Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax maakt Speler én Talent van het Jaar bekend: ‘Eigenlijk een soort droom’

Laatste update:

Steven Berghuis is bij Ajax verkozen tot Speler van het Jaar van het seizoen 2022/23. De aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller volgt daarmee de Argentijn Lisandro Martínez op. Kenneth Taylor werd daarnaast door de technische staf uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Beide spelers kregen hun individuele prijs door John Heitinga uitgereikt op sportcomplex De Toekomst.

Berghuis kwam dit seizoen tot 42 officiële wedstrijden voor de hoofdmacht van Ajax. Hierin was hij goed voor elf goals en evenzoveel assists. Dennis Bergkamp won in 1993 de eerste editie. Met zijn uitverkiezing als Speler van het Jaar treedt Berghuis in de voetsporen van grote namen als Jari Litmanen, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Hakim Ziyech.

“Een individuele prijs is voor mezelf mooi natuurlijk”, laat Berghuis weten op de clubsite. “Ajax is een grote club met veel goede spelers. Ik ben gekozen door de fans, zij waarderen dus mijn spel. Als ik terugkijk op mijn seizoen, heb ik individueel voornamelijk voor de winterstop een goede periode gehad. Na de winterstop had ik ook een fase dat het iets minder ging, dat was een periode dat ik weer veel als rechtsbuiten speelde."

Taylor volgt met zijn uitverkiezing Jurriën Timber op. De verdediger werd in 2022 door de toenmalige staf uitgekozen als Talent van het Jaar. Taylor kwam dit seizoen 44 keer in actie en scoorde negen keer. “Dit is echt mooi. Ik speel nu al elf of twaalf jaar bij Ajax”, geeft Taylor in een reactie aan. “Dit is eigenlijk wel een soort droom. Het is echt een heel leerzaam jaar geweest, zowel mentaal als op voetbalgebied. Soms speelde ik goed, soms slecht. Uiteindelijk moet ik wel een vast patroon zien te vinden, zodat ik elke wedstrijd heel belangrijk kan zijn.”

Als team werd het voor Ajax een seizoen om snel te vergeten. De Amsterdammers wonnen geen enkele prijs. Dat is voor het eerst sinds het seizoen 2017/18. In de Eredivisie eindigde Ajax op een teleurstellende derde plaats, waardoor het komend seizoen is veroordeeld tot het spelen van de laatste voorronde van de Europa League. De finale van de TOTO KNVB Beker werd vorige maand na strafschoppen verloren van PSV, terwijl de club in februari al Europees werd uitgeschakeld door 1. FC Union Berlin. Over twee duels verloor Ajax in de tussenronde van de Europa League met 3-1.

Speler van het Jaar in de afgelopen vijf seizoenen
2022: Lisandro Martínez
2021: Dusan Tadic
2020: Hakim Ziyech
2019: Hakim Ziyech
2018: Hakim Ziyech

Talent van het Jaar in de afgelopen vijf seizoenen
2022: Jurriën Timber
2021: Ryan Gravenberch
2020: Sergiño Dest
2019: Noussair Mazraoui
2018: Matthijs de Ligt

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

ReactiesTaylor…. Omdat je verder niemand anders hebt. Verder geen enkele reden om hem te verkiezen. Belachelijke keuze

2 juni 2023 om 16:36

Hato en Brobbey had ik hem nog eerder gegeven.

2 juni 2023 om 16:44

Hato zeker! Wellicht dat die rechtse directe van Berghuis de door”slag”😉 heeft gegeven?

2 juni 2023 om 16:48

Hato na een paar basisplekken aan het einde van het seizoen zou ook belachelijk zijn. Brobbey eigenlijk ook na toch een dramatisch seizoen voor hem. Taylor heeft in ieder geval zijn minuten gemaakt. Het is inderdaad puur omdat er geen beter optie is.

2 juni 2023 om 16:57

Op deze uitslag is snel een klap gegeven 😏

2 juni 2023 om 19:24

g/a 13/3 in 32 wedstrijden, waarvan velen als invaller. Als je dat een dramatisch seizoen noemt, dan schat je Brobbey zeer hoog in en moest hij eigenlijk winnen.

2 juni 2023 om 19:51

Hato zit er pas net. Die kun je moeilijk talent van het jaar maken op basis van nog geen 700 speelminuten. Brobbey had er het meeste recht op gehad.

2 juni 2023 om 16:38

Snap hier ook helemaal niks van haha, je hebt toch gewoon een Hato die grote stappen heeft gemaakt en prima wedstrijden heeft gespeeld en een Alvarez die de laatste paar maanden als een rots in de branding stond…

2 juni 2023 om 16:38

De uitslag van deze verkiezing is het seizoen van ajax in een notendop: niet goed. En als Taylor je grootste talent is dan mag je vrezen voor de toekomst.

2 juni 2023 om 16:49

Helemaal mee eens. Taylor mag per direct verkocht worden aan de club waar Schreuder trainer is want die wilde hem graag hebben. Ik zie er helemaal niets in. Typerend was de breedtebal tegen Twente na rust waar gelijk uit werd gescoord. Dan kan en mag dit niet je talent van het jaar zijn. Dat is dan Hato. Berghuis was de eerste helft van het seizoen nog goed, maar is in de tweede helft volledig weggezakt. Krijgt het voordeel van de twijfel maar zal zich toch behoorlijk moeten herpakken wil hij weer een voldoende krijgen. Feitelijk is Tadic de speler van het seizoen: meeste goals en assits, maar ook die speelde een dramatisch seizoen ten opzichte van eerdere jaren. Dus we zijn heeeeeel diep gezakt. Heeft Mislintat goed gezien.

2 juni 2023 om 16:49

Sorry maar je kan Hato toch niet die award geven na 6 potjes te hebben gespeeld? Taylor heeft wel gewoon 29 wedstrijden gespeeld ,8 doelpunten gemaakt en 3 asissts gegeven in de Eredivisie dit seizoen.

2 juni 2023 om 17:35

Wooptie f*cking doo.. dan maar geen award want taylor verdient hem zeker niet

2 juni 2023 om 17:07

Je kiest toch altijd iemand omdat er geen betere optie is? Vind dat men veels te kritisch is op Taylor in zijn eerste seizoen als basisspeler. Ipv opgevangen worden in een draaiend elftal wordt hij vaak ‘kind vd rekening’ als het slecht draait. Als Taylor nog een of twee stapjes kan zetten wordt dit een waardevolle speler voor ons: tweebenig, goede pass, komt in de zestien en scoort zo nu en dan.

2 juni 2023 om 17:12

Wie had je dan gekozen? Hato speelt te kort mee en Brobbey vind ik nog minder gebracht hebben. Nu vind ik alles erg lastig te beoordelen. Ik vind dat je in een seizoen als deze, de jonge talenten eigenlijk niets echt kwalijk kan nemen. Taylor was de enige op het veld die met een pass een linie kon overslaan.

2 juni 2023 om 17:31

Alleen deed ie dat nooit, Brobbey heeft er in die minuten die hij heeft gemaakt toch nog aardig wat goals gemaakt en die is gewoon verkloot door die Schreuder.
Taylor vond ik dit seizoen echt heel erg drama, dat waren de meesten maar hij deed echt alles fout
Maar goed in zo'n jaar wil je niet eens talent van het jaar worden/zijn

2 juni 2023 om 18:05

Dat deed hij zeker wel eens. En dat hij alles fout deed is helemaal niet zo. Wat kan er goed overdreven worden.

2 juni 2023 om 19:15

@afca74: misschien een bril kopen, je conclusies kloppen niet.

2 juni 2023 om 18:06

Hoe is het een belachelijke keuze als Rensch nog slechter was, Hato zo’n 5 basisplaatsen heeft gehad (en de rest als invaller) en Brobbey een vergelijkbaar wisselvallig seizoen heeft gedraaid? Er was simpelweg geen betere optie.

2 juni 2023 om 18:59

Ik zou eerder tadic of alvarez noemen en brobbey ipv taylor

2 juni 2023 om 19:14

Brobbey of Taylor is toch weinig verschil dit seizoen?

2 juni 2023 om 20:29

Ik vond Taylor niet de minste het afgelopen jaar.
Dit was pas zijn eerste seizoen als basis speler. Je kan een jong talent die net een jaar in het eerste staat moeilijk het slechte seizoen aanrekenen. Daarvoor denk ik toch eerder aan oudere spelers als Bergwijn, Wijndal, Bassey, Klaassen en Tadic die een slecht seizoen hebben gespeeld.
Statistisch deed Taylor het op die plek niet eens onaardig. Hij heeft net zo veel goals en assists als Kokcu op dezelde positie, per minuut doet Taylor het zelfs iets beter en dan ook nog eens in een slecht draaiend team.
Ik geloof niet dat Taylor ooit de wereld top gaat halen, maar met een goede trainer en in een goed draaiend team denk ik dat hij zich net zo kan ontwikkelen als Kokcu in de afgelopen 2 jaar en daarna een vergelijkbare stap kan maken

Taylor talent van het jaar.. jeetje wat zijn we ver afgezakt als dit soort modale spelers als groot talent worden gezien, die gaat onder een andere trainer gewoon het hele seizoen banken.

Berghuis speler van het jaar, maar heeft eigenlijk sinds de winterstop geen bal meer goed geraakt en dat akkefietje bij Twente helpt dan ook niet echt.

2 juni 2023 om 16:40

Het wachten is op Alfreds Coach van het Jaar award.

2 juni 2023 om 19:26

Zou me oprecht niets verbazen als Alfred zichzelf niveau Pep, Ancelotti inschat.

Ocampos speler van het jaar minste fout gedaan van iedereen en talent van het jaar Hato.

2 juni 2023 om 18:46

Beter zelfs, die heeft als enige een prijs gepakt.

2 juni 2023 om 19:12

Nou, die 20 minuten waren niet best van Ocampos. Wat mij betreft waren Alvarez en Hato de winnaars.

Dit bevestigd nog maar is wat een drama het dit jaar is geweest.

2 juni 2023 om 20:35

Je had die prijzen dit jaar beter niet uit kunnen reiken.

Taylor, pfff wat een armoe… naja het is even niet anders, hopen dat het de aankomende jaren weer wat sterker wordt

Ik snap echt niet wat ze in Taylor zien.

2 juni 2023 om 18:55

De hele linker kant was niet goed met de wijntjes had je geen voetbal geen rug dekking geen speler die goed een gat in liep wilde alleen een bal in zijn voeten liep dan naar binnen toe en verpruste de zoveelste bal. De wijntjes de grootste miskleunen van het jaar. Een linkerkant kun hé niet in je 1tje bespelen.

Berghuis en Taylor hahahaha. Verslikte me even in mijn water. "Speler" vh jaar is toch wel het Ajax publiek dat na mijn wetens Ajax is blijven steunen met dit dramatische elftal van ze.

Hoe serieus moet ik die technische staf nog nemen.....hahahahaha Taylor!
Op je peak moet je stoppen zeggen ze wel eens. Nou Taylor, dit is je moment. Maar lijkt me dat dit absoluut Hato is.

Berghuis om de vuistslag? Speelde de eerste helft goed, maar na de winterstop ook minder.

2 juni 2023 om 17:02

Hato na 6 wedstrijden kan je toch niet mee aankomen? Vind persoonlijk Taylor ook geen wereldtalent maar met 29 wedstrijden gespeeld in de ED (+ 5 CL) 8 doelpunten en 3 asissts (+1 CL) lijkt me dit toch wel terecht t.o.v. Hato. Kan zo ook 1/2/3 geen beter Talent bij Ajax aanwijzen.

2 juni 2023 om 18:48

Als ik het over een seizoen moet bekijken vind ik Taylor zo gek nog niet. Meer omdat er verder niemand genoeg voor heeft gespeeld. Berghuis is dan wel een opmerkelijke. Alvarez lijkt mij dit seizoen degene die het meest opviel met zijn inzet en prestaties.

2 juni 2023 om 20:40

@hansje1969 Ze zijn gekozen door de fans / leden van de supportersvereniging en niet door de staf. Kennelijk ziet de meerderheid van de Ajax fans het dus anders en moet je die dus niet serieus nemen. Met de huidige of vorige staf heeft dit niets te maken.

Dat Berghuis speler van het jaar zou worden stond weken gelenden al vast, deels dus inderdaad door zijn goede eerste seizoenshelft. Zijn vuistslag staat er dus verder los van.

Hato speelt pas een paar wedstrijden. Die zal het ongetwijfeld volgend jaar wel worden. Dit was pas het eerste jaar dat Taylor in de basis speelde. Zeker de 2e seizoenshelf was hij niet goed, maar dat gold voor het hele team en itt tot Hato heeft hij wel vrijwel het hele seizoen gespeeld.

Sven, haal Hakim terug!!!
Bitte

Als Taylor talent van het jaar is, betekent dit dat de rest nog slechter is dan hij. Dan kan Ajax de jeugdafdeling wel opheffen, want Taylor in hetzelfde rijtje als b.v. De Ligt en Mazraoui, is vloeken in de kerk. Hopelijk komt er snel een club voor hem langs die wel wat in hem ziet wat ik tot nu toe niet met een vergrootglas heb kunnen ontdekken. Minpunten: verdedigen, positie kiezen, passing, schotkracht, kopkracht, duelkracht en loopvermogen. Pluspunten: help me even...

2 juni 2023 om 18:46

@pinko
Ik moest er lang over denken. Maar als we een wedstrijd uit moeten spelen, is hij erg bedreven in vertragen en tikjes terug. Helaas doet hij dat ook de rest van de wedstrijd. Heb je hier wat aan?
Hier boven adviseer ik Taylor om op zijn hoogtepunt gewoon te stoppen

2 juni 2023 om 18:52

Hier kan ik wat mee!;-)))

2 juni 2023 om 20:21

Je doet nu wel heel negatief over Taylor.
Dit was zijn eerste seizoen in de basis. In een slecht draaiend Ajax heeft hij net zo veel goals en assists als Kokcu op dezelde positie in een goed draaiend Feyenoord. Per minuut doet Taylor het zelfs iets beter.
Natuurlijk moet het beter, maar je kan een speler die zijn eerste seizoen in de basis speelr moeilijk het slechte spel van het team aanrekenen.

Zegt genoeg over dit seizoen dat Berghuis speler van het jaar en Taylor talent van het jaar is geworden. Berghuis vond ik zelf sowieso wisselvallig. Had hem liever aan Alvarez gegeven die nog aardig constant was voor een groot deel van het seizoen. En voor talent van het jaar had ik persoonlijk Hato gekozen. Die heeft in minder wedstrijden een betere indruk gelaten dat Taylor het hele seizoen.

Absurd. Waarschijnlijk is dit voor de buitenwereld in de hoop dat een buitenlandse club meer wil betalen voor 'dit pareltje' omdat hij het stempel 'talent van het jaar' heeft gekregen.

Taylor had vorig jaar zijn doorbraak en deed het toen nog geen eens zo verkeerd. Toen had je hem talent van het jaar mogen maken. Dit jaar in mijn ogen amper discussie, dat had Hato moeten zijn.

En Berghuis slaat (in tegenstelling tot afgelopen zondag) echt helemaal nergens op. Als je naar de statistieken kijkt zou ik nog altijd eerder Tadic kiezen. Als je naar het spel en bepalendheid kijk neig ik nog eerder naar Kudus of Alvarez.

Talent had je dan beter Hato kunnen maken want jezus wat ja die Taylor het boegbeeld van de teloorgang van de jeugd. Meneer net niet, meneer verstoppertje met de druk erop.

Dit hadden Alvarez en Hato moeten zijn. Berghuis heeft ook echt heel veel matige wedstrijden gespeeld en stond er in de grote wedstrijden ook niet. Taylor is het toonbeeld van wat er mis gaat bij Ajax in de meeste wedstrijden.

Haha Taylor, wat een parodie.

Wat mij betreft had Edson Alvarez speler van het jaar moeten worden. Was een van de weinige spelers die z'n niveau vaker wel dan niet haalde. Of gewoon Dusan Tadic. Voor zijn begrippen was het een zwak seizoen, maar hij is natuurlijk niet voor niets voor het vierde of vijfde jaar achter elkaar MVP van de Eredivisie.Ajax begint steeds lachwekkender te worden

Toch nog 2 prijzen in Amsterdam

Dit moeten toch Alvarez en Hato zijn?!

Belachelijke reacties in dit topic. Was hij wisselvallig? Ja. Is hij categorie De Ligt of Gravenberch? Nee.

Kom nou niet aan met Hato die zo’n 5 basisplaatsen heeft gehad, nog geen 1000 minuten heeft gemaakt over alle competities en door het ijs zakte tegen Twente. Hato wordt wel heel erg gehyped (en ja hij heeft hartstikke veel talent, ook nog geen basisspeler niveau), maar die zal volgend jaar een stuk meer minuten maken en een goede kans maken op deze prijs.

Rensch was slecht/matig dit seizoen, Brobbey was ook wisselvallig dit seizoen en maakte een stuk minder minuten dan Taylor. Waarom is dit dan zo onbegrijpelijk voor mensen? Er was simpelweg niks beters te kiezen.

Het treurige is dat dit ook nog eens een terechte uitslag is

Ongekend. Berghuis speelt altijd goed tegen rkc en nec. Europees is het helemaal niets. Taylor zijn carrière kan je al uittekenen; dat wordt een soort van Knopper, van der Gun of Eiting.

Alvarez geen speler van het jaar? Met alle respect voor Berghuis maar op basis van wat? Ik vind hem zeker in de top 5 beste spelers horen maar ik zou toch Alvarez en misschien zelfs Tadic op basis van goals & assist boven hem verkiezen.

Over Taylor gaan we het maar niet hebben. Dat is echt bij totaal gebrek aan beter. In het land der blinden...

Als Taylor je talent van het jaar is heb je wel een probleem

Eigenlijk had Edson Alvarez speler van het jaar moeten worden. Die heeft als een van de weinige spelers dit jaar wel het gros van de wedstrijden een voldoende gehaald. Zou ook een leuk afscheidscadeautje zijn, aangezien hij komende zomer waarschijnlijk wel vertrekt.

Of gewoon Dusan Tadic. In vergelijking met zijn vorige seizoenen was het uiterst matig, maar zelfs in zijn meest matige seizoen tot nu is hij de MVP van de Eredivisie. Dan mag je ook wel uitgeroepen worden tot Ajacied van het jaar.

O my gawd Kenneth Taylor. De jury daar heeft echt nul kennis van voetbal.

Als je met je 17 basis speelt ben je dus niet het talent van het jaar. Dus Hato

2 juni 2023 om 20:46

7 wedstrijden basis in een heel seizoen en überhaupt maar 15 wedstrijden. Het gaat over een heel seizoen.

Alvarez had speler van het jaar moeten worden. Is de enige die over het hele seizoen een voldoende haalde!
En Taylor talent van het jaar? Echt belachelijk. Een van de redenen waarom Ajax dit seizoen zoveel slechter was dan de jaren daarvoor was Taylor! Talent van het jaar had Hato moeten zijn. Zoveel meer keus was er niet!

Als dit de speler en talent van het jaar zijn, dan heb je inderdaad een erg slecht seizoen gedraaid. Taylor is niveau Heerenveen.

Wow ik wil niet ajax helemaal gaan bashen na een slecht seizoen, maar als dat je speler en talent van het jaar zijn heb je toch heel serieuze problemen. Ben benieuwd of die dikke bankrekening deze problemen kan oplossen in een zomer.

Kenneth Taylor..

Wie kiest dit ook alweer? Die zijn ook totaal niet serieus te nemen.. kenneth taylor.. een soort combi tussen Klaassen, v Bommel, de Wolff, Messi, Maradonna, Cruijf en van Basten..

Maar dan echt een heeeeeele slechte versie daarvan.. hoe kun je hem nou kiezen tot talent vt jaar.. ben je echt blind

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren