Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Als de finale iets duidelijk maakte, was het hoe terecht Feyenoords titel is'

Laatste update:

De binnenlandse media zijn het erover eens: de 104e bekerfinale in het Nederlandse voetbal zal niet de boeken ingaan als degene met het meest hoogstaande spel. Iedere krant in Nederland zag het duel tussen Ajax en PSV vooral gekarakteriseerd worden door het vervelende gedrag van de spelers van beide partijen. Met name Willem Vissers houdt zich namens de Volkskrant niet in.

Na een strafschoppenserie, waarin invaller Fábio Silva de beslissende maakte, trok PSV uiteindelijk aan het langste eind. In reguliere speeltijd waren beide ploegen op 1-1 geëindigd. Vissers zat met pijn in zijn ogen te kijken, zo schrijft hij. "Als de bekerfinale iets duidelijk maakte, was het vooral hoe terecht het aanstaande kampioenschap van Feyenoord is. Zo'n wedstrijd als zondag onder de lentezon in De Kuip, die zien ze normaal niet meer in Rotterdam, waar ze onder trainer Arne Slot gewend zijn geraakt als fijnproeverij", aldus Vissers.

"Lange tijd tergden de acteurs in hun spaghettiwestern het publiek en de sport tot het uiterste", vervolgt de Volkskrant-journalist zijn relaas. "Verdwrongen gezichten. Elke vorm van plezier leek verdwenen uit het spel. Als de acteurs allemaal even goed konden voetballen als simuleren, klagen of elkaar het leven zuur maken, dan was deze bekerfinale een veelkleurig schilderij van schoonheid geweest." Vissers krijgt bijval van zijn collega's in de media. 'Het naaien van elkaar en het onderlinge treiteren en zuigen', betitelt het Algemeen Dagblad het gedrag van de spelers. 'Theater, emoties, testosteron', kopt het NRC bij de wedstrijdreportage.

"De 104e bekerfinale in het Nederlandse voetbal was er niet één die lang herinnerd zal worden om het mooie voetbal", vat de Telegraaf de bekerfinale ten slotte samen. De krant haalt nog wel een feelgood-elementje aan: het optreden van Joël Drommel. "Vanwege zijn goede trainingsinstelling en positieve houding werd de tweede keeper dit seizoen door Van Nistelrooij aangewezen als bekerkeeper en zo kreeg hij alsnog zijn finale. Daarin was gedurende 120 minuten helemaal niets aan te merken op zijn keeperswerk."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Uiteraard is de titel zeer terecht, maar we hebben van beide elftallen toch echt een keer verloren dit seizoen. En tegen psv was dat qua spel niet eens onterecht.

1 mei 2023 om 07:32

Die pot tegen PSV was compleet in het begin van het seizoen toen we nog met drama Danilo speelde en toen Wieffer nog niet eens in beeld was. Feyenoord was toen nog een stuk meer zoekende. Die pot tegen Ajax in de beker, tja wat moet je daar over zeggen. Gelukkig verloren we die, anders ging het nog meer over die idioot en zn aansteker.

1 mei 2023 om 08:43

We zijn met afstand het beste van de eredivisie dit jaar, een nederlaag kan een keer gebeuren. Tegen PSV qua spel terecht, hoewel de winnende nooit had mogen tellen natuurlijk.

En de beker, tja, als we die hadden gewonnen had die aansteker nog wel een langer staartje gekregen. Dan was de finale denk ik nog steeds ajax - psv geweest

1 mei 2023 om 09:19

Die zogenaamde "fan" heeft wel veel veroorzaakt. De wedstrijd had hele andere wending aan gekregen. Je kan niet praten over als, alleen was de wedstrijd wel anders geweest als het incident niet gebeurd was.

1 mei 2023 om 10:32

Xajacfa

Tja, maar je bent waarschijnlijk wel iemand die nogsteeds doorzeurt over het ''geweldige jaar'' in de CL in 18/19. Als er een club was die profiteerde van slechte vorm van andere clubs (slechtste Real Madrid in jaren, een uit vorm juventus) was het wel Ajax. Het meest overhypte CL jaar voor een club ooit, waar Roma het jaar ervoor precies hetzelfde deed en niemand heeft het daar over. Een finale waar Tottenham een van de 2 teams is zegt genoeg over het niveau van dat jaar.

Zeg aub niks over kampioen worden door anderen, Feyenoord is fantastisch dit jaar en zijn misschien wel de meest terechte kampioen in jaren.

1 mei 2023 om 07:33

Alle 3 de ploegen zijn niet echt top om eerlijk te zijn , als je kampioen word met spelers als Alireza, Idrissi, Dilrosun, Timber, Danillo kampioen word. Dan weet je dat de concurrentie steken heeft laten vallen. Het grote verschil tussen de 3 ploegen is dat bij Feyenoord er een duidelijk plan , en Ajax en PSV doen maar wat. Die hopen dat er een speler in vorm is en het verschil maakt.

1 mei 2023 om 07:39

Je noemt een heel aantal bankzitters bij Feyenoord op hè, dat weet je?

1 mei 2023 om 07:40

85 punten is gewoon een hoog puntenaantal hoog. Daar waren Psv en Ajax vorig seizoen geen kampioen mee geworden.

Lekker makkelijk om bankzitters op te noemen.

1 mei 2023 om 08:39

Het ultieme bewijs dat niet de beste spelers maar het beste team uiteindelijk kampioen wordt dus.

1 mei 2023 om 09:37

Sterker nog, zelfs een beperkte speler als Idrissi blijkt dus beter dan een Ajax aankoop van 30 miljoen met een salaris van 4,5 miljoen. Hilarisch en goed gezien van de Feyenoord scouting

1 mei 2023 om 10:25

Gisteren een heerlijke pot gezien met hoogstaand oogstrelend voetbal van 2 teams met de kwalitatief beste spelers van de competitie! En nu niet gaan zeuren dat ze veel op de grond lagen want dat is gewoon "professioneel"

1 mei 2023 om 11:10

Ben ik toch niet met je eens. Feijenoord heeft gewoon een hele goede trainer die er een heel goed team van gemaakt heeft. Ze zijn terecht kampioen geworden en zijn ook in Europa weer ver gekomen. Zo slecht staat het Nederlandse voetbal er helemaal niet voor. Gisteren was een dramatisch niveau en de manier waarop er gestreden werd verdient niet de prijs voor mooiste wedstrijd. Maar als we zo’n wedstrijd in Italië zien dan vinden we dat dat erbij hoort en dat we dat missen in onze competitie.

1 mei 2023 om 11:32

Op elke linie de beste speler , je zal het maar hebben.
En dan nog met droge ogen beweren niet de beste spelers😂

1 mei 2023 om 08:07

Sterker nog, Feyenoord heeft dit seizoen niet van PSV kunnen winnen. Verder natuurlijk een terecht kampioenschap, alhoewel ik hoop dat het nog een weekje wordt uitgesteld ivm winst PSV op Sparta.

1 mei 2023 om 08:29

Tegen psv was Feyenoord nog niet zo ver omdat nieuwe spelers laat kwamen

1 mei 2023 om 08:48

Vooral conditioneel valt het verschil enorm op. Hoe is het mogelijk dat Kokcu in een midweekse wedstrijd waarbij het tempo en niveau nog vele malen hoger lag in de 118de minuut een enorme sprint kan inzetten, waar gisteren na de 100ste minuut amper gevoetbald is en zowat iedereen met kramp op de grond heeft gelegen.

1 mei 2023 om 10:20

Ik kan het niet los zien van het WK om een of andere manier. Feyenoord in NL, Arsenal die bovenverwachting presteert in de PL, Dortmund zit dichtbij in Duitsland en Napoli die na 33 jaar weer een kampioenschap gaat pakken in Italie. Allemaal verdiend he, maar het is best wel opmerkelijk te noemen. Zeker als je ziet hoe slecht de normaal gesproken favorieten presteren in hun eigen competitie (PSG, RMA, Milan, Bayern, Liverpool, Ajax). De enige topclub die zich na het WK echt heeft opgericht is City, verder zie je echt een heel groot verval.

1 mei 2023 om 10:43

Onder Erik hadden wij ook altijd de meest fitte selectie. Ook al speelde je doordeweeks, in het weekend waren de jongens klaar voor.

Dit is gewoon te danken aan Slot en niet het WK. Die heeft zijn team super fit gekregen.

Spelen Europees en dan weekend tegen Ajax en zijn gewoon fitter.

1 mei 2023 om 11:43

De kampioen is altijd fitter omdat ze meer winnen dan verliezen en meters maken nou eenmaal makkelijker is als je in een positieve flow zit. Dat Slot daarvoor heeft gezorgd kan ik niet ontkennen, maar dat het WK invloed heeft in meerdere competities ook niet. Hoe vaak zijn met name de spelers van Ajax (minder mate PSV) wel niet afgebrand en dat ze niks op het WK te zoeken hebben in de vorm dat ze hadden, de frustraties als ze op de bank zaten of gewisseld werden. Sommige hebben er zelfs hun keuze voor een transfer op gebaseerd… of geconfronteerd worden met de onrust binnen de clubs en verkopen van sterspelers, waarvan dezelfde kwaliteiten onhaalbaar blijken. Conditie is veel meer dan het fysieke aspect en met zulke tegenslagen in een seizoen, is dat ook mentaal een totaal andere belasting dan dat we bij Feyenoord zien. Soms zijn het net mensen he die voetballers.

1 mei 2023 om 13:12

Het is ook niet zo dat Feyenoord nou zoveel hoger piekt, maar gewoon niet door de ondergrens zakt. Dat is knap voor een club in opbouw. Meestal komen de pieken eerder dan consistentie. Ajax en PSV zakken net zo vaak door de ondergrens dan dat ze pieken, als ze al pieken. Feyenoord zit qua balans en als ploeg gewoon veel beter in elkaar, het hele seizoen al.

100% eens, bij Feyenoord klopt het dit seizoen gewoon allemaal. PSV heeft met Simons iemand die voor de Eredivisie van buitencategorie is en met Luuk in de lucht een enorm wapen maar daarnaast is het erg weinig en bij Ajax zit het eigenlijk geen enkel houvast in.

1 mei 2023 om 07:22

Veerman speelde twee keer erg goed tegen ons. Wij hebben dan weer Alvarez en in mindere mate Tadic die een goed seizoen draaien. Maar ja, dit was de lamme tegen de blinde.

1 mei 2023 om 07:41

Tadic zijn statistieken spreken voor zich maar toch vind ik dat hij te vaak niet thuis geeft in de grote wedstrijden net als bijvoorbeeld Berghuis om over Bergwijn niet eens te beginnen. Hiervoor hadden we Antony, de jongere Tadic, Ziyech en ook Neres die een ongelofelijke k*twedstrijd konden spelen en toch altijd weer beslissenf waren met 1 actie. Dat mis ik nu gewoon. Feyenoord heeft dat met Gimenez, PSV met Simons en dat is het grote verschil

1 mei 2023 om 08:17

Op zich wel eens hoor. Maar je kan niet Luuk een enorm wapen noemen en Tadic niet vermelden. Volgens mij heeft Tadic een beter seizoen dan Luuk. Voorin hebben wij op papier wel kwaliteit, maar Bergwijn Brobbey Berghuis geven absoluut niet voldoende thuis dit seizoen (in die volgorde).

1 mei 2023 om 13:13

Ajax heeft ook niet een middenveld dat vreselijk veel druk op de bal zet. Als je Veerman de ruimte geeft, is hij gewoon heel gevaarlijk. Dat zag je gisteren ook.

1 mei 2023 om 08:11

Alvarez vind ik wel echt een heel sterk seizoen hebben en ook Hato bevalt mij wel.

Feyenoord heeft terecht de titel gewonnen. Ben alleen bang dat ze volgend jaar ook de titel winnen als er bij Ajax geen 8 nieuwe basisspelers worden gekocht en bij PSV Van Nistelrooij aanblijft als coach.

1 mei 2023 om 07:34

Ja Feyenoord heeft natuurlijk helemaal geen enkele speler vervangen afgelopen zomer.... Man man man er is gewoon goed beleid gevoerd in Rotterdam. Is dat nou zo moeilijk om te zeggen?

1 mei 2023 om 08:15

Zeg toch ook gwn dat ze terecht de titel hebben gewonnen?

1 mei 2023 om 09:00

Beebo, misschien even opnieuw de reactie lezen. Je reactie heeft niks te maken met de comment van Spitsenduo

1 mei 2023 om 13:15

Nee, maar dat neemt ook niet weg dat Ajax en PSV juist een waardeloos beleid hebben gevoerd. Het was helemaal geen sneer richting Feyenoord.

Allemaal leuk en aardig, Feyenoord terecht kampioen, maar om deze wedstrijd als bewijs te zien is dan wel heel makkelijk. De andere psv-ajax en ajax-psv wedstrijden waren prima te kijken. En Feyenoord als ‘fijnproeverij’ omschrijven vind ik ook best overdreven.

1 mei 2023 om 07:49

Ajax - PSV dit seizoen was ook een drama wedstrijd.

1 mei 2023 om 08:05

Voor ajax supporters wel inderdaad.

1 mei 2023 om 08:11

Vorige week vond ik persoonlijk ook echt een slechte pot hoor. Gisteren was wel 10 keer erger inderdaad.

1 mei 2023 om 08:33

Hoezo? Feyenoord speelt het meest verzorgd voetbal. Er is bij Feyenoord een idee achter het spe en het allerbelangrijkste wellicht is dat ze allemaal veel fitter zijn dan de spelers van Feyenoord PSV. Dus hij heeft gewoon gelijk. En dat zeg ik als PSV supporter.

1 mei 2023 om 09:18

Ik zeg ook dat het terecht is. Maar die conclusie trek je niet na het zien van een bekerfinale. En ‘fijnproeverij’ dan denk ik aan het Barcelona van Pep, het United van Ferguson, en ja, als supporter van United, het Liverpool van Klopp toen ze kampioen werden.

1 mei 2023 om 09:56

Tja goed, het is dit seizoen absoluut wel fijnproeverij t.o.v. het voetbal wat Ajax en PSV gisteren op de mat legden in de Kuip. En naar mijn idee wil Vissers daar ook naartoe.

Anders kan je ook nooit meer iets fijnproeverij noemen als je het gaat vergelijken met de ploegen die je nu aanhaalt.

“'het naaien van elkaar en het onderlinge treiteren en zuigen“ Dat is echt zonde ja en wordt naar mijn inziens veroorzaakt door een paar spelers die “alles doen voor de overwinning’ ongeacht of het eerlijk is. Irriteer me daar al langer aan in het voetbal, is denk ik vooral iets dat vanuit Zuid-Amerika/Zuid-Europa is komen overwaaien.

1 mei 2023 om 07:41

Tadic komt toch echt uit Oost- Europa. Klaasen en Bergwijn uit ons mooie landje, net als Luuk bij PSV. Deze gasten klaagden al steen en been voordat de Zuid- en Midden Amerikaanse enclave naar Nederland kwamen. Dit gedrag is compensatie van tekortkoming in voetbalklasse.

1 mei 2023 om 07:53

Dan kan het nog wel met El nino/ninja kunnen zijn overwaaien 😉 Types als Alvarez, Lozano, Antony, Tadic, Toivonen spannen de kroon de laatste jaren. Luuk kan er inderdaad ook wel wat van, maar die is gewoon snel geprovoceerd.

1 mei 2023 om 08:12

Het wordt veroorzaakt door scheidsen die niet optreden en marchanderen. Fluit gewoon voor een overtreding. Geef die gele kaart ook al is het de tweede na 10 minuten. Fluit gewoon zoals de regels het voorschrijven en al het theater is niet meer nodig. Ik erger mij niet aan al dat theater. Ik erger mij aan de scheidsen die niet voor overtredingen fluiten.

Wat is Vissers toch ook een zure man. De spelers die vooraan staan hebben allemaal een ding gemeen; die hebben in het buitenlans gevoetbald. Daar waar winnen belangrijker is dan de manier waarop. Het is genant, maar tegenwoordig wel gewoon nodig om iets te bereiken. Maar blijf vooral klagen en huilen. Om vervolgens in Februari weer te huilen dat Ajax wordt uitgeschakeld in Europa door Slovan Bratislava of Aberdeen. Maar we hadden wel meer de bal, alleen waren zij net wat professioneler. Want in het buitenland weten ze wel hoe het werkt. Ja, precies.

1 mei 2023 om 12:12

Je kunt toch niet op Willem Vissers afreageren hoe ongelooflijk kinderachtig en bloedzuigend een deel van de spelers over het veld liepen? Of ze nou in Engeland of Spanje gevoetbald hebben. Winnaarsmentaliteit is gewoon een mooi woord voor op alle mogelijke, mooie en zeker vieze, manieren een wedstrijd naar je hand proberen te zetten.

Voor mij staat hier maar 1 naam voor: tokkie Ajax. Ik geneer me al tijden nog meer voor het wangedrag dan voor het bedroefde spel. Met domme, opgefokte kleuter Heitinga nog weer erger geworden. Graag een grote schoonmaak met een liefhebber en gentleman als coach, veel jeugdspelers. Geen probleem als je dan 3e wordt ofzo. Maar nooit meer zoals dit jaar.

1 mei 2023 om 08:14

Waar blijft PSV in je verhaal? Die waren nog meer aan het zuigen. Snap niet dat die in de verhalen buiten schot blijven.

1 mei 2023 om 08:26

Ik vond Ajax tegen Feyenoord in de halve finale ook zeker erger dan gister dus dat verbloemde het gister, maar om nou te zeggen dat PSV meer aan het zuigen was dan Ajax daar ben ik het niet mee eens. Dat meneer aansteker op z'n hoofd alles maar ook alles eraan doet om ieder moment die hij aan kan grijpen schreeuwend naar de scheids loopt al 2 seizoenen lang is het meest nare om te zien.

1 mei 2023 om 08:43

In Amsterdam is het al heel snel wijzen naar LDJ of een Xavi, maar los van terecht de fouten benoemen van de scheidsrechter of het gedrag aankaarten van een aantal Ajacieden, kan ik ze niet betichten van onsportief gedrag. Alvarez deed het op een juiste manier in duels, maar waar met name Tadic mee bezig was? Brobbey die van alles mag doen, met handgebaren en frustraties naar een scheids, Berghuis die weer eens aan iemand moet zitten, Klaassen die overal Tadic achteraan rent en Bergwijn die zijn wedstrijd speelt tegen Teze…Het is toch schandalig dat zo een Tadic geen kaart heeft gekregen?

1 mei 2023 om 12:49

Wat mij betreft vooral naar jezelf kijken, in mijn geval PSV. En die laten zich ook gaan, zeuren etc. Wat betreft de Jong in mijn ogen aanvoerder onwaardig gedrag. Zoals ik net in een ander topic ook al aangaf, mag PSV daar wat mij betreft best beleid op voeren. Geen discussie met de scheids. Net als in andere sporten. Gedraag je als een vent, ook als je het er niet mee eens bent. Geef het goede voorbeeld. De eerste wedstrijden zullen wennen zijn, daarna staat vooral de tegenstander voor lul als zij wel blijven mekkeren..

1 mei 2023 om 08:29

ga toch fietsen, met alleen Ajax. Dan op zijn minst PSV & Ajax. Neem alleen als Luuk, Simons staan ook beide bij de scheids. Teze ook n tokkie..

1 mei 2023 om 09:36

Ach ja, altijd weer een kant op wijzen met je kritieken. Haal eens een goede actie van Luuk de jong naar voren? Dat kun je niet omdat je je alleen herinnert hoe hij aan het zeiken was op van alles. En Ramalho die ook overal bij betrokken was. En dan heb ik het ook nog niet over Simons, die heeft standaard al een gezichtsuitdrukking van een huilend kind, maar die is ook regelmatig bij dingen betrokken. Teze was gisteren nog rustig, maar die zie je ook zeer regelmatig betrokken zijn bij opstootjes.

En bij Ajax uiteraard Blind, Tadic, Alvarez en Bergwijn. Gisteren, zeker de eerste helft, was van 2 kanten even erg. Beetje objectiviteit zou fijn zijn, maar dat ontbreekt hier in de meeste gevallen.

En als Slot blijft wordt Feyenoord volgend jaar weer kampioen. Psv heeft nauwelijks geld om echt te investeren en bij Ajax moet alles vanaf punt nul opnieuw. Maar als Slot gaat is het nog maar de vraag wat je krijgt en kan het net zo makkelijk weer in elkaar donderen.

1 mei 2023 om 07:40

Niet zo arrogant doen, dat je nu weer een keertje kampioen word komt toch echt door dat Psv en Ajax een bedroevend seizoen achter de rug hebben. Kwalitatief zijn beide teams (de spelersgroep) van een veel hoger niveau. Dat het collectief uiteindelijk wint is te prijzen aan Slot.

1 mei 2023 om 07:45

Feyenoord kan dit seizoen op 85 punten eindigen. Het leek er een tijdje op het inderdaad door het falen van anderen kwam. Maar Feyenoord wordt kampioen door Feyenoord. Helemaal met dit puntenaantal. We doen ze echt te kort als je dit de kampioen van de armoede noemt. In geweldige jaren voor Ajax of PSV eindigen die ook rond dat aantal.

1 mei 2023 om 07:47

He vdv is that you? Hoe kan je nou nog beweren dat die selecties zoveel beter zijn haha. Bijlow Hancko Geertruida Kokcu Gimenez zouden bij beide clubs in de basis staan

1 mei 2023 om 07:48

Een andere conclusie trekken heeft niets met arrogantie te maken. De spelers van Feyenoord naar beneden praten wel. Feyenoord heeft op vrijwel iedere positie een betere speler dan Psv en zeker dan Ajax. Ook maakt de bank van Feyenoord erg vaak het verschil. Dat is niet omdat ze eigenlijk stiekem niets kunnen. Bovendien is Feyenoord qua spel en punten een van de beste kampioenen ooit. Feyenoord is dit jaar gewoon heel erg goed, daar heeft het falen van andere ploegen niets mee te maken.

1 mei 2023 om 07:52

Heeft niks met arrogantie te maken. Kwantitatief (aankoopprijs) zijn PSV en Ajax van hoger niveau, maar kwalitatief zijn beide teams toch echt voorbij gestreefd door zeer goede scouting en/of gelukstreffers.

Gister voor het eerst de potentie van Brobbey kunnen waarnemen, maar verder zijn het toch voornamelijk spelers op retour die elk jaar minder worden.

Feyenoord staat een straatlengte voor omdat ze de verdediging op orde hebben. Voetbal begint van achteruit. Het middenveld is beter dan die van Ajax en gelijkwaardig met Psv. De aanval is bij Feyenoord veruit het zwakste gedeelte. Toch pakken de vele vleugelspelers nog wel hun assists en doelpunten, maar daar valt een hoop te verbeteren.

En mocht Arne vertrekken, dan hoop ik oprecht dat Feyenoord Schreuder gaat aantrekken. Maar dan wel Dick Schreuder!

1 mei 2023 om 07:52

@Moridin,Ik waag dat ook wel echt te betwijfelen of op individueel niveau Feyenoord op bijna elke positie een betere speler heeft dan Ajax. Ik heb het een keer tegen elkaar weggestreept en toen kwam ik op 5-5 uit. En dan had ik Bijlow en Rulli niet gekozen nog. Maar dat is wat mij betreft ook gelijkwaardig. Waan van de dag dit. Slot had Ajax kampioen gemaakt. En dat kan dus niet met een dramatische selectie. Dit Ajax is niet zo slecht als de ranglijst en het spel doet vermoeden.

1 mei 2023 om 07:56

Mooi gezegd Tinus! Dank je wel

1 mei 2023 om 08:14

Vorig jaar eindigde Slot dik achter Ajax en PSV. Hij is ook geen wonder doktor.

Ajax heeft 2 problemen en dat zijn: Tadic en Bergwijn moeten altijd spelen. En de verdediging van Ajax kan niet opbouwen.

1 mei 2023 om 08:24

@tinus. De gedachte dat die Ajax spelers beter zijn kan toch bijna niet gebaseerd zijn op dit seizoen? Ik vind Rulli wel een prima keeper. 50/50 met bijlow. Maar alle vier de verdedigers zijn beter bij Feyenoord. Timber had een heel goed jaar en heel een matig jaar. Uitgaan van dat goede seizoen is wishfull thinking. Kokcu is beter dan Klaassen, Symanski is beter dan Taylor en Wiefer is in ieder geval voetballend veel beter dan Alvares. Maar in totaal wil ik die nog wel aan Alvares geven. Gimenez is beter dan Brobbey. Tadic en Berghuis presteren wisselvallig. Die vleugels van Feyeniird ook, maar daar zijn wel wat meer kwalitatieve opties (concreet. Betere invallers). Dan kom ik op Alvares bij Ajax en verder hier en daar een 50/50. En Alvares dan nog niet eens voetbaltechnisch.

1 mei 2023 om 08:28

@Moridin,Dat is inderdaad gebaseerd op afgelopen jaren en het niveau dat deze spelers eerder haalden. Puur gebaseerd op dit jaar zou ik er 8/9 van Feyenoord opstellen en 2/3 van Ajax ( Tadic en Kudus ), even afhankelijk van de keeper die je dan opstelt. Maar dat komt simpelweg doordat ik de vleugels van Feyenoord echt vrij matig vindt en die twee posities bij Ajax nou juist wel een aardig seizoen draaien. Al speelt Tadic logischerwijs in de punt bij Ajax, maar die speelt net zo makkelijk op linksbuiten dus dan sprokkel ik daar ook nog even wat in ons voordeel.

1 mei 2023 om 08:29

Feyenoord heeft het heel knap gedaan, maar ze hebben ook wel wat geïnvesteerd. Als ik me niet vergis zelfs meer dan PSV, waar ook stiekem een aantal spelers zijn vertrokken met oa Götze en later Gakpo. Voor ons blijft het eeuwig zonde dat we weer een seizoen hebben met blessures op bepalende momenten, waardoor we helaas te lang niet in dezelfde opstelling konden spelen. Als je gister zag wat er nog allemaal op de bank zat en wat er allemaal nog in komt, dan is dat wel een luxe ten opzichte van de concurrentie, waar we helaas te weinig gebruik van hebben kunnen maken.

1 mei 2023 om 08:33

@tinus.Ik had het over dit seizoen. Dus dan zijn we het meer met elkaar eens dan we dachten. Kudus was ik vergeten. Dat is uiteraard de beste op de vleugels.

1 mei 2023 om 13:33

De spelersgroep van zowel psv als Ajax kwalitatief beter noemen...dan snap je er echt helemaal niks van

1 mei 2023 om 16:12

@Grasveld7: Wat jij nu zegt, dat is pas arrogant. Ajax en PSV hebben naar hun kunnen gepresteerd, maar kwamen iig dit seizoen gewoon tekort. Ik weet ook niet waar je op baseert dat Ajax en PSV van een veel hoger niveau zijn dan Feyenoord, want dat hebben ze nationaal en internationaal totaal niet laten zien. Op beide gebieden zijn ze vroeg tijdig uitgeschakeld. Feyenoord heeft het op dit moment op alle facetten gewoon beter voor elkaar. Een kampioenschap win je niet alleen door een trainer, maar het is het totaal plaatje. Dat zou je moeten weten als je een beetje verstand hebt van processen, maar het is blijkbaar makkelijker om als een papegaai na te praten, zonder zelf te hoeven analyseren.

1 mei 2023 om 10:27

"psv heeft nauwelijks geld om echt te investeren"
Bron? Volgens mij hebben ze flink gecashed in de winterstop hoor. Ook zal Earnest Steward niet zo maar zijn mooie baan bij de nationale bond van de USA op hebben gezegd als er geen perspectief was.

"en als Slot blijft wordt Feyenoord volgend jaar weer kampioen"
Nogal een statement als je bedenkt dat dat Feyenoord maar één keer in de historie gelukt is vind je niet?

Ja dat is wel duidelijk. Feyenoord is in de loop van het seizoen een goed geoliede machine geworden, hulde aan de trainers staf. PSV mist wat kwaliteit, af en toe spelen ze gretig en goed, zoals met vlagen de 1e helft vorige week. Maar het is veel te wisselvallig.
En Ajax, tja, daar zitten heel veel dingen niet goed. Ikzelf denk dat Tadic, alle respect voor zijn carrière, een enorme storende factor is voor spelers, trainers en hoop supporters. Ze moeten afscheid nemen en hopen dat een Bergwijn oa beter gaat presteren volgend seizoen, die vertegenwoordigd nog waarde. Tadic niet

1 mei 2023 om 07:32

Ik zou als ik Ajax was afscheid nemen van Alvarez en Tadic, dan kunnen ze onder Bosz weer normaal gaan voetballen ipv uitblinken in het theatrale.

1 mei 2023 om 07:37

Normaal gedrag ja, maar normaal voetballen zal ook onder Bosz lastig worden. Op het middenveld loopt weinig tot geen creativiteit en van de vier verdedigers kunnen er twee niet opbouwen. En dan gaat Timber waarschijnlijk ook nog weg. Als je offensief met veel druk en creativiteit wil spelen zijn er wel zeven of acht nieuwe basisspelers nodig.

1 mei 2023 om 07:39

Ja grappig dat een PSVer afscheid zou nemen van de twee beste spelers van Ajax. Jij zou bij Feyenoord afscheid nemen van Kökçü? Ik zelf zou dan als ik PSV was weer afscheid nemen van Xavi, dan komt misschien de lach weer terug op de gezichten van de spelers in Eindhoven en zijn we van die spreekkoren af... Natuurlijk moet Ajax geen afscheid van deze twee spelers nemen, al zal Alvarez wel verkocht worden helaas.

1 mei 2023 om 07:39

Nemen jullie dan ook afscheid van luuk de jong en xavi simons?

1 mei 2023 om 07:45

Ik vind hun niet de beste spelers van Ajax, dat vinden eerder Timber en Brobbey (In potentie). Tadic en Alvarez worden vooral belangrijk gemaakt momenteel, maar de vraag is of dat een goede zaak is. De resultaten zeggen van niet, verloren bekerfinale, waarschijnlijk derde plaats en vroegtijdige uitschakeling Europa. Xavi krijgt vanaf het begin vanaf het seizoen vele schoppen te verwerken en dan vinden jullie het gek dat hij weleens vertwijfeld kijkt, nou ik niet. En die spreekkoren slaan nergens op, omdat het nog een bikkel is ook, troefde gister gewoon Bassey een keer fysiek af.

1 mei 2023 om 07:48

Als je Alvarez niet als beste speler ziet dan kijk je nooit naar Ajax. Iets anders kan ik er echt niet van maken.Xavi troefde Bassey overigens fysiek af met een overtreding. Daar werd alleen niet voor gefloten.

1 mei 2023 om 07:56

Ik zie Alvarez altijd uitblinken in onsportief gedrag in de topwedstrijden, dat zegt voor mij genoeg. Xavi is fysiek gewoon ook een sterke speler die de duels niet schuwt.

1 mei 2023 om 08:00

A, je beoordeelt hem dus niet op kwaliteiten maar op zijn gedrag. Nee, oke. Dan kan Neymar er ook niks van. Die zou bij VVV niet uitblinken.

Xavi is fysiek sterker dan hij eruitziet. Maar je noemt een situatie op waar hij gewoon in de rug van Bassey springt. Dat was gewoon een overtreding maar er werd niet voor gefloten. Dat vind ik niet echt een goed voorbeeld wanneer je wilt aanhalen wat voor fysiek hij meebrengt.

1 mei 2023 om 08:07

Neymar heb ik dan ook niet veel mee, heb meer sympathie voor goede spelers die zich ook een beetje normaal gedragen.

Daar heb je misschien gelijk in, maar men doet overkomen alsof Xavi een ‘jankerd’ is in de media en daar klopt gewoon niet veel van.

1 mei 2023 om 08:13

Tsja als je zegt dat Alvarez onsportief is maar Xavi geen jankerd dan ben je toch gewoon erg gekleurd? En nogmaals, Alvarez is wel degelijk de beste speler dit seizoen. Ik kijk elke week en met mij alle ajacieden op VZ en ik vermoed dat 80 procent Alvarez gewoon de beste vindt dit jaar. Je kan wel Brobbey noemen maar die is niet eens fit en heeft mindere stats dan Tadic. Ik snap wel dat jij Brobbey noemt, die mist tegen jullie voor open goal. Dat zou ik ook geweldig talentvol vinden als PSVer. Als ajacied heb je dit jaar niks aan Brobbey gehad. Timber was dit seizoen grotendeels uit vorm.

1 mei 2023 om 08:21

Leidsehood, sorry maar gewoon niet met je eens. Ik gun jullie echt wel wat, maar Alvarez vind ik gewoon een onsportieve speler en Xavi niet, die vlieger gaat bij ons meer op voor Ramalho en een Luuk. Brobbey was misschien niet fit, maar aan het begin van het seizoen wel en toen moest Kudus per se in de spits. Timber heeft het dit seizoen gewoon moeilijk gehad met veel wisselingen in de defensie, maar is gewoon een goede speler en zit niet voor niets bij Oranje.

1 mei 2023 om 08:43

Ja maar dan beoordeel je beste speler anders dan ik. Voor mij is de beste speler degene die het beste seizoen heeft gespeeld. Dat is Alvarez, die is bijna de enige die dit seizoen vrij consistent een 7 haalt. Geen enkele andere speler laat dit seizoen zo'n niveau zien bij ons helaas, zeker niet de dikke papzak zonder enige mentaliteit mr fitness Brobbey of Timber die zichzelf verschuilt (gisteren speelde hij beter trouwens!). Brobbey heeft talent en scoorde vorig jaar heel makkelijk (dit seizoen ook nog in sommige fases) maar hij is gewoon niet fit. Dan kan je nooit de beste speler zijn, wel in potentie, maar daar blijft het bij.

1 mei 2023 om 10:36

Ik snap dat je voor je voorbeeld een Feyenoorder wilt noemen, maar Kokcu komt qua theatraal gedrag niet in de buurt van wat men gisteren op het veld liet zien hoor.

Bekerfinales zijn zelden goed, Ajax verloor vorig jaar de Beker maar werd wel kampioen.

1 mei 2023 om 07:49

Wat heeft dat met dit bericht te maken. Iedereen ergerde zich toch kapot gister. Er werd niet eens gevoetbald

Off topic: Schandalig hoe de Kuip is achtergelaten door de zogenaamde ‘ajax supporters’. Ik zou daar nog wel een artikel over willen zien. Tribune deels gesloopt, wc potten en ander sanitair volledig vernield. Ze laten zich weer van hun beste kant zien.

On topic: Feyenoord heeft het dit jaar in de organisatie inderdaad beter voor elkaar dan Ajax en Psv. Het voetbal is bij vlagen ook beter, maar in het begin van het seizoen vond ik ajax ook goede wedstrijden spelen. Los van het de goede wedstrijden heeft Feyenoord toch verloren van beide elftallen en tegen psv was dat ook niet geheel onterecht. Ik ben zeer benieuwd naar het slot van de eredivisie en wat de uiteindelijke verdeling van de tickets gaat zijn.

(Aangepaste reactie nadat de vorige reactie verwijderd was)

1 mei 2023 om 07:54

Ik ben bang dat we over dat eerste stukje geen artikel gaan zien. Er zijn legio gesloopte stoelen, complete toiletgroepen overhoop gehaald en er is behoorlijk wat met ziektes gesmeten op de muren naar o.a. Rooie Marck. Er zijn genoeg volbloed idioten bij Feyenoord (daar hebben we al tal van topics over voorbij zien komen), maar bij Ajax spoelen ze ook niet over van tact, netheid en intelligentie, die zogenaamde 'supporters'.

On-topic: Goed beleid, duidelijke visie in speelwijze en tomeloze inzet bij de spelers (van basis tot invallers), dat is de basis van het succes van dit jaar met dank aan Slot, Te Kloese en de spelers, uiteraard.

Wat is Vissers een ongelofelijk zure man. Al die spelers die vooraan stonden hebben een ding met elkaar gemeen; ervaring in buitenlandse competities. Daar waar winst belangrijker is dan de manier waarop. Dus stop met huilen en klagen. Of huil vooral verder wanneer we in Februari weer worden uitgeschakeld door Slovan Bratislava of Aberdeen.

1 mei 2023 om 07:54

Ah omdat het in het buitenland gebeurt is het allemaal prima. Het was toch niet om aan te zien. We doen het juist uitstekend in Europa zonder de hele wedstrijd op de grond te liggen.

1 mei 2023 om 08:03

Ik zeg nergens dat het prima is maar ik vind de verontwaardiging wel echt van een tranentrekkend niveau.

Daarnaast doen we het in Europa tegenwoordig beter juist! door dit type spelers die weet wat er in Europa wordt gevraagd. Dat was in de poeslieve jaren wel anders. Je weet wel; toen we nog op plaats 14 stonden.

1 mei 2023 om 08:24

Alsof je zonder dit soort gedrag Europees gezien niet kan presteren. Ik heb Feyenoord dit seizoen toch nog geen enkele keer dit soort fratsen zien uithalen en toch hebben we een behoorlijk Europees seizoen gehad. Het enige vreemde wat ik van onze spelers heb gezien is het rollen van Gimenez na die actie van de Roma assistent. Nee, de wedstrijd van gister was gewoon een schande voor het voetbal. Ik vind Vissers in dit geval niet zuur, eerder realistisch en kritisch.

1 mei 2023 om 10:37

Gimenez en Paixao hebben af en toe ook wel aanstellerige en simulerende trekjes hoor, dat hoeven we niet te ontkennen denk ik.

Gister was weer is mijn 1e hele wedstrijd sinds maanden maar sht wat een slechte wedstrijd zeg heb geen leuke aanval of acties gezien. Enige waar ik gister hele tijd aan moest denken was hoe kan klaassen in het NL elftal spelen 😂

Als er 1 ding duidelijk is waarom Feyenoord de terechte kampioen onder Slot is het wel de fitheid om 90 tot 120 minuten lang aan te vallen en te pressen. Spelers van Ajax en PSV vielen gister met bosjes om. Was echt bijzonder om te zien hoe hoeveel spelers het niet vol hielden.

Het gedrag is in Nederland op het moment om te schamen, Het meest schrijnende is eigenlijk nog wel dat bij de topclubs de 3 aanvoerders hier het slechtste voorbeeld in geven.

Wat heb ik mij de 1ste helft toch zitten ergen aan de spelers van PSV en Ajax. Kleuters 1ste klas. Feyenoord heeft het beste voetbal gespeeld dit jaar en word de terechte kampioen.

Feyenoord terechte kampioen maar hebben in competitie niet van psv gewonnen.

1 mei 2023 om 10:39

Was gelukkig ook niet nodig. Feyenoord was in de Kuip vele malen beter dan PSV, maar dat zie je niet altijd terug in de eindstand.

Als de finale één ding duidelijk maakte is dat Feyenoord op conditioneel vlak mijlenver voor ligt op zowel Ajax als PSV. Die gasten vielen met bosjes uit vanwege kramp, terwijl ze bij Feyenoord wekenlang een dubbel programma afwerken én tegen Roma 120 minuten vol gas hebben gegeven.

Als je een Brobbey, Bergwijn, Luuk de Jong etc ziet liggen met kramp en je vergelijkt dat met een Kokcu die week in week uit voorop loopt dan zou je de selecties van PSV en Ajax bijna allemaal direct naar Jordan Kroon sturen.

1 mei 2023 om 10:34

Mwa, dat valt wel mee. Feyenoord zit in een enorme flow, waardoor je ook makkelijker de meters maakt. Daarnaast vergelijk je potentiële WK gangers en spelers die daadwerkelijk naar een WK zijn gegaan met spelers van Feyenoord, die niet te maken hebben gehad met de onzekerheden, spanningen en het toeleven naar zo een hoogtepunt, terwijl de competitie vol aan de gang is, je niet geblesseerd wilt raken en je club in brand staat. Ga er maar aanstaan en kijkende naar de andere competities waar een Arsenal, Dortmund meedoen om titels en Napoli zelfs kampioen wordt, is het opmerkelijk te noemen.

PSV terecht gewonnen. Ajax ging het veld op met allemaal bedoelingen behalve goed voetballen en met attractief voetbal de wedstrijd winnen. Met name Tadic wordt met de week ergens qua zeuren, zuigen, zaniken bij de scheidsrechter. Vond het nu wel meevallen met blessures faken en rollebollen op het veld maar hij was wel iedere keer erbij om te protesteren en met zijn vingertje te wijzen.

Vond wel mooi dat die 17 jarige Belg een betere penalty in de benen heeft dan menig vedette van Ajax.. wat was dat een drama zeg!

Nu nog hopen dat Edwin v/d Sar de portemonnee trekt om de schade te vergoeden die F side heeft aangericht in Rotterdam.

Een wanvertoning met een verzameling B-acteurs en twee clowns als aanvoerder. Janken, rollen, provoceren, het leek werkelijk nergens op met als dieptepunt de serie strafschoppen. Het Nederlands voetbal is ver, heel ver, weggezakt.

Het was bedroevend wat er gisteren op het veld gebeurde. Ja, Luuk de Jong en Ramalho konden er ook wat van, maar het was Ajax dat die mentaliteit op het veld bracht, mijns inziens. Tadic, Klaassen, Bergwijn, Brobbey, Alvarez... kwamen allemaal met maar één bedoeling het veld op: escalatie. Alles om er maar geen wedstrijd van te hoeven maken. Een beetje waar ze zo boos over waren toentertijd tegen Getafe en Benfica. Het veinzen van blessures, nare overtredingen maken als de bal al weg is, mekkeren bij de scheids vanaf minuut 1. Het was beschamend.

En het lullige is... zo zijn ze ook in die finale terecht gekomen. Het zal mij niet populair maken hier, maar diezelfde tactiek hanteerden ze ook tegen Feyenoord. Op zoek naar escalatie, zodat de wedstrijd niet een wedstrijd kon worden. Met name Tadic liep hier toen in voorop, met z'n doorgesnoven gedrag (vieze overtreding op Hancko toen de bal al pleite was), maar ook Bergwijn met z'n gerollebol, Klaassen met z'n neptemperament en Alvarez met z'n Alvarez-zijn droegen hun steentje keurig bij. En ja.. ook toen waren er een paar opgefokte reacties van Feyenoorders (met name Kökcü) die eraan bijdroegen, maar ook hier was het Ajax die deze mentaliteit het veld in brachten. Helaas voor ons allemaal escaleerde het toen dusdanig dat er een roedel lage voorhoofden (die zich al vaker hebben laten gelden, denk aan Lazio) met dingen begonnen te gooien en Klaassen raakten. Waarmee de aandacht keurig netjes van het gedrag van de spelers werd afgeleid. Dit soort viezigheden is Ajax-onwaardig, helemaal met Getafe en Benfica in het achterhoofd. Ik gun Ajax als club het allerbeste, maar dit Ajax, zoals het zich met name in de laatste wedstrijden tegen Feyenoord en PSV in de beker manifesteerde, gun ik helemaal niks.

Gefeliciteerd PSV met de beker, jullie verdienden hem meer!

100% waarheid. Psv en Ajax leiden aan grootheidswaanzin en dat kost ze beide de titel. Feijnoord de terechte kampioen en dat doet zeer om als Nac supporter te zeggen.

De arrogantie kent weer geen grenzen in Rotterdam.

1 mei 2023 om 11:49

Er wordt in het artikel vrij duidelijk vermeld wie deze uitspraak doet, toch? Die man heeft toch een verdraaid zacht G voor een Rotterdammer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren