Bekijk in artikel
15 april 2019 om 14:38
0

Verzoek ingediend, geweigerd en weer door. Dan maar verliezen aanstaande vrijdag en maandag kampioenschap pakken tegen Jong Az.

Overigens dan niet te hopen dat Sparta vrijdag verliest..

Reacties

15 april 2019 om 14:42
0

Twente moet gewoon zijn plek kennen. De KKD dus. Volgend jaar de Arena en niet zeuren.

15 april 2019 om 14:56
0

Vasselfc dat geblaat over 'je plek kennen' weten we nu wel. Het was een verzoek van Fc Twente, geen mes op de keel en nergens een verplichting voor Ajax natuurlijk. Het wordt weer enorm opgeblazen. Ik persoonlijk snap Ajax volkomen, wij spelen KKD dus moeten we ook in die stadions spelen en het doen met de aantallen kaarten die we krijgen. Maar vragen staat vrij. Het is niet zo dat we door de wantoestanden in het verleden, door bestuurders die er nu niet meer zijn, maar moeten buigen voor iedereen en vooral zielig in een hoekje de bek moeten houden.

De manier hoe velen hier op deze website vandaag al in 3 verschillende topics op ditzelfde onderwerp reageert is imo zwaar overtrokken en gaat nergens over. Fijn dat velen hier dit weer aangrijpen als een stok om mee te slaan.
Wat Vak-P roept slaat wat mij betreft ook nergens op, laat Amsterdam toch lekker links liggen en vier het in onze eigen mooie regio.

In afwachting naar het volgende topic over dit onderwerp, ik heb toch geen zin om te werken vandaag

15 april 2019 om 15:04
0

Jong Ajax - NAC werd in 2016 ook in een (bijna compleet lege) Arena gespeeld. Is dus niet zo dat Jong Ajax alles op de toekomst heeft gespeeld.

15 april 2019 om 15:07
0

@VasseLFC Er zijn wel vaker kkd wedstrijden verplaatst naar de arena... of om een oud trainer van Jong Ajax te citeren: "Ja, de risicowedstrijden zullen in de Arena gespeeld worden. Er zijn altijd ploegen bij die een harde kern hebben, waarbij het risico gewoon wat groter is. Met die wedstrijden kunnen we dus uitwijken naar de ArenA."

15 april 2019 om 15:15
0

Vraag mij eigenlijk af of Ajax wel zomaar kan beslissen. Voor zover ik weet is de Arena (nog niet) het eigendom van Ajax. Weet niet in hoeverre overige belanghebbenden hierin mee dienen te beslissen...

15 april 2019 om 15:29
0

@twenteov
Nee, het ''mes op de keel'' was vanuit de club FC Twente ook niet nodig natuurlijk nadat VAK P heeft gezegd met 1000en de stad in te gaan als de wedstrijd niet in de Arena gespeeld mag worden.

Ik geef Ajax groot gelijk, en benieuwd hoe gezellig het gaat worden in Amsterdam vrijdag. Mocht daadwerkelijk de pleuris uitbreken is het ook wel weer even klaar met het gedrag van sommige Twente fans m.i. (en dan doel ik op de uitspraken dat '' Ze moeten ook altijd ons hebben'`

15 april 2019 om 15:30
0

Volgens mij was toen het uitval van de Toekomst ook nog niet zoals het nu is. Daarnaast weet je niet welke afspraken Ajax met de ArenA heeft mbt jeugd en jong teams.

15 april 2019 om 15:31
0

Geldt ook voor Ajax als ze Europees willen spelen. Daar hoeft een ander zich ook niet voor aan te passen toch?

15 april 2019 om 15:36
0

je moet ze is horen als Ajax vraagt om een wedstrijd te verplaatsen hahaha , dan moet iedereen opens meedenken en akkoord gaan

15 april 2019 om 15:42
0

@thebrightone

Quote: "vraag mij eigenlijk af of Ajax wel zomaar kan beslissen. Voor zover ik weet is de Arena (nog niet) het eigendom van Ajax. Weet niet in hoeverre overige belanghebbenden hierin mee dienen te beslissen... "

Het gaat om een wedstrijd van Jong Ajax. Bij wie ligt volgens jou de beslissing waar een club haar elftallen wedstrijden laat spelen? Bij de stadionverhuurder?

15 april 2019 om 15:47
0

@twenteov: Dat mes op de keel is wel degelijk van toepassing omdat Vak-P 'dreigt' met duizenden naar Amsterdam te komen als de wedstrijd op de Toekomst wordt gespeeld. Alleen daarom moet je al niet naar de Arena gaan. Twente heeft de belastingbetaler genoeg gekost. Eens dat je dat de supporters niet kwalijk kan nemen, maar het is wel gebeurd. Het feit dat Twente nog bestaat mag een wonder heten. Als dan zoals gezegd Vak-P gaat dreigen, mag de Knvb zich wel over de kwestie gaan buigen om een strafzaak in te gaan stellen.

15 april 2019 om 16:07
0

Volgens mij hebben ze de Toekomst een beetje verbouwd en ze hebben een uitvak gemaakt wat aan de eisen voldoet. Jong Ajax speelde wel meer wedstrijden buiten de toekomst, bijv in Almere. Ook tegen Nac.

15 april 2019 om 16:19
0

@kohaku

Weet je nou echt niet dat Ajax geen eigen stadion heeft en per wedstrijd het stadion huurt van de De Vereniging Van Eigenaars Amsterdam Arena?

15 april 2019 om 18:58
0

@ scepticus Ik denk dat dat inderdaad bij de stadionverhuurder ligt. Anders wil ik mijn verjaardag daar misschien wel vieren 😉. Ik kan me zo voorstellen dat er kosten aan verbonden zijn en moeite voor gedaan moet worden terwijl Ajax een prachtig jeugdcomplex heeft voor jeugdwedstrijden.

15 april 2019 om 19:23
0

Wie zou de Arena dan moeten afhuren . Net wat je zegt is niet in eigendom van Ajax . Als Twente zo graag in de Arena wil voetballen , laten ze dan ook de huur betalen . Dus Ajax heeft groot gelijk . Dan maar kampioen worden in Twente ! En een mooi feessiej daar bouwen .

15 april 2019 om 20:23
0

Ondertussen heeft de Tubantia het echte probleem ontdekt. De Ajax-bestuurders zitten allemaal al in Turijn, en weigeren het verzoek van Twente serieus te gaan behandelen. ARROGANTIE ten top.

15 april 2019 om 20:58
0

4ever4ajax nee, ook het geblaat van vak p is geen mes op de keel. Dat is een sterk staaltje bluf van slechts een deel vd twente aanhang. En het feit dat twente nog bestaat komt voort uit een kennelijk groot draagvlak voor de club. Laten we verder idd een strafzaak instellen naar vak p pffff.

16 april 2019 om 06:54
0

Natuurlijk verdienen we wel een groot feest. Weet jij wel hoeveel we over ons heen hebben gekregen de afgelopen jaren(soms terecht soms zwaar overtrokken)
Dit kan een mooi nieuwe begin voor Twente worden . En ook de komende jaren zullen we het moeiliojk houden maar dat zien wel dan wel weer
Dus wel een groot feest en wat de andere supporter daarvann zeggen zal me compleet worst zijn. Om in de woorden van Ajax te blijven "dat is niet ons probleem"

15 april 2019 om 15:22
0

Heb wel een beetje het gevoel dat wanneer het om het even welke andere club geweest was, Ajax deze geste zou wel willen verlenen. Maar nu voelt het wel een beetje als (al dan niet terecht) natrappen richting Twente, waar dan uiteindelijk de fans de dupe van zijn. En dat laatste is denk ik niet heel goed gewogen door de verantwoordelijken bij Ajax, maar dat is mn persoonlijke mening.

15 april 2019 om 15:32
0

Waar komt dat gevoel vandaan? Uit je onderbuik? Waarom zou Ajax Twente het eerder misgunnen dat buik elke ander club? Op basis waarvan zou Ajax Twente na moet trappen? Twente wil gewoon dat Amsterdam, Ajax en de Arena op korte termijn even de hele organisatie om moet gooien, binnen een week. Slaat nergens op. Jing Ajax heeft gewoon zijn thuisbasis op De Toekomst, daar heeft Twente zich maar aan te comprimeren.

15 april 2019 om 15:53
0

Wat een onzin allemaal!! Wat jij denkt en voelt is helemaal niet relevant en je mening is subjectief en niet gebaseerd op feiten. Je weet niet de beweegreden waarom Ajax hier niet aan wil of kan meewerken en dan moet je voorzichtig zijn met voorbarige conclusies trekken. Het kan vanwege commerciã«le, personele of veiligheidsoverwegingen zijn dat ze niet mee willen of kunnen werken aan een eventueel feestje van Fc Twente. Dat weten we niet want daar zijn geen uitspraken over gedaan. Optie voor Twente kan zijn om Heineken music hall aan de overkant te huren. Dan kun je toch met max 5000 man op een paar grote scherm de wedstrijd kijken en zijn de supporters die niet op de toekomst passen toch relatief dichtbij.

15 april 2019 om 16:03
0

Op een openbaar forum die bedoelt is om te discussiëren is wat iemand denkt of voelt toch gewoon relevant? Of je het er nou wel of niet mee eens bent.

15 april 2019 om 16:22
0

@ftbllr

Waarom haal je Ajax erbij? Ajax heeft geen stadion anders dan de Toekomst. De Johan Cruyff Arena is eigendom van de Vereniging Van Eigenaars Amsterdam Arena die bestaat uit de Gemeente Amsterdam en Stadion Amsterdam N.v.

Jij verwacht dat Ajax een stadion gaat afhuren zodat Twente i.p.v. 185 bezoekers met 1600 bezoekers kan komen? Besef je wel dat een uit kaartje dan 375 euro gaat kosten? Of verwacht je dat Ajax de vijf ton op tafel gaat leggen om de Arena af te huren zodat Twente een mooi feestje heeft?

15 april 2019 om 16:31
0

@speedy Misschien omdat het gaat om een wedstrijd tegen Jong-Ajax? En over de kosten: zoiets moet je natuurlijk afstemmen dan met Twente.

15 april 2019 om 16:41
0

@ftbllr

FC Twente gaat geen tonnen betalen voor iets van 1600 kaartjes, dat kan ik je nu al vertellen. Financieel gezien staat het water daar tot aan de lippen.

15 april 2019 om 16:50
0

@FTBLLR

SpeedyAFC bedoelt dat de JC Arena geen eigendom is van Ajax. Ajax is niet meer dan huurder en zal het stadion speciaal moeten gaan huren om Twente ter wille te zijn, omdat het meer supporters wil meenemen. Ajax heeft toch geen enkel belang bij het verplaatsen van de wedstrijd? Om het nog niet eens te hebben over de verantwoordelijkheden rond de wedstrijden.

Jong Ajax speelt dan bovendien in een stadion dat ze niet gewoon zijn en er zullen meer uitsupporters zijn dan thuissupporters. Weg thuisvoordeel.

Het gaat verder niet alleen om het maken van kosten, maar vooral om de hele korte organisatie in korte tijd. Overheden, vervoerders, beveiliging, Ajax en de Arena zelf, et cetra. Hoeveel tijd en geld denk je dat Ajax & Co daaraan kwijt zal zijn? Afstemmen klinkt eenvoudig in theorie, maar we leven in Nederland hè?

15 april 2019 om 15:26
0

Ach ja, Twente gaat er voor het gemak maar ook vanuit, dat het punten gaat pakken in Amsterdam om een privé feestje kunnen gaan vieren. Volgens mij moet de wedstrijd eerst nog maar eens afgewerkt worden.

Ik kan me nog herinneren dat ze eind 2018 in de eigen Grolsch Veste met 2-5 op hun broek kregen van Jong Ajax.

15 april 2019 om 15:31
0

buitenspelval

Nee, daar gaat niemand vanuit juist door die zeperd eerder dit seizoen en daarbij zijn alle supporters hier het er wel over eens dat het spel allesbehalve goed is/was.

Feit is wel dat je nu revanche kunt halen en daarbij kampioen kunt worden. Niet zo verwonderlijk dan dat je je club tijdens zo'n wedstrijd liever massaal aan wilt moedigen, ongeacht eerdere uitslagen.

15 april 2019 om 15:32
0

Raar hé dat ze daar vanuit gaan. We kunnen er ook met z'n allen vanuit gaan dat ze verliezen, maar dan is het zo saai als ze onverwacht toch winnen vind je niet?

Wil je gewoon alleen even aangeven dat het Jong Ajax gelukt is te winnen van Twente dit seizoen of?

15 april 2019 om 15:44
0

@Twenteov

Ik heb ook alle begrip voor de wens van de supporters om massaal aanwezig te zijn om hun cluppie te supporten. Maar het is nou eenmaal een uitwedstrijd en je ben te gast bij de tegenstander en kunt niet eisen om uit te wijken naar een andere locatie omwille van dat argument. Het moet geen verkapte thuiswedstrijd worden voor de Tukkers, dat moeten we niet willen met z’n allen.

Zo blijf je aan te gang. Vele duizenden Ajax-supporters hadden er 2016 ook wel liefst bij in Doetinchem bij de kampioenswedstrijd van Ajax willen zijn, om hun club massaal aan te kunnen moedigen maar grotere hoogten. Maar de plekken op de Vijverberg waren nou eenmaal beperkt.

Niemand opperde om de wedstrijd daarom te verplaatsen naar bijvoorbeeld De GelreDome ter aller glorie van Ajax en zijn supporters. Dan had de geschiedenis er onterecht ook héél anders uitgezien.

15 april 2019 om 15:46
0

@twenteov

Qiuote: "feit is wel dat je nu revanche kunt halen en daarbij kampioen kunt worden. Niet zo verwonderlijk dan dat je je club tijdens zo'n wedstrijd liever massaal aan wilt moedigen, ongeacht eerdere uitslagen".

Feit is ook dat als de spelers destijds iets beter hun best hadden gedaan, ze nu kampioen waren geweest en deze poespas niet nodig was geweest.

15 april 2019 om 16:03
0

@Nolimit

Ik wil gewoon aangeven dat het Jong Ajax gelukt is om te winnen van Twente? Hoe kom je daar nou weer op? Waarom zou ik? Dat zou mij een werkelijk worst wezen.

De KKD is leuk om zijdelings te volgen, maar doet me verder niet zoveel. Twente speelt de laatste drie wedstrijden wat ik ervan gezien heb gewoon moeizaam en verloor al eerder kansloos van dit Jong Ajax., dat is mijn punt.

En nee, het is niet raar dat Twente ergens van uitgaat dat er gewonnen kan gaan worden, maar het is geen vanzelfsprekendheid. En saai als ze onverwacht winnen? Jong Ajax is voor mij niet meer dan een elftal waarin talenten zich mogen bewijzen, leuk om te zien wat er aan komt, maar meer niet. Ik lig er niet wakker van als Jong Ajax verliest.

15 april 2019 om 16:43
0

Bij Ajax zit wel wat meer prestige achter het beloftenteam als bij jou. Ajax investeer jaarlijks vele miljoenen in dit team en dat doen ze niet zomaar voor erbij.

15 april 2019 om 16:57
0

@Steef71

Dat snap ik ook wel. Maar dat neemt niet weg, dat ik vooral supporter ben van Ajax 1 en aan Jong Ajax en de uitslagen van hen als supporter minder belangrijk acht? Zelf prestige speelt bij mij niet op als ik aan Jong Ajax in de KKD denk.

Zoals gezegd volg ik Jong Ajax met meer dan interesse, maar blijf ik niet zondermeet thuis als er een wedstrijd van Jong live op Fox Sports wordt uitgezonden.

15 april 2019 om 21:51
0

Scepticus klopt, als de spelers toen beter hun best hadden gedaan dan waren ze nu missch wel kampioen. Ben het met je eens, maar is die stelling relevant nu? Wauw

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Discussie-details

Harmr
Geplaatst op 15 april 2019 om 14:38

Ajax wijst verzoek FC Twente af: ‘Dat is niet ons probleem’

Maandag, 15 april 2019

Artikel bekijken
Meer discussies op dit nieuws

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Twente7534
5.Jong PSV5715
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. DrommelDoelman330
Aitor CantalapiedraAanvaller3313
P. BijenVerdediger316
C. GonzálezVerdediger310
M. SmithMiddenvelder302
Javier EspinosaMiddenvelder294
T. BoereAanvaller2713
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina FC Twente.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren