Bekijk in artikel
11 februari 2019 om 11:10
0

''we waren heel superieur, verzekerde Ivan Rakitic na afloop. We domineerden de wedstrijd.''

Hahaha serieus? Ik vond Bilbao juist goed spelen en ze kregen ook de grootste kansen. Ja Barca had meer balbezit (zoals zo vaak), maar daarmee domineer je toch geen wedstrijd? Barca kon geen potten breken en het was allemaal heel slap en pover. Ze hebben amper kansen gecreeerd. Bilbao verdiende de overwinning, maar Ter Stegen keepte fantastisch. Als het niet van Messi komt, wordt het allemaal erg lastig voor Barca.

Reacties

11 februari 2019 om 11:15
0

Jaa een rare uitspraak idd. Ik vind het een terechte uitslag. Barca is 2 pingels ontnomen overigens maar Atletic heeft een paar dot van een kansen gehad. Dusja de gelukkigste zou winnen gisteren.. dat is voor beide helaas niet gebeurd.

11 februari 2019 om 12:39
0

Von dhet ook een terechte uitslag. Rare uitspraak van Rakitic. Over die twee pingels ben ik het niet helemaal eens, maar dat daargelaten. Vond echter wel dat Messi heel hard werd aangepakt en dat er gekke kaarten werden gegeven. Maar de uitslag was correct denk ik. Btw, wat een wereldredding was die laatste van Ter Stegen. Ongelooflijk. Was echt nog een reactie/reflex van hem. Heel knap.

11 februari 2019 om 11:15
0

Grootste kansen krijgen in de omschakeling betekend niet dat Barcelona niet dominant speelde. Zeker eerste 25 minuten van de 2e helft had Bilbao niks te vertellen. Ook had Bilbao meer dan 25 overtredingen nodig om het spel van Barcelona te ontregelen. Terwijl Barcelona niet eens goed speelde.

11 februari 2019 om 11:21
0

Maar hoeveel uitgespeelde kansen had Barcelona in die 25 minute? Ja Barcelona zette goed druk en elke 2e bal was voor Barcelona, Bilbao kwam er niet uit maar hoeveel uitgespeelde kansen had Barcelona? Heel weinig, althans weinig om aanspraak te kunnen maken op de 3 punten.

11 februari 2019 om 11:24
0

Bilbao, en alle andere tegenstanders, spelen logischerwijs verdedigend tegen Barca. Je moet ze geen ruimte geven, anders ben je zo klaar. Daarom heeft Barca (bijna) altijd meer balbezit en spelen ze op de helft van de tegenstander. Echter houdt dat imo nog niet in dat ze superieur waren. Ik vond namelijk dat Barca amper kansen kon creeren en dan zijn ze niet zo heel dominant. En Bilbao speelde inderdaad erg hard en soms te hard, maar ook dat heeft ervoor gezorgd dat ze niet in hun spel kwamen. Dus om nu te zeggen dat ze superieur en dominant waren, nee dat vind ik niet. Complimenten naar Bilbao.

11 februari 2019 om 11:33
0

Sorry hoor maar als dominant betekent dat je de bal alleen breed en achteruit speelt dan ben ik maar niet meer dominant. er zat totaal geen creativiteit in het spel

11 februari 2019 om 11:51
0

Dat Bilbao er stevig in ging valt absoluut te begrijpen, maar hoe dat telkens onbestraft ging dan weer niet. Na 70min zaten ze aan 20 overtredingen en 2 gele kaarten, dan mag je best klagen Barcelona zijnde. Dat valt gewoon niet goed te praten. Ja, zo haal je Barcelona uit hun spel, maar ja dat moet ook bestraft worden. Dat ontbrak gisteren en dus zijn de frustraties van Messi in zekere zin terecht. Maar nog veel zwakker dan de arbitrage was uiteraard het spel van Barcelona. Daar moet vooral over nagekaart worden. Geen enkele creativiteit op het middenveld, Semedo die als enige voor diepgang zorgde, maar steeds naar zijn rechtervoet moest waardoor het meeste gevaar geweken was, Coutinho die weeral verlopen liep, Suarez die geen knikker goed raakte, enz. Genoeg stof tot nadenken met enkele cruciale wedstrijden in het verschiet.

11 februari 2019 om 12:01
0

Daar heb je 100 procent gelijk in. De overtredingen hadden vaker bestraft moeten worden met een kaart en dat heeft de scheids nagelaten. Daar mogen ze ook (terecht) boos over zijn. Maar die felheid is wel een middel om een tegenstander uit het spel te halen en dat lukte goed. Dit in combinatie met goed countervoetbal en Bilbao had zomaar met drie punten van het veld kunnen stappen.

Voor de rest ook volkomen met je eens over de creativiteit op het middenveld. Coutinho begon nog aardig, maar het lijkt de laatste tijd helemaal nergens meer op en Suarez heb ik geen goede bal zien geven.

11 februari 2019 om 12:25
0

Lekker subjectief van Rakitic: Barca domineerde de wedstrijd.
Hoe kan je domineren als je geen kansen creeert. Hoe kan je domineren als Ter Stegen met kop en schouders de beste was aan de kant van Barcelona, met wereld reddingen(!).
Barca mag Ter Stegen op de blote knieeen bedanken. Dankzij hem staan ze aan de kop, want Ter Stegen is sinds begin dit jaar de man bij Barca.

Een beetje zelfreflectie mag wel een keer.

11 februari 2019 om 13:37
0

Maar dat is toch niet mijn punt ofwel soms? Begrijpend lezen is niet je sterkste punt aangezien ik het had over of Barcelona domineerde en niet of ze wel of niet een kans hebben gecreëerd

11 februari 2019 om 13:51
0

Balbezit hebben en op de helft van de tegenstander voetballen en niet er doorheen komen, noem ik geen domineren. Bilbao kiest er namelijk voor om Barcelona de bal te geven en in te zakken. Als je er dan niet doorheen komt en Bilbao krijgt de grootste kansen, heeft Bilbao gedomineerd en niet Barcelona. Bilbao heeft Barcelona tenslotte haar wil op gelegd met die tactiek. Hadden ze nou 10+ kansen gecreeerd en Bilbao voortdurend uit elkaar gespeeld met een 0-0 eindstand, kan je zeggen dat je dominant was (lees: niet superieur), maar dat was niet het geval.

11 februari 2019 om 13:08
0

Ik ben het eens met je dat barca niet sterk speelde. Messi was zeer ongelukkig, zoals bijna iedereen. Alleen kan je niet zeggen dat Bilbao heeft gedomineerd. Jaa de eerste helft waren ze zeer sterk door hoog druk te zetten. De tweede helft ging t tempo echter omhoog bij barca en counterden de Basken gewoon, dat is niet domineren, dat is profiteren, wat ook gewoon goed kan zijn. Waar ik mij alleen aan stoor is dat er zo veel “kleine” overtredingen onbestraft blijven en dat Barca daardoor eigenlijk helemaal niet kan voetballen. Het fabeltje dat een tweede gele kaart alleen bij een hardere overtreding gegeven kan worden moet eens de wereld uit. Je ziet ook gewoon dat als een aanvaller 1 keer een overtreding maakt er gelijk geel wordt getrokken en als die doorgesnoven verdedigers 10 overtredingen maken dat er dan eens overwogen wordt geel te trekken. Het heeft niks te maken met ‘mannelijk’ voetbal. Je mag hard spelen, maar zo veel vieze overtredingen waar niks aan wordt gedaan. 0-0 was wel de juiste uitslag.

11 februari 2019 om 13:24
0

Ik zeg toch nergens dat Bilbao heeft gedomineerd? Ik zeg dat ik ze goed vond spelen (naar hun mogelijkheden), maar goed spelen en domineren is een wereld van verschil. Dus ik heb geen idee waar jij dat vandaan haalt dat ik dat zeg? Ik geef alleen aan dat ik het niet snap dat Rakitic het woord 'superieur' in de mond durft te nemen na zon wedstrijd. Want Barca was van alles, maar zeker niet superieur.

11 februari 2019 om 13:54
0

Wat is domineren? Domineer je alleen een wedstrijd door de bal te hebben? Ik vind, met de nadruk op ‘ik vind’, dat je domineert wanneer je de tegenstander jouw wil kan opleggen en dat heeft Bilbao meer gedaan bij Barcelona dan andersom. Bilbao ging op de counter spelen en liet Barcelona dus bewust komen, maar zij kwamen er niet doorheen. Dan werkt je tactiek en domineer je imo gewoon.

11 februari 2019 om 14:16
0

Dat stukje over domineren daargelaten. Barca werd goed onder druk gezet eerste helft, tweede helft ging barca temporiseren. Hierdoor moest Bilbao noodgedwongen counteren. Je zag juist dat hun tactiek was om barca vast te zetten, optie twee is dan idd counteren. Daarom ben ik niet zo van domineren als je jouw wil aan de tegenstander kan opleggen aangezien dit meer te maken heeft met minder kwaliteiten.

11 februari 2019 om 14:17
0

Barca was inderdaad niet superieur, helemaal gelijk.

11 februari 2019 om 13:25
0

Ik denk ook dat raketic balbezit en domineren door elkaar haalt. Wel een punt van hem dat Messi te hard werd aangepakt. Gelukkig inderdaad voor barca houdt hij er niets aan over, want zoals je schrijft, zonder de bevliegingen van Messi is het lastig voor barca.

11 februari 2019 om 14:18
0

Zonder de bevliegingen van messi en de overtredingen whahaha

Laatste discussies Bekijk in het artikel

3654 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
Laatste voetbalnieuws

Cillessen tweemaal de fout in bij mogelijk laatste competitieduel Barcelona

Barcelona heeft in het laatste competitieduel gelijkgespeeld tegen Eibar. De kampioen van Spanje kwam op bezoek bij de nummer twaalf van LaLiga niet verder dan 2-2, mede door toedoen van Jasper...Lees verder

Barcelona

4884 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
Jordi AlbaVerdediger362
M. ter StegenDoelman350
PiquéVerdediger354
Sergio BusquetsMiddenvelder350
Philippe CoutinhoMiddenvelder345
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren