Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Assaidi mogelijk nieuwe klapper voor Fries handelshuis

Laatste update:

Waar hij in het seizoen 2006/07 nog de kleuren van FC Omniworld verdedigde, speelt hij tegenwoordig in het Abe Lenstra Stadion. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt kreeg de toenmalige coach Trond Sollied zijn zin: het bestuur besloot de beurs te trekken voor een talent van De Graafschap. Oussama Aissadi, een Nederlander van Marokkaanse afkomst, speelde zich vrijwel direct in de kijker en mocht al enkele speelminuten maken. Na het ontslag van Sollied en het aanstellen van Jan de Jonge als hoofdcoach begint de 22-jarige aanvaller zich te ontpoppen. Assaidi is wekelijks basisspeler, toont zich uiterst strijdvaardig, rent de longen uit zijn lijf en heeft bovendien prima passeerbewegingen en voorzetten in huis. Wordt Assaidi de nieuwe klapper van het Friese handelshuis, genaamd sc Heerenveen?

Het is 3 juni 2009, De Graafschap staat aan de vooravond van het beslissende play-off duel om lijfsbehoud in de Eredivisie tegen RKC Waalwijk. Ben Sahar, die dat seizoen één van de belangrijkste spelers was van de club uit Doetinchem en opviel in de Eredivisie, zou volgens verschillende media niet in het basiselftal staan. De huurling van Chelsea werd door trainer Darije Kalezic aan de kant gehouden en niet zonder reden. Assaidi genoot de voorkeur van de coach omdat hij een drietal weken eerder De Graafschap behoedde van rechtstreekse degradatie. In de laatste minuut van het uitduel tegen NAC Breda omspeelde de linksvoor meerdere spelers van de tegenpartij om uiteindelijk de bal hard in het doel van keeper Jelle ten Rouwelaar te schieten.

Kennelijk zaten er een aantal scouts van sc Heerenveen op de tribune, want enkele maanden later werd de buitenspeler gepresenteerd als laatste aankoop van de Friese subtopper. Sollied wilde nog een creatieve speler om het verlies van Danijel Pranjic enigszins te dekken en had al meerdere malen geopperd om Bryan Ruiz te contracteren. De Costa Ricaan koos echter voor FC Twente, waarna Assaidi de oplossing bleek te zijn. Na het vertrek van de Noorse trainer die Heerenveen de eerste tastbare prijs in de geschiedenis liet winnen werd De Jonge de nieuwe coach. De voormalig trainer van De Graafschap zag het talent in de aanvaller en gooide hem gelijk in het diepe.

Het resultaat hiervan mag als positief gezien worden. Assaidi maakt een stormachtige ontwikkeling door en zorgt grotendeels voor de toevoer van het kanon in de spits, genaamd Michal Papadopoulos. Al meerdere malen wist de Tsjechische aanvaller te scoren op aangeven van Assaidi, die onder andere met Roy Beerens de voorzetten moet verzorgen. Al meerdere keren was de snelle, ranke buitenspeler dichtbij een doelpunt, maar dit weekend kwam hij pas voor het eerst op het scorebord namens Heerenveen. Tegen Heracles maakte hij, na een assist van routinier Gerald Sibon, de aansluitingstreffer. Het mocht echter niet baten, want de Friese voetbalclub verloor met 3-1 op het kunstgras in Almelo. Desondanks is het wel een teken aan de wand dat Assaidi, die overigens eigenaar is van een stel longen met een enorme luchtcapaciteit, kan uitgroeien tot het meest recente handelswaar van de ploeg die al veel grote spelers afleverde aan zowel nationale als internationale topploegen.

Om de rechtsbenige aanvaller nu meteen te vergelijken met spelers als Danijel Pranjic, Miralem Sulejmani, Georgios Samaras, Afonso Alves en Klaas-Jan Huntelaar is misschien een tikkeltje overdreven, maar toch is het een feit dat Assaidi behoorlijk aan de weg timmert. Zelfs al draait het gehele team niet als gewenst, toch staat daar op linksvoor een zelfverzekerde speler die alle facetten bezit van een aanvaller van formaat. Elke week is Assaidi één van de spelers die opvalt bij sc Heerenveen, één van de spelers die zich onderscheidt door zijn enorme werklust. In tijden waarin het allemaal niet helemaal gaat zoals iedereen het graag wil zien, is hard werken nog altijd de beste optie. De aanvaller neemt op dat gebied de hele ploeg op sleeptouw met zijn dreigende acties en goed aangesneden voorzetten.

Als de voormalig speler van FC Omniworld en De Graafschap deze stijgende lijn weet vol te houden, ligt er een mooie toekomst in het verschiet voor de in Beni Boughari (Marokko) geboren Nederlander. In een interview met sc Heerenveen TV was Assaidi zich er echter ook van bewust dat er altijd nog verbeteringen kunnen plaatsvinden. Zo komt de vleugelspeler geregeld om zijn directe tegenstander heen, maar de voorzetting is niet altijd even oogstrelend. Van nature is Assaidi rechtsbenig en omdat hij regelmatig op de linkervleugel speelt zal hij ook moeten werken aan zijn voorzet met links. Als hij hier zich optimaal in weer te verbeteren, zou de huidige nummer acht van sc Heerenveen zomaar voor veel geld kunnen vertrekken bij de Friese club. Wat zijn grote droom is, vroeg de interviewer van Heerenveen.TV? “Ik heb niet echt een droom, maar Real Madrid zou op zich wel mooi zijn. Maar eerst slagen bij Heerenveen, pas dan kijk ik verder.â€

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha...lachwekkend stuk. Assaidi speelt alleen maar omdat hij het lievelingetje van Jan de Jonge is. Die jongen trapt notabene in zijn eigen schijnbewegingen en heeft tot dusverre nauwelijks iets laten zien. Prima speler voor in de Jupiler League, maar veel en veel te licht voor de Eredivisie.

Real Madrid zal hij alleen als toeschouwer vanaf de tribune ooit zien spelen.

9 december 2009 om 03:32

Ik ben het met je eens, het is dat hij scoorde tegen sporting Lissabon vorige week, maar eerder viel hij me niet eens op in de Eredivisie!

9 december 2009 om 11:17

Dan kijken jullie duidelijk geen eredivisie, want deze man speelt de laatste 2,3 weken als beste speler van heerenveen. Hij heeft een prima indivuele actie in huis, en een prima voorzet waar heerenveen al vaak uit heeft gescoord. Toen Amrabat bij omniworld weg werd geplukt door vvv werd deze jongen gehaald, Die technisch nog veel beter is dan Amrabat. Hij moet alleen wat aan zijn fysiek werken.

@: Bjarne waarschijnlijk zul jij real madrid nooit vannuit een stadion te zien krijgen met zulke kansloze reactie's op internet. Deze man is zeker het niveau van de jupiler leauge ontgroeid, de 1ste paar wedstrijden soms niet gezien? Pff en dan moeten ze hier voetbalkennis hebben.

10 december 2009 om 00:23

Pff, kennelijk ben jij degene hier zonder enige voetbalkennis. De eerste voorzet van Assaidi die geslaagd mag noemen moet nog komen. Nogmaals, een actie maken en vervolgens dezelfde tegenstander weer tegenkomen, kan je moeilijk een geslaagde actie noemen, laat staan dat je het een prima individuele actie gaat noemen.

Maar goed, Heerenveen speelt sowieso ondermaats dit seizoen, dus als je een speler met het niveau van de Jupiler League de afgelopen weken de beste speler van H'veen wilt noemen, prima. Dat is jou mening en daar sta je vrij in. Maar ga mij niet jou mening opdringen, omdat jij toevallig een andere visie hebt!

9 december 2009 om 14:28

Assaidi is een prima speler en een prima techniek, Ik vind hem zelfs wat weg hebben van Beerens die aan de andere kant speelt.

9 december 2009 om 18:49

Nee Beerens speelt de sterren van de hemel bij heereveen

9 december 2009 om 19:16

In zijn eerste twee seizoenen was hij de man hoor,daarbij vergeet jij dat hij terug van een blessure komt.

mooi geschreven stuk



voor de mennsen hier boven mij , jullie gaan deze woorden intrekken
dit word een hele goede speler ,

mvg een sc heerenveen supporter

Helaas kennen jullie, Bjarne en guz1, Assaidi niet. En helaas beoordelen jullie het dan met 1 ster, maar let maar op. Dit seizoen gaat hij 1 van de smaakmakers worden van de Eredivisie, of je het nu wilt of niet.

10 december 2009 om 00:25

Ik ken hem maar al te goed, Hem zelfs een paar maal live in actie gezien en vooral ontzettend om hem gelachen. Slechte voorzet, zelden te betrappen op een goede actie en xwaar overschat. Maar vind het leuk dat je het voor hem opneemt, hopelijk ga je ook nog eens naar hem kijken als hij straks weer bij een ploeg als Agovv balt.

ook al ben ik een fan van FC Groningen, dit is gewoon een prima stukover een goede speler van SC Heerenveen. een goed verslag over het verleden en het hedenen ook goed geschreven, vandaar 5 sterren

Ik ben het er mee eens, eindelijk weer eens een jong talent die ondanks dat het wel eens mislukt het blijft proberen. Ik ben zeer content met deze aankoop en voorspel dat Heerenveen een opstap is voor een nog grotere club.

Goeie speler maar echt geen topper. En na de Sulejmani gate zal nooit een club, binnenland of buitenland, meer dan 10mln betalen. Stelletje bedriegers zijn ze daar in het noorden.

9 december 2009 om 10:01

Bedriegers?? Wie haalt de speler en betaald de speler? Juist de clubs die belangstelling tonen. Als je dan vervolgens niet weet hoe je met een speler moet omgaan is niet de fout van Heerenveen.

Neem nou Alves, hij kiest zelf voor het geld terwijl hij niet weet hoe die ploeg speelt? Speelstyle past totaal niet bij hem.

Sulejmani vertrekt met een blessure staat er naast en dan kon je jezelf tegen in de grote stad. Deze jongen wil ik graag terug.

Het zegt meer over jou dan over sc-heerenveen.

9 december 2009 om 10:39

Na Alves zou ook nooit meer een club 20 miljoen betalen, en toen kwam Ajax....

Dat doen ze daar toch echt zelf. En dan kopen ze hem toch niet? Zolang de spelers bij Heerenveen presteren, ben ik blij dat ze daar ook blijven.

Ben het helemaal met de schrijver eens, en ook zeer mooi geschreven. Die goal tegen Sporting was fenomenaal, schitterend

9 december 2009 om 10:48

Waarschijnlijk is het Mrone te doen om deze reacties maar bedriegers? Als Ajax Sulejmani aftest , en AZ ook, omdat hij niet goed genoeg was hem hem vervolgens na een meer dan goed half seizoen bij Heerenveen weghaald zijn wij niet de bedriegers maar Ajax zelf, van hun portemonnee wel te verstaan. Ajax kon destijds Sulejmani voor minder dan 2 ton overnemen van Partizan Belgrado en dat werd iets meer dan 16 miljoen bij Heerenveen. Dat hij daarna niet uit de verf komt bij Ajax is jammer voor hem, maar dat ligt aan de omgang met hem door de staf van Ajax.

In het begin van het seizoen was ik niet echt een fan van Assaidi. In mijn ogen in straatvoetballer waarvan de meeste acties mislukken. Echter maakt hij een goede ontwikkeling door en heeft zeker potentie om een goede voetballer te worden. Al met al heb ik mijn mening van hem positief bij gedraait en doordat zijn acties ook steeds vaker lukken wordt dit ook een jongen waarvoor je graag naar het stadion gaat.
Goed stuk

Leuk stukje, ik dacht precies hetzelfde. Over Assaidi, het unieke aan hem is inderdaad zijn conditie. Menig straatvoetballers kunnen mensen passeren en mooie voorzetten geven. Helaas zie je het tempo snel verdwijnen. Assaidi kan zelfs acties uitvoeren na 90+1 minuut. Dat maakt hem inderdaad bijzonder.

Het probleem is dat spelers in Heerenveen altijd boven hun niveau presenteren. In Friesland krijgen ze blijkbaar iets anders te eten of zit het weer beter in elkaar dan de rest van de wereld. Als we kijken naar alle topverkopen, is alleen KJH (in Nederland) geslaagd. Pranjic deed het in het begin zwak bij BM, maar komt nu iets meer op gang. Nog steeds te vroeg om hem te beoordelen. Sulejmani, ja 2 jaar niet gepresteerd. Alves idem.

9 december 2009 om 14:02

Je vergeet Ruud nog, die is zeker geslaagd in Nederland.
Tomasson ook,. ondanks dat hij eerst naar Newcastle ging voordat Feyenoord hem aantrok.
Allback, Edman, Hansson hebben het ook goed gedaan, cq doen het nog goed bij hin clubs.
en zo zijn er nog vast nog meer.

Assaidi is echt geen topper, hij komt niet hoger dan de eredivisie denk ik. Hij is nu nog niet eens zo ver als een Robben, Van der Vaart, Sneijder waren op zijn leeftijd. Als hij ooit Real Madrid wil halen, moet hij ontzettend groeien in zijn kwaliteiten.

9 december 2009 om 15:33

Nou als hij nog niet eens zo ver is kan ie beter stoppen met voetbal denk ik.. Vind het een prima speler, had uhm bij FM gehaald doet ie het ook altijd prima

Mensen die Assaidi slecht vinden, kijken geen voetbal.
bij de Graafschap weliswaar in de JL maar hij was al veel te goed voor de JL en nu bij Heerenveen doe ie het ook goed gewoon zo doorgaan, enige minpuntje is zijn fysieke gesteldheid

Jeetje zelfs de woorden miskoop duiken hier op. Dan ga je jezelf inderdaad afvragen in hoeverre zij Assaidi hebben zien spelen! Heeft zich nu al ontpopt tot de revelatie van Heerenveen dit seizoen, en als hij de lijn van de laatste wedstrijden voortzet mag hij de titel revelatie van de eredivisie 2009/2010 ook dragen! Werd niet voor niets in de laatste wedstrijden vorig jaar verkozen boven Ben Sahar, dat jullie een basisplaats van hem verkondigen als onkunde van trainer de jonge tja...

10 december 2009 om 00:28

Hoe kan je in vredesnaam tot revelatie worden bestempeld als Heerenveen al het hele seizoen zwaar ondermaats loopt te voetballen... Tis gewoon drama momenteel in Heerenveen en daar dragen alle spelers keurig hun steentje aan bij.

10 december 2009 om 09:48

Omdat er van Assaidi dreiging uit gaat. Die dreiging zorgt voor extra dekking, waardoor zijn acties wel eens niet lukken inderdaad. Hij kan ook niet elke keer 2 á 3 man uitspelen, al lukt het hem wel eens. Hij heeft een voorzet die de helft van de keren wel aan komt, de helft van de keren niet. Dat had Beerens ook een tijdje, maar dat zijn zaken die leer je na een tijdje nog wel. (ligt ook aan de spelers die je wilt bedienen natuurlijk)

Je ziet toch aan alles hoe goed Assaidi het doet en hoeveel talent die jongen heeft. De namen van Real Madrid vind ik hier wat te hoog gegrepen, maar die jongen moet op den duur toch zeker naar de Engelse subtop kunnen. Maar laat hem voorlopig maar lekker enkele jaren bij ons blijven. Met Beerens en Assaidi 2 heerlijk klassiek Hollandse buitenspelers, als daar meer regelmaat in komt zul je steeds meer goals zien.

assaide is een echte straatvoetballer met een heerlijke actie hij heeft ook nog eens een goede voorzet in de benen maar real madrid gaat hij denk niet halen

goed stuk 5 sterren

Was het niet Assaidi die de Graafschap in de bekerfinale bij de beloften langs Heerenveen schoot?

Puik stuk. Mooi taalgebruik, fijne conclusie. Mooi afgerond ook. Zo mag ik het graag zien :-)

Als deze jonge naar een topclub in de eredivisie gaat, zal ie alleen maar op de bank terecht komen als het al niet op de tribune is.
Vervolgens wordt ie verhuurd aan nec of vvv en degragdeerd ie na 2 of 3 jaar weer richting jl!

9 december 2009 om 19:21

Vorig jaar was Heerenveen een (sub)topclub, maar dit jaar jammer genoeg niet meer. Vorig jaar had hij bij Heerenveen weinig gespeeld omdat hij op de bank gehouden zou worden door Pranjic, dit jaar speelt hij veel. Eigenlijk klopt alles aan jou stukje, alleen denk ik wel dat NEC niet zo snel uit de eredivisie degradeert

9 december 2009 om 19:31

Deze jongen is nog een talent in ontwikkeling, momenteel is hij dus idd niet goed genoeg voor de basis van een topclub!

Mooi stuk klopt ook allemaal wel over Assaidi doet het goed.

Goed stuk.

Jammer dat we deze jongen niet tot het einde van het seizoen in Doetinchem konden houden, want dan waren we zeker kampioen geworden. Als hij zich zo door ontwikkeld kan het een hele grote worden ja.

4 sterren

Assaidi is een talent, en misschien is zijn gebrek aan fysiek ook wel zijn kracht. Want zo'n ongrijpbare jongen kan in het restant van de wedstrijd de verdedigers heel moeilijk maken.

Ik was niet zo onder de indruk van Assaidi, maar de laatste tijd begint hij zich steeds meer te ontwikkelen. Wat eerder al voorbij is gekomen is dat Beerens en Assaidi eens moeten proberen om van kant te wisselen, als zij kunnen kruisen dan heb je een snelle/technische vleugels, met dan een kopper als Papa in de spits moet het dan wel goed komen.

Inhoud is netjes, en ook qua schrijfstijl is het netjes. Maar nog niet van de uitzonderlijke klasse dat ik er 5 sterren voor moet geven. Dus 4 sterren van mij.

Uitstekend stuk. Zeer prettig taalgebruik en verder ook gewoon erg leuk om te lezen. Ik ben het ook met je eens, Assaidi viel mij eind vorig seizoen op bij De Graafschap en doet het de laatste weken erg goed bij Heerenveen.

5 sterren.

Hij heeft mij persoonlijk nog niet kunnen overtuigen. Hij krijgt het vertrouwen wel van Jan de Jonge, die hem week in week uit laat staan en de laatste weken voetbalt hij idd beter. Maar er is nog zoveel ruimte voor verbetering, plus het feit dat hij vorig seizoen bij De Graafschap eerst ook nauwelijks aan de bak kwam, daar zal toch ook wel een reden voor zijn. Hij kan een redelijke Eredivisie speler worden, maar verwacht eigenlijk niet dat hij de top zal bereiken en H'veen een nieuwe financiële klapper zal bezorgen.

Mooi artikel. Leest lekker weg.

Ik vind die jongen zo goed. Die gaat geld opleveren.

goed geschreven stuk

en wat deze jongeman verteld over assaidi klopt precies in het begin dacht ik wat is dit voor een speler maar deze jongen word steeds gretiger en beter in passes en in zijn passeerbewegingen. voor deze jongen ga ik graag naar het stadion ik ben ook groot fan van janmaat en jongen die al vaak word afgezeikt maar hij begint laaste tijd in mijn ogen fantastich te spelen hij geeft goede voorzetten en word steeds beter in het uit voeren van zijn verdedigende taken ik denk dat deze jongen over een paar jaar wel het nl elftal aan kan

Bedankt voor de posititeve stemmen, ik waarder het! Dit weekend wellicht de volgende column.

Aardig stuk, zag hem ook niet graag vertrekken uit Doetinchem. Misschien was het beter voor zijn ontwikkeling geweest als hij wat langer bleef, bij De Graafschap was hij ook (vooralsnog) slechts 'up and coming'. Aan de andere kant, hij krijgt wel het vertrouwen van De Jonge.

Het is zeer spijtig dat deze jongen is vetrokken bij de Graafschap. Voor zijn ontwikkeling is dit misschien wel een goede stap, maar hij is wel een speler die 'de man' had kunnen worden in de Achterhoek.

Ik vind het een goed stuk over een goede speler die Heerenveen nog enkele miljoenen op kan leveren.
Bedragen die voor Kjh, Samaras en zeker die voor Alves en Micky zijn neergelegd zullen niet ter sprake komen lijkt me, maar een miljoen of 4/5 is zeker reeel.

Assaidi is gewoon een prima speler, en gaat zeker in de toekomst een smaakmaker in de eredivisie worden. Let maar op!

Sorry hoor maar als je gaat beweren dat Assaidi gescout is tijdens de wedstrijd RKC Waalwijk - De Graafschap kan ik je niet meer serieus nemen. Die jongen heeft die wedstrijd (net zoals alle andere Graafschappers die avond) geen bal goed geraakt. Het is pas in de eerste maanden van het seizoen 2009/10 dat hij op dreef is gekomen. Wel een goede voetballer. Een groot talent zeker, maar dat kwam er die avond helaas niet uit.

Hahahahah Bjarne, Durf je nog te zeggen dat het een mislukkeling is

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren