Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax overweegt juridische stappen vanwege Klassieker aanstaande woensdag

Maandag, 25 september 2023 om 16:19Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:31

Ajax maakt bezwaar tegen het uitspelen van de Klassieker tegen Feyenoord (0-3 tussenstand) op woensdagmiddag om 14:00 uur, zoals de KNVB maandagmiddag heeft besloten. De Amsterdammers gaan niet akkoord met het uitstellen van de competitiewedstrijd tegen FC Volendam en overwegen zelfs juridische stappen tegen de voetbalbond.

Ajax geeft een statement uit. "Het competitie- en bekerprogramma wordt nu door de KNVB aangepast voor minimaal vier clubs voor het laten uitspelen van een gestaakt duel. Niet alleen de clubs maar ook de supporters zijn hier de dupe van. Daarom overwegen wij juridische stappen”, aldus de Amsterdamse voetbalclub.

Mogelijk gaat Ajax samen met FC Volendam een kortgeding aanspannen om het competitieduel tegen elkaar alsnog op woensdag om 21:00 uur te mogen spelen. Die wedstrijd werd eind augustus uitgesteld om de Amsterdammers een optimale voorbereiding op de return in de play-offs van de Europa League te gunnen tegen Ludogorets.

Doordat zowel Ajax als Feyenoord Europees actief is, zijn er weinig midweekse momenten voor een inhaalwedstrijd. Als Ajax - FC Volendam doorgaat, dan lijkt woensdag 1 november op dit moment de eerste meest realistische optie om de Klassieker af te maken.

De drie opties voor Ajax
Het besluit van het competitiebestuur van de KNVB is onvoorwaardelijk. Dat betekent dat Ajax niet in beroep kan gaan tegen het uitstellen van de wedstrijd tegen FC Volendam. De enige opties voor Ajax zijn om de wedstrijd tegen Feyenoord 'gewoon' te spelen, niet te komen opdagen voor de wedstrijd tegen Feyenoord of om via een kortgeding alsnog in het gelijk gesteld te worden door de rechter.Gerelateerd

Meer sportnieuws

400 reacties (laatste reactie door jk-ajax)

Haha prima, einde wedstrijd. Binnen 72 uur uitspelen en anders je verlies nemen. Dat zijn nu eenmaal de regels.

Je krijgt een levenslijn toegeworpen terwijl je supporters moedwillig de boel verziekt hebben, take it or leave it.

25 september 2023 om 16:23

Die zijn gek in Amsterdam zeg. Iets veroorzaken en dan naar de rechter willen. Beetje nederigheid zou op zijn plaats zijn. Nog harder straffen die gasten

25 september 2023 om 16:24

Is juist niet gek wat Ajax hier zegt.. Ajax heeft aan dat ze het bizar vinden dat andere wedstrijden hier van de dupe worden.

Wat mij betreft gewoon regelementair verlies. En door..

Hadden onze “supporters” het maar niet moeten verstieren voor iedereen.

25 september 2023 om 16:26

Maar Ajax wil toch juist uitspelen? Dacht dat Feyenoord reglementair wilde afsluiten nu en niet uitspelen. Ajax wil alleen naar November omdat het blijkbaar hun beter uit komt. Niet te geloven man

25 september 2023 om 16:26

Maar wat Ajax betreft? Wat willen ze nou eigenlijk? Feyenoord treffen over een paar weken of maanden wanneer de club in een rustig vaarwater zit? Wat een parodie op een club is Ajax, bah!

25 september 2023 om 16:28

Maar Ajax aanvaard de 0-3 nederlaag (voorlopig) toch niet? Dan slaat Ajax hier als club toch echt een mal figuur? Bovenop alle andere ellende die ze al intern meemaken... Ze zijn daar echt wel de pedalen volledig kwijt hoor.

25 september 2023 om 16:28

Alsof die andere clubs Ajax iets kunnen schelen. Gewoon eigenbelang en trieste schaamteloosheid.

25 september 2023 om 16:29

Is wel gek, nederigheid van Ajax was hier op zn plaats geweest. Feyenoord en Volendam hebben alle recht van klagen, Ajax is de grote veroorzaker van dit alles. Dan is het echt schandalig dat je je vervolgens ook nog tegen de besluitvorming van de knvb gaat inzetten. Dan maar 3 punten eraf voor het slechte voorbereidingswerk, het creëren van een onveilige situatie en de afgang met die f-side.

25 september 2023 om 16:31

Ajax wordt eerst al geholpen door weer eens een competitiewestrijd te verplaatsen wegen een Europeese wedstrijd.....tegen Ludogorets of all clubs. Kappen daarmee!! Vervolgens laten ze de klassieker verzieken en gaan ze nu moeilijk lopen doen?

Eerlijk is eerlijk, ik vind het een bizar slechte oplossing....maar miss moeten de Amsterdammers nu gewoon even hun mondje houden en bukken...

Dat Volendam juridische stappen onderneemt vind ik niet meer dan logisch.

25 september 2023 om 16:32

Sterker nog, ik pleit voor 6 punten aftrek bovenop het gedwongen verlies. Op deze manier krijgen we elk weekend gezeur met dit Ajax publiek. Op 8 okt spelen ze thuis tegen AZ, wat als het daar weer 3-0 na een half uur spelen...

25 september 2023 om 16:33

Ja precies PSV. Nu tonen ze wel een beetje aan dat zijn niet kunnen leven met de staking, hoewel zij dus geen netten wilde spannen. Het was toch bij ieder duidelijk dat deze wedstrijd bij dreigende vernedering fout zou lopen. Ik heb vooraf zelfs gedacht of het wel verstandig voor de spelers van Feyenoord was om daar te gaan spelen op dit moment. Gewoon hard straffen deze club. Het gaat daar van kwaad tot erger al jaren

25 september 2023 om 16:33

Ajax doet alsof ze ook een slachtoffer zijn in deze kwestie, terwijl ze de aanstichter van het geheel zijn. In zo een positie past het om je mond te houden en elke beslissing of straf van de KNVB te accepteren.

25 september 2023 om 16:33

Gewoon dit indd. Maak er 3-0 of 6-0 van wat kan ons het schelen. Hoe erg dit allemaal opgeblazen word en iedereen even zielig wilt zijn is net zo kinderachtig als de F side gister bezig was. Tering.

25 september 2023 om 16:35

Waarom gaat Ajax dan in beroep? Slikken en door, ellende veroorzaakt door eigen supporters!

25 september 2023 om 16:35

Precies Maroc, als jou supporters dit veroorzaken gewoon als een man de consequentie nemen. Wat is dit nou voor opstelling van Ajax, gentlemen’sclub

25 september 2023 om 16:43

Ik zou zeggen, licentie door knippen en failliet verklaren.

Pleur toch op met je onzin joh

25 september 2023 om 16:48

Wat een hoop ongenuanceerde onzin hier zeg. Ajax komt met een tegenvoorstel dat minder belastend is voor het speelschema. Alleen zou niet volgens de regels van de KNVB zijn en daarom is gang naar de rechter nodig.
Een 0-3 nederlaag accepteren is toegeven aan die relschoppers. Dat wil je denk ik ook niet. Al is het wel de makkelijkste oplossing.

Wat betreft de daders. Dat is een heel andere, strafrechtelijke zaak. Dat staat los van het aanpassen van het speelschema. Er zijn al arrestaties verricht en ik neem aan dat dat onderzoek nog wel even loopt en hopelijk lukt het de daders te straffen.

25 september 2023 om 16:51

Uiteraard roept de PSV’er om puntenaftrek.

Er zijn afgelopen anderhalf seizoen ergere dingen gebeurd, de aansteker op klaasen, FC Groningen…

Maar nee hier moet er puntenaftrek komen. Wat laten de niet Ajacieden zich kennen zeg. Lekker je gal spuwen 😂

25 september 2023 om 16:51

"ajax komt met een tegenvoorstel dat minder belastend is voor het speelschema."

Doe niet zo naief....ajax wil een oplossing die hun zelf het beste uitkomt en ze misschien nog iets kunnen maken van deze afgang.

25 september 2023 om 16:53

@burwatti, echter wil Ajax geen reglementair verlies, ze willen op een ander moment (lees: november) doorspelen.

25 september 2023 om 16:53

@Geizels weet je zeker dat 6 punten aftrek genoeg is? Of maken we er gewoon 18 punten van ofzo? Wat een ongenuanceerde reactie van je zeg.

25 september 2023 om 16:54

Enige oplossing is netten ophangen in het stadion

25 september 2023 om 16:54

Ajax komt met een tegenvoorstel waarbij het restant van de wedstrijd in November gespeeld wordt. Je snapt toch wel dat dat te ridicuul voor woorden is Rikkinho? Dan krijgen de supporters pas wat ze willen.

25 september 2023 om 16:54

Ajax moet gewoon niet miepen, woensdag die pot uitspelen en donderdag gewoon aantreden tegen Volendam. Als je het anders gaat inrichten krijgen die debielen dus gewoon hun zin. Half uurtje ballen en een dag later een hele pot, dat moet makkelijk kunnen met een selectie als Ajax. Het zou Ajax sieren als ze dit zo aanvliegen. Verlies nemen en door.

25 september 2023 om 16:55

Een 0-3 nederlaag accepteren is juist niet wat die relschoppertjes wilden. Die wilden juist dat de wedstrijd werd gestaakt. Je draait de boel een beetje om. Beetje erg zelfs.
En die 15 arrestaties, pfff

25 september 2023 om 16:56

Had je dit ook gezegd als het aansteker incident in de Kuip dit soort gevolgen had gehad ? Ajax is in zekere zin net zo goed slachtoffer als Feijenoord; wie had vooraf kunnen vermoeden dat het gisteren zo zou lopen ?

De aanstichters zijn de zogenaamde "echte" supporters van de F-side, NIET de club Ajax... Maar goed, zoals altijd zullen (vooral) Feijenoorders vooral hun rivaal (de club) de schuld gaan geven..

25 september 2023 om 16:56

Jouw argument gaat niet op want Ajax wil het perse uitspelen. Lekker goedkoop om nu Volendam te gaan gebruiken voor je eigen gewin. Want Ajax denkt alleen maar aan het belang van Volendam, maak dat de kat wijs. Ajax wil uitspelen maar wil het niet woensdag, wanneer dan? In december? Al helemaal triest als ze dat gaan voorstellen,

25 september 2023 om 16:56

Wat mij betreft heeft ajax helemaal niks te willen of te eisen

25 september 2023 om 16:57

@bizzlad. Dat bedoel ik. Alles wordt negatief uitgelegd, dus was heeft deze discussie voor zin?
Wat denk je nou? Dat ze echt denken dat ze in die 35 minuten nog 4x gaan scoren tegen dit Feyenoord? Dat zou pas naïef zijn....

25 september 2023 om 16:58

0-3 accepteren is juist niet toegeven aan de relschoppers Rikkinho, die wilde juist dat het uitgesteld zou worden. Alles wat nu gedaan wordt is in het nadeel van de club die tegen Ajax moet spelen, Volendam in november is nadeel voor Volendam, Feyenoord in november is nadeel voor Feyenoord, neem aan dat jij dit ook wel ziet.

25 september 2023 om 16:58

Ajax kan niet in beroep tegen de beslissing van de KNVB en daarom gaan ze het juridisch uitvechten. Te gek voor woorden trouwens, Ajax had gewoon preventief netten moeten ophangen, zeker voor het vak van de F-side. Wat mij betreft wordt hier alleen Volendam genaaid, de wijdbroeken hadden woensdag mogelijk een goed resultaat kunnen boeken tegen Ajax.

25 september 2023 om 17:02

Hahah doe normaal man. Alsof Ajax ook maar 1 seconde rekening heeft gehouden met het lot van Volendsm of de gevolgen voor het competitieschema. Die zijn gewoon doodsbang voor een (nieuwe) vernedering.

25 september 2023 om 17:02

@rikkinho:

"een 0-3 nederlaag accepteren is toegeven aan die relschoppers. Dat wil je denk ik ook niet. Al is het wel de makkelijkste oplossing"

Dat is het net niet.de wedstrijd laten uitspelen is toegeven. Weet ook dat deze dan maar in november gespeeld wordt... wat als Ajax dan wel draait en laat ons zeggen alsnog 3-3 zou gelijkspelen? Hoe hard wordt Feyenoord dan niet benadeeld?

Het zou Ajax als club sieren om de 0-3 nederlaag te aanvaarden (dat nutteloze half uurtje voetbal absoluut opeisen is te zielig voor woorden) en dan kan de wedstrijd tegen Volendam ook doorgaan.

Enige club die dan benadeeld wordt is de verantwoordelijke club voor deze chaos: Ajax.

25 september 2023 om 17:03

Omgekeerde wereld dit. Je eigen supporters flikken dit en je wil naar de rechter. Pak je verlies. Haal ajaxieden binnen die de club weer laten floreren. Strenge zijn voor de f side psychos..

25 september 2023 om 17:03

Ik snap ook niet dat Feyenoord zichzelf zo klein maakt. Net alsof Ajax in november ineens de pannen van het dak speelt en met 4-3 wint. Ik snap dat Ajax hier niet in mee gaat wat de KNVB besluit. Juridisch gezien. De KNVB heeft het zelf laten liggen na Groningen Ajax vorig jaar. Dit hadden ze veel slimmer aan moeten pakken. En waarom mag Feyenoord wel boos zijn als ze Ajax in november treffen en Volendam wil Ajax toch ook nu treffen? Oh, en de club Ajax heeft niks doms gedaan gister, maar die idiote supporters. Want die wisten dat dit zou werken door die lamme KNVB.Edit: even voor de duidelijkheid. Voor mijn part is het gespeeld, 0-3. En kunnen we weer verder. Maar juridisch gezien ga je dan 3 stappen te ver als KNVB. En zet je weer een precedent voor de volgende keer. Wat nou als Ajax tegen PSV moet op een zondag, maar Ajax heeft veel geblesseerden. Gooien ze dan vuurwerk op het veld de woensdag ervoor tegen Excelsior bij wijze van spreken, zodat die wedstrijd op de zondag uitgespeeld wordt? De KNVB denkt veel te veel korte termijn.

25 september 2023 om 17:03

Die 30 min om 14.00u spelen, en om 21.00u Volendam. Ik zie het probleem niet. Moeten deze professionals toch gewoon kunnen.

25 september 2023 om 17:04@wizzle_shizzleja 18p is ook goed! Het moet een keertje genoeg zijn met die onzin. Sinds de jaren 80 is dit gezeik al gaande maar er zit geen enkele noodzaak voor de club in om dit uit te roeien. punten er af is het enige wat gaat werken. (ps. geld net zo hard voor PSV of Feyenoord)

25 september 2023 om 17:05

De aansteker op klaassen erger als je stadion verbouwen ? Plus ook het feit dat die wedstrijd 1 keer is stil gelegd en daarna is uitgevoeltbal, hier is het gewoon doelbewust door de daders 3x stil gelegd. Ik zeg niet dat er punten aftrek moet komen, maar alles buiten een reglementaire overwinning voor feyenoord is absurd, want je naait feyenoord zowizo, maar ook volendam

25 september 2023 om 17:08

Denk niet dat dit seizoen PSV puntenaftrek van ajax nodig heeft hoor. Ik hoop vooral dat feyenoord niet een 0-6 krijgt.

25 september 2023 om 17:11

Hou op hoor dit had de knvb dit bij elke club moeten doen. Van begin van het seizoen. Voor de rest moet ajax niet zeiken en gewoon spelen. Dan speel je ook maar 2 wedstrijden achter elkaar het is een wedstrijd van hooguit 40 min. Ze hebben dan genoeg rust om de volgende te spelen. Is een goede training oefening en je bouwt conditie op.

25 september 2023 om 17:15

@dennisvan Leeuwen
Aansteker incident, daar stapte ajax zelf van het veld. Wilde niet doorspelen. Terwijl de dader al verwijdert was en er geen aanwijzingen voor onveiligheid waren.

Die wedstrijd werd de wedstrijd 1x stil gelegd. Bij een 2de stil legging volgt altijd direct definitieve staking.

De huidige wedstrijd is er 3x stil gelegd waarbij pas na een aanzienlijke periode besloten is tot definitieve staking. Dat betreft zijn ze niet te vergelijken.

Een ander punt, bij Feyenoord wilden ze des tijds al netten plaatsen, echter werd dit tegen gehouden ivm tv opname.
ESPN heeft daarna nog alles aangedaan bij vervolg wedstrijden registratie te manipuleren.
Ajax had hier simpel gezegd netten moeten plaatsen. Je kan vergif op in nemen dat er attributen richting het veld gaan bij deze wedstrijd. Daarnaast dien je af te vragen of er alles aan gedaan is dergelijke situatie te kunnen voorkomen. Plaatsing netten had het risico sterk doen dalen. Geen netten, dan plaatsen vlak bij veld leeg houden. Dit zijn enkele voorbeelden, hier mag zeker gezien recente verleden hard over worden geoordeeld.

25 september 2023 om 17:16

@formus,
Feyenoord maakt zich niet klein. Ajax maakt zich klein. Feyenoord wil Ajax helemaal niet meer treffen. Ze wilden Ajax gisteren treffen en ze hadden het voor elkaar dat Ajax rijp was voor de slacht.
Daarbij is Ajax wel degelijk in de fout gegaan. Ze hebben verzuimd hun taak uit te voeren, namelijk zorgdragen dat er niks op het veld gegooid wordt, netten, extra fouilleren, lege vakken. Deze actie was aangekondigd.
En dan denk jij dat Feyenoord even akkoord gaat met een oplossing die te belachelijk is voor woorden. In november kan Ajax net lekker spelen met een nieuwe trainer, kan Feyenoord spelers geschorst of geblesseerd hebben etc etc.

25 september 2023 om 17:17

Wauw.... hoe durf je dit te zeggen.
De enige die het misnt het dupe is van een latere speeltijd dan dir is Ajax en daarom doen ze dit.
Niet vanwege Volendam of Feyenoord, nee alleen vanwege hunzelf.

Ajax mag blij zijn dat ze geen 0-6 aan hun broek krijgen en punten in mindering, nadat er duidelijk bewijs is van voorbedachte rade van deze sabotage!

25 september 2023 om 17:19

'Is juist niet gek', volgende wedstrijd staat Ajax weer met 2-0 achter. Hoppaaa vuurwerk op het veld, zodat ze het ergens in augustus 2035 wanneer ze nog 1 biljoen hebben uitgegeven het uit kunnen spelen?

25 september 2023 om 17:22

Lachwekkend allemaal haha. Bizarre gebeuren!

25 september 2023 om 17:22

Sorry, maar Ajax heeft toch geen enkel recht op een slachtofferrol? Wat een enge club is dat aan het worden zeg.

25 september 2023 om 17:23

@formus, heb je het programma gezien voor Feyenoord in November. Ik begrijp heel goed dat Feyenoord hier niet aan mee werkt. De belasting kan dan te veel worden en waarschijnlijk word Steijn nog op non actief gezet en krijg je een nieuwe coach die het waarschijnlijk wel beter op de rit krijgt. Als je nu toe geeft winnen de gooiers van het vuurwerk en heb je veel verliezers, ook onder de welwillende Ajax supporters.

25 september 2023 om 17:23

Ajax fans bepalen de wet. Gooien vuurwerk en klaar! Ik zou het wel weten op dat moment .Alle fans eruit helaas leiden de goeie dan maar. En twee uur later de wedstrijd door laten gaan. En Ajax 5 thuis wedstrijden zonder publiek laten spelen.

25 september 2023 om 17:24

Jij wilt alles in het voordeel vsn Ajax, dat zie ik al.

De enige logische oplossingen is een reglementaire overwinning van Feyenoord van 0-6. Of dinsdag uitspelen of woensdag.

En de wedstrijd tegen Volendam ook door laten gaan, heel simpel.

Ajax heeft geen enkel recht op een voorrangsfunctie of slachtofferrol

25 september 2023 om 17:26

Dennis, dit is niet aan de orde, want deze pot is niet gestaakt. Dus je argument is nul gerechtigd in deze kwestie.

Maar wel leuk dat je net als de meeste ajacieden de vinger wijst naar anderen ipv naar de F-Side en Ajax

25 september 2023 om 17:29

Dennisvanleeuwen
Ajax is net zo goed slachtoffer???
Wie had dit kunnen voorspellen???

Iedereen had dit kunnen voorspellen. De KNVB heeft het publiek te veel macht gegeven met de nieuwe regels omtrent rommel op het veld. De manier waarop dingen gaan bij Ajax de laatste tijd had ieder weldenkend mens kunnen voorspellen dat er een hoop niet weldenkenden in een stadion zitten die een kansloze nederlaag tegen hun aartsrivaal niet gaan accepteren. Ajax heeft hier letterlijk helemaal niets tegen gedaan. Beetje halfslachtig foulleren is niet genoeg.

Dus nee....ajax is geen slachtoffer. Ze zijn verantwoordelijk. Neem die verantwoording gewoon ipv dingen alsnog naar jouw wil te buigen.

25 september 2023 om 17:32

Dennis staat denk ik zelf op de F-side haha.

Hoe durf je Ajax in ook maar ieder geval slachtoffer te noemen, terwijl deze actie gewoon met voorbedachte rade is gedaan.

Dit is gewoon naïef handelen van iedereen rondom Ajax.

25 september 2023 om 17:33

Ze hebben maar 5 punten... dus -1 daar doe ik het zeker voor

25 september 2023 om 17:35

Ja want dan kunnen deze mannen ineens wel voetballen?

25 september 2023 om 17:35

Grappig dat Ajax zegt dat de fans hiervan de dupe worden. Ajax fans hebben even niets te zeggen in deze lijkt mij.

Dat Ajax hier de grootste dwarsligger is vind ik sowieso verrassend te noemen. Ze willen zelf uitspelen, nou hier heb je de optie.

25 september 2023 om 17:38

Ah ja inderdaad, en dan sluiten we psv met terugwerkende kracht uit van Europees voetbal ivm de aanval op de keeper van sevilla...

25 september 2023 om 17:41

Gewoon ajax verbannen uit het Nederlands voetbal

25 september 2023 om 17:42

Iedereen die een paar blikken op X of de krochten van het internet heeft geworpen, kon dit bedenken. Die wedstrijd is moedwillig gesaboteerd. Het enige dat ajax vooraf had moeten doen, is een voorbeeld nemen aan Feyenoord en netten ophangen in het gehele stadion. Is dat leuk? Nee, maar wel effectief. Het bewijs daarvan zie je in Rotterdam. Het is natuurlijk een gotspe dat je bij lowlands moeite moet doen om met een zakje XTC naar binnen te komen, maar bij een beladen wedstrijd in de arena met complete fakkels naar binnen mag lopen. Nogmaals, het was al breed aangekondigd. Ajax heeft onwijs gefaald op het gebied van risicomanagement. En laten we even heel duidelijk zijn: de slachtoffers zijn de voetballiefhebbers bij Volendam en Feyenoord. Ze hebben in Amsterdam de zaakjes op heel veel vlakken niet op orde. Werkelijk waar schaamteloos om dan te gaan wijzen naar andere clubs ipv te reflecteren op het eigen handelen. Die houding is namelijk een grote kern van het probleem dat er nu ligt. Al tijdens de vorige Klassieker kreeg Gimenez vanalles naar zijn hoofd. Hij had alleen de mazzel dat de karikaturen die het gooiden geen al te beste motoriek hebben. De beste jongeman in De Kuip heeft waarschijnlijk even grote waanbeelden, maar het vizier iets meer op scherp. Shit voor Klaassen en shit voor alle welwillende supporters in De Kuip. Daarop heeft Feyenoord prima ingegrepen met die netten. Ik zou zeggen; goed voorbeeld doet volgen… Al is het triest dat het nodig is.

25 september 2023 om 17:42

Woensdag uitspelen, volgende wedstrijden netten en geen punten in mindering

25 september 2023 om 17:46

@bizzlad...Als het logisch is dat Volendam stappen onderneemt, dan hebben die stappen toch meer kans van slagen als Ajax dat ook doet?

25 september 2023 om 17:47

Hebben ze ook niet, de regels zijn duidelijk uitspelen binnen 72 uur. Kortom kansloze gang naar de rechter.

25 september 2023 om 17:51

Geldt dat ook voor andere clubs? Want ik ken er nog een paar met een achterban die zich niet altijd netjes gedragen, om het een beetje fatsoenlijk uit te drukken. By the way: ik ben voor strenge straffen wanneer clubs in gebreke blijven inzake beveiliging. Dus zou ik Ajax ook voorstellen om netten te hangen. In navolging van een andere club.

25 september 2023 om 17:55

En nu moeten de supporters van Volendam maar aanpassen. Slaat toch ook nergens op. Maar zoals afgelopen dagen gelezen te hebben is denk de enige oplossing Ajax uit de competitie halen en alle clubs met 3 0 laten winnen. Maar dit dan voortaan bij iedere staking doen en ook met terug werkende kracht. Blijven alleen de brave clubs over

25 september 2023 om 18:09

Dat is toch hoe Ajax altijd is geweest? Die zijn altijd gematst door de KNVB, dus waarom nu niet weer.
Feyenoord op 1 November en misschien de degradatiekraker tegen Volendam ook wel op een andere datum, na de winsterstop
Zodat ze nogmaals 200 miljoen kunnen uitgeven voor de degradatiestrijd.

25 september 2023 om 18:11

Ik vind het niet zo ongenuanceerd.
Wat als ze thuis Volendam ook met 0-3 achterkomen? Dan gebeurt exact hetzelfde en vanaf nu iedere wedstrijd.

25 september 2023 om 18:21

@Mikeyduff
"De enige logische oplossingen is een reglementaire overwinning van Feyenoord van 0-6"

Leg jij die even uit aan PSV als die 1,2 of 3 doelpunten te kort komen om kampioen te worden? Wat wordt die uitleg... Ja, we moesten Ajax straffen en hebben daarom Feyenoord maar 3 doelpunten cadeau gedaan. Wat vind je daar zelf van.. Ik vind dat niet uit te leggen namelijk. Punten in mindering kun je nu ook niet meer aan beginnen, dat hadden ze dan vorig jaar bij Groningen al moeten doen. Dus, nee ik weet de oplossing ook niet, maar ik weet wel dat een reglementaire 0-6 nederlaag niet alleen ridicuul is, maar een nog grotere competitie vervalsing dan waar we nu mee te maken hebben.

25 september 2023 om 18:42

Ik hoop juist dat ze degraderen. (toch Sjaak)

25 september 2023 om 18:59

Oh oh oh, als dit soort teksten komen weet je hoe laat het is Mikey. Altijd maar die KNVB link, wat laat jij jezelf kennen zeg. Zijn er überhaupt ooit clubs zwaar gestraft in Nederland? Nu tijd om een grens te trekken na Groningen (toen al moeten gebeuren) en Ajax. Maar doe nou niet zo zielig met die KNVB kaart, krijg je spijt van.

25 september 2023 om 19:12

Burwatti

Ajax is echt niet opeens bezorgd voor andere clubs hoor. Puur eigenbelang dit. Helaas.

25 september 2023 om 19:17

Fcdbn1

Exact. Ik schaam me kapot voor mijn club. Dit is een moment waarop je kan laten zien als club dat je verantwoordelijk neemt voor deze ellende. Dan zet je je eigen belang opzij en accepteer je gewoon wat de KNVB heeft besloten. Maar nee hoor, met boterzachte argumenten direct dreigen met een kort geding. Stakkers.

Dat Volendam niet meewerkt snap ik wel. Die zijn nu ook de dupe. Gisteren was Feyenoord de dupe, vandaag Volendam. Maar helaas is er geen enkele oplossing die voor iedereen oke is.

25 september 2023 om 20:50

Dennis dat had iedereen wel zien aankomen toch? Met al die malaise om die club heen en iedereen zag wel aankomen dat feyenoord met gemak zou winnen.

25 september 2023 om 16:24

En wat zijn de regels als er al een ander duel staat gepland en daardoor die 72 uur niet gehaald kan worden? Precies die zijn er niet dus dit is zo’n situatie waar nooit vanuit gegaan is en dus moet het reglement aangepast worden.

25 september 2023 om 16:28

Regels houden nooit rekening met tientallen variabelen. De KNVB heeft een oplossing verzonnen die eigenlijk al buiten de regels valt en Ajax weigert die.

Het leuke is alleen. Ajax heeft geen zak te willen op dit moment. Zij verkloten de wedstrijd, dan accepteer je de toegeworpen levenslijn of neem je je verlies.

25 september 2023 om 16:38

Dan spelen ze de wedstrijd tegen Volendam vrijdag maar. Volendam zijn weekend wedstrijd verzetten naar dinsdagavond en klaar. Maar dat willen ze niet in Amsterdam

25 september 2023 om 16:43

De wedstrijd van Volendam van aanstaande zaterdag is tegen PSV. Die kan dus niet verzet worden door CL verplichtingen. Of hooguit naar die 1 November ook...

25 september 2023 om 16:47

Hou nou eens op met naar Ajax te wijzen. Het waren idioten in het publiek, de club Ajax en 99% van de supporters treft hier geen blaam!! Is dat nou echt zo moeilijk te verkroppen gasten? Dat Ajax moeilijk doet nu is vervelend, maar 9vd10 reacties op deze website wordt je ook kotsmisselijk van zeg. De haat naar Ajax vind ik echt bizar zeg. In m’n hele leven nog nooit zwart gezien bij een psv of Feyenoord maar andersom? Kwijl loopt bij te veel gasten uit de muil zeg.

25 september 2023 om 16:48

Ajax heeft vanalles te willen aangezien ze ook gewoon een partij zijn. Of het netjes is, is vers 2. Ik had mijn mond gehouden als ik Ajax was.

@fcdbn1, gaaf jij weet al wat er allemaal besproken is in Amsterdam. Kun je me wat meer vertellen.

25 september 2023 om 16:52

Ze konden beter gewoon maandagochtend of middag uitspelen. Dan kan woensdag die wedstrijd ook gewoon doorgaan. Dat half uurtje moeten de spelers voor 1x wel aankunnen. Het waren nota bene de eigen fans die dit veroorzaakt hebben. En dan worden andere clubs iig niet benadeeld.

25 september 2023 om 16:52

JordyB

Eindelijk iemand die het wel snapt, allemaal van die gekkies die alles ip de club Ajax afschuiven terwijl dit een achterlijke beslissing was van de harde kern.

Je kunt dit wel 10x uitleggen maar de haat richting de club die ze jaren voor zich hebben moeten dulden is gewoonweg te groot.

25 september 2023 om 16:55

Nee. Gewoon woensdag en donderdag spelen. Ballen tonen en niet zo zeuren. Hadden ze maar netten moeten ophangen.

25 september 2023 om 16:57

Begrijp hun punt niet helemaal. Dan spelen ze woensdag toch OOK gewoon lekker tegen Volendam om 21:00.

Die 35 tegen feyenoord waarbij ze er nog 3 om de oren krijgen en niets doen, kunnen ze daarna gewoon nog tegen Volendam spelen en nog een tik op de neus krijgen. Ik zie het probleem niet, Doen!

25 september 2023 om 16:58

Hahaha jullie zijn het spoor bijster. Vorig jaar met dat aansteker incident heeft zelfs de tweede kamer zijn plasje erover gedaan. Dat was nog een actie van een individu waar nu de hele F-side de boel moedwillig aan het verstieren is. De haat naar Ajax is absoluut niet groter dan naar andere teams. Maar als de club zich zo idioot opstelt na een incident waarvoor de eigen fans verantwoordelijk zijn, dan is het natuurlijk niet zo gek dat de mensen dat hier maar moeilijk kunnen verkroppen.

25 september 2023 om 16:58

@mark Brust

Ajax is verantwoordelijk voor de veiligheid, het fouilleren en het toezien op supporters onder invloed.

Ajax heeft al jarenlang een 'hier doen we niets mee' beleid richting de f-side, wat als ik de verhalen mag geloven een soorts drugskartel is waar de onderwereld vrolijk prominent op de tribune staat.

Maar nee, Ajax heeft hier niks mee te maken. Sterker nog, Volendam en/of Feyenoord moeten de dupe worden van het feit dat Ajax zn publiek niet onder controle heeft.

En ga je nu naar Feyenoord wijzen en onze problemen met de harde kern? Je hebt helemaal gelijk. Dat is ook niet op orde. Maar daar gaat het nu niet over.
En ja, wat mij betreft was die bekerwedstrijd gestaakt en was Feyenoord meteen uit het toernooi gegooid en dit seizoen ook verbannen uit het toernooi. Maar nogmaals, dat is nu niet het onderwerp van gesprek.

25 september 2023 om 17:04

Deze wedstrijden moet je never nooit laten uitspelen.

25 september 2023 om 17:05

"In mn hele leven nog nooit zwart gezien bij een psv of feyenoord maar andersom" sorry hoor, maar als er ergens continu naar gewezen wordt is het feyenoord wel. Daar wordt altijd over geschreven of het meerendeel van de fans hooligan zijn. Bij ajax gaat het zogenaamd over individuen, terwijl bij Ajax de problemen zeker net zo erg zijn als bij Feyenoord. Jan Joost van Gangelen had het in de nabeschouwing ook weer over individuen, waarna Perez zei: nou kijk eens achterom, volgens mij wordt het (de acties van de f-side) breed gedragen.

Wat ik nu volledig mis (maar goed, ik lees niet al het ajax nieuws) is welke maatregelen ajax nu gaat nemen. In plaats daarvan gaan ze nu in de defensie en is de beslissing zogenaamd belachelijk. 0 verantwoording

25 september 2023 om 17:08

Feye_88

Feyenoord en met name Slot moet niet zo janken, geen druppel zweet heeft ze het gekost om 0-3 te maken tegen Ajax.

Die resterende 35 min zorgt er echt niet voor dat jullie 2e worden achter PSV hoor.

En ja Ajax is verantwoordelijk voor de acties van hun eigen publiek, ben ik het helemaal mee eens.

Maar de onzin die ik menig PSV of Feyenoord supporter nu hoor roepen over 6 punten in mindering, hou op hoor.

Probeer de haat naar een club eens opzij te zetten en reageer eens objectief.

25 september 2023 om 17:10

Dus nu heeft volendam meer rust naar PSV toe! Ook in hoger beroep!

25 september 2023 om 17:17

Wat een onzin, een club is verantwoordelijk voor de gang van zaken in en rond het stadion tijdens en rond wedstrijden. Het is de verantwoordelijkheid van club en KNVB om wedstrijden ordentelijk te laten verlopen. Iets van die orde gaf Halsema ook al aan volgens mij. Nu gaat het om Ajax maar die regels zijn van toepassing op iedere club. Zo vind ik het ook schandalig wat zogenaamde "supporters" van Feyenoord door de jaren heen hebben uitgevreten, of vroeger FC Utrecht. Clubs en KNVB moeten zich veel meer inspannen om hooligans te weren, desnoods met verplichte identificatietechnieken, in ieder geval in het hele betaalde voetbal. Ook inzet van ME en/of politie dient verhaald te worden op bewezen hooligans en club. Zolang vaders hun kinderen niet mee kunnen nemen naar het voetbal door het gedrag van een stel bezopen en/of doorgesnoven randdebielen is dat voetbal niet leuk meer en ook niet meer van deze tijd. Helaas is de verloedering van onze maatschappij steeds duidelijker zichtbaar, onderling respect ontbreekt.

25 september 2023 om 17:19

@mark Brust

Ah, goed dat we niet zo moeten janken. De volgende keer zullen we even extra goed voorover buigen als de f-side ons weer probeert te naaien.

Objectief reageren gaat je zelf ook niet echt goed af kerel. En met die haat valt het wel mee. Het is vooral zo dat Ajax zichzelf nu echt van zn allerslechtste kant laat zien. Dan moet je niet verwachten dat mensen begrip gaan tonen. Zeker als je ook nog eisen gaat stellen achteraf.

25 september 2023 om 17:25

Omdat ik een afwijkende mening heb wil dit niet zeggen dat ik niet objectief ben.

Denk dat wij het grotendeels wel met elkaar eens zijn maar de emotie die er bij komt kijken gaat mij iets te ver.

Ze doen bij Feyenoord net alsof dit hun titelkansen verprutst.

Ajax moet gestraft worden omdat supporters never nooit de baas mogen zijn.

Ook moet Feyenoord de overwinning krijgen, hier ben ik het helemaal mee eens.

Punten in mindering moet je aan het begin van het seizoen afspreken, niet de ene club wel en de andere niet.

25 september 2023 om 17:35

Dit is voorbedachte rade. 100% dat Ajax hier van op de hoogte was.
Aan de andere kant kan iemand die een bekertje gooit met 5 minuten het stadion uitgeschopt worden, maar bij de F-Side kan dit niet? Dat betekent dat dit aan Ajax ligt, zij zijn verantwoordelijk binnen het stadion. Het was ook een grotere groep dan die 1% die jij aangeeft.

25 september 2023 om 17:36

Mark.. Jordy snapt het niet
Dit was vooraf al bedacht bij deze 'harde kern', dus wist Ajax er echt al vanaf.
Waarom wordt er niemand van de F-Side het stadjon uitgejankerd, terwijl dit aan de andere kant van het stadion wel gebeurt?

Juist, omdat de directie bang is voor de F-Side.

25 september 2023 om 17:38

Je bent idd niet objectief dat is wel duidelijk.

25 september 2023 om 17:43

@mark bust "Ze doen bij Feyenoord net alsof dit hun titelkansen verprutst." Het gaat feyenoord voornamelijk om de voorbereiding en planning in november. Dan spelen ze on der andere tegen lazio, atletico, az en op 3 december tegen psv. Dan zit je niet te wachten op nog een half uur ajax dat omgetwijfeld nog iets probeert recht te trekken terwijl ze nu rijp voor de sloop waren.

25 september 2023 om 18:03

Een afwijkende mening wil inderdaad niet zeggen dat je niet objectief bent. maar je niet objectieve mening wilde wel zeggen dat je niet objectief bent.

25 september 2023 om 18:13

Jij bent niet objectief @mikeyduff😂😂 jij wel dan gezien je meer dan gekleurde reacties?

25 september 2023 om 19:21

Jordy

Ik ben Ajacied, en het is 100% terecht dat er naar Ajax verwezen wordt. Ajax heeft op alle vlakken gefaald, ook qua veiligheid in het stadion.

Er zijn nu geen oplossingen beschikbaar die voor iedereen oke zijn. Dus dan komt het belang van Ajax gewoon op de laatste plaats. Volkomen terecht.

25 september 2023 om 20:27

Ajax is een club. Een club kan niet falen in deze. Wat faalt, is de maatschappij, de reglementen, de wetten in het boek. Man, deze S-zooi had al 20 jaar geleden opgelost kunnen zijn door innovatie te brengen in verkoop van kaarten, toegangscontroles, landelijke stadionverboden etc. Het is een maatschappelijk probleem, staan erbij en kijken ernaar. Echte oplossingen komen pas wanneer het eigenlijk al te laat is. En dan nog duurt die oplossing veel te lang.

25 september 2023 om 16:24

Wel of niet spelen de wedstrijd is toch verloren

25 september 2023 om 17:23

De uitslag van die wedstrijd doet hier eigenlijk niet eens meer terzake, dat vind ik althans. Hoe kun je nog met goed fatsoen een betaald voetbal competitie in stand houden als clubs juridisch gaan ageren tegen besluiten van een door alle clubs erkende autoriteit in deze, de KNVB dus.

25 september 2023 om 16:29

Binnen 72 uur uitspelen is geen regel maar slechts een richtlijn

25 september 2023 om 16:29

Hier heb ik géén enkel woord aan toe te voegen. Spelen woensdag tegen Feyenoord of geef je verlies toe en ga spelen tegen Volendam.

25 september 2023 om 18:21

Eerst afspelen tegen Feyenoord en dan direct erachteraan tegen Volendam. Op woensdag. Lijkt me niet gek.

25 september 2023 om 16:30

Ik neem inderdaad aan dat Ajax een reglementair verlies opteert. Dat zou ook het meest ‘logische’ zijn. Anders zijn ze echt knettergek geworden in Amsterdam…!

25 september 2023 om 16:32

Die opteren ze dus niet:

‘ Het wangedrag dat tot het staken van de Klassieker heeft geleid keurt Ajax af. Veel voetballiefhebbers waren hier de dupe van. Vanwege nationale en internationale duels is het eerst mogelijke moment om Ajax - Feyenoord uit te spelen vanuit Ajax' oogpunt de eerste week van november. Dan wordt een bekerronde gespeeld waar Ajax en Feyenoord niet aan deelnemen. FC Volendam wel.’

Bron: ajax.nl

25 september 2023 om 16:37

Wat triest zeg. Ik zie de reacties nog voor me toen AZ juridische stappen overwoog na dat corona seizoen. Kleine club was het toen toch?

25 september 2023 om 16:38

Arrogantie, gewoon 0-3 accepteren en klaar, klaar met die 🤮 godenzonen.

25 september 2023 om 16:54

Ach ja Psv-er iets met matchfixing toch?

25 september 2023 om 16:31

Haha wat een onzin dit zeg. Dus omdat het komt door de supporters van Ajax moeten ze alles maar accepteren?

Als er een club niet met het vingertje mag wijzen is het Feyenoord wel. Die hebben een lange geschiedenis van misdragende supporters. Ook als je als club je zaakjes niet op orde had heb je nog altijd bepaalde rechten. Maar als het aan sommigen hier lach werd Ajax gegeseld en uit de competitie getrapt zonder dat ze mogen klagen. Dat hun eigen supporters vaak genoeg zich net zo hebben misdragen vergeten ze voor het gemak dan maar.

25 september 2023 om 16:33

Ik vind dit toch zo’n kul argument! Dus omdat je supporter bent van een club die wel eens ellende heeft veroorzaakt (leesat zijn alle clubs), mag je je niet benadeeld voelen of ‘met het vingertje wijzen’. Zo maak je dus echt elke discussie dood.

Feyenoord heeft wat mij betreft alle recht ontzettend gepikeerd te zijn. Net zoals Volendam overigens. Ajax heeft zowel voor als na de wedstrijd gewoon een enorm moddefiguur geslagen.

25 september 2023 om 16:34

Nee nee, Feyenoord heeft hier niks mee te maken, hou die er maar lekker buiten.

Ditmaal hebben Ajax supporters de boel verziekt en wilt het Ajax bestuur dat er buiten de regels getreden wordt zodat de wedstrijd op een voor hun gunstig moment gespeeld wordt (zie mijn citaat hierboven). Dacht het dus mooi niet he.

Regels zijn regels, ook voor het superieure Ajax (no offense naar de supporters, maar het bestuur denkt nu wel zo).

25 september 2023 om 16:36

Daar betalen we in Rotterdam helaas ook al jaren de prijs voor. Wij zitten als enige club in Nederland iedere wedstrijd als een stel schapen achter een net te kijken.
Ajax heeft zelf niet de nodige maatregelen genomen om de wedstrijd ordelijk te laten verlopen.....dan is enige nederigheid in deze wel op z'n plaats ja.

25 september 2023 om 16:38

Zeker, maar ga het niet over een kam scheren. Ook bij Ajax waren een hele hoop kinderen en gezinnen en dan ook nog de echte supporters die allemaal de lul zijn hierdoor. Zelfde als dat dan ook voor Volendam geldt.

Gewoon 3-0 verloren en door.

We hebben ons eigen Stadion kapotgemaakt dus daar heeft geen enkele andere club iets mee te maken. Supporters die hier aan meegewerkt hebben oppakken en meldplicht. Houdoe en bedankt.

25 september 2023 om 16:39

Johnq geparafraseerd:

"onze supporters hebben zich gedragen, maar moeten hier niet voor benadeeld worden. ook al is het wangedrag direct gekoppeld aan de ontstane situatie. In plaats daarvan moeten degenen die wij bewust en doelgericht benadeeld hebben verdomme hun mond een keer houden, omdat zij zich in het verleden slecht hebben gedragen."

25 september 2023 om 16:39

Kijk ff lekker naar je eigen clubje...is al zoveelste incident met ajax supporters...van Persie die op zijn bek werd geslagen, mario Been die met een mes werd achteraan gezeten, vuurwerk op het veld tijdens finale met fc Zwolle, supporters die zich 2x zwaar hebben misdragen tijdens de 2 bekerfinales met psv, feyenoord families die werden aangevallen tijdens wedstrijd van jeugdteams...moet ik nog ff doorgaan?

25 september 2023 om 16:40

Man wat zeik je nu, eigen supporters veroorzaken deze ellende, doorspelen slaat nergens op en komt slecht uit ivm programma dan accepteer je toch 0-3, wat wil je nou? Aanpassen aan die middenmoter? Het is klaar, verloren, en dik!

25 september 2023 om 16:42

Zullen wij ook ff een boekje openen? Ik wist niet dat Feyenoord alleen maar ideale schoonzonen kende.

25 september 2023 om 16:46

Deevon.....das allemaal logisch toch?
Want Feyenoord heeft ook een groep uitschot in vak S zitten....dus dan verdien je al die ellende gewoon en moet je verder je mond houden over het grote Ajax.

25 september 2023 om 17:08

Als je supporter bent van een club die zelf ook vaak over de scheef gaat moet je niet ineens je eigen regels gaan verzinnen idd. Of je moet willen dat elke club 3-0 verliest wanneer dit gebeurt vanaf deze wedstrijd. Veelzeggend dat je dan precies nu ermee wil beginnen.

Daarbij krijg je niet mee dat Ajax en Volendam dus om dezelfde reden gepikeerd zijn. Haal gewoon rustig adem, dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurd, de KNVB moet hier gewoon dezelfde lijn intrekken als in het verleden.

25 september 2023 om 17:09

Genieten van voetbal wordt op een verkeerde manier beleefd. De zogenaamde holigans verzieken het steeds weer voor de normale liefhebber. Voetbalwedstrijd moet toch een leuk uitje zijn?

25 september 2023 om 17:17

Dit is echt de slechts mogelijke parafrase ooit.

Een goede parafrase zou zijn: andere clubs hebben zich in het verleden ook misdragen en dus moeten ze nu niet ineens totaal andere regels willen opleggen aan andere clubs.

Elke club mag het besluit van de KNVB betwisten en de meeste gestaakte wedstrijden worden gewoon doorgespeeld. Maar prima, schep vooral een precedent want jouw clubje gaat ongetwijfeld in de toekomst ook weer over de scheef. Kijken of je dan nog dezelfde maatstaven hanteert.

25 september 2023 om 17:19

"Als er een club niet met het vingertje mag wijzen is het Feyenoord wel. Die hebben een lange geschiedenis van misdragende supporters" dus dan doen we het vingertje maar weer terug wijzen ?

25 september 2023 om 17:24

Jonq, ja, Feyenoord heeft zijn eigen problemen.
Het verschil is dat Feyenoord daar adequaat tegen optreedt.
Toen op die bewuste woensdagavond door John de Wolf het publiek toe te laten spreken, en daarna overal netten op te hangen.
Ook tegen het vuurwerk afsteken is een campagne gaan lopen, wat nu al resulteert in vuurwerk-loze wedstrijden sinds die bewuste Feyenoord-Ajax.

Ik vind niet dat Ajax verliespunten moet krijgen, ik vind ook dat Ajax in zekere zin gestraft wordt door de eigen aanhang. Maar tegelijk is Ajax wel eindverantwoordelijk, en is het duidelijk dat ze niet alles gedaan hebben om deze wedstrijd ordentelijk te laten verlopen, anders hadden er wel netten gehangen in de Arena, net zoals in de Kuip en een deel van het AZ-stadion.

Want dat dit ging gebeuren zag je al ruim van te voren aankomen. Letterlijk, want deze berichten gingen al rond.

25 september 2023 om 17:40

Dat heeft toch vrij weinig te maken met dit incident?

Wat absurd dat veel ajacieden deze dag willen goed praten door oude koeien uit de sloot te willen halen.

Dat laat wel evht zien hoe erg de club is afgegleden en niet in de hand is van de RVC, maar toch echt in de hand van de hooligans!

25 september 2023 om 18:25

En Ajax heeft die lange geschiedenis niet? Houden messentrekkers de hand boven het hoofd, meneertje Overmars met zijn fotootjes, verering van drugscrimineel, galg van een zwarte pop, gooien met ijzeren staaf en dat zijn nog maar enkele voorbeelden. Ajax heeft naar wat ik zo hier en daar lees genoeg op hun kerfstok om niemand die met een vinger naar hen wijst terug te fluiten.

25 september 2023 om 19:27

JohnQ

Dit gaat over Ajax. Niet over Feyenoord.

En het gaat niet alleen om supporters van Ajax. Het gaat ook om bijvoorbeeld het niet plaatsen van netten, en slechte controle bij de ingang. Je weet dat dit tuig de boel gaat verkloten. Dan moet je als Ajax voorbereid zijn. Maar er werken volkomen incompetente mensen. Ik schaam me kapot voor mijn club.

25 september 2023 om 16:34

Als dit echt de regels zijn dan lijkt het mij vrij simpel deze te handhaven. Dan pak je vooral Ajax (die toch al zou verliezen) en hebben de supporters niets bereikt.

25 september 2023 om 16:39

Levenslijn? Wat betreft gewoon een reglementair verlies voor Ajax en niets meer dan dat, uitspelen is nutteloos. Gekken die de boel weer eens verstieren voor de normale supporter en voor Feyenoord die een geweldige prestatie aan het neerzetten was. Hele charme van de Klassieker is weg.

25 september 2023 om 16:43

Eens met dat het ajax zou sieren om zich nederig op te stellen nadat hun eigen supporters deze situatie gecreeërd hebben.

Wat ik wel weer typisch vind van de KNVB is dat ze, van alle keuzes die ze konden maken, nu net weer die ene keuze maken waar geen een club het mee eens is.

25 september 2023 om 17:43

Wanneer heeft Ajax zich ooit nederig opgesteld haha? Die denken toch allang dat ze verheven zijn boven alle voetbalwetten

25 september 2023 om 16:44

Dat ze nog iets durven te willen.
Gewoon je bek houden hierin.
Ook nog eens het slachtoffer willen spelen!!!!
Laagste van het laagste is dit.

25 september 2023 om 16:51

Een levenslijn zou ik het niet willen noemen, ik denk namelijk dat Ajax er meer bij gebaat is om tegen Volendam te spelen dan het restant tegen Feyenoord.

25 september 2023 om 16:52

Ajax Volendam woensdag spelen en aansluitend laatste 35 minuten tegen Feyenoord. Probleem opgelost.. wissels hebben ze zat nog over tegen Feyenoord en Volendam die samen op een hoop gooien kunnen ze 8 keer wisselen en zo straf je de dader. En bvo's.. zou het niet tijd worden vaak.s en f side en elke zichzelf respecterende randdwbiel.cq hooligan levenslang stadion verbod te geven... dit ruimte al lekker ff op.. heb je grootste tuig al geweerd uit stadions

25 september 2023 om 16:52

Wedstrijd hervatten is vragen om problemen zo kort na zondag. De kans dat de rel schoppers (kan ze geen supporters noemen) woensdag dan weer de halve stad verbouwen is groot. Ik verwacht dat Halsema deze wedstijd gaat verbieden. Dan is de vraag wat de Knvb dan gaat doen.

25 september 2023 om 16:56

Als je denkt dat de incompetentie niet nog verder kan stijgen. Schaamteloos, echt volslagen af vd realiteit bij Ajax. Gewoon accepteren wat er besloten wordt en heel bescheiden je mond houden zou nu toch passen. Als andere partijen een probleem hebben moeten zij dat maar uitzoeken Ajax past hier gewoon nederigheid.

25 september 2023 om 17:09

Dat zijn niet de regels. De regel is ...de wedstrijd binnen 72 uur uitspelen. Nergens staat vermeldt dat er een club wint of verliest als dit niet gebeurt.
Het zijn allemaal halve maatregelen die totaal niet specifiek zijn.

Ben gewoon vooraf duidelijk over alle consequenties. Wat mij betreft volgt er bij staking een reguliere overwinning voor de andere club en een punt mindering voor de veroorzakende club.

25 september 2023 om 19:06

Dit is een veel groter probleem dan alleen Ajax zelf. Je ziet het hier tegenwoordig overal gebeuren. Voetbal kijken in Nederland wordt steeds een vervelendere aangelegenheid. Overal rotte appels. Dat klopt, maar dit is toch wel een grote bende in dit land omtrend voetbal. Volwassen mannen met dit gedrag. Om te kotsen. Ik kan het me niet voorstellen. Op een plein en yelletje van je club schreeuwen tegen agenten. Als ik een agent was liep ik echt met een grote zucht op die groep af. Alsof een bejaarde het niet eens is dat de woensdag frietdag niet doorging en in zijn luier gaat schijten uit protest. Is toch ook om te zuchten. Echt niet te harden dit gedrag.

Als ze zich is gaan schamen in Amsterdam in plaats van klagen.

25 september 2023 om 16:58

Nou kan je zeggen dat ik me schaam support Ajax al vanaf mijn 6e en dit gaat langzamerhand alle perken voorbij wat een schaamteloosheid en incompetentie.

Ze weten bij ajax dat het hun eigen supporters waren die met vuurwerk gooiden?

25 september 2023 om 16:24

Ajax maakt hier wat mij betreft wel gewoon een goed punt. Maar ze zouden gewoon een 0-3 verlies moeten accepteren na gisteren. Is voor alle betrokkenen het beste.

Of de wedstrijd uitspelen na Ajax - Volendam. Hebben ze ook de vermoeide benen van gisteren weer terug.

25 september 2023 om 16:32

Een goed punt? Zij proberen van hun eigen probleem, iemand ander's probleem te maken en daar zelf voordeel uit te halen. Zou tevens onregelementair zijn.

25 september 2023 om 16:24

Van alle mogelijke reacties vanuit Ajaxhoek moet dit toch wel zo ongeveer de meest genante zijn. Wat een baklappen daar.

Laat ze vooral niet akkoord gaan. Dan komt er een mooi alternatief: definitieve uitslag 0-6.

25 september 2023 om 16:26

Mooi man. Lekker regeltjes verzinnen. Zei je trouwens ook "baklappen" over je eigen kameraadjes na het toebrengen van letsel aan een Ajax speler vorig jaar?

25 september 2023 om 16:28

Die gek mogen ze inderdaad voor altijd weren uit de Kuip. Gelukkig is hij destijds ook direct verwijderd en konden wij wel gewoon de wedstrijd uitspelen.

25 september 2023 om 16:28

Hij heeft het hier over de directie van ajax en jij vraagt of hij hetzelfde zei over feyenoordfans?

Overigens druk Feye_88 zich een stuk diplomatieker uit dan de ajaxfans richting (nota bene) hun eigen directie.

25 september 2023 om 16:31

Hoi Plopkoek

Ja, dat zei ik inderdaad. Het kan ook rapalje, vlegels of een anderssoortige maar gelijkaardige addressering zijn geweest. Maar waarom wijs je naar de supporters van een andere club als het onderwerp van discussie de reactie van het bestuur van Ajax is? Dat ontgaat me eventjes. Misschien heb je wel een goede verklaring hoor. Maar het klinkt vooral alsof je de aandacht wilt verleggen.

En ja, als er nog geen regeltjes verzonnen zijn, zullen ze moeten worden verzonnen. Zo werkt dat nou eenmaal. Maar ook daar ging het niet over.

Het gaat erover dat Ajax met eisen komt en het over de supporters heeft, terwijl ze echt even hun mond moeten houden na dat genante schouwspel van gisteren en eerst maar eens maatregelen moeten bedenken.

25 september 2023 om 17:45

Plopkoek, die wedstrijd is niet gestaakt, de desbetreffende persoon is verwijderd en veroordeeld door de wet
En er zijn adequate handelingen door Feyenoord gedaan..

Je argument is dus bij deze naar de prullenbak.

Kun je nu kijken naar de schande van je mede F-Side supporters en je club Ajax?

Zijn ze banger voor de 0-6 tegen Feyenoord of de degradatiekraker tegen Volendam?

Okã©, dit had ik niet verwacht. Maar ff serieus, doe dan gewoon 0-3 als eindstand als letterlijk alle betrokken clubs de beslissing niet zien zitten. Althans, ik neem aan dat Ajax dit dan ook wel accepteert als oplossing.

25 september 2023 om 16:23

Ajax heeft dat toch juist niet geaccepteerd?

25 september 2023 om 16:26

Dus ze willen niet woensdag; maar ook niet eindigen op 0-3 (wat de regel is als het niet in 72 uur kan), ze willen gewoon, uhm, wat precies?

25 september 2023 om 16:28

Haha ja geen idee. Ik neem aan dat ze de wedstrijd zolang mogelijk willen uitstellen, het liefst tot in november.

25 september 2023 om 16:29

Ze willen dat er voor het grote Ajax een uitzondering wordt gemaakt natuurlijk.

25 september 2023 om 16:30

Migi: ergens in november / december, wanneer het voor het grote Ajax beter uitkomt, het resterende half uurtje spelen tegen Feyenoord. Althans, dat is de indruk die ik nu heb.

He-le-maal de pedalen kwijt daar in Amsterdam... Aanvaard nou gewoon die 0-3 nederlaag en laat de wedstrijd tegen Volendam doorgaan zoals gepland.

25 september 2023 om 16:30

Het volledige statement op de website van Ajax spreekt over november. Volendam speelt dan beker en Feyenoord en Ajax niet.Dus Ajax is uit op precies dat scenario, wat al helemaal pure competitievervalsing is. Ridicuul.

25 september 2023 om 16:30

Ze willen naar November Migi, dat merk je aan alles. Ik dacht dat onze club wel eens lachwekkende acties had maar dit slaat werkelijk alles.

25 september 2023 om 16:32

In mei de wedstrijd uitspelen

25 september 2023 om 16:38

Misschien kunnen we in november gewoon helemaal overnieuw beginnen?

Aangezien mijn club de logica toch helemaal kwijt is zou ik dan ook gewoon gelijk voor de meest krankzinnige uitkomst gaan. Waarom inzetten op 34 minuten spelen bij 0-3 en niet gewoon 90 minuten met 0-0.

En dan graag met publiek asjeblieft.

25 september 2023 om 16:43

@Migi Feyenoord wilde de 0-3 als eindstand, Ajax weigerde. Ajax wilde op 1 november uitspelen, Feyenoord weigerde aangezien dit tegen de reglementen indruist, die voorschrijven dat een gestaakt duel binnen 72 uur moet worden hervat.

Hoe dan ook, de F-Side heeft gewonnen. Ze kregen gisteravond al hun eerste cadeautje met het ontslag van Misintat en als kers op de taart deze beslissing.

Dit gaan we nu nog veel vaker zien.

25 september 2023 om 16:49

Einde van Ajax als ze deze hersenlozen niet aanpakken.

25 september 2023 om 17:17

F-Side gewonnen? We moeten niet raar opkijken als dit wekelijks gaat gebeuren wanneer teams achter staan, met zn alle fakkels gooien en uitspelen wanneer het de verliezende team uit komt, helemaal prima!

25 september 2023 om 17:34

Migi volgens de verhalen willen ze de wedstrijd in november pas uitspelen.

25 september 2023 om 16:25

Net als dat Feyenoord vorig jaar in de beker een verlies zomaar accepteerde? Dit is toch logisch nu wordt een heel schema helemaal omgegooid voor niets.

25 september 2023 om 16:30

Totaal andere situatie waarin Ajax zelf wilde doorspelen. En ja, als Ajax vorig jaar had geweigerd verder te spelen had Feyenoord moeten zeggen; dit begrijpen wij volkomen, onze excuses voor deze belachelijke situatie, wij gaan ons schamen. Mocht je ook nog daadwerkelijk iets willen toevoegen behalve, ja maar... hoor ik het graag.

25 september 2023 om 16:39

Maar feyenoord koos ervoor om een assistent hooligan de boel nog een keer te laten opzwepen

25 september 2023 om 16:52

@ afca_95Die "assistent hooligan" deed het om de rust terug te krijgen wat ook lukte. Had graag gezien dat een prominente ajacied dit gisteren ook deed, maar wanneer de nood het hoogst is staan jullie er blijkbaar alleen voor.

25 september 2023 om 17:01

Je schrijft, ‘Feyenoord cultheld en assistent trainer probeerde verbaal de fans te laten realiseren hoe belachelijk ze bezig waren’ verkeerd

25 september 2023 om 17:11

Was er bij Ajax maar een icoon met ballen die die F-side toespreekt in plaats van ze op te zoeken in de gevangenis als soort eerbetoon.

25 september 2023 om 17:02

Dat was het makkelijkste geweest (als die keuze er echt is geweest).

Dat Ajax de wedstrijd tegen Volendam niet wil verplaatsen, dat snap ik ook wel.
Je speelt liever tegen Volendam dan tegen Feyenoord, helemaal in een leeg stadion.
Daarnaast moet je alles weer gaan compenseren.

Ik vraag mij echt oprecht af of alles opties afgewogen en besproken zijn, of dat dit een KNVB dingetje is. Ajax is echt niet gebaat bij het woensdag uitspelen tegen Feyenoord.

Zouden eens juridische stappen moeten ondernemen tegen hun eigen 'fans". Slaan hun kot kort en klein en heb nog niks gehoord over ook maar enkele vorm van aangifte? Je zou toch denken dat Ajax precies weet welke debielen er op de tribunes zitten.

Ajax overweegt juridische stappen? Nu wordt het helemaal mooi. Als je je eigen supporters niet in de hand kunt houden dan moet je op de blaren zitten.

Wat een zielige actie van onze vrienden uit de hoofdstad zeg, bah.

Dan maar akkoord gaan met een 0-3 verlies?

25 september 2023 om 16:37

0-5 lijkt me een goede deal voor Ajax en voor Feyenoord ook acceptabel. Want het is overduidelijk dat Ajax met 0-3 blind akkoord zou moeten gaan.

25 september 2023 om 17:20

En alsnog competitievervalsing voor psv

26 september 2023 om 06:07

Ja, want feyenoord speelde echt de ballen van het dak. Zij waren zo goed, niet te zuinig. Die hadden er echt nog makkelijk 6 extra gemaakt

Haha wat willen ze dan? Zij zullen vast willen dat de klassieker in november gespeeld moet worden. Dat kan natuurlijk nooit en zou absurd zijn.

Eindstand op 0-3 voor Feyenoord is toch gewoon de meest logische keuze? Is iedereen ook ‘tevreden’ mee.

25 september 2023 om 16:25

Probleem is dan dat je creëert dat de volgende keer supporters bij andere wedstrijden ook maar gaan proberen te staken bij grote achterstand. En kunnen clubs weer roepen, ja maar ajax Feyenoord werd ook niet uitgespeeld. Moraal is dat er alleen maar verliezers zijn in deze situatie. Te triest dit.

25 september 2023 om 17:20

Dan wordt het weer tijd om de regels aan te passen. Net zoals de KNVB daar vorig jaar als de kippen bij was na een aansteker.

Ik stel voor dat dat een onafhankelijke commissie voortaan beoordeelt of er moedwillig gestaakt is EN er als club niet alles aan gedaan is om dat te voorkomen. Worden beide gevallen als “ja” beoordeeld, dan volgt reglementair 0-3 + al gemaakte goals. Zo nee, huidige regels volgen.

25 september 2023 om 16:27

Ik heb een hele nare nasmaak van gisteren en dit helpt ook niet echt.
Ik heb echt begrip voor Volendam.

25 september 2023 om 16:35

De regels dienen gewoon te worden herzien. Zoals hier ook al genoemd het is gewoon niet fair. Vvv Venlo speelde verloor vorig jaar toch ook met 10 of 11-0. Volgende x als een club zo ver achterstaat gewoon wat vuurwerk op het veld gooien dat scheelt weer veel goals met doelsaldo einde rit.

25 september 2023 om 16:39

Exact… dan wordt iedere wedstrijd die Feyenoord en psv spelen door ofwel thuissupporters ofwel uitsupporters op een vuurwerkshow getrakteerd en spelen ze op die manier 28x gelijk…

Exact dit. Goedwillende supporters die voor deze wedstrijd een kaartje hebben gekocht worden zwaar gedupeerd.

Dat volendam hier niet mee eens is begrijp ik volledig, maar Ajax? Die proberen hier gewoon hun voordeel uit te halen, schandalig

25 september 2023 om 16:29Snap niet waar elke keer dat 5 punten mindering vandaan komt. Die kreeg Feyenoord volgens mij ook niet toen er vorig jaar door een idoot werd geprobeerd om Davy Klaassen te verwonden.

Edit: Oeps, gereageerd op de verkeerde comment. Mag weg.

25 september 2023 om 16:39

Sowieso geen handige opmerking aangezien het een beker wedstrijd was en iedere club supporters had en heeft die voorwerpen naar spelers gooien. Of was je toevallig alweer vergeten dat een Ajax supporter ook eens een aansteker naar Berghuis had gegooid en geraakt tijdens een wedstrijd Ajax - Feyenoord?

Toen hadden we niet dezelfde ophef als vorig jaar overigens, maar bij Klaasen kregen we bloed, toneel en sensatie erbij en Berghuis speelde gewoon weer verder. Ik praat het hiermee overigens niet goed, maar als er 1 club niet met de vingers kan wijzen dan is het ajax wel. Of in dit geval, jij.

25 september 2023 om 16:52

Volgens mij kan er helemaal niemand met de vinger gaan wijzen en dat doe ik ook zeker niet. Wat mij betreft zijn alle harde kernen van de traditionele top 3 een pot nat. De hoeveelheid incidenten waar supporters van Ajax, PSV en Feyenoord voor gezorgd hebben de afgelopen tien jaar ligt in de driedubbele getallen. Volgens mij heeft geen enkel incident voor een sportieve straf gezorgd. Enkel boetes of wedstrijden zonder publiek. En het is zeker niet zo dat dit het meest ernstige incident is.

25 september 2023 om 16:57

Dat komt omdat ze Ajax haten Jaap. Niets meer en niets minder. Alleen Ajax moet punten in mindering krijgen. Andere clubs niet.

25 september 2023 om 17:04

@soccerfanJe raakt precies de snaar van het artikel hierboven: ‘Wij zijn Ajax,wij zijn zo zielig’

25 september 2023 om 17:23

Soccerfan, jij als Ajacied kan gewoon niet objectief zijn en accepteren dat Ajax hard gestraft moet worden, walgelijke gedrag om de arena binnen te vallen en al die onschuldige vrouwen daar bang te maken (heb de beelden gezien), dacht dat jij op kwam voor vrouwen? Blijkbaar niet wanneer het om Ajax gaat

25 september 2023 om 18:14

Soccerfan (makkelijk slachtoffer) als subjectief bestempelen terwijl er wordt geroepen om Ajax harder te straffen dan andere clubs. Nee dat is natuurlijk wel objectief. Als het om Ajax gaat komt heel anti-Ajax land in opstand om even te laten weten hoe schandalig het allemaal is.

25 september 2023 om 18:34

@alexdevidal, Bijna. Het is: "Wij zijn Ajax, wij moeten de beste zijn of lijken, anders doen we zielig."

Als je als club een statement wilt maken tegen een groepje idioten moet je gewoon, hoe pijnlijk ook, die wedstrijd tegen Feyenoord opgeven. En direct aangeven dat dit tijdens de volgende ongeregeldheden ook zal gebeuren. De clubs moeten de baas zijn.

25 september 2023 om 16:33

De KNVB moet deze regel gewoon direct aanpassen en deze tat toepassen. Wedstrijd gestaakt = 0-3 verlies.

Geen enkel.probleem mee , ajax heeft in deze niks te willen , zorg dat je baas word in eigen stadion

Ajax heeft niks te willen, zij zijn de oorzaak. Mekkeren en niet in de spiegel kijken, narcisten.

Ajax laat de afgelopen maanden wel zien hoe snel je kan afzakken als club. Eerst al de F-side die zo bang is voor de rivaal dat ze de wedstrijd saboteren, nu dit weer. Deze moet je gewoon op de kaak nemen.

Dus Ajax gaat toch indirect voor de reglementaire 3-0? Aangezien ze het dan niet binnen 72 uur kunnen inhalen die de KNVB heeft vastgesteld en zij toch echt de partij zijn die het probleem veroorzaakte.

25 september 2023 om 16:38

Die 72 uur zijn toch meer een richtlijn dan een regel of vergis ik me? Kan het namelijk nergens vinden dat dit een regel is.

25 september 2023 om 19:26

Het is geen harde regel maar wel een richtlijn die tot dusver eigenlijk bijna altijd nageleefd is. Om er nu van af te wijken omdat Ajax een voordeeltje in november wil hebben zou belachelijk zijn.

Alle aandacht hiervoor is een mooie afleiding voor Ajax om precies niets te doen met Steijn en de RvC.

Er is geen goede manier om dit op te lossen, er zal altijd minimaal 1 club gedupeerd worden met welke beslissing dan ook. Dat gezegd hebbende, vind ik dat Ajax het minste mag klagen.

Enige nederigheid zou Ajax misschien sieren.

25 september 2023 om 16:28

Laat dat 'misschien' maar weg.

Goh en nu denken ze wel opeens aan andere clubs. Ajax heeft op dit moment niets te willen en mogen blij zijn met het besluit van de KNVB wat geheel conform het regelement is.

De shitshow gaat gewoon lekker verder

Waar halen ze het gore lef vandaag zeg

Ajax is als club echt alle schaamte voorbij. Coronaregels aan de laars lappen, een drugscrimineel beschermen, een sexistische TD lang beschermen en nu dit. Echt niet te geloven.

25 september 2023 om 16:35

Overdrijven is ook een vak.

25 september 2023 om 17:32

TD zijn van Ajax is ook een vak. Feitelijk heeft Jiren gelijk. Niks aan overdreven. Snap dat het onwerkelijk klinkt.

Die zijn gewoon bang voor Feyenoord en willen vertrouwen tanken tegen Volendam

25 september 2023 om 16:40

Momenteel ben ik al blij als er een zwaarbezochten onterechte 0-0 over de streep wordt getrokken tegen Volendam.

Schaam je, je als Ajacied aan die debiele fans, komt er nu schaamte voor deze debiele beslissing van de club. Had gewoon akkoord gegaan met Feyenoord, 0-3 verlies en klaar!

Hoe kan de KNVB deze wedstrijd gewoon niet in een forfait score omzetten? Dat is toch de enige juiste reactie?

Nu willen ze per se die 30 nutteloze minuten voetbal nog laten spelen, waar niemand op zit te wachten en waarbij ze naar de leeghoofden die al deze choas veroorzaakten dan nog eens het signaal geven dat hun gedrag helemaal niet zo erg aangezien de wedstrijden toch moeten uitgespeeld worden.

Qua brevet van onvermogen kan dit toch wel tellen...

Je kan toch ook woensdag tegen Volendam spelen😛 In de middag 35 min lang alle hoeken tegen Feyenoord zien en dan in de avond tegen Volendam spelen. Zonder dollen. Als er een club is die gewoon hun mond hoort te houden dan is het Ajax nu wel. Hoe kan je nou beginnen aan een niejwe wedstrijd, als de vorige nog niet eens afgelopen is.

Ook nog het verhaal zo willen draaien dat je er zelf voordeel van hebt. Ik wist dat het een kinderachtige bende was daar (het gaat een x slecht, nou boehoe. Na de afgelopen 10.000 jaar succes), maar dit slaat echt alles.

Ajax heeft niet veel te zeggen vind ik. Volgens mij zijn zij verantwoordelijk voor wat er in het stadion gebeurd.

En voor dat Ajax fans over Fey-Ajax beginnen: Verschil zit hem wel in dat Feyenoord in ieder geval iemand het veld op stuurde om het publiek te vragen zich te gedragen, waardoor de wedstrijd gewoon uitgespeeld kon worden. Naast 3/4 van het stadion vol met netten, iets wat Ajax ook best had kunnen doen. Er was genoeg reden om dit als mogelijkheid te zien.

25 september 2023 om 16:48

Top, dus als we volgende keer iemand het veld opsturen is het goed? Bij iedere club lopen zulk soort supporters rond. Niet heilig gaan spelen nu. Ze moeten die desbetreffende supporters aanpakken en gewoon 3-0 verlies klaar. Meldplicht en door.

25 september 2023 om 18:39

Het is in ieder geval een goed begin. Ipv niks doen en dit schaamteloze tegenwerken van alle reële oplossingen voor een probleem wat jezelf hebt veroorzaakt.

Dit is begin van het einde van betaald voetbal als ik zo zie doorgaan. Maar we moeten ons bezinnen of we allemaal aan het doorslaan zijn, dat is niet nodig! Maar Ajax, Feyenoord en FC Volendam zijn nu boos op de Knvb, dat is begrijpelijk, maar ik begrijp Ajax wel dat ze meer rust nodig hebben om voor te bereiden op komende wedstrijden.

25 september 2023 om 16:46

Dan moeten ze die F-Side onder controle brengen!

25 september 2023 om 17:25

Je begrijpt ajax wel? Hoedan hun zouden zich nederig moeten opstellen na deze gebeurtenissen, en niet ook nog eens met eisen komen wat nadelig is voor andere partijen. Hoe bedoel je boter op je hoofd

Schandalig! Dat Volendam het er niet mee eens is snap ik, maar Ajax heeft hier echt geen recht van spreken. Ajax heeft besloten geen netten om het veld te zetten, ondanks dat ze een verleden hebben met vuurwerk op het veld.

Ajax zou hier nederig moeten zijn en elk besluit accepteren. En vooral blij zijn met dit besluit, het is voordelig voor hun, zij kunnen een heel nieuw plan maken en met nieuwe energie alsnog proberen een resultaat uit het vuur te slepen.

25 september 2023 om 17:08

Ja, precies wat de harde kern wou. Dus gewoon 3-0 verlies, meldplicht, netten en door.

Neem dan de 3-0 verlies! Maar nee, daar zijn ze ook niet akkoord mee. Deze hele situatie is de schuld van Ajax, maar dat lijken ze zelf niet echt in te zien.

Snap wel dat Steijn woensdag liever tegen Volendam speelt dan Feyenoord. Toch grotere kans om paar dagen extra trainer van Ajax te blijven.

Zonder dollen, ben zelf Ajax fan maar denk niet dat Ajax op dit moment in de positie is om iets te eisen.

Als je heel eerlijk bent laat de knvb dit verder escaleren. Met een reguliere 0-3 overwinning zou iedereen waarschijnlijk akkoord gegaan zijn en kan men weer verder. Maar helaas moeten ze de boel verder verkloten. Nu is ook Volendam de pineut.

Kunnen beter die vuurwerkgooiers voor de rechter trekken ipv de KNVB. Wat heeft Ajax te willen?! Dankzij die incapabelen bij hun op de tribune is deze heisa ontstaan, terwijl je dit natuurlijk wel had aan kunnen zien komen. Had dan zelf veel sterkere preventieve maatregelen genomen in plaats van vrijwilligers die criminelen van de F side laten fouilleren waardoor er alsnog tientallen vuurwerk meekrijgen.

Ajax is alle schaamte voorbij. Die hebben helemaal niets te willen. Het protest van Volendam steun ik volledig.

Dit snap ik echt niet. Het is voor Ajax toch perfect dat de wedstrijd tegen Volendam uitgesteld wordt?

Dit was pure opzet, het had zomaar 0-5 of 0-6 kunnen worden. F'noord Slot geeft aan 0-3 prima. Gewoon eindstand en door! Alhoewel omdat er pure opzet is, vindt ik punt in mindering competitie ook niet gek.

Als het even niet goed gaat met je ploeg en vuurwerk afschiet wordt in feite beloond. Weg uit de ambiance en kun je het zelfs nog rechtzetten. Kan niet waar zijn....

25 september 2023 om 16:40

Punt in mindering, dat is nog nooit gegeven en staat ook niet in de regelementen.. hoe dan??

25 september 2023 om 16:52

Klopt, maar op deze manier kun je het spel wel heel sterk manipuleren. De nieuwe inzet, wedstrijd laten staken met kans op verbetering.

Dus loopt de wedstrijd van je clubbie niet en ziet het er naar uit dat je verliest, hoppa bekers gooien, vuurwerk, alles op alles voor een staking.

Zoveel opzet in het spel om het bewust te laten staken, daar hoort een straf bij en wel punt in mindering. Valsspelen.

er is maar één grote verliezer en dat is Feyenoord

25 september 2023 om 16:31

Het lijkt toch Ajax te worden. Die maken zich echt onsterfelijk belachelijk op deze manier.

25 september 2023 om 16:32

Kinderen die van km’s ver gekomen zijn om een potje voetbal te zien. Dat zijn de verliezers. Feyenoord zeker ook. Volendam supporters waaronder weer een hele hoop kinderen. Het is te zielig voor woorden. En dan wij als volwassenen allemaal een kinderachtige mening erover hebben..

Feyenoord 3-0 winst, desnoods maken ze er 6-0 van. Supporters uitzoeken wie het was en zoveel mogelijk oppakken en door.

Wat wilt Ajax nou? Ga dan mee in het voorstel van Feyenoord om die 0-3 op te schrijven. Of accepteer het uitspelen en de consequenties die eraan vast hangen. Maar ga niet lopen te zeiken dat we het restant van de klassieker ergens in november inhalen. Totaal ongepaste houding.

Ik zie in 0-3 en woensdag gewoon tegen Volendam de beste optie. Maar als we de klassieker moeten uitspelen dan is verplaatsing van Ajax - Volendam de enige serieuze optie.

25 september 2023 om 16:29

Ajax wil de wedstrijd op een later moment uitspelen waardoor ze meer kans maken. En daarmee komen ze nou niet erg sympathiek over in deze situatie moet ik bekennen.

25 september 2023 om 16:34

En hier heeft Ajax wat mij betreft niks in te willen. Ondanks dat het puur resultaatgericht gekeken inderdaad het meest handig uitkomt. Dit moet je niet willen als club. Ik wil dit in ieder geval niet als supporter van deze club.

Je kan niet als je eigen achterban deze ellende veroorzaakt verwachten dat je favoriete optie gekozen gaat worden.

25 september 2023 om 16:44

Wat Ajax wil is media aandacht hiervoor ipv de coach/fans/rvc en een in hun ogen "makkelijke" overwinning tegen Volendam zodat de druk afneemt. Typische situatie bekeken door een ceo van een bedrijf ipv voetbalclub, damage control op volle toeren.

Wat een mafkezen daar in A'dam. Beschamend!

25 september 2023 om 16:30

Woensdag tegen Volendam door laten gaan, Klassieker uitspelen in november zonder publiek, en Ajax twee punten in mindering geven. Dat lijkt me al met al de beste oplossing.

25 september 2023 om 16:31

Je vergeet erbij te vermelden dat enkel de supporters van Ajax (en de Ajax-organisatie) debet zijn aan dit probleem en niet de fans van Feyenoord of Volendam.

Hierdoor is het logisch dat enkel zij gestraft gaan worden en niet de overige clubs.

25 september 2023 om 16:51

Ik geef dit toch ook aan? Is dit een geintje ofs. Heb ik ergens gezegd dat een Feyenoorder of Volendammer hier wat mee te maken heeft? Of was je reactie niet op mij dat kan ook?

25 september 2023 om 16:34

Eindstand 0-3 en wedstrijd uitspelen op woensdagmiddag lijken mij allebei acceptabel. Andere oplossingen benadelen Feyenoord te veel, terwijl Feyenoord sowieso al slachtoffer is van deze situatie. Jammer voor Volendam, maar ik zie niet zo goed waarom dit hen heel erg zou benadelen (het is natuurlijk wel vervelend voor ze).

25 september 2023 om 16:53

Dus omdat Feyenoord is benadeeld moet een random andere club ook benadeeld worden want Feyenoord is al benadeeld? Rare gedachten. Gewoon Ajax straffen en geen enkele wedstrijd verzetten. Volendam heeft ook supporters die vrij nemen en kaarten kopen en noem maar op. Is toch benadelen of niet?

25 september 2023 om 16:55

Geen enkele wedstrijd verzetten of uitspelen vind ik ook prima, maar het lijkt me logisch dat een wedstrijd uitspelen meer prioriteit heeft, en dat indien nodig een andere wedstrijd daarvoor verplaatst moet worden. Vervelend voor de mensen die al een kaartje hebben, maar daar zal vast wel een regeling voor getroffen kunnen worden.

25 september 2023 om 17:01

Ik zeg als Ajacied gewoon 6-0 eraf, klaar. Feyenoorders blij, Ajacieden zijn sws niet te pruimen deze dagen en hebben op het moment weinig te willen. De F side wilt juist dat die later uitgespeeld word dus die pak je daar ook mee. En Volendam is niet benadeeld.

Die relschoppers ook aanpakken en netten ophangen doet wss ook wonderen.

Dus ze willen liever 1 november tegen Feyenoord spelen? Slaat natuurlijk nergens op hoe Ajax dit beargumenteerd, voor Volendam zeker klote.

Gewoon half uur tegen Feyenoord spelen en Volendam gewoon door laten gaan. Dan stel je maar wat reserves en jeugdspelers op.

Hoe hebben ze het lef. Accepteer dan gewoon die 0-3.

Hahahhaa het ooit zo grote en machtige Ajax, doodsbang om nog 30 minuten te spelen tegen Feyenoord.

25 september 2023 om 16:59

Als ze doodsbang waren hadden ze wel dat voorstel van de reglementaire 0-3 geaccepteerd.

25 september 2023 om 17:03

Ze kiezen er moedwillig voor om geen netten op te hangen terwijl een blinde dit kon zien aankomen en weigerden gisteravond de wedstrijd uit te spelen, terwijl Feyenoord dat graag wilde. Doodsbang voor een vernedering inderdaad.

25 september 2023 om 17:40

Als Ajax niet doodsbang zou zijn hadden ze het inhaalmoment van komende woensdag meteen geaccepteerd zonder morren, met een excuses en een plan van aanpak. Ajax heeft niets meer te verliezen. Je hangt al in de touwen. Hoop op een slachting woensdag die zijn weerga niet kent.

Ik vind dat Ajax ze mond moet houden, ze kiezen er zelf voor om geen netten te plaatsen en ze weten ook in welke situatie ze zitten dat dit mogelijk ging gebeuren kon een blinden zelfs zien aankomen het is namelijk niet de eerste keer. Het afkeuren van vuurwerk gooien en dan in beroep willen gaan tegen de uitspraak het is echt tries. zoals ik in de vorige post ook al zei 2 punten in mindering of 0-5 op schrijven dan heb je de supporters die het gedaan hebben het hardst.

ajax maakt bezwaar? Dit is echt het meest ongepaste wat ik ooit gehoord heb in de Nederlandse voetballerij... Wauw, die club is echt door en door verrot.

Ik vind het vooral leuk dat de ware aard van ajax boven komt als ze een keer niet de beste zijn. Lekker makkelijk wijzen naar de 'opgefokte tokkies van Feyenoord' als Feyenoord weer eens een Klassieker kansloos verliest. Het is 1x andersom en ze laten hun ware aard zien. Het is lekker makkelijk je te gedragen als je altijd wint....

25 september 2023 om 17:17

Dan verschillen Ajax en Feyenoord dus niet zo in hun ware aard

25 september 2023 om 21:07

Heerlijk, Ajacieden die in de verschillende topics nu nog hun gram proberen te halen.

Wijze les “als je geschoren wordt moet je stilzitten”. Dat is hier vrij toepasselijk.

Ja, er gebeuren ook bij andere clubs en in andere stadions dingen die niet door de beugel kunnen. Ja, daar is ook vaak kritiek op.

Nu is Ajax even aan de beurt en flink ook. In mijn optiek terecht, zeker nu Ajax nog aan het tegenstribbelen is, terwijl ze geen poot hebben om op te staan. Alle goodwill die Ajax had/heeft zijn ze langzaam aan het verminderen.

Maar, als Ajax supporter nu naar ander clubs wijzen en andere betichten van “ja maar hunnie hebben ook ooit iets vervelends en slechts gedaan, dus wij zijn goed” is het laatste waar je aan moet beginnen.

Dus JK-Ajax, voor nu even mondje dicht en als dit een beetje is overgewaaid weer met de grote Ajax mond komen !

25 september 2023 om 21:08

Heerlijk, Ajacieden die in de verschillende topics nu nog hun gram proberen te halen.

Wijze les “als je geschoren wordt moet je stilzitten”. Dat is hier vrij toepasselijk.

Ja, er gebeuren ook bij andere clubs en in andere stadions dingen die niet door de beugel kunnen. Ja, daar is ook vaak kritiek op.

Nu is Ajax even aan de beurt en flink ook. In mijn optiek terecht, zeker nu Ajax nog aan het tegenstribbelen is, terwijl ze geen poot hebben om op te staan. Alle goodwill die Ajax had/heeft zijn ze langzaam aan het verminderen.

Maar, als Ajax supporter nu naar ander clubs wijzen en andere betichten van “ja maar hunnie hebben ook ooit iets vervelends en slechts gedaan, dus wij zijn goed” is het laatste waar je aan moet beginnen.

Dus JK-Ajax, voor nu even mondje dicht en als dit een beetje is overgewaaid weer met de grote Ajax mond komen !

25 september 2023 om 21:11

Dubbel

27 september 2023 om 09:25

De ironie, volgens mij haalt nu juist iedere Feyenoorder zijn gram omdat het eindelijk eens niet over hun eigen wantoestanden gaat. Overigens is het niet aan jou om te bepalen of iemand zijn mond dicht moet houden, rare vent.

Optie 4

Laat ze smiddags lekker tegen feyenoord spelen en savonds tegen volendam!

Dat zou nou een stunt zijn van de knvb om een fixe straf te geven na de wanorde van de supporters

Neem gewoon je verlies als Ajax zijnde en teken voor de 0-3 als eindstand. Je gaat die wedstrijd toch niet meer winnen en het is ook alleen maar vervelend voor je eigen speelschema.

Dit is toch wel het toppunt. Ajax dat juridische stappen gaat ondernemen tegen de Knvb. Als Ajax nu eerst eens begint om zijn eigen puinhoop op te ruimen. En stappen ondernemen tegen de F-Side.

Overigens verwacht ik vanuit de KNVB nog sancties richting Ajax. Een hele forse boete wegens het niet kunnen handhaven van de veiligheid voor supporters en spelers. En ook misschien wel het hele een aantal wedstrijden met een lege F-Side of leeg stadion. Als Ajax zelf geen stappen durft te ondernemen moet de KNVB het maar doen.

Triest dat Ajax zich in de slachtofferrol draait.

25 september 2023 om 18:18

Waarschijnlijk precies dezelfde straf als Groningen, de F side een wedstrijd leeg. En terecht, gelijke monniken gelijke kappen.

Waar haal je het vandaan zeg, 0,0 zelf reflectie. Zelf de plank mis slaan en dan zeuren ook

Dit Ajax en zijn bestuurders zijn helemaal de weg kwijt. Accepteer het nou en speel die wedstrijd uit of nog beter geef Feyenoord de punten en klaar. Ik snap niet waarom ze die wedstrijd tegen Volendam er niet achteraan spelen. Ajax kan nog steeds een team op de been brengen die meer waard is dan FC Volendam. Je kan dan Feyenoord in de middag spelen met deze 11 en 3 wissels en laat vervolgens de rest van de selectie zich voorbereiden voor Volendam. Ff eten op de club en gaan ! Maar als Ajax hier tegen gaat staan janken bij een rechter snap je er echt helemaal niks van!

25 september 2023 om 17:36

Ze spelen de wedstrijd tegen Volendam niet omdat dat niet kan. Er zijn minimale rusttijden opgenomen in de Fifa, UEFA en KNVB-reglementen. Twee wedstrijden of in dit geval anderhalve wedstrijd spelen is iets wat je daarom alleen bij vriendschappelijke wedstrijden in de zomer of winterstop ziet. Doordat de KNVB heeft bepaald dat de Klassieker om 14:00 uitgespeeld wordt, mag Ajax - Volendam dus niet meer plaatsvinden.

Wat mij betreft is dit een prima reactie van Ajax. Het klinkt natuurlijk gek om supporters aan te halen als gedupeerde na de ongeregeldheden van gisteren, maar we moeten niet vergeten waar het om gaat. Het is één vak dat voor problemen zorgde. De fans in de andere vakken gedroegen zich gewoon netjes. Al die Ajacieden, Feyenoorders en neutrale toeschouwers die voor de tv zaten afgelopen zondag worden hier ook de dupe van, want het gros is op een woensdagmiddag gewoon weer aan het werk.

En omdat Ajax - Volendam dus niet gespeeld mag worden woensdag, benadeel je hiermee ook de normale Ajacieden die woensdag naar het stadion zouden komen en de Volendamse uitsupporters die al plannen hebben gemaakt om naar Amsterdam te reizen.

Het enige wat mij niet duidelijk is, is welke club de vierde club is die hierdoor benadeeld wordt. Ajax, Feyenoord en Volendam zijn duidelijk, maar uit het statement van de KNVB en de reactie van Ajax blijkt niet welke andere wedstrijd(en) ook aangepast worden hierdoor.

Ajax heeft helemaal niks te eisen. Zij zijn degene die dit allemaal veroorzaakt hebben. Volendam en Feyenoord moeten hier gaan beslissen…

De vraag is vooral ook: welke halve zool beslist hierover binnen Ajax?

Die moeten ze (wie is ze nog?) linea recta buitenschoppen.

Het bestuur van Ajax zit blijkbaae gewoon op die F side het plan om te saboteren en daarna je voordeel eruit halen is heel duidelijk . Een schandalige houding die je eigenlijk alleen bij duistere riool clubs ziet.

Schandelijke en schaamteloze actie van Ajax. Zelf een probleem veroorzaken en dan dreigen met een rechtzaak. Ajax is heel diep gezonken. Als KNVB zijnde zou ik meteen reageren. Woensdag uitspelen of anders puntenaftrek en wedstrijden zonder publiek. Het moet toch niet gekker worden. Wie bedenkt zoaiets. Wat een amateurs in Amsterdam.

Wat een reacties hier allemaal zeg... De clubs Ajax kan hier niks aan doen. Dat er een paar idioten zijn die de boel moedwillig verpesten. Helaas heb je dit bij elke club.

Nu worden een hele hoop mensen de dupe hiervan. Je gaat een duel uitstellen die al lang en breed gepland staat. Nou is de wedstrijd op zich verplaatsen geen probleem.

Alleen alles eromheen is natuurlijk wel een drama. Denk aan o.a de inzet van politie, inkopen voor de catering, supporters die hun agenda vrij hebben gemaakt etc etc.

Nu hebben veel Feyenoorders een grote mond, de club doet het weer goed (eindelijk) en ze kunnen niet meer rationeel denken.

Slot is een ontzettend goede trainer, maar wel steeds meer aan het piepen. Dat Feyenoord nu meer rust had dan Ajax hoorde je hem dan weer niet over. Heel typisch, iedereen kletst alleen naar zijn eigen straatje.

En juist met dit soort gedoe (dat van die idioten) moet je met zijn allen verstandig reageren.

Daarnaast schep je nu nogal een precedent voor andere duels. Je geeft nu je macht over aan hooligans, heel goed gedaan Knvb.

25 september 2023 om 16:42

De club had genoeg kunnen doen, zoals het plaatsen van netten, betere controle en überhaupt controleren of niet al vuurwerk in het stadion lag…

Nee Ajax heeft verzaakt!

25 september 2023 om 16:42

0-3 accepteren en klaar, rot op met die arrogantie, jullie ,,supporters” verzieken toch de boel.

25 september 2023 om 17:22

@tj drijver: En wat ga je dan krijgen? Hooligans van de tegenpartij die in andere vakken gaan zitten bij de tegenstander en een bekertje of vuurwerk het veld op gaan gooien?

Overigens vindt ik dat deze raddraaiers geen supporters zijn, en we ze ook zo niet moeten noemen.

Nogmaals elke club heeft van deze mafketels die de boel verzieken. En dat zijn niet de echte supporters.

25 september 2023 om 16:45

Aldus Marcel0306 die volledig naar zn eigen straatje klets.

25 september 2023 om 17:19

@ Feye_88: wat klets ik naar mijn eigen straatje?

Dat ik aangeef dat het organisatorisch voor veel mensen een gedoe is? Ook die mensen hebben een privé en werk.

25 september 2023 om 17:35

In je overwegingen wijs je erop dat Feyenoord zeurt en stel je nogal de belangen van je eigen club voorop. Dat heet naar je eigen straatje kletsen.

De belangen van Feyenoord worden zo meer gedupeerd, maar daar hou je geen rekening mee. Want 'ajax kan er niks aan doen' (dat kunnen ze dus wel).

Je beargumenteert het uitstellen van het duel vanuit het belang van Ajax en de Ajaxsupporters. je komt met een non-argument over dat Feyenoord meer rust had, waarbij je maar niet vermeldt dat dit een situatie is die vooraf door alle clubs wordt geaccepteerd en waar echt nog nooit iemand over zeurde toen Ajax in de CL speelde en Feyenoord EL. Je moet zelfs nog even over Slot zeuren.

Het precedent dat jij voorstelt is dat de hooligans hun zin krijgen door de wedstrijd te verplaatsen naar november.

Naar je eigen straatje kletsen dus.

25 september 2023 om 16:50

“Ze kunnen niet meer rationeel denken”. Ironisch, gezien jij je emoties hier overduidelijk niet de baas bent en afgeeft op alles en iedereen binnen Feyenoord. Wat steekjes hier en daar, nog een extra voor Slot.

Marcel, piepkuiken dat je er bent. Feyenoord is in ieder opzicht benadeeld. Na het aansteker incident wilde Feyenoord de wedstrijd afmaken, iets wat de driehoek met Ajax nu niet wilde. Prima, maar dan moet je je nu ook aan het andere protocol houden.

Ajax had wat betreft risicomanagement veel meer kunnen incalculeren. Pure nalatigheid. Wat betreft je punt over de tijd tussen Europese wedstrijden en Eredivisie; hoorde je Feyenoord miepen toen Ajax CL speelde en Feyenoord op donderdag Conference of Europa League? Wat laat jij jezelf kennen zeg. Pak een tissue.

Edit: ik zie nu dat je je reactie hebt bewerkt op een aantal punten zoals de tijd tussen wedstrijden die volgens jou oneerlijk was.

25 september 2023 om 17:13

@sjempjesliek: Waar heb ik mijn reactie aangepast? Ik heb niks aangepast.

En welke emoties? Ik post regelmatig hier, niet structureel omdat ik daar geen tijd voor heb.

Maar als ik ergens tegen ben zijn het die idioten die zich supporters noemen en de boel verzieken voor iedereen.

Tegen dit soort gasten is niks te doen, helaas. Die hebben meer macht dan jij en ik denken. Schromen ook niet om mensen te bedreigen om hun zin te krijgen.

Mij persoonlijk hoor je niet piepen, anders had ik dit wel voor de wedstrijd gedaan over het stukje rust. Het is juist Slot die dit aanhaalt. Ik geef alleen aan dat hij niet zo moet piepen hierover gezien het feit dat ze aan de voorkant meer rust hadden.

25 september 2023 om 17:48

Ik zie het nu weer staan. Het gedeelte waarin je Slot verwijt het verschil in rust tussen wedstrijden niet te benoemen. Had Ajax maar CL moeten halen. Dat zijn de wetten van het Europese podium. Alsof dat enige relevantie heeft mbt het al dan niet inhalen van een wedstrijd die nooit gestaakt had hoeven worden. 1. Ajax had kunnen anticiperen ipv reageren. 2. Ajax had in overleg met de driehoek de wedstrijd een uur later kunnen uitspelen. Bij Feyenoord gingen ze na de aansteker toch ook door? Ajax wist dat het al in de touwen hing, liet zijn kop maar al te graag hangen naar de nieuwe knvb regelementen en probeert nu het vervolgprotocol te buigen. Echt lachwekkend hoe jouw club zich in dezen profileert. Ik zou mij diep schamen en Feyenoord en zijn supporters (hebben wij ineens een grote mond ja? Omdat we zeggen waar het op staat bij ongerechtigheid?) even ontzien. Als Ajacied een ander betichten van een grote mond. Je maakt het mee.

25 september 2023 om 18:55

@SjempjesLiek, Het heeft geen zin om te redeneren met zo'n overtuigd Ajax supporter als Marcel. Als Feyenoorders zou je ze eigenlijk een lesje omgaan met tegenslagen moeten geven. Dat kennen ze als godenzonen namelijk niet. Maar komende jaren kan het zomaar vaker tegenvallen voor hen. En ik vermoed dat ze niet de hele competitie kunnen saboteren. Alhoewel...

25 september 2023 om 17:41

Ik zie een heleboel kul argumenten ik wil er even een voor de gein belichten, "Dat Feyenoord nu meer rust had dan Ajax hoorde je hem dan weer niet over"Dat heeft misschien te maken met het spelen van de Champions league, en Ajax Europa league, dat is al jaren zo dat die speeldagen van deze toernooien verschillenEn als jij dat een groot nadeel/voordeel vind dit bestaat al jaren, het komt door eigen prestaties dat ze in EL voetballen en niet CL+ Dit hebben andere clubs ook, en ik het verleden Feyenoord ook vaak daar waar Ajax Champions league voetbal had

Als ajacied schaam ik me wel hoor. Soms moet je je verlies nemen ook al is dat tegen Rotterdam.

25 september 2023 om 17:05

Je moet je niet schamen tenzij je hebt meegedaan aan die rellen. Maar daar ga ik niet van uit. Er is duidelijk te zien dat heel veel Ajacieden zich nederig opstellen en het beste willen. De daders oppakken en nooit meer bij een voetbalwedstrijd laten komen.

Het is echt elke dag kermis daar in de Arena.
Denk dat ik weet waarom die boze supporters de Arena instormden.
In het bestuursgebouw bouwen ze een grote kermis op, maar ze waren niet uitgenodigd. Met Mislintat als de kop van jut, de goktent van van Halst. Pokeren op het verzetten van wedstrijden.

Het houdt niet niet niet vanz.....

Dus het kwam ajax niet eens zo heel erg slecht uit die fakkels, als de dood voor een vernedering, wat mij betreft woe plankgas erover en slachten

25 september 2023 om 17:16

Daar hoef je geen plankgas voor te geven hoor haha, gewoon komen opdraven de foutjes worden wel gemaakt

Spelen of eindstand 0-3 zo simpel is het!

Geen woorden vuil maken aan deze schandvlek van het Nederlandse voetbal.

Ajax moet juist blij zijn dat de wedstrijd tegen Volendam wordt uitgesteld. Als dat woensdag doorgaat, dan is er een aanzienlijke kans dat ze punten verspelen. Misschien dat het over een paar maanden beter gaat, en dan gemakkelijk(er) gewonnen kan worden van Volendam.

Gewoon 2 potjes as woensdag. Feyenoord als voor programma

Logische reactie. Ajax heeft zeker wat te eisen. Want ook Ajax heeft dit niet veroorzaakt. Dat hebben de zogenoemde harde kern fans van F-side gedaan.

Er is gewoon een goed alternatief, namelijk tijdens de bekerronde waar europees spelende ploegen vrij zijn de klassieker uitspelen. Nu wordt Volendam namelijk genaaid.

Zowel de klassieker uitspelen als daarna Volendam thuis kan niet. Er moet vanwege de gezondheid van de spelers namelijk 48 uur tussen wedstrijden zitten.

Niet uitspelen zou ook een schande zijn. Daarmee zeg je namelijk dat voor de klassieker andere regels gelden dan voor Groningen-Ajax, Vitesse-Sparta etc. Plus wie weet wat er nog was gebeurd. Voor hetzelfde geld verliezen de Rotterdammers het kampioenschap op 1 doelpunt, dan zullen ze wel zeggen, had hem toch maar uitgespeeld. Of Ajax was (zeer onwaarschijnlijk) toch nog teruggekomen.

25 september 2023 om 16:49

Ah juist, dus omdat Ajax ook genaaid is, worden de belangen van Feyenoord ondergeschikt gemaakt aan die van Ajax? Hoe werkt dat precies? Dan krijgen jullie hooligans precies hun zin. lekkere oplossing ja

25 september 2023 om 16:58

Dat zeg ik niet. Er is geen enkele optie waarbij Feyenoord niet genaaid wordt.

In deze zijn de belangen van alle drie de ploegen gelijk aan elkaar, want geen van de ploegen heeft dit gewild. Zo simpel is het.

De hooligans hebben hun zin al gekregen met de staking en met het directe ontslag van Mislintat.

Niet uitspelen is ook nadelig voor Feyenoord, want zoals ik al zei, voor hetzelfde geld verliezen jullie het kampioenschap op 1 goal, terwijl jullie met de dodelijke afronding van Gimenez (wat een topspits overigens) maar zo nog 0-5/0-6 hadden kunnen winnen en dan wel kampioen zouden zijn in dit verhaal.

Woensdag uitspelen is vooral voor de Feyenoordfans nadelig, want midden op de dag dus veel zullen aan het werk zijn. Maar het is vooral nadelig voor Volendam, die helemaal niks met de situatie van doen hebben, dus dat kan ook niet.

Tijdens de eerste bekerronde is een optie omdat beide ploegen europees spelen en dus vrijgesteld zijn. Hierdoor wordt er geen derde club benadeeld. En ja, dan is er een kansje dat Ajax ineens in een goede flow zit, maar heel eerlijk, zie ik dat niet zo snel gebeuren, want het is echt heel erg slecht, en dat is niet in 2 maandjes opgelost hoor.

25 september 2023 om 17:03

Geen van de ploegen heeft het gewild. Maar slechts 1 van de clubs heeft verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de spelers in het stadion. En dat was niet Volendam en ook niet Feyenoord.

25 september 2023 om 17:17

Welke zin krijgen ze precies? Ook in november gaat Ajax nooit meer terugkomen in die overige minuten.

Juist door de wedstrijd te verplaatsen tegen Volendam, waar Ajax in de huidige staat punten tegen gaat verspillen is toch in het belang voor een Feyenoord? Zie Ajax namelijk niet zo 1, 2, 3 van Volendam winnen. Die kans acht ik in november, als ze wat langer samen zijn juist groter.

25 september 2023 om 17:23

@marcel0306

F-side wilde de wedstrijd laten staken. Daarmee gaven ze een signaal af om aandacht te krijgen.

Daarnaast wordt Feyenoord genaaid omdat wij nu een halve extra wedstrijd moeten spelen en daarmee kostbare tijd op de training en ter voorbereiding van andere wedstrijden verliezen.

Als het in november wordt gespeeld, kan Ajax net vorm te pakken hebben of wellicht is Santi geblesseerd ofzo en haalt Ajax daar voordeel uit.

Ajax was klaar voor de slacht. Feyenoord speelt tegenstanders vaak kapot om dan toe te slaan. Die tactiek gaat nu niet meer door.

Ajax en de F-side hebben zo op meerdere manieren kleine voordeeltjes gehaald uit deze sabotage actie.

25 september 2023 om 16:56

Dan hadden ze maar een net voor de F-side moeten hangen. Van iedereen lijkt mij Ajax de enige verantwoordelijke voor wat er in hun stadion door hun fans wordt gedaan..

25 september 2023 om 17:00

Eens dat er een net had moeten hangen. Want je wist gewoon van tevoren dat het winnen of staken zou worden.

Als er gewoon sneller gehandeld was door de KNVB had het vanochtend of zelfs gisteravond zonder fans kunnen worden uitgespeeld.

Nu naai je er een derde club mee die er helemaal niks aan kan doen. Net zo min als jullie dat konden. Er is uiteindelijk geen enkele oplossing waarbij Feyenoord niet genaaid wordt.

25 september 2023 om 17:05

Ajax treft echt alle blaam hier. Zij laten die tokkies telkens weer in hun stadion al jaren gewoon hun gang gaan. Ajax heeft verzuimd om die gasten fatsoenlijk te controleren op vuurwerk. Dus Ajax laat het uit de hand lopen en andere clubs moeten zich dan mar schikken? Omgekeerde wereld!
Echt, ik draag Ajax best een warm hart toe, maar hier gaan ze wel heel erg ver over de grenzen van fatsoen.

25 september 2023 om 17:10

Doe even normaal en denk rationeel na. Dit soort raddraaiers zijn er bij elke club. Het gaat ook niet zo zeer om Ajax wat mij betreft, maar meer om volendam wat al helemaal niks te maken heet met deze staking, dat nu als extra club genaaid wordt. Want wat voor Feyenoord geldt, geldt natuurlijk ook voor Volendam. Feyenoord houdt ook in november die 0-3 denk ik wel vast hoor. Daar is Slot een te goede trainer voor om dat zo maar weg te geven. Volendam kan echt nog wel een stunten deze week. Als Ajax-Volendam wordt uitgesteld en ajax gaat op een of andere magische wijze toch draaien, dan is voor Volendam die kans op een stunt al veel minder.

25 september 2023 om 18:00

remco..."denk ik wel vast hoor."
Tja, dit is een ijzersterk argument.
Er moet natuurlijk gewoon een manier verzonnen worden om zoveel mogelijk nadeel op ajax af te schuiven. Ze hadden gisteren (na ontruiming) of vandaag uit moeten spelen, en woensdag tegen volendam zoals gepland. Simpel.

25 september 2023 om 19:20

Eens dat het gewoon vanochtend had moeten worden uitgespeeld. Maar Volendam mag niet een extra gedupeerde worden van eens stelletje randdebielen

Triest. Verloren heb je toch al en het uit mogen spelen is al een soort cadeautje, alhoewel je toch nog verder onderuit zal gaan. Nu moet het begin november, zodat er tijd is voor Ajax om zich te herpakken. Houd toch oo zeg. Volgens Steijn was het gisteren toch helemaal niet zo slecht? Laat het dan woensdag maar zien.

De wedstrijd in november laten uitspelen tegen Feyenoord is alleen maar in het voordeel van Ajax en dus winnen de supporters die de wedstrijd verziekt hebben. Regelementair verlies is dan het enige alternatief en het zou nog terecht zijn om dat een 0 - 6 te maken.

25 september 2023 om 17:14

Natuurlijk zou het niet terecht zijn om drie doelpunten erbij te verzinnen. Wat moeten de andere clubs als psv en az dan vinden die meestrijden om het kampioenschap ? Ik lees echt de meest rare dingen hier haha

25 september 2023 om 17:55

JK-Ajax ik heb wel eens vaker gehoord dat bepaalde wedstrijden afgedaan worden met een reglementaire 3-0. Dus op zich kunnen er in bepaalde situaties wel gewoon doelpunten bij "verzonnen" worden.

25 september 2023 om 18:56

Dat staat dan in het reglement waar iedereen akkoord mee is gegaan. Dat is anders dan er nu goals bij moffelen.

Wow, wat een afgang zeg. Dan laat je je als topclub wel erg kennen. Zeer ongepast, Ajax zou er beter aan doen om even stil te zitten tijdens deze scheerbeurt. Hoewel het weggooien van het laatste beetje opgebouwde respect voor de prestaties helemaal past in de huidige tendens.

niet mee eens ??? heel makkelijk direct omzetten in een 0-5 overwinning voor feijenoord en Ajax 3 punten in mindering plus 5 wedstrijden zonder publiek

25 september 2023 om 17:06

Hahaha goeie grap.

Nu serieus je kan niet zomaar 2 doelpunten erbij toveren, zal psv of miss twente/AZ vast fijn vinden wanneer ze op 2 verzonnen goals straks hun plaats verliezen.

3 punten mindering? Kunnen we dan ook Feyenoord uit de beker gooien voor dit seizoen vanwege het incident tegen ajax?

Zonder publiek zal vast gebeuren maarja.. Ook vrij lullig om al die goeie supporters te benadelen vanwege de idioten in de F side.

Het voorstel van Feyenoord was geloof ik 0-3 en klaar zou ik als ajax zijnde accepteren en door maargoed KNVB komt weer met hun vage regelementen

25 september 2023 om 18:20

Ja het is Ajax dus dan verzinnen we nieuwe regels!

Ze zijn helemaal gestoord geworden daarzo. Dan wordt er nog begrijpelijk gereageerd over dat andere clubs de dupe worden. Serieus? Iedereen is de dupe. Volendam moet nog gespeeld worden..enige common sense en simpel fatsoen zou wel op zijn plaats zijn..wat is dit lachwekkend.Feyenoord hoeft niet per se uit te spelen. Tis dit of 3 - 0. Own it.

Ik stel voor om deze wedstrijd ergens in mei nog eens in te halen. Aangezien de voorwaarden gelijk moeten blijven zal Steijn tot die tijd ook trainer moeten blijven bij Ajax. Dat is de enige manier waarop het leed van Feyenoord nog enigszins verzacht kan worden. Dan hebben we in ieder geval nog de komende 20 wedstrijden plezier van Ajax.

Best bijzonder eigenlijk dat we ook nog geen statement hebben gezien met excuses naar Feyenoord. Tijdens de beker stond heel de wereld in brand. Heel de wereld vond er wat van en Feyenoord werd de vernieling in gepraat. Dat terwijl een paar jaar terug Berghuis nog werd bekogeld & geraakt tijdens Ajax - Feyenoord, toen nog als Feyenoord speler. Dat waren nog acties van een individu, nu hebben we te maken met een heel vak aan raddraaiers.

Nu zien we supporters die een wedstrijd bewust saboteren omdat ze verliezen en ze hebben nog het lef om juridische stappen te nemen tegen een besluit wat al enorm in hun voordeel is? Ajax zou punten in mindering moeten krijgen voor nalatigheid. Dan kan je wel wijzen naar KKD wedstrijden, maar dit is de grootste wedstrijd in de hoogste divisie. De belangen liggen hier wel wat anders, zeker aangezien Feyenoord Champions League speelt.

Ajax gewoon aanstaande woensdag eerst de wedstrijd tegen Volendam normaal laten spelen en aansluitend direct na affluiten van de wedstrijd 5 minuten pauze en vervolgens de laatste 35 minuten tegen Feyenoord uitspelen.. ze hebben nog 3 wissels over en 5 of zo tegen Volendam tegoed om te wisselen dus kunnen nagenoeg hele team wisselen.. dit is eerlijk zonder.comoetitie vervalsing en de.dader wordt gestraft.. f-side is.ajax en dus laat Ajax het voelen .. misschien een ideetje om dit.soort.randdebielen een levenslang stadionverbod te geven als.club?? Misschien ook een idee voor de vak S idioten en ale andere tuig die het verpest ???? Niet meer welkom heet dat

Ajax wil gewoon thuis tegen Volendam spelen om de crisis enigszins te blussen. Als je dit woensdag uitspeelt zal het zomaar 1-6 kunnen worden.

Ze hopen gewoon dat in november het elftal beter staat en dan de schade beperkt blijft.

Wel grappig dat Ajax over competitievervalsing begint terwijl 4 jaar geleden voortdurend wedstrijden werden verplaatst ten faveure van hun CL campagne. Toen hoorde je ze ook niet.

Gewoon om 18 uur de wedstrijd tegen Feyenoord zonder publiek uitspelen en om 21 uur met publiek aantreden tegen Volendam.

Ajax durft nog eisen te stellen? Wat een jokers daar zeg. Je mag blij zijn dat ze nog de optie krijgen om de wedstrijd uit te spelen. Feyenoord is gedupeerd zonder er zelf invloed op te kunnen uitoefenen. Dit is voor Feyenoord, het slachtoffer nog een enigszins acceptabel besluit. Wat wil ajax dan? In November voetballen wanneer ze het weer op de rit hebben, Feyenoord wellicht blessures heeft, in mindere vorm en het ineens een spannende 2e helft kan worden? Echt, schaam je kapot.

Mag ook verwachten dat het hiermee nog niet af is gedaan en ajax nog wel een fikse schorsing erbij krijgt.

25 september 2023 om 17:56

Ajax staat gewoon in haar recht. Zij hebben het minste recht van spreken, maar Ajax, Feyenoord, Volendam en alle normale fans worden hierdoor gedupeerd. Daar mag echt wel wat van gezegd worden.

25 september 2023 om 18:43

Ajax gedupeerd? Waarin worden zij gedupeerd? Zijn zij het slachtoffer? Lol.

Zo en nu kijken of de Knvb/ajax ook hun eigen supporters durven te straffen.

Wat een enorm risicovol besluit neemt de KNVB hier!
Stel dat Ajax een resultaat haalt, 3-3 of 4-3, tegen alle verwachtingen in, dan zijn de rapen echt gaar en kun je de competitie wel beeindigen. Dan heb je een situatie die onhoudbaar is.

De KNVB is de regie nu volledig kwijt.
0-3 als eindstand opgeven had een paar dagen gemor betekend, en dan was het voorbij geweest.

Je mag hopen dat Feyenoord inderdaad 0-5 wint, dat is voor de Knvb(!) het beste scenario nu.

25 september 2023 om 17:14

Als je 0-3 als uitslag hanteert, dan schep je ook een enorm precedent voor komende wedstrijden.

Staat je club voor, zorg er dan voor dat het gestaakt wordt dan is de buit binnen.

25 september 2023 om 19:12

Denk dat bij voorstaan zorgen voor een staking niet slim is, want dan kan je juist de 'boeteclausule' van een 0-3 verlies gaan toepassen als Knvb.

In dit geval echter was 0-3 eindstand en punten in mindering voor Ajax waarschijnlijk het beste geweest, of vlak voor Ajax-Volendam nog Ajax-Feyenoord uitspelen zodat Ajax qua intensiteit niet er even vol op in kan gaan zonder groot risico.

Ajax moet gewoon verstek laten gaan tegen Feyenoord en zo hun eigen relschoppers hiervan de schuld geven!
Dus tegen de KNVB zeggen dat Feyenoord de 3 punten krijgt en Feyenoord nog een doelpunt extra laten bijschrijven en dan gewoon tegen Volendam de wedstrijd spelen.
Dan vanaf morgen beginnen met netten te plaatsen in het stadion op de plekken waar gegooid wordt. Extra camera’s en zware jongens in het publiek die niet bang zijn om die relschoppers direct te hoeken bij overtredingen in die orde als gisteren.
Tijd voor serieuze aanpak!

Gewoon beide spelen woensdag, met de reserves tegen Feyenoord, die heb je toch al verloren en gewoon s avonds tegen Volendam.

25 september 2023 om 16:58

Ze moeten aantreden met dezelfde spelers die in de gestaakte wedstrijd op het veld stonden, maar ze kunnen natuurlijk wel de reserves opstellen tegen Volendam.

Ajax maakt zich nog kleiner dan dat ze momenteel al zijn. Losers

"niet alleen de clubs maar ook de supporters zijn hier de dupe van"

Als er een moment is om even niet de supporters te noemen, is dit het wel, Ajax. Wat een schandalige statement weer

Niet alleen de clubs maar ook de supporters zijn hier de dupe van.....

Die zijn de dupe van de gecoordineerde actie van de 'supporters' die zich zo misdragen hebben en bewust voor een staking van de wedstrijd gezorgd hebben. Dan kun je wel naar de KNVB gaan wijzen maar die komen ook in deze situatie door deze actie. De enige die zich hier benadeeld zouden moeten voelen (naast de goedwillende supporters) zijn Volendam en Feyenoord maar Ajax moet toch eerst een naar haar eigen supporters en de organisatie rondom de wedstrijd gaan kijken en zich afvragen hoe dit in hemelsnaam heeft kunnen gebeuren

Vind ik ook. Misschien was het beter geweest om gisteren om 7 uur achter gesloten deuren de laatste minuten uit te spelen. Ik geloof dat het toen alweer redelijk rustig en hanteerbaar was in en rond het stadion. Maar ik kan goed begrijpen dat spelers er dan geen zin in hebben

Ajax zou eigenlijk direct na de wedstrijd tegen Volendam al moeten aantreden tegen Feyenoord. Dan hebben ze tenminste dezelfde minuten in de benen als afgelopen zondag. Gaat ook meteen dat enorme voordeel weg van hun van de frisse benen, dat alleen al is competitievervalsing.

Nu kunnen wij een storm verwachten van 30 minuten lang waarbij Ajax maximaal alles kan geven terwijl ze al aan het wankelen en leeg waren op zondag. Stel je voor dat ze door die staking dan nog tot resultaat komen tegen Feyenoord. Ik durf niet in te staan voor de consequenties van een eventuele 3-3 of 4-3.

Ajax zou eigenlijk de eer aan zichzelf moeten houden en de KNVB verzoeken 0-3 als eindstand te noteren. Dan heeft Feyenoord haar (terechte) overwinning, kan Ajax gewoon tegen Volendam spelen en hoeft het speelschema niet volledig op de schop voor 35 minuten voetbal.

Ajax wil al hun komende duels ná de winterstop spelen..

Ik denk dat ajax gewoon heel stilletjes in een hoekje moet gaan zitten en zijn mond moet houden.
Die hebben weinig inspraak on deze lijkt me.

Je dupeert hiermee heel veel supporters, van Ajax, maar ook van Volendam. Alles is al geregeld voor een avondwedstrijd, ook dat moet opnieuw. In de jaarplanning zit een gat in november bij Feyenoord en Ajax. Zo doe je zo min mogelijk supporters pijn. Pas als de meldplicht geregeld is, kunnen we de daders individueel straffen. Verder zal Ajax echt wel netten ophangen bij de F-Side. In deze zaak doe je het nooit goed.

25 september 2023 om 17:19

Maar dan benadeel je het slachtoffer (Feyenoord) voor de wandaden die Ajax supporters plegen. Dat is de wereld op z’n kop

Wedstrijd uitspelen en een 0-3 reglementaire nederlaag tegen Volendam.
Of 0-3 Nederlaag laten staan tegen Feyenoord en de wedstrijd tegen Volendam spelen zonder F-side. Hmm laat F-side maar de komende 4 thuiswedstrijden weg.

Nogmaals, stel Feyenoord - GA Eagles uit naar zondag of maandag, laat Ajax - Volendam gewoon doorgaan, en speel het restant van Ajax - Feyenoord op donderdag. Met een Ajax dus dat, net als zondag bij staking, moe is.

25 september 2023 om 17:13

denk dat we ook tegen atletico moeten na GAE, of verplaatsen we die ook gewoon? 😄

25 september 2023 om 17:40

O ja, even vergeten. Dan ben ik voor een reglementaire overwinning voor Feyenoord, met een extra doelpunt voor iedere op het veld gegooide vuurpijl....

Niet spelen: 3 - 0 verlies. Daarnaast 12 punten aftrek en dit seizoen geen publiek bij thuiswedstrijden. Op naar 50.000 stemmen.

Enige juiste beslissing van de KNVB zou zijn om de 3 punten aan Feyenoord te geven en niet anderen ook nog te benadelen.

Zowel Ajax als de KNVB zetten zichzelf compleet voor l*l. Dit is geen oplossing, maar totale competitievervalsing. Zet de uitslag vast op 0-3 of desnoods 0-5 ofzo. Je betrekt als KNVB zijnde ook nog Volendam erbij. Hoe dom kan je zijn. Het restant uitspelen heeft enkel voordelen voor Ajax. Zij kunnen nu 30 minuten alles geven, terwijl de kans groot was dat Feyenoord er nog 2 of 3 bij zou prikken. Een reglementaire overwinning of de wedstrijd niet uit laten spelen is het minst oneerlijk, dus doe dat dan ook gewoon. Dat Ajax de wedstrijd wil uitspelen snap ik wel, zij hebben er alleen voordeel mee. Volendam moet ook gewoon naar de rechter stappen, want dit besluit slaat helemaal nergens op.

Ajax mag ook wel punten aftrek krijgen voor het feit dat ze niet bereid waren om netten op te hangen, terwijl ze van de risico's op de hoogte waren. Het huidige bestuur helpt de club naar de klote.

Ajax zou zich beter hierin kunnen schikken. De andere optie is volgens mij een 0-3 nederlaag en woensdag tegen Volendam spelen. Dan lijkt me dit voor hen de betere oplossing

Ze hadden die wedstrijd gisteren uit moeten spelen. Je weet van tevoren dat de kans groot is dat er rotzooi komt. Maak dan afspraken dat er sowieso die dag 90 minuten uitgespeeld wordt.

Nu is er geen oplossing meer waar geen nadelen aan kleven.

Hoe bestuurlijk kun je dwalen, eerst geef je de doorgesnoven nepsupporters hun zin door de TD op non actief te zetten. En nu wil je nog als club voordeel halen uit de gestaakte wedstrijd, dit is de wereld op zijn kop. Je zou bijna zeggen dat het een doorgestoken spel is. Wij zitten in een crisis, draaien niet het zou ons goed uitkomen dat de wedstrijd in November uitgespeeld word.

Ik snap (een beetje) dat Volendam boos is. Maar waarom is Ajax boos? Is toch beter dan reglementaire nederlaag of minder dan 48 rust. Volgens de regels wordt binnen 72 uur de wedstrijd voortgezet dus KNVB had niet veel keus. Maar ook al zouden Volendam laten staan op woensdag en dan over paar weken Feyenoord uitspelen. Is dat veel beter? En wat als wedstrijd van Volendam ook wordt ontregeld?

25 september 2023 om 17:28

Als Ajax supporter die woensdagavond in zijn agenda heeft staan voor een pot tegen Volendam is dit toch vervelend

En als Volendam supporter die de wedstrijd gaat bezoeken ook.

25 september 2023 om 18:06

Erg vervelend allemaal. Maar ik snap deze houding niet zo. Wat wil je dan doen over een maand nog die wedstrijd uitspelen, dat is natuurlijk ook belachelijk. Mij lijkt het niet zo raar dat ze de wedstrijd met Volendam dan uitstellen, de enige andere optie is de wedstrijd aan Feyenoord geven. Maar ik begrijp ook wel dat, dat geen optie is want dan kunnen de supporters gewoon teveel invloed uitoefenen.

Uiteindelijk is dit Ajax zijn probleem en dat wat mensen dan niet naar de wedstrijd kunnen is hartstikke vervelend maar naar mijn mening geen big deal, dit is toch echt de schuld van de eigen supporters.

25 september 2023 om 19:07

Men had gewoon moeten zeggen 's middags Ajax-Feyenoord zonder publiek uitspelen met een verbod voor iedereen in een straal van 50 meter om de Arena heen uitgezonderd spelers, technische staf en andere noodzakelijke medewerkers van beide clubs. En dan 's avonds Ajax-Volendam.

De gevolgen moeten voor Ajax zijn, niet voor anderen.

Ah joh ajax, maakt het uit, jullie hebben tenslotte wel even de cl halve finale gehaald in 2019! Misschien dat nog even extra uitmelken?

Deze club is letterlijk alle schaamte voorbij. Van het bayern van de eredivisie (qua geweldig beleid) naar het lachertje van de eredivisie in heel korte tijd. Echt bizar dit.

Waar hebben we het nu over?
Zou volendam snappen, die willen nu juist spelen!
Ajax had de eer aan zichzelf moeten houden.
Feyenoord zit hier ook niet op te wachten
Maar goed, dan maar voor half uurtje terugkomen.
Ben benieuwd of volendam door gaat met protest

Niet komen opdagen en je 0-3 verlies pakken lijkt mij voor alle partijen beste optie.
Aan alle kanten was er voordeel voor Ajax. Door slechte beveiliging en eigen sores stel je je gewoon nederig op lijkt mij.

Laten we eerlijk zijn, Ajax mag in zijn handen knijpen met deze uitspraak. Hoe ze nu spelen zou Volendam ook een uitdaging zijn. Liever dat ze nu een wedstrijd spelen die toch al verloren is( want in november gaat Ajax echt geen 3 doelpunten goed maken) wellicht dat ze dan tegen die tijd wel kunnen winnen van kleine teams

Ajax past nederigheid , elke straf accepteren .
Wel heel hypocriet vooral van Feyenoord supporters om nu zo’n grote mond te hebben .
Weinig historische besef , de harde kern van Feyenoord heeft al zo vaak misdragen . Behalve de aansteker hebben we natuurlijk ook Rome gehad enz. enz.

Grootste risico is dat het in de 40 resterende minuten nog 3-3 of meer voor Ajax wordt… Dan loont het dus om wedstrijden te laten staken, te bizar dit.

Complete schaamteloosheid gewoon! Ongelofelijk wat een misselijke club is dat ajax toch. In werkelijkwaar alle gelederen van de club.

Ajax word steeds zieliger, misschien zaten ze wel in de app groep van de f side ook.

Hier wordt Volendam toch wel een oor aangenaaid lijkt me. Nu maken ze nog kans op punten tegen Ajax. Over een paar weken staat de ploeg, waarschijnlijk met een andere trainer, er toch anders voor. Maar ja, kleine clubs hebben bij de KNAB toch geen waarde.

Nou ik denk dat ajax als volgende redeneert, beter zes waarschijnlijke punten tegen volendam en rkc en dan de wedstrijden van az en psv dan maar drie punten en dan die beide wedstrijden ingaan

De supporters zijn hier de dupe van???? Nou mag het?? Schande dat ze dat ze dat zelfs in de mond durfen te nemen.

Als ik veel reacties hier goed lees, heeft de club Ajax het vuurwerk op het veld gegooid. Dus heeft de club Feyenoord de batterij op het hoofd van Klaassen gegooid, heeft de club PSV de keeper van Sevilla aangevallen, heeft de club fc Groningen..........
Ik dacht gelezen te hebben in die gevallen dat het maar 1 persoon/een paar personen het hadden gedaan.
Waarom niet in het geval van gisteren? Of hebben die 45.000 toeschouwers samen die 3 stukken vuurwerk en 1 plastic glas op het veld gegooid?

De enige oplossing waar iedereen vrede mee zou hebben is een 0-6 overwinning voor Feyenoord. Feyenoord en Volendam blij, en Ajax heeft niks te willen in deze. Ajax had dit beter moeten inschatten en een paar vakken leeg moeten laten

25 september 2023 om 19:03

Zal Psv heel tevreden mee zijn inderdaad, stel je voor dat ze op 1 goal naast het kampioenschap grijpen.

25 september 2023 om 19:16

Sinds wanneer boeit het belang van PSV jullie als Ajax (supporters)? Precies niet, maar net als het bestuur en hooligans zijn jullie alle schaamte voorbij. Krampachtig op kleine belachelijke voorstellen reageren om maar het grotere geheel te verbloemen: door de rivaal in eigen huis voetballend volledig en met speels gemak afgetroefd. En daarnaast zonder gêne de boel gesaboteerd als een klein kind dat z'n snoepje niet krijgt.

Het is toch prachtig dat Ajacieden zo bang zijn voor ons dat ze overgaan tot dit soort acties? Eerst gisteren moedwillig saboteren vanwege de angst op een flink pak slaag. Nu weer juridische stappen om de wedstrijd zo ver mogelijk uit te stellen, en waarom? Uit angst voor Feyenoord. Sorry Amsterdammers, maar het wordt woensdag nog een keer bukken voor Gimenez.

2 wedstrijden op 1 dag mag niet, maar afgelopen weekend is de wedstrijd ook 2 keer tussentijds gestaakt.

Ik snap alleen Ajax houding niet helemaal. Ze mogen blij zijn dat dit de uitkomst was van de knvb. Van mij mogen de punten naar Feyenoord en Ajax een half jaar zonder harde kern spelen

Dit is een veel groter probleem dan alleen Ajax zelf. Je ziet het hier tegenwoordig overal gebeuren. Voetbal kijken in Nederland wordt steeds een vervelendere aangelegenheid. Overal rotte appels. Dat klopt, maar dit is toch wel een een grote bende in dit land omtrend voetbal. Volwassen mannen met dit gedrag. Om te kotsen. Ik kan het me niet voorstellen. Op een plein en yelletje van Ajax roepen tegen agenten. Echt niet te harden dit gedrag.

Stil in een hoekje gaan zitten en beslissingen overlaten aan anderen.
Hebben geen enkel recht van spreken in dit geval

Ongelofelijk dom van mijn clubje, waarbij ik een steeds grootere afstand voel.
Direct accepteren of een 3-0 nederlaag accepteren. Draad oppakken en uitspelen die pot.

Gifbeker moet leeg, dan weer doorpakken. Graag de F-side leeg en daar voorlopig ook geen aandacht meer aan geven, dus bij andere vakken juichen en geen sfeeracties meer.

Focus op ons eigen spel, verder niks a.u.b.

Elk besluit is competitie vervalsing. Dit besluit is het slechtste besluit dat de KNVB kon nemen. Als statement zouden beide teams op het veld moeten gaan zitten rondom die twee jonge terminale k***patiënten die de laatste levensvreugde is ontnomen door het afval van onze maatschappij dat de wedstrijd verziekt. Video van maken en de hele wereld rondsturen

Een beetje nederigheid zou Ajax nu sieren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren