Bekijk in artikel
11 februari 2019 om 06:46
0

Of dit allemaal waar is valt natuurlijk te betwijfelen, maar dat er iets aan de hand is binnen de groep lijkt mij wel zeer aannemelijk. Het verval is wel echt heel groot.

Reacties

11 februari 2019 om 07:56
0

Ik weet het wel zeker, er is een groot verschil met de eerste helft van voor de winterstop en erna. Het plezier is al lange tijd weg. Driessen dramatiseert uiteraard en probeert het vuurtje verder op te stoken maar dat er iets speelt is duidelijk. En nu heb je die leider nodig die er niet is (of niet geaccepteerd wordt).

11 februari 2019 om 08:20
0

Wat er mis is, lijkt me vrij duidelijk. Ajax heeft met de 4-4 thuis tegen Heerenveen en daarachteraan de pijnlijke afgang in Rotterdam een knauw van jewelste gekregen en is het vertrouwen in zichzelf even compleet kwijtgeraakt.

Vooral defensief, toch het fundament van een goed draaiend elftal, is het geloof even helemaal weg. Het elftal zit in een dusdanige neerwaardse spiraal, dat iedereen meedeelt in de malaise en alle spelers elkaar in niveau naar beneden trekken met de sterkhouders voorop.

Als die het al kwijt zijn, dan gaan de mindere goden daar ook in mee en lijkt het alsof niemand het talent heeft om voor de Amsterdammers te mogen uitkomen.

Wat Ajax nodig heeft, is een overtuigende overwinning op voetballend vermogen tegen Real, maar de vormdip is dusdanig dat ik vrees, dat de wens momenteel de vader van de gedachte is.

Hopelijk gaat het publiek er woensdag vol achterstaan en groeit het elftal boven zichzelf uit, zoals Feyenoord dat ook in de wedstrijden tegen Ajax en PSV had.

Als die trieste theorieën, die er nu op het elftal bedacht worden, spelers die ineens niet goed genoeg zijn, naast hun schoenen lopen of het elftal niet kunnen dragen, et cetra, mogen wat mij betreft naar het rijk der fabelen.

Ajax mist momenteel structureel het zelfvertrouwen, zit in een pijnlijke vormdip en moet zich zien te hervinden. Voor de winterstop heeft jet laten zien waar het toe in staat is.

Ergens zit dat er uiteraard nog, verstand weer op nul, afsluiten van de media (Driessen voorop), die met zagen zijn begonnen en weer op zoek naar de vorm in de vorm van een mooie reeks wedstrijden. Hopelijk duurt dat alleen niet te lang.

11 februari 2019 om 08:52
0

Een kenmerk van een groep dat het zelfvertrouwen kwijt is en niet meer functioneert zoals voorheen, is dat mensen binnen de groep elkaar dingen gaan verwijten en het probleem erger maakt. Dus om dit allemaal af te doen als kletspraat gaat mij te ver. Het kunnen best oorzaken zijn van het probleem, dat nu het probleem veergert.

11 februari 2019 om 09:33
0

Het woord kletspraat noem nergens. Maar zeg nou zelf: zit zo’n Valentijn in de kleedkamer om verslag te doen of maakt hij zoals zo vaak speculatieve aannames en ongefundeerde veronderstellingen?

Uiteraard is de sfeer in een elftal minder gezellig en zullen er ongetwijfeld harde woorden zijn gevallen, maar wie zegt dat één en ander in de verwijtende sfeer gaat?

Tegenslagen en een keer flink op de bek gaan kunnen een groep uiteindelijk op termijn ook sterker maken, men zal elkaar dan ook moeten confronteren met elkaars tekortkomingen en makkes. Maar dat kan ook op een opbouwende manier verlopen i.p.v. op een verwijtende manier.

Een coach, de manager, zal al zijn psychologische kwaliteiten dan moeten aanboren om de boel in goede banen kunnen leiden. Peoplemanagen, sommigen een arm op de schouder leggen en anderen een schopje onder de kont geven.

Afbreken en in de verwijtende sfeer terechtkomen is zinloos bij een groep waar het zelfvertrouwen tanende is. Richten op positieve aanknopingspunten heeft meer zin, dan nog meer negativisme prediken.

Jij spreek in problemen en verergeren van problemen, terwijl ik meer uit ga van het zoeken van oplossingen, het creëren van handvaten en versterken van het vertrouwen.

Zoals Driessen nu graag eindelijk de kans krijgt èn vol grijpt om het elftal met Ten Hag voorop neer te sabelen en problemen ‘zoekt’, vind ik gewoon zo voorspelbaar.

Ik veronderstel, dat Driessen op zijn laptopje al verschillende stukjes vooraf heeft getikt, of alle scenario’s in ieder geval al in zijn verknipte brein heeft voorbereid, en naar gelang de situatie zoals zich die bij Ajax voordoet, alleen maar copy/paste hoeft in te drukken en/of z’n hoofd hoeft te laten leegstromen.

Gaat het goed, dan is het halleluja, gaat het minder, dan is Armageddon nabij in Amsterdam. Zolang het goed verkoopt, past de man zijn verhaaltjes en sprookjes aan aan de situatie.

Valentijn Driessen vind ik een treurige persoon en gladde journalist imo. Maar goed, bij De Telegraaf zit hij precies op zijn plek als joker die de krant kan inzetten sls het bij Ajax effe wat minder gaat.

Graven in de diepste Amsterdamse riolen op zoeken naar smeuïge, onsmakelijk riekende drek, het is Driessen op het lijf geschreven. En als er eventjes geen negatief nieuws is, dan zal hij altijd wel wat bedenken, net zoals hij zich nu volledig mag storten in het maken van aannamesen speculaties uit zijn kronkelige fantasie ontsproten.

Driessen is een treurige intrigant in het kwadraat. Laten we de man vooral niet te serieus nemen.

11 februari 2019 om 10:03
0

Als die trieste theorieën, die er nu op het elftal bedacht worden, spelers die ineens niet goed genoeg zijn, naast hun schoenen lopen of het elftal niet kunnen dragen, et cetra, mogen wat mij betreft naar het rijk der fabelen. Hier zeg je toch dat jij vindt dat het kletspraat is? Ik zeg ook niet dat alles wat hier staat klopt, of dat er überhaupt iets van klopt, maar ik heb het idee dat wanneer er een stuk van valentijn wordt geplaatst dat een groot gedeelte als in een soort van tunnelvisie gaat zitten en alles wat er staat afdoet als onzin. Maar je moet in zo'n situatie natuurlijk zoeken naar oplossing en elkaar geen verwijten doen, maar jij weet ook dat zoiets gewoon heel lastig is. De scheidslijn tussen opbouwende feedback en verwijten is gewoon heel klein, vooral met voetballers die nog wel eens willen beschikken over een bepaald soort ego. En dat van 'gaat het goed, dan is het halleluja' is gewoon niet waar. Zelfs toen het goed ging kwam onder andere valentijn met stukken over dag Ten Hag niet goed valt in de groep en dat sommige spelers meer bezig zijn met zichzelf dan het team, en toen werd er ook gezegd door mening forumlid hier 'ja er wordt geprobeerd om onrust te stoken, enz.' nou zie hier het resultaat. Misschien zat er dus toch wel een kern van waarheid in en werd het verbloemd door de goede resultaten. Maar 100%" zeker weten doet natuurlijk niemand en vooral niet de leden op dit forum, dus om alles af te doen als onrust en stokerij gaat mij te ver. Uiteindelijk hoop ik dat Ajax woensdag gewoon weer laat zien wat ze kunnen, want dat is alleen maar goed voor het Nederlands voetbal.

11 februari 2019 om 10:55
0

Nee hoor, als ik het trieste theorieën noem, gebaseerd op speculatieve aannames en ongefundeerde veronderstellingen, die wat mij betreft naar het rijk der fabelen mogen, dan gebruik ik het toch nergens specifiek kletspraat? Dat is het labeltje wat jij eraan vastplakt.

Ik zit persoonlijk niet op zo’n vorm van ‘journalistiek’ te wachten. Wie het lezen wil en in zijn hersenspinsels wil meegaan moet dat verder zelf weten. Nogmaals: doet Driessen zijn verslag vanuit de kleedkamer van Ajax?

Je noemt mij als voorbeeld van iemand, die in een tunnelvisie gaat zitten zodra er een stukje van Valentijn Driessen wordt geplaatst. Iemand die het bij voorbaat afdoet als onzin. Waar schrijf of suggeer ik dat laatste? Onzin benoem ik nergens. Ik noem zijn stukjes gebasseerd op speculatie, veronderstellingen en aannames, dat is niet synoniem aan onzin. Of wel?

Ik heb Valentijn Driessen in zijn krant, op televisie bij VI en Natafelen bij Kees de afgelopen jaren nauw gevolgd en durf te beweren, dat ik een vrij goed eigen beeld van de man heb opgebouwd. Dat is niet al te positief, maar beweren dat ik dan ook gelijk elke mening van hem bij voorbaat afschiet, slaat nergens op. Ik beoordeel zijn stukjes an sich.

Halleluja is niet waar? Kom op zeg. Toen Ajax voor de winterstop voetballend (waar ik op doelde) voorbij stoomde als een trein, ging Driessen naadloos mee in de euforie.

Uiteraard zocht hij daarnaast in opiniestukjes nog naar vermeende, kwalijke, veelal bestuurlijke zaken, zoals dat hem gewoon is, zaagde hij met graagte aan de stoelpoten van afwisselend Ten Hag, Van der Sar of Overmars. Of probeerde hij het met aannames over vermeende onvrede bij wisselspelers. Maar over het voetbal viel weinig te zeiken. Daar brandde Driessen dan ook wijselijk zijn vingers niet aan.

Prima hoor, dat je bij Valentijn Driessen een slag om de arm houdt en hem enigzins in bescherming neemt, maar ik ga er niet in mee. Als je het niet erg vindt. De man drijft imo op onrust zaaien en stokerij. Hij is imo de klassieke intrigant. En als je een overvloed aan aannames, speculaties en veronderstelling opkotst, dan zal er ergens wel eens een klein puntje bij zitten, waar een minieme kern van waarheid in zal inzitten naast een hoop drek.

De scheidslijn tussen verwijten en opbouwende kritiek is klein zeg je. Dat kan. En dat ontken ik ook nergens. Ik heb het over de belangrijke rol van de coach (en zijn staf natuurlijk) om het in goede banen te leiden, alles goed te managen en vooral richten op de positieve aanknopingspunten, ook al zijn die miniem.

Je opmerking dat voetballers in de regel nogal eens over een ego beschikken lijkt me een cliché. Momenteel lijkt de selectie van Ajax vrij homogeen te streven naar een hoger doel: het kampioenschap. Dat egoïsme zou heersen is een aanname. Er is ook nog niks verloren met 6 punten achterstand. Alles is in principe nog open met PSV dat ook niet bijster goed in z’n vel zit.

Maar goed, wr worden het toch niet eens net elkaar. Ik hoop natuurlijk ook dat Ajax zich woensdag zal hervinden en zich zal revancheren, ook al is de tegenstander er één van formaat. Ik ga er in ieder geval voor zitten op m’n stekkie in de JC Arena en hoop opgewekt het stadion te mogen verlaten.

Ik wens je nog een fijne dag vandaag èn vooral woensdag a.s. wat mij betreft 😊

Laatste discussies Bekijk in het artikel

Discussie-details

kleinegeneraa7
Geplaatst op 11 februari 2019 om 06:46

Kleedkamerpact Ajax is ‘opgeblazen’: ‘Frenkie de Jong krijgt plots maniertjes'

Maandag, 11 februari 2019

Artikel bekijken

266 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 26 4 2 0
2017/2018 Ajax 30 10 6 0
2016/2017 Ajax 27 7 3 0
2015/2016 Ajax 24 4 1 0
2014/2015 Ajax 29 8 0 0
Laatste voetbalnieuws

Christian Eriksen appte met Ajacied: ‘Ik kwam niet van de bank af’

Tottenham Hotspur plaatste zich woensdagavond voor de halve finales van de Champions League door met 4-3 te verliezen bij Manchester City, een resultaat dat na de 1-0 overwinning in eigen huis...Lees verder

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren