zijn (frenkie, pedri, gavi) vervangen. Barcelona doet goede zaken.

9 juni 2023 om 10:14

Beste ooit, van wat?

9 juni 2023 om 11:14

Centrale middenvelders neem ik aan. Een van de beste ooit is natuurlijk wel overdreven maar de afgelopen jaren vind ik Gundogan toch echt wel een van de beste middenvelders wereldwijd eerlijk gezegd. Zou dit -ondanks dat hij eind dit jaar 33 wordt- echt een hele sterke transfer vinden voor Barca!

9 juni 2023 om 14:34

Nou hij heeft zeker nog niet het niveau aangetikt van Yaya Touré hoor bij City. Kom nou, beste ooit

9 juni 2023 om 10:15

Een van de beste ooit van wat? Een vd beste City spelers ooit hoop ik dat je bedoeld dan?

9 juni 2023 om 21:15

Een van de beste middenvelders van het huidige City elftal.

9 juni 2023 om 10:40



Overdrijf met je een van de beste ooit. Misschien net top 3 beste middenvelders van City. In ieder geval onder KDB en Rodri. Geweldige speler natuurlijk, maar een van de beste ooit???

9 juni 2023 om 11:31

Van het huidige City ja. Anders heeft hij Toure en Silva ook nog boven zich.

9 juni 2023 om 10:46

Een van de beste ooit? Je bedoelt van City neem ik aan…

9 juni 2023 om 10:50

Een hele goede speler en in topvorm. Voor Barca een uitmuntende versterking die sowieso in het spel past dat Xavi wil spelen. Maar 1 van de beste middenvelders ooit? Algemeen of bij City? Algemeen kan ik haast niet serieus nemen.

9 juni 2023 om 12:20

Ik hoop dat je met ''een van de beste ooit'' bedoelt bij City. Daar kan ik je dan in gelijk geven dat hij zeker in de top10 beste middenvelders bij City staat. Echter zitten bij mij in de top 3 100% Yaya Touré, David Silva en Kevin de Bruyne. Daarna kan je dan kijken naar spelers als Gündogan, Bernardo Silva, Rodri etc.

9 juni 2023 om 13:59

Heel overdreven. Ik denk dat je dat vindt door zijn recente prestaties. Maar kom op, hij is nooit een van de beste ooit op zijn positie. Was sowieso al enorm vaak geblesseerd waardoor hij in zijn eerste seizoenen weleens lang aan de kant stond. Geweldig slimme en technische speler, maar er zijn zeker betere middenvelders geweest.

9 juni 2023 om 18:47

Een van de beste middenvelders ooit van City in de laatste twee jaar, dan heb je wel de juiste omschrijving van Ilkay, die ik ook een geweldige speler vind overigens.

Dit hoop ik toch niet. Gundogan moet City echt behouden. Kovacic gaan ze wel zo goed als zeker halen, en Barella staat hoog op het lijstje. Beide geweldige spelers, maar Gundogan staat altijd op in grote wedstrijden de laatste jaren. Zou het heel jammer vinden als hij vertrekt. Het is een topaankoop voor Barcelona.

9 juni 2023 om 11:39

Kovacic en Barella zijn wel van een ander niveau dan Gündogan. Wordt lastig om hem te vervangen mocht die weg gaan. Ik dacht dat City hem een verbeterde aanbieding heeft aangeboden?

9 juni 2023 om 11:48

Barella kan daar wel naar toe groeien denk ik. Zou een topaankoop zijn voor City, maar die blijft bij Inter hoop ik.

9 juni 2023 om 14:26

Barella heeft die potentie wel is al heel goed en lijkt meer op het profiel van Gundogan. Zou als City zijnde gewoon vol op hem inzetten.

Toch enigszins bijzondere keuze. Je bent basisspeler bij de toch wel beste club van de wereld (niet ooit, maar van dit moment). En dan naar barca waar het toch al jaren rommelt en een slecht beleid wordt gevoerd. Je kan ook nog een paar keer met city de CL winnen. Maarja, wel een nieuwe uitdaging en lekker in Spanje wonen natuurlijk. Voor barca een 100% aanwinst, misschien wel direct de beste speler die ze hebben.

9 juni 2023 om 10:24

Zo zie je dat clubs als Real, Barca en Bayern toch vaak een hogere aantrekkingskracht hebben dan de topclubs in de PL.
Denk voor de eerste 2 ook door het land. Ik zou ook eerder willen wonen in Spanje dan Engeland.

9 juni 2023 om 11:20

Gundogan koos voor City toen hij ook naar Barca kon in 2016. Btje makkelijk om deze opmerking te maken Krillin.

9 juni 2023 om 11:21

Valt tegen hoor. Echte toppers uit de PL bij de topteams vertrekken amper of niet. En als ze vertrekken dan zijn ze vaak op leeftijd.

9 juni 2023 om 11:45

Precies, Gundogan wordt in oktober alweer 33. Had City hem willen behouden, dan had hij ongetwijfeld een meer jaren contract willen hebben.

9 juni 2023 om 12:12

City biedt Gündogan maar een 1-jarig contract aan om te verlengen en Barca geeft hem een 2-jarig contract met een topsalaris. Dat speelt ook mee. Daarnaast nog de optie op een 3de jaar. Voor een speler van 32/33 jaar is dit erg belangrijk. Xhaka bij Arsenal hetzelfde, kan contract verlengen bij Arsenal voor 1 jaar maar Leverkusen wil hem 4 jarig contract geven..

9 juni 2023 om 10:37

Op een gegeven moment ben je wel klaar met een stad als Manchester natuurlijk. Z’n vrouw zal ook wel een aandeel hebben in deze beslissing.

9 juni 2023 om 14:27

Vooral als iemand met Turks bloed, even klaar met dat weer nu hup naar de zon!

9 juni 2023 om 10:42

Spanje blijft toch wel heel aantrekkelijk l, vooral als je het vergelijkt met Engeland. Plus dan nog is spelen voor Barcelona, Ik snap hem wel

9 juni 2023 om 11:15

Plus Barcelona en Real Madrid heeft voor veel mensen in de voetbalwereld nog altijd gewoon iets elitairs, zitten daar nog altijd gewoon bepaalde mensen/een bepaald kliekje waar je in de voetbalwereld denk ik toch bij zou willen horen

Een aflopend contract, dus natuurlijk wil Barcelona hem hebben, haha. Er zullen wel weer een speler of zeven komen deze zomer.

9 juni 2023 om 10:42

Verschil moet er zijn, Barca haalt een 32 jarige transfervrij speler (geen verkeerde speler) en Real Madrid betaald 100 miljoen voor een 19 jarig supertalent.

9 juni 2023 om 11:12

Maar uiteindelijk is het ook heel relatief he. Die 19-jarige supertalent wordt vergezeld door ervaren rotten als Modic en Kroos. En bij Barca is het juist andersom. Een ervaren rot als Gundogan wordt vergezeld door een relatief ervaren middenveler als FdJ en piepjonge supertalenten als Gavi en Pedri.

9 juni 2023 om 11:39

Je 'vergeet' Camavinga, Tchouameni, Valverde en Ceballos maar even haha? Volgend jaar zijn die oude rotten er ook niet meer.

9 juni 2023 om 12:03

Korte termijn denken een goede keuze voor Barcelona. Lange termijn slecht.

Een geweldige aanwinst zou dit zijn. Kan letterlijk op 6, 8 en 10 uit de voeten. Xavi kan door deze aankoop ook rouleren qua formatie. Je kan nu ook met 2 pivots spelen (gundogan en Frenkie). Dan kan je Gavi en Pedri ervoor opstellen als de meer aanvallende middenvelders.

Inigo Martinez, Gundogan dit zijn echt versterkingen. Benieuwd of er nog een aanvaller bij komt (en wie er weggaan). En vooral benieuwd of men voor een echte 9 gaat (met oog op de toekomst) of dat er een echte winger bij komt voor op links.

ik vind al die rijke eigenaren etc niks, maar ik vind wel hoe man city wordt geleidt goed.
de leiding/guardiola, laten spelers gaan wanneer ze het niet meer naar hun zin hebben. ze doen niet (zo komt het op mij over) moeilijk over uitgaande transfers.

zo'n gundogan is een geweldige speler, maar die mag gewoon gratis weg.

ik weet ook wel dat city geen liefdadigheids instelling is, maar vind het wel mooi hoe ze met de spelers omgaan (en nu krijg ik tal van voorbeelden waar ze spelers slecht behandelen waar ik het niet van wist )

maar goed, een kovacic die er zin in heeft, fit is en het moraal heeft, heb je gewoon een goede vervanger denk ik.

9 juni 2023 om 13:13

Die kovacic is echt niet zo goed als men zegt ,vind hem maar niks bijzonders.

Zou de heer Gündogan weten dat Barca binnen kort wordt uitgesloten voor de Champions League?
Vanwege Caso Negreira!

9 juni 2023 om 12:07

Haha vertel ons alsjeblieft meer! Wat weet jij dat men daar niet weet?

9 juni 2023 om 13:04

Wacht maar af!Grootste schandaal in het Spaanse voetbal, hoor je hier weinig over.

9 juni 2023 om 13:19

Geloof niet in alle roddels ,en zeker niet wat marca uit uitbrengt.

Past met zijn manier van spelen perfect bij Barca. En ik vermoed dat spelen bij Barca van de meeste spelers ooit wel een jongensdroom was..

Heb hem nooit echt een wereldvoetballer gevonden maar lijkt juist de laatste maanden helemaal op te bloeien. Zou misschien toch zonde zijn voor city

Volgens geruchten bij City , gaat ie toch bijtekenen na een verbeterde aanbieding , we gaan het zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren