Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Ajax serieus in de markt voor zeventienjarig toptalent van Fenerbahçe’

Laatste update:

Ajax heeft concrete belangstelling voor de zeventienjarige Arda Güler, zo melden Turkse media zaterdagochtend. De middenvelder staat bij Fenerbahçe te boek als toptalent. Naar verluidt is er al contact gelegd met voorzitter Ali Koç en de familie van Güler. De tiener zou zelf ook niet onwelwillend staan tegenover een overstap naar Ajax.

Güler speelde tussen 2014 en 2019 in de jeugdopleiding van Gençlerbirligi. Fenerbahçe raakte onder de indruk van het jonge talent op een Onder 14-toernooi, waarna hij toetrad tot de jeugdopleiding van de Gele Kanaries. Güler werd al snel overgeheveld naar de Onder 19 van Fenerbahçe. Ondanks dat hij tegen tegenstanders speelde die tot vier jaar ouder waren dan hij, beleefde Güler een uitstekend seizoen met tien doelpunten en zeven assists in slechts 22 duels.

Güler trok de aandacht van Vitor Pereira, de toenmalig trainer van het eerste elftal van Fenerbahçe, nadat hij in januari 2021 zijn eerste profcontract tekende. Zijn debuut in de hoofdmacht volgde uiteindelijk in augustus vorig jaar op zestienjarige leeftijd met een invalbeurt in het Europa League-duel met HJK Helsinki. Uiteindelijk kwam Güler het afgelopen seizoen 24 officiële duels in actie, waarin hij drie goals en vijf assists noteerde. Dankzij zijn goede spel en indrukwekkende statistieken verscheen hij op de radar van clubs als Arsenal, Liverpool en Bayern München.

Volgens Turkse media heeft Güler, die momenteel over een verbintenis tot medio 2025 beschikt, een afkoopsom van vijf miljoen euro in zijn contract staan. Bij een bepaald aantal wedstrijden in dit seizoen, zal de contractuele afkoopsom twintig miljoen euro bedragen. Ajax zou bereid zijn om dit bedrag op tafel te leggen, aangezien de verwachting is dat het Turkse toptalent nog genoeg in actie zal komen voor Fenerbahçe. Güler speelde dit seizoen tot nog toe dertien officiële duels, waarin hij goed was voor drie goals en een assist. Hij maakte in november op zeventienjarige leeftijd zijn interlanddebuut voor Turkije tijdens de oefenzege op Tsjechië (2-1).

Gülers voormalige ploeggenoot Mesüt Ozil noemde de tiener in het verleden al eens een 'potentiële wereldster', terwijl Pereira zich na zijn debuut voor Fenerbahçe ook lovend over zijn pupil uitliet. "Ik heb vijf jaar in de jeugdopleiding van FC Porto gewerkt en ik kan zeggen dat ik niet veel spelers heb gezien die de kwaliteit en het karakter van Arda Güler hebben."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schijnt een enorm talent te zijn. Ben benieuwd. Mooi om te zien dat ze nu ook in andere landen goed gaan scouten. Die hele we lopen zowat alleen in Scandinavië rond te kijken periode is gelukkig al wat jaren afgesloten.

17 december 2022 om 15:17

"schijnt"? Klinkt alsof je hem al wat langer kent. Kan je wat meer over hem vertellen? Waar staat hij op het middenveld? Met welke andere speler kan je hem qua speelstijl vergelijken?

Overigens valt het wel mee toch hoeveel spelers Ajax de laatste jaren uit Scandinavië haalt? Aangezien er al langere tijd iets uit Zuid-Amerika komt, Conceicao uit Portugal en vorig jaar Kaplan nog uit Turkije?

17 december 2022 om 15:45

Dolberg, fischer, sana, bandé, eriksen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De enige die echt iets heeft bereikt is eriksen. Lijkt me toch duidelijk dat Soccerfan hierop doelt..

17 december 2022 om 15:50

Bandé kwam uit België en de rest is, op Dolberg na, meer dan 10 jaar geleden naar Ajax gegaan. Lijkt me dus niet zo heel recentelijk.

17 december 2022 om 16:25

Soccerfan geeft ook aan dat deze periode al wat jaren is afgesloten. Is dus inderdaad niet zo heel recentelijk meer.

17 december 2022 om 20:07

Kudus vergeten? Daramy? Sulemana waren ze ontzettend dichtbij mee.

17 december 2022 om 20:22

Güler is voor zijn leeftijd een uitzonderlijk talent met een verfijnde techniek, ijzersterk mentaliteit en een enorm dosis aan lef maken hem op zijn positie als aanvallende middenvelder een ruwe diamant met de potentie om een topper te kunnen worden met de juiste behandeling. Ontwikkeld zich alleen maar met weinig terugslag op het moment. Zou wel meer mogen spelen naar mijn mening door Jorge Jesus, maar snap wel dat hij weinig risico's neemt nu Fenerbahce kampioen moet worden.

18 december 2022 om 12:31

Het gaat over de periode dat er alleen maar in denemarken werd gescout. Deze jongens komen niet uit die tijd.

(Even mijn blauw - gele bril afzetten)

Ik denk echt wel dat deze jongen het in zich heeft om een topper te worden, maar ik denk dat het beter is om minimaal 1 goed seizoen te draaien bij Fener. Dan heeft hij de clubs voor het uitkezien.

17 december 2022 om 13:31

Zodat ie dan voor Chelsea kan kiezen en 5 jaar op rij uitgeleend word aan Blackpool, Burton, Wigan, Dusseldorf en uiteindelijk vertrekt naar Kasimpasa?

17 december 2022 om 13:50

Of zodat ie als Reece James even een seizoen aan Wigan uitgeleend kan worden en daarna een onbetwiste basisspeler en topper op zijn positie kan worden. Of zoals Mount aan Vitesse en Derby verhuurd worden om daarna basisspeler en international te worden.

17 december 2022 om 15:06

2 uit de honderden. Ja, als je zoveel jonge spelers haalt en verhuurt, dan is de kans groot dat het bij eentje lukt.

17 december 2022 om 16:01

Heeft niks met 2 uit honderden te maken Chelsea is de laatste jaren echt wel een andere weg ingeslagen qua jeugdspelers. Als je dat ontkent geloof ik niet dat je überhaupt ooit naar Chelsea kijkt. Staan altijd wel 3-4 jeugdspelers in de basis tegenwoordig dat is wel anders geweest in het verleden. Chelsea was in het verleden puur een handelshuis qua talenten maar daar zijn ze zeker met Boehly aan het roer grotendeels van afgestapt. Iedereen die Chelsea een beetje volgt ziet dat Boehly erg bezig is met de toekomst en veel talenten binnenhaalt die ook echt een kans krijgen. Kijk naar bijv Chukwuemeka die helaas geblesseerd is geraakt maar echt wel zijn kansen krijgt en Hutchinson nu zijn kans lijkt te krijgen (zijn beiden in de zomer gehaald). Verder jeugdspelers die regelmatig in de basis staan: James, Mount, Loftus Cheek, Chalobah, Gallagher, Odoi (voordat hij verhuurd werd toch een kans gekregen) en Broja dat zijn er een stuk meer dan 2 uit honderd de afgelopen jaren.

Heb zijn naam weleens gehoord en dit seizoen een wedstrijd van hem bij Fenerbahce gezien. Moet zeggen dat hij mij toen niet heel erg opviel, maar schijnt dus inderdaad een heel groot talent te zijn. Als Güler daadwerkelijk binnen gehaald zal worden, zal de kans op een transfer van Kudus waarschijnlijk ook groot zijn. Kudus speelt onder Schreuder dan weliswaar niet als nummer 10,

In principe kan je Güler dan rustig brengen en met Berghuis op de 10-positie spelen. Of Berghuis een linie naar achter schuiven op de plek van Taylor en dan met Güler als 10 spelen, want vond Berghuis in de eindfase vorig seizoen als een soort nummer 8 ook heel goed spelen. Las vanochtend dat Ajax volgens Mike Verweij een keeper, rechter centrale verdediger, linksback, een controlerende middenvelder en een rechtsbuiten wilt halen.

Naar mijn idee moeten er sowieso een nieuwe keeper en een controlerende middenvelder komen, maar ook dus een nummer 10 zoals Güler als Kudus verkocht wordt. Ik hoop dat Kudus en Álvarez dit seizoen afmaken bij Ajax, maar ik kijk er ook niet raar van op als beide aankomende transferperiode verkocht zullen worden. Dan heb je vervangers nodig voor deze twee en Ajax heeft verder geen linksback en een rechtsbuiten nodig naar mijn idee.

Op linksback moet je Wijndal nu gewoon kansen geven met Baas en eventueel Bassey erachter. Als rechtsbuiten is Conceição gewoon klaar voor veel minuten, alleen ziet Schreuder dat niet en hetzelfde gaat waarschijnlijk met Güler gebeuren als hij daadwerkelijk naar Ajax komt. Ik heb verder ook liever dat Ajax een goede rechtsback haalt, dat is veel harder nodig dan een linksback want van Sánchez en Rensch ben ik geen fan en beide komen tekort.

Ik hoop dan dat Ajax de draad in Zuid-Amerika dan weer wat oppakt en zich dan versterkt met Guga (een Braziliaans-rechtsback van Atlético Mineiro, 24-jaar, een van de betere backs uit Zuid-Amerika en zijn contract loopt over 1-jaar af), Varela en dus Güler. In principe als Schreuder niks raars doet, dan heb je met dit elftal gewoon een zeer goed en degelijk team staan en Tadic heeft enorm veel betekend bij Ajax maar zou ik nu gewoon uit de basis laten. Niet dat ik hem helemaal geen speelminuten meer zou geven en ik weet dat Tadic een vermogen verdiend, maar nu moet je gewoon bouwen op Bergwijn die ook een vermogen heeft gekost en verdiend en Tadic zal uiteraard ook nog genoeg minuten kunnen maken.

En het komt ook door Bergwijn zelf dat hij al maanden niet meer presteert, maar ook door de positiewisselingen die plaatsvonden door Schreuder. Bergwijn is veel beter vanaf links en al helemaal met een back als Wijndal die er telkens overheen komt, zo benut je denk ik met Wijndal en Bergwijn 2 vliegen in 1 klap.

Zie opstelling: uiteraard zie ik ook graag een nieuwe keeper komen, weet alleen niet zo gauw wie. Noppert vind ik opzicht wel oké, maar heb het vermoeden dat hij nu toch ietwat boven zichzelf uitstijgt mede door het WK en daardoor vind ik hem dus een risico voor Ajax. Livakovic vind ik ook een hele goede keeper, niet alleen door dit WK maar heb hem hiervoor regelmatig zien spelen in Europees verband bij Dinamo Zagreb en hield ze daar ook vaak op de been. Zie hem graag komen, maar vrees dat hij nu onhaalbaar is ook omdat Bayern München schijnbaar bezig is met onderhandelen.

Aankoop
Guga
Timber
Bassey
Wijndal
Varela
Berghuis
Conceição
Güler
Bergwijn
Brobbey

Waarom niet de nummer 8 van Marokko? Samen met Arda op het middenveld van ajax.

17 december 2022 om 13:32

Ounahi? Die is te goed voor Ajax. Zet hem neer bin Barca en hij kan moeiteloos meedraaien. Rasvoetballer.

18 december 2022 om 08:52

Lijkt me idd een fantastische speler, maar heb hem daarvoor nog nooit zien spelen en ook nooit iets over hem gehoord.

Is het echt zo een fantastische speler ? Of heeft hij gewoon een geweldig Wk gespeeld?

Hoe dan ook is zijn prijs door het dak gegaan en zal hij wss niet meer haalbaar zijn voor Ajax.

Nou die moet heel wat voorstellen als ik alle Turken op Twitter moet geloven. Die spammen massaal onder ieder internationale post over Xavi Simons dat deze man 100x beter is. Zou dus wel geinig zijn om die "strijd' in de Eredivisie voort te zetten.

Ik vind het een verwarrende tekst. Is Ajax bereid om 5 of 20 miljoen neer te leggen? Zoals het er nu staat lijkt het alsof Ajax bereid is om 20 miljoen te betalen.

Als deze jongen wat wil bereiken in het internationale topvoetbal, moet hij zsm weg uit Turkije.

Als voetballer in Turkije leer je niks over looplijnen, spelintelligentie, tactisch inzicht, het spelletje lezen en de bal het werk voor je laten doen. In Turkije leer je meer over kick-and-rush, bal als een postbode brengen en voorzetten. Dat zie je nu ook terug bij Arda. Kan goed voetballen, maar rent als een kip zonder kop over het veld.

17 december 2022 om 15:10

Helaas wel een beetje de lijn in Turkije. Altijd veel talent, maar echt doorbreken tot de absolute top, dat gebeurt maar zelden. Het heeft misschien ook te maken met de immense selecties in Turkije en de gevestigde buitenlandse namen die vaak bij de topclubs gehaald worden, veel betaald krijgen en vaak moeten spelen van de voorzitter. Maar een echte lijn in het spel van veel clubs is inderdaad niet te ontdekken. Veel hangt samen met de trainer die voor de groep staat.

Wanneer gaat Ajax een keer interesse tonen voor jongens die fysiek ook mee kunnen in het huidige topvoetbal. Die Portugese jongen gaat het ook niet redden en dat is puur omdat hij fysiek gewoon te kort komt.

17 december 2022 om 14:11

Hij speelt anders prima. Het is maar dat de coach voorkeur heeft voor alles behalve een rechtsbuiten op de rechtsbuiten positie

Ik zou liever zien dat Zyech zijn handtekening kwam zetten. We moeten ook nog dit jaar zien te redden. Kom nu eens een keer in actie en haal hem binnen. Prioriteit nr 1.

Dit is goed nieuws voor Arda en in het algemeen voor het Turkse voetbal. Vooral dat het Ajax is die interesse toont moet als heel goed gewaardeerd worden. Arda Guler kan zich bij een Europese topclub nog beter ontwikkelen dan in Turkije te blijven, met alle respect voor de jeugdtrainers in Turkije.

Als GS supporter hoop ik dat ze hem overnemen. Deze jongen kan echt ver komen. Ik denk dat hele TR hem gunt zelfs. Hoop dat hij alle verwachtingen waar kan maken

Geweldige speler. Zo zowel voor Ajax als de speler zelf een hele slimme zet zijn. Ben benieuwd wat er van waar is

Grootste Turkse wonderkind sinds de originele Arda (Turan). Qua talent doet hij niet ten onder voor veel van zijn Europese leeftijdgenoten, ik hoop dat hij net als Ahmetcan deze kans niet laat lopen. We hebben als land genoeg talenten maar ze komen op veel vlakken tekort en dat zie ik ze in Turkije op korte termijn niet verbeteren.

Deze transfer heeft Gerry hamstra bijna zn baan gekost! Smerig hoe die dit aanpakte tot onvrede van de RVC

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren