Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax draaide 180 graden: ‘Ik dacht: hoezo nu ineens wel verlengen?’

Laatste update:

Ruben Ligeon is momenteel een vaste basisklant bij NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie. De rechtsback was afgelopen zomer transfervrij na zijn vertrek AS Trencín en koos voor een terugkeer in het Rat Verlegh Stadion, waar hij de tweede seizoenshelft van 2014/15 als huurling van Ajax ook al doorbracht. In gesprek met Ajax Showtime blikt Ligeon terug op zijn eerste dienstverband bij NAC en vertelt hij over de stroeve communicatie met Ajax destijds.

Ligeon, inmiddels 29 jaar, was 22 toen hij in januari 2015 door Ajax werd verhuurd aan NAC. "Ik speelde in Jong Ajax en zat op de bank bij Ajax 1. Op een gegeven moment was ik daar wel een beetje klaar mee. Uiteindelijk werd ik verhuurd aan NAC Breda en dat ging op zich prima", vertelt de vleugelverdediger. Hij was een vaste waarde bij NAC: Ligeon speelde negentig minuten in achttien van de negentien mogelijke wedstrijden. Door een nederlaag tegen Roda JC Kerkrade in de finale van de nacompetitie degradeerde NAC uiteindelijk.

Hoewel hij dus veel speeltijd kreeg, gaf Ajax eind april 2015 aan dat Ligeon mocht vertrekken. Zijn contract in de Johan Cruijff ArenA liep aan het eind van het seizoen af. Het was zijn droom om door te breken bij Ajax en dus was de boodschap aanvankelijk pijnlijk. Maar net toen Ligeon zich had ingesteld op zijn vertrek, kreeg hij een belletje vanuit Amsterdam. "Je mag niet meer weg, we gaan je contract openbreken en je gaat op huurbasis naar Willem II", parafraseert Ligeon de boodschap die hij te horen kreeg.

"Ik was wel verbaasd en dacht: hoezo nu ineens wel verlengen? Jullie hebben mij al verteld dat er geen plek was en dat ik mocht vertrekken. Ik had al mijn gedachten gezet op het feit dat ik weg was bij Ajax, en toen kwamen ze weer terug. Het was even heel raar", vertelt hij. Uiteindelijk signeerde hij evenwel zijn nieuwe en verbeterde verbintenis, waarna Ligeon een half seizoen werd gestald in Tilburg en vervolgens bij FC Utrecht. Wedstrijden voor Ajax speelde hij nadien niet meer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat ben ik blij dat ajax een paar niveaus is gegroeid. Jarenlang brak er alleen maar middelmatige spelers door bij ajax. De schade die LvG als TD had aangericht bij ajax was groot. Gelukkig is dit verholpen en komen er weer regelmatig parels tevoorschijn.

11 november 2021 om 08:04

Welke parel, naast De Ligt en Timber zie je glanzen dan?

11 november 2021 om 08:13

Bij Ajax; Mazroui, Rensch, Gravenberch, Donny. Je zou zelfs kunnen opperen voor Dest aangezien hij voor bakken geld vertrokken is. Tov wat er vroeger doorbrak komt er nu basis materiaal door die flink geld opleveren ipv speler bij nac worden.

11 november 2021 om 08:36

Gravenberch? Die parel mag gepoetst worden denk ik. Donny is natuurlijk verkocht met het idee dat hij een parel is, blijkt niet; Rensch speelt niet eens..
als de definitie is: Levert veel geld op, dan heb je best wat parels inderdaad ;-)

11 november 2021 om 08:43

Hij was een parel voor Ajax en is voor een goed bedrag verkocht. Hoe ze het verder in het buitenland doen boeit verder niemand bij Ajax. Mij niet in ieder geval. Ik volg geen enkele Ajacied in het buitenland. Weg is weg, ajuuu

11 november 2021 om 09:07

Helemaal als je het afzet tegen spelers als Ligeon kan je toch niet ontkennen dat er nu parels (zowel financieel als sportief) bij Ajax zitten?
Je kan wel lekker dwars doen maar als je dat niet ziet is er vooral iets mis met jou denk ik.

11 november 2021 om 09:43

Nattekano, als de spelers in de basis voetballend veel voor Ajax betekenen en/of tientallen miljoenen opleveren dan zijn het in vergelijking parels zoals aangegeven wordt. Als je dat niet in ziet heeft dit weinig nut. Prestaties in het buitenland zijn daarin irrelevant of het voor Ajax parels zijn

11 november 2021 om 09:56

Ik zal ook zeker niet ontkennen dat het aan mij ligt hoor, kennelijk hanteren we andere definities van parels ;-)

11 november 2021 om 10:44

Ach ja, wat zijn precies parels. Ajax presteert momenteel uitstekend in Europa en dat komt door jarenlang geweldig beleid. Er zijn risico's genomen met het aantrekken van o.a. Blind en Tadic en door de sterke jeugdopleiding komen er elk jaar spelers door die Ajax 1 halen en daar meerwaarde hebben. Sommige spelers al vanaf de C's bij Ajax (donny, de Ligt ) en sommige maar een paar jaar (de Jong, Dolberg..). Op dit moment heb je met Gravenberch een geweldige parel in huis die prima blinkt en glanst in de ogen van de Europese topclubs. Hij is wisselvallig en momenteel af en toe wat minder maar reken en maar op dat alle topclubs hem volgen. Hij heeft alle kwaliteiten, uitstraling en fysiek op te top te halen en is met 19 jaar al 1,5 seizoen basisspeler bij Ajax. Enig is dat hij echt moet bijtekenen zodat Ajax ook echt geld gaat verdienen aan hem.

Verdere parels; Mazraoui (moet ook tekenen), Anthony (geen eigen jeugd) en Timber (sinds 13e bij Ajax) . En ik ben er zeker van dat volgend jaar andere spelers weer opstaan. Wellicht Kudus, Daramy, Rensch ?

11 november 2021 om 11:29

Wat is in jouw geval dan een parel voor Ajax?

11 november 2021 om 12:24

Ik denk dat De Ligt wel een parel is/was. Verder heb ik niks op met ajax, wellicht dat dat ook mijn blik vertroebeld. Ik vind Ten Hag het echt fantastisch doen, met spelers die, in mijn ogen, op Antony na, bij de topclubs weinig te zoeken gaan hebben. Dan is hij dus de echte parel dan denk ik.

11 november 2021 om 13:51

Hazard was dus ook geen parel van lille? want ja bij real madrid is het toch niet zo een parel gebleken? is dat jouw theorie? Oh en felipe luiz was dan wel een parel voor ajax, ondanks dat hij bij ajax niet aan spelen kwam is hij daarna natuurlijk wel keihard geslaagd dusja parel voor ajax.

11 november 2021 om 16:03

Nee, dat is niet mijn theorie.

11 november 2021 om 17:23

Waarom is het dan relevant wat Donny bij ManU doet in de bepaling of hij een 'parel' voor Ajax is of was, maar geldt dit niet voor Hazard bij Real Madrid?

11 november 2021 om 18:27

Maak je niet zo druk. Ik vind en vond vd Beek een beperkte voetballer, dus geen parel. Als jij hem wel een parel vindt, helemaal te gek. Hazard heeft uiteraard meer voetbal in z’n linkerlong dan Beek in de rest van het lijf, dus ietwat vreemde vergelijking. Zlatan kon geen echte potten breken in Barcelona, maar behoort toch echt wel tot een bepaald soort parels.
Mijn hele betoog is gebaseerd op het feit dat ik geen parels zie in het huidige ajax, behalve wellicht Timber, Antony. Betekent niet dat het geen goede voetballers zijn, maar niet van het kaliber ‘parel’.

11 november 2021 om 18:36

Mwah ik kan me herinneren dat de talenten uit die tijd ook altijd zogenaamde parels waren. Waren altijd maar 13 in een dozijn voetballers.

Fischer, Andersen en Boilesen zouden de wereldtop wel eventjes halen bijvoorbeeld.

11 november 2021 om 19:18

Parels uit jong Ajax en jonger:

Onana, dest, mazraoui, timber, rensch, blind, de ligt, frenkie, gravenberch, donny,

Brobbey is ook een groot talent en parels als Taylor, Gorter en Ünüvar komen er aan.

11 november 2021 om 19:49



@nattekano je moet even kijken wat voor spelers uit de jeugd (ook aangekochte jeugd) er de afgelopen pak hem beet 5 jaar doorgebroken zijn/hard kloppen aan de deur:

2016/2017: De Ligt (75 mln), Kluivert (20 mln), Onana (top), Dolberg (20 mln).
2017/2018: VD Beek (45 mln)
2018/2019: Mazraoui (top), Frenkie (85 mln)
2019/2020: Dest (20 mln), Gravenberch (potentie)
2020/2021: Timber (grote potentie), Rensch (potentie), Brobbey (hele goede invalbeurten in El)
2021/2022: Nog niemand, maar we hoorden ook pas van Timber en Rensch na de winterstop daarvoor.

Dan neem ik kleine verkopen van (aangekochte) jeugd (die afgelopen jaren uit de jeugd is gekomen, dus geen Veltman) niet eens mee als Traorã© (10 mln), Ekkelenkamp (3 mln), Botman (8 mln), Cerny (1 mln), Lang (6 mln), De Wit (2 mln), Eiting (1 mln), Sierhuis (2 mln)), Zeefuik (2 mln).

Dus voor gewaardeerde spelers heeft Ajax 175 miljoen euro gekregen, paar potentiã«le sterkhouders erbij en aan afgedankte jeugd (of aangekochte jeugd) hebben zij 35 mln gekregen. Bij elkaar 210 mln euro in de afgelopen 5 jaar. Dan negeer ik winsten van Ziyech, Sanchez enso omdat jij het over parels uit de jeugd hebt. Kijk waar Ajax nu staat dankzij de jeugd. Kijk wat voor stabiele basis ze hebben dankzij de jeugd. Paar plekken zijn goed ingevuld, waardoor voor aankopen een vol bedrag betaald kon worden. Vroeger had je Ligeon, Van Rhijn en Sporkslede die strijdden voor basisplekken. Fischer, El Ghazi (redelijk) en Boilesen die de hemel in werden geprezen. Dan mag je toch spreken van paar niveaus hoger dan vroeger ja.

De basisjeugd gaat clubs als Juventus, Roma, Manchester United, Barcelona, etc. De afdankertjes gaan naar de beste Brugge die ik ooit heb gezien, Hertha, Reims, AZ, Lille, Shaktar, etc. Shaktar werd niet zolang geleden met Porto en Benfica als voorbeeldclub voor Ajax en PSV beschreven. Lille en Hertha waren van het niveau Ajax vroeger. Nu gaan de afdankers daar naartoe. Er heeft een verschuiving plaatsgevonden. Hoe lang die zal duren weet ik niet, maar ontkennen ga je niet kunnen.



11 november 2021 om 20:12

Mooi verhaal, maar ik probeer je niet te overtuigen, dat had ik al lang door dat dat niet ging lukken.
Het zijn geen van alleen parels in mijn ogen, behalve degenen die ik al noemde. Iemand noemt hieronder zelfs Blind, dan zijn argumenten niet meer nodig 😂

11 november 2021 om 20:36

Donny heeft een slechte keuze gemaakt maar dat maakt hem nig niet tot een slechte speler. Dat heeft hij al in heel veel Europese wedstrijden bewezen maar daar kijk jij uit princiepe niet naar gezien je reactie.

11 november 2021 om 20:39

Waar heb ik hem een slechte speler genoemd?? Ik vond en vind hem een beperkte voetballer. Ik kijk veel Europees voetbal, maar zie Beek weinig spelen. Ajax kijk ik inderdaad zelden.

Een woord wat je niet zo vaak hoort: parafraseren. Hij was in die tijd een speler waar Ajax er meer dan genoeg van had. Kwam in mijn ogen toen al te kort voor het 1ste. Hij zou op dit moment niet eens in aanmerking komen voor Ajax zo hoog ligt het niveau nu. Wel een aardige speler voor de subtop geweest toendertijd. En toch een redelijk geslaagde carrière gehad

Waarschijnlijk dacht Ajax er nog wat aan te kunnen verdienen na verhuur.

Je ziet het toch vaker gebeuren. Eerst verlengen zodat ze hem daarna (duurder) kunnen verkopen. Je kunt je ook afvragen waarom hij en ook anderen verlengen terwijl ze weten dat ze niet aan het spelen toe komen.

11 november 2021 om 08:45

Omdat zijn nieuwe loonstrookje er wel heel lekker uit zag denk ik. Beetje een jank verhaal. Had dan niet getekend als hij het allemaal zo vreemd vind

11 november 2021 om 10:09

Maar als een speler (Onana, Mazraoui, Brobbey) het NIET doet dan worden ze verketterd. Ik ben op de hoogte van andere situatie, kan nog tekenen en kind van de club, maar gelijke monniken, gelijke kappen

11 november 2021 om 14:06

Supporters zijn meestal heel erg blind als het hun eigen club betreft. Als een speler het goed doet, dan wordt zijn succes aan de club toegeschreven. Spelers zoals Ligeon worden dan helemaal vergeten. Alhoewel het ook raar is dat hij het contract ondertekende als hij er zo over dacht.

11 november 2021 om 12:38

Naast het salaris is zelfreflectie doorgaans ook niet aan spelers besteed. Kijk bijvoorbeeld naar een Van De Beek die nu in een situatie zit die werkelijk waar iedereen zag aankomen, nog voordat hij z'n contract ondertekende in Manchester.

11 november 2021 om 14:13

Claimde van de Beek dan een basisplaats? Is hij gaan staken toen er hem geen basisplaats werd geboden? Natuurlijk niet, dus waar haal jij uit dat hij geen zelfreflectie heeft? Van de Beek ging voor een kans bij United. De betekenis van een kans is de mogelijkheid dat iets wel of niets gebeurt. Zie van der Wiel. Was ook niet genoeg voor PSG, maar heeft wel meer dan 100 wedstrijden daar gespeeld.

11 november 2021 om 18:18

Vd Beek is wel naief geweest. Je ziet al jarenlang hoe laat het is bij United, dat zag je met een Depay en dat zie je zelfs met Pogba. Waarom ga je het dan nog proberen ook. Je komt niet als mannetje binnen, wat wel hoort, je komt niet binnen met een transfersom van 80 miljoen zodat daar nog wat druk mee uitgeoefend kan worden. Je komt binnen voor een bedrag dat wisselgeld is voor United.

En VD Wiel was wel goed genoeg voor PSG, anders hadden ze hem niet gehaald. En in potentie was hij daar sowieso wel op zijn plek geweest enkel speelden er waarschijnlijk andere dingen waardoor het er niet meer uit kwam.

Maar net toen Ligeon zich had ingesteld op zijn vertrek, kreeg hij een belletje vanuit Amsterdam. "Je mag niet meer weg, we gaan je contract openbreken en je gaat op huurbasis naar Willem II", Pijnlijk om te lezen dat hij hier zelf dus helemaal niks over te vertellen had. Hem werd doodleuk even medegedeeld dat hij naar Willem ll ging. Volgens mij heeft hij daar zelf ook iets over te zeggen. Als mij dit zo gezegd zou worden zou ik het al weigeren ongeacht naar welke club ik word gestuurd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren