Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Als het aan mij ligt, is er alle reden om bij Feyenoord te blijven’

Laatste update:

Alireza Jahanbakhsh kon vorige zomer en afgelopen winter vertrekken bij Feyenoord, maar wilde koste wat het kost iets winnen met de Rotterdammers. De 29-jarige buitenspeler bleef daarom in De Kuip en stond vorige maand met zijn team op het bordes op de Coolsingel. In gesprek met De Telegraaf blikt de international van Iran terug op een bijzonder seizoen en vooruit op zijn toekomst. “Als het aan mij ligt, is er alle reden om te blijven.”

Jahanbakhsh kwam in de zomer van 2021 voor ruim een miljoen euro over van Brighton & Hove Albion. De buitenspeler was drie jaar eerder voor negentien miljoen euro vertrokken bij AZ, waar hij in 2018 topscorer werd in de Eredivisie met 21 doelpunten. Jahanbakhsh kon de vrij hoge verwachtingen in zijn eerste seizoen bij Feyenoord nog niet helemaal waarmaken. Dat komt omdat hij naar eigen zeggen pas in het tweede jaar bij een nieuwe club echt gesetteld is. “Zo is het precies weer gegaan. Ik heb gemerkt dat het voetbal in Rotterdam heel anders wordt beleefd onder de mensen. Dat moest ik zelf nog ervaren”, begint de Iraniër.

“In mijn eerste seizoen had ik nog teveel ups en downs. Kort na mijn komst speelde ik nog veel wedstrijden voor Feyenoord en was ik ook nog weleens belangrijk, maar toch was het niet wat ik van mezelf verwachtte. Aan het eind van vorig seizoen koos de trainer voor andere opties op mijn positie”, vervolgt Jahanbakhsh. De nummer 7 van Feyenoord, die dit seizoen goed was voor acht doelpunten en tien assists in 41 wedstrijden, voelde na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) op 8 januari – waarin hij ook scoorde – dat hij zijn vertrouwen terugkreeg. “Daarna heb ik bijna alles gespeeld en werd ik steeds belangrijker. Mijn vertrouwen was terug.”

De aanvaller kon Feyenoord in de winter verruilen voor het Griekse Panathinaikos. “Maar ik wilde echt iets winnen met deze club. Aan een vertrek heb ik nooit gedacht. Ik wist wat het voor deze mensen in deze stad betekende om iets te winnen. Bovendien had ons team echt een bijzondere mentaliteit en heel veel kwaliteit. Dit is een van de bijzonderste groepen waar ik ooit mee heb samengewerkt”, zegt Jahanbakhsh. Het Legioen hoeft niet bang te zijn voor een zomers vertrek van de aanvaller, die nog tot medio 2024 vastligt in De Kuip. “Ik voel mij hier goed binnen de club.”

“Ik heb nog met niemand gesproken, maar ik focus me nu eerst op mijn vakantie in Iran en op de oefenduels die ik nog met de nationale ploeg speel”, aldus Jahanbakhsh. “Ik voel mij heel erg thuis in Rotterdam en geliefd bij de supporters, dat is heel belangrijk voor mij. We hebben twee goede jaren achter de rug en ik heb nog nooit zoiets ervaren als op de Coolsingel. Dat zorgt ervoor dat we nog meer prijzen willen winnen. We willen meer en meer. Om te beginnen in de Champions League, daar heb ik nog nooit in gespeeld. Als het aan mij ligt, is er alle reden om te blijven. Alles voelt goed, maar je weet het nooit in het voetbal.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als we verder willen met kwaliteit in de selectie moet je Alireza laten gaan. Echt een toffe gozer maar voetballend gaat hij ons echt niet verder brengen.

3 juni 2023 om 13:49

Als hij zich schikt naar een rol als backup dan is hij toch een fijne om erbij te hebben lijkt me? In de Eredivisie heeft hij toch wel laten zien dat hij van waarde kan zijn. Je kan alleen zeer zeker niet met hem al eerste rechtsbuiten de CL in (al deed mijn club dat ook eens niet geheel onverdienstelijk met Narsingh hahaha).

3 juni 2023 om 13:56

Narsingh had wel 2 keer meer snelheid dan Jahanbakhsh, wat voor een stuk meer gevaar en onrust in een verdediging zorgt. Alleen was zijn rendement echt bizar laag volgens mij…

3 juni 2023 om 14:42

Ik ben het met je eens, Jahanbakhsh is niet Champions League waardig. Prima back-up als je tegen de mindere goden speelt.

Ben wel benieuwd wie er op de schaduwlijst staan om de rechtsbuiten positie in te vullen aankomend seizoen.
De talentvolle (buiten)spelers die de meeste Europese clubs al in het vizier hebben, zijn vaak al niet meer te betalen voor Eredivisie begrippen.
Dan maar hopen dat Ten Kloese weer een buitenkansje uit de hoge hoed tovert!

3 juni 2023 om 15:44

Klopt, alleen was dat als ik het goed herinner al na zijn kruisbandblessure. Daarvoor was het echt een leuke, gevaarlijke speler. Erna was het allemaal niet meer zo best. Inderdaad heel laag rendement. Maar Jahanbaksh is toch wel een speler die (zoals tegen PSV) wat kan forceren met zijn doelgerichtheid. Van zijn actie is ook niet meer veel over, terwijl hij bij AZ toch wel een prima 1 op 1 actie had toch?

3 juni 2023 om 15:51

@penkie ik neem aan dat Paixao ook wel meer speeltijd zal krijgen, al is hij wel meer voor de linkerkant of niet? Een van de laatste wedstrijden had hij vanaf rechts wel een geweldige voorzet in huis op Gimenez (tegen Cambuur?). Ik neem inderdaad aan dat er nog wel een hele leuke buitenspeler aan gaat komen. Misschien nog wel een talentvolle Latijns Amerikaanse speler, of zo'n typische speler die het net niet haalt bij een grotere club en nog graag een keer de CL ingaat. Daar kan wel een mooie buitenkans uitkomen.

Ik ben wel benieuwd. Heb zomaar het idee dat de Eredivisie deze zomer goede stappen kan gaan maken. Feyenoord heeft goede mogelijkheden met nieuwe deuren die opengaan. PSV (hopelijk) met een goede schoonmaak en investeringen. Ajax gaat ongetwijfeld sterker terugkomen. En dan is het hopen dat AZ en Twente ook door kunnen pakken met hun weg omhoog.

3 juni 2023 om 19:13

Jahanbakhsh heeft itt Narsingh wel rendement en ook best wat belangrijke goals en assists geleverd dit seizoen. Als reserve vind ik het prima als ie blijft.

3 juni 2023 om 20:02

Narsingh werd toch naar PSV gehaald vanwege zijn record aan assists? Was in ieder geval in de tijd dat Wesley Verhoek hoog in die lijstjes scoorde (2010/11) dat hij met Narsingh een flinke concurrent had. Dat hij zijn rendement gedurende zijn carrière is kwijtgeraakt kan ik niet tegenin gaan.

3 juni 2023 om 20:08

Narsingh was al zn snelheid kwijt toen die bij Feyenoord aansloot.
Kwam letterlijk geen man voorbij, kon geen voorzet geven, en zijn afmaken is een vd slechtste die ik ooit heb gezien.
Heb liever Jahanbaksh, die ondanks dat ie ook bizar slecht is, toch best wel belangrijke goals/assists heeft gemaakt.
Maar dan nog zouden we Jahanbaksh moeten slijten, al laat je hem gratis gaan.
Sws moeten we 2 vleugelspelers halen, maar desnoods gewoon Azarkan behouden dan, alles beter dan Jahanbaksh.

3 juni 2023 om 14:04

Als hij de progressie blijft doorzetten die hij maakte tussen jaar 1 en 2 dan zien we in jaar 3 misschien de oude Alireza van AZ terug. Die Alireza mag van mij wel blijven.

3 juni 2023 om 15:49

Die progressie was dan ook niet zo moeilijk, in het eerste jaar deed die werkelijk niks goed.

Hij werkt hard, maakt veel meters en daardoor werd die vaak opgesteld maar vanuit voetballend oogpunt was het echt vreselijk. Zoveel balverlies, verkeerde aannames etc. Heeft in mijn ogen ook helemaal niks speciaals en dat verwacht ik toch wel bij een buitenspeler. Ik zie hem dan ook het liefst z.sm. vertrekken.

3 juni 2023 om 18:52

Dat heb ik nou juist bij Idrissi. Speelt als een krant en dan erger ik mij kapot aan Slot dat hij Idrissi laat staan. En vervolgens scoort of geeft Idrissi nog de assist voor de belangrijke goal.

Weet niet wat zijn salaris is, maar voor de breedte prima. Maar als basispeler kan niet meer speelt te wisselvallig.

Als reserve vind ik hem goed genoeg, maar hij zal dan minimaal een en wellicht zelfs twee man voor zich hebben. Paixao mag basis, die heeft echt potentie, en dan nog een goeie erbij halen. Alireza kan dan als derde optie en Dilrosun mag weg.

3 juni 2023 om 17:19

Volgens mij is het nog steeds de bedoeling dat Paixao aan de linkerkant speelt. Die plek is nu ook weer vrij...

3 juni 2023 om 17:34

Toch had ik de indruk dat hij vanaf rechts gevaarlijker was. Maar inderdaad moet er sowieso op beide posities versterking komen.

Breedte absoluut fijn om er bij te hebben. Maakt toch soms belangrijke doelpunten met afstandschoten en kopballen. Daar is ook alles meegezegd, want dit is een invaller voor na de 80e min in de CL

Alireza is ontzettend sympathiek maar zowel hij als Idrissi moet je snel afscheid van nemen. Ze waren beide met een klokvaste regelmaat de zwakste schakels in de selectie. Vindt Paixao op beide posities een veel betere keuze. Op zoek naar nieuwe vleugels en hopen dat Walemark een beetje goed terug komt van zijn blessure.

3 juni 2023 om 17:21

Raar eigenlijk he dat zo'n amateur als als Slot ze toch bleef opstellen, terwijl Tygo82 op Voetbalzone toch heel nadrukkelijk heeft aangegeven dat ze niet goed zijn...

Denk dat als Fey wilt mee strijden op hoger niveau zal hij een andere club moeten zoeken. Te wisselvallig terwijl je nu meer zekerheid en stabiliteit nodig hebt als je tegen betere tegenstanders europees komt te staan, anders heb je niets in te brengen op aanvallend gebied op die vleugel…

Prima back up voor in de competitie, maar helaas niet goed genoeg voor de basis. Hopen op een aankoop op rechts en dan Slory soms de kans geven daarachter. Ik hoop daarnaast ook dat Idrissi niet wordt overgenomen, daar heb ik liever paixao en wellicht nog een aankoop erachter.

De vraag is wat je voor hem kan vangen bij een vertrek. Als dat minder dan 5 miljoen is (en dat is zeer waarschijnlijk), moet je hem gewoon houden. Voor dat bedrag haal je geen gelijkwaardige vervanger. Een nieuwe 1e links- en rechtsbuiten moeten er hoe dan ook komen.

3 juni 2023 om 14:46

Één eerste links of rechtsbuiten hebben we al binnen met Paixao. Die heeft laten zien wel echt aan te kunnen haken. Goeie statistieken in weinig tijd, elk doelpunt en assist was prachtig. Maar nog belangrijker: al zijn beste wedstrijden, waren wedstrijden waar druk op zat.

Dus dan hebben we nog 1 eerste keuze nodig en reserves. Ali is prima om als joker te houden naast 2 vaste waardes en 2 kwalitatieve reserves. Helaas vangt hij een redelijk hoog salaris.

3 juni 2023 om 15:00

Voor het mooie wil je gewoon 3 gelijkwaardige spelers voor 2 posities.
Mijn natte droom zou zijn Paixao, Isaksen (mydtjylland) en Zeballos (boca Juniors) met daarachter Alireza, Sauer en Slory.

Eens dat Paixao zeer belangrijk was hoor, maar Alireza was dit seizoen nog net iets belangrijker qua goals en assists.

3 juni 2023 om 15:41

Ik snap de romantiek van jeugd spelers, maar ik ga liever niet de Champion's League in met een 16 jarige en 17 jarige reserve aanvaller op de bank Zeker aangezien ze beiden geen enkele ervaring op het hoogste niveau hebben.

Sauer kan wel aanhaken voor wat Eredivisie wedstrijden. Slory... Tja, veel potentie, maar kan vooralsnog ook bij de O21 niet echt er bovenuit springen. Zeer wisselvalige speler tot nu toe, ondanks alle potentie. Maar om van die twee reserves te maken is echt, echt te vroeg.

3 juni 2023 om 17:02

Omdat hij veel en veel meer minuten kreeg. Paixao leverde naar rato echt meer rendement.

Goed voor de team spirit 👌🏻

Altijd positief ingesteld, maar laten we eerlijk zijn. Het niveau op de flanken voorin was dit jaar toch hetgeen wat ons m'n in Europa de das om deed. Voor de breedte prima maar voor de basis moet er echt meer kwaliteit gaan komen.

Feyenoord moet echt betere wingers krijgen. Alleen Paixao is goed genoeg, en ook hij moet nog beter worden voor champions league. Walemark moeten we nog maar zien. Dilrosun is erg grillig. Jahanbaksh is handig als je een voorsprong wil verdedigen, maar aanvallend niet goed genoeg. Hem als rechtsback lijkt me wel lachen, weet niet of het wat wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren