Bekijk in artikel
15 april 2019 om 14:49
0

Heel het Nederlandse voetbal moet omgegooid worden, wanneer Ajax een wedstrijdje Europees moet spelen, maar voor andere club zijn ze niet bereid mee te werken. Erg onsympathiek besluit. Een kampioenschap is voor velen een hoogtepunt in het supportersbestaan, ookal is het 'maar' de Eerste Divisie. Hoofdschuldige is echter de Knvb door überhaupt al deze Jong teams in de voetbalpiramide toe te laten.

Reacties

15 april 2019 om 14:53
0

Want FC Den Bosch had wel even een ring op dat stadionnetje gebouwd om FC Twente kampioen te laten worden? Zulke zure, kleine reacties, dié vind ik vrij onsympathiek.

15 april 2019 om 15:16
0

Over zure, kleine reacties gesproken. Volgens mij vraagt niemand Ajax om een nieuw stadion te bouwen. Ze verzoeken alleen om in het stadion te spelen wat op steenworp afstand ligt van de Toekomst, zodat hun fans aanwezig kunnen zijn bij de kampioenswedstrijd. Aangezien Ajax de faciliteiten gewoon heeft om dit te organiseren, vind ik het inderdaad erg onsympathiek om dit af te wijzen. Vervolgens verwachten ze wel dat het hele Nederlandse voetbal wordt omgegooid wanneer zij een keer Europees moeten voetballen.

15 april 2019 om 15:31
0

@FC Den Bosch, ze verzoeken alleen om in een stadion te spelen dat niet van Ajax is. Punt uit. Ajax moet het stadion huren, dat lijkt iedereen te vergeten. Hoeveel Ajax daadwerkelijk bij moet betalen wordt altijd aan het einde van het seizoen berekend aan de hand van de recette. Dat is momenteel niet zo veel omdat het stadion altijd nagenoeg uitverkocht is. Dat wordt echt heel anders als ze in een half lege arena spelen. Dan wordt dan een flink kosten plaatje.

Ajax heeft dus helemaal niet de faciliteiten om dit te organiseren. Zal het je nog sterker vertellen, als de arena verhuurt is voor een of ander concert en Ajax moet opeens toch in de arena spelen voor Europese wedstrijden, hebben ze gewoon een probleem. Er moet een compleet nieuw grasveld in komen en in record tempo. Dan moet er een smak geld op tafel komen en Ajax krijgt hier gewoon de rekening van. Ze hebben niets in eigen hand. Dat beslist namelijk de Arena, maar de rekening is voor Ajax. Hetzelfde met de stoeltjes, dat heeft een eeuwigheid geduurd voordat het stadion in plaats van een regenboog sfeer, Ajax sfeer uitstraalt. Stadion was in eerste instantie gebouwd voor evenementen, Ajax en de Admirals. De Admirals zijn jaren geleden al gestopt, maar toch bleven die lelijke stoeltjes in de arena. Pas toen die aan vervanging toe waren, kwamen er Ajax stoeltjes in. Iedereen bij Ajax wilde meteen Ajax stoeltjes, maar ja, daar gaan zij niet over. De Arena is namelijk niet van Ajax. Ajax heeft slechts een deel van de aandelen van de Arena N.v. Pas als dit 100% is, is het stadion daadwerkelijk van Ajax.

15 april 2019 om 15:14
0

Europees wedstrijdje..
Noem t maar zo. 'Heel Nederland'

Wat kunnen sommige hier wenen zeg. En natuurlijk extra lekker om naar Ajax te wijzen..
Want jaaa.. dat zijn de boosdoeners.
Does f lekker normaal man.
Ging t wel door..wat mij betreft.. prima.
Beslissing is anders. Deal with it ipv appels met peren vergelijken. Ajax ( en de andere grotere clubs) helpen de clubs met kunstgrasvelden ook met financiele steun voor echte velden? Nee.. alles moet wijken voor Ajax..

Zucht

15 april 2019 om 15:30
0

Dus omdat Ajax financiële steun geeft om kunstgras te vervangen mag er geen kritiek meer geleverd worden? Dit lijkt me overigens een mooi voorbeeld van appels met peren vergelijken, maar dat geheel terzijde. Je kunt tevens ook staven dat andere clubs ooit overgestapt zijn op kunstgras, omdat Ajax (en andere topclubs) een groot deel van tv inkomsten opslokt. Dat is een andere discussie, het gaat er hier om dat Ajax niet bereidt is om Twente de helpende hand toe te steken, terwijl ze dat anderzijds wel verwachten als ze Europees spelen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het succes van Ajax in Europa geweldig, maar vind het onsympathiek om dan vervolgens Twente in dit geval niet te helpen.

15 april 2019 om 16:05
0

Nee dat is juist een voorbeeld van appels en peren. Dat dat je dat wel begreep.
'Opslokken' ook. Dat gaat vanzelf als je een grote club bent met een grote achterban.
Moet je dan als grote club altijd een helpende hand bieden? Los van mn eigen mening, die t geen probleem zou vinden, is t een keuze . Maar dan ben je onsympathiek als je nee zegt. Daar gaat t mij om. Net als je uitspraak als heel Nederlads voetbal moet omgegooid worden voor Ajax. Wat ook onzin is. Een wedstrijd werd verplaatst. Nie tt de hele competitie(s)
Daarom zeg ik.. zeuren om t zeuren. Vooral als t om een grote club gaat.. staan ze in een rij om vingertje te wijzen. Net als jij

15 april 2019 om 16:30
0

@FC Den Bosch je vergelijking klopt gewoon niet, omdat Ajax niet verwacht dat andere clubs uit good will meewerken aan het verzetten van wedstrijden. Voor het seizoen is afgesproken dat wedstrijden verzet kunnen worden. Ajax dient verzoeken in, de KNVB honoreert dit. Als andere clubs het daar niet mee eens zijn, is dat een probleem tussen hen en de KNVB. Ajax ziet simpelweg een regel staan en maakt daar gebruik van. In dit geval is er geen regel. Het een is een verzoek vanuit Twente direct naar Ajax. Compleet anders dus. De KNVB geeft aan dat zij het prima zouden vinden, alleen de keuze is logischerwijs aan Ajax. Die zeggen nee, wat hun goed recht is. De Europese situatie is dus iets tussen clubs en de KNVB. Dit is iets tussen clubs onderling. Regels versus good will. Dat je het sympathieker had gevonden als Ajax ja had gezegd. Dat kan. Maar die twee zaken met elkaar vergelijken slaat nergens op, omdat Ajax nergens de sympathie vraagt van andere clubs.

15 april 2019 om 16:32
0

Moet je als kleinere club altijd de helpende hand bieden als de topclubs Europees spelen? Het opslokken van het tv geld gaat niet vanzelf, dat is vastgesteld in de FOX contracten. Overigens is niet slechts een wedstrijd verplaatst, maar de opzet van meerdere speelrondes is op zijn kop gezet. Ik vind het in dit geval erg onsympathiek van Ajax om nee te zeggen. Dit heeft niks met grote club te maken, zou hetzelfde zeggen bij AZ en Utrecht.

15 april 2019 om 17:55
0

Nee dat hoeft ook niet als kleinere club. Omgekeerd dus ook niet. Maar na een keer nee is t klaar toch. En juist bij een Ajax zorgtvt ervoor dat een hoop op hun achterste poten staan. Want t is T grote Ajax ..dat 'hulp' had. Dus moeten ze ook wat terug doen. Je mag vinden wat je wilt uiteraard. Maar ik vind t ophef

15 april 2019 om 18:26
0

FC Den Bosch, je realiseert je toch wel hoeveel geld het Ajax zou kosten om de Arena te huren? Dat stadion is niet van Ajax. Dus wie gaat de huur betalen? Twente?

15 april 2019 om 16:56
0

Hoofdschuldige van de jong teams was het probleem dat de JL destijds geen uitzendgemachtigde kon vinden die de JL uit wilde zenden. Daarmee werden alle sponsorcontracten van de JL clubs waardeloos en kwam er niets binnen aan uitzendrechten. Ook was door de faillisementen van diverse clubs de JL gekrompen tot 16 clubs.

Men is toen afgestapt op Fox, of die asjeblieft de JL uit wilde zenden. Fox eiste dat dan de grote eredivisie teams mee zouden doen met hun jong teams.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Discussie-details

FC Den Bosch
Geplaatst op 15 april 2019 om 14:49

Ajax wijst verzoek FC Twente af: ‘Dat is niet ons probleem’

Maandag, 15 april 2019

Artikel bekijken
Meer discussies op dit nieuws

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Twente7534
5.Jong PSV5715
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. DrommelDoelman330
Aitor CantalapiedraAanvaller3313
P. BijenVerdediger316
C. GonzálezVerdediger310
M. SmithMiddenvelder302
Javier EspinosaMiddenvelder294
T. BoereAanvaller2713
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina FC Twente.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren