Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Almere City mag blijven dromen van de Eredivisie na knotsgekke penaltyserie

Laatste update:

Almere City FC mag blijven dromen van de Eredivisie. De club uit Flevoland nam de strafschoppen beter dan VVV-Venlo (3-0 na een 1-1 stand na 120 minuten) en plaatst zich derhalve voor de eindstrijd van de Keuken Kampioen Play-Offs. De thuisclub miste twee penalty's en VVV faalde maar liefst vier keer vanaf elf meter. Het eerste duel in Venlo eindigde overigens ook in een 1-1 gelijkspel. Almere City speelt in de finale van de play-offs tegen de winnaar van de ontmoeting tussen FC Emmen en NAC Breda van later deze zaterdagavond. Emmen sloot de heenwedstrijd dinsdag af met een 1-2 overwinning.

Met name VVV liet bitter weinig zien in de eerste helft. Almere City probeerde het wel, maar bij de thuisploeg ontbrak het aan stootkracht in het eerste bedrijf. Het was dan ook niet meer dan logisch dat het scorebord halverwege 0-0 aangaf. De start van de tweede helft was heel anders. Een voorzet van Pascu werd niet goed weggewerkt door Simon Janssen, waarna Lance Duijvestijn van dichtbij optimaal kan profiteren: 1-0. VVV liet het er echter niet bij zitten en trok de stand na ruim een uur spelen gelijk. Soulyman Allouch trok vanaf links naar binnen en krulde de bal net buiten de zestien op schitterende wijze in de rechterbovenhoek: 1-1. Uiteraard grote vreugde bij de doelpuntenmaker en zijn ploeggenoten. De spanning was weer helemaal terug in Almere.

De schitterende gelijkmaker van Allouch zorgde voor een zogeheten vreugdebiertje vanuit het uitvak met VVV-supporters, waardoor arbiter Edwin van der Graaf het play-offduel tijdelijk stillegde. Na ongeveer tien minuten werd de ontmoeting in Almere hervat. Beide ploegen gingen in de slotfase vol voor de overwinning, om zo de verlenging te kunnen voorkomen. Ondanks enkele gevaarlijke situaties voor beide doelen bleef een winnaar in de reguliere speeltijd echter uit. In het zonnige Almere was dertig minuten aan extra speeltijd dus noodzakelijk geworden, ondanks de meer dan twintig doelpogingen van de thuisspelende ploeg en onder meer een levensgrote kans voor Jeredy Hilterman net voor tijd. De spits werd echter gestuit door de alerte Ennio van der Gouw.

Almere City was ook de bovenliggende partij in de eerste helft van de verlenging, maar de beste kans was juist voor VVV. In de slotminuut. Doelman Nordin Bakker hield de doorgebroken Özcan Yasar van scoren af bij een razendsnelle counter van de bezoekers, waarna de rebound van Nick Venema van de lijn werd gehaald door Hamdi Akujobi, die de bal daarna nogmaals voor de lijn weghaalde. De spanning steeg dus nog verder bij het begin van de tweede helft van de verlenging. Almere bleef zoeken naar de bevrijdende 2-1, maar goede kansen waren niet besteed aan Rajiv Van La Parra en Duijvestijn. Strafschoppen moesten dus de finalist van de Keuken Kampioen Play-Offs aanwijzen, met Almere City als winnaar in een serie met maar liefst zes missers.

Strafschoppenserie Almere City FC - VVV Venlo 2-0
0-0 Van La Parra mist
0-0 Venema mist
0-0 Alhaft mist
0-0 Allouch schiet over
1-0 Duijvestijn schiet raak
1-0 Koglin mist
2-0 Peña schiet raak in de kruising
2-0 De Boer mist, Almere City FC naar de finale

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pfff, ik wil ons als Nederlanders geen syndroom aan praten. Maar er is iets systematisch mis waardoor Nederland altijd verliezend uit penalty reeksen komt. Vandaag was ik getuigen van de slechtste penalty reeks die ik ooit heb gezien!! Wel erg vermakelijk als neutrale toeschouwer dat moet ik ook toegeven

3 juni 2023 om 19:43

Penalties waren slecht maar beiden zijn Nederlandse teams waarvan er dus uiteraard 1 verliest.

Even wat anders: ik weet dat mannen geen kinderen kunnen krijgen met elkaar maar als ik die Venema zo zie dan moet dat toch wel haast een zoon van Klaas-Jan Huntelaar en Filemon Wesselink zijn?

3 juni 2023 om 19:52

Totaal off topic vogelaar dat wel, maar lach de ballen uit mijn broek!

3 juni 2023 om 20:09

AZ won laatst nog de kwartfinale Conference League na penalties en PSV won haar enige Europa Cup 1 na strafschoppen. Er zijn talloze voorbeelden dat het mis is gegaan, maar ook voorbeelden dat het wel is goed gegaan. Alleen de negatieve blijven in de beeldvorming vaker hangen.

4 juni 2023 om 04:31

Die EC1 winst van PSV was sowieso een knotsgekke, aangezien na de 2e ronde geen enkele wedstrijd meer wonnen, maar ze dus toch met de beker naar huis gingen.

Hoe kun je zo slecht penalty s nemen

Slechtse penalty reeks ooit?

Maargoed ik teken er voor!

Op naar de finale!!

3 juni 2023 om 20:59

Slechtste serie ooit, maar wel rete spannend. Sfeer was in en rondom het stadion geweldig, ik ben serieus een seizoens kaart voor Almere City FC aan het overwegen. Leuk en attractief voetbal, ondanks dat het er niet altijd uitkomt zoals men wil. Was genieten!

45 schoten almere en 1 goal. Wat een drama.
Verder slechte penaltys. Als Emmen wint dan is het een finale zoals die hoort te zijn op papier

Of een penaltyreeks slechter kan dan die in de bekerfinale.

Ja het kan haha

Ik gun het Alex Pastoor wel. Op zich heeft Almere ook wel wat potentieel gezien de groei in Flevoland. Jammer dat er volgend jaar wederom geen ploeg uit Limburg actief is in de ED, maar het is niet anders

3 juni 2023 om 19:41

Fortuna Sittard is toch aanwezig in de Eredivisie?

3 juni 2023 om 19:47

Pff inderdaad, goedemorgen. Dan is volgend seizoen misschien elke provincie met een BVO vertegenwoordigd in de ED. Leuk!

3 juni 2023 om 19:49

Zeeland heeft, bij mijn weten, geen BVO. Daarnaast is Groningen gedegradeerd. En het wordt óf Drenthe (mits Emmen wint van NAC en daarna van Almere) of Flevoland.

3 juni 2023 om 19:50

Welke club uit Zeeland en Groningen dan? Oh, en in principe ook Drenthe want dan zou Emmen eruit moeten vliegen... 8 van de 12 provincies dus.

3 juni 2023 om 20:48

Zeeland heeft überhaupt geen profclub. Hoogst spelende clubs zijn voor zover ik weet VV Kloetinge, GOES en in het verleden ook even VC Vlissingen.

3 juni 2023 om 21:18

Hoek, met afstand de beste amateurclub van Zeeland

4 juni 2023 om 05:14

@craig Tucker: ik denk dat je nog meer moet wakker worden
Aangezien Zeeland en Groningen sowieso al geen Eredivisieclub zullen hebben komend seizoen en dat rijtje dus aangevuld zal worden met óf Drenthe óf Flevoland

3 juni 2023 om 19:44

Waar ligt Sittard-Geleen volgens jou?

Naast de potentie die Almere heeft word de club ook echt zorgvuldig opgebouwd door structureel gezond beleid. Club met enorm veel potentie.

4 juni 2023 om 01:00

Jezus, kapitale blunder dit haha.

Haha, wat een penalty reeks die van psv-ajax was er niets bij zowat

Tja verder vind ik het persoonlijk altijd wel terecht dat het hoogst geplaatste team in de finale komt.

Mijn hemel wat was dit een slechte strafschoppenreeks. Mooi voor Nordin wel, een schoon doel houden in een dergelijk scenario zal je nooit vergeten. Maar eerlijk, dit ging helemaal nergens over. Natuurlijk hoef je geen niveau Sevilla - Roma verwachten, maar dit ging wel ver.

3 juni 2023 om 19:41

Sevilla roma was even treurig

3 juni 2023 om 20:14

Zijn jullie Japan - Spanje op het WK vergeten? Dat was de slechtste die ik ooit heb gezien. En er was nog eentje op het afgelopen WK, maar die ben ik ff vergeten. Misschien was die nog erger.

Slechte penalty serie van VVV maar keeper van ons pakte ze goed.
Al met al vond ik wel dat uiteindelijk Almere het verdiende want speelde gewoon beter dan Vvv.
Zo nu een bierje

Nu maar hopen dat NAC het redt vanavond. Dan kunnen we nog hopen op een traditionele club met een groot stadion.

Nou Emmen gefeliciteerd met handhaving, wat was dit slecht van dit Almere heb je niks te duchten

3 juni 2023 om 20:13

Hahaha wat? Gebaseerd op deze waardeloze penaltyreeks? Almere speelt goed voetbal. VVV was waardeloos, net als Eindhoven. Almere verdient door en als je kijkt naar de rest, horen ze gewoon in de Eredivisie.

3 juni 2023 om 21:31

Wat een onzin! Heb je 1 van die 4 potten überhaupt gezien?

Wel mooi voor Pastoor, bij Sparta ook prima tot hij alle functies kreeg. Een betweter met zelfspot, wat een aparte combinatie is. Nu NAC nog door graag.

Wel een gezellig (klein) stadion daar in Almere.
Pastoor kan zich zelf weer eens op de borst kloppen.
Maar de credits in deze gaan toch echt naar Bakker!
Mocht het Pastoor lukken promotie af te dwingen met Almere dan is dat gewoon een hele knappe prestatie.

Dacht een paar geleden al dat een grote stad als Almere wel door kon groeien, nu op randje eredivisie. NAC of Emmen als tegenstander.

Almere zou ik wel een leuke toevoeging vinden. Heeft ook echt wel de potentie om dooe te groeien naar een stabiele Eredivisie club.

Inderdaad, op strafschoppen kun je niet trainen … alleen je betaalt er wel een prijs voor.

Waren dit een van de slechtste penaltyreeksen ooit? Misschien. Is Almere verdient door? Ja. VVV welgeteld 1 kans gehad en het was een prachtgoal, maar er was maar 1 team aan het voetballen in beide wedstrijden.

Emmen of NAC, here we come. Beide clubs zijn groter, maar wij spelen beter voetbal. Ze zijn niet heel veel beter dan Almere en er zijn zeker kansen!

Doe mij maar Almere een keer ipv Venlo in de ED. Welke functie heeft Maduro daar? Kan ie vlieguren maken in de ED.

3 juni 2023 om 20:17

Hij is assistent en trainer van O21 van Almere, waarmee hij in 21/22 algemeen landskampioen werd!

3 juni 2023 om 21:26

Hij is geen trainer meer van O21, is vorig jaar zomer volledig aangesloten als assistent trainer en inmiddels zijn opleiding aan het afronden

Deze is voor Dirk19!!
Van mij hoeft Omniworld de eredivisie niet in, maar mocht het uitlopen op een finale tegen Emmen, dan mogen ze die van harte tweemaal met dubbele cijfers winnen. Verder toch wel een matige variant van de play-offs dit jaar, naar mijn idee. Saaie poegen en saaie uitslagen (denk dat wanneer Willem 2 en NAC de degens hadden gekruist en zo dus VVV en MVV het al een heel stuk meer spektakel was geweest).

Slechte wedstrijd en een hele slechte penaltyserie. Ik heb volgens mij echt nog nooit zulke slechte en waardeloze penalties gezien. Laten we het maar op de zenuwen houden. Almere gefeliciteerd.

Ik als ally gast had nooit gedacht dat het nog een keer zou gebeuren haha.

Maar weer de finale. Super leuk voor de die hard supporters wel hoor !
En buiten dat is het een gezonde club met potentie.
En er ligt tenminste een echt grasmat. Kunnen veel clubs nog van leren.
Gefeliciteerd ( omni ) Almere city fans

Het zal toch niet gebeuren dat Almere gaat promoveren?
Spelen op kunstgras in een fietsenstalling . Erger gaat het niet worden.

3 juni 2023 om 21:27

Almere City is de eerste club die van kunstgras weer overstapte naar natuurgras, inmiiddels al een paar seizoenen geleden........

3 juni 2023 om 21:36

Das mooi, maar kom op hé, AGOVV had destijds nog meer uitstraling. Zoiets wil je toch niet in de Eredivisie!

3 juni 2023 om 22:22

Het is in mijn ogen wel een club die nog voldoende groeimogelijkheden heeft. Denk dat ze in potentie clubs als Excelsior en RKC wel voorbij kunnen streven. Zodra ze in de eredivisie spelen zal dat ook weer extra bezoekers aantrekken. Ik zou er niet raar van opkijken dat Almere City gewoon een stabiele middenmoter in de Eredivisie wordt in de toekomst.

Jammer dat VVV het niet gered heeft. Die kans in de verlenging, hoe kun je hem missen?! Dat je vervolgens 4 penalty's mist is natuurlijk echt heel slecht. Als er toch al 2 voor je gemist hebben, ros hem dan toch gewoon keihard door het midden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren