Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

AZ ondanks ontbreken drie sleutelspelers vol vertrouwen: ‘Altijd een kans’

Laatste update:

Jordy Clasie kijkt uit naar de ontmoeting tussen West Ham United en AZ donderdagavond, zo blijkt uit zijn interview met het Algemeen Dagblad. De routinier zal in de halve finale van de Conference League aantreden als aanvoerder, daar Bruno Martins Indi al sinds het begin van het seizoen kampt met een bovenbeenblessure. AZ moet het in Londen ook doen zonder sleutelspelers Milos Kerkez (schorsing), Jesper Karlsson (bovenbeenblessure) en Dani de Wit (beenblessure). Toch houdt Clasie de moed erin. “Als je goed bent als team maak je altijd een kans.”

Bij West Ham zal het vertrouwen groot zijn, daar het elftal van manager David Moyes afgelopen zondag met 1-0 wist te winnen van Manchester United. De realistische Clasie weet dat het een lastige opgave gaat worden voor AZ. “Als je alleen al naar de transferwaarde van de selectie van West Ham United kijkt, dan is dat een enorm verschil met ons. Ik geloof dat er voor die international Declan Rice straks meer betaald kan gaan worden dan onze hele selectie waard is. En dan staan ze ook nog in de middenmoot. Ze kunnen in principe kopen wie ze willen kopen.”

Toch zegt de transferwaarde van een selectie niet alles volgens Clasie. “Daardoor winnen ze niet automatisch. Van Lazio had ook niemand verwacht dat we zouden winnen. We versloegen ze twee keer. Als je goed bent als team maak je altijd een kans.” Clasie vindt dat AZ nu al trots kan zijn op de Europese prestaties dit seizoen, maar wil in de competitie nog over Ajax heen. “Als een Nederlandse club de halve finale haalt van een Europees toernooi dan is dat sowieso een heel goede prestatie. Ik heb bij Feyenoord gespeeld, daar moet je eerste of tweede worden. Ajax en PSV moeten elk jaar kampioen worden. Die druk wordt bij de spelers neergelegd. Worden we bij AZ dit seizoen nog derde, dan zal iedereen zeggen dat we een fantastisch seizoen hebben gedraaid. Nu zit er met de Conference League nog meer in.”

Clasie is van mening dat AZ er definitief toe doet in Nederland. “Ik denk dat er echt een top vier is in Nederland. Met ons erbij dus. Maar hier kunnen ook nog stappen worden gezet. Door nog betere spelers te halen, waardoor de kwaliteit van de selectie nog verder omhoog gaat. Want daar draait het uiteindelijk om.” Donderdagavond speelt AZ om 21.00 uur tegen West Ham in het London Stadium. De thuisploeg moet het tijdens de heenwedstrijd doen zonder Vladimir Coufal (dijblessure), Gianluca Scamacca (knieblessure) en Kurt Zouma (enkelblessure). De return in Alkmaar staat op 18 mei om hetzelfde tijdstip op de planning.

West Ham United - AZ:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kerkez en Karlsson, ja. Dat zijn momenteel sleutelspelers. BMI speelt al het hele seizoen niet mee en de Wit ook al een half jaar, dus nee, dat zijn geen sleutelspelers.

Het wordt een pittige pot, maar ik denk dat het spel van WHU AZ wel gaat liggen. Ik heb in ieder geval hoop op een goed resultaat.

10 mei 2023 om 08:36

Zijn Kerkez en Karlsson er bij de return wel weer bij? Dat zijn toch spelers die het verschil kunnen maken, zeker tegen een team met waarschijnlijk toch wat meer individuele kwaliteiten.

10 mei 2023 om 08:39

Kerkez wel, die zit een schorsing uit. Karlsson is nog de vraag, die loopt al even met een blessure. De Wit is ook weer op de weg terug, dus misschien dat die ook wel weer in de buurt is.

Er jammer dat we Jesper nog moeten missen in Londen, maar wat Clasie zegt is waar...als je als team goed in elkaar zit dan heb je altijd een kans,tegen wie je ook speelt.
Over die top-4 heeft hij ook wel een beetje gelijk.
Qua onderlinge resultaten en eindrangschikking doet Az weinig onder, maar qua prijzenkast nog wel.
Nu weet ik dat bijna iedereen daar aan refereerd maar de laatste jaren bewijst Az inmiddels wel bij de top te horen.

10 mei 2023 om 08:41

Ik geloof niet in een top 4. Er is gewoon een top 3.

10 mei 2023 om 08:46

Ik vind Az wel veer verder dan de clubs die daar onder zitten. Zowel qua beleid, als qua voetbal en resultaten. Op de lange termijn. Dus als er geen top 4 is, bestaat de subtop in Nederland maar uit 1 club.

10 mei 2023 om 08:48

En de top 3 is weer veel verder dan Az. Az zit samen met Twente in de subtop

10 mei 2023 om 08:51

Twente doet het goed, maar die moeten m.i. echt nog een aantal seizoenen presteren om weer op gelijke hoogte met Az te staan. Laat ze eerst maar eens Sparta achter zich houden.

10 mei 2023 om 08:58

Ik kan me wel vinden in de redenatie van arsenal890 als AZ fan zijnde. We doen het al een hele tijd leuk, maar niet genoeg om te spreken van een top 4. Laat AZ lekker de underdog (sub-top) zijn met af en toe een flinke uitschieter omhoog. Minder stress en daardoor lekkerder voetballen. Hierdoor willen jongere spelers ook graag bij AZ spelen.

Ajax/feyenoord en PSV blijven gewoon de top 3. Echter denk ik wel dat Twente en AZ dichter naar de top zijn gegroeid door goed beleid te voeren.

Over de wedstrijd: ik heb goede hoop dat AZ naar de finale gaat. De coach van West Ham onderschat AZ al een beetje en had de finale al in zijn agenda gezet.

10 mei 2023 om 09:18

Wat jij gelooft is niet zo relevant. Het valt mij overigens op dat het vaak fans uit Rotterdam Zuur zijn die naar AZ zitten te bitchen. "top 4" betekent dat je vrijwel ieder seizoen bij de top 4 zit. Dat zit AZ al bijna 20 jaar. Top 4 betekent niet dat je ieder seizoen een prijs pakt. Ook niet dat AZ beter is dan Ajax of PSV of de financiële slagkracht heeft van Feyenoord. AZ is gewoon een top 4 club. Net als Utrecht een top 7 club is. Het zegt niks anders dan dat je over het algemeen een plaats bij de beste "x" behaalt in de competitie. Ik snap dat het verwarrend voor je is en dat je denkt dat het gaat om structureel prijzen pakken, maar daar komen maar 2 clubs in Nederland voor in aanmerking. Wat tevens de reden is dat jij zo krampachtig naar beneden schopt.

10 mei 2023 om 09:24

Ach jongetje toch, ben je op je teentjes getrapt? Het gaat hier om dat Nederland geen top 3 maar een top 4 zou hebben. Aldus Clasie en Tinus45. Dat is echter niet het geval want het is een top 3. Met jouw redenatie hebben we dus een top 18. Zo beter?

Gelukkig is thehurricane wel een objectieve Az fan. Daar valt tenminste nog een normaal gesprek mee te voeren.

10 mei 2023 om 09:36

@alkmaar54

Het valt mij overigens op dat jij, samen met nog een aantal AZ-fans, geen kans onbenut laat om Feyenoord (en de supporters) naar beneden te halen.

Overigens kan ik me prima vinden in dat er een top-3 is en geen top-4: kijkend naar het spelersmateriaal, de behaalde prijzen, de druk om te moeten presteren, het aantal supporters (AZ verkoopt het uitvak in Londen niet eens uit bij een halve finale van de Conference League..), de stadions etc. etc.

AZ staat met hun beleid imo wel nog flink boven Twente maar bivakkeert in een soort niemandsland: te groot voor het servet, maar te klein voor het tafellaken.

10 mei 2023 om 10:11

Feyenoordsupporters naar beneden halen hebben ze mij niet voor nodig, dat kunnen ze zelf al goed genoeg helaas. Nu zeg je eindelijk iets wat klopt Arsenal890, de ploegen uit de Eredivisie zijn de top 18 van Nederland. Het is toch gewoon een feit dat als AZ niet in de top 4 eindigt iedereen vindt dat AZ een klote seizoen heeft? Dat maakt AZ toch niet gelijk van het zelfde niveau als PSV? Net als dat je als Feyenoordfan vindt dat je een klote seizoen hebt als je niet in de top 3 eindigt. Dat maakt Feyenoord toch ook niet van het zelfde niveau als Ajax? Iedere club heeft toppen en dalen en de mediaan is dat AZ vaak bij de beste 4 eindigt van de Eredivisie. Of je dan te groot bent voor het servet of te klein bent voor het tafellaken zoals Jjr12 zegt is hierbij niet relevant. De stelling is niet of AZ een topclub is (daar doelt Jjr12 op), de stelling is dat AZ bij de top 4 van de Eredivisie hoort. Dat is een wezenlijk verschil. Er worden 2 verschillende discussies door elkaar gevoerd hier.

10 mei 2023 om 10:14

Je snapt zelf ook wel dat als er een top 4 is dat er dus 4 topploegen zijn. Dat is niet zo in Nederland. Er is een top 3.

In Engeland heb je een traditionele top 6. Oftewel 6 topploegen. In Nederland is dat dus een top 3.

Als je bijv aangeeft dat er een top 4 of 5 is in Nederland betekent dat dus ook dat Az en of Twente een topploeg is. Dat is dus niet het geval. Er is 1 iemand die een andere discussie probeert te voeren en dat ben jij. Ik reageer alleen op het feit dat Tinus45 en dus clasie aangeven dat er een top 4 in Nederland zou zijn. En dat is niet het geval.

10 mei 2023 om 10:28

Zelfs in je warrige betoog haal je definities door elkaar. Je hebt het over traditionele top 6 en noemt vervolgens indirect Tottenham Hotspur een topclub. Tottenham is net zo'n topclub in Engeland als AZ in Nederland. Beide niet dus. Net als Feyenoord niet overigens. Waar nogmaals je zeer zit dat je in een AZ topic naar beneden moet schoppen.

10 mei 2023 om 10:35

Dat is onjuist, in de PL spreken ze al jaar en dag van een top 6. In de PL is Spurs dus een topploeg ja. Net zoals Arsenal, Chelsea en United dat zijn. Ondanks een 10de plek, ondanks jaren geen titel etc.

Ik snap dat je het als Az fan feyenoord niet zo mag. Maar Az hoort niet in de top 3 en Feyenoord wel. Er is nu eenmaal een top 3, geen top 4 of top 2. Ik snap dat je het lastig vind maar het is nu eenmaal zo.

Iemand geeft zijn mening en ik reageer daar op. Zo werkt een forum meestal. En omdat jij die mening niet deelt doe je net alsof ik Az naar beneden schop. Terwijl ik precies haarfijn uitleg waarom Az geen top 4 ploeg is, net zoals een Az fan hierboven aangeeft en nog een ander lid.

10 mei 2023 om 10:49

Az is veel verder dan Twente, het is onzin om hun in één rijtje te plaatsen. AZ hoort eerder bij de top 4 dan dat ze een subtopper zijn.

10 mei 2023 om 11:13

Az is gewoon een top 4 club, snap niet waar je zo moeilijk over doet.

10 mei 2023 om 11:16

Dabor, je snapt duidelijk niet waar ik het over heb. In Nederland heb je een top 3 en geen top 4. Ja Az is de 4de ploeg in Nederland. Dat ontkent niemand. Clasie bijv noemt dat er in Nederland sprake is van een top 4. En dat is niet het geval. Je hebt 3 topploegen en daarna een lange tijd niets. Dan Az en daarna weer een lange tijd niets.

10 mei 2023 om 11:40

Arsenak890, dan zou je in NL ook spreken over een top 2 toch? Afgelopen 20 jaar ben je een keer kampioen geweest en 2 of 3 keer tweede. Verder derde en lager. Psv en Ajax eindigen standaard in de top 2 met uitschieters naar beneden, waar Feyenoord die uitschieters naar boven heeft. Dus je zou kunnen spreken over een een top 4, waar een top 2 in zit.

10 mei 2023 om 11:42

Zo werkt het niet Oenieboy. Er zijn 3 topclubs in Nederland. Qua prestaties, grootte, geld etc etc. Op basis van alles is dat, niet alleen kampioen. Sommige Twente en Az fans vinden dat lastig omdat ze een beetje jaloers zijn. Maar zo zit het wel in elkaar.

In Engeland heb je ook een top 6, 6 topploegen zijn dat. Ook al worden Chelsea, Arsenal, Spurs en united niet vaak kampioen.

10 mei 2023 om 11:56

De verschillende definities van top3 of top 4 maakt allemaal toch niets uit? Als je in NL kijkt, dan zijn er maar 3 ploegen die qua supporters, begroting en stadion eruit steken en dat is de traditionele top 3.

Daarna komen AZ en Twente, waar de druk ook heel anders is. Dat is alleen maar dikke prima. Ik kan me nog de tijden herinneren, dat ik als kleine jongen keek naar AZ tegen Emmen en Haarlem en dat we standaard verloren. Dat AZ zo'n groei heeft doorgemaakt, kan ik alleen maar van genieten. Echter zal AZ nooit het budget krijgen van de top 3. Dat ze lekker mee kunnen doen (net als Twente) en daardoor het niveau verhogen in de eredivisie is alleen maar goed voor het voetbal an sich. Ik hoop dat Utrecht ook de stap kan maken en meer gaat investeren in de jeugd. Hopelijk komen de tijden dan weer terug dat we een Romario, Ronaldo en Zlatan mogen bewonderen in de eredivisie.

10 mei 2023 om 12:05

Precies thehurricane, dit is precies wat ik juist bedoel. Juist de groei die Az doormaakt is mooi. Twente is ook weer aan het groeien en Utrecht heeft ook de ambitie en mogelijkheden om zich vast in de top 6 te nestelen. Zou alleen maar goed zijn voor de eredivisie.

10 mei 2023 om 12:17

Tottenham met vrijwel dezelfde prijzenkast als AZ is een topclub, Manchester City is geen topclub, Feyenoord en Arsenal zijn wel topclubs. Overigens ironisch dat je eerst ontkent dat er ook maar zoiets als een top 4 bestaat om vervolgens later Utrecht bij een top 6 te scharen. In andere worden het gaat je dus echt om je afkeer tegen AZ. Je hebt het maar moeilijk Arsenal890. Maar prima. Als jou dat gelukkig maakt.

Verder moet je nooit nooit zeggen thehurricane. Manchester City, PSG en Atletico waren 20 jaar geleden nergens te bekennen en ploegen als Leeds, Nothingham en HSV zijn nu nergens te bekennen. In het voetballandschap bestaat geen nooit, alles is een momentopname. Onder Scheringa had AZ dat budget van de top 3 en onder Aalbers had Vitesse dat. Sparta was tot aan de jaren 60 een topclub in Nederland en toen bestond AZ nog niet eens. Het heeft dan ook helemaal geen zin om ook maar de situatie van vorig jaar erbij te betrekken in het voetbal. Garanties bestaan niet.

10 mei 2023 om 13:34

Daar moet ik je gelijk in geven, nooit is wellicht niet helemaal waar.
Echter in de huidige tijden, waar geld steeds meer de boventoon voert, is het lastig om als kleinere club financieel te meten met de gevestigde orde. Dit zou alleen kunnen als een club overgenomen zal gaan worden door sjeiks of mega concerns en zo het speeltje wordt van rijke mensen.

Ik mag hopen, dat dit nooit gebeurt met AZ. Laat AZ maar lekker bouwen en groeien. Leuke spelers opleiden van jongens uit de streek of vanuit het zuiden tot het noorden en dan met veel winst verkopen. Jongens die de club en haar cultuur kennen en dus makkelijk inpasbaar zijn.

Ik vind het fantastisch dat nu de zoons van de vroegere spelers doorbreken! Meerdink, Goudmijn.... oude tijden herleven

10 mei 2023 om 13:37

Je hebt nog steeds niet uitgelegd waarom AZ geen top4 club is. Wie vormt naast Ajax, PSV en Feyenoord dan de top 4? Twente niet, want daar heb je ook een hekel aan, dan maar Utrecht ofzo? Omdat Toornstra daar speelt ofzo?

10 mei 2023 om 13:42

Serieus, is begrijpend lezen nou zo moeilijk? Nogmaals voor de duizendste keer.

Az is de nummer 4 van Nederland. Dat ontkent helemaal niemand oké? Het ging mij erom dat Tinus45 en Clasie zeggen dat er een top 4 is ipv een top 3. Oftewel 4 topploegen ipv 3. Dat is niet het geval. Er zijn 3 topploegen en daarom is er dus een top 3 en geen top 4. Is dit nou zo moeilijk te begrijpen? Lijkt mij toch echt geen hogere wiskunde.

10 mei 2023 om 16:39

als wij Tinus en Clasie goed begrijpen, en hun logica door voeren. Is er een gewoon een top 18, ziek!

10 mei 2023 om 17:21

Jaja, precies dit soort reacties.
Anders lees je hem nog ee keer voordat je zo knullig en licht provocerend probeert te reageren.
Ik geef je een hint.....gezien de laatste jaren, resultaten in toppers en eindrangschikking.
Wellicht begrijp je steekwoorden wat beter en ga je wat realistisch nadenken en kom je tot de conclusie dat, buiten een volle prijzenkast, Az misschien toch wel de 4e club van Nederland is en thuis hoort in een top 4, geen traditionele top 4 uiteraard maar een meer top de laatste jaren.

AZ heeft over 2 wedstrijden geen schijn van kans. Verschil tussen eredivisie en Premier Leaque is veel te groot.

10 mei 2023 om 08:45

Ja dat verwacht ik ook. De huidige stand van Westham zegt mij niet veel, hetzelfde team is vorig jaar gewoon 7de geworden. PL is gewoon veel te sterk.

10 mei 2023 om 08:49

In deze fase van een toernooi moet je geen enkele club onderschatten. Lijkt me dat de coach en spelers van West Ham dat ook niet doen. Az heeft een vrij stabiel team en als er geen gekke dingen gebeuren denk ik dat ze het de Londenaren best lastig kunnen maken.

10 mei 2023 om 08:50

Ergens met je eens, maar velen dachten dat ook over Lazio. We gaan het zien, ik denk wel dat dit is waar AZ zal stranden

10 mei 2023 om 10:27

Lazio was vol op de Serie A gefocust omdat ze daar voor een UCL ticket meespelen. West Ham speelt in de PL nergens meer voor dit seizoen, die kunnen praktisch al niet meer degraderen. Dus die gaan volle bak verwacht ik.

10 mei 2023 om 11:18

Juist, daarom speelde ze beide wedstrijden met de sterkste 11 die beschikbaar waren.
Blijf altijd moeilijk om goede prestaties van andere clubs als zodanig te beoordelen.

10 mei 2023 om 09:01

AZ heeft in het verleden wel vaker aangetoond van groter geachte clubs te winnen. Premier league clubs liggen AZ wel, aangezien ze daar veel ruimte van krijgen. Op papier zou West Ham altijd moeten winnen (qua budget), maar ik verwacht dat het niet zo makkelijk gaat als ze denken. Ik zal er niet raar van opkijken als AZ tenminste 1 wedstrijd wint van deze tweeluik en uiteindelijk door gaat.

10 mei 2023 om 11:13

West Ham is niet persé een enorm aanvallend team, redelijk gebalanceerd. AZ zal slim moeten spelen want fysiek gaan zij het niet winnen dus proberen zoveel mogelijk uit de duels te blijven en standaard situaties proberen te voorkomen.

10 mei 2023 om 12:04

Daar heb je wel gelijk in. Ik heb een aantal wedstrijden gekeken en ze spelen een beetje behoudend en op fysieke kracht. Ik hoop op onderschatting van West Ham en dat AZ zo door kan gaan. Ik kan me nog een leuke tweeluik tegen Newcastle United herinneren. Die wonnen de eerste wedstrijd dik en dachten al een ronde verder te zijn. Thuis speelde AZ hun helemaal van de mat en ging zo een ronde door. Toegegeven, dat elftal van AZ was vele malen sterker als het huidige, maar ook Newcastle was sterker als het huidige West Ham.

10 mei 2023 om 09:23

Het is voor AZ vervelend dat United verloor van West Ham. Nu is de druk naar beneden er geheel vanaf en kan West Ham zich volledig focussen op de Conference League. Qua mogelijkheden, spel en fysiek is West Ham veel verder dan AZ. Wel denk ik dat Nederlandse clubs op technisch en tactisch gebied Engelse clubs kunnen afbluffen. Ook scheelt het in de belasting dat AZ sinds de laatste Conference wedstrijd tegen Anderlecht maar 2 wedstrijden heeft gespeeld en West Ham 5 wedstrijden.

10 mei 2023 om 09:37

Dat is inderdaad echt balen. Ze kunnen alleen nog op papier degraderen, maar dat gebeurt nooit. En na zo'n boutseizoen zullen ze vast wel te porren zijn om het op te leuken met een Europese prijs dus die gaan gewoon volle bak ben ik bang.

Zou wel fantastisch zijn als AZ een resultaat kan halen. Erg benieuwd.

10 mei 2023 om 10:43

Trainers zijn over het algemeen wel schijterig. West Ham staat er goed voor maar met 3 keer verliezen is nog steeds degraddatie mogelijk, zeker omdat de onderste ploegen ook nog tegen elkaar spelen. Dus misschien dat de hoofdfocus toch op de komende competitiewedstrijd ligt waarin ze zioch veilig kunnen spelen. Dan kunnen ze ook volle bak voor de return gaan.

10 mei 2023 om 11:15

Degraderen gaat niet meer gebeuren hoor. Kijk is naar de wedstrijden die de onderste 3 nog moeten spelen. Die gaan ze nooit allemaal winnen.

10 mei 2023 om 18:18

Daarbij kan WHU zich plaatsen voor EL wanneer ze die Conference League winnen. Die willen ook gewoon weer EL spelen, wat hetzelfde is als 5e eindigen in PL is.

10 mei 2023 om 12:05

Geen schijn van kans is ook onzin natuurlijk. Verschil tussen de PL en de Portugese is dan ook veels te groot, toch knikkerde de nummer 4 Arsenal eruit dit jaar.

Kan niet wachten op deze wedstrijd! AZ maakt altijd wel een kans ook tegen het grote West Ham, een club uit de Engelse historie!
Ik ga naar de wedstrijd toe in Alkmaar, mijn hoop is dat we in ieder geval een mooie uitgangspositie hebben voor de tweede wedstijd en dan is het de Alkmaarse HEL! haha. Dat zeg ik met een korreltje zout uiteraard.

Maar realisme is ook op de plaatsls enige Nederlandse club actief zo laat in het seizoen is een topprestatie en als het hier eindigt zou geen schande zijn.

Odgaard is er dus wel bij begrijp ik hier uit?
Zeker bij afwezigheid van Karlsson is dat toch een enorme plus.

10 mei 2023 om 09:47

Denk dat Lahdo met zijn snelheid daar nog weleens op kan duiken aan de linkerkant als verrassing.

Veel respect voor de ontwikkelingen bij AZ de laatste jaren. Echt een model club. Wens de AZ-fans veel succes tegen West Ham.

10 mei 2023 om 10:25

Vind het alleen een saaie club qua support en alles eromheen. Verder wel een voorbeeldclub voor velen in in Nederland.

10 mei 2023 om 11:43

Ja, het achterland is niet zo groot daar. Toch is het wel een voetbalclub waar je gerust met je kinderen naar toe kan. Bij ons is dat helaas wel eens anders.

10 mei 2023 om 12:13

Mwa valt wel mee hoor. Alkmaar en Heerhugowaard zijn nu toch wel voornamelijk voor AZ, waar het in mijn jeugd (begin jaren 90) voornamelijk voor Ajax was. Ook Schagen en de dorpjes daarom heen kiezen er vaker voor om voor AZ te gaan. Ik denk dat de supportersschare nog best wel onderschat wordt door de meeste mensen.

10 mei 2023 om 13:46

Ja dat is ook mijn kritiek. AZ speelt bij wijlen (vaker niet dan wel dit seizoen) het mooiste voetbal van Nederland, heeft een goede visie en alles ademt positiviteit uit, echter qua fanbase... Als je dat vergelijkt met FC Twente en Feyenoord, dat is echt een wereld van verschil. Ik ben daarom ook blij dat Twente weer terug is. Hopelijk kan Twente sportief ook opbrengen wat de fans qua beleving al brengt.

10 mei 2023 om 13:49

Wat ook fijn is aan AZ is dat toppers tussen AZ en Feyenoord, PSV en Ajax gewoon normale voetbalwedstrijden zijn itt de tenenkrommende toneel- en jankschouwspelen die die andere 3 teams tegen elkaar op de mat leggen.

10 mei 2023 om 17:35

Feyenoord hier (Heerhugowaard)hoor. Meeste zijn wel nog steeds voor ajax hoor daarna inderdaad wel az. Maar niet de meeste

10 mei 2023 om 18:02

Tsja dat zie je overal in Nederland. Zelfs in Alkmaar zijn heel veel voor Ajax of Feyenoord. Maar aan die “supporters” heb je geen klote als club. Gaan nooit naar de arena of kopen nooit merchandise. Die zijn alleen supporter zodat ze af en toe kunnen juichen bij een kampioenschap. De AZ-fans in Alkmaar gaan tenminste naar het stadion. Overigens eens dat AZ rustig publiek heeft. Maar dat maakt het ook wel prettig. Kan gerust met m’n twee kinderen naar het stadion zonder een nitraat in m’n nek te krijgen.

De Wit speelt toch amper tot nooit of ben ik nu gek? Middenveld is toch sowieso altijd Reijnders, Clasie & Mijnans? Soms Mihaijlovic, toch?

Verder zijn Kerkez en Karlsson wel aderlatingen. Van Brederode is wel een talentvolle speler, maar (nog niet) het niveau Karlsson helaas.

Kerkez is misschien wel het grootste gemis. Enorme drive, snelheid, sterk. Die gaan ze vervangen met De Wit? Dat is wel een achteruitgang...

Indi speelt al zowat het hele jaar niet, dus is geen sterkhouder dit jaar...

10 mei 2023 om 13:40

Omdat De Wit al een halfjaar geblesseerd is speelt ie niet...

12 mei 2023 om 13:48

Dani gaat ook niet meer de basis in komen voor vast hoor. Mijnans is een stuk beter. Zeker voetballend.

AZ ik hoop dat jullie Winnen!! Jullie verdienen het! COME ON AZ!

Vrees dat az er af gaat, 3-1. Verschil in klasse is te groot. Met 3-1 heb je overigens nog kans

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren