Bekijk in artikel
11 maart 2019 om 21:38
0

Hij kan mij nog steeds niet wijzen wat nou zijn specifieke kwaliteiten zijn. Beuken en hard werken moet iedere speler!

Reacties

11 maart 2019 om 21:52
0

Eyong Enoh kom ook niet voetballen maar toen ze aan alle 18 centrale middenvelders van de eredivisie vroegen tegen wie ze het minst graag speelde was van 10 van de 17 het antwoord: Eyong Enoh. Die gaf je geen centimeter ruimte.

Gewoon een nuttig type dat de aanval eruit kan halen bij de tegenstander. Vastbijten en niet meer loslaten. Al moet ik zeggen dat hij dat niveau nog lang niet heeft.

11 maart 2019 om 22:05
0

Nou deze jongen zou ik eerder vergelijken met Davy Klaassen of Siem de Jong dan met Eyong Enoh. Ik begrijp niet waar je dit vandaan haalt want verdedigend is hij toch helemaal niet zo sterk. Als ik deze omschrijving lees zou ik ook eerder aan Matusiwa denken dan aan hem, zo was het vorig seizoen bij Jong Ajax in ieder geval wel.

11 maart 2019 om 22:53
0

Feit dat een ander op die positie speelt doet toch niets af aan zijn kwaliteiten? Of denk jij dat hij erin komt omdat hij de aanval van Ajax zo lekker vloeiend laat voortzetten? Zon voetballer is het niet. Maar je gaat frenkie ook niet wisselen voor De Wit.

Hij komt er pas in wanneer er afgebroken moet worden, niet wanneer Ajax een goal nodig heeft.

12 maart 2019 om 18:36
0

Daar zit wat in wat je uitlegd. Maar bij jong heb ik ‘m toch aardig wat goals zien maken. Dus wat dat betreft zit er toch een verschil tussen de Wit en Enoh. Of niet?

12 maart 2019 om 23:39
0

Er zit heel veel verschil tussen Enoh en de wit. Maar je vroeg niet naar types toch maar naar kwaliteiten?

Ik refereer naar Enoh omdat die zijn tegenstander geen seconde rust gaf. Je vroeg om specifieke kwaliteiten. De wit bijt zich ook vast en dat is handig om er in je ploeg bij te hebben. Zon type heeft Ajax niet. Het zijn allemaal mooie voetballers maar geen echte afbrekers. Op Tagliafico na. Matusiwa is ook een balafpakker maar omdat de wit een betere voetballer is, speelt hij meer naar voren. Maar in de jeugd speelde hij vaker als balafpakker. Maar bij jong moet je nu eenmaal roeien met de generatie die je tot je beschikking hebt. Als je dan toevallig twee balafpakkers in je ploeg hebt zal er een naar voren moeten spelen. Je kunt niet ook voor jong Ajax miljoenenaankopen doen. Maar andere kwaliteiten heb ik eigenlijk nog niet goed kunnen ontdekken. Geen andere kwaliteiten waarop ik zeg dat hij een volwaardig basisspeler van Ajax 1 gaat worden.

Dat het een betere voetballer is dan Enoh is duidelijk. Enoh kon de bal afpakken maar daarna moest hij zo snel mogelijk zorgen dat de bal maar een speler ging die er wel wat mee kon.

Er zit dus wel degelijk verschil tussen Enoh en de Wit maar ik bedoel enkel aan te geven dat ze een vechtersmentaliteit hebben. Ze bijten zich vast in een wedstrijd.

En dat iedereen hard moet werken en moet beuken is waar maar naar gelang je kwaliteiten. Als Ziyech zou gaan “beuken” komt hij natuurlijk minder tot zijn recht dan dat de Wit dat zou doen. Daar staat Ziyech immers niet voor op het veld. Die moet het spel verdelen en zoveel mogelijk uit de duels zien te blijven om heel te blijven. Maar ik zie in de Wit wel een prima ondersteunende speler die veel vuil werk op kan knappen voor de jongens die het spel uiteenzetten. Je hebt in het voetbal altijd spelers nodig die zichzelf wegcijferen voor het elftal als je niet de middelen hebt om 11 fantastische voetballers te betalen. En zelfs in de topploegen zitten jongens die het vuile werk opknappen voor andere spelers.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

1 fan
Middenvelder, 21 jaar

Jong Ajax


90 fans
Actuele wedstrijden
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren