Bekijk in artikel
15 april 2019 om 07:40
0

Niet alleen Tadic, maar ook Blind is achteraf een koopje gebleken. Deze spelers zijn van onschatbare waarde voor de ploeg. Eindelijk wordt er ervaring aan de ploeg toegevoegd ipv de eindeloze lijst talenten. Heeft direct geleidt tot meedoen op drie fronten op half april. Gaat ajax natuurlijk niet elk jaar doen, maar dit is voor mij nu al een meer dan geslaagd seizoen.

Reacties

15 april 2019 om 07:44
0

Nahh, Blind is niets. Had Wober behouden dan had je echt een dik CV duo met De Ligt

15 april 2019 om 07:48
0

Ja man je hebt gelijk, Blind is niets omdat jij dat zegt

15 april 2019 om 07:50
0

Blind werd al weggehoond voordat hij überhaupt kwam. Die brengt rust, ervaring en is in de CL wedstrijden vaak gewoon meer dan prima en ook regelmatig een van de betere. Was ook vorige week tegen Mandzukic en Ronaldo ook gewoon meer dan prima, net als in Madrid en Bayern. Ik heb geen idee waarom mensen Blind zo blijven verafschuwen, die man brengt Ajax heel veel. Maar het wordt op een of andere manier amper gezien.

15 april 2019 om 07:54
0

Goede argumentatie. Blind is niets?
Blind heeft het prima conform verwachting gedaan, hij is geen 20mln waard, dat wisten we van te voren. Maar hij is wel een zeer belangrijke schakel op het veld, met zijn plussen en minnen.
Gewoon een goede degelijke basisspeler net als bv een Veltman en een Schone, geen topper maar wel prima lijm om de toppers te laten excelleren

15 april 2019 om 08:00
0

Inderdaad Dr.Mario, Blind is ook van enorme waarde. Was tegen Juve 1 van de betere spelers (waar iedereen het goed deed). Laat iedereen maar Blind afzeiken, wij weten wel beter!

15 april 2019 om 08:10
0

Alsof wober stabiel is. Zijn goeie wedstrijden zijn op 2 vingers te tellen. Wober is in niks beter dan blind. Zal denk ik alleen een last zijn voor de Ligt.

15 april 2019 om 08:25
0

@technicus, maar had ik hem de hemel ingeprezen, had je deze opmerking niet gemaakt"omdat jij het zegt"... ik zeg ook nergens dat, wat ik zeg klopt, ik geef gewoon mn mening. Goededag verder

15 april 2019 om 08:47
0

Nee, dat zeg je niet. Je zegt “Blind is niets”. Dan had je moeten zeggen “ik vind..”

15 april 2019 om 08:49
0

Wober hahaha heeft 2 goede potjes gespeeld en kon van de meeste oprotten. Pas toen hij naar Sevilla kon had begonnen de mensen de mensen te schreeuwen dat ze hem niet hadden moeten laten gaan. Blind is oer degelijk en super belangrijk voor Ajax.

15 april 2019 om 08:49
0

aaah, weer zon iemand.hou toch is op over blind! blind heeft het DNA van het ajax systeem hij is niet snel maar kan zich toch staande houden door Intelligent en met gogme te voetballen, in het spel met ajax is hij meer dan EEN van de spelers van ajax.
in bal bezit is hij meer dan een geweldige speler.blind is een speler die het voetballen simpel houd, waar door er rust ontstaat, waar frenkie de jong het spel bepaalt wat er gebeurd.
alleen moet je hem niet laten sprinten tegen een rechtsbuiten, dat wordt dan ook opgelost onderling door de spelers van ajax, blind kan mee in het voetballende vermogen van ajax.
in bal bezit is hij bijna wel de belangrijkste speler bij ajax, na frenkie de jong hakim ziyech, van de beek, maar daar zijn ook andere die het daar tijdens de wedstrijd kunnen overnemen.blind kan mee in de manier hoe ajax op dit moment speelt, en daar speel ten hag ook een rol in op de manier hoe ajax nu speelt.
onder Mourinho en van gaal heeft hij gewoon gespeeld bij united.verder zeg ik ook niet dat ajax geen snelle spelers nodig heeft maar als je niet snel bent moet je dat anders zien op te lossen, ook snelle spelers passen bij ajax.

blind kon net zoals onder van gaal tijdens het wk de lijnen uit zetten. snijder was het werk paard van blind waardoor we aan het voetballen kwamen, zonder blind waren we niet zo ver gekomen op het wk, in sommige wedstrijden speelden we vaker op de helft van de tegenstander dan op ons eigen helft.

iedereen zat te zeuren zat te zeuren dat alle ballen lang werden gespeelt op robben maar dat is kijkers bedrog.

15 april 2019 om 08:50
0

Sorry, ik vind dan..

15 april 2019 om 09:11
0

(lee112)
Het is een topic over Tadic en de wijsneuzen beginnen weer over Blind wat is dat toch dat deze speler altijd zo afgezeken wordt ? , ik denk dat het in de naam zit want een speler die 150 wedstrijden voor MU heeft gespeeld en bijna 60 interlands kan toch geen slechte speler zijn ? of hebben wij dan steeds bondscoaches die er niets van snappen dat ze hem toch altijd selecteren , naar mijn mening zijn er in de eredivisie weinig spelers die positioneel zo goed zijn en hij is ook zeer balvast dus laten die gasten eens ophouden om deze speler zo af te zeiken .

15 april 2019 om 09:18
0

@maurootje

Max Wöber is voetballend erg beperkt gebleken en was een perfecte 12de man, maar kwam voor de basis toch net echt te kort voor Ajax. Ook bij Sevilla is hij niet verzekerd van een basisplaats. Voor de breedte een goede speler, die we in deze fase van het seizoen goed hadden kunnen gebruiken, maar niet beter dan Blind.

Een centraal duo met De Ligt-Wöber is toch iets te statisch en te weinig creatief voor het Ajax-spelletje. In sommige wedstrijden had je Wöber nog wel kunnen gebruiken als echte verdediger, maar opbouwend bracht hij toch te weinig. Motorisch te houterig en technisch niet begaafd genoeg als opbouwende speler op een cruciale positie.

Blind is meer een echte voetballer, voetbalintelligent, tactisch en technisch sterk en een speler waar je de opbouw van achteruit aan kunt toevertrouwen. Blind heeft een strakke inspeelpass, beheerst daarnaast de lange bal en heeft een goede voorzet van af de flank. Ook inschuivend is hij waardevoller dan Wöber was.

Defensief heeft Blind de laatste jaren ook grote stappen gemaakt. Waar hij het vroeger defensief vooral moet hebben van goed positioneren, kan hij tegenwoordig ook echt mandekken, heeft hij duelkracht en staat fysiek ook zijn mannetje. Hij lijkt zelfs aan sprintkracht te hebben gewonnen.

Al met al is het duo De Ligt - Blind veel meer complementair en betrouwbaar, dan de combi De Ligt - Wöber was. De prestaties van dit seizoen hebben ook bewezen, dat het bij Ajax met eerstgenoemde duo wel snor zat. Ook internationaal kreeg en had het aanzien.

Dat Blind niets zou zijn, is al zwaar achterhaald in mijn ogen en gezien de prestaties van dit seizoen is het terughalen van Blind een topzet gebleken.

15 april 2019 om 09:40
0

Ik durf zelfs te beweren dat Blind ruim meer dan 20mln waard is. Hij brengt zoveel rust in de defensie en is erg complementair aan De Ligt.

Daarnaast kan hij het spel snel verleggen doordat het een goede passer is. Het terugkopen van Blind is echt een goede keus geweest van Ajax.

Echter de prijs-kwaliteit verhouding van Tadic is nog beter. Hij is zo verschrikkelijk sterk en is erg doelgericht. Heerlijk om hem er bij te hebben.

Ik hoop eigenlijk op nog 2 van dit soort aankopen voor het volgende seizoen. Dat moet ook eigenlijk wel als De Jong en hoogstwaarschijnlijk ook Ziyech de De Ligt vertrekken.

15 april 2019 om 11:02
0

@dr.mario

Blind was wel medeschuldig aan de tegengoal van Ronaldo die je 2 punten kost. kan je dan nog echt spreken over een prima wedstrijd? hij staat daar als verdediger en zijn hoofdtaak is dit soort situaties voorkomen op zijn positie

Blind is zeker geen slechte speler maar 16 miljoen vind ik best een hoop geld voor een nuttige teamkracht. Davinson Sanchez vond ik een klasse beter en die kostte Ajax slechts 5 miljoen

15 april 2019 om 11:15
0

Jaja, Ronaldo steekt een heel veld over en passeert daarbij 8 spelers,
maar Blind is uiteindelijk de hoofdschuldige. Het moet niet gekker worden met je commentaar Japie.

15 april 2019 om 11:29
0

@nl_modric

maar wie staan er in het veld om de goals te voorkomen. aanvallers, middenvelders of verdedigers? imo is de hoofdtaak van een verdediger goals voorkomen, daar sta je voor in het veld. aanvallers en middenvelders hebben weer andere hoofdtaken. Blind stond daar gewoon heel matig te dekken en dat is niet de bedoeling op zijn positie als centrumverdediger

15 april 2019 om 11:37
0

Kijk de goal eens terug dan. Blind loopt naar de man met de bal. Frenkie loopt nog geen halve meter van Ronaldo vandaan.vervolgens staat Schone op een halve meter en laat de Ligt hem in de rug weglopen. (wat logisch is omdat de Ligt de andere man in de 16 wil dekken) Hoe in hemelsnaam is dit de fout van Blind ? Die staat namelijk op het moment van de goal, meer dan 10 meter van Ronaldo af. Sterker nog, er staan 5 ! Ajacieden dichter in de buurt. Het slaat daarom helemaal nergens op wat je hier beweert.

15 april 2019 om 11:39
0

@maurootje
Wã¶ber wilde zelf weg, omdat Magallan werd aangetrokken en hij de kans op speeltijd zag slinken. Niet meer dan logisch ook dat Ajax meewerkt aan een vertrek als Sevilla zich meldt voor hem. Uiteraard is hij een talent, maar als je realistisch bent en Ajax vaker hebt zien spelen (ook in de Eredivisie) dan had je kunnen zien dat ook Wã¶ber niet altijd even geweldig stond te verdedigen en Blind meer een zekerheidje was. Ten Hag wilde hem rustig brengen en waarschijnlijk volgend seizoen (als de Ligt verkocht zou worden) hem basis laten spelen.

Maar goed, zoals boven al gezegd wordt door DR. Mario, Blind werd al helemaal de grond ingetrapt voordat hij überhaupt een minuut gespeeld had dit seizoen. Mooi voor die jongen dat hij zich op Europees niveau ook laat zien (op een positieve manier).

15 april 2019 om 11:45
0

@nl_modric

als je besluit om uit te komen en naar de man met de bal te gaan, moet je die bal wel hebben. Blind gaat niet als enige in de fout maar hij was niet overtuigend bij de tegengoal. als De Jong iets minder goed verdedigd zal ik hem dat minder kwalijk nemen omdat het een middenvelder is een geen verdediger. De Jong heeft weer andere kwaliteiten

ik vind Blind zeker niet zo slecht als veel mensen hem vinden, maar ik vind hem ook niet zo goed als dat veel mensen hem vinden. ik vind het een bruikbare, nuttige teamkracht maar ook een dertien uit een dozijn voetballer zonder echte specifieke kwaliteiten waar hij in uitblinkt

15 april 2019 om 12:28
0

Dus hij moet niet instappen ? En de man met de bal vrij door laten lopen naar de goal ? Sorry hoor, maar dan snap je er niet zoveel van.

Edit: Let ook even op het moment voordat hij instapt. hij kijkt nog achter zich en hij ziet daar 2 Ajacieden tegenover 1 Juve speler. (ronaldo)

15 april 2019 om 12:48
0

@Japie_Krekel

De verdedigingsfout begon al bij Neres, die de opkomende Cancelo liet lopen. Dat was zijn man.

Tagliafico kwam daardoor tegenover twee man te staan. Blind keek om hem heen en zag De Jong en Schöne al richting Ronaldo lopen. Één van die twee moest Ronaldo positioneel overnemen, dus de keuze van Blind om Cancelo af te dekken, die anders vrije doorgang had, was meer dan logisch.

De Jong en Schöne lieten Ronaldo echter volledig ongehinderd doorlopen. Momentje van onachtzaamheid zo vlak voor de rust.

Zeker geen fout van Blind, die Nico tegenover twee man zag en zag dat de linksback al te laat was om Cancelo nog te kunnen af stoppen. Blind moest wel instappen. Beweren dat dan de bal dan onherroepelijk had moeten hebben slaat nergens op.

Dat je zegt dat De Jong niet kan verdedigen, is grote onzin. De Jong is snel en haalt regelmatig de angel uit de tegenaanval, ook nog in dezelfde wedstrijd had hij een perfecte sliding in te strafschopgebied welke een bijna zeker doelpunt zou opleveren. Hij heeft opk andere kwaliteiten, maar zeker ook verdedigende.

15 april 2019 om 13:14
0

Blind heeft hier en daar wel wat goede potjes erop zitten maar ook echt sommige wedstrijden waarvan je denkt.. Wat doet hij nou weer?

Voor een niveau wat Ajax nastreeft is het een geschikte speler maar van de absolute top/ subtop van Europa wat wekelijks moet presteren.. Nee

15 april 2019 om 13:27
0

@Rockett

De Blind, zoals die jij scherts, herken ik niet zo. Blind speelt het hele seizoen al stabiel en sterk.

Ook een beetje vreemd, dat je stelt, dat Blind niet zou kunnen presteren in de top van Europa na topprestaties van Ajax in Europa, waarin Blind één van de dragende spelers was in de belangrijke as van het elftal. Wekelijks weer. Het lijkt me duidelijk geworden, dat hij het niveau heeft wat Ajax nastreeft

15 april 2019 om 07:46
0

Blind vind ik dan weer niet heel indrukwekkend. Hij doet leuk mee en is multi-inzetbaar maar voor 16 miljoen had je echt wel betere verdedigers kunnen halen.

15 april 2019 om 07:48
0

Excact Arnout, laat De Ligt weg, dan wordt het weer een verdediger met domme fouten en die gewoon tekort komt, net als vroeger

15 april 2019 om 07:53
0

Dit vind ik altijd zo'n niets zeggende quote. Wanneer De Ligt vertrekt zal ajax met die centjes vast weer een andere prima verdediger halen, ik geloof er niets van dat Pierie dat moet zijn en ga ervan uit dat er de portomonnee wordt getrokken voor de directe vervanger. Probleem daarmee is wel dat hij dan weer de credits krijgt en Blind dan nog steeds de hoon. Die man doet het gewoon prima.

15 april 2019 om 07:54
0

@Arnout, Eens. Al had ik zelf Blind liever op de 6 gezien, ik zie er geen centrale verdediger in. Maar hij heeft mij verbaasd en doet het mijns inziens prima.

15 april 2019 om 08:10
0

Ik vind het ook zeker geen slechte speler hoor. Hij kan redelijk mee in het CL geweld met een speler als De Ligt naast hem en is opbouwend een goede speler voor in de eredivisie. Ik vind alleen niet dat hij zo goed is dat hij die 16 miljoen+ dat dikke salaris meer dan waard is. Ajax heeft natuurlijk genoeg geld dus ze kunnen zoveel geld probleemloos besteden aan een beetje ervaring maar dat hadden ze wat mij betreft beter kunnen doen. Er zijn vast betere spelers te krijgen als je 16 miljoen en een dik salaris biedt.

15 april 2019 om 08:10
0

Ik vind het wel mooi dat Ajax dan voor een ras ajacied gaat in plaats van een nietszeggende naam uit zuid-amerika. Clubcultuur is ook belangrijk.

15 april 2019 om 08:50
0

Tja vroeger.. toen united hem kocht. Meer dan 100 wedstrijden speelde voor united. Opgeroepen voor oranje door werkelijk alle bondscoaches die Oranje heeft gehad de laatste jaren.. Die zien het allemaal verkeerd. Aldus drs. voetbalgenie Maurootje...

15 april 2019 om 09:48
0

Blackpool, Is die laatste zin nou nodig? Als iemand een andere mening heeft, hoef je die echt niet met zo’n toontje proberen weg te zetten. Juist op een forum moet er ruimte zijn voor verschillende meningen. Anders kan je beter naar een fansite gaan. Jammer hoor

15 april 2019 om 09:48
0

@maurootje Misschien wel maar ik vind blind meer een linksback, het is meer dan alleen de spelers die het spel maken, het is ook de trainer die het mogelijk moet maken in welk spel het team en spelers het beste functioneren... Als de ligt en frenkie weg gaan dan wordt er een ander systeem gehanteerd binnen het systeem waar door blind wel kan functioneren en andere spelers beter tot zijn recht komen.

Haal de ligt weg en er blijft niks van blind over:een matige reactie van jou... Haal Zidane en Ronaldo weg en er blijft niks meer van real over... Zo simpel maar zo onwaar daarom krijgt Zidane ook 500 miljoen te besteden om transfers mogelijk te maken... @maurootje dit kan je toch niet met elkaar vergelijken.gewoon niet over nagedacht en te doorzichtig.

15 april 2019 om 11:08
0

@blackpool

dat lag ook aan de kwaliteit natuurlijk bij die teams, of eigenlijk het gebrek daaraan. Blind was LvG zijn lievelingetje dus die speelde onder hem sowieso altijd, of hij nou goed of slecht speelde. Mourinho koos er in zijn eerste seizoen voor al het geld in het middenveld en de aanval te steken, waardoor Blind kon blijven staan door een gebrek aan concurrentie voor die positie. Mourinho had het echter al snel gezien met hem en haalde het seizoen daarop Bailey en Lindelof in huis en Blind speelde steeds minder in Mourinho's 2e seizoen en zat daarna ook alleen nog maar op de bank of tribune

voor Oranje hebben we geen goede linksbacks beschikbaar dus word er gekozen voor de internationale ervaring van Blind. hij is de minst slechte back maar ook Blind valt keer op keer door de mand op die positie in Oranje. aan de bal ziet het er allemaal leuk uit maar verdedigend word hij aan alle kanten voorbij gelopen omdat hij ook niet goed genoeg is voor die positie. hij mist daarvoor de snelheid en wendbaarheid

15 april 2019 om 11:25
0

@postduif, tuurlijk, ik snap je punt, maar ik vind Blind gewoon echt niets, heeft een leuke pass in huis meer niet, heeft ook niets waarin hij uitblinkt, er zijn gewoon betere spelers te halen met 16 mil wat hij gekost heeft.

15 april 2019 om 12:04
0

@maurootje je kan wel een technisch begaafde, sprinter kopen op de linksback of in het centrum maar het belangrijkste is dat je begrijpt dat voetbal een denk sport is en dat je ook in de geest van Ajax kan spelen en die complementair, loyaal aan andere spelers om zich heen is... Ik kan ook wel 10 spelers opnoemen die fysieke beter zijn.maar nogmaals voetbal is voor de helft een denk sport en daarin blinkt blind gewoon ook in uit.

Dus geen garantie dat een speler die fysiek beter is als blind...ook automatisch de betere speler is, een speler Die niks van het spelletje snapt komt niet verder bij ajax.

15 april 2019 om 12:11
0

@postduif

gedeeltelijk maar als Blind 1 op 1 tegen een snelle aanvaller komt te staan kan hij denken wat hij wil maar word hij gewoon voorbij gelopen. ook in een 1 op 1 kopduel tegen een lange spits zal hij problemen hebben want hij mist daarvoor de lengte

15 april 2019 om 12:25
0

Je hebt gelijk 1 op 1 is blind niet de snelste en heb ik ook meerdere keren gezegd, maar voor de zo veelste keer. Blind kan dit oplossen door zijn voetbal intelligentie en gogme te gebruiken.

1op1 sprinten moet hij bij weg blijven en dat doet hij goed.

15 april 2019 om 14:11
0

@postduif

mits er een type De Ligt naast staat met de lengte en fysieke kracht om de tekorkomingen van Blind te compenseren dan kan Daley idd van waarde zijn met zijn opbouwende kwaliteiten. je moet er alleen geen Pierie, Maggalan of Veltman naast gaan zetten in het centrum, want dan heb je een probleem

15 april 2019 om 09:40
0

Over Tadic heb je gelijk maar over Blind totaal niet. Als verdediger zijn denk ik alle verdedigers in de eredivisie minimaal gelijkwaardig als hem. Als middenvelder zie ik wel een toegevoegde waarde. Durft vooruit te voetballen, goed inzicht en kan ook daar verdedigend wat betekend i.t.t. Schone. 16miljoen voor een verdediger als hij is gewoon veels teveel

15 april 2019 om 11:10
0

Blind? Hou op zeg. Wöber had moeten blijven, want die is verdedigend 10 keer beter. Blind kan ze vaak niet eens bijhouden en staat ook zo vaak verkeerd opgesteld. En die domme fouten steeds. Wöber is veel harder. Blind gaat de duels echt als een watje aan.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

210 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 30 22 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
2016/2017 Southampton 33 3 4 0
2015/2016 Southampton 34 7 2 0
2014/2015 Southampton 31 4 2 0

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren