Bekijk in artikel
14 maart 2019 om 14:18
0

Probleem voor Sam Lammers is Luuk de Jong. Die is toch (nog) duidelijk beter. Ik denk dat Lammers de ideale opvolger van Luuk de Jong gaat zijn mocht die zijn zakken ergens in het buitenland nog gaan vullen. Lammers is natuurlijk geen vleugelspits en reserve is zonde voor hem.

Reacties

14 maart 2019 om 15:06
0

"probleem voor Sam Lammers is Luuk de Jong."

Ik acht de kans dat De Jong na dit seizoen vertrekt toch redelijk groot. Hij speelt inmiddels alweer vijf jaar op rij in de eredivisie, dat zal het bij hem wel weer gaan kriebelen. En nu hij er weer op los scoort, zal er ook vast wel wat interesse komen.

14 maart 2019 om 15:13
0

cabinessence

Ik acht de kans groter dat Luuk zijn hele carrière uit dient bij Psv. Heb hem een tijdje geleden al horen zeggen dat hij het buitenland niet echt meer ambieert.

(edit: moet er bij plaatsen dat dit vorig seizoen was)

14 maart 2019 om 15:14
0

Precies, als hij financieel nog een slag wilt slaan, kan hij niet meer te lang wachten. En dan lijkt mij Sam Lammers een prima opvolger. Die heeft zich toch behoorlijk ontwikkeld (stijgende lijn) bij Heerenveen.

14 maart 2019 om 15:42
0

" (edit: moet er bij plaatsen dat dit vorig seizoen was)"

Vorig seizoen waren Club America en Bordeaux de enige clubs die door de media in verband werden gebracht met Luuk de Jong. Ik kan me voorstellen dat je dan als Luuk de Jong zijnde denkt, "als dat mijn opties zijn, dan laat maar zitten". Maar wellicht dat er komende zomer interessantere clubs komen.

14 maart 2019 om 15:54
0

Ik vraag me dan wel af: bij welke buitenlandse clubs zou Luuk passen?

14 maart 2019 om 16:06
0

"ik vraag me dan wel af: bij welke buitenlandse clubs zou Luuk passen?"

Ik denk dat elke club die een goede aanvoer vanaf de flanken heeft Luuk de Jong op zich wel kan gebruiken.

14 maart 2019 om 16:11
0

"vorig seizoen waren Club America en Bordeaux de enige clubs die door de media in verband werden gebracht met Luuk de Jong."

Daarbij moet je ook in ogenschouw nemen dat Luuk vorig seizoen zo'n beetje zijn slechtste seizoen ooit heeft gespeeld en dit seizoen gewoon top is. Dat maakt natuurlijk wel verschil op de transfermarkt.

14 maart 2019 om 18:12
0

@DeSteek77 Was dat slechte seizoen niet 2 seizoen geleden?

14 maart 2019 om 18:55
0

Steekie

Nee, dat was het seizoen daarvóór. Afgelopen seizoen was hij best waardevol uiteindelijk.

15 maart 2019 om 11:45
0

@tv11 en @enig
Okay,, my bad. Maar goed, dit seizoen is (volgens mij) tot dusver zijn beste toch?

15 maart 2019 om 12:03
0

"maar goed, dit seizoen is (volgens mij) tot dusver zijn beste toch?"

Nog niet. Hij staat nu op 21. In 2011-2012 maakte hij er 25 en in 2015-2016 26.

14 maart 2019 om 17:06
0

Desteek

"probleem voor Sam Lammers is Luuk de Jong."

Eens. Zolang je Luuk nog hebt heeft Lammers niet veel te zoeken bij Psv.

Maar ik vind Lammers totaal niet de 'ideale opvolger' zoals jij aangeeft. Is echt een totaal andere speler. In bijna alle opzichten. Ik denk ook dat daar de crux zit. Nu heb je in Luuk de Jong een cruciale speler in het spelsysteem van Van Bommel. Die speelt met een vierkant in de as, zodat de zijkanten vrij blijven voor de backs en met een directe lijn naar Luuk als aanspeelpunt. Als Luuk weg gaat, dan heb je met Lammers een compleet andere voetballer waardoor Van Bommel dus weer een heel ander systeem zal moeten gaan bedenken. Wat overigens geen probleem is, want met Romero heb je ook weer een andere speler die ook sowieso niet kan spelen als Luuk de Jong.

Overigens was ik afgelopen weekeinde bij ADO-Heerenveen en heb ik eens goed gelet op vriend Lammers. Het is echt geen wonderspits hoor, dat kan ik je wel verzekeren, maar wel een goede speler. Probleem is alleen dat hij tegen ADO heel erg veel ruimte kreeg, en dat is het verradelijke. Straks als hij de PSV spits zou worden, dan krijgt hij echt niet zoveel ruimte als hij nu bij Heerenveen krijgt. Dan moet hij gewoon in 80% van de wedsrijden spelen in de kleine ruimte tegen tegenstanders die gewoon terug plooien en PSV het spel laten maken. Dat is echt andere koek dan hoe hij nu bij Heerenveen mag spelen, zeg maar.

14 maart 2019 om 17:19
0

@enig

Dat ben ik zeker met je eens, maar je kunt natuurlijk niet je hele clubcultuur ophangen aan een targetman. Met Kezman (om maar een voorbeeld te noemen) had je een heel ander soort spits dan Luuk nu. Dus wat dat betreft bedoelde ik niet zozeer een "plaatsvervanger", maar meer "de nieuwe spits" van Psv. Ik zie wel potentie in Lammers, hetgeen natuurlijk afhangt van zijn stijgende lijn.

Ik ben het ook eens met het feit van veel versus weinig ruimte. Het is natuurlijk zo dat er altijd situaties ontstaan waar de tegenstander de bal heeft en er wel ruimte ontstaat. Ronaldo was dodelijk in die situaties (en Lammers is uiteraard verre van R9). Van Nistelrooij kwam ook van Heerenveen, maar het is oneerlijk voor Lammers om hem te noemen uiteraard.
Verder is het probleem van spelers vinden die in de kleine ruimte goed presteren vaak bij topclubs spelen en derhalve nogal wat moeten kosten. Wellicht dat het scoutingsapparaat iemand op de radar heeft uit een B-land?

14 maart 2019 om 18:53
0

"dat ben ik zeker met je eens, maar je kunt natuurlijk niet je hele clubcultuur ophangen aan een targetman. "

Klopt ook. Daarom zeg ik ook, Van Bommel moet in dat geval ook gewoon weer een andere speelwijze bedenken. Dus een andere manier om 4-3-3 te spelen die wel past bij de spelers die je dan hebt.

Overigens, wat mij betreft gaat Luuk de Jong ook gewoon weg na dit seizoen. Hij heeft er dan vijf seizoenen PSV opzitten en dan heeft hij drie seizoenen perfect gepresteerd, eentje twijfelachtig en eentje dramatisch. Tijd voor doorselecteren dus! PSV moet verder. Luuk heeft het prima tot uitstekend gedaan, maar nu is het tijd voor wat anders in mijn ogen. Romero moet de ruimte krijgen en eventueel ook Lammers. Het is gewoon ook goed als je doorselecteert en weer met een frisse groep kan gaan werken.

En waar Luuk dan heen moet, wat hij aan kan, en wat niet, en waar hij geschikt is en waar niet dat boeit me echt voor geen meter. Hij heeft 5,5 miljoen gekost en is die transfersom meer dan waard geweest. Zelfs als je geen vijf miljoen meer voor hem vangt, wat ik niet geloof trouwens, prima hoor, maar hij moet nu wel gaan in mijn ogen. Gewoon puur voor het verse bloed en de volgende fase.

14 maart 2019 om 21:12
0

"overigens, wat mij betreft gaat Luuk de Jong ook gewoon weg na dit seizoen."

Stel je eens voor dat een supporter van een andere club je dit zou vertellen:

"tja, we hebben een spits die bijna 1 op 1 loopt. Heeft inmiddels al vier keer 20+ goals gemaakt in een seizoen. Is pas 28, dus kan nog best een tijdje mee. Maar als het aan mij ligt, dan verkopen we hem voor 5 miljoen en proberen we het volgend seizoen met een van onze talenten."

Zeg eens eerlijk: dat zou je toch niet begrijpen?

15 maart 2019 om 10:11
0

cabinessence

Ik kan niet anders toegeven dan dat je een goed punt hebt. Zou een supporter van een andere club dat zeggen, dan zou ik inderdaad geneigd zijn het anders te zien. Touché dus.

Maar ik blijf achter mijn punt staan. Soms moet je gewoon doorselecteren. En dat geldt niet alleen voor Psv, dat geldt ook voor 'andere clubs.'

14 maart 2019 om 17:58
0

Luuk de jong is nog duidelijk beter, omdat het spel van psv goed op hem afgestemd is, er wordt optimaal gebruik gemaakt van zijn kracht: koppen. Echter zal lammers denk ik sneller en bij meer clubs in het buitenland slagen aangezien die technisch en voetballend veel beter is en tweebenig. Wanneer psv niet zo via voorzetten zou spelen zouden zn gebreken direct pijnlijk duidelijk worden.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

3 fans
Verdediger, 18 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 sc Heerenveen 31 2 3 0
2017/2018 sc Heerenveen 33 0 6 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 sc Heerenveen 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Transfer Lisandro Martínez naar Ajax ‘praktisch afgerond’

Lisandro Martínez wordt na Razvan Marin, Kik Pierie en Kjell Scherpen de vierde aankoop van Ajax voor komend seizoen. Technisch directeur Diego Lemme heeft in de Argentijnse media laten weten dat...Lees verder

sc Heerenveen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
10.Willem II44-14
12.VVV-Venlo41-16
13.PEC Zwolle39-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
W. HahnDoelman340
M. VlapMiddenvelder3416
B. RienstraMiddenvelder324
D. HøeghVerdediger312
K. PierieVerdediger312
S. LammersAanvaller3116
M. van BergenAanvaller307
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren