Bekijk in artikel
11 februari 2019 om 11:25
0

Ik hoor mensen hier over de rol van de Fifa in dit verhaal praten maar mis hier wel een niet onbelangrijk aspect.
De Fifa zou zich weldegelijk zorgen moeten maken over hun uitstraling naar de voetbal gemeenschap zolang ze die prins Salman bin El Khalifa zo hoog geplaatst houden.
Die is, gezien zijn rol in Bahrein, toch redelijk onhoudbaar geworden lijkt me.
Ze hebben toch een of andere ethische commissie om de organisatie daar "zuiver" te houden.
Blijkbaar is dat ook een wassen neus om alleen hun eigen hachje te redden en is wereldse ethiek hen vreemd.
Ze houden liever iemand in het zadel die mede verantwoordelijk is voor het onderdrukken en martelen van zijn eigen volk dan een voetballer te ondersteunen die dientengevolge zijn sport niet kan uitoefenen.
Het stinkt aan alle kanten en geld is macht.

Reacties

11 februari 2019 om 16:08
0

voyager

"ze hebben toch een of andere ethische commissie om de organisatie daar "zuiver" te houden.
Blijkbaar is dat ook een wassen neus om alleen hun eigen hachje te redden en is wereldse ethiek hen vreemd."

De ethische commissie van de Fifa is er voor om mensen die voor de Fifa werken te beoordelen. Je suggestie dat die bedoeld zou zijn om de 'wereldse ethiek' te gaan beoordelen en daar dingen van te vinden is een wereldvreemde opmerking. Hoezo moet de Fifa gaan bepalen wie er wereldwijd deugt en wie niet deugt eigenlijk? En nog veel belangrijker, wie gaat dat dan precies bepalen allemaal? En langs welke normen? Die van jou? Van mij? Westerse normen, Oosterse?

"ze houden liever iemand in het zadel die mede verantwoordelijk is voor het onderdrukken en martelen van zijn eigen volk"

Sorry, de Fifa houdt iemand 'in het zadel'? Huh, wat? Dus als de Fifa een statement zou laten uitgaan over die prins dan zou die prins direct weg zijn? Wat een nonsens. En dan nog, wat komt daarna dan precies? Een democratisch gekozen persoon die een land dat nog nooit aan democratie heeft gedaan eventjes gaat omvormen tot een nieuwe bakermat van democratie? Geopoitieke en bijbelse naïviteit!

"de Fifa zou zich weldegelijk zorgen moeten maken over hun uitstraling naar de voetbal gemeenschap zolang ze die prins Salman bin El Khalifa zo hoog geplaatst houden."

Misschien heb jij het idee dat 'wij' hier in het Westen een superieure moraal en superieur systeem hebben waar verder alle andere landen aan zou moeten voldoen en dat overal exact zoals wij dat hebben moeten navolgen. Interessante kijk, en die mag jij uiteraard hebben, maar ik kan je verzekeren dat daar in een heleboel andere landen heel erg anders over gedacht wordt. En 'wij' hier in he Westen vertegenwoordigen niet de meerderheid van alle landen, noch hebben wij het wat dat betreft voor het zeggen. Ik zou als ik jou was ietsje anders naar de echte wereld kijken. Los van het feit dat Fifa gaat over voetballen en niet een soort morele politie is die overal gaat bepalen wat goed, slecht of moreel verantwoord is. Er zullen namelijk zat landen zijn die willen dat de Fifa een stelling neemt tegen amorele regeringsleiders als Donald Trump, die de hele kluit beliegen, bedriegen en alleen zichzelf verrijken. Moet de Fifa dus dat WK 2026 maar vast afnemen dan? Om een signaal te geven?
Neh, Fifa is niet voor politiek klaar.

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren