Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Barcelona bereikt eindelijk akkoord en betaalt vertrekpremie van 20 miljoen (!)

Laatste update:

Jordi Alba krijgt naar verluidt twintig miljoen euro bruto mee van Barcelona, zo meldt Mundo Deportivo. De linksback kondigde in navolging van andere clubiconen Gerard Piqué en Sergio Busquets woensdag zijn afscheid aan bij Barcelona. De 34-jarige verdediger kwam enige tijd niet tot een akkoord met de club over de afwikkeling van zijn tot medio 2024 lopende contract, maar de twee partijen zijn er nu alsnog uitgekomen. Alba laat een aanzienlijk bedrag schieten om zijn club te helpen.

Het bedrag van twintig miljoen euro komt voornamelijk voort uit tegoeden waar Alba nog recht op had. Zo ging hij er eerder mee akkoord om zijn geld later te krijgen, om het financieel kwakkelende Barcelona een helpende hand te bieden. Mede door de coronacrisis kwam de club in zwaar financieel weer terecht. Hoewel Alba nog een flink bedrag krijgt, had hij dus eigenlijk recht op meer. De verdediger laat een groot gedeelte van het salaris waar hij nog recht op had echter schieten.

Alba werd in 2012 voor veertien miljoen euro door Barcelona overgenomen van Valencia. De linkspoot neemt enkele dagen voor Barça's laatste competitiewedstrijd tegen Mallorca afscheid in het Spotify Camp Nou, zodat hij op het veld gedag kan zeggen tegen de supporters. Met zijn vertrek bij Barcelona volgt Alba het voorbeeld van Busquets en Piqué, die in november zijn profcarrière beëindigde. Alba kon dit seizoen onder trainer en ex-teamgenoot Xavi niet rekenen op een basisplaats. De oefenmeester geeft op de linksbackpositie de voorkeur aan Alejandro Baldé.

Toekomst
Waar de routinier vanaf volgend seizoen onder contract staat, is nog onduidelijk. Wel brengt SPORT Alba in verband met Manchester United, Atlético Madrid en Internazionale. Daarnaast wordt ook een overstap naar de Saudi-Arabische competitie als optie gezien. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt woensdag dat er nog geen akkoord is gesloten met een nieuwe club en dat Alba zijn opties rustig op een rijtje gaat zetten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kon ik mijn werkgever maar eens helpen door akkoord te gaan met 'maar' 20 miljoen euro bruto aan vertrekpremie.. Succes in de toekomst Jordi!

24 mei 2023 om 20:30

Hij heeft vanaf de Corona periode afgezien van geld wat hij later terug zou krijgen. Met nog een jaar contract en dat bedrag is maar 20 miljoen bruto dus een schijntje.

24 mei 2023 om 20:35

@sergioramoshm,

En laten we niet vergeten, hij laat zijn salaris voor komend seizoen a 4 miljoen gaan bij Barcelona. Maar hij is per direct beschikbaar voor een andere club en transfervrij, dus die gaat zometeen lekker voor 4-5 miljoen bij een topclub voetballen of voor 10-15 miljoen in de zandbak.

Puntje bij paaltje word Jordi Alba geen seconde slechter van deze deal...

24 mei 2023 om 22:09

15 is toch nog minder dan de 20+ miljoen die die nu laat liggen

24 mei 2023 om 20:33

Het is niet eens een vertrekpremie.. maar achterstallige betalingen.

Lekker naar de zandbak vol uitgerangeerde spelers gaan, om nog even je achterkleinkinderen financieel onafhankelijk te maken. Je bent alles gewonnen wat er te winnen valt, wat wil je nog meer? Lekker tussen Messi, Ronaldo, Ospina, Krychowiak, Banega, Talisca, enzovoort, gaan ballen en maandelijks een grote hoeveelheid cijfers op je rekening gestort krijgen. Los van zijn toekomst als voetballer; een fantastische back die een grote bijdrage aan de succesjaren van Barca heeft gehad, het einde van een tijdperk is daar.

Lekker man, er zijn maanden dat ik dat niet heb liggen. Ben benieuwd waar hij heen gaat, maar snel vooral om nu te stoppen met landstitel; stoppen op hoogtepunt

Barca wil snijden in de kosten en dus zijn salaris en geven hem nog 20 miljoen mee? Dat klinkt niet echt als geld besparen haha.
Verder vind ik het pijnlijk, de mooie club die barca altijd was en hopelijk snel weer wordt. Nu moeten legendes vertrekken om barca maar uit de stront te helpen, terwijl ze dit zelf gecreëerd hebben. Wat een wanbeleid. Toch mijn favoriete club in Spanje, maar pijnlijk om ze zo te zien afglijden

24 mei 2023 om 20:02

Misschien het artikel eerst even lezen? Hij heeft recht op nog veel meer maar neemt genoegen met “maar” 20, voor de rest mee eens

24 mei 2023 om 20:20

Dat is 20 miljoen dat hij van de voorbije seizoenen nog tegoed had. Zijn salaris voor de komende 2 seizoenen geeft hij bijna volledig op.

24 mei 2023 om 20:33

@real8madrid

Zijn contract liep nog 1 jaar door (medio 24) en laat dus 1 seizoen aan salaris liggen..als je bedenkt dat dit bedrag al terug gebracht was tot 4 miljoen euro. Dan valt het relatief gezien mee wat Jordi laat liggen..

daar tegen over staat dat hij waarschijnlijk bij een andere club het dubbele gaat pakken omdat hij transfervrij is en direct beschikbaar.

In dat geval gaat Jordi er alleen maar flink op voor uit,,,,

24 mei 2023 om 21:25

Hij laat toch een volledig jaarsalaris liggen omdat de club hem graag ziet vertrekken. Wat wil je nog meer? Niet het grootste salaris maar dat is dan ook omdat ie doorheen de jaren al meermaals salarisverminderingen heeft geaccepteerd om de club een hand toe te reiken.

24 mei 2023 om 22:17

Als het alleen om de 4 miljoen ging had Barca m denk wel gehouden, maar hij laat nu ook 29 miljoen aan achterstallige salarissen liggen. Dat maakt het grote verschil.

24 mei 2023 om 22:20

20 miljoen bedoel ik, maar bij het aanpassen van de reactie crasht de browser. Ik weet overigens niet precies om hoeveel geld het gaat, maar er waren bronnen die beweerden dat deze 20 miljoen de helft is dus vandaar.

24 mei 2023 om 23:32

Het gaat zeker om meer dan ‘maar’ 4 miljoen. In totaal aan alles wat hij nog moest krijgen + salaris van volgend seizoen krijgt hij 20 mil nog maar laat hij ook rond de 10-15mil liggen.

Prijst hem dat hij akkoord gaat met deze regeling. Had eigenlijk een hoger bedrag moeten zijn. Wat een club is dat Barcelona geworden zeg... Benieuwd hoe lang dit nog gaat duren voordat ze er helemaal bovenop zijn.

Aan alles komt een einde, zo dus ook voor Alba. Mijn hemel wat heb ik kunnen genieten van zijn aanvallende spel. Het idee dat ene Dani Alves op de andere flank liep in die succesjaren zal ik ook niet snel vergeten.

Wat een team stond daar zeg; ongekend.

Heeft dat invloed op spelers halen? Toch weer 20 miljoen afschrijven....

24 mei 2023 om 22:10

Jazeker, er stond eerst 45 miljoen in de boeken ongeveer, nu gaat dat naar 20. Toch een vrij grote verlaging, en al 10% van de 200 miljoen

Dit is toch absurd?? Voor dat geld kun je hem toch zeker wel nog gewoon een jaar laten voetballen?? Ik ga het nooi begrijpen daar hoe het werkt en misschien moet ik dat ook maar niet willen..

24 mei 2023 om 23:35

Wat? Ze betalen hem geen 20 mil om weg te laten gaan hè? Hij kreeg vanaf 2020(Corona start) al geen salaris/premies meer of nauwelijks en werd beloofd dat dit later zou worden betaald. Nu ruim 3 jaar later is hij dus tot een akkoord gekomen om zijn contract af te laten lopen in 2023 ipv in 2024, en salaris van volgend seizoen extra te laten liggen. Aan alle achterstallige betalingen krijgt hij nog 20 mil mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren