Bekijk in artikel
15 april 2019 om 14:40
0

Ik weet niet precies wat er verzocht is natuurlijk, maar als Twente bereid is om voor de extra ontstane kosten op te draaien en het is voor de belasting van de politie Amsterdam geen punt, dan zie ik geen reden waarom het duel niet in de Arena kan worden afgewerkt. Dan zie ik eigenlijk alleen maar winnaars. Bij jong Ajax zullen ze het wel leuk vinden om de Arena te spelen en je maakt een hoop mensen bij Twente blij. Ook voor de Jupiler League in zijn algemeenheid kan extra publiciteit geen kwaad

Reacties

15 april 2019 om 15:28
0

Beetje vreemd op deze reactie als voorbeeld te bestempelen. Niet alleen is het competitievervalsing naar de andere teams toe die niet de mogelijkheid hadden om twee keer een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax te spelen. Het is ook nog eens dubieus om te verwachten dat FC Twente zelf die kosten wel even gaat betalen.. Bovendien is er nog een derde reden (hoogstwaarschijnlijk de voornaamste reden voor Ajax) en dat is die achterlijke grasmat van ons al slecht zat is momenteel. We hebben dit seizoen al 50+ wedstrijden gespeeld en de kwaliteit moet zo goed mogelijk zijn de resterende wedstrijden. Dan zou ik het vreemd vinden om een ander team je grasmat te laten gebruiken om er straks vervolgens zelf de hinder van te ondervinden. Triest dat we als rijkste club van het land op zo'n matige ondergrond spelen.

15 april 2019 om 16:44
0

Inderdaad prima reactie, slaat de spijker ook op zijn kop. Is FC Twente bereid alle kosten te dragen (vele tonnen) voor 1600 uitkaartjes ?

15 april 2019 om 17:14
0

@origineel: je hebt helemaal gelijk in je gehele post. Ik vind de post van ajax073 wel heel lief naar Twente toe, maar het is gewoon competitievervalsing naar alle andere KKD-teams toe, laat staan dat Twente vast niet alle kosten wil betalen.

15 april 2019 om 17:25
0

Waarom vreemd, het is een verademing bij de vele negatieve reacties van de Ajax aanhang vergeleken.
Verder geen fatsoenlijke reactie gezien zonder dat er vermeld wordt dat we niet meer hadden mogen bestaan of dat we onze mond dicht moeten houden.
Heb nog nooit zoveel onzin voorbij zien komen.
En wat competitie vervalsing, we kregen van Volendam 1400 kaarten
Spelers uit het eerste opstellen dat is pas competitie vervalsing.
Maar als een club als bv Pec Zwolle verplicht op een ander tijdstip moet voetballen om Ajax te verlichten, wordt er niet eens gekeken of dat wel mogelijk is, en wie draait er voor die schade op?
Je bent een profclub met duurbetaalde spelers, moeten ze nog meer in de watten gelegd worden?
Verder snel weg met die reserve teams uit de eerste divisie, ben je tenminste van het gezeur af.
Ajax had best wel iets meer supporters toe kunnen laten, want er zit normaal 10 man en een paardenkop.
Maar ja ze kijken liever niet verder dan hun neus lang is.

15 april 2019 om 18:41
0

@rijvers

Je het makkelijk praten nu Twente naar de eredivisie promoveert. Afschaffen van de jong teams in de KKD betekent dat het contract met Fox niet nagekomen wordt. Dat wordt een behoorlijke schade post en de KKD komt wederom zonder partij te zitten die het uitzend. Maar goed, Twente zit dan allang weer in de eredivisie dus die zal het verder niet raken.

Overigens heeft Ajax bijna 9 procent van de capaciteit van de Toekomst beschikbaar gesteld aan Twente fans.

15 april 2019 om 18:42
0

Voor dit seizoen heeft Jong Ajax gewoon een vaste selectie. Kan je gezeik over competitievervalsing op dat gebied de prullenbak in.

15 april 2019 om 19:14
0

Niets makkelijk praten.
Ik ben altijd tegen dit soort teams in de eerste divisie geweest.
En ook de clubs die al langer in die divisie spelen zijn tegen.
Dus met dat makkelijk praten heb je geen punt.

15 april 2019 om 19:26
0

Tja als er geen partij is die het uit wil zenden, als er in vele sponsor contracten geeist wordt dat het voetbal op TV te zien is, als er nog maar zestien teams over zijn en bij veel van die clubs de financiën niet rooskleurig zijn, dan is het wel degelijk makkelijk praten als je niet verantwoordelijk bent voor die clubs.

En vergis je niet, de meeste KKD clubs gaan gewoon failliet als er te weinig geld binnen komt.

15 april 2019 om 21:00
0

Lol Dennis, de jong teams spelen helemaal niet bovenin mee, PSV daargelaten. Iedereen hekelt de maandagavond voetbal en een jong team trek 200-700 toeschouwers (fors minder dan gemiddeld in de competitie). Die teams voegen echt niets toe.

15 april 2019 om 21:25
0

@rijvers en Jansen Joenite: Zonder jong-teams, geen goede deal met Fox. Jullie kunnen zeuren wat je wil, maar de KKD heeft de Jong-teams financieel gewoon nodig. Daarnaast bewijzen de jong-teams ook de meerwaarde voor de 1e teams. Als dit de eerste wedstrijd van het seizoen was geweest, had je niemand gehoord. Had het gewoon eerder zelf afgemaakt, had je dit gezeur niet gehad.

15 april 2019 om 22:09
0

Hoeveel heeft die deal gescheeld dan? Dat de jong teams een meerwaarde heeft voor de eerste teams is leuk voor hen, maar geen enkele waarde voor Dordrecht of Helmond Sport. Sterker nog.. vroeger werd er dan nog wel eens een leuke speler aan die clubs verhuurd.

15 april 2019 om 14:56
0

Er een verkapte thuiswedstrijd van maken voor Twente, dat is geen competitievervalsing hoor! Jong Ajax heeft bij hun eigen kampioenswedstrijd niet eens in de Arena gespeeld, waarom zou Twente dat wel mogen?

15 april 2019 om 15:16
0

Nouja.. verkapte thuiswedstrijd?
Reken erop dat die 185 uitsupporters het vrijdag doen lijken alsof Twente thuis speelt

15 april 2019 om 15:51
0

"nouja.. verkapte thuiswedstrijd?"

Een beetje wel, natuurlijk. Er kunnen 1600 mensen in het uitvak van de Arena en dat gaat zonder twijfel wel uitverkopen. Terwijl Jong Ajax thuis gemiddeld maar 719 supporters trekt.

15 april 2019 om 16:16
0

ik bedoel het geluid wat die 185 zullen maken

15 april 2019 om 15:00
0

"twente is bereid om voor de extra onstane kosten op te draaien". Makkelijk praten als Twente in financieel zwaar weer zit... ja dat betalen we echt hoor!!

15 april 2019 om 15:11
0

"twente is bereid om voor de extra onstane kosten op te draaien" is een mooi vervormde quote, maar er staat toch echt "als twente bereid is".

Inhoudelijk:
Misschien valt er constructie te bedenken waarbij de extra ontstane kosten worden verrekend in de ticketprijs voor de Twente supporters.

Maar misschien is het ook wel precies de reden waarom Ajax voorlopig heeft geweigerd.
"in principe spelen we gewoon op De Toekomst, dat is alles wat we er nu over kunnen zeggen." " Klinkt namelijk nog niet helemaal definitief.

15 april 2019 om 16:52
0

FC Twente is helemaal niet bereid om vele tonnen op tafel te leggen voor 1600 plekjes in de uitvakken. Daarnaast is een garantstelling nodig voor eventuele schade, die kan FC Twente helemaal niet geven, dan moet de gemeente Enschede garant willen staan.

15 april 2019 om 17:30
0

Hoe weet jij dat nu?
Heb je contacten bij FC Twente?
Staat de gemeente Amsterdam ook garant voor de rottigheid die de supporters van Ajax in hun eigen stad hebben geschopt.
Aub zeg wat een onzin.

15 april 2019 om 18:19
0

Rijvers, heb je er enig idee van hoeveel het kost om de Arena te huren? Denk je echt dat Twente dat geld heeft? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ze dat willen doen. Daarnaast kan ik me wel voorstellen dat Ajax de grasmat wil beschermen. Die wordt al zwaar belast dit seizoen, dus elk wedstrijd minder is meegenomen.

15 april 2019 om 18:46
0

@rijvers

Ook ik lees de krant, Ook ik weet dat Twente technisch failliet was. Ook ik heb meegekregen dat de gemeente Enschede, een armlastige gemeente, Twente vele miljoenen euro's schuld kwijt moest schelden zodat Twente niet om zou vallen.

En dan zou FC Twente eventjes tonnen subsidie neer gaan tellen zodat 1600 fans de wedstrijd in de Arena kunnen gaan volgen?

Het lijkt wel of je niets geleerd hebt van het verleden. Volstrekt onverantwoord om zoveel geld uit te geven voor een kampioens wedstrijd in de Kkd. FC Twente zou al het geld moeten sparen om te zorgen dat je volgend jaar een eredivisie waardig team kunt opstellen, zodat je niet opnieuw degradeert.

15 april 2019 om 15:02
0

Je zit met het punt dat je niet weet hoeveel fans van Twente er naar Amsterdam gaan komen. En laten we eerlijk zijn, de fans zijn niet allemaal brave burgers.

En hoe gaat Twente voor die kosten opdraaien? Ze hebben pasgeleden weer een lening gekregen van de gemeente, dan kun je het financieel niet verantwoorden om dit dan te doen.

15 april 2019 om 15:07
0

Maar een andere club laten opdraaien voor jouw feestje is wel eerlijk? Vraag jij je buurman ook of hij voor jouw verjaardag het bier en de versnaperingen bekostigd?

15 april 2019 om 15:14
0

Dat is een scheve vergelijking. De vergelijking klopt pas als jij een feestje geeft bij je buurman thuis.

15 april 2019 om 15:20
0

Zou je dat wel doen dan? Je buurman hoeft niet allerlei politie te bekostigen als ie je verjaardag zou organiseren, het is meer die kosten die ik wilde vergelijken dan de locatie.

15 april 2019 om 18:33
0

Ajax bekostigd ook geen politie. Dat is zaak van de gemeente. Te gek voor woorden eigenlijk dat er wekelijks zoveel overheidsgeld naar de politie bij Ajax wedstrijden moet he? :P

16 april 2019 om 00:54
0

Ik doel niet op de politie. Weet je wat het kost om een stadion te huren (want de Arena is niet van Ajax)? Ik denk dat Ajax daar serieus geld op moet toeleggen, want de Arena ga je niet uitverkocht krijgen, sterker nog: Als je die meer dan een kwart vol krijgt mag je al heel blij zijn. En waarom zou Ajax geld uitgeven aan het kampioensfeest van Twente?

16 april 2019 om 06:28
0

Waar staat dan dat Twente wil dat Ajax voor alle kosten opdraait? Lijkt wel Ajax een soort luisterlijn heeft zodat iedereen de gesprekken kan afluisteren. Jij en ik zaten niet aan de telefoon/tafel waar het verzoek is gedaan.

16 april 2019 om 14:34
0

Komop, je weet zelf ook hoe de financien van Twente zijn, op zijn minst niet heel rooskleurig. De Arena afhuren kost echt wel een paar ton, ik denk niet dat Twente dat hiervoor over heeft.

15 april 2019 om 15:02
0

Er is wel een reden waarom je dit verzoek zou kunnen weigeren: het idee dat deze wedstrijd dan een soort halve thuiswedstrijd wordt voor Twente, en dat kun je zien als competitievervalsing t.o.v. de andere teams die wel gewoon op de Toekomst moesten spelen met steun van nog geen 200 supporters.

Ik vind het wel jammer dat Ajax dat argument niet gebruikt, en in plaats daarvan dingen roept als "het is niet ons probleem". Dat is niet zo charmant en had ik graag anders gezien van mijn club.

15 april 2019 om 16:28
0

Het probleem zit hem in het uit publiek. Ze hebben maar twee uitvakken, dat is 1600 plekjes maximaal. Voor dat geld kan je de Arena niet afhuren.

Een andere optie om de normale vakken op te stellen is veel te riskant. Stel je voor dat jong Ajax dreigt te winnen en alle stoeltjes worden gesloopt, wie gaat dat betalen? FC Twente?

16 april 2019 om 12:05
0

De J.c. Arena afhuren voor 1400 supporters? Waar haalt Twente dat geld vandaan?ze hebben niets geleerd vanuit de periode Munsterman en blijven die arrogante houding houden van om hun zin overal in te krijgen.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Discussie-details

ajax073
Geplaatst op 15 april 2019 om 14:40

Ajax wijst verzoek FC Twente af: ‘Dat is niet ons probleem’

Maandag, 15 april 2019

Artikel bekijken
Meer discussies op dit nieuws

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Twente7534
5.Jong PSV5715
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. DrommelDoelman330
Aitor CantalapiedraAanvaller3313
P. BijenVerdediger316
C. GonzálezVerdediger310
M. SmithMiddenvelder302
Javier EspinosaMiddenvelder294
T. BoereAanvaller2713
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina FC Twente.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren