Bekijk in artikel
8 februari 2019 om 00:24
0

FIFA houdt zich natuurlijk afzijdig.. geld ver ver verrrrr boven principes, als die überhaupt al aanwezig zijn. Nare situatie.. Moet er toch niet aan denken dat deze jongen terug in Bahrein eindigt.

Reacties

8 februari 2019 om 01:00
0

Wat moet de FIFA doen hieraan? FIFA staat niet boven wetten. Die kunnen zich wel uitspreken. Maar waarom zou Thailand zich er iets van aantrekken?

8 februari 2019 om 11:30
0

Een uitspraak van de FIFA zal niet direct impact hebben, maar Thai zijn wel degelijk gevoelig voor openlijke kritiek. Dus een publieke uitspraak van FIFA, in combinatie met nog meer internationale druk, kan wel degelijk effect hebben.

8 februari 2019 om 09:41
0

Want een uitspraak van een voetbalbond gaat natuurlijk boven internationale uitleveringsverdragen en het nationale strafrecht....? Had de FIFA afgelopen zomer ook maar even een uitspraak moeten doen dat Jos Brech onschuldig was, dan had hij nu nog jonge kinderen kunnen lastig vallen. Of hechten we dan opeens geen waarde aan de mening van een VOETBALbond? Begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook niet oké hoe mensen in die regionen worden behandeld door de "eliten", maar als je een politiebureau in de fik steekt dan ben je ook hier gewoon strafbaar. Als Ziyech morgen een politiebureau in Amsterdam in de fik steekt dan moet de FIFA ook maar even uitspraak doen dat Ziyech niet vervolgd mag worden? Dat je voetballer bent betekend niet dat je je mag misdragen als burger. De FIFA staat hier echt compleet los van.

8 februari 2019 om 20:00
0

Nee, maar je kan wel als bond oproepen dat Thailand even nadenkt. Je hoeft als land een uitleveringsverzoek niet te honoreren als je het er echt niet mee eens bent. Dit geval is vrij duidelijk onzin. Die jongen wordt aangeklaagd voor brandstichting, terwijl hij op het moment van die brandstichting live op tv een voetbalwedstrijd aan het spelen was. Lijkt me hel beste alibi dat je kan hebben, en dus ook meteen aanleiding de reden van het verzoek van Bahrein ernstig in twijfel te trekken.

8 februari 2019 om 20:49
0

Tuurlijk heb je helemaal gelijk, maar de FIFA heeft hier simpelweg 0,0 mee te maken. Als ze zich met dit soort zaken gaan bemoeien kunnen ze zich wel met elke uitlevering ter wereld gaan bemoeien. Het lijkt me dat Thailand de feiten zelf ook wel onderzoekt voordat ze iemand uitleveren.

8 februari 2019 om 23:08
0

"nee, maar je kan wel als bond oproepen dat Thailand even nadenkt. "

De Fifa die zich gaat mengen in dit soort politieke zaken en dan ook nog eens partij gaat kiezen? Ondenkbaar, onwenselijk, onmogelijk. Zou jij het normaal vinden als de Fifa bijvoorbeeld Nederland zou oproepen om Zwarte Piet te verbieden? Nee natuurlijk. Fifa moet en mag zich nooit met poltieke zaken bemoeien.

"je hoeft als land een uitleveringsverzoek niet te honoreren als je het er echt niet mee eens bent. Dit geval is vrij duidelijk onzin. "

Landen beslissen niet over uitleveringsverzoeken. Dat doen rechters. Zo ook in Thailand. En inderdaad, als de Thaise rechter het er niet mee eens is, dan zal die speler ook niet uitgeleverd worden.

Overigens is gebleken dat de speler door Thailand is aangehouden omdat Australie, waar hij een vluchtelingenstatus heeft, een Interpol bericht had verzonden toen hij in het vliegtuig naar Thailand was gestapt. Immers, zodra hij een status in dat land kreeg hadden zij heel snel het 'rode vlaggetje' bij de Interpolmelding moeten laten weghalen. Thailand was door de Interpolmelding wel gedwongen om deze speler aan te houden. De fout ligt dus bij de Australische autoriteiten, die hebben zitten slapen.

Dus de zaken liggen echt wel wat anders dan hoe jij ze voorspiegelt.

Laatste discussies Bekijk in het artikel
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren