Je bezoekt Voetbalzone met een mobiele telefoon. Welke versie van Voetbalzone wil je bekijken?
Mobiele versie Normale versie

Update: Burgemeester Amsterdam sluit uitfans bij Klassieker niet uit

Zaterdag, 21 december 2013 om 11:34

De loting voor de kwartfinales van de KNVB Beker leverde een prachtig affiche op: Ajax - Feyenoord. De Klassieker zorgt echter ook voor problemen, aangezien de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam in 2009 afspraken om de wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord voor vijf jaar lang zonder uitsupporters te spelen. Die afspraak is nog steeds van kracht.

/

Mocht Feyenoord geen uitfans meenemen naar de Amsterdam ArenA, dan is dat duidelijk in het nadeel van de ploeg van Ronald Koeman. De KNVB stelt in een verklaring dat de burgemeesters een beslissing zullen moeten nemen over de bekerwedstrijd. "De KNVB is in de basis altijd voorstander van het spelen van wedstrijden voor fans van beide clubs", laat de KNVB in een verklaring weten.

"Het is aan de gemeenten Amsterdam en Rotterdam, in overleg met beide clubs, om te bezien of bij de onderlinge ontmoeting in de kwartfinale van de KNVB beker de regeling van kracht zal zijn", meldt de KNVB. De bekerwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord wordt op 21, 22 of 23 januari gespeeld.

Update 21 december 11.34 uur - Burgemeester Amsterdam sluit uitfans bij Klassieker niet uit
Feyenoord speelt op woensdag 22 januari uit tegen Ajax in de kwartfinale van de KNVB Beker en mag mogelijk uitsupporters meenemen naar de Amsterdam ArenA. Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam, sluit dat in ieder geval niet uit: "De kwestie met of zonder uitpubliek, daar komen we in januari op terug'', zegt hij in De Telegraaf. ''Ik wil daar graag samen met de Rotterdammers naar kijken, want voetbalfeesten zijn leuk als het echte feesten kunnen zijn.''