Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Andrés Iniesta draait honderdtachtig graden en gaat voor allerlaatste uitdaging

Laatste update:

Andrés Iniesta gaat voor de laatste keer op zoek naar een nieuwe club. Dat heeft hij te kennen gegeven op een persconferentie. De Spaanse middenvelder staat nog onder contract bij het Japanse Vissel Kobe en het was de bedoeling dat hij daar ook zijn loopbaan af zou sluiten. Door een gebrek aan speeltijd heeft Iniesta nu echter besloten om te vertrekken en een club te zoeken waar hij waardig afscheid kan nemen.

De 39-jarige Iniesta speelde een leven lang voor Barcelona, maar maakte in 2018 bekend dat hij de club zou verlaten en in Japan ging voetballen. Vijf jaar lang konden de fans van Vissel Kobe genieten van de passing en het inzicht van de Spaanse stilist, maar aan die periode gaat nu een einde komen. Trainer Nelsinho Baptista maakte steeds minder gebruik van de diensten van Iniesta en dat zat hem niet lekker. De spelmaker wilde zijn loopbaan afsluiten bij Kobe als gevierd basisspeler, maar zal dat nu ergens anders gaan doen.

Op een speciaal ingelaste persconferentie legde de wereldkampioen van 2010 zijn keuze uit. "Dit is absoluut een van de lastigste beslissingen die ik tijdens mijn loopbaan heb moeten nemen", liet Iniesta optekenen. "Het was mijn bedoeling om hier met voetbalpensioen te gaan en dat wilde ik heel graag, maar uiteindelijk liep het anders. Het lijkt erop dat de trainer andere prioriteiten had. Toch sta ik nog altijd achter mijn keuze om naar deze geweldige club te gaan."

Iniesta had nog een contract tot en met 31 januari 2024 bij Vissel Kobe, maar vanwege zijn enorme staat van dienst heeft de Japanse club besloten om zijn ster in de zomer al transfervrij te laten gaan. Het is nog niet duidelijk waar Iniesta naartoe zal gaan om nog even te voetballen en zijn loopbaan vervolgens af te sluiten. Die club zal hoe dan ook in een bijzonder rijtje terechtkomen, want Iniesta speelde tijdens zijn loopbaan tot dusver alleen in het shirt van Barça, Vissel Kobe en het Spaanse nationale elftal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zal toch niet, Sergio, Messi, Iniesta, Alba…. Allen transfervrij.

25 mei 2023 om 20:00

Pique is ook vrij! De enige die niet vrij is is Alves.

25 mei 2023 om 21:21

Zlatan en Alexis Sanchez ook, en Icardi zal ook wel gratis op te pikken zijn. De hele oude gang terug bij elkaar.

FC Andorra? Zie hem wel jaartje voetballen bij Pique.

26 mei 2023 om 08:48

Zou wel echt een onwijs toffe zet zijn!

Jammer dat hij veel te vroeg al Europa verliet en voor Japan koos . Was 33 jaar toen dacht ik. Had net als modric nog wel wat jaartjes kunnen schitteren in Europa .. heb hem niet gevolg is Japan zal niet weten wat zijn niveau op dit moment is

25 mei 2023 om 19:02

Buiten Modric, zie je maar weinig middenvelders die tot hun 38ste hun topniveau kunnen behouden. Pirlo is de enige die mij binnenschiet als je naar de laatste jaren kijkt.

25 mei 2023 om 21:37

Javier Zanetti, Maldini, Inzaghi, Ibrahimovic eigenlijk heel veel spelers uit de Serie A vooral.

25 mei 2023 om 22:39

Totti niet te vergeten

25 mei 2023 om 22:47

Buiten Modric, zie je maar weinig middenvelders die tot hun 38ste hun topniveau kunnen behouden.

Vervolgens noemt u vier spelers op waarvan er maar één middenvelder is, namelijk Zanetti.
Maldini verdediger.
Inzaghi aanvaller.
Ibrahimovic aanvaller.

26 mei 2023 om 01:15

Giggs, Scholes & Lampard..? Kan me van die laatste niet herinneren of hij 34/35 was of iets ouder.

25 mei 2023 om 19:02

Naja Iniesta had het niveau niet meer. Heeft heel vroeg gepiekt en het niveau lang vol gehouden. Heb respect voor het feit dat hij zal in zag dat ie niet meer iets ging toevoegen aan het team en vertrok. Busquets, Pique en Alba hadden dit niet en vertrekken juist te laat naar mijn idee.

25 mei 2023 om 23:45

Als je echt een barcalover bent, dan had je geweten wat de daadwerkelijke reden was van zijn vertrek naar Japan. Wat jij zegt is complete onzin.

26 mei 2023 om 00:15

Exact. Het is ook onzin dat Iniesta heel vroeg gepiekt heeft. Hij begon als vleugelspits en werd pas op zijn 24e basisspeler.

Barcalover123 is geen Barcavolger123.

25 mei 2023 om 19:04

Verschil is dat Modric wel 90 minuten kan uitspelen. Iniesta was in zijn laatste seizoen bij Barca standaard de eerste wissel in 60ste minuut. Waren wel altijd geweldige 60 minuten. Met Zidane en Modric voor mij wel de beste middenvelders ooit.

25 mei 2023 om 20:11

Hij is 39. Te oud dus.

25 mei 2023 om 20:27

Koos voor Japan omdat daar een unieke behandeling voor zijn zware despressie beschikbaar was en omdat zeker wilde zijn dat hij nooit tegen Barca zou spelen

Jammer dat Fortuna die Spaanse trainer eruit geknikkerd heeft. Zou toch wel wat hebben. Van een Turkse eigenaar met Yilmaz naar een Spaanse trainer met Iniesta.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren