Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Alderweireld bezorgt Van Bommel met prachtgoal in minuut 90+4 historische titel

Laatste update:

Royal Antwerp heeft zondag op krankzinnige wijze de landstitel gepakt in België. De manschappen van Mark van Bommel begonnen aan de slotdag als koploper, maar keken lange tijd tegen een achterstand aan. KRC Genk leek er vandoor te gaan met de landstitel, totdat Toby Alderweireld de bal diep in blessuretijd vernietigend in de kruising jaste: 2-2. Antwerp viert zijn vijfde landstitel, nadat The Great Old al sinds 1957 geen kampioen meer was geworden.

Union Sint-Gillis was virtueel bijna de hele tweede helft kampioen van België, maar vergooide het in de laatste minuten tegen Club Brugge: 1-3. Het winnende doelpunt kwam op naam van Noa Lang, die de supporters van Union provoceerde door zijn shirt uit te trekken en te tonen aan de teleurgestelde fans.

Het scenario vooraf
Door drie zeges op rij had Antwerp op de laatste speeldag de beste papieren voor de landstitel. De koploper stond net als Union Sint-Gillis op 46 punten, maar had bij een gelijk aantal punten het voordeel gekregen. Dat had te maken met een 'onzichtbaar' half bonuspunt dat Antwerp kreeg bij de puntenindeling bij het ingaan van de kampioenspoule. Genk had vooraf een punt minder. Club Brugge beleefde een belabberd jaar, stond vooraf al dertien punten achter op Antwerp en was al lange tijd uitgeschakeld in de titelrace.

KRC Genk - Royal Antwerp 2-2
Bij Antwerp begonnen Jurgen Ekkelenkamp, Gyrano Kerk en Vincent Janssen in de basis, terwijl Calvin Stengs het slotduel moest missen vanwege een schorsing. De spanning was in de Cegeka Arena voelbaar en het veldspel was van beide ploegen niet van enorm niveau. Antwerp claimde een penalty toen Patrik Hrosovsky een voorzet van Vincent Janssen met een deel van zijn arm aannam. De VAR greep echter niet in. Vlak voor rust kwam Genk aan de leiding. Een lage voorzet van Bilal El Khannous werd goed afgemaakt door de vogelvrije Tolu Arokodare: 1-0.

De tweede helft was amper begonnen of het nieuws dat Union op voorsprong was gekomen tegen Club Brugge sijpelde door. Antwerp had met die tussenstand drie punten nodig en opende de aanval. Na een klein uur spelen belandde de bal in de as van het veld met wat toeval voor de voeten bij Kerk. De aanvaller zette een versnelling in en had veel geluk dat zijn inzet via het halve blok van verdediger Carlos Cuesta binnenrolde: 1-1.

Union Sint-Gillis - Club Brugge 1-3
Met Bart Nieuwkoop en Oussama El Azzouzi stonden twee Nederlanders in de basis bij Union, terwijl Lang startte bij Club. Union was in de eerste helft al beter, maar de thuissupporters moesten tot het begin van de tweede wachten op een doelpunt. Een minuut na rust plaatste Simon Adingra de bal na een goede combinatie met Victor Boniface beheerst binnen: 1-0.

Club Brugge had weinig meer om voor te spelen, maar maakte één minuut voor tijd een allesbepalend doelpunt. Een voorzet van Lang werd vanaf de tweede paal teruggelegd door Jack Hendry en afgemaakt door Shion Homma: 1-1. Het werd in minuut 90+3 nog erger voor Union. Na een snelle omschakeling kon Lang een lage voorzet simpel binnenschuiven: 1-2. De aanvaller trok zijn shirt uit en toonde het provocerend aan het publiek. Club liet het daar niet bij en maakte in de tiende van de blessuretijd ook nog 1-3 via Cisse Sandra, die op aangeven van Hans Vanaken kon binnenschieten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is jullie gegund, Marc en Mark! Echt een geweldige prestatie.. eerst de beker en nu het landskampioenschap. Chapeau!!

4 juni 2023 om 20:40

Zeker, ik heb genoten van dit! Overmars het fenomeen en van Bommel een toptrainer in wording.
Hollandse glorie bij de Zuiden Buren!

4 juni 2023 om 20:47

Wat is die Lang eigenlijk ook een kwal van een mannetje zeg! Bezorgt Antwerp dan wel mede de titel, maar waarom nou weer dat shirt zo tonen? Nergens voor nodig..

Wel leuk voor Antwerp en de NL enclave daar. Kampioen met Kerk, Ekkelenkamp, Janssen en Stengs zou je in NL niet snel verwachten, maar het is echt een leuk team geworden samen.

4 juni 2023 om 20:53

Wat toonde hij?

4 juni 2023 om 21:02

In Nederland word je ook geen kampioen met Kerk, Ekkelenkamp, Janssen en Stengs..

4 juni 2023 om 21:24

@tyuin, vergeet Alderweireld, Butez, Vermeeren, Balikwisha en prima spelers die ze hebben niet

4 juni 2023 om 20:43

Geweldig zeg! Dit is voetbal. Belgisch voetbal gaat komende jaren grote stappen maken.

4 juni 2023 om 21:11

@Vedatovic, ik hoop het voor je, maar ik ben er bang voor. Zolang de kampioen in België met Janssen, Kerk en Ekkelenkamp speelt zie ik ze geen grote stappen maken, met alle respect..

Maar wat een ontknoping, heerlijk. En het commentaar van Albert Mantingh was helemaal weergaloos!

4 juni 2023 om 21:14

Diezelfde Belgische competitie heeft dit jaar het 5e meeste clubcoëfficiënten binnengehaald. Meer dan Frankrijk, Nederland en Portugal. Zo dramatisch is het dus ook niet gesteld.

4 juni 2023 om 21:30

Ik zeg ook niet dat het dramatisch is, ze hebben het absoluut goed gedaan. Union ook een hele sterke Europese camagne in de EL. Maar waar die ‘grote stappen’ vandaan moeten komen, ik zou het niet weten..

4 juni 2023 om 21:53

Die zijn dit seizoen toch te zien geweest? Met Union en Antwerp zijn er ten opzichte van het verleden twee stabiele topteams bij gekomen lijkt het. Daardoor heb je nu een top bestaande uit Brugge, Antwerp, Genk, Union, Gent, Standard en Anderlecht. Elk jaar zullen er van die 7 minstens 3 een goed seizoen hebben. Tel daarbij op dat je ambitieuze (en rijke) subtoppers als Chaleroi, Mechelen en OHL hebt en je spreekt van een zeer competitief landschap momenteel in het Belgische voetbal.

4 juni 2023 om 22:08

Onbekend is onbemind denk ik. Veel weten te weinig om een goed oordeel te kunnen geven. Net zoals met het Nederlands voetbal kun je een jaar eebij hebben dat je het heel goed doet en het jaar erop weer minder is. Hopelijk voor beide landen worst het stabiel de komende jaren.
Nu zijn mijn open deuren op

4 juni 2023 om 22:10

Wat de Belgische competitie zo interessant maakt nu is de competitie vorm en de puurheid van de competitie. Club Brugge kon bijvoorbeeld bijde pakken neer gaan zitten, maar integendeel. Er werd gestreden. Dit zorgt voor een hogere waardering voor de competitie. Daardoor zal er meer geld worden geboden voor de uitzendrechten. Meer geld is betere spelers opleiden. In Turkse competitie zal er bijvoorbeeld nooit zo eerlijk worden gevoetbald. Ben verliefd geworden op de Belgen.

4 juni 2023 om 22:50

Dat maakt het juist niet interessant. Het is te gek voor woorden dat een ploeg die het hele seizoen zo'n beetje bovenaan staat, door die playoffs plots naast alles kan grijpen. Royal Antwerp stond na 34 wedstrijden 3 punten achter de nummer 1 (genk). Ik vind het een idioot systeem. Natuurlijk weten ploegen dit vooraf en kun je je niet rijk rekenen na de 34ste speelronde, maar ik vind het afdoen aan de competitie.

4 juni 2023 om 22:52

Zegt ook wel veel.over het niveau dat je 7 ploegen onder top schaart. Standard en Anderlecht nu top noemen gaat een beetje te ver, gezien de prestaties afgelopen jaren. Eerder subtop, samen met Gent. Union en Antwerp er iets boven en Brugge en Genk wel top. Zeg eerlijk, een Anderlecht op een 3e plaats is niet goed en dit jaar zelfs verschrikkelijk. Die behoren jaarlijks mee te doen om de prijzen, hetzelfde als Brugge en Genk. Denk dat Antwerp gaat aanhaken komende jaren en de rest doet leuk mee.

4 juni 2023 om 23:10

@tegenargument,Ik spreek over 7 namen omdat er elk jaar fluctuatie is tussen die 7 teams met dan nog 3 outsiders erbij. Het ene jaar zijn ze goed, het andere niet. Al vallen standard en Anderlecht misschien eerder onder subtop inderdaad want een titel zit er niet meteen in. Maar die kunnen wel zomaar derde eindigen, dus daarom dat ik ze nog net onder de top schaar (wat ze qua historie, supportersschare, jeugdopleiding en budget ook wel nog zijn trouwens).

@Sirius, dat je dit seizoen zogezegd niet interessant vond heeft dan zuiver met je interesse in de competitie vooraf te maken en niks met de uitvoering ervan.

4 juni 2023 om 20:54

Eens bdb030, beetje verketterd in Nederland door verschillende redenen. En dan samen zo de draad oppakken, ik vind het fantastisch. Het is beide heren gegund! 🥳

4 juni 2023 om 22:52

Nou ja, Van Bommel is niet echt verketterd. Het liep alleen niet bij PSV met een ontslag als gevolg. Overmars daarentegen heeft z'n eigen glazen in gegooid. Die had 'm gewoon in de broek moeten houden (zowel z'n telefoon als z'n zaakje).

4 juni 2023 om 21:01

Je vergeet nog Frank de Boer. Zijn schoonzoon is eveneens kampioen met Antwerp

4 juni 2023 om 21:16

Haha alle Nederlanders dan, dat wist ik eerlijk gezegd niet eens. Oh Stengs natuurlijk, haha heb dat ooit bij VI voorbij zien komen. Ik vind dat zulke rtl boulevard en shownieuws onzin, houd dat soort dingen nooit bij lol.

4 juni 2023 om 22:03

Zeker deze 2 hebben t echt verdiend allebei weggepest hier voor bllsjt!

4 juni 2023 om 20:42

Hij is 3x opnieuw begonnen 😂

4 juni 2023 om 22:51

Altijd worden die play-off afgezeikt, maar die Belgen hebben toch elk jaar een spannende titelrace. Ik ben wel voorstander van die play-off's, aan de ene kant is het niet helemaal eerlijk maar wat je er aan de andere kant voor entertainment voor terugkrijgt is het naar mijn mening helemaal waard.

Minuut 89 Union kampioen. Minuut 93 Genk kampioen. En dan minuut 95 Antwerp kampioen. Wat een slot.

4 juni 2023 om 20:34

Playoffs zijn echt oneerlijk, maar het zorgt wel voor knotsgekke ontknopingen zeg!

4 juni 2023 om 20:37

Play-offs zelf vind ik niet echt oneerlijk. Het is die puntenhalvering waar ze mee mogen ophouden.

4 juni 2023 om 20:40

Hoezo? Aan het begin van het seizoen weet je toch dat de competitie opzet zo in elkaar zit..

4 juni 2023 om 20:41

Dus het hele jaar spelen, eindigen op 1 en dan via Play-offs op 2 kunnen eindigen vind jij eerlijk?
Aan deze kant niet namelijk...

Wel vermakelijk haha.

4 juni 2023 om 20:42




@lierse was ook het laatste seizoen dat ze puntenhalvering doen toch?



4 juni 2023 om 20:43

Ja maar dat hoeft het voor je gevoel niet eerlijker te maken toch?

4 juni 2023 om 20:44

Dat blijft gewoon doorgaan denk ik. Normaal gezien gaan ze terug naar het oude format met 6 teams in play off 1 en puntendeling.

4 juni 2023 om 20:50

Je weet toch dat het gebeurd na 34 wedstrijden, dat weet je voordat je aan het seizoen begint. Dus ja, het is gewoon eerlijk. Zelfde als dat je in de KKD op het einde piekt, een periodetitel pakt en vervolgens promoveert. Sta je misschien wel 10e op de ranglijst, maar je weet dat het kan gebeuren

4 juni 2023 om 20:59

Als vooraf het seizoen al duidelijk is dat PEC 20 punten erbij krijgt aan het einde is het toch nog steeds niet eerlijk? Snap niet echt wat het gegeven dat je het van tevoren al weet toevoegt aan de eerlijkheid.

4 juni 2023 om 21:04

Dat is dan ook gewoon een slechte vergelijking. Elke club kan daar voor- of nadeel aan hebben wat het per definitie niet oneerlijk maakt. Daarnaast is er geen enkel team dat over de jaren heen duidelijk een voor- of nadeel ondervonden heeft van de puntenhalvering.

4 juni 2023 om 21:05

Dit lijkt op de ontknoping in 2007 in Nederland met Az, Ajax en PSV...waarvan ik dacht dat dit nooit meer overtroffen zou worden. Wel dus. Gefeliciteerd Antwerp

4 juni 2023 om 21:12

@spursfan de clubs weten dit van te voren en gaan akkoord? Wat is het probleem precies, je vergelijking slaat dan ook nergens op.

4 juni 2023 om 21:18

Er zit natuurlijk wel een verschil tussen de eerste 4 of 6 waarvan hun punten worden gehalveerd of dat 1 specifieke ploeg 20 minuten erbij krijgt. Die vergelijking gaat echt helemaal krom in mijn ogen.

Na 34 wedstrijden worden de punten gehalveerd, dit weet je van tevoren. Ik ben van mening dat je dan aan het eind van het seizoen niet moet gaan zeuren erover

4 juni 2023 om 21:50

Als je weet dat er een play off is aan het eind van het seizoen en je moet in de top 4 eindigen om mee te doen, dan kan het dus idd zo zijn dat je niet eerste staat na de play offs. Dat is toch logisch lijkt me. Als je geen play offs hebt, dan spelen ploegen de competitie misschien weer net anders.

4 juni 2023 om 23:08

Probleem is dat iets van tevoren weten niet maakt dat iets ineens niet meer oneerlijk is. Vind het zelf ook geen oneerlijk systeem, maar dat is een drogreden van jewelste.

4 juni 2023 om 23:09

Vergelijking slaat dan ook helemaal niet op de (on)eerlijkheid van de playoffs, maar op het gegeven dat iets van tevoren weten niet maakt dat het dan eerlijk is. Vind het playoffsysteem zelf ook niet oneerlijk, maar niet omdat je het van tevoren weet.

Geweldig slot van de competitie. Gefeliciteerd Antwerp-fans, wat een rollercoaster moet dat geweest zijn.

Wat. Een. Spectakel. Ongelofelijke laatste speeldag. Mooi voor Toby day ie 'm scoort. Had echter wel liever een andere winnaar gezien. Het zij zo. Proficiat aan de mannen uit Antwerpen!

4 juni 2023 om 20:35

Had Union ook graag zien winnen nadat Brugge vorig seizoen kampioen werd terwijl Union het beste was vorig seizoen, maar het is wat het is.

4 juni 2023 om 20:45

Union en antwerp zijn wel rivalen van Anderlecht 😄 dus hij bedoelt had beter genk zien winnen.

4 juni 2023 om 20:48



Knap dat jij kan invullen wat hij bedoelt, dankje!

4 juni 2023 om 21:18

Als Belg kan ik dat weten 😀

4 juni 2023 om 21:21

Ik ben maar een halve, daar zal het mis gaan

4 juni 2023 om 21:11

Thanks vriend



Zeg wat je wilt, maar play offs = genieten!
Iedereen even kampioen geweest maar Antwerpen echt, mooi dat captain Toby het deed met een prachtig schot!
Jammer voor Genk en Union maar wat was het spannend!

Edit: Verdiende Genk niet 2x een penalty?

4 juni 2023 om 23:02

Dacht dat het offside was anders penalty idd.

Wat is voetbal toch de mooiste sport van de wereld. Wat een goal, en ik gun het Alderweireld, Van Bommel en Overmars ook gewoon heel erg. Genieten!!!!!

4 juni 2023 om 20:35

Waarom gun je het overmars? Heb je medelijden dar hij werd weggestuurd bij ajax?

4 juni 2023 om 20:37

Het is en blijft een mens, ook die maken fouten, wilt niet zeggen dat je hem niks mag gunnen op het voetbalvlak, is gewoon een uitstekende technische man.

4 juni 2023 om 20:39

Ik gun het Overmars ook. Heb jij daar problemen mee??

4 juni 2023 om 20:43

Laat lekker gaan hij is gewoon even een beetje gepikeerd, kan gebeuren, komt die wel overheen

4 juni 2023 om 20:44

Gunnen klinkt wat gek. Ik ben voor ajax hoor maar gunnen klinkt alsof hem wat is aangedaan

4 juni 2023 om 20:46

Doe niet zo raar, alleen omdat ik een andere mening heb en vind dat gunnen raar klinkt.

4 juni 2023 om 20:59

Waarom? Je kunt toch iemand ook iets gunnen omdat hij/zij erg zijn best heeft gedaan? Of gewoon omdat je sympathie voor diegene hebt of nog simpeler dat het gewoon je buurman oid is die wat leuks heeft gedaan?

Alsof je alleen mensen iets kan gunnen als ze zielig zijn. Dat vind ik idd wat raar.

4 juni 2023 om 20:42

Ben het met je eens eric, het is de mooiste sport, zeker naar zoiets als vandaag in België schitterend!

Maar het heeft ook duistere kanten en zeer nare gebeurtenissen eromheen, komt wekelijks wel vaak wat voorbij. Dat moeten we niet vergeten.

4 juni 2023 om 22:28

Wat ben je toch een vreemde kerel als zelfbenoemd moreel orakel van VZ. Dan zit je hier boven mr dickpic een veer in z’n hol te steken om vervolgens (totaal irrelevant) de duistere kant van voetbal te benoemen.

Gefeliciteerd aan antwerp. Leuk voor de Nederlandse enclave daar of beperk je tot je eerste zin. Dan slaat je post iig nog ergens op

4 juni 2023 om 20:42

Het specifiek gunnen aan Overmars nog wel, kriebels.

4 juni 2023 om 20:44

Waarom? Iedereen verdient een tweede kans IKEA. Ook Ovemars

4 juni 2023 om 20:47

Ik ben blij voor Overmars, heeft het in Amsterdam goed gedaan, en daar nu ook kampioen. We hebben hem veel te makkelijk laten gaan. Zal vast wel iets verkeerd hebben gedaan, maar het is schromelijk overdreven door een stel professionele "deugers." Nul aangiften ed zegt eigenlijk al genoeg. Maar ach, als men maar iemand kan cancellen. Dan zijn de woke'jes weer tevreden.

4 juni 2023 om 21:03

Martijn R

Als de baas van je volwassen dochter foto's van zn pielemuis naar haar stuurt en je komt daar achter piep je wel anders.

En hou eens op met het woord woke. Dat betekent echt helemaal niks.

4 juni 2023 om 21:07

Het betekent zeker wel iets. Het word vaak te onpas gebruikt. Echter zijn veel huidige gedachten (en dus reacties) onder invloed van woke.

4 juni 2023 om 21:09

Iedereen verdient een tweede kans, maar het bejubelen van Overmars is überhaupt nooit gestopt en zijn wandaden zijn vaak ontkend, ontkracht of verdedigd. Hem nu ook weer specifiek het gunnen vind ik persoonlijk schaamteloos, waarmee ik niet wil insinueren dat het geacht wordt het hem te misgunnen.

4 juni 2023 om 21:12

Zeker weten! De woke mentaliteit is een zegen voor onze maatschappij. Problemen komen eindelijk aan het licht

4 juni 2023 om 21:18

@andrevidigoal

Het betekent echt niks meer. Het woord wordt zo vaak gebruikt dat het al zijn betekenis verloren heeft. Zodra iemand ergens een mening over heeft die met flink wat fantasie als 'links' bestempeld kan worden viert het woordje woke hoogtij.

Kennelijk hoort daar volgens Martijn R ook bij dat je niet heel enthousiast voor Marc Overmars bent omdat hij zijn geslachtsdeel ongevraagd aan vrouwelijke collega's laat zien.

Tja, als mijn manager foto's van zijn klabanus aan mijn vrouwelijke collega's stuurt hoef ik m echt even niet tegen te komen. En zal ik ook niet heel blij voor m zijn als hij elders successen behaalt. Daar zit niks politieks achter.

4 juni 2023 om 22:32

Als de baas van je volwassen dochter foto's van zn pielemuis naar haar stuurt en je komt daar achter piep je wel anders.

Hou op hoor. Uiteraard ben je bezorgd om en beschermend over je dochter maar als het een volwassen vrouw is lig je hier echt niet wakker van. Je pikt het vast niet en je zal die man zeker ontslagen willen zien worden zodat je dochter er niet meer mee moet samenwerken en niet zelf moet opkrassen maar het is niet dat je dochter is aangevallen, aangerand of nog erger. Hiervoor wens je die man als vader niet plots enkel hel en verdoemenis toe.

Woke betekent zeer zeker wat. Hier is het overigens absoluut niet op zijn plaats imo.

4 juni 2023 om 22:40

Wat is het toch mooi dat we mensen die we niet persoonlijk kennen en die jezelf niks hebben gedaan, kunnen afbranden en door de grond halen.
Gaat echt goed met de maatschappij.

4 juni 2023 om 23:12

Ook Jos Brech Prem? Of elke andere willekeurige kindverkrachter? (Lees goed, ik zeg absoluut niet dat wat Overmars heeft gedaan vergelijkbaar is, geef alleen aan dat toch niet iedereen een 2e kans verdient.)

Pfff ik leef voor laatste speel dagen en play off duels en dit is waarom in de extra tijd van beide wedstrijden heeft België 3 verschillende virtuele kampioenen gekend en dat alderweireld of all people hem dan in de extra tijd zo de kruising in poeiert maakt het spektakel compleet!!!

Wat een ontknoping en pegel van Toby joh!!

Hoe Royale Union de titel wrggeeft in min 89 en 94 is bizar! Vervolgens antwerp dat scoort in minuut 94 en Royale er nog een extra tegen krijgt en zelfs derde wordt!. Bizar.

Van Bommel en Schmidt kampioen.. Van Nistelrooy: hold my beer

4 juni 2023 om 20:36

Ja Noa lang heeft Union gewoon genekt heeft de Brusselse verdediging kapot gespeeld in 5 minuten

Een werkelijk waar geschift einde. Niet normaal. Een play-off met 4 is echt 1000 keer beter dan met 6. Verder gun ik het Antwerp ook wel. Een leuke kampioen.

Club Brugge heeft nog 1-3 gemaakt, waardoor Union nu ook geen CL voorrondes heeft.

4 juni 2023 om 20:37

maakte vgm niet uit hoor, omdat genk al boven union stond in de reguliere competitie.
het doelsaldo boeit dan niet meer aant eind

Zo! Das nog eens een prestatie. Leuk voor alle Nederlanders ook.

Wat een apotheose, wat een strijd! Eerst Union, dan Genk, dan weer Union en uiteindelijk toch Antwerp. Wtf wtf, dit gaan we de komende decennia niet meer meemaken in België denk ik!

Ik kijk eigenlijk nooit het Belgische voetbal. Maar vandaag eens ingeschakeld op ziggo schakel, maar man wat spannend. Van Genk, naar Union, naar Genk, naar Antwerpen..

Gefeliciteerd antwerp!

Schmidt kampioen, v Bommel kampioen, misschien moet Ajax alvast v. Nistelrooij aan gaan stellen

Na mijn Juventus jaar kan dit er wel nog bij.

Waarom wel live meepraten over overbodige wedstrijden uit Italië en Spanje en niet over deze apotheose? Antwerp gefeliciteerd al had ik het Union meer gegund.

Wat een G.O.A.L! Ongekend mooi voor onze nederlanders daar!

Ik snap niet dat Noa Lang daar niet 2x geel voor heeft gekregen. Geel voor het uittrekken van het shirt en nog een keer geel voor provoceren. Die man is echt een smet op Club. Echt een in en intriest figuur. Voor Van Bommel echt tof en terecht. Hij laat Antwerp leuk voetballen en raakt nu het beeld kwijt dat hij geen prijzen pakt met zijn ploeg.

4 juni 2023 om 20:38

Hoe je van een heel goede Lang in de extra tijd en überhaupt een waanzinnig slot weer iets extreem negatief kan maken zeg 😅.

4 juni 2023 om 22:05

Omdat deze clown net als Mourinho gewoon voor een aantal wedstrijden geschorst moet worden. Deze jongen heeft echt een psychische stoornis.

4 juni 2023 om 22:25

Stop eens met haten joh. Toonde gewoon zijn shirt aan de Club-fans, belachelijk suggestief stukje weer. Dit maakt Lang net zo mooi. Maakt hem niet uit tegen wie hij speelt, gaat er altijd voor.

4 juni 2023 om 23:06

Ik heb al veel spelers dit zien doen met Messi en Ronaldo als grootste voorbeelden.
Nooit is het als provocerend gezien maar bij Lang schreeuwen ze brand en moord.
Doe even normaal.

Wat een ontknoping zeg. Dat play-off systeem is wel echt geweldig als het zo spannend is. Wel enorm jammer dat Antwerp kampioen is. Ik gun het Marc en Mark niet, maar ze zijn wel terecht de beste dit jaar. Voor ons wacht wellicht nu Genk in de voorronde CL

4 juni 2023 om 20:43

Waarom gun je het Marc en Mark niet?

4 juni 2023 om 21:15

Van Bommel vind ik maar een stiekemert en was bij PSV als trainer alleen maar bezig met onderlinge strijdjes en veroorzaakte een hoop onrust binnen de club. Had als speler ook zijn lijntjes naar de media en speelt dat via die weg ook uit. Johan Derksen verdedigd bijvoorbeeld ook altijd Mark van Bommel in de media en hij noemde het ontslag van van Bommel bij PSV ook onterecht. Die zal nu de van Bommel weer meer veren in zijn reet duwen na het kampioenschap met Antwerp. Erger ik mij dus echt kapot aan. Over Marc Overmars zit ik er wat minder zwaar in, maar die heeft ook nooit oprecht spijt betuigt over zijn dickpicks. Die ging gelijk na zijn ontslag aan de bak bij Antwerp en dat zegt ook wel iets. Normaal ga je even bij jezelf te rade, maar hij ging gelijk door alsof er niets aan de hand was.



4 juni 2023 om 20:59

Andrea ben ik ook benieuwd na, waarom gun je het Marc en Mark niet? Die allebei veel voor het Nederlandse voetbal betekend hebben.

4 juni 2023 om 21:10

Zie reactie hierboven Sulejmanii

Wat een gekke slotdag shiiiit. Dit is echt een zure voor de Limburgers.

Deze ontknoping was minstens zo bizar als die van de eredivisie in 2007. Met als bijzonder detail dat er twee clubs bij betrokken waren die al 66 en 88 jaar geen kampioen meer waren geworden. Leuk voor Van Bommel en de andere Nederlanders dat zij het uiteindelijk geworden zijn.

4 juni 2023 om 20:57

Dit is Eredivisie 2007 in het kwadraat, wat een bizar einde zeg. En op wat voor manier beslist, wereldgoal. Voor de neutrale toeschouwer echt geweldig om te zien

Dit was echt genieten, zeg wat je wil over de rare competitie vorm, maar wat een spektakel was dit. Qua entertainment echt een kostelijke avond gehad!

Ongelofelijk hoe spannend dit was de laatste 15 minuten. Werkelijk fantastisch om gezien te hebben. Dit was alles bij elkaar, de leukste ontknoping.

Dit is de eerste keer dat ik het zeg, maar misschien moeten we die Belgische competitie-opzet nog eens bekijken...

4 juni 2023 om 20:58

Absoluut niet. Hoewel het een mooie ontknoping was, is dit niet hoe voetbal bedacht is. 2x tegen elkaar in een regulier seizoen is prima! Ik ben blij vanwege Alderweireld's ajax verleden, maar Genk zou de kampioen moeten zijn, na 34 wedstrijden de beste, niet na een gefabriceerde playoffs met gehalveerde punten.

4 juni 2023 om 21:43

Precies remco. Stel je staat eerste met 60 punten en je komt op 30 uit door die halvering en de nummer 2 heeft heeft 50 punten en komt uit op 25 is dit toch een vorm van competitie vervalsing. Van 10 punten voorsprong naar 5 punten voorsprong.

Wat een ontkniping zeg. 15 minuten geleden was Union kampioen, 5 min later Genk en paar minuten later Antwerp.

Wat een slot. Dit maakt sport fantastisch. Waanzin.

Goed bezig van Bommel. Is hem gegund.

Die helikopters zouden in de Eredivisie ook gedaan moeten worden. Veel beter dan die nepschalen

Ik heb niks met play offs, maar wat een ontknoping zeg.

Wat een rollercoaster..en weer typisch op de Antwerpmanier.Wij doen het liever moeilijk dan gemakkelijk.

4 juni 2023 om 20:41

Ik heb geen enkel familie lid in Antwerp die het makkelijk kan! haha! gefeliciteerd!

Niet normaal wat een geweldige ontknoping. In de laatste 7 minuten van het seizoen 3 kampioenen en dan notabene Toby Alderweireld met een afstands knal van 25 minuten in de 94ste minuut om Antwerp het kampioenschap te schenken.
Knap werk van Marc en Mark, met een groot Nederlands tintje.

Geweldig voor van Bommel en co. En natuurlijk Overmars. Wel bizar dat nu twee ex-psv trainers kampioen worden in een ander land.
Antwerp zal wel moeten inkopen om internationaal iets te kunnen betekenen.

Als je dacht dat de Eredivisie ontknoping van 2007 ultiem was : deze was nog heftiger. Ik heb er absoluut van genoten deze ontknoping.

Antwerp en de Nederlandse enclave gefeliciteerd!

Wat een Thriller!
Beide matchen gevolgd
Als fan van KV Mechelen vind ik het jammer voor onze oud coach Vranken.
Union op 10min van een titel,
Racing Genk op 2min van een titel,
En Toby met de kathedraal van Antwerpen op zijn lijf getatoeëerd beslist de titel.
Proficiat aan de mannen vant stad,
Het gaat er ontploffen!
Leuk ook voor de grote Nederlandse inbreng

Als Mark van Bommel fan kan ik hier erg van genieten. Ongekend wat een ontknoping. Het is hem gegund!

Heel bizar dit. Om het voor mezelf makkelijker te maken heb ik het even uitgeschreven.

Volgens mij klopt het zo:

45+1 Genk scoort (1-0), virtueel kampioen

46. Union scoort (1-0), virtueel kampioen

58. Antwerp scoort(1-1), union nog virtueel kampioen

75. Genk scoort (2-1), union nog steeds virtueel kampioen. Antwerp moet winnen om kampioen te worden.

89. Club scoort de gelijkmaker (1-1), Genk virtueel kampioen. Antwerp heeft aan 1 doelpunt genoeg om naar plek 1 te stijgen.

93. Club scoort (1-2) Genk nog steeds virtueel kampioen, Union zakt zelfs naar plek 3.

94. Antwerp scoort en is kampioen

Uiteindelijk heeft elke club in de top 3 in de tweede helft 1e, 2e en 3e gestaan.

4 juni 2023 om 21:09

Hoe wist Alderweireld dat het voldoende was? Waren zij zo goed op de hoogte van de stand bij Union-Club?

4 juni 2023 om 21:43

Ja. Anders juigt hij niet zo en was hij de bal wel gaan halen om nog een keer te scoren.

5 juni 2023 om 07:07

Antwerp had genoeg aan een punt om kampioen te worden. Het resultaat uit Union-Club maakt dan niets uit.

5 juni 2023 om 12:24

Onzin. Als Union had gewonnen en Antwerp gelijk speelde was Union kampioen.

5 juni 2023 om 13:38

Las in een interview met Jansen dat ze dat wisten vanwege de reactie van het publiek bij de 1-2 van Club, Antwerp wist dus wat hen te doen stond door het Genk publiek.

Waren toch 2 pingels voor genk. De var daar is van nog minder niveau dan die in nederland

Wat een ontknoping. Uitgerekend Toby Alderweireld, man van 't stad, de man met de tattoo van de kathedraal van Antwerp. Het is hem gegund! Als Ajacied natuurlijk de ultieme ontknoping, wat een fantastische speler is Toby altijd geweest.

Jammer. Je gunt het Genk omdat ze gewoon bovenaan zijn geëindigd. En Union omdat ze het vorig jaar verdiende.

De commentator had ook geen voorkeur he whahahaha die ging helemaal uit zn dak.

Kampioeneeeeee🔴⚪️

4 juni 2023 om 21:16

Proficiat! Zal ook niet de enige zijn de komende jaren denk ik.

4 juni 2023 om 21:35

Bedankt
Dat hopen we.

Wat mooi voor Antwerpen zeg! Zo lang zonder titel en dan is het eindelijk zover. Ook mooi van Overmars en van Bommel hebben neergezet zonder hen was Antwerpen zeker geen kampioen geworden.

Maar leuk voor ze. Zal een groot feest worden morgen op het plein daar! Gefeliciteerd aan de Antwerpenaren die voor de club zijn.

4 juni 2023 om 21:20

zonder de halvering van de punten in play-offs en met bekwame arbiters waren ze nooit kampioen geweest

4 juni 2023 om 21:23

Ach ze hebben het ook wel eerder laten liggen en zonder geluk vaart niemand wel.

En het systeem is bekend vooraf met halvering punten. Dus niet iets nieuw en voor iedereen gelijk.

Lang, toon je wat respect voor deze matchwinner en kampioen?

Speelt RAFC nu direct Champions league of moeten ze nog een ronde play offs?

4 juni 2023 om 21:17

Voorronde CL. Op dat vlak hebben ze een slecht jaar gekozen aangezien het het enige gaat zijn waarin de kampioen zich niet rechtstreeks kwalificeert.

4 juni 2023 om 22:15

Antwerp speelt play-off van de Champions League. Helaas zie ik deze club geen kans maken.

Zonder dat doelpunt waren ze ook kampioen geworden toch? Op basis van doelsaldo

Lelijke club maar ik gun het van Bommel van harte. En ook voor Alderweireld mooi dat hij de winnende maakt.

4 juni 2023 om 21:38

Jammer dat je onze club lelijk vind
Maar toch bedankt

4 juni 2023 om 21:45

Puur op basis van die geldschieter en het aanstellen van Overmars. Maar misschien zit ik er naast.

4 juni 2023 om 22:14

Antwerp staat gekend om hun marginaliteit van de aanhang. Vandaar de afgunst.

De great old de beste van Belgie! Prachtig! Voor al die trouwe supporters die het jaren hebben moeten doen met potjes op het tweede niveau.

Antwerp marginale ooohooo Antwerp marginalee oohooo Antwerp marginalee 🔴⚪️
Dit word en paar dagen niet slapen.

Wat een apotheose! Ontzettend gaaf en gefeliciteerd Antwerp. Dan is het toch wel weer mooi zo'n opzet van de competitie

Net als Roger Schmidt uitgekotst door PSV en nu ‘on top of the world’. Het ziet er goed uit voor Ruud van Nistelrooij.

Ik hield het niet meer tijdens de verlengingen Oef wat was dat spannend zeg.

Blij voor antwerp voor mark en marc het is jullie gegund Oef volgende keer niet meer zo spannend maken is niet goed voor mijn ❤

Haha

Wauw zeg wat een ontknoping! Had Iniesta vibes bij het doelpunt van Alderweireld... Kippenvel!

Al dat gedoe over dat Club Brugge het zal laten lopen omdat ze het Antwerp misgunnen en dan flikken ze dit. Jammer, had het Union gegund, had het Genk gegund, maar Antwerp wat minder vanwege dit specifieke team & eigenaar eigenlijk.

Wat een prachtvoetballer! Jammer dat ie niet bij Ajax afsluit!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren