Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

AZ legt miljoenen neer en haalt Amerikaans international definitief binnen

Laatste update:

Djordje Mihailovic is per 1 januari 2023 speler van AZ. Dat heeft de Alkmaarse club bekendgemaakt via de officiële kanalen. De zesvoudig Amerikaans international komt dan over van CF Montréal, waar hij het seizoen af zal maken. Met de club uit Canada speelt Mihailovic wellicht de play-offs in de Major League Soccer.

Daarna zal hij naar Alkmaar reizen en meetrainen, waarna hij per 1 januari 2023 officieel speler van AZ zal zijn. Mihailovic heeft een contract ondertekend dat hem tot medio 2027 in het AFAS Stadion houdt. De 23-jarige aanvallende middenvelder, die in zes interlands voor de Verenigde Staten tot één doelpunt kwam, doorliep de jeugdopleiding van Chicago Fire en speelde 73 officiële wedstrijden voor die ploeg. Daarna trok hij naar competitiegenoot Montréal en kwam hij tot 56 duels. Naar verluidt heeft AZ zo'n zes miljoen euro neergeteld.

Op de clubsite van AZ laat Mihailovic weten nu al zin te hebben in januari. "Ik denk dat de voetbalfilosofie goed bij me past en AZ is een club waar ik mezelf kan ontwikkelen als speler. Ik weet dat mijn definitieve overstap pas later volgt, maar ik kijk er enorm naar uit om hier te spelen. Ik vind het geen probleem om het seizoen af te maken bij Montréal, want die club heeft me veel gebracht. Ik wil graag nog iets teruggeven, omdat we een goede kans hebben om iets speciaals neer te zetten."

Max Huiberts, de technisch directeur van AZ, geeft aan dat de Alkmaarse club nog probeerde om de Amerikaan eerder naar Noord-Holland te halen. "Dat was voor Montréal onbespreekbaar. Zij zitten in de eindfase van de competitie en spelen daarna de play-offs. Uiteindelijk zijn we er samen uitgekomen en gaat Djordje per begin januari speelgerechtigd zijn voor ons en wellicht sluit hij al eerder aan om mee te trainen. Hij is een jongen die heel bepalend is in de eindfase en kan goals maken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gefeliciteerd.
Az weigerde om Veerman te kopen, nu weet ik niet meer om welk bedrag het ging of juist niet door ging, maar nu betalen ze wel € 6mln voor deze Amerikaan.. Apart.

24 augustus 2022 om 16:23

AZ staat er financieel nh nog beter voor dan toen ze Veerman wilde halen. Begroting is ook flink gestegen

24 augustus 2022 om 16:24

De mensen van AZ zullen hem toch wel aan het werk hebben gezien? AZ had natuurlijk ook een hele andere selectie toen Veerman naar PSV ging.

24 augustus 2022 om 16:24

Inflatie heet dat

24 augustus 2022 om 16:30

Het was eerder andersom dat Heerenveen Veerman weigerde te verkopen. Niet gek aangezien dat laat in de transferwindow was en Veerman de absolute ster was maar het lag echt niet aan de bereidheid van AZ.

24 augustus 2022 om 17:05

Absoluut niet waar. AZ wilde het gevraagde bedrag gewoon niet betalen. Dat ze hem dat niet waard vonden of het niet konden betalen is hun goed recht, maar laten we geen onwaarheden de wereld in brengen.

24 augustus 2022 om 17:31

Az wou nog geen 4 miljoen betalen. Ze waren verschrikkelijk irritant bezig met niets zeggende boden

24 augustus 2022 om 17:38

AZ was bereid bijzonder ver te gaan. Weet niet waar je die 4 miljoen vandaan haalt maar er zijn bedragen van meer dan 6 miljoen genoemd vorige zomer.

24 augustus 2022 om 17:51

En dat was op dat moment niet genoeg geld. Az bood 5.5 trouwens. Heerenveen wilde toen 7 en dat wilde AZ niet betalen. Oftewel het lag volledig aan de bereidheid van AZ. De speler zelf wilde namelijk ook gaan.

24 augustus 2022 om 17:57

"wij kregen de indicatie van Heerenveen dat het een haalbare kaart zou zijn", begint Huiberts bij NH Radio Sportcafé. "ze hebben niet een bedrag genoemd, maar wij hebben wel aangegeven wat ons maximum was. Dat was iets minder dan tien miljoen. Uiteindelijk was het niet voldoende om hem te halen. Jammer, want ik denk dat hij goed bij ons zou passen." AZ kwam simpelweg te laat in de window voor Veerman, de verkoop van Koopmeiners had voorrang, waardoor Heerenveen niet wilde verkopen. Volkomen terecht maar het lag echt niet aan het bod, enkel aan de timing van het bod.

24 augustus 2022 om 18:03

Niet een beetje van beiden? Heerenveen wilde hem toch net zo goed niet voor een lager bedrag laten gaan? Beide partijen waren niet bereid water bij de wijn te doen, en dus werd het niks. Beetje raar om dan één schuldige aan te wijzen. Alsof Heerenveen er alles aan heeft gedaan de transfer wel mogelijk te maken.

24 augustus 2022 om 19:52

Lag echt wel aan het bod. De TD van Heerenveen heeft toentertijd ook gezegd dat 7-8 miljoen genoeg was geweest, maar AZ niet met realistische biedingen kwam. Prima, maar er is echt wel een bedrag genoemd

24 augustus 2022 om 19:53

Heerenveen stond er niet negatief tegen over. Wij moeten gewoon verkopen om de vaste lasten te betalen. En zoveel kapitaal stond er niet op het veld

24 augustus 2022 om 20:06

Je moet dus niet verkopen, omdat je dan wel een wat lager bod had geaccepteerd, of verkoopt Heerenveen elk jaar een speler voor 7/8 mio omdat ze anders de begroting niet rond krijgen? Er is echt een bedrag genoemd, maar er is ook echt een bod gedaan. De partijen zijn er beide niet uitgekomen, en dat is niet de schuld van de één of de ander. Als AZ zegt dat PSV voor 100 mio Karlsson op kan halen, en PSV dat niet doet, zijn de stukgelopen onderhandelingen dan de schuld van AZ of PSV?

Kijkend naar zijn statistieken lijkt het me een prima aanwinst voor AZ, betekend dit het einde van de Wit?

Schijnt dat hij via het netwerk van Te Kloese ook op de lijst bij Feyenoord stond. Kunnen ze in Alkmaar nou echt niet zelf scouten? 🤪

24 augustus 2022 om 16:24

Hij komt pas in januari dus de Wit speelt sowieso tot het WK.

24 augustus 2022 om 16:37

🤣 En dan reageer je vanmorgen nog op mij of ik niet een sneue reactie moet geven met betrekking tot de scouting van Az en nu kom je zelf met zoiets.
Valt me erg tegen van je.....

24 augustus 2022 om 22:01

@tinus45

Het feit dat ik die emoticon gebruikte, leek mij voldoende om aan te geven dat ik sarcastisch was.

Juist omdat ik moe wordt van die AZ-scoutingslijst-discussie en het kip-en-het-ei verhaal.

Excuses voor het misverstand in dat geval.

24 augustus 2022 om 22:11

Geaccepteerd, vermoedde al wel zoiets😉

24 augustus 2022 om 16:41

Begin dit een beetje als een kip en het ei verhaal te zien. Welke scouting is eerder of heeft hem eerst 'ontdekt', want één ding is zeker: Feyenoord en AZ vissen absoluut in dezelfde vijver.

24 augustus 2022 om 18:41

Klopt. Toch ligt het erg gevoelig in Rotterdam-Zuid om te zeggen dat wij elkaars concurrenten zijn. Ballaude, Aursner, Pedersen en Slot deden pijn, maar andersom hebben wij Feyenoord weer afgetroefd met Beukema en Mees de Wit. Zo is het leven.

24 augustus 2022 om 19:47

Beukema en De Wit? Ik heb nog nooit van die namen gehoord, en al helemaal niet in verband met Feyenoord. Ik zie dat die de Wit een 24-jarige jongen is die afgelopen maand van Pec is gekomen, denk je echt dat Feyenoord concreet was voor hem?

24 augustus 2022 om 20:09

Ze halen ook een 22 jarige jongen van Excelsior. Niet zo moeilijk te geloven dat ze dan interesse hebben voor een 24jarige jongen van PEC toch? Ik kan me wel herinneren dat ik het een en ander heb gelezen over de interesse in Mees de Wit, en al helemaal in de interesse van de Feyenoord in Beukema. Het is niet erg dat spelers wel eens voor een andere club kiezen, overkomt iedereen. Overigens wel erg vreemd dat je nog nooit van die namen hebt gehoord, kan me toch herinneren dat ze allebei tegen Feyenoord hebben gespeeld. Volg je je eigen cluppie wel?

24 augustus 2022 om 20:09

https://www.vi.nl/nieuws/beukema-legt-uit-waarom-hij-az-verkiest-boven-feyenoord

https://www.fr12.nl/nieuws/feyenoord-was-ook-geinteresseerd-in-mees-de-wit/amp

Als je overigens nooit van de namen Beukema en de Wit hebt gehoord zegt dat trouwens ook wel genoeg.

24 augustus 2022 om 20:21

Nounou, wat geruchten vanuit VI en De Telegraaf. Dat was vast enorm concreet.
In ieder geval blij dat we destijds Trauner hebben gehaald

24 augustus 2022 om 20:54

“Geruchten” zeg je ook nog haha. Beukema legt letterlijk in een interview uit dat hij AZ verkoos boven Feyenoord en geeft zijn redenen daarvoor. Hoe kun je dat nog een gerucht noemen? Werkelijk lachwekkend.

25 augustus 2022 om 00:37

Feyenoord is inderdaad in de markt voor Beukema geweest en hij koos voor AZ. Van wat ik heb begrepen heeft Feyenoord hem een voorstel gedaan en koos hij voor AZ ivm de kansen die hij daar zou krijgen. Van Mees de Wit lijkt het me voorbarig. Lees en hoor hier nu voor het eerst wat over, terwijl ik de afgelopen tijd best wat voorbij heb zien komen.

24 augustus 2022 om 18:29

Waarom het einde van de Wit? Het zijn twee totaal verschillende spelers en juist dat is erg prettig voor een trainer. Niet elke wedstrijd vraagt dezelfde aanpak en de Wit doet het altijd goed in de zware wedstrijden. Alleen maar goed dat je nu te kiezen hebt met al die goede spelers op het middenveld: Bazoer, Reijnders, de Wit, Djordje, Clasie en mogelijk zelfs nog een Evjen die op verschillende posities kan spelen.

Wel zonde dat hij pas in Januari aansluit. Tegen de tijd dat hij gewend is aan Nederland/speelstijl AZ zit je al aan het einde van het seizoen zowat.

24 augustus 2022 om 16:27

Vanaf januari speelgerechtigd. Hij sluit al wel een aantal weken eerder aan, dus dat scheelt wel denk ik

24 augustus 2022 om 16:29

Valt wel mee. In november ligt de competitie alweer stil vanwege het WK. Zie het als een hamstringblessure. Dan mis je ook 8 weken.

24 augustus 2022 om 16:40

Neem aan dat hij na het hele seizoen afgewerkt te hebben ook wel die play-offs wil spelen. Daar ligt in alle Amerikaanse sport de nadruk op. Hoop mensen kijken ook alleen dan pas, etc.

Misschien is hij wel veel beter dan Veerman Cas1? In ieder geval meer goals en assists maar ik ken de sterkte van de MLS niet. We leuk om te zien dat AZ zijn scouting heeft uitgebreid naar deze competities maar ook naar jeugdcompetities in Italië. Zal niet het eerste pareltje zijn als hij slaagt

24 augustus 2022 om 16:46

De MLS staat een beetje bekend als een afbouwcompetitie. Het meeste gaat op talent en techniek. Fysieke kracht en conditie doen er minder toe dan bij ons in de eredivisie. Desalniettemin leuke cijfers, en een zeer welkome versterking.

24 augustus 2022 om 17:29

Zou juist eerder het tegenovergestelde zeggen. Voor spelers als Ibra en zo die daarheen gaan, die doen alles op talent en techniek ja. Maar de rest is allereerst atleet, en daarna pas voetballer.

24 augustus 2022 om 18:05

Mwah, ik heb afgelopen jaar toch best wat potjes gezien, en ik vond het nou niet de meest atletische competitie die er is. De echte atleten in de VS gaan ook niet voetballen. Als je hard kan rennen ga je voor de 100m sprint oid, en als je hoog kan springen ga je hoogspringen. Tenzij je echt een liefde voor voetbal hebt, wat de meeste Amerikanen niet hebben, ga je pas professioneel voetballen als je het goed kan.

24 augustus 2022 om 19:13

Alleen is die maatstaf daar anders dan hier. Kijk hoe het nationale elftal jarenlang speelde. Puur op fysiek. Daar is vrij recent met spelers als Pulisic pas een beetje verandering in gekomen, en dan staat het nog bol van spelers met beperkte techniek. De techniek in de competitie komt naar mijn mening meer van de buitenlanders dan van de Amerikanen zelf.

24 augustus 2022 om 20:11

Maar er voetballen toch een stuk meer buitenlanders dan Amerikanen in die competitie? Voor zover ik weet zijn bijna alle echte uitblinkers Zuid-Amerikaans, met zo nu en dan een Amerikaans talent, zoals deze.

24 augustus 2022 om 23:23

Mwah, vrij strenge regeltjes daar wat betreft homegrown spelers. In de beker al helemaal, daar moeten er sowieso een X aantal Amerikanen op het veld staan ook. Canadezen voor Toronto. Maar zelfs bij die buitenlandse uitblinkers heb ik nou niet vaak het idee dat de techniek nou zo geweldig is. Kijk je naar zo'n Josef Martínez, die kan voornamelijk heel hard rennen. Kwam te kort voor Torino (geloof ik). Dan had je een Altidore die helemaal de man was bij Toronto, om maar even wat te noemen. Gaat mij echt te ver om te zeggen dat techniek en talent daar meer gewaardeerd wordt dan bij ons. Ik bedoel, bij ons moeten de verdedigers op de eerste plaats kunnen meevoetballen. Als je daar lang bent en mensen omver kunt beuken ben je er al.

Lees net dat zijn huidige club momenteel 2e staat en hij bij 33% van alle goals direct betrokken is.
Erg nieuwsgierig naar deze jongen als hij begin volgend jaar aansluit.

24 augustus 2022 om 18:21

Bij 33% van de goals betrokken? Dat is zeer netjes! Wordt dan toch wel nieuwsgierig naar deze speler.

24 augustus 2022 om 20:52

Staat op Youtube een filmpje van hem voor wat betreft vandaag, hierin stelt hij zichzelf ook voor,erg leuk om te zien.

25 augustus 2022 om 00:40

Het is een leuke speler hoor. Zie hem zo nu en dan weleens spelen en hij valt altijd op. Maakt ook vaak fraaie doelpunten en is een actief mannetje. Goede aankoop van AZ!

Eindelijk een creatieve nummer 10! Heel benieuwd naar deze jongen, denk dat AZ met dit type nummer 10 nog beter gaat spelen. Jammer dat hij pas in januari aansluit, maar desondanks heel tevreden met deze aankoop. Nu maar hopen dat hij niet tegenvalt.

Gekeken naar zijn statistieken en highlights is dit een prima transfer. Past perfect in het spel en voegt iets toe dat de selectie nu mist door met De Wit op 10 te spelen. Heeft duidelijk potentie en hoewel het jammer is dat hij later aansluit kan hij daardoor tegelijkertijd rustig wennen. De competitie ligt door Qatar stil dus draait hij eigenlijk een voorbereiding in de winter in plaats van nu het seizoen al gestart is te moeten wennen. Enige nadeel aan deze transfer is dat hij op een positie speelt waar de grootste talenten van de nieuwe lichting ook spelen, al zie ik jongens als Fedde de Jong wel meegroeien naar het hogere niveau.

Top! Deze man heeft echt hele goede cijfers, en schijnt voetballend ook nog eens erg begaafd te zijn, in tegenstelling tot onze grote vriend de Wit. Erg sterk bezet middenveld zo, met genoeg opties om te rouleren, en de opstelling aan te passen aan de speelwijze van de tegenstander.

Hallo allen. Ik ben nieuw op dit platform. Ben een Nederlander ( Groningen) die al 37 in Montreal woont en dus ook grote fan van CF Montreal is. In Mihailovic krijgt AZ een technische begaafde speler die in zijn eentje de wedstrijd naar zijn hand kan zetten met energieke dribbels, geniale steekballen en doelpunten. Gelukkig blijft hij nog tot en met de play-offs hier want Montreal speelt een fantastisch seizoen en zou zo maar kampioen kunnen worden.

24 augustus 2022 om 16:57

MLS en eredivisie is dan natuurlijk ook wel een paar niveaus verschil. Maar goed, zou leuk zijn voor de Eredivisie als er weer een nieuwe topper komt.

24 augustus 2022 om 17:01

Welkom! Als ik jou mag geloven heeft Az dus de nieuwe Riquelme in huis gehaald, dat beloofd wat!

24 augustus 2022 om 19:11

Waarom altijd meteen zo zielig doen, dat zegt hij helemaal niet?

24 augustus 2022 om 19:24

Volgens mij bedoelt hij dat met een knipoog, positief bedoeld dus. Ik ben in ieder geval benieuwd! En bedankt voor de info en welkom, Montrealfc.

24 augustus 2022 om 19:30

Hoezo zielig doen? Verklaar u nader. Ik bedoelde het niet verkeerd richting Montrealfc en ik wens hem nog een welkom.

24 augustus 2022 om 18:57

@MontrealFC Az weet op de een of andere manier tijd goed toe te slaan met transfers. Het zal mij ook niets verbazen als dit wederom een succes word.

24 augustus 2022 om 19:24

Go Habs go!

24 augustus 2022 om 20:59

Welkom hier en dank je wel voor de informatie. Wat we tot nog toe over hem gehoord hebben is in ieder geval positief en hoopvol. Zou mooi zijn als hij zijn record-transfer-status gaat waarmaken in Alkmaar.

Jammer dat Feyenoord hem niet ook wegkaapt . Het is geen bullaude, maar ben benieuwd of deze jongen ook wat gaat toevoegen aan AZ.

24 augustus 2022 om 17:21

Idd betere statistieken dan Ballaude

24 augustus 2022 om 17:36

In een jut van jul competitie

24 augustus 2022 om 18:06

Want de Argentijnse competitie is zo ongelooflijk sterk... sowieso 2 competities die je niet kan vergelijken omdat clubs nooit tegen elkaar spelen, en er hele andere aspecten belangrijk zijn.

24 augustus 2022 om 18:24

De stats (los van goals en assits) plaatsen Ballaudu juist in de top 5 #10s in Amerika

24 augustus 2022 om 18:37

Tja, de stats van de spits van de plaatselijke vereniging plaatsen hem ook in de top 5 spitsen van Europa. Nogmaals, je kan cijfers niet zo simpel vergelijken. Het is namelijk een stuk moeilijker te scoren in de Premier League dan in de Tsjechische competitie. Daarnaast kan je doelpunten en assists buiten beschouwing laten, maar zijn dat nou juist de meest belangrijke statistieken van een aanvallende speler. Anders heb je een hele mooie voetballer, die exact niks voor je klaarspeelt.

Heel erg benieuwd naar Djordje. Als je zijn highlights bekijkt op Youtube heb ik een aantal keer hardop moeten lachen om het niveau van de verdedigers en keepers daar, maar z'n basis techniek en vooral z'n voorzet ziet er goed uit, ik hoop dat hij mee kan groeien met het niveau.

Oh, dus AZ kan wel geld uitgeven, als het echt moet?

24 augustus 2022 om 19:45

Hoezo als het echt moet? We hebben een prima selectie dit jaar vind ik. Dit is totaal geen paniekaankoop.

24 augustus 2022 om 20:21

AZ is veel en veel zwakker dan toen ze hun ''grote Vier'' nog hadden. Daarmee bedoel ik Koopmeiners, Boadu, Stengs en Bizot. AZ is in jaren niet zo zwak geweest. Alleen Karlsson is van het niveau van die vier toen ze in topvorm waren maar hij is al een tijdje geblesseerd en wil net zo graag weg als Ronaldo bij Man Utd lijkt het. Wat is er in godsnaam gebeurd met die 50 miljoen die AZ voor dat viertal kreeg? Ajax heeft meer dan 121 miljoen verdient aan uitgaande transfers en een groot deel daarvan uitgegeven aan kwalitatief goede aankopen. Feyenoord, die tot deze zomer geen cent hadden om hun kont mee te krabben, heeft bijna 70 miljoen ontvangen en daarvan ook 30 miljoen uitgegeven dit seizoen en zich goed versterkt. PSV heeft dit seizoen heel weinig uitgegeven, tot nu toe, maar wel Luuk, Benitez, TIl binnengehaald voor weinig tot niks en die hebben hun waarde al enigzins getoond. Vorig seizoen kreeg PSV 53 miljoen aan transfergeld binnen en gaven weinig uit maar versterkten zich toch slim met Veerman, Ramalho etc. AZ heeft allemaal mensen met een conditionele achterstand of blessure aangetrokken of behouden (karlsson). Voor de rest heeft AZ alleen amar waterdragertjes op het veld staan momenteel. Het is maar goed dat het jullie geen moeilijke loting en UECL groepsfase plek heeft gekost anders waren jullie het PSV van enkele seizoenen geleden geweest die eruit vlogen tegen Osijek.

24 augustus 2022 om 21:00

AZ heeft een mini-begroting (35 miljoen) in vergelijking met Feyenoord, PSV en al helemaal Ajax. Kan je totaal niet vergelijken. Wij moeten spelers verkopen om quitte te lopen met weinig andere inkomsten. Daarnaast hebben wij ook relatief dure spelers gehaald de laatste tijd? Odgaard (5-6 miljoen), deze gozer (6 miljoen), Kerkez (2 miljoen), De Wit (2-3 miljoen) etc. wat verwacht je van AZ? Spelers van 15 miljoen? Onmogelijk voor ons.

24 augustus 2022 om 20:14

Als het echt moet? AZ staat momenteel op 2 van de 2 wedstrijden gewonnen in de eredivisie en heeft Europees al helemaal de pannen van het dak gespeeld. Op basis waarvan moest het nu echt?

Reed net langs het stadion en zag “welkom Djordje” op de billboards staan. Direct even op VZ kijken wat we in huis hebben gehaald. 6 miljoen is niet niks voor ons. Kunnen die fabels dat wij niet durven te investeren ook de prullenbak in. Welkom bij de mooiste club van Nederland!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren