Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘AZ voert eerste gesprekken met sterkhouder van FC Emmen’

Laatste update:

AZ is in gesprek met Miguel Araujo, zo verzekert GolPeru. De verdediger van FC Emmen staat volgens media uit zijn geboorteland in nadrukkelijke belangstelling van de Alkmaarders, die zelfs al met de mandekker zouden hebben gesproken. Araujo heeft nog een contract tot medio 2022 bij Emmen, dat hem in de zomer van 2019 transfervrij overnam van Allianza Lima.

Bij AZ moet Araujo voor nieuwe defensieve impulsen zorgen, waar Jonas Svensson, Bruno Martins Indi en Ramon Leeuwin komende zomer uit hun contract lopen. Araujo geldt dit seizoen als sterkhouder in de verdediging van Emmen, waar hij samen met Nick Bakker het hart van de defensie vormt. De Peruviaan kwam in 22 wedstrijden tot 4 doelpunten. Vorig seizoen, in zijn eerste jaar in Drentse dienst, bleef de teller steken op twaalf wedstrijden.

De in Peru geboren Araujo stak in 2013 voor het eerst de landsgrenzen over voor een avontuur bij Rode Ster Belgrado. Een jaar later keerde bij terug in Peru bij Allianza Lima, om zich vervolgens in het seizoen 2018/19 te laten verhuren aan Talleres. Araujo liet Allianza Lima vervolgens met een aflopend contract achter zich en maakte transfervrij de overstap naar Emmen, waar hij vorig jaar zijn aflopende contract met een jaar verlengde. De zeventienvoudig international keerde in oktober terug bij de nationale ploeg van Peru, voor wie hij in 2014 al debuteerde.

Vind jij Miguel Araujo een versterking voor AZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg goede speler die in zijn eentje de Emmen-defensie draagt. Hoop eigenlijk dat Groningen hem kan oppikken (kan hij in de regio blijven) om Itakura te vervangen na dit seizoen.

24 februari 2021 om 16:48

“In de regio blijven.” Ik denk dat voor iemand uit Peru zelfs van Maastricht naar Groningen in de regio is.

24 februari 2021 om 19:03

Toch zijn dat ook daar geen woon-werkafstanden.

Ik zou als AZ zijnde een lijntje uitgooien naar Man City en kijken of je Itakura kan losweken. Die heeft nog een contract van 1 jaar en zal naar alle waarschijnlijkheid geen kans krijgen op een werkvergunning (gezien dat nieuwe eisen systeem). Steevast een van de beste centrumverdedigers van de ED die niet meer dan een paar miljoen zou kosten. Vind de stap van Emmen naar AZ wel hoog. Denk zeker dat Araujo een stap kan maken maar lijkt me toch iets meer voor een FC Utrecht.

24 februari 2021 om 14:19

Denk dat City hem liever wil verhuren aan de Bundesliga of wat dan ook.

24 februari 2021 om 14:25

Maar dan zou hij eerst zijn contract moeten gaan verlengen, anders loopt hij gratis de deur uit. Verder is er een limiet sinds dit seizoen op jet verhuren van spelers aan buitenlandse clubs (8, gaat nog naar 6).

24 februari 2021 om 14:32

Ik vind Ko ook goed. No nonsense verdediger die de duels niet schuwt. Kopsterk ook wel. Een van de betere spelers bij ons. Eredivisie ligt hem wel, ben benieuwd waar hij terecht komt.

24 februari 2021 om 14:35

Voetballend ook zo goed. Hoop dat de top 4 hem oppikt. Het zal de perfecte stap zijn.

24 februari 2021 om 14:34

Neemt niet weg dat AZ gewoon Araujo kan proberen, vanwege een chronisch gebrek aan verdedigers. Het huidige centrum voldoet niet, de reserves ook niet en in de jeugd loopt het niet over van de verdedigers dus Araujo is welkom.

24 februari 2021 om 14:35

Maar wie moeten wij dan halen? Emmen is basically ons jeugdelftal.

24 februari 2021 om 15:17

@La-Decima Bedoel je niet ons afdankertjes elftal? Zie zo 10 spelers bij Emmen die een verleden bij Groningen hebben.

24 februari 2021 om 14:55

Ik denk niet dat hij te betalen is voor AZ, Itakura zal ongetwijfeld voor een miljoen of 6 / 7 naar een subtopper in Spanje / Duitsland gaan. Mocht hij toch te halen zijn voor AZ moeten ze dit blindelings doen, beste verdediger sinds Granqvist die wij hebben gehad, Is snel, sterk, behendig, slim en werkt keihard. Zou zonder moeite in de basis bij PSV en Feyenoord mee kunnen.

24 februari 2021 om 19:06

En dan te bedenken dat Van Dijk er nog tussen zit en iedereen altijd zegt dat andere clubs hem toen bij Groningen hadden moeten halen. Misschien was ie dan toch nog niet zo goed dat ie toen maar eventjes bij Ajax of PSV zou meedoen.

24 februari 2021 om 15:27

En heeft natuurlijk met sugawara een andere Japanner in het team waar hij mee op kan trekken.

24 februari 2021 om 18:26

Itakura zou ik echt een heel erg goede vinden. Die is ook voetballend erg sterk, wat ik toch erg belangrijk vind. Met dat eenjarige contract zou rond de 3-4 miljoen misschien wel moeten lukken. Van de Ven is ook nog steeds een uitstekende optie.

24 februari 2021 om 18:47

Als hij bij Utrecht van waarde kan zijn, moet hij dat bij AZ ook kunnen. Qua druk verschillen die clubs niet zoveel, alleen qua prestaties de laatste jaren. Bovendien kan een verdediger die zich goed staande kan houden bij een subtopper, zich ook staande houden iets daarboven. Daarmee stel ik niet dat AZ en Utrecht gelijkwaardig zijn overigens. Echter houden verdedigers die het kunnen in de subtop zich doorgaans prima staande in de top 4 van de Eredivisie.

Prem93 waar ben je; jij weet hier vast alle ins en outs van? Lijkt me een prima speler voor AZ maar ken hem niet heel goed

24 februari 2021 om 14:42

Ik heb Prem al een tijdje niet meer langs zien komen. Ga mij bijna zorgen maken

24 februari 2021 om 14:59

prem heeft gekozen voor de femke louise aanpak, #ikdoenietmeermee
volgens mij heeft ie zelfs heel zijn account verwijderd

24 februari 2021 om 15:02

Prem93: Dit account is niet meer actief.

Denk dus niet dat hij nog zal gaan antwoorden.

24 februari 2021 om 22:40

Dat snap ik wel. Ik was het zeker niet altijd met m eens, en soms was het misschien wat irritant. Maar om die knul steeds zo op de kast te jagen met dit soort uitlokkende reacties zie ik zelden op dit forum. Jammer, want hij leek zich er wel te vermaken.

Hij scoort wel vaak voor een verdediger maar zag hem pas ook flink in de fout gaan. Maar elke verdediger maakt uiteraard weleens fouten Zelf vraag ik me af of de stap niet te groot is, maar eerlijk gezegd heb ik hem ook niet weer zo vaak zien spelen. Bij AZ hebben ze een in ieder geval wel goed gezien dat ze achterin nog wel wat versterking kunnen gebruiken.

Vind dit een enorm twijfelgeval die twee kanten op kan vallen. Er zijn wel meer verdedigers in de Eredivisie die uitblinken bij een club in de middenmoot, zie bijvoorbeeld Te Wierik of Leeuwin, die vervolgens bij een topclub door de mand vallen.

Aan de andere kant zit deze speler vaak bij de selectie van Peru, waardoor hij altijd een bepaalde waarde zal vertegenwoordigen. Het is een gok, maar als je hem kan binnenhalen voor ongeveer één miljoen zou je deze gok kunnen nemen.

Zie zelf ook liever Ikatura naast Hatzidiakos volgend seizoen met Letschert (hopelijk iemand anders, maar AZ kenende doen ze dat niet) als back-up. Want ik vind Araujo als basisspeler zonder een fatsoenlijke back-up toch een groot risico.

24 februari 2021 om 14:56

Vind je Derby County en FC Utrecht topclubs? Overigens heeft Leeuwin altijd een steentje bijgedragen aan Utrecht en is nu bij AZ echt alleen als invaller. Derby en Te Wierik was gewoon een ongelukkig huwelijk, maar ik heb hem nooit als een uitblinker gezien. Wel iemand waar je op kan bouwen dat hij vol voor gaat en niet verzaakt (dit seizoen effe wennen weer).

24 februari 2021 om 17:02

Bedoelde eigenlijk een stap hogerop in plaats van topclubs. Maar ik vind Leeuwin een belachelijk matige speler voor een club met ambities om kampioen van Nederland te worden.

Te Wierik is misschien niet een van de uitblinkers bij Groningen, maar toch wel een van de betere cv's van de middenmoot.... Toch gek om te zien dat die niet mee kan op het niveau waarop Derby Country acteert.

24 februari 2021 om 17:55

Leeuwin is inderdaad niet super denderend. Beetje rechterrijtje speler. Te Wierik is inderdaad een van de betere cv's van de middenmoot/linkerrij, maar ik heb nooit de indruk gehad dat hij hogerop kon. Dat gevoel had ik wel met Van Dijk, Botteghin, Granqvist, en nu Itakura. Te Wierik komt fysiek echt tekort. Als je hem vergelijkt met een Cook van Bournemouth, Kabasele van Watford of Jansson van Brentford. Dan kom je met lengte echt niet ver genoeg. Zijn fysiek is gewoon niet ver genoeg. Of je moet ontzettend slim zijn, maar inzicht heeft hij ook niet.

25 februari 2021 om 07:34

Te wierik is dan ook gehaald als rechtsback door Groningen en ik vind hem daar ook beter uit de verf komen. Het is niet iemand die de achterlijn haalt maar een prima fullback.

Lijkt me toch wel een grote stap van Emmen naar AZ. Maar moet zeggen dat verdedigend hij wel mee zou kunnen komen. Weet alleen niet of hij ook voetballend mee zou kunnen komen. Wat denken jullie?

Verder hoop ik nog steeds dat Van de Ven bij Volendam wordt opgehaald. Dat zou een uitstekende stap voor AZ en hemzelf zijn denk ik.

24 februari 2021 om 18:05

Demy de Zeeuw kwam van Go Ahead Eagles en Vincent Janssen van Almere en weten hoe dat gegaan is. Of deze jongen het gaat redden weet ik niet maar de tijd zal het ons vast gaan leren als hij komt. Van de Ven zie jij blijkbaar wel zitten maar als die komt dan is dat, gezien de divisies waar ze in spelen, een nog grotere stap dan de stap die Miguel Araujo moet nemen.

Te weinig van hem gezien om te beoordelen of dit een versterking voor AZ zou zijn. Zelf zie ik meer in Itakura of Touba. Die jongens zijn verdedigend sterk, maar vooral opbouwend ook solide. Dat laatste is een beetje de achilleshiel gebleken van AZ. Martins indie en Hatzidiakos zijn wat betreft vrij matig waardoor de opbouw altijd verzorgd moet worden door Koopmeiners.

Az moet voor wat niveaus hoger gaan. Itakura doet het geweldig en zou echt een meerwaarde zijn. Ook schuurs mag weg las ik. Is nog jong en kan echt wel groeien bij az. Araujo zou leuk zijn als Back up.

Een goede speler die zeker hogerop kan. Hopelijk verdient Emmen een mooi bedrag aan hem.
Vijf miljoen lijkt mij mooi.
Het enige probleem kan zijn dat Emmen zegt dat ze niet aan Az willen verkopen.

Tja we kunnen er wel vanuit gaan dat Emmen eruit vliegt. Toch zullen bepaalde spelers, waaronder deze Araujo, overgenomen worden door andere eredivisie clubs. Pena, Bijl en Cavlan zullen daar wellicht ook nog wel voor in aanmerking komen..?

Had Araujo ook graag bij Fortuna gezien komend seizoen, al is het me duidelijk dat als hij naar AZ kan de keuze snel gemaakt is. Mits hij daar natuurlijk ook flink wat perspectief op speeltijd krijgt.

Az moet wat om te beginnen.
Volgend seizoen moeten er op z'n minst 3 verdedigers komen.
Vlaar is ook gestopt dus die mag je ook in het rijtje plaatsen.
Zelf zie ik die jongen van Volendam graag komen en misschien ook nog wel een stevige Afrikaanse jongen ala Sanchez.
Ik ben al 3 seizoen nieuwsgierig wat het gaat worden achterin.
Sugawara en Hatzidiakos lijken mij zekerheidje.
Ook Clasie heeft het daar verdienstelijk gedaan in de wedstrijden die hij daar gespeeld heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren