Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Ajax denkt aan duo als tijdelijke vervangers voor ontslagen Mislintat’

Dinsdag, 26 september 2023 om 14:31Jeroen van Poppel • Laatste update: 14:30

Ajax gaat gedurende de komende winterse transferperiode vermoedelijk werken met een 'plakbandconstructie', zo meldt het Algemeen Dagblad. Voorlopig zal er geen opvolger voor de lange termijn binnengehaald kunnen worden voor de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat. Ajax kijkt naar een tijdelijke interne oplossing, met mogelijk een rol voor technisch manager Klaas-Jan Huntelaar en hoofdscout Kelvin de Lang.

Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur die werd weggekaapt bij AZ, zal onder geen beding eerder kunnen beginnen dan medio maart. De Alkmaarders houden Kroes strikt aan het concurrentiebeding dat in zijn contract stond. De enige manier voor Ajax om daar onderuit te komen zou niet een afkoopsom zijn van miljoenen euro's, maar een pakket met afspraken. AZ heeft geen behoefte aan geld, maar wel aan zekerheid dat de Amsterdammers in de toekomst geen personeel blijven wegkapen uit Alkmaar.

Ajax en AZ zijn echter niet tot een akkoord gekomen en dus moet de club het voorlopig doen zonder Kroes. Als tijdelijke oplossing is Jan van Halst gepromoveerd van voetbalcommissaris tot algemeen directeur. Van Halst zal de club normaal gesproken verlaten zodra Kroes begint, omdat de oud-middenvelder anders in de RvC (deels) zijn eigen beleid zou moeten gaan toetsen.

Na het ontslag van Mislintat is Van Halst de enige man in de directie met een voetbaltechnische achtergrond. Voor het aanstellen van een nieuwe td is Ajax voor een groot deel aangewezen op de kennis van Van Halst. Die wenst niet over zijn eigen graf te regeren en zal vermoedelijk geen nieuwe td aanstellen voor de lange termijn. Die zal pas komen nadat Kroes begonnen is aan zijn klus bij Ajax.

Een interne oplossing voor de winterse transferperiode ligt daarmee voor de hand. Huntelaar werd door de aanstelling van alleenheerser Mislintat alleen verantwoordelijk voor de jeugdcontracten, maar had vorig jaar samen met de ontslagen Gerry Hamstra een prominentere rol in het aankoopbeleid. Binnen Ajax heerst volgens het AD bewondering voor de manier waarop De Lang zich manifesteert in zijn eerste maanden. De hoofdscout, die werd weggehaald bij Manchester City, nam een indrukwekkend netwerk mee naar Amsterdam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door hakimziyach22)

Toen Jan van Halst werd aangesteld luidde ik al de noodklok, maar werd mij gevraagd wat hij nou allemaal kon verzieken in die paar maandjes...we zijn nu een paar weken verder en Ajax is op voetbaltechnisch gebied volledig afhankelijk van de "knowhow" van Van Halst. Wat een verschrikking.

25 september 2023 om 23:55

Inderdaad een belachelijke keuze. Heeft bij Twente laten zien het vak helemaal niet te beheersen. Niemand neemt de beste man serieus hoe hij daar de boel volledig verknald heeft, en Ajax neemt hem in de RVC. Bij een club als Ajax moeten grote gerenommeerde namen aan het roer staan, niet dit soort halve gare die niet weten waar ze nou precies mee bezig zijn.

26 september 2023 om 00:00

Exact. Van Halst was overigens wel het gezicht van onze vorige gigantische crisistijd, ik stel voor dat hij alleen nog met tulband de JC ArenA in mag komen.

26 september 2023 om 06:13

Ajax heeft toch recent wel vaker gerenommeerde namen aangesteld, die tot dan toe nog geen tracking record hadden op manager of bestuurlijk vlak. En dat heeft zo links en rechts wel goed uitgepakt,

En als er in de RVC mensen met verstand zitten en een tranfer afblazen, dan worden ze ook we weg gehoond, dus T is niet snel goed hoor.

25 september 2023 om 23:59

Dat Ajax op voetbaltechnisch gebied volledig afhankelijk is van Van Halst is toch niet de schuld van Van Halst? Ja het is niet iemand die daar überhaupt hoort te zitten. Maar is het zijn schuld dat er geen capabele mensen bij Ajax zitten? Natuurlijk niet. De RVC en die oud hockeyer valt veel meer te verwijten. Hij krijgt van een stel amateurs een topfunctie voorgeschoteld. Je moet wel gek zijn om die dan te weigeren.

26 september 2023 om 14:51

Dat neemt niet weg dat er verantwoordelijkheden bij de werkzaamheden komen kijken en als je die verantwoordelijkheden verwaarloost (in dit geval door onkunde), wordt je spreekwoordelijk gefileerd. Het is niet zo dat Van Halst niet gewaarschuwd was. Als de man zichzelf een spiegel voor had kunnen houden, had hij namelijk geweten dat hij geen capaciteiten heeft om zo'n rol adequaat in te vullen. Om dus zijn verantwoordelijkheid volledig op anderen af te schuiven, vind ik te kort door de bocht.

27 september 2023 om 21:43

Maar wat kan Van Halst eraan doen dat Ajax op voetbaltechnisch gebied volledig afhankelijk van hem is? Want myvision legt daar de schuld van bij Van Halst. Zeker in incapabele man hoor. Maar de mensen om hem heen zijn niet door hemzelf aangesteld. En dat er geen voetbalmensen in de organisatie zitten heeft vrij weinig met Van Halst te maken, niet?

26 september 2023 om 00:00

Ik snap ook sowieso niet waarom hij wordt gezien als een Ajacied. De man staat in niks voor Ajax en werd zelfs gedegradeerd naar kleedkamer 2. Daarna heeft hij hopeloos gefaald bij Twente en dat moet dan Mislintat controleren? Echt krankzinnig.

26 september 2023 om 02:50

Er is niemand die hem als echte Ajacied ziet. Alleen is het lijstje met echte Ajacieden die het liefst een handvol interlands hebben gespeeld en die buiten het voetbal ook nog, al dan niet succesvol, iets anders hebben gedaan bijzonder kort.

Niet voor niets dat bij elke bestuurlijke functie die vrij komt bij Ajax de naam Keje Molenaar weer omhoog komt.

26 september 2023 om 00:48

Misschien dat door ontslag Mislintat 1 of ander is veranderd, maar zover ik weet is hij algemeen directeur zonder bevoegdheden. Titel voor de buhne.

Als RvC lid diende hij o.a. alle aankopen boven de 1 miljoen goed te keuren. En daar wilde ze geld voor hebben. Ook dat werd hier goedgepraat, terwijl RvC daarvoor nooit een cent ontving. RvC was een erebaan. Jullie vonden het terecht dat deze grote meneren/mevrouwen in de zakenwereld dit ook ontvingen bij Ajax.

Eerst was Mislintat heilig en was het een hetze van de Telegraaf. De aankopen waren geweldig. Daarvoor was de neiuwe RvC fantastisch. De enige die eigenlijk nooit vertrouwen heeft genoten is Steijn.

26 september 2023 om 06:47

@4fredondo, ja en nu gaat Kroes de verlosser worden. Ik denk wel goed dat die al lid is van de vereniging, die heeft diepere wortels en binding met de club wat hem wat qua steun gaat helpen. Ook heeft die zijn netwerk met de media, en snapt hij de dynamiek van de NL-se voetbalwereld.

Maar problemen zijn immens; Mislintat had te maken met een scouting die niet met elkaar willen praten en als ze betrokken werden in een mogelijke transfer, lag het binnen no-time op straat. Kevin de Lang moet er echt grondig met de bezem door heen, het zit vol met lieden die bezig zijn voor zichzelf ipv het clubbelang. Net als Steijn aan het doen is, hele giftige cocktail.

Van Halst is ook wel klaar; de is beschadigd door deze zomer. Terwijl zowel hij als Mislintat in een onmogelijke situatie zaten; je kan je eigen organisatie niet vertrouwen, en dus moet je het zelf maar uitzoeken. Dat is gedoemd om te mislukken. Even los van de fouten die hij gemaakt heeft, de belangenverstrengeling ed. Maar als ik er op terug keek, vind ik echt dat de man maandenlang schandalig is behandeld door diverse media. Op het einde zou hij zich misdragen hebben, maar ik zie niet los van hoe hij maandenlang er echt op hem is ingebeukt, dat zal ook flink hebben bijgedragen aan het wantrouwen intern. En als je in een organisatie zit die je niet kan vertrouwen, gaat die jou op een gegeven moment ook wantrouwen.

Al met al is dat een situatie waar bijna niemand in kan functioneren. Ze moeten boven aan beginnen, nieuw technisch RvC-lid, Kroes zsm aanstellen, scouting eruit, TD met netwerk aanstellen, scouting vervangen, Steijn er vandaag nog uit.

26 september 2023 om 07:20

Mag hopen dat ze ervan geleerd hebben geen scout als TD weg te zetten. Daar moet een capabel persoon zitten met zakelijk knowhow. Een die samenwerkt met de trainer en scouts!

26 september 2023 om 08:11

Je kan Mislintat niet zo vrij praten. Hij met Hendriks en van Halst in zijn kielzog hadden vrij spel en daar heeft Mislintat gretig gebruik van gemaakt.

Als de scouting onenigheid had, dan had je ze 1 voor 1 in je kantoortje namen laten aandragen voor de key posities (10, rechtsbuiten, 6, rechtsback en 3 centrale verdedigers waarvan 1 linkspoot). Mislintat had deze spelers door zijn eigen dataprogramma kunnen halen. Verder had hij zijn eigen data kunnen factchecken door Kevin de Lang.

Van de gehaalde spelers was men denk ik al in afrondende fase met v/d Boonen, misschien komt hij nog wel door Huntelaar. Forbs komt duidelijk van Kevin de Lange. De rest is toch echt Mislintat. Al deze spelers hebben een Balkanroots of zitten bij 2 makelaars in de portefeuille en dat is op zijn zachts gezegd vrij verdacht. De Toekomst en haar scouts trekken aan de noodrem. Niet alleen bij de Telegraaf, ook bij de Nos, het AD en sociaal media platforms als Kale en Kokkie, Pantalic etc. om maar gehoord te worden. Tis toch bizar dat je een 4e linksback haalt (heb ik Hato die daar ook kan spelen geeneens meegeteld), een 5e linksbuiten (daramy, Godts, Bergwijn en Tadic had je toen nog in de gelederen) en een 4e 8 (v/d Boonen, Taylor, Vos en evt. Berghuis nog achter de hand).

26 september 2023 om 08:29

Zie interview met Kevin.

Forbs was target van Sven.
Sven heeft om input gevraagd bij Kevin.

Dus je punt: "hij had zijn eugen data kunnen factchecken door Kevin de Lang".
Deed ook met bijv de keeper. Laten checken door 4 specialisten, waarvan 2 extern zijn (Frans Hoek).

26 september 2023 om 08:51

Interview gelezen. Apart dat in de podcast van jullie kokende vrienden gezegd werd dat Forbs uit de koker van Kevin kwam. Sutalo stond dus ook al op de radar bij Kevin en zijn werkgever Mc.

Artikel in het AD: "mislintat verbaasd zich over duo", ook wel interessant leesvoer.

Heel veel spreekt in het voordeel van Mislintat, dat moet ik bekennen na het lezen van deze 2 artikelen. Neemt niet weg dat Mislintat spelers heeft gekocht die nooit hadden hoeven komen. Waarom die speler van AS Roma? Avila en Medic kan ik begrijpen als back-ups van het centrale duo. Keeper erbij ook prima, daar Gorter verhuurd zou worden en geruchten dat Rulli wegwilde. Gaaei is een grote gok obv data, die jongen was 2 jaar geleden nog linksbuiten heb ik gelezen in de reacties hier. v/d Boonen transfervrij, prima gok. Waarom Alkon en Mikautadze? 1 was genoeg. Waarom Forbs als je al zoveel linksbuitens heb? Waarom geen creatieve 10 ala Litmanen of Bergkamp (spelers waar ik als Feyenoorder zelfs van kon genieten)? Waar is de rechtsbuiten? Gokken op data dat Forbs en Mikautadze ook op rechtsbuiten uit de voeten kunnen is een topclub met de status van Ajax onwaardig.

26 september 2023 om 09:14

4redondo

tnx, had dat ook gelezen op Ajaxshowtime. Stond ook goed artikel waar Sven tegen aanliep.
Bijv dat niemand binnen Ajax lef had om tegen Heitinga te zeggen, dat het over is.
Dat hij het opgepakt heeft en daardoor maandenlang bespot werd door zijn zaakwaarnemer.

Dat over scouting is belachelijk. Te veel eigen belang mensen binnen Ajax net als Steijn

Forbs begrijp ik nog wel, was vervanger van Daramy.

Alkom begrijp ik ook niet. Vind hem totaal niet passen.

Mikautadze nog te weinig gezien, maar zou hem wel op rechtsbuiten willen zien.

Sven heeft fout gemaakt dat hij geen echte 10 gekocht heeft of een rechtsbuiten.
Qua aantallen wilde hij denk ik ieder positie dubbel bezet hebben.

Groot probleem voor hem, was dat er ook nog dure krachten zitten van voor zijn tijd.
Bergwijn 32 miljoen en grootste contract raakt zelfs geen skippybal goed.

Brobbey 20 miljoen en ook miljoenen contract lijkt scoren verleerd.

Meer dan 50 miljoen en deze jongens 'moeten' spelen. Grote miskopen van vorig seizoen (al ben ik groot fan van Brobbey).

Wijndal was ook 10 mil en ook miljoenen salaris. Verdient zelfs meer dan Sosa (die meer bewezen heeft en van een grotere competitie komt).

Rensch en Taylor hebben het niveau niet, maar pakken wel miljoenen.

Sven zat wel vast aan deze spelers.

Daarnaast heb je een slechte en koppige trainer. Die wilde oa Olij maar kreeg andere keeper. Uit koppigheid stelt hij nu Gorter op, die niveau niet heeft en heel veel onrust uitstraalt.

Steijn wilde ook bijv Almeida maar Ajax wilde geen 30 mil betalen.
Taglifico maar die wilde een groot contract.
Steijn zeurt wel over de aankopen, maar vertelt niet waarom ze niet gehaald zijn.

Dus Sven liep wel tegen veel problemen aan.

Een lekkende scoutingteam, scouts die weigeren met elkaar te praten, een elftal niet in balans, te dure spelers, een muitende (maar zeer matige) trainer en natuurlijk een zeer negatieve media die alles op alles gedaan heeft om hem kapot te maken

26 september 2023 om 14:49

@MrKrillin Ik heb het artikel ook gelezen maar heb er wel een aantal vragen bij.

Wie had het lef moeten hebben om Heitinga te ontslaan? Dat is toch aan de TD om dat te doen? Logisch dat dit pas duidelijk werd nadat hij werd aangesteld. Nu was hij er als de kippen bij om Steijn te ontslaan.

Daarnaast begrijp ik de aankoop van Forbs niet. Zestien miljoen betalen voor een jeugdspeler van Man City, iemand die vooral alleen heel hard ken rennen. Met van Axel Dongen heb je denk ik een betere speler voor het Ajax spel. Mikautadze had je nog kunnen gokken maar niet voor vijftien miljoen ofz. Daarnaast Akpom ook boven de tien miljoen. Hij heeft heel veel fouten gemaakt.

Hij stelde niet uit koppigheid Gorter op maar omdat die andere keeper er net 2/3 dagen was toen Rulli geblesseerd raakte en daardoor voor Gorter koos die het toen prima deed maar inmiddels een stuk minder. Ik had liever ook almeida gehaald dan Akpom en Mikautadze. Voor hun bedragen had je hem gehad.

In het interview stond niet dat scouts het lek waren, hij deelde namen met meerdere mensen op de club, staat niet bij dat het scouts waren. Daarnaast, is het jaren goed gegaan en nu deze TD zijn eigen keuzes maakt kan ik begrijpen dat scouts het niet de moeite waard vonden om te zitten aangezien hij toch zijn eigen plan zou trekken.

Wat ik vooral zie is dat Sven door eigen keuzes en gedrag problemen heeft gecreëerd waar hij dan weer zelf tegenaan liep.

26 september 2023 om 02:43

Zo lang het bij een paar maanden blijft en geen aanzet is tot een semi permanente oplossing is dit niet gek, je schuift 2 mensen uit de technische organisatie naar voren voor de winter transfer window. En daar mogen dan van Halst en de trainer ook nog iets van vinden. Ze zullen echt geen half nieuw elftal halen voor kerstmis. Dan zijn er in ieder geval 4 mensen met een voetbal achtergrond die er naar kijken. en daarna kun je vanaf Maart de nieuwe organisatie definitief invullen.

26 september 2023 om 07:53

Hij heeft wel genoeg zelfkennis om geen TD aan te stellen.

26 september 2023 om 10:00

Van halst heeft eigenlijk niet veel bevoegdheden nu hoor. Gelukkig maar

26 september 2023 om 13:10

Je hebt helemaal gelijk, mensen hoeven alleen maar naar Twente te kijken om te zien wat voor desastreuze uitwerking deze Van Halst heeft op een club. Alleen al om deze aanstelling zou denken hele RVC (zéker incl VH) zsm moeten opstappen en de komende vijftien jaar bekertjes rapen na elke thuiswedstrijd!!

26 september 2023 om 14:48

Ik vond het ook wel komisch hoe klein zijn inbreng werd neergezet. De man raakte verantwoordelijk voor het controleren van de technische portefeuille. Dat is gewoon een grote verantwoordelijkheid en al helemaal in een crisisperiode.

Ook nu wordt zijn rol als interim-directeur door sommigen geminimaliseerd, maar onderaan de streep is hij momenteel de algemeen-directeur en zo zal hij ook moeten handelen waar dat nodig is.

Ik ben het dan ook volledig met je eens. Van Halst is niet alleen ongeschikt, maar volledig incapabel binnen een voetbalbedrijf. Als analist is hij nog best redelijk, maar verder moet je zo'n man niet in je club willen hebben. Die capaciteiten heeft hij simpelweg niet. Niet eens enigszins.

Goede keuze lijkt mij. Het vorige duo pakte geweldig uit, lijkt me meer dan genoeg reden om het nog eens te proberen!

Allejezus, wat een beleid.

25 september 2023 om 23:51

Over J.C. gesproken, die kon toch opstaan uit de dood? We hebben hem nu meer nodig dan ooit.Alle gekheid: wie gaat het doen. Ik zie veel Ajaxkopstukken over schande spreken maar er moet nu toch iemand in willen grijpen? Ik heb even gehoopt op Jordi, Louis gaat het niet meer doen, Van Basten vindt dat we gewoon moeten stoppen met betaald voetbal... maar een Rijkaard of Litmanen ofzo, absolute legends met Ajax DNA. Hoe geweldig zou dat zijn zeg.

26 september 2023 om 00:01

Het is één en al treurnis. Ik zou mijn hoop willen vestigen op Rijkaard, maar als dit klopt wordt het gewoon intern opgelost tot Van Halst opsodemietert uit die stoel. Misschien toch overwegen om akkoord te gaan met het eisenpakket van AZ en Kroes zo snel mogelijk naar Amsterdam te krijgen.

Ik zei zondag tegen vrienden dat dat het absolute dieptepunt was, we hadden rock bottom bereikt. Maar op het ontslag van onze goede vriend na, lijkt er in niets een knop om te zijn.

26 september 2023 om 08:37

Ligt er een eisenpakket van AZ op tafel of zijn ze onverbiddelijk en is het een harde nee?

26 september 2023 om 09:07

Ik las gisteravond in een ander artikel dat het om een eisenpakket ging, waarbij bijvoorbeeld Ajax geen ander personeel voor een X periode mag 'wegkapen'.

Edit: Staat in dit artikel, onder de inleiding.

26 september 2023 om 00:10

Dit kan alleen maar misgaan. Het is idd van een incompetentie die langzamerhand echt niet meer te vatten is in woorden. Ook weer duidelijk dat ze weer niet goed hebben nagedacht over grote besluiten. Hoe kun je dr nog een groter zooitje van maken dan het al is. De vraag stellen is m helaas beantwoorden.

De RVC is toch degene die verantwoordelijk is voor de aanstelling van de directeuren? Nu word er gedaan alsof Van Halst het niet wilt doen en dat ze dus maar weer een pleister erop plakken terwijl het niet zijn verantwoordelijkheid is. De RVC is ook degene die een algemeen directeur heeft aangesteld die pas in maart kan beginnen waardoor nu iedereen alle verantwoordelijkheid kan afschuiven tot maart.

26 september 2023 om 02:26

De RVC is formeel verantwoordelijk voor de aanstelling, maar je wil natuurlijk niet iemand benoemen waar de algemeen directeur het niet in ziet zitten.

Van Halst is op dit moment, zolang hij a.i. algemeen directeur is, geen RVC lid, dus is er tijdelijk geen RVC lid voor het technische beleid. Ook niet handig natuurlijk.

Ach ja waarom ook niet het is niet alsof de schade nog groter kan, ik geloof wel in het scoutwerk van De Lang maar mij is nog niet helemaal duidelijk wat Huntelaar precies doet, hij zou over de jeugdaankopen gaan? Dat zijn er niet veel geweest geloof ik.

Hahaha wat geweldig is dit toch. Na het debacle met Huntelaar en Haamstra wordt het nu Huntelaar en Lang.

Alleen nog de zaakwaarnemer van de trainer toevoegen en we zijn weer terug bij af

26 september 2023 om 08:31

Gedoopt worden naar Huntelang?

Bijzonder dat Huntelaar weer beloond gaat worden. Na wanprestatie vorig seizoen is dit niet te geloven.

Laat die man lekker met jeugd bezig zijn. Even meer leren daar voor weer aanschuiven bij het eerste.

26 september 2023 om 14:41

Langelaar klinkt beter vind ik Maar dit is echt tenenkrommend als dit echt zou worden geformeerd. We hebben troubleshooters nodig, geen probeersels.

26 september 2023 om 14:53

Ik snap sowieso niet waarom ze Huntelaar niet eerst mee laten lopen met de scouting. Doe dat lekker eerst even een paar jaartjes. Dan bouwt hij ook zelf een netwerk op en leert hij de transfermarkt veel beter kennen. Wat ze nu met Huntelaar doen, schiet ook niet op.

27 september 2023 om 09:42

@4Ever4Ajax blijf met je poten van onze directeur jeugd, Art, af. . Huntelaar en Lang klinkt eerder als een vreemde rapcombo dan directeurscombo.

26 september 2023 om 08:45

Kan jij meer vertellen over Lang? Hoe hij te werk gaat en wat zijn expertise en netwerk is? Of is dit weer mee praten met de bühne?

26 september 2023 om 09:57

@sjeffie88

Natuurlijk kan ik je meer vertellen over Lang. Het is een scout, overgekomen van Man City en dit jaar bij Ajax gepromoveerd tot hoofd scout.

Anderhalf jaar geleden besloot Ajax dat ze de zomer in zouden gaan zonder TD. Huntelaar zou het gaan doen met Haamstra. Aangevuld met de zaakwaarnemer van de trainer.

We kennen de uitkomst, was erg slecht. Ajax geen kampioen, geen CL en twee trainers ontslagen. Na die dramatisch transfer zomer besloot Ajax we gaan het anders doen, er met echt een TD komen en die gaat de spelers kopen.

Deze zomer deed de TD alle aankopen. Prestaties op het veld zijn er niet, achterban boos dus TD vliegt er weer uit.

En nu heeft Ajax het licht gezien, we gaan het voorlopig maar zonder TD doen. Is niet erg want Huntelaar en Lang nemen de taken over.

Ik geloof dat jij echt de ironie mist. Het ging juist fout toen Ajax een ervaren TD niet meer nodig vond. En nu dus precies dezelfde fout.

Van Halst vanwege zijn voetbaltechnische achtergrond. Had hij maar een fatsoenlijke, positieve voetbaltechnische achtergrond. De man is overal mislukt en mag nu Ajax runnen. Maar ach, laat de club ook maar van binnenuit kapot gaan. Zo lang bepaalde dames en heren maar op het pluche kunnen bliven zitten. Maakt ze geen ene mallemoer uit. Zijn er binnen Ajax echt geen personen met gezond (voetbal)verstand overgebleven? Daar lijkt het inmiddels wel op. Pas vanaf half maart kan Kroes los, want AZ wil veel meer dan een afkoopsom. Die willen een groot deel van de Europese Ajax inkomsten voortvloeiend uit het gestopte corona seizoen, waarin Ajax als nummer 1 door mocht in de CL. Vooral Eenkhoorn staat nog steeds in oorlogsstand. Komt natuurlijk ook mede voort uit zijn afkeer tegen Ajax als volbloed Feijenoord supporter. Ajax gaat terecht niet mee in dat compensatie verhaal, dus blijft het half maart voor Kroes. Ach, er komt vanzelf een moment dat er een rekening vereffend wordt....

26 september 2023 om 00:31

Oh arme, dat nare AZ ook altijd. Als je als club zo afhankelijk bent/lijkt van 1 man die in maart begint dan klopt er meer niet.

26 september 2023 om 11:50

Nee, maar kinderachtig gedrag blijven vertonen, is ook een ander uiterste. Als AZ dat formeel mag doen, lekker mee doorgaan. De eierdop op de schedel van Calimero vertoont vanzelf wel eens een barstje;-))))

Dit is geen plakbandoplossing. Dit is wat je noemt een wanhoopspoging. Deze twee heren zullen geen verandering kunnen brengen. Wat voor een toegevoegde waarde kunnen zij allebei uberhaupt brengen? Wat heeft Huntelaar tot nu toe ingebracht vraag ik me af? Iets met aankoopbeleid ofzo?

Oké, en dan Bogarde als opvolger van Steijn, als de resultaten niet snel omhoog gaan?
Is er nou echt serieus geen ervaren TD die weet wat er in Amsterdam gevraagd wordt, ben een buitenstaander en heb een rood witte bril, maar ook als ik die af zet heb ik nou niet echt het idee dat KJH iets kan toevoegen op dit moment, komt allemaal zo experimenteel over dit soort ‘oplossingen’, is Henk ten Cate of Co Adriaaanse geen optie als TD?

Alweer Huntelaar? Die was mede verantwoordelijk voor het debacle vorig jaar. Dat alleen Hamstra is weggegaan betekent niet dat Huntelaar dan opeens helemaal niks heeft bijgedragen. Dit gaat wel een groot probleem zijn door het transferbeleid over te laten aan 2 mensen die nog geen benul hebben hoe het eigenlijk moet...

Henk ten Cate!? John van ‘t Schip

26 september 2023 om 01:57

Die zijn vast niet zo gek om bij dit vreemdelingen legioen in te stappen.
Clarence Seedorf denk ik wel!

Moet niet gekker worden bij ajax. Komt er een of andere Duitser effe de club naar de klote helpen. Voor psv'ers en feyenoorders is die man wel een held denk ik..😜😜😜

Sorry maar vorige seizoen was het al drama met spelers die werden gehaald wel makkelijk alles conto van jan van halst te schuiven. Huntelaar was debit aan slechte transfers van vorige seizoen.

Vraag nou gewoon Co Adriaanse als AD Interim. Heeft de ervaring. Is Amsterdammer en heeft al eerder als td bij Ajax gewerkt en die periode was niet onsuccesvol.

Wist al genoeg toen deze man Arda Guler niet wilde aantrekken, misschien had die ene zet hem zelfs gered. Hoe je t wend of keert, Flapdrol.

Ik dacht heel even aan Wesley Sneijder met Andy van der Meijde. Samen met Jan van Halst heb je dan een droom driehoek.

Ik zou inderdaad ook weer een scout als TD neerzetten. Goed plan

Je zou toch denken dat ajax gekeerd had van vorig jaar, met een duo als TD, maar nee hoor, ze gaan er gewoon mee verder, 1 voordeel ik
Verwacht geen transfer deze winter, met het nivo van deze spelers groep voorlopig of het moet spectaculaire verbeteren

Huntelaar had na het rampseizoen van vorig jaar, net als Hamstra, natuurlijk al lang moeten opstappen. Hij is als onderdeel van H2 verantwoordelijk voor de vele miskopen en de verdampte miljoenen. Ongelofelijk dat hij nu weer een kans krijgt. Leren ze het dan nooit in Amsterdam.

Goed idee laten we in crisis tijd een scout en een aap in een pak TD maken. Ik ben fan van Huntelaar de voetballer maar hij overschat zichzelf schromelijk met dat Ajax pakje en dat gaat nooit iets worden in een technische functie helaas. Blijkbaar vind hij het wel best om de club in brand te zien staan en zelf niets toe te voegen om hier iets aan te doen, zolang hij maar met een Ajax pakje rond kan lopen en geen verantwoordelijkheid hoeft af te dragen.. Hij heeft al aangetoond met Hamstra er een volledig zooitje van te maken en nu mag hij weer verder aan gaan blijven kloten, zegt je genoeg over het bestuur en rvc die dit allemaal in stand blijven houden. Het is om je dood te schamen als Ajacied als je ziet hoe er met onze club wordt omgegaan. Ik geef die F side gelijk, blijf lekker rellen totdat al die ratten de club uit zijn gejaagd want dit gaat echt nergens meer over.

26 september 2023 om 08:36

Ik ben met je eens dat Huntelaar vorig seizoen echt een zooitje gemaakt heeft onder sloper Edwin vd Sar.

Heeft ook overleefd en de club had gekozen voor een makkelijke slachtoffer.

Alleen denk ik wel dat Huntelaar meer is dan een 'aap in een pak'. Ik zie wel een toekomstige directeur in hem. Alleen nu nog te vroeg.

Voor hem zou beste zijn gewoon op de jeugd focussen. Zorgen voor tijdige verlengingen en versterkingen voor de jeugd halen. Komende jaren gewoon ervaring opdoen en mee kijken met de nieuwe TD.

Ah ja laten we Huntelaar daar neerzetten die heeft het vorig seizoen zo geweldig gedaan,. Wat een grap zeg.

Kan Huntelaar het niet samen met van Halst doen ? Dan hebben we de nieuwe H2 !!

zonder gekheid. Ik ben benieuwd hoe Ajax het nu op gaat pakken. Ik kan mij voorstellen dat je met het aanstellen van een TD wilt wachten totdat Alex Kroes begonnen is. Echter begint die pas in maart. Als de nieuwe TD dan nog geworven moet worden (eventueel ergens ontslag nemen) dan kan het weer enkele maanden duren voordat de TD aangesteld is. Dan loop je eigenlijk weer achter de feiten aan.

Huntelaar doorschuiven, goed plan. Ik zou hem niet de sleutel van de kluis geven, die heeft genoeg miljoenen laten verbranden.

Vorig seizoen heeft een duo met Klaas Jan toch uitgewezen dat ze 100 miljoen verspild hadden? Nu haal je Mislintat en die verbrast nog meer dan prima 100 miljoen. Stop gewoon met die mensen en zoek meteen een definitieve man. Maak een profiel naar de type man/vrouw die je zoekt en zoek die en probeer hem binnen te hengelen. Zo kansloos al die tijdelijke mensen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren