Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Adekanye laat Liverpool achter zich: ‘Terugkeren naar Nederland is een optie’

Laatste update:

Na vier jaar gaat Bobby Adekanye Liverpool aan het einde van het seizoen achter zich laten. De twintigjarige aanvaller is bij the Reds in het bezit van een aflopende verbintenis en de huidige koploper van de Premier League wil zijn contract graag met drie jaar verlengen, maar hij heeft dit aanbod naast zich neergelegd. “Ik zie daar niet echt een planning achter zitten, dus dan heeft het voor mij geen nut om te blijven”, geeft Adekanye te kennen in gesprek met Voetbalzone.

Door Chris Meijer

Liverpool nam Adekanye in de zomer van 2015 over van Barcelona, waar hij vier jaar had gespeeld. Bij the Reds speelde de aanvaller in de Onder-18, de Onder-19 en de Onder-23, maar zijn grote droom, doorbreken in het eerste elftal, wist hij in Engeland niet te verwezenlijken. “Jammer genoeg is het niet zo gelopen. Zo werkt het nu eenmaal in de voetbalwereld, ik moet zulke dingen gewoon accepteren. Ik kan niet zeggen dat ik spijt heb. Ik heb veel geleerd, alle lessen zal ik meenemen naar mijn volgende stap”, vertelt de aanvaller, die eerder in de jeugdopleiding van Ajax speelde. Hij spreekt van een ‘hele moeilijke beslissing’. “Ik had verwacht dat ik eerder een kans zou krijgen bij Liverpool. Voordat ik kwam, hebben we erover gesproken. Ze zeiden dat als ik een goed eerste seizoen zou draaien, ik een grote kans had om aan te sluiten bij het eerste. Door blessureleed is dat niet uitgekomen, ik moest in het begin van mijn tweede seizoen geopereerd worden en dan is het lastig om terug te keren. Jürgen Klopp sprak met me, hij gaf me tips. Zoals een trainer normaal ook doet, hij zei: 'Blijf je ding doen'. Maar uiteindelijk denk ik niet dat ik in zijn plannen voorkwam. Als dat zo is, moet ik iets anders gaan zoeken.”

‘Hopelijk komt mijn droom uit en dat is spelen in Liverpool 1’

Voetbalzone sprak in oktober 2017 uitgebreid met Bobby Adekanye, die toen nog hoopte op een doorbraak bij Liverpool.Lees artikel

In de voorbereiding op dit seizoen leek Adekanye met de eerste selectie van Liverpool mee te mogen reizen naar de Verenigde Staten voor de zogenaamde pre-season tour. “Maar dat is er uiteindelijk niet van gekomen. Dat is balen en het heeft eraan bijgedragen dat ik mijn contract niet wil verlengen. Als ze zulke dingen beloven en het komt er toch niet van, weet ik niet wat er gaat gebeuren als ik voor drie jaar bijteken. Dat vertrouwen zit er niet meer in, ook al respecteer ik de club nog enorm.” Het zorgt ervoor dat Adekanye nu een contract voor drie seizoenen bij Liverpool naast zich neerlegt. “Ze verlengen niet zomaar voor drie jaar, dus er zat misschien een planning achter. Maar ik heb daar nu geen vertrouwen meer in. Drie jaar is heel veel, voor zo’n periode ga ik niet zomaar tekenen als er geen planning of perspectief is. Qua geld zit het wel goed, maar daar heb je niets aan als er geen perspectief achter zit. Geld komt later wel, ik heb nu speelminuten nodig.”

Waar Adekanye die speelminuten zal gaan maken, is voorlopig nog onduidelijk. In Engelse en Italiaanse media wordt geschreven dat de aanvaller zijn loopbaan gaat vervolgen bij Lazio. “Dat het rond zou zijn met Lazio, is helemaal niet het geval”, verzekert Adekanye. “Vrienden sturen me ook foto’s en berichten, zo van: ga je daar naartoe? Nee, het is nog niet rond. Het is wel een van de clubs die geïnteresseerd is, maar het is nog niet voor honderd procent beslist. Ik heb ook wat gehoord van Barcelona, in Nederland is Willem II langsgekomen. Ik kan nu niet het hele rijtje clubs opnoemen, want dan zijn we morgen nog bezig. Maar er is interesse uit onder meer Nederland, Italië en Spanje. Ik ga in de zomer op mijn gemak met mijn familie en zaakwaarnemer Junior Minguella het erover hebben, ik maak me niet druk dat ik geen club heb. De toekomst ziet er goed uit, ik moet gewoon een goede keuze maken en ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken.”

“Ik kan naar een grote club gaan en daar ervaring opdoen, alleen wat minder minuten spelen. Of ik ga naar een kleinere club en daar meer minuten maken. Daar moet ik een beslissing over nemen. Ik denk dat er wel klaar voor ben om ergens in een eerste elftal te spelen. Dat gaat een grote stap worden, want ik heb nog geen profvoetbal gespeeld. Ik heb wel meegetraind met grote spelers, maar nog geen wedstrijd gespeeld en dat is niet hetzelfde”, zo gaat de aanvaller verder. Hij is momenteel met Oranje Onder-20 op pad, dat deze dagen oefeninterlands afwerkt tegen Mexico en Tsjechië. “Ik heb met een paar jongens gesproken die nu in de Eredivisie spelen en minuten maken. Ze hebben me verteld dat het niveau goed is voor jonge spelers, dus dat zijn adviezen die ik kan meenemen. Daar kan ik nu over gaan nadenken. Ik kijk veel naar de Eredivisie, het ziet er goed uit en ik denk dat het een goede stap zou kunnen zijn om terug te keren naar Nederland. Maar dat is een van de opties, dus ik zie wel welke ik ga pakken.”

Adekanye bracht praktisch zijn hele jeugd in het buitenland door, nadat hij in 2011 op twaalfjarige leeftijd naar Barcelona vertrok. “Ik moest sneller volwassen worden, dat is een ervaring en dat neem ik mee. Het voetbal bij Barcelona is anders dan in Nederland, ik heb daar veel geleerd. Dat kan ik weer meenemen naar mijn volgende stap. Bij Liverpool ben ik sterker en sneller geworden, ik snap het spel beter en ik ben verdedigend en fysiek beter geworden. Als ik in Nederland was gebleven, had ik zomaar een middelmatige speler kunnen zijn. Nu kan ik echt de stap maken naar het profvoetbal. Ik moet nog zien of ik het niveau aankan, dat weet ik pas als ik eenmaal die stap maak”, stelt hij. Dat Adekanye nu weer deel uitmaakt van de selectie van Oranje Onder-20, voelt voor hem als een bevestiging. “Het zegt richting de toekomst wel iets dat ik weer geselecteerd ben, ik ben heel erg dankbaar. Het voelt als een beloning en een eer dat ze me nog steeds in de gaten houden en niet zijn vergeten. Ik moet genieten van elke minuut die ik krijg en laten zien dat ik nog steeds net zo’n goede voetballer ben als vroeger.”

Denk jij dat Bobby Adekanye een aanwinst is voor een Eredivisie-club?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk voor een Groningen, Utrecht. Laat m daar maar speelminuten opdoen.

25 maart 2019 om 14:41

Precies wat ik dacht ook! Als hij slim is laat hij de topclubs (mocht er interesse zijn) links liggen, en kiest hij voor directe kansen in het 1e. Bij Utrecht met vd Brom aankomend seizoen kan dit prima!

25 maart 2019 om 15:14

Bij bijvoorbeeld een malen is dit wel goed uitgepakt. Hij staat volgend seizoen waarschijnlijk in de basis bij psv. Waarom dan niet 1 seizoen wennen met invalbeurten.

Deze kan aansluiten bij de andere die te vroeg uit Nederland vertrokken.

Tot je 22e in nederland blijven. Of vertrekken wanneer je het beste van het 1e bent.

25 maart 2019 om 15:34

Jij bent vast spits, zo makkelijk als dat je hier scoort.

25 maart 2019 om 15:55

Te vroeg? Je weet nooit wat die had bereikt als die in Nederland was gebleven. Altijd makkelijk zeggen dat te vroeg naar het buiteland hans funest is voor je carrière, maar misschien heeft die er wel heel veel geleerd? Het blijven in Nederland wordt hier altijd heilig verklaard, of je daarmee garantie hebt tot een succesvolle carrière.

25 maart 2019 om 16:20

Wie weet wat Messi allemaal had kunnen bereiken als ie tot zijn 22ste in Argentinie was gebleven. Nu is het maar een gewone speler die met moeite bij Barca meekomt.

Jij doelt op spelers als Veltman zeker die in Nederland gebleven zijn en niet meer wegkomen omdat er nauwelijk interesse voor is vanuit t buitenland?

Slechts een heel klein percentage van de jeugd die in Nederland blijft breekt door. En aangezien landen als Engeland wel bij de afgelopen twee toernooien waren en Nederland niet zegt dat voldoende over de kansen in het buitenland.

25 maart 2019 om 17:41

Een heel klein percentage zegt ie dan. Als ik hier een lijstje moet droppen met namen van Cruijff tot aan Frenkie de Jong en alles daartussen (en zelfs nog daar voor) dan ben ik volgende week nog bezig

25 maart 2019 om 17:43

En als je de spelers moet droppen met namen die het niet gered hebben, dan ben je over 5 jaar nog bezig.

25 maart 2019 om 16:37

Of ie te vroeg is vertrokken kunnen we pas over 3 - 4 jaar beoordelen denk ik. Hij kan nu bijtekenen en vast wel een goed contract krijgen, maar hij kiest nu echt voor zichzelf en wil een volgende stap zetten in zijn ontwikkeling. Hopelijk kiest hij voor een mooie club waar hij een vaste stek in de selectie krijgt en aan spelen toe komt.

Ik vraag me toch af wat zo een jonge tot nu toe heeft kunnen verdienen in Engeland.. Dat verhaal van "ik heb veel geleerd" is ja natuurlijk dikke onzin, Als je in Nederland was gebleven was je nu verder in je ontwikkeling, maar ik vraag me wel af of het geld allemaal waard was. Want daar zou ik wel begrip voor hebben.

25 maart 2019 om 14:51

Jaarlijks toch wel een ton of 3 a 4 gok ik zo.. Dat is echt meer dan prima voor een jonge gozer die amper kosten heeft. Huisvesting en dergelijke wordt door de club geregeld dus alles kan ie lekker sparen naast de gebruikelijke uitgaven aan kleding en luxe attributen.

Ik mag hopen dat hij verstandig kiest en besluit om terug te keren naar bijvoorbeeld een FC Utrecht. Ook AZ zou een prima optie zijn om op termijn door te kunnen breken. Is nog steeds nog ontzettend jong en heeft dus nog meer dan genoeg ruimte om door te groeien naar een potentieel 1e elftalspeler.

25 maart 2019 om 15:24

Zou haast wel moeten toch..? 3 a 4 ton bruto klinkt logisch.
In Nederland kreeg Nouri als jeugdspeler het grootste contract en dat was bruto 250k 50k opwaarderen per jaar tot aan zijn debut en een nieuwe contract.

Als je dan uit een gezin komt die in de bijstand leeft of die het moeten doen met iets meer dan de minimumloon dan snap ik het heel goed als je zo snel mogelijk die dikke contact tekent met een paar mooie getallen een die prachtige £ symbool erachter.

Vind het alleen jammer als ze zo achteraf komen met het verhaal over "ik heb er geen spijt van, want ik heb veel geleerd", want dat is ja natuurlijk lulkoek. Wees eerlijk en zeg gewoon waar het op staat.

25 maart 2019 om 20:19

Je moet niet vergeten dat ze in engeland veel langer/zwaarder trainen dan in NL (tenminste veel spelers zeggen dat.

25 maart 2019 om 20:57

Vooral anders. In Engeland ligt het accent vooral op fysiek sterker worden en 90 minuten vol kunnen blijven rennen. In Nederland wordt veel tactischer getraind en heb je veel meer partijvormen en dergelijke. Elke methode heeft zijn positieve kanten en afhankelijk van de speelwijze die je ambieert dien je de trainingsmethode te kiezen. Een mix van beide is natuurlijk het meest ideaal.

25 maart 2019 om 14:51

Paar ton waarschijnlijk, iets wat jeudgspelers hier gewoon niet krijgen. En of je jeugd nou in Nederland of Engeland speelt maakt niet veel uit, je moet alleen op je 18/19e gaan spelen.

25 maart 2019 om 15:47

En wat de meeste eredivisie spelers ook niet krijgen, haal ajax en psv eens weg en kijk dan nog maar eens naar het gemiddelde salaris

25 maart 2019 om 15:54

Gemiddelde salaris is wel een paar ton hoor in de Eredivisie.

25 maart 2019 om 16:22

Dankzij Ajax, PSV en Feyenoord heb je die paar ton gemiddeld maar clubs als Fortuna betalen echt geen 2 ton salaris.

25 maart 2019 om 17:24

Waarom is dat onzin? Lijkt me vrij logisch dat hij veel heeft geleerd als je in de jeugd bij Barca en Liverpool hebt gespeeld. Dat hij nu verder was in zijn ontwikkeling is ook geen feit.

25 maart 2019 om 22:04

Ik heb niet echt zicht op wat jeugdspelers van Liverpool verdienen maar sommige spelers bij Chelsea kregen vanaf hun 18e een contract van iets meer dan 1 miljoen per jaar. Van Ake weet ik zeker dat hij zo'n contract had. Beetje ter vergelijking: Vilhena en Kongolo wilden op hun 21e een contract van minimaal 7 ton, Feyenoord bood blijkbaar een contract lager aan in eerste instantie

Christensen ook. Ruben Loftus Cheek zat zelfs op 1.8 miljoen per jaar vanaf zijn 18e. CHO willen ze zelfs een contract van tegen de 4 miljoen bieden.

26 maart 2019 om 16:58

Hoe weet je dat dan dat ie cerder had geweest? Had messi ook verder geweest als die tot ze 22e in argentinie had gebleven?

26 maart 2019 om 19:54

Ik zat met een jongen in de klas. Hij speelde bij Southampton. Kreeg daar toen een contract op ze 16e van ongeveer 8.000 pond per maand. Dus een ton per jaar op je 16e, is niet slecht he.

Komt over als een realist. Hij zegt alleen dat de basis om full-time prof te worden goed is alleen is het maar de vraag of hij het ook kan laten zien.
Ik ken hem als speler niet, maar hoop dat ie terugkomt naar NL en gewoon zijn wedstrijden in de ED gaat maken. Ploeg als Heracles lijkt me wel wat.

Zelfs al zou deze jongen vier jaar geleden hét grote talent van Ajax zijn - weet ik niet - maar dan nog heeft zo'n kereltje geen idee dat Liverpool hem gewoon heeft overgehaald als een van de zovelen, in de hoop dat er een of twee bij zitten die het wel halen. Zoals labiele meisjes die zich het mooiste prinsesje wanen en zich met valse beloften in een toekomst storten die smerig tegenvalt. Vier jaar later is deze jongen teleurgesteld dat hij niet bij de Liverpool-selectie zit en wil hij niet verlengen. Alleen al om die houding zou haal je als Ajax, PSV en Feyenoord echt geen zelfbewuste prof in huis, maar een omhoog gevallen talent zoals Bazoer dat erachter komt dat hij helemaal niet zo goed is. Ja, veel geleerd van trainen met de groten der aarde. Fijn voor je. In Nederland lopen twintigers met een half voetballeven achter de rug. Mathijs de Ligt en straks Mo Ihattaren om maar eens wat voorbeelden te noemen. Die hebben niet alleen veel geleerd op die leeftijd, maar ook veel gepresteerd.

Ter illustratie: valt iemand het ooit zo bewierookte Feyenoord-talent dat naar Manchester City ging Rodney Kongolo heel erg op? Speelde tot dusver slechts zeven wedstrijden voor zijn nieuwe club SC Heerenveen, dat niet eens een florissant seizoen kent en waar als invaller dus best kansen liggen om een concurrentiestrijd te winnen. In plaats van de volledige speeltijd in die wedstrijden speelde Rodney Kongolo slechts 42% van die speeltijd. Wat een verschil met een toptalent als Frenkie de Jong, ook 21 jaar, met de wereld aan zijn voeten en een transfer naar Barcelona! Of Steven Bergwijn, eveneens 21, die begeerd wordt door Bayern Munchen, Manchester United en de top van Italie. Kennelijk is de Eredivisie zo'n slechte leerschool niet.

25 maart 2019 om 19:05

R. Kongolo is uit de B2 weggeplukt, zoveel heil zagen ze er niet in (feyenoord). Zijn ook zat voorbeelden van jongens die er nog steeds oké uit komen. Dilrosun, Bruma en Rekik zijn uiteindelijk op hun eigen niveau terecht gekomen.

Je hebt dan ook nog de tragische gevallen. Een Vincent van den Berg bijvoorbeeld, maar de echte toptalenten komen wel ergens bovendrijven. Of ze ook het niveau halen dat ze uiteindelijk gehaald hadden waren ze in NL gebleven zullen wij nooit kunnen peilen.

25 maart 2019 om 19:51

Dilrosun is nog jong en kan nog omhoog, maar Hertha BSC is natuurlijk helemaal geen aansprekend niveau. Dat geldt ook voor zijn ploeggenoot Rekik en als huurling van middenmotor Wolfsburg in dienst bij het zwalkende Schalke waar hij ook nog een van de zwakkeren is, is Bruma natuurlijk een enorme miskleun gebleken. Rekik en Bruma werden een enorme toekomst toegedicht en Feyenoord baalde enorm van hun vertrek. Al die interviews over 'geen spijt' ten spijt, zijn die jongens totaal niet op dat niveau terecht gekomen.

En die echte toptalenten die wel komen bovendrijven... zo simpel is het juist niet. Alle Europese topclubs houden er wel vijf, zes beloftenelftallen op na vol met Europa's grootste talenten in de leeftijd van 16 t/m 20 jaar. Hooguit twee halen eens het eerste elftal vanuit de jeugd, de rest mag op hun 21e hooguit hopen op verhuur als ze niet direct van de hand worden gedaan. Op zich niet erg, maar feit blijft dat die echte toptalenten uit Nederland, Belgie, Kroatie, Zweden, Denemarken, Tsjechië en Oekraïne tijdens hun cruciale vormingsjaren in de leeftijd van 18 t/m 21 niet regelmatig en evenmin in een vaste formatie aan spelen toekomen op een niveau waarop ze zich niet het meest optimaal ontwikkelen. Al die gasten spelen met de gedachte dat zijn 'the special one' zijn die het wél gaat maken. Hoezeer verschilt dat als je wekelijks moet opboksen tegen volwassen profs die wel al meer dan honderd wedstrijden op het hoogste niveau in de benen hebben en elke week voor hun brood en boter een zege bij elkaar proberen te spelen. Zeg nou zelf: Chelsea onder 19 wint - al het individuele talent ten spijt - echt niet van FC Utrecht, AZ of FC Groningen. Er zijn dan ook helemaal niet veel voorbeelden van spelers die het wel via de snelle weg redden. Tim Krul en Robin van Persie zijn de enige die ik kan bedenken, waar bij laatstgenoemde moet worden opgemerkt dat hij al twee jaar in de Kuip en met een Uefa Cup op zak naar Arsenal kwam en daar een enige trainer op topniveau trof die werkelijk 100 procent in zijn jonge beloften geloofde.

26 maart 2019 om 12:58

Leuk dat je begint over R. Kongolo, want in die lichting was hij verre van de beste voetballer. Kijk eens wat er terecht gekomen is van R. Fernandes, smaakmaker van zijn lichting. Is trouw bij Feyenoord gebleven, ondanks interesse van vrijwel alle internationale topploegen. Kortom, ontwikkeling kan zo onvoorspelbaar gaan, sommige pieken heel vroeg, maar ontwikkelen zich niet door, andere pieken heel laat.

Overigens heeft vrij recent Malen nog aangetoond dat je er niet per se slechter op wordt door naar het buitenland te gaan. Hij mocht zich aansluiten bij zijn leeftijdsgenoten in Jong Psv, maar heeft zich vrij snel opgewerkt naar vaste plek bij de selectie. Net als bijvoorbeeld Gakpo, die uit dezelfde lichting komt. Enige verschil is dat Malen een paar honder duizend euro meer heeft verdiend en internationale ervaring opgedaan heeft.

Hij heeft wat gehoord van Barcelona en Willem II is langs geweest. Dat zijn lastige keuzes... :-)

27 maart 2019 om 17:13

Nee hoor gewoon 2jaar naar Willem II gaan daar alle wedstrijden spelen om vervolgens naar Ajax te gaan om in beeld te komen bij Koeman en ervaring in de CL op te doen en de schaal halen....en zo opvallen bij Barcelona en daar de rest van zn carriã¨re spelen en alles winnen wat je als voetballer kan winnen. Nee het is allemaal niet zo lastig.

Money in the pocket en nu proberen om je carrière weer op gang te krijgen... Toekomstige talenten neem een voorbeeld aan deze jongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren